hejdå 2007

nu ska jag göra en sammanfattning av 07 men det är nog mest för min egen skull så jag ska kunna uppskatta mitt år bättre.
januari:
image642
hamnade på en sjukt konstig fest några mil här i från med folk som skar sig i kinderna och drack hembränt och lyssnade på den hårdaste av hårdrock. vi trodde att de skulle ha ihjäl oss men kvällen slutade på en terass med en gitarr och allsång till lars winnerbäck. det var fint ändå.

såg melody club i helsingborg och blev bjuden på tre tequilas av en kille som jag inte ens hade pratat med.

image643januari var den månad då jag som mest började byta stil och blev intresserad av de flesta saker som jag är intresserad av nu. det var även då jag började sy kläder på allvar (om man nu kan säga så). kjolen på bilden är inte från januari.

tog ofta långa promenader på typ en timme tidigt på morgonen.
lyssnade mycket på bloc party - like eating glass men även, såklart, massvis med andra låtar.

februari:
började lyssna på säkert vilket skulle komma att följa mig ända till årets slut. men det var som mest intensivt i våras och jag var helt förstummad av hennes musik.

image645
var som vanligt på ganska mycket fest. annars var det nog inget speciellt som hände denna månaden.

mars:
image647
vi tog oss till lund på fest och det slutade med att vi besökte tre stycken under hela kvällen. jag stod för sången och det var givetvis jimmy jansson - amanda som jag sjöng hela kvällen. det var första gången jag använde mina vita tygskor som skulle bli mina favoritskor och använda tills de gick sönder överallt.

image648
det var massa second hand. jag upptäckte det stora utbudet och blev fängslad på en gång. jag handlar fortfarande nästan de mesta av mina kläder second hand.


image649
det var i början av året som jag började vara jättemycket med marika. vi var (och är) så skrämmande lika, tänkte lika dant och tyckte om samma saker. hon fick mig alltid att skratta.

image650
fortfarande massa fest i mars och solen hade börjat skina. på den här festen fick människan till vänster min hårsnodd för att han ville ha ett "armband" av mig och det finaste är att han har kvar den fortfarande och vägrar ta av den. inte ens låna ut den när jag får panik och vill sätta upp håret.

lyssnade massor på bland annat sambassadeur - kate.

april:
image651
en fredag efter skolan åkte vi in till malmö och hade picknick och drack vin i en park innan vi begav oss till kb för att se billie the vision.

image652
började än en gång umgås väldigt mycket med damen ovan. vi gjorde allting tillsammans.

image653
allt eftersom vädret började bli bättre blev det också fler och fler parkfester i malmö.

image654
sen blev det valborg och april var slut. den här bilden är helt fantastisk.

jag lyssnade helt klart mest på the concretes album - in colour.

maj:
image655
på den här festen fick jag mitt hjärta krossat och stampat på av en pojke och en flicka och grät i floder. pojken som tröstade mig i åtskilliga timmar skulle komma att bli den en av de mest viktiga detta året men det visste jag inte då.

image656
vi såg bland annat sugarplum fairy i lund och kvällen bestod av enbart vin och dans.

image657
det var den här kvällen allt började. vi var på fest i ystad och satt på taket och rökte bara han och jag. och även fast vi hade druckit så var båda hundra procent säkra på att vi såg två stjärnor falla bredvid varandra på natthimlen och det var helt magiskt. dubbelt stjärnfall innan han kysste mig första gången och vi sov bredvid varandra på golvet. det låter som i en bok men det är sant.

image658
sen blev det äntligen dags för årets första festival: siesta! det var helt fantastisk och det var vin och sol och fantastisk musik i dagarna fem. helt underbart.

den musikaliska upptäckten var utan tveken laakso. hela månaden växte min kärlek till bandet och det sattes på spel första gången jag såg dem under siestafestivalen. det var magiskt. jag tror faktiskt aldrig att jag dansat så mycket på en konsert och aldrig varit så lycklig efteråt. jag får gåshud bara jag tänker på det.

juni:
image659
det var artonårsfest hos en god vän och det var sol sol sol och det var han och jag på riktigt den natten. vi växte flera meter den här månaden.

image660
en kär vän tog studenten och det firades i det finaste solsken med gratis öl. förutom det tror jag att vi satt och pussades konstant hela kvällen. det var nog inte många minuter vi inte satt bredvid varandra. jag log hela dagen och ända in på natten.

image661
det var dags för den efterlängtade hultsfredsfestivalen, andra året i rad. det var fantastisk musik och vin och sol och vi delade ett litet trångt tält. finaste var när han och jag gick för att se säkert en tidig kväll och delade paraply när det började regna och stod och rycktes med av de fantastiska sångerna.

image662
min goda s hade födelsedagsfest och efter det var det festande i tre dagar i rad utan någon vidare vila och det var du och jag varje natt. fast inte på riktigt och inte utan vemod.

image663
musiken var mycket the cure och speciellt cut here. klädseln var mycket svart tröjklänning, leggings, blommig sjal, svara ballerina skor och röd väska. jag älskade varenda minut. ÅH VAD JAG SAKNAR DET NU.

juli:
image664
i början av juli sent en natt efter mycket öl trodde jag att jag mött slutet på allt det vackra. jag smög försiktigt ut och spenderade natten gråtandes på malmö central innan jag tog första tåget hem vid 6. jag rörde mig inte ur sängen dagen efter. men egentligen var det inte alls slutet, det var bara början. men det visste jag inte då.

image665
det var om möjligt ännu mer fest i juli och just den här i ystad. jag älskade det för hans ögon vilade på mig hela kvällen och vi smög bakom några buskar och satt och pussade på varandra i flera minuter.

image666
det var tivolirock i kristianstad och vi såg lite av bla the ark, the sounds och marit bergman. men mest var det vin och händer som höll tätt om varandra i natten.

image667
en dag åkte vi över till helsingör och åt tomatsoppa och lyssnade på musik och drack vin mitt på ljusa dagen. när vi kom tillbaka till malmö var det som vanligt fest i parken tills myggen gjorde så man inte orkade vara utomhus längre.

image668 image670
en god vän hade artonårsfest och det firades med mat och tårta och otroligt mycket vin. kvällen slutade med att jag kastades i poolen med kläderna på och gick hem genom byn dygnblöt i höga klackar.

image671
sen var det emmabodafestivalen, årets tredje och sista festival, där jag kom att bli en riktig "lirare" enligt min goda marika. vi levde på vin, nudlar, musik och saliv. jag trivdes som aldrig förr. det kan ha varit den bästa festivalen någonsin, allting var så fint. dagen efter att vi kommit hem var det fest igen.

månadens musik var mycket pixies (where is my mind) och massa of montreal.

augusti:
image672
augusti inleddes med stapelbäddsfestivalen och evigt festande i dagarna tre.

image673
en dag i solen med s.

image674
i väntan på tåget som skulle ta mig till någon fest någonstans. jag lämnade festen tidigt för att åka till malmö och spendera natten och morgonen där och det var den bästa morgonen på väldigt länge.

image675
sen var det traditionsenligt dags för världens bästa påhitt; malmöfestivalen. gratis musik i en vecka! vi såg bl.a laakso, sahara hotnights, tegan and sara, tingsek och marit bergman och jag var om möjligt fullare än någonsin.

jag började även tvåan och förenades med min älskade klass. och så var det slutet mellan oss, på riktigt tänkte jag den här gången. vi träffades inte på några veckor, pratade inte. jag pussades med honom och du med henne och jag fick varje dag tvinga mig att jag måste sluta tänka på dig.

image676
den sista augusti hade jag sjuttonårsfest vilket till en början var kul och till slutet spårade ur. jag drack massor av vin.

musiken i augusti var definitivt bobby baby som är helt underbar.

september:
image677
i september var det fortfarande fest och vi hade inte umgåtts på ungefär en månad. jag hade mina höga jeans för första gången och kände mig jättesnygg. den natten sov jag på din arm igen och du frågade men han då och jag frågade men hon då men sen somnade vi och dagen efter följde du med mig hem och sov hos mig igen. dagarna efteråt var jag hemskt nere och grät massor för jag insåg att jag misslyckats med att komma över dig. men nu i efterhand var det de bästa dagarna någonsin för efteråt började det bli vi på riktigt och om jag hade varit lycklig förut var jag dubbelt så lycklig nu.

jag och en vän såg shout out louds i lund (totalt har jag sett dem fem gånger i år och jag älskar det). de tre följande helgerna var vi på fest och jag kände mig mer uppskattad än jag någonsin gjort. det var du och jag då. nästan helt på riktigt.

musiken i september var mycket the tough alliance.

oktober:
image678
det var mycket fest som vanligt. det var också massa massa kent, eftersom deras album släpptes och jag blev totalt förälskad på nytt.

image679
fest fest fest. och han höll min hand på riktigt.

image680
på höstlovet var jag och s i köpenhamn och det var underbart. allting var fint. hela oktober var fint för jag var så lycklig för nästan allt hade blivit på riktigt.

kent får stå för hela musiken under oktober.

november:
image681
på en fest blev jag så full att när vi skulle cykla hem trillade jag tre gånger och skrapade upp mina armar.

image682
det var ganska mycket i skolan och lite mindre fest och massa oss. jag kan inte komma på något speciellt som hände, men det var en fantastiskt vacker höst med solsken och massa fint.

image683
jag och s var ute och fotade massa fina höstbilder.

image684
vi såg shout out louds på kb igen och när musiken hade tystnat ringde du och vi gick runder i malmö i natten och sen hem.

det var lars winnerbäck för hela slanten i november. den mannen lyckas varenda gång.

december:
image685
jag dog den 6 december för då såg jag och s kent i lund. det var något av det finaste jag varit med om.

den åttonde december var den lyckligaste natten på väldigt, väldigt, väldigt länge. vi hade träffats på dagen och du var på fest och ringde och sa att du saknade mig. några timmar senare väckte telefonen mig och i andra sidan var du och frågade om jag ville bli din flickvän. jag kunde inte somna om den natten, jag låg och log i flera timmar. hög av lycka.

image687
det var fest som vanligt fast inte lika mycket och intensivt som förut. men jag var glad hela tiden.

image688
och nu är vi framme på idag. året är inte slut än, det är lite mindre än en dag kvar - en dag fylld av minnen och kärlek, full av god mat och vin och dans och musik, en dag där man kan passa på att tacka ens nära för ett fantastiskt år. för ett fantastiskt år, det har det sannerligen varit.
gott nytt år!

do you feel the air we breath?

image640 malmö

hej! igår kväll for jag till malmö och där har jag vistats sen dess (fast jag är hemma nu). med mig hem från tåget köpte jag en liten godispåse som jag äter av nu. jag älskar att äta godis ensam när man är på humör, man blir så otroligt glad! dessutom har jag massa tända ljus och det är ju alltid stämningsfullt.

igår gjorde vi som vanligt ingenting livsviktigt förutom att äta chips och kolla på en hel säsong av weeds. som vanligt blev vi inte trötta när vi borde blivit det och vid halv fyra gick vi ut i köket och åt knäckemackor och kollade genom fönsterrutan på fulla människor som vinglade hem efter kvällens bravader. någon timme där efter slocknade jag under andra säsongen av weeds.

imorgon är det nyårsafton! och jag har ingen klänning och så sent som idag bestämdes det var vi ska befinna oss. morgondagen har verkligen varit så oplanerad som den kan bli men det kanske är bra för då har man inte så höga förväntningar. jag tänker bara att det där löser sig. jag har ju en hel garderob full av kläder. men vad kommer inte bli finare än att spendera ännu en nyårsafton i vårt vackra malmö i en trång lägenhet med dans dans dans och vin och god mat och två underbara vänner. olyckligtvis kommer jag inte få pussa på min pojke på tolvslaget men vad gör det när jag fått pussa honom dagen innan och får pussa honom dagen efter? får passa på att lära känna nya människor istället. nu svävar jag bara iväg. återkommer när jag har något intressantare att berätta!
dagens låt: alica keys - no one (bara för kärlekens skull)

hold tight

här får ni lite anledningar till varför ni måste kolla på mary poppinsfilmen. jag såg den gamla från 1964 och är helt förälskad. jag älskar hur alla alltid går runt i klänningar, kappor, hattar, handskar, paraplyer och finskor. och hur de alltid sjunger och hur alla husen är målade i ljusa pastellfärger och hur de pratar brittiska och hur de alltid är glada. ni måste se den!
image636

image635

image637

image638

image639

every street with no name reminds me of you

image633
när jag vaknat i morse klädde jag på mig och cyklade snabbt till erikshjälpen för att hinna dit innan de stängde. det regnade men det gjorde ju inte så mycket för jag hittade väldigt fina saker! rödrandig stor tshirt för 20 kronor samt ram, stora clipsörhänge och skärp för 10 kronor vardera. mycket rött men det är ju så fint.
nu ska jag kolla på mary poppins.
dagens låt: sahara hotnights - the loneliest city of all (bara för att dom är väldigt bra och luktar sommarkvällar)

does it matter now

jag tycker egentligen inte om att klaga på eller hänga ut folk men nu kan jag inte låta bli. i förrgår såg jag en uncut verison med magnus betnér (ni vet komikern som är med i parlamentet ibland), och han sa en hel del av sakerna tänker skriva nu, men det var så otroligt bra saker och jag höll verkligen med på allt så jag var tvungen att skriva om det för det är så jag också tycker.

jag tycker att ebba von sydow ger en helt fel, vrängd kvinnobild. det är hon kanske inte direkt ensam om att göra, men hon är ett bra exempel. hon påstår sig skriva en "modeblogg" men det enda hon tipsar om är tusenkronorsdyra märkeskläder som förmodligen inte ens hälften av hennes läsare har råd att köpa. budskapet i hennes blogg är ungefär att det enda som är viktigt i livet är att vara rik, ha dyra märkeskläder och vara kändis. jag tycker det där med kändisar är så förgängligt, varför skrivs det så mycket om kändisar? okej att det säljer och folk vill läsa om dem, men det som uppstår är ju en sådan hysteri och strävan efter att själv bli känd, för ju mer man läser om dem ju viktigare verkar det vara att bli en. är det det hon vill lära ut till fjorton femton sextonåriga tjejer? att man måste vara känd så man har råd att köpa dyra marc jacobs kläder. och varför sådan märkeshysteri? jag kan tänka mig att vissa är intresserade av märken och okej det kan man ju få vara om man vill, men hade hon ens gillat kläderna hon har om de hade hängt på h&m eller lindex? det kan i och för sig ingen annan än hon själv svara på men jag har så svårt för att förstå. det är ju samma som med kändissaken. tillslut kanske folk gör vad som helst för att få pengar till dyra kläder. det verkar så ytligt, allt är så ytligt att man nästan kan se en blank yta av plast. jag blir lite frustrerad. någon gång hade hon skrivit: "när jag vill njuta på riktigt tar jag på mig min rosa juicy dress". är det att ta på sig kläder som är att njuta? jag är verkligen ingen som tycker att kjolar inte ska vara kortare än till knäna och att inga tröjor får vara mer uringade än polomodellen. absolut inte, men ändå. jag vet att alla är olika, jag vet. men kom igen, en rosa juicy dress för ettusenfemhundra?

en gång hade hon sagt att om man gav bort sitt nummer ute på krogen till någon kille man fattat tycke för, då skulle man absolut inte ringa själv utan vänta tills man blev uppringd. det gjorde mig otroligt frustrerad. ska man sitta och vänta som en liten törnrosa på att en prins ska komma ridande? när dessutom 90% av alla killar tycker om när tjejer tar första steget, ja då säger hon att man ska vänta. det är som att säga att tjejerna inte ska ta för sig, sitt och vänta, kämpa inte för guds skull, det vore ju en skam. jag ser inget feministiskt i det, inte någonstans. kan hon inte bara skriva att tjejer ska ta för sig lika mycket som killar så att tjejer kan börja göra det någon gång så det kan bli jämnställt. jag tycker bara det blir så fel budskap till unga tjejer, men det kanske bara är jag som tänker gammalmodigt.

men det kanske är sådant folk vill läsa om, vad vet jag. man kanske vill läsa om dem som har ett liv som man själv inte kan få. med dyra kläder, uppmärksamhet från media, kändisfester och luncher på dyra restauranger varje dag. jag tycker bara att allt det där verkar så... tråkigt ytligt.

rätta mig om jag har fel.

and it's contagious

det blev lite ändrade planer idag så imorse for jag och min goda mamma in till lund för att hoppas på realisationen. och jag fann min jacka! och dessutom en hel del andra fina grejor. det var länge sen jag köpte så "mycket" på samma gång, på något märkligt sätt brukar jag nästan aldrig köpa mer än typ två saker i taget. men denna gången är jag riktigt nöjd och har inte det minsta ångest för de utlagda pengarna! ångrar mig till och med lite att jag inte slog till på en stor t-shirt med twiggy på för 49 kronor. men okej.

image629
trench coat, h&m 249 kronor (det var svårt att få den rättvist bra på bild)

image630parfym, h&m 20 kronor. jag blev så glad när jag fann den här parfymen första gången för några månader sen! den luktar underbart gott och är definitivt i en prisklass som passar mig utmärkt. jag tycker det är fruktansvärt onödigt att köpa parfymer för flera hundra.
image631
vantar, kapp ahl 29 kronor

image633
trosor, gina tricot 59 kronor. de här trosorna var så söta att jag var tvungen att köpa dom. kanske lite oväntat med tanke på priset men jag kunde inte låta bli.

dagens låt: regina spector - us
så fruktansvärt underbar låt! puss på

and i know it's impossible, impossible

gårdagens planer blev ändrade och trots att jag var, och är, sjuk så for jag till malmö i all hast vid sextiden. lite dumt, kan tänkas men oh vad det var värt det. vi köpte godis och kollade på serier till klockan tolv på natten och sen gick vi ut i köket och gjorde alldeles för starkt kaffe som vi satt på sängkanten och drack till klockan två och sen kollade vi på alla slags stand-up comedy som gick att finna på datorn fram till klockan sju i morse eftersom kaffet gjorde att vi absolut inte kunde somna när vi borde gjort det. detta resulterade i att vi vaknade klockan två på eftermiddagen och jag kände mig absolut inte friskare. trots detta gick jag ut till h&m och drunknade bland alla hysteriska mellandagsmänniskor. hela malmö var fullt av folk som ville shoppa ut julklappspengarna och jag hann bara komma in på h&m när jag direkt hittade en fantastisk svart trenchcoat för två hundra femtio kronor. givetvis hade jag inte tillräckligt med pengar så jag skyndade mig ut igen innan jag hunnit drabbas av en panikattack och gick istället och köpte två chinabox och gick upp till mon amour igen.

jag har vant mig så lätt och så fort vid stadslivet nu när jag befinner mig så ofta i malmö. jag älskar att jag bara behöver låna hans nycklar och sen gå fem minuter för att komma in till stan och h&m och myrorna och uff och alla fantastiska matställen, och sen bara gå hem igen när jag tröttnat. det är fint. jag älskar storstäder.

avslutningsvis vill jag be alla som har liknande musiksmak som mig att genast ladda ner anna järvinens album jag fick feeling. det är helt underbart med vemodiga låtar som man bara vill lyssna på igen och igen. jag tycker att det är fantastiskt. om man ville lyssna på säkert i somras så vill man lyssna på anna järvinen nu. (jag hatar att jag så ofta skriver och säger "man", det finns inget man för alla är olika)
dagens låt: shout out louds - hard rain

blue headlights

hej kompisar. jag har inte skrivit om så roliga saker på sistone enligt mig själv så jag ska ta tag i det där. ikväll känner jag mig, trots att jag är sjuk, mer inspirerad än någonsin att skriva en massa. sen ett tag tillbaka har även antalet unika besökare på min blogg ökat lite grann vilket jag givetvis tycker är jättekul. om ni vill får ni gärna komma med förslag på saker jag kan skriva om och ni vill läsa om, mer än mina vanliga långa kärleksbeskrivningar och amatörfoton och tips om bitterljuva sånger och drömmar om sommaren och frankrike och vin och dans och second hand-klänningar och väskor och allt det där ni vet. ge och ta. det är fint.

image628

digitalt foto

här är några av bilderna som jag tog på min digitalt foto-kurs som avslutades nu innan jullovet. inget spektakulärt.

image614

image615

image616
tema: efterlikna en fotograf - jag valde eugene atget

image617

image618

image619
tema: porträtt

image620

image621

image622
tema: rörelse. 1- lång slutartid. 2- kort slutartid. 3- panorering.

image623

image624

image625

image626
tema: bilder som representerar en låttext - jag valde rouge wave - eyes

image627
tema: triptyk - jag valde tre olika människors olika kroppsdelar.

helsinki

det har varit lite tomt med inlägg på senaste tiden kanske. jag vet inte varför, förmodligen för att jag inte gjort så mycket och därför inte har så mycket att skriva om. å andra sidan skriver jag ju verkligen inte mest om saker jag har för mig eller så. men okej. vi får väl se.

idag är jag sjuk, vilket jag hade på känn igår kväll. jag har ont i huvudet och ont i hela kroppen och förkyld och fryser och är varm och allt det där ni vet. varenda litet tryck mot kroppen känns som att det ska ta livet av mig. men jag ska stoppa i mig en massa alvedon och kolla på film och dricka te så jag kan bli lite bättre för i eftermiddag väntas fint fint fint efterlängtat sällskap. äntligen.

image612 image613
här är två av alla fina paketer jag fick på julafton. är inte mina babushkor fantastiska? jo det är dom.

marilyn monroe

"en riktig älskare är en man som kan få dig att skälva bara genom att röra vid ditt huvud eller le in i dina ögon eller bara stirra ut i rymden"

och om du lyckas

image610

image611
klänning från h&m och glasögon som jag är mindre förtjust i

nu är julen över.. nu återstår bara oändligt mycket överbliven julmat som man får äta i någon dag. fast inte så mycket för mig, mitt julbord bestod i princip av quornfärspaj och ägg och bröd och lite rödbetssallad. och en griljerad kolrot som skulle vara ett substitut för julskinkan som min goda mamma gjorde åt mig!
hela dagen vill jag bara tillägna anna järvinen - kan du gå, för den är så otroligt fin att jag får tårar i ögonen varenda gång jag lyssnar på den. den är så vacker.

"du är som kramsnö"

image608
bild: kramsnö

på julen är det ju faktiskt meningen att man ska vara med folk man tycker om och kramar är lite underskattade på de flesta håll tycker jag. så gå nu och krama folk som ni tycker om och ha en fin jul och ät massor av mat och tänk inte på igår eller imorgon för det finns bara idag.

god jul!
och tack för att ni läser min blogg, det är fint tycker jag. jag blir så glad för att någon vill läsa vad jag skriver.

för sista gången

idag är det julafton vilket jag förmodar att ingen lyckats undgå. i princip hela veckan har jag haft julstämning och sett fram emot den här dagen, men nu, är all julstämning som bortblåst. helst av allt hade jag velat låsa in mig ensam i mitt rum med min dator och en film och en påse godis och stanna där hela dagen utan att behöva träffa en enda människa. men det går ju inte för sig, inte idag. men jag antar att det blir bättre snart. jag kan ju inte sitta och sura på julafton, man får göra det bästa av situationen, som jag säger allt för ofta.

klockan elva i morse var iallafall jag och mamma i kyrkan för jag tyckte att det kunde vara mysigt och högtidligt och trevligt, vilket det också var. jag började givetvis gråta lite när vi sjöng härlig är jorden. det gör jag alltid. jag tänkte mycket på kyrkan och folket som går dit. det händer inte ofta att jag går i kyrkan men när jag väl gör det kommer jag på mig själv med att faktiskt tycka om det. jag tycker om ljusen. jag tycker om att alla sjunger, alla i hela kyrkan sjunger tillsammans, det är så fint tycker jag. jag tycker om att alla är tysta när prästen pratar och att man själv kan välja om man vill tro på vad denna säger eller inte. även fast vi i sverige inte är så religösa av oss tycker jag ändå om att vi har lite kristet i grunden, som att man får en psalmbok i lågstadiet (får man det fortfarande?), att man går i kyrkan med skolan när man är liten, konfirmeras om man vill och sådär. det är fint att det är så öppet och frivilligt tycker jag. då kan man liksom göra som man vill.

igår var jag och en gammal god vän på nattpromenad. det var fint för vi pratade om högstadiet och kyrkor och historia och feminism och allt annat jag brukar tänka på när jag har tid över.

kids and dreamers

image606

image607
linne, noa noa
kjol, h&m
strumpbyxor, indiska
kasetthalsband, gjort själv
skärp, second hand

igår var det fest och det var minst sagt trevligt! det var nog faktiskt länge sedan jag skrattade så mycket på en fest som jag gjorde igår. jag kände mig inte i det helfestligaste laget när jag åkte hemifrån men mina lockar var lockigare än någonsin och med lite rosa rouge kände jag mig senare lite som en docka. det var i vilket fall som helst jättekul och efter ett sms någon timme fram på natten tog jag tåget till malmö och somnade mer eller mindre som en stock så fort jag kom fram och vaknade i en stor varm famn och jag burrade in mitt huvud vid hans hals och andades på huden tills jag somnade om.
dagens låt: switchfoot - on fire

i will remember

kramsnö är förmodligen den vackraste julkalendern som någonsin skapats. den är oerhört mycket finare än alla försök till julunderhållning som går på radio och tv nu för tiden. det finns bara en enda dålig sak och det är att det bara kommer en ny del varannan dag. men å andra sidan får det en att längta lite.
gå in och kolla nu. den är om sådan där kärlek jag älskar och huvudpersonerna har så stora fina ögon.

and i know how i feel about you now

i gårkväll tog jag som sagt tåget till malmö och det var fint för på gustav adolfs torg satt en svarthårig pojke och rökte en cigarett och väntade på mig och vi gick direkt hem för det var för kallt för att göra något annat. jag var lycklig för jag fick somna till ljudet av tunga andetag nära mitt öra och armar tätt runt kroppar. imorse vaknade vi tidigt, alldeles för tidigt, och när förmiddagen kröp sig närmare begav vi oss ut på stan för att i sista minuten finna de sista julklapparna. det var hundratals människor på malmös gator och jag gick bara och log hela tiden för jag kunde inte tänka på annat än att jag var där med dig och vi gick nära nära och du höll min hand och jag höll din och hela världen kunde se att det var du och jag. trafiken och allt annat stod still när du kysste mig på övergångsstället. i min fantasti inbillade jag mig att alla andra vände sig om och blev lite irriterande och avundsjuka på oss för att vi var för söta tillsammans och för att min hand passade så bra i din.
image605
hej hoop

image604
s är h(s)är. vi har kollat på la vie en rose och ätit ben & jerrys och spelat kort och druckit te och kaffe och lyssnat på jens lekman och haft tända ljus. s ville lyssna på britney spears men då sa jag minsann stopp. det har varit en fin fredagkväll och den är inte ens slut än. klockan tolv ska jag ta tåget till malmö och mon amour. imorgon är det fest. snart är det julafton. jag älskar jullov.
dagens låt: jens lekman - into eternity

and i'm a prisoner of this moment with you in my arms

vem går eldvakt för dig?

image603
för någon dag sedan gjorde jag den här väskan. jag tyckte att den texten var så himla fin (hittade inspirationen här) att jag var tvungen att göra något med det. så jag sydde en påse och skrev bara med vanlig textilfärg på. lite fattigt kanske att den ser så hemmagjord ut men det kan ju å andra sidan vara lite charmigt också.
om det är någon som vill ha en så är det vara att säga till för jag tycker att det är roligt att göra och ge saker till andra!

och nu vill hon falla fritt

image599

image600

image601

image602

kvällen hade blivit i stort sett perfekt om jag hade druckit lite mindre lite saktare. fast så farligt var det egentligen inte. trevligt i alla fall, men det var väl väntat i ett sådant storslaget sällskap.
jag vaknade klockan åtta och trodde att mitt huvud skulle explodera och att min mun blivit så torr att den inte gick att öppna. så jag gick upp och drack massor av vatten, tog två alvedon och somnade om och vaknade alldeles för sent för att göra något vettigt utav den här dagen. jag antar att den kommer bestå av massa väntan men framför allt längtan.
ring nu då.

nya dagar väntar med nya tidsfördriv

ångest är det värsta som finns tycker jag. när den då är i formen bakfylleångest blir allt genast tusen gånger värre. känslan av att faktiskt inte riktigt veta vad man gjort och sagt kvällen innan är frustrerande. dagar som denna finns det ingen bättre låt än timbuktu - the botten is nådd. jag vaknar med huvudvärk och sten i mitt bröst typ. frustration när jag ska öppna väskan och kisar försiktigt ner för att se om allt finns kvar, mobil nycklar busskort kamera. frustation när jag kollar i samtalsloggen på mobilen. frustration när det sakta slår mig vad jag tjatade om i en halvtimme i luren till en person som jag inte alls ville tjata på. frustration när jag givetvis förstorar upp allt och inbillar mig att allt det är över nu, samtalet igår var ett steg för långt i fel riktning, det är nu han insett att jag egentligen bara är en dryg tjej som gillar honom alldeles för mycket för bådas bästa.

lyckligtvis är det långt långt ifrån såhär varenda gång eller varenda helg. om det hade varit så hade det inte varit värt det. lyckligtvis är det mest jag som själv gör allt lite värre än vad det är och imorgon kommer vi båda sitta och skratta åt mig och hur mycket jag borde ha avstått från de där sista ölen de två, tre senaste timmarna. snälla säg att vi kommer att göra det.
där elden falnar men fortfarande glöder.

i can see what it once meant to me

image597
linne, h&m
jeans, cheap monday
sjal, second hand


ikväll är det något slags galej hos en klasskamrat. jag är tämligen opepp och därav klädseln. jag tror att det är första gång på mer än ett år som jag VILL ha jeans på mig på en fest. det kommer säkert bli bra i allafall, fantastisk musik och fint sällskap och öl är ju en ganska oslagbar kombination. det är ju torsdag och allt. och imorgon är det fredag och dagen efter det är det lördag vilket jag visserligen tror att ni redan vet. nu har jag brottom som vanligt. det får bli ännu en panik-cykeltur till stationen på tre minuter.
kvällens låt: firefox ak - what's that sound

1234

Amelie om if you find yourself caught in love
Det såg mysigt ut! Vad har du för kamera? är den bra?

jenny om som tårar mot din kind
vilken fin kjol! finns den på H&M nu eller är det ett gammalt plagg?

amelie: det är en canon 350D, och den är jättebra om man vet hur man ska använda den (vilket jag inte alltid vet).
jenny: jag köpte kjolen i somras på h&m's barnavdelning, så jag vet inte om den finns kvar nu. det kan ju hända att det finns någon enstaka kvar i en hörna i någon affär! annars har jag sett att de har några likadana kvar fast schackrutiga.

fall into you is all i ever do

image595
det var länge sen jag använde de där strumpbyxorna. det får jag allt ta och göra igen, de är ju så fruktansvärt fina. fast det är på tok för hiskeligt kallt för sådana tunna nu. ps, imorse vaknade jag av en puss på kinden.
dagens låt: david and the citizens - let's not fall apart

and they all looked just the same

för någon timme sen hade jag jobbig ångest, trots att det bara gått nåra timmar av lovet, att jag inte gjorde något utan bara slösade bort det. det är så lätt att känna så när man är ensam och lite vemodig. men sen gick jag och gjorde en latte och började spela tetris och lyssna på camera obscura och genast började planer och idéer spridas i mitt huvud och istället för ångest fylldes lovet med en massa fina saker som jag vill göra.
här är några exeimage594mpel: gå promenad mitt i natten, dricka vin och dansa till fantastisk musik, städa och rensa hela ens rum, köpa secondhandklänningar, baka, åka hem till någon oplanerat och dricka te tillsammans, kolla på kärleksfilmer, gå på konserter eller teater. listan kan göras lång! allt ovanstående vill jag göra detta lovet.

ni måste kolla på den här videon. den är fantastisk, likaså låten. det är som en liten drömbubbla med glada färger och gröna klänningar och dans med paraply. den om något gör en glad en sån här kväll! (jag vet inte hur man lägger in själva videon i bloggen så ni får gå in på länken).

och nu ska jag till malmö.

underwater you and me

ska jag berätta en sak du inte vet och som jag kanske aldrig kommer våga säga? jag älskar varenda liten sak du gör. jag älskar hur du lägger kudden över huvudet när väckarklockan ringer, jag älskar din min när du sprayar håret, jag älskar hur du skrattar åt skämt som jag inte ens förstår, jag älskar till och med när du andas så där tungt att du på gränsen snarkar.
mest älskar jag när du plötsligt vänder dig mot mig och lägger dig på mig och kysser mig länge länge, så länge att man tror att man aldrig ska släppa taget. jag älskar när du säger "men kom hit då" och jag kryper närmare och jag älskar hur dina händer trevar över min rygg och jag älskar hur du stryker bort mitt hår från ansiktet. jag älskar hur du lägger armen under mig när vi ska sova, jag älskar hur du håller fast mig när min väckarklocka ringer på morgonen och jag måste gå upp för att skynda till tåget. jag älskar hur dina ögon lyser, jag älskar när din mun knappt orka forma orden klockan tre på natten när du druckit för mycket vin, jag älskar hur du håller i mig när vi går ute sent på natten och hur du ser till att ingen ens kan säga något elakt mot mig. jag älskar hur du öppnar lägenhetsdörren när jag kommer och knackar på, jag hatar hur du stänger den när jag ska gå.
jag älskar varenda liten sak du gör. någon gång måste jag våga säga det.

right about time

nu har jag jullov! det firades med pompa och ståt och julfika i vår datorsal. något pompa och ståt verkar det dock inte bli ikväll, men vad gör det. att jullovet är här firar jag i alla fall med denna fantastiskt vackra bild
image593
från sophomores lookbook
dagens låt: clap your hands say yeah! - is this love

you're just like a dream

ikväll har jag slagit in julklappar och lyssnat på the cure ständigt. dom är allt bra dom. när man lyssnar på dom känns det som att man slås in i en enda stor popdröm med dans och vin och sommar och stannar där för evigt. men sen i de tysta sekunderna mellan låtarna förstår man att man är kvar i vintern och man hinner bara precis sucka innan nästa låt börjar och sen är man där i drömen igen.

nu ska jag till malmö och det är väl också lite av en dröm. det känns iallafall så när ben är hopflätade och bröstkorgar tätt ihop och huden bränner av märken efter kyssar.
kvällens låt: the cure - just like heaven

show me how you do it and i promise you
i promise that i'll run away with you
i'll run away with you

why are you so far away? she said
why won't you ever know that i'm in love with you?
that i'm in love with you?

orka - världens viktigaste bok

orka. allt handlar om att orka. orka byta kanal när fjärkontrollen hamnat under soffan. orka gå till bussen fast att det blåser och är kallt ute. för ett tag sen råkade jag av en händelse komma in på en sida och beställde en bok som visade sig vara världens viktigaste bok. den heter orka.

redan när jag hade läst första sidan i boken var jag besatt. när den till min besvikelse var slut satt jag och var helt tagen. den inspirerade mig så otroligt mycket, väckte tankar och ideér i mitt huvud, fick mig att verkligen tänka till och vilja påverka, och jag som redan är så intresserad av miljö och orättvisor. jag kan hålla med om att det är världens viktigaste bok. på nittiotvå sidor får författarna med det man helt enkelt behöver veta om allt som är fel i världen.

det står om miljöprobelem och barnarbete och fattigdom och svält och hur världen hänger ihop och handel mellan gränser och allt annat intressant som man aldrig riktigt förstår när samhällsläraren skyndar förbi det för att snabbt gå över till veckans regionala nyhetskryss. och vet ni vad det finaste är? de listar inte bara upp problemen, utan kommer ständigt med flera tips på hur just vi kan vara med och hjälpa till, påverka, underlätta, lösa problemen och de framställer det på ett sådant enkelt vis att man bara inser att det här måste jag engagera mig i. allt är relaterat så att man kan känna igen sig i det, utan att det känns som något avlägset som händer på andra sidan jordklotet.

boken är givetvis helt gratis och finns att beställa här. det är fint att den är gratis för då kan ni tipsa alla ni känner och era lärare och föräldrar och alla andra i hela världen som borde tänka om. den har snygg design och bilder och den som lämnas oberörd av boken vill jag prata vett i.
kom igen och orka nu för tusan.

if you find yourself caught in love

image592
tröja, ellos
linne, cheap monday/weekday
glansiga leggings, h&m


enkelt men åh så bekvämt. fick sluta två timmar tidigare från min fotolektion som var sista gången idag. och allt annat vi gjort i skolan idag har varit druckit julmust, ätit pepparkakor och spelat jeapordy. jag älskar min klass otroligt mycket!
dagens låt: laakso - england (lyssnalyssna)

du får mig

image591
det har varit en underbar helg. jag är förmodligen bland de lyckligaste i hela världen, och solen lyser inte ens. det regnar och är grått men vad gör det? snart är det lov. och mina förväntningar överträffas gång på gång på gång.
"men så kan han inte säga. du är faktiskt min"

och dina ord dom föll som glitter över min gråa vardag

det blev inte så många julklappar som jag hade hoppats på men en liten bit på vägen kom jag iallafall. inte en klänning och inte ett par skor och inte ens en väska till mig själv. det var länge sen jag köpte klänningar. vi smakade sushi som vi velat så länge, men det var inte särskilt gott kan jag be att få tala om. det ser godare ut än vad det är. efter att vi avnjutit en latte och några kakor åkte vi hem till s och åt ännu mer och jag hjälpte henne med hennes dator och vi kollade på dåliga tvprogram och låg och skrattade på golvet i en evighet tills magen värkte och ögonen rann. och senare ikväll får jag fint nattligt besök.
kan det bli en finare lördag så säg.
image587 image588
image589 image590
dagens låt: tegan and sara - the con

worst case scenario

image586
jag vill ha sommar och festivaler nu.
men istället blir det julklappshandling och det är väl inte fy skam det heller.
jag sitter och lyssnar på laakso och drömmer om siesta. någon gång ska jag berätta för er vad laakso betyder för mina öron. lyssna så länge.
laakso - mother am i good looking?
laakso - my gods
laakso - västerbron & vampires ep
i can't control my hope, i can't control my dreams, i can't eat i can't sleep, i can't do anything

let's call us the comeback

image585hej. här får ni en lista på lite låtar som aldrig dör för mig. jag kan sätta på dom när som helst och de är lika bra varje gång. så bra att man bara vill höja volymen så högt det går och dansa länge tills fötterna verker eller bara stänga in sig med låttexten i ett trångt rum.
 • dashboard confessional - hands down
 • the pixies - where is my mind
 • säkert - vi kommer att dö samtidigt du och jag
 • the cure - friday i'm in love
 • the postal service - such great heights
 • king harvest - dancing in the moonlight
 • jumper - när hela världen står utanför
 • broder daniel - whirlwind
 • lars winnerbäck - jag vill bara gå hem med dig
 • vapnet - kalla mig
 • the sounds - dance with me
 • the knife - heartbeats
 • shout out louds - 100 degrees
 • laakso - never satisfied
 • billie the vision and the dancers - nightmares
 • bad cash quartet - big day coming
och cirka tusen låtar till.

åt samma håll

ikväll har jag haft en hemmakväll vilken har inneburit julbak med mamma. märkligt nog fick jag julstämning någonstans bland alla lussekatter och jullåtar och längtar nu till julen. det ska bli skönt att få sova, ta det lugnt, äta god mat, kolla på tv och vara med familjen. och dessutom är det kul att ge bort presenter. jag tänker låta det bli en sådan klassisk jul, utan att tänka för mycket på alla orättvisor och bidrag som jag borde lagt pengarna på istället för julklappar. jag gör det efter jul istället.
imorgon blir det julklappshandling med s i malmö, och på kvällen, ja, vem vet? det ser ut att bli en kväll hemma igen, vilket egentligen uppskattas, men man vet ju faktiskt aldrig.

(och hur kan "alla" tro att det är "allas vår sepehund" som rödluvan påstod? var tusan har ni fått det ifrån? det är helt fel)

the past is a grotesque animal

image584
tröja, jättegammal
kjol, h&m (också väldigt gammal)
skärp, second hand
kasetthalsband, gjort själv
katt, hubert <3

idag kom en tjej fram till mig i skolan och sa "vilken fin kjol du har idag! jag älskar att du alltid har kjolar sådär i midjan, det är så fint" och i tisdags när jag var i lund och bytte till tåg till malmö kom en kille fram och sa "jag ville bara säga att du är otroligt söt. ser du det mysiga caféet där borta? får jag bjuda på en kaffe?".
jag blev så otroligt glad båda gångerna. så otroligt otroligt lycklig och jag log resterande av dagen. all creds i världen till folk som vågar ge komplimanger till okända människor.
dagens låt: bonnie and clyde - life is a peanut

och färglös som en tår

Postat av: Maj om kent - utan dina andetag

Kärlek som råder på den här bloggen då också. Vad är det för kärlek då? Med en god vän? En klasskamrat? En främling?`

Sådan där kärlek med någon du pratar med flera gånger per dag, eller en sån var du kanske pratar max en gång per dag och såfort era ögon möts blixtrar de mot andra håll?

det är kärlek som råder på den här bloggen också. jag tycker om att det är lite hemligt för då berättar man inte allt och lämnar en hel del åt fantasin och att fantisera är bra för då målar man upp bilder i hjärnan som kanske stämmer eller inte stämmer alls. det är sådan kärlek att när våra ögon möts blixtrar det mot alla andra håll. det är sådan kärlek att jag skakar av bara närheten och jag skakar när vår utandningsluft blandas när vi ligger nära nära. det är sådan kärlek att jag har ont i hjärtat av saknad fast att det bara gått åtta timmar sen vi sågs senast. det är sådan kärlek att mitt hjärta smälter när det viskas kom hit. det är sådan kärlek, att minsta beröring får mig att rysa.

och jag är så glad och jag vill aldrig komma ner någonsin.

i can't afford you

idag är det lucia vilket vi musiker på skolan har övat till mer eller mindre sen i oktober. det blev ett stort demokratiskt luciatåg på ca 130 personer där det var i princip fritt att ha på sig vad man ville. det var inte bara traditionsenligt vitt som var den övervägande färgen, det fanns en hel del svart också tillsammans med flera andra färger. ganska kul tycker jag, även om det inte alls syns på bilden, eftersom det känns lite modernare och inte så strikt, på ett sätt. vi gick tre tåg i tre timmar och det var varmt men samtidigt kul. de raderna jag skrev ovan lät som en tråkig artikel i en tidning, men jaja.
image583
bild: johan h. i min klass

det har varit en bra dag. efter spektaklet och julbord i matsalen fick vi sluta vilket resulterade i att jag kom hem vid halv ett. perfekt med massa tid för att göra läxor tänkte jag och pluggade i en timme och gick sen och la mig och sov i två. man kan väl uttrycka det som att jag är relativt skoltrött och kan inte slita tankarna från något som är så fint att jag får fjärilar i magen.
dagens låt: something corporate - konstantine

som tårar mot din kind

image580
tröja, tradera
linne, noa noa
kjol, h&m's barnavdelning
halsband och väska (som man knappt ser), gjort själv
örhänge, second hand

nu är vi där igen.
dagens låt: kent - du är ånga

jag tror att jag vill klä mig i din hud

image579
tröja, omsydd från hotstuff
jeans, cheap monday skyscrapes


dålig photoshopning, men jag orkade inte. vi hade tydligen ingen tyska idag så jag slutade tolv istället för fyra och det kan man ju inte annat än uppskatta. tyvärr har jag dock läxor som måste göras, men det får bli efter den lilla tuppluren jag tänker ta nu för att lindra min huvudvärk.
dagens låt: camera obscura - if looks could kill (den är så fin ni måste lyssna på den!)

insekter

image578varför är det nästan alltid såhär? när jag är ensam så tror jag att jag inte finns. allting känns onödigt och sorgligt och värdelöst och ödsligt. som att alla plötsligt glömt mig, fast jag vet att det inte alls är så. i själva verket är det ju bra att vara ensam ibland och "vila för jag åker ju jämt så mycket fram och tillbaka hela tiden" som mina föräldrar uttrycker det. men det känns bara så meningslöst. jag bara sitter här och väntar på något. en promenad hade varit fint nu. men okej, jag tar en kopp sommardrömste och ett päron och försöker hålla huvudet högt.

så länge fötterna bär
så länge lungorna kan

kent - utan dina andetag

jag vet att du sover, känner värmen från din hud
bara lukten gör mig svag men jag vågar inte väcka dig nu
jag skulle ge dig allting du pekar på
men bara när du inte hör vågar jag säga så

jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå när du inte ser på
och genomskinlig grå blir jag utan dina andetag

min klocka har stannat under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi, inuti är du fjäderlätt och vit
och utan ett ljud mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk, det fastnar i ditt hår


jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå när du inte ser på
och färglös som en tår blir jag utan dina andetag

jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå om du inte ser på
och genomskinlig grå, vad vore jag utan dina andetag?
vad vore jag utan dina andetag?


det här är förmodligen världshistoriens vackraste kärlekssång. jag får tårar i ögonen bara av att läsa texten. jag känner så mycket i den, man vill bara vara nära. och den passar mitt hjärta så bra just i detta nu. and promise it's for real.

1234

nu ska jag åka till malmö

so many nights, legs tangled tight
wrap me up in a dream with you

quickslap

här kan ni få läsa en alldeles fantastisk recension av kentkonserten i torsdags. jag fick gåshud gång på gång när jag läste den, det var så fint. bilderna också. nu vill jag tillbaka.
image577

flightless bird

image576
foto: copenhagen streetstyle

jag tycker att den här bilden är så fantastisk på alla sätt och vis. dom är så söta och ser så glada ut att det ju är helt omöjligt att inte älska dom. underbart.

hittills idag har jag sytt en massa, men sen tröttnade jag och nu har jag jättetråkigt. det regnar. jag hatar att inte ha saker att göra, då går man bara och väntar på något som man inte vet vad det är. jag är dessutom fortfarande trött även om jag sov tämligen länge i natt. blev väckt två gånger av mobiltelefonen som ringde men det gjorde mig visserligen inget annat än överlycklig. som alltid.

you know that i got what you want

if looks could kill

ikväll var mitt rum så mysigt och idylliskt att jag tyckte det lät som en bra idé att ta er på en liten rundtur. det är cirka 16 km2 och väldigt lågt i tak. jag bor i källaren så man kan lyssna på hur hög musik man vill och ingen kan kolla in genom fönsterna om man inte lägger sig ner på knä.
image568
det här är det mesta av det man ser när man kliver in.

image569
mitt skrivbord.

image570
flickan på bilden vet jag inte vem det är men det är en modell som jag hittade i en modettetidning som jag tyckte om så mycket att jag ramade in henne.

image571
garderob, gitarr och telefon

image572
min fantastiska säng, jättegammal lampa och skrynklig shout out louds-planch

image574
garderob med tusen saker i, spegel och tv som står på en himla massa böcker

image575
lite skor i garderoben

image576
och slutligen lite skivor, ett fantastiskt spar-torn som jag fått av s och en röd låda som jag tycker jättemycket om. där i lägger jag alla värdefulla och betydelsefulla ting.

bara för att

Har du pojkvän/flickvän? nej
Är du kär? det verkar så
Vem/vilka vet mest om dig? mina allra närmaste vänner
Vem kramade du senast? en jättefin pojke
Vad längtar du till? jullovet!
Sparare eller slösare? sparare. jag försöker alltid snåla och köper alltid det billigaste om man kan välja och jag tycker att 200 kronor är jättemycket pengar.
Bio eller promenad? promenad! jag gillar inte bio, det är för dyrt och promenader är alltid fina.
Är du kittlig? fruktansvärt
Nämn något som gjorde dig glad igår: hundra saker gjorde mig glad igår! mina vänner och ett telefonsamtal som frågade om jag ville komma och sova där senare på kvällen.
Vad har du druckit idag? jättemycket vatten i morse. sen julmust och sen cider.
Vad var det senaste du köpte? två chinaboxar med nudlar, kycklinggryta och vegetariska vårrullar! underbart.
Favoritklädsel? leggings, håret i en knut, ett långt linne och en kofta
Vad gör dig glad just nu? kent - en timme en minut
Sommarplaner: massa kärlek, massa festivaler och musik, massa vin, massa sol och massa fina billiga kläder
Gillar du att sjunga? jag älskar att sjunga!
Vad längtar du mest efter just nu? pengar och en famn där jag får ligga tills jag somnar och vaknar av en puss!

allt vi gjort blev en sång för dig

hej kompisar. det har varit oförskämt lite bloggning för min del på senaste tiden. inte för att jag image567har haft det särskilt hektiskt, men det har väl bara inte riktigt blivit av.
igår var trevligt, även om jag mest hade ont i huvudet och var trött för mycket sömn har det verkligen inte varit på sistone. men det blev några glas vin, lite abba och lite chips innan jag tog tåget till malmö och somnade i det ljuvligaste sällskapet. dagen har också spenderats där med samma man och en hel del tv och lite chinabox. jag gick även in en runda på h&m för att leta efter min efterlängtade klänning och de hade den givetvis - och bara i stora storlekar. inte visste de om de skulle få in den igen heller. typiskt. det var verkligen en klänning jag utan problem hade kunnat betala fyra hundra för. den var lite som en enkel dröm.

det är så mycket kent nu. jag är hög sen konserten i torsdags och vill inte komma ner. det var så fint. gåshud klättrar upp över hela kroppen. kolla på bilderna. det är helt fantastiskt. jag vet inte vad jag mer kan säga.
kvällen är ung och har inga planer - förmodligen kommer den sluta här hemma vilket jag kan tycka är ganska skönt. jag behöver sova. även om det är tråkigt.
snart är det jullov.
dagens låt: kent - ansgard och evelyne

kent

igår. det var helt fantastiskt, det är kanske inte ens är lönt att jag försöker förklara. det var obeskrivligt fint. allting var fint (speciellt att man köade INOMHUS, kunde ingen talat om det för mig innan? jag kände mig dum). jag köpte en tröja med grönt tryck för tvåhundrafemtio kronor, det kan vara den dyraste tröjan jag köpt någonsin men det är det minsann värt. allt var värt allt besvär, väntan, trängseln, trycket - man fick tillbaka allt i kärlek från scenen. det var så underbart. det är något speciellt med att se kent. jag vet inte riktigt vad.
idag älskar jag kent mer än någonsin.

nu blir det vin och förhoppningsvis fin musik med massa söta människor. puss!

400 slag

"men du får inte somna nu, jag har åkt tåg i en timme för att komma hit och det är tråkigt om du bara somnar direkt"
"du har åkt tåg i en timme för att komma hit så jag kan få sova bredvid dig... kom närmare"
<3

om en timme tar jag och s bussen och kommer att köa i sex timmar. jag har ganska brottom nu. jag hoppas verkligen vi kommer få bra platser. jag längtar så otroligt mycket, hade gåshud över hela kroppen förut. jag ska ha på mig: två par leggings, strumpor och raggsockar, ett par jeans, ett linne, en kent-tshirt, två tjocka tröjor, en skidjacka, en mössa, vantar, halsduk, converse. och jag kommer frysa iallafall.
men det är det värt.
inatt  kommer jag somna till tonerna av 747.

istället för ljud

imorgon ska jag och s se kent på olympen i lund. det är obeskrivligt hur stort det är för mig. jag kanske kommer fälla en tår. jag kommer definitivt vara så upprymd av kärlek att jag nästan exploderar. jag kommer vara lycklig. jag kommer vara fruktansvärt glad. det blir tredje gången jag ser dom och detta är tredje året i rad. det är så stort.. jag har sett fram emot den här dagen i år. och nu är den äntligen här.
image566
hultsfred 06

i wanted you to feel the same


tröja, okänt ursprung
kjol och halsband, gjort själv

imorse blev jag mött av "åh, min favorit-maria" av thomas och "vad glatt klädd du är idag" av johan så hur kunde dagen börja bättre? traditionsenligt en håla i tre timmar, vilken jag och alfred fyllde ut med att äta äpplen. en trummlektion har jag också haft idag, för den som undrade. jag vill ha dig här på riktigt i natt.
dagens låt: the radio dept. - let me have this

jag står bakom tätt intill

image563
en timme en minut
här står tiden still


jag har hittat en "franska-kurs" på internet så nu kan jag äntligen lära mig språket! det har varit en dröm länge. jag vet redan vad vit och röd och blå heter och alla hälsnings- och artighetsfraser. s får hjälpa mig med gramatiken! jag ska sova nu. vill att den här hemska dagen ska ta slut, men jag vet inte om jag vill att en ny ska börja. jo det vill jag. nej. jo. jo.

jag klarar mig aldrig ensam

jag var precis ute och gick en runda. anledningen var att jag inte hade något att göra och hjärnan och hjärtat var i stort behov av att rensas och blåsas omkull av vinden. och det fick det. jag började gå längs den breda vägen som var mörk och jag hade sällskap av lastbilarna som alla körde och kanske alltid kommer köra i femtio kilometer för fort. min plan var att gå upp mot bron, men det tog längre tid än väntat för det regnade och blåste och det var motvind. det var såndant regn som varken är mycket eller lite, rena locktången för mitt hår som givetvis lade sig i täta, ojämna lockar på en gång. efter ett tag kände jag inte ens av regnet, jag märkte inte det, jag hade nog vant mig. det bara vilade över mig utan att göra någon vidare nytta.

meningen var att jag skulle gå upp till bron och luta huvudet lite över broräcket och blicka ut över tågstationen, men när jag väl kom dit förmådde jag mig inte att stanna. kanske var det regnet, kanske var det bussen som precis rullade in på stationen och bussen fick ju mig osökt att tänka på dig, igen, som hela promenaden och faktiskt hela dagen egentligen suttit fast i mitt huvud. jag fortsatte att tänka på regnet, vilket givetvis fick mig att tänka på dig igen och när vi satt under paraplyt i april, eller i tältet på hultsfred. jag kollade ner på mina vantar och kom givetvis att tänka på hur du höll i dom och min hand i fredags natt. jag gick förbi konsum och tänkte såklart på dig. jag lyssnade på james blunt och tänkte givetvis på dig. jag tittade upp i skenet av gatlampan och tänkte på dig. igen. varenda liten sak påminde mig om dig. jag såg dig överallt fast än jag visste att du var flera mil från mgi och här ifrån.

och sen tänkte jag ju givetvis på mig också. allt detta som jag skrivit nyss anledde till min hjärna när jag var ute och gick. jag tänkte länge på varför det alltid är så med mig - när jag är bekymrad över något och är ute och går med musik i öronen kommer jag på de mest genialiska sakerna och de mest vackra meningarna och de mest storslagna orden som jag hoppas våga säga till dig. men jag kommer alltid på bra saker i situationer som dessa. synd att man inte kan skriva samtidigt som man går, då hade jag haft ett tiotal noveller vid det här laget. när jag kommer hem har jag givetvis glömt det mesta.

jag hade planerat att gå en mycket längre runda än vad det i själva verket blev, men någonstans efter bron kom jag plötsligt på att jag ville hem och regnet låg lika tungt över byn som det gjort under hela tiden. på vägen hem tänkte jag mycket på hur jag skulle orka skolan imorgon och hur jag skulle orka skolan på onsdag. det blir ett mysterium. jag sprang den sista biten hem - varför vet jag inte för där hemma fanns ju ingenting mer än en orolig, älskande mamma och en tyst, grå telefon som länge väntat på svar.

jag vet inte hur man avslutar ett sånt här inlägg, jag vet inte hur man avslutar en novell, jag vet inte hur man avslutar, kanske för att jag inte vill att det ska finnas ett avslut. jag har ingenting att tillföra den här bloggen för tillfället förutom mina tankar och vem vill läsa om dom? säg att det inte finns ett avslut och om det finns det så säg att inte det här är avslutet, att det här inte är vårt avslut. låt oss vara tidlösa på ditt rum igen. låt mig försöka igen.
james blunt - i really want you

jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

snälla förlåt mig. jag lovar att jag ska bli bättre, jag lovar att jag ska ge av mig själv, jag lovar att jag ska tänja på mina gränser, jag lovar att jag ska göra alla saker jag inte vågar göra. jag lovar att jag ska visa dig, jag lovar att jag ska ge mig, jag lovar för allt vad jag tror på i hela världen. du vet. säg att du vet.


they tell you where you need to go, they tell you when you'll need to leave
they tell you what you need to know, tell you who you need to be
but everything inside you knows there's more than what you've heard
there's so much more than empty conversations, filled with empty words


and you're on fire when he's near you
you're on fire when he speaks
you're on fire burning at these mysteries

give me one more time around, give me one more chance to see
give me everything you are, give me one more chance to be near you
when everything inside me looks like everything i hate
you are the hope i have for change, you are the only chance i'll take

when i'm on fire when you're near me
i'm on fire when you speak
and i'm on fire burning at these mysteries
<3

glad första advent

en filt hos dig, vi kunde inte sova
och jag sa inte nej, och du höll mer än allt du lova
våra tungor gick som hjulen i ett drev

du får mig, du får mig, du får mig
det känns som allt kan börja nu
jag ger mig, jag ger mig, jag ger mig
jag ger, du får, jag tar, precis som du

en natt, ett spel, nån går hem och nån går utan
en halv, en hel, vi såg månen genom rutan
och jag var lika tom och full som du

du får mig, du får mig, du får mig
det känns som allt kan börja nu
jag ger mig, du får mig, jag ger mig
det känns som allt kan börja nu
jag ger mig, du får mig, du får mig
jag ger, du får, jag tar, precis som du

precis som du, precis som du
precis som jag, precis som du
precis som du
<3

like some empty dress you've layed out on the bed

fredagen var minst sagt lyckad - det var shout out louds, kärlek och otroligt mycket dans. först i en lägenhet vid möllevången innan vi begav oss mot kb, och väl där dansade vi så mycket att folk blev sura på oss och började slåss lite. tråkigt, men än dock. vid ett-tiden kom en efterlängtad människa och hämtade mig, sen gick vi runder lite i malmö innan vi gick hem och sov. första halvan av dagen spenderades i samma sällskap, innan jag for hem och spenderade kvällen med te och tv tillsammans med mamma och pappa.
idag är det något så festligt som julskyltning i byn och jag ska tillsammans med samma finfina sällskap som igår gå och kolla på luciorna och rösta på min goda vän. sen blir det väl parlamentet och pussar på kinder i vanlig ordning. nu ska jag försöka göra mitt hår blondare genom att tvätta det med koncentrerad citron, vi får väl se om det fungerar! dagens låt: lars winnerbäck - jag är hos dig igen
maria

här är glimmande dar
välsignade december står för dörren och livet längtar

samskeyti

image560
ibland hittar jag oss i parken under paraplyt och det är april igen

och du vilade huvudet i mitt knä och bandet spelade lite för högt
för att jag skulle höra vad du viskade
då när vi var så nära
att våra fingertoppar nästan nuddade varandra och allting var
lite nytt och förbjudet


maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier