NYÅRSLISTAN 2017.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag gick i Prideparaden i Berlin, badade (fötterna) i Atlanten, var på tre baby showers inom loppet av fem månader, hade fyra veckors sommarsemester, gick en kurs i blomsterbinderi och i princip 80% av det jag gjort på jobbet har varit sådant jag aldrig gjort förut.

 

Har du några nyårslöften?

Såhär skrev jag inför 2017: "Träna regelbundet, fokusera på mig själv, se till att jag gör saker som gör mig glad, att jag vågar stå på mig och vågar vara modig, göra vad jag kan för att hjälpa andra och komma ihåg att folk inte kan läsa mina tankar utan det enda sättet att bli förstådd är att berätta vad jag tänker på. Och så skulle jag vilja besöka ett land jag inte tidigare har varit i." Nästan allt av det gjorde jag faktiskt under året, är väldigt stolt över mig själv. Under 2018 är mina nyårsmål att fortsätta vara modig, träna regelbundet, äta veganskt till 90%, sänka axlarna och stressa mindre, majoriteten av sakerna jag köper ska vara begagnade och vara tydlig i min kommunikation med andra eftersom folk, fortfarande inte, kan läsa mina tankar.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, år 2017 blev det en riktig babyboom! FYRA av mina nära kompisar fick barn! Så himla mysigt med massa bebisar och så känns det som början på en helt ny tid i livet.

 

Vilka länder besökte du?

Polen (Warszawa), Tyskland (Berlin), Portugal (Lissabon) och Ungern (Budapest). Riktigt bra reseår för min del. Fyra (för mig) nya länder på ett år! Väldigt härligt. Och så har jag såklart varit i Danmark också, men det är ju mer en förlängning av Malmö så det räknas ju inte riktigt.

 

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?

Jag skulle vilja läsa lite fler böcker och inte hålla på så mycket med telefonen, jag hade gärna haft lite varmare väder under sommaren och så skulle jag vilja bära hatt lite oftare.

 

Vilka datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Jag kommer aldrig glömma när jag i januari fick besked om att jag fått den nya tjänsten jag sökt på mitt jobb. Jag var på riktigt 100% övertygad om att jag inte skulle få jobbet och när jag sedan fick beskedet om att jag fått tjänsten blev jag fullkomligt överlycklig. Det är inte många andra tillfällen i livet jag blivit så stolt över mig själv. Det var en magisk känsla. Sen kommer jag såklart minnas 2017 som året då jag och min kille varit ihop i tio år. Och sen kommer jag aldrig glömma när jag satt på ett café i Warszawa och fick en notis på min telefon om att det varit ett terrorattentat i Stockholm.

 

Vad var din största framgång 2017?

Att jag varit modig och utmanat mig själv, vilket lett till att jag har utvecklats som person.

 

Största misstaget?

Köpte en dyr kasmirtröja som krympte i tvätten och blev nopprig direkt. Nej jag skojar. Har väl som tur är inte gjort några stora misstag men en sak jag ångrar är att jag inte sa till eller gjorde något när jag såg ett gäng killar som höll på att stjäla två cyklar utanför min port. 

 

Bästa köpen?

Lampan som hänger ovanför köksbordet som jag vann på auktion, Ivar-skåpet från Ikea, Rodebjerbyxorna som var på rea som jag använt typ en gång i veckan sedan jag köpte dem, Diorväskan från 80-talet som jag köpte på Blocket, vår nya säng, Acne-halsduken och Samsø Samsø-skorna från Tradera, båda var riktigt bra fynd.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra såklart. Och eventuellt ovan nämnda säng och resor. Förutom det har jag kunnat se ett annat mönster i min shopping det senaste året. Jag har verkligen gjort mer genomtänka köp och inte spontanhandlat så mycket, jag har blivit mycket mer sträng mot mig själv när det kommer till vad jag shoppar, både kläder och inredning, och det är jag glad över.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

När min kille, som aldrig dansar eftersom han hatar det, helt plötsligt bjöd upp mig under valsen på ett bröllop vi var på. När jag fick uppskattning för en sak jag gjorde på jobbet. När vi var i Berlin och jag och Sandra vaknade innan alla andra och gick ut i sommarvärmen och drack kaffe på trottoaren i väntan på att de andra skulle vakna. När jag och min mamma låg på golvet i min brorsons rum och kastade med ett gosedjur och han skrattade så innerligt att vi båda började gråta. Första gången jag fick se mina kompisar med sina nyfödda bebisar. Det pirret i magen. Alla stunder med Sandra och Linnea som jag har fått dela med dem under året.

 

Gjorde någonting dig riktigt ledsen?

Ja.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2017?

Ida Redig - Everywhere, Les Big Byrd - Two man gang och Adele - Love in the dark. Jag har ett så starkt minne från första dagen på semestern när jag, Sandra och Linnea åkte på Österlenroadtrip och satt med nervevade rutor i Linneas bil och håret blåste och vi sjöng högt till Two man gang och jag bara kände livet så mycket inom mig. Och så den här låten som är den vackraste jag någonsin hört.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Mycket gladare. Jag vet inte varför men jag har haft betydligt mindre ångest det här året jämfört med tidigare år. Så skönt. Det är också första året på väldigt, väldigt länge som jag inte haft huvudvärk typ tre dagar i veckan. Jag tror att det beror på att jag börjat använda en bettskena. Det har på riktigt varit fullkomligt revolutionerande för mig.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Öppnat upp mig och berättat vad jag tänker på/känner/hur jag mår.

 

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Stressat.

 

Blev du kär i år?

Bara för några dagar sedan tittade jag på min kille när vi satt i ett stort sällskap och tänkte: TÄNK att han är min. Tänk att han är en riktig människa som jag känner utan och innan och som känner mig, som är så snygg och fin och som har valt mig. Tänk.

 

Favoritprogram på TV?

Faktiskt inte så jättemånga bra TV-serier i år, det är svårt att mäta sig mot förra årets succé Skam. Men jag har tittat på Sopranos, The Good Wife, Big Little Lies, Vår tid är nu och alla dokumentärer jag har kunnat hitta.

 

Bästa boken du läste i år?

Har jag läst några böcker i år? Jo ett par stycken faktiskt. "Kära Liv och Caroline" av Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli, "Uppgång och fall" av Liv Strömquist och den mest otippade av alla, "Spara mindre - få ut mer. Tre steg som får dina sparpengar att växa" av Claes Hemberg. En väldigt lättläst och enkel bok om att spara pengar. Den har förändrat min syn på sparpengar och ekonomi. Väldigt bra!

 

Största musikaliska upptäckten?

Konstigt svar men jag måste säga Adele och First Aid Kit. Ingen av dem har släppt något nytt utan jag har bara råkat ramla över dem. Har ju såklart hört dem innan men aldrig LYSSNAT ordentligt. Så sjukt bra. Har spenderat många kvällar med att tända massa ljus i lägenheten och lyssna på Adele på hög volym och laga mat. Mysigt.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Jag fyllde 27 år på en torsdag och hade väldigt ont i huvudet. Men jag fick en fin present av mina gulliga kollegor. På kvällen bjöd min kille mig på middag på Kv Åkern, samma som han gjorde året därpå. Eftersom de har den godaste maten jag någonsin ätit. Så himla bra kväll.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det finns det ju alldeles säkert, men om jag ska vara helt ärlig kommer jag inte på något.

 

Vad fick dig att må bra?

Allt fint jag varit med om som jag svarat på flera frågor här ovanför, men också att jag tränat regelbundet nästan hela året. Ärligt talat tror jag att det har hjälpt mig jättemycket. Att få ett avbrott i vardagen, få tänka på något annat, få känna sig stark och duktig. Det har gett mig bättre självförtroende på något sätt. Jag tror att det har varit väldigt bra både för kroppen och hjärnan.

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2017?

Jag tycker faktiskt att min stil börjar få en tydligare och bättre röd tråd. Min regel för det jag har köpt det här året har varit att allt jag köper ska jag kunna ha på jobbet. Det betyder ju att jag inte köpt några festligare kläder men jag har också insett att jag inte trivs i sådana. Jag har också försökt satsa på det klassiska att ha färre, men bättre, plagg och att tänka igenom vad jag behöver innan jag shoppar. Jag är ganska nöjd med min stil under 2017. Mitt inre mål har alltid varit att bli lite mer bohemisk i min stil, så det ska jag fortsätta försöka med under nästa år.

 

Vem saknade du?

Min mormor som gick bort.

 

Den bästa nya personen du träffade i år?

Mina fantastiska kollegor.

 

Mest stolt över?

Mig själv och den personen jag har blivit. 

 

Högsta önskan just nu?

Att vi ska få ett härligt nyårsfirande ikväll. Att jag ska vara ännu mer lugn och harmonisk 2018. Att jag får vara lycklig och älska högt. Att alla får vara friska och att vi ser varandra för de vi är. Och att jag ska försöka strunta lite mer i vad folk jag inte bryr mig om eventuellt tycker om mig och följa min magkänsla.


KOMMENTARER


Skriv kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier