hejdå 2007

nu ska jag göra en sammanfattning av 07 men det är nog mest för min egen skull så jag ska kunna uppskatta mitt år bättre.
januari:
image642
hamnade på en sjukt konstig fest några mil här i från med folk som skar sig i kinderna och drack hembränt och lyssnade på den hårdaste av hårdrock. vi trodde att de skulle ha ihjäl oss men kvällen slutade på en terass med en gitarr och allsång till lars winnerbäck. det var fint ändå.

såg melody club i helsingborg och blev bjuden på tre tequilas av en kille som jag inte ens hade pratat med.

image643januari var den månad då jag som mest började byta stil och blev intresserad av de flesta saker som jag är intresserad av nu. det var även då jag började sy kläder på allvar (om man nu kan säga så). kjolen på bilden är inte från januari.

tog ofta långa promenader på typ en timme tidigt på morgonen.
lyssnade mycket på bloc party - like eating glass men även, såklart, massvis med andra låtar.

februari:
började lyssna på säkert vilket skulle komma att följa mig ända till årets slut. men det var som mest intensivt i våras och jag var helt förstummad av hennes musik.

image645
var som vanligt på ganska mycket fest. annars var det nog inget speciellt som hände denna månaden.

mars:
image647
vi tog oss till lund på fest och det slutade med att vi besökte tre stycken under hela kvällen. jag stod för sången och det var givetvis jimmy jansson - amanda som jag sjöng hela kvällen. det var första gången jag använde mina vita tygskor som skulle bli mina favoritskor och använda tills de gick sönder överallt.

image648
det var massa second hand. jag upptäckte det stora utbudet och blev fängslad på en gång. jag handlar fortfarande nästan de mesta av mina kläder second hand.


image649
det var i början av året som jag började vara jättemycket med marika. vi var (och är) så skrämmande lika, tänkte lika dant och tyckte om samma saker. hon fick mig alltid att skratta.

image650
fortfarande massa fest i mars och solen hade börjat skina. på den här festen fick människan till vänster min hårsnodd för att han ville ha ett "armband" av mig och det finaste är att han har kvar den fortfarande och vägrar ta av den. inte ens låna ut den när jag får panik och vill sätta upp håret.

lyssnade massor på bland annat sambassadeur - kate.

april:
image651
en fredag efter skolan åkte vi in till malmö och hade picknick och drack vin i en park innan vi begav oss till kb för att se billie the vision.

image652
började än en gång umgås väldigt mycket med damen ovan. vi gjorde allting tillsammans.

image653
allt eftersom vädret började bli bättre blev det också fler och fler parkfester i malmö.

image654
sen blev det valborg och april var slut. den här bilden är helt fantastisk.

jag lyssnade helt klart mest på the concretes album - in colour.

maj:
image655
på den här festen fick jag mitt hjärta krossat och stampat på av en pojke och en flicka och grät i floder. pojken som tröstade mig i åtskilliga timmar skulle komma att bli den en av de mest viktiga detta året men det visste jag inte då.

image656
vi såg bland annat sugarplum fairy i lund och kvällen bestod av enbart vin och dans.

image657
det var den här kvällen allt började. vi var på fest i ystad och satt på taket och rökte bara han och jag. och även fast vi hade druckit så var båda hundra procent säkra på att vi såg två stjärnor falla bredvid varandra på natthimlen och det var helt magiskt. dubbelt stjärnfall innan han kysste mig första gången och vi sov bredvid varandra på golvet. det låter som i en bok men det är sant.

image658
sen blev det äntligen dags för årets första festival: siesta! det var helt fantastisk och det var vin och sol och fantastisk musik i dagarna fem. helt underbart.

den musikaliska upptäckten var utan tveken laakso. hela månaden växte min kärlek till bandet och det sattes på spel första gången jag såg dem under siestafestivalen. det var magiskt. jag tror faktiskt aldrig att jag dansat så mycket på en konsert och aldrig varit så lycklig efteråt. jag får gåshud bara jag tänker på det.

juni:
image659
det var artonårsfest hos en god vän och det var sol sol sol och det var han och jag på riktigt den natten. vi växte flera meter den här månaden.

image660
en kär vän tog studenten och det firades i det finaste solsken med gratis öl. förutom det tror jag att vi satt och pussades konstant hela kvällen. det var nog inte många minuter vi inte satt bredvid varandra. jag log hela dagen och ända in på natten.

image661
det var dags för den efterlängtade hultsfredsfestivalen, andra året i rad. det var fantastisk musik och vin och sol och vi delade ett litet trångt tält. finaste var när han och jag gick för att se säkert en tidig kväll och delade paraply när det började regna och stod och rycktes med av de fantastiska sångerna.

image662
min goda s hade födelsedagsfest och efter det var det festande i tre dagar i rad utan någon vidare vila och det var du och jag varje natt. fast inte på riktigt och inte utan vemod.

image663
musiken var mycket the cure och speciellt cut here. klädseln var mycket svart tröjklänning, leggings, blommig sjal, svara ballerina skor och röd väska. jag älskade varenda minut. ÅH VAD JAG SAKNAR DET NU.

juli:
image664
i början av juli sent en natt efter mycket öl trodde jag att jag mött slutet på allt det vackra. jag smög försiktigt ut och spenderade natten gråtandes på malmö central innan jag tog första tåget hem vid 6. jag rörde mig inte ur sängen dagen efter. men egentligen var det inte alls slutet, det var bara början. men det visste jag inte då.

image665
det var om möjligt ännu mer fest i juli och just den här i ystad. jag älskade det för hans ögon vilade på mig hela kvällen och vi smög bakom några buskar och satt och pussade på varandra i flera minuter.

image666
det var tivolirock i kristianstad och vi såg lite av bla the ark, the sounds och marit bergman. men mest var det vin och händer som höll tätt om varandra i natten.

image667
en dag åkte vi över till helsingör och åt tomatsoppa och lyssnade på musik och drack vin mitt på ljusa dagen. när vi kom tillbaka till malmö var det som vanligt fest i parken tills myggen gjorde så man inte orkade vara utomhus längre.

image668 image670
en god vän hade artonårsfest och det firades med mat och tårta och otroligt mycket vin. kvällen slutade med att jag kastades i poolen med kläderna på och gick hem genom byn dygnblöt i höga klackar.

image671
sen var det emmabodafestivalen, årets tredje och sista festival, där jag kom att bli en riktig "lirare" enligt min goda marika. vi levde på vin, nudlar, musik och saliv. jag trivdes som aldrig förr. det kan ha varit den bästa festivalen någonsin, allting var så fint. dagen efter att vi kommit hem var det fest igen.

månadens musik var mycket pixies (where is my mind) och massa of montreal.

augusti:
image672
augusti inleddes med stapelbäddsfestivalen och evigt festande i dagarna tre.

image673
en dag i solen med s.

image674
i väntan på tåget som skulle ta mig till någon fest någonstans. jag lämnade festen tidigt för att åka till malmö och spendera natten och morgonen där och det var den bästa morgonen på väldigt länge.

image675
sen var det traditionsenligt dags för världens bästa påhitt; malmöfestivalen. gratis musik i en vecka! vi såg bl.a laakso, sahara hotnights, tegan and sara, tingsek och marit bergman och jag var om möjligt fullare än någonsin.

jag började även tvåan och förenades med min älskade klass. och så var det slutet mellan oss, på riktigt tänkte jag den här gången. vi träffades inte på några veckor, pratade inte. jag pussades med honom och du med henne och jag fick varje dag tvinga mig att jag måste sluta tänka på dig.

image676
den sista augusti hade jag sjuttonårsfest vilket till en början var kul och till slutet spårade ur. jag drack massor av vin.

musiken i augusti var definitivt bobby baby som är helt underbar.

september:
image677
i september var det fortfarande fest och vi hade inte umgåtts på ungefär en månad. jag hade mina höga jeans för första gången och kände mig jättesnygg. den natten sov jag på din arm igen och du frågade men han då och jag frågade men hon då men sen somnade vi och dagen efter följde du med mig hem och sov hos mig igen. dagarna efteråt var jag hemskt nere och grät massor för jag insåg att jag misslyckats med att komma över dig. men nu i efterhand var det de bästa dagarna någonsin för efteråt började det bli vi på riktigt och om jag hade varit lycklig förut var jag dubbelt så lycklig nu.

jag och en vän såg shout out louds i lund (totalt har jag sett dem fem gånger i år och jag älskar det). de tre följande helgerna var vi på fest och jag kände mig mer uppskattad än jag någonsin gjort. det var du och jag då. nästan helt på riktigt.

musiken i september var mycket the tough alliance.

oktober:
image678
det var mycket fest som vanligt. det var också massa massa kent, eftersom deras album släpptes och jag blev totalt förälskad på nytt.

image679
fest fest fest. och han höll min hand på riktigt.

image680
på höstlovet var jag och s i köpenhamn och det var underbart. allting var fint. hela oktober var fint för jag var så lycklig för nästan allt hade blivit på riktigt.

kent får stå för hela musiken under oktober.

november:
image681
på en fest blev jag så full att när vi skulle cykla hem trillade jag tre gånger och skrapade upp mina armar.

image682
det var ganska mycket i skolan och lite mindre fest och massa oss. jag kan inte komma på något speciellt som hände, men det var en fantastiskt vacker höst med solsken och massa fint.

image683
jag och s var ute och fotade massa fina höstbilder.

image684
vi såg shout out louds på kb igen och när musiken hade tystnat ringde du och vi gick runder i malmö i natten och sen hem.

det var lars winnerbäck för hela slanten i november. den mannen lyckas varenda gång.

december:
image685
jag dog den 6 december för då såg jag och s kent i lund. det var något av det finaste jag varit med om.

den åttonde december var den lyckligaste natten på väldigt, väldigt, väldigt länge. vi hade träffats på dagen och du var på fest och ringde och sa att du saknade mig. några timmar senare väckte telefonen mig och i andra sidan var du och frågade om jag ville bli din flickvän. jag kunde inte somna om den natten, jag låg och log i flera timmar. hög av lycka.

image687
det var fest som vanligt fast inte lika mycket och intensivt som förut. men jag var glad hela tiden.

image688
och nu är vi framme på idag. året är inte slut än, det är lite mindre än en dag kvar - en dag fylld av minnen och kärlek, full av god mat och vin och dans och musik, en dag där man kan passa på att tacka ens nära för ett fantastiskt år. för ett fantastiskt år, det har det sannerligen varit.
gott nytt år!

KOMMENTARER


Skriv kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier