my gods

jag tror jag har haft en bloggpaus. ska jag vara ärlig har jag faktiskt glömt bort bloggen, förutom en gång då jag tänkte att det var ingen som skulle sakna att läsa om mina tråkiga dagar iallafall.. nåväl, det var ju trots allt bara en vecka sen jag skrev sist, inte så mycket kan tyckas, men det är det ändå eftersom jag tidigare skrev och läste bloggar varenda dag. jaja, det var kanske nyttigt för mig att inte skriva på ett tag, så jag fick fundera på varför jag skriver blogg egentligen. för min skull eller för någon annans skull?

siesta.. det var helt underbart. alldeles för många bilder finns på bilddagboken för intresserad eller ointresserade. fler detaljer än så får ni inte, för det skulle bli alldeles för jobbigt att räkna upp allt roligt och tråkigt som hände fast det var såklart massor mer roligt än tråkigt. shout out louds och laakso.. jag förstår inte hur folk kan leva utan den musiken. lyssna genast. do it.

för övrigt är det oerhört mycket i skolan men jag tänker hela tiden att om jag bara gör detta kommer jag känna mig duktig efteråt, jag kommer kanske kunna förbättra mig, kanske få ett bättre betyg. men vad är betyg förutom bokstäver på papper? jag hatar ångest över betyg. men det är bra att lära sig saker och det gör jag ju faktiskt trots allt.

annars går jag mest och väntar på helg och studenter och hultsfredsfestivalen och sommarlov. va, vänta, sommarlov? redan? vad hände med ettan, jag började ju nyss? eller? vad ska jag göra hela sommaren? börja tvåan sen? trean sen? sen då? jobb? skola? pojkvän? nej, carpe diem var det. godnatt trogna läsare. gud vet när jag skriver nästa gång.
dagens: typ alla med laakso någonsin

image158

S!ESTA!

nu drar vi! jag kommer ha en av de bästa helgerna i mitt liv. hoppas ni också får det! vänner, musik, vin och sol. kan det bli bättre? jag tror faktiskt inte det.

blandband

 

image157

Här kommer låtarna på blandbandet som jag spelat in på kasett till siesta! man blir på ett sjuhelsikes partyhumör och vill bara dansa!

 

sahara hotnights - visit to vienna
imogen heap - goodnight and go
gwen stefani - hollaback girl
laakso - never satisfied
kent - musik non stop
the ark - calleth you commeth i
marit bergman - let's just fall in love
nic abd the family - hej monica
pink - you and your hand
timo räsisänen - don't let the devil ruin it all
djungelboken - jag vill ju va som du
bas cash quartet - big day coming
bloc party - like eating glas
broder daniel - whirlwind
melody club - cover girl
dr. bombay - calcutta (taxi taxi)
eagle eye cherry - save tonight
eiffel 65 - blue (da ba dee)
david and the citizen - graycoated morning
helt off och timbuktu - babylonsjukan
hole - celebrity skin
king harvest - dancing in the moonlight
lars winnerbäck - jag vill gå hem med dig
lasse lindh - svenska hjärtan
lejonkungen - hula hula (*10 gånger till)
lucky twice - lucky
lustra - scotty doesn't know
mando diao - cut the rope
mange schmidt - glassigt
martin - du är så (yeah yeah wow wow)
mew - mica
mew - snow brigade
nic and the family - hej det är nick, klick
nina rochelle - total extas
outkast - hey ya
peter, bjorn and john - young folks
pretty girls make graves - chemical chemical
ronny och ragge - rara söta anna
shebang - romeo
shout out louds - tonight i have to leave it (kleerup remix)
shout out louds - the comeback
shout out louds - very loud
slagsmålsklubben - malmö beach night party
slagsmålsklubben - övningsköra
sugarplum fairy - she
sugarplum fairy - (and please) stay young
the ark - let your body decide
the cure - friday im in love
the knife - listen now
tiger lou - last night they had to carry me home
timbuktu - stirra ner

music is my hot hot sex

musik är det bästa som finns och det bästa jag vet. jag förstår inte hur folk kan åka buss, träna, festa eller leva utan musik. hela denna söndagen hade jag tillägnat min stora läxhög, men vad jag än planerat så drogs jag ständigt till datorn, till musiken, till dans. jag kunde inte sitta still. det finns så mycket bra musik att jag inte vet var jag ska börja.. anledningen till denna musiksöndag var att jag spelade in band med musik som vi ska ha med oss till siesta, och jag måste säga att det är så sjuhelsikes bra att ingen kommer sitta still! helst av allt vill jag publicera låtlistan, men jag håller mig ett tag till för att skapa mer spänning. det finns iallafall, som sagt, helt enormt mycket bra musik att det inte är klokt. fast egentligen är det väldigt klokt, oerhört klokt för jag kan inte få nog av det. även om det för det mesta är svenska indieband som dominerar i mina högtalare finns det också massa annat som får människan att dansa. som vanligt vet jag inte vart jag vill komma.. musik är det enda rätta.

i can charm them all

ännu en helgrapport? tråkigt. fest igår igen och innan på dagen hann vi med en liten tripp till malmö där en ny väska inhandlades på uff. love it. bilden gör den inte riktigt rättvis men det är tanken som räknas.
på bilden till vänster syns även kvällens utstyrsel - dock byttes bandet i midjan ut mot ett vitt och väskan mot en svart. på fötterna hade jag såklart de vita tygskorna.

kan berätta den roliga historien om den underligga lilla koftan jag har på bilden ovanför skjortan. när vi kom till malmö c såg jag något vinrött stycke ligga på trappan utanför pressbyrån men gav det ingen närmare eftertanke. när vi skulle ta tåget hem mötte vi några glada kamrater på samma trappa och jag såg att det vinröda stycket låg kvar. så jag tog alltså upp det och kollade vad det var och då visade det sig att det var en kofta från kapp ahl i storlek 44/46 och jag tänkte att den kan ju inte ligga där och skräpa - håll sverige rent - så jag plockade helt enkelt med mig den hem och om någon som läser det här vet med sig att det blivit av med sin kofta så ber jag om ursäkt för att jag tattade den! men gratis är ju underbart och jag tyckte den passade finemang till min skjorta.
nu: mat och ännu mer naturkunskap. kvällens: sahara hotnights - static

style

min kompis när vi kommer in på uff:
"maria, nu vet jag var du får din skumma klädstil ifrån!"

and we drank some more

igår var det en helt underbar dag. det var sista dagen innan långhelgen och vi skulle, som alla andra onsdagar, sluta 16,20 men av ett under var alla lektioner inställda och vi fick sluta klockan elva! inte nog med det, solen sken också. på kvällen bar det av på fest igen med e, och det var minst sagt en upplevelse. det roligt och man kände sig minst sagt uppskattad, haha! jag tog även mina nya vuxenegenskaper till en högre nivå - ett pinnhål upp; jag drack rödvin. inte så hemskt som jag förutspått. nåväl, summan av kardemumman: mycket vin och trevligt folk och bra musik - utmärkt. ikväll ska jag bjuda en kompis på middag och vi ska ha myskväll med film, godis och kakor och allt som hör till. underbart!

i just want to be bothered

tisdagens

blommig klänning, sytt själv
t-shirt över, indiska
leggings, gina tricot
converse
utomhus; jacka och skärp, second hand
halsduk, virkad av mamma när hon var ung
väska, present

har inga läxor (vilket gör att jag har lite tråkigt nu, men jag vill inte klaga på det), vädret är soligt och skönt och imorgon är det minilov, skönt. åh vilken bra dag! har varit helt glad hela dagen utan någon särskild anledning. eller jag kanske vet en anledning men den är hemlig! nu ska jag spela harpan, intressantare och roligare läsning utlovas inom kort.

i'd rather talk to you

ännu en gårdags-rapport? vi slapp regnet så gott som hela kvällen - tills klockan 10 ungefär. då tackade jag mamma som tvingat mig att ta med ett paraply och vi tryckte glatt ihop oss under paraplyna i tonerna till mustasch. jag hade faktiskt riktigt roligt även om förutsättningarna inte var de bästa, sugarplum fairy var helt otroligt bra - där dansade vi oss verkligen varma! grymt ös. sen fortsatte vi dricka vin och kvällen tog slut tämligen tidigt då vi fick följa en kompis hem och sen satte vi oss på tåget. jag är övertygad om att man har som roligast när man inte har några som helst förväntningar på hur kvällen kommer bli, då överträffas allt.


ja, idag är det söndag igen. det är inte klokt vad tiden bara rinner ifrån oss, jag förstår det inte. skönt är det iallafall att vi bara går i skolan till onsdag nästa vecka, det ska man väl kunna överleva? men snart är denna dagen också slut och söndagar är verkligen de dagar som jag spenderar mest onödig tid vid datorn, jag borde skärpa mig angående det.
kolla vad snygga svenskarna är, man ska aldrig undervärdera.

tonight i have to leave it

igår var jag, som sagt, hemma från skolan. syndade, men jag tyckte faktiskt att det var bättre att stanna hemma och vila rösten och halsen så att man kunde känna sig redo inför helgen - och oh vad smart jag var som gjorde det! efter alla tabletter jag käkat för hosta och hals så är jag inte hes längre och endast lite hosta envisas sig kvar. men nåväl.
på kvällen igår gick jag till min tomelillakompanjon e och vi lagade pizza och spelade gitarr i förebyggande syfte och lärde oss nya låtar. sen slog en tanke e's huvud: hey, ska vi ta ett glas vin? jo men visst. anledningen till att jag var hos henne var inte bara för att verka vuxen och äta en otroligt god pizza och dricka ett glas vin, nej vi skulle ta tåget senare och kolla på våra kompisar spela med sitt band. så småning om blev klockan ganska mycket och vi fick mer eller mindre panikcykla till tåget och när vi kom dit var all stress i onödan - det var ca fem minuter kvar tills tåget skulle gå. så vi stannade ute lite och helt plötsligt hör vi tåget pysa och ser dörrarna sakta åker igen. vi drabbas av panik och kastar oss mot dörrarna, trycker upp dom och går in och sätter oss i tåget, fnittriga och lite för jobbiga för vårt eget bästa. väl där frågade vi lite om vägen och använde ltie sunt förnuft och kom tillslut fram till ungdomens hus där vi såg en utomordentligt bra spelning. dom var jätteduktiga och bra och efteråt fick vi lite personlig sightseeing och sen satte vi oss på tåget hem och gick och la oss.


bild nummer ett - kvällens: jeans, "svarta" urtvättade cheap monday; tublinne, h&m; munkjacka, ellos; sjal, second hand

ikväll blir det förmodligen en tripp till lund för en del festligheter trots regnet, gratis är väl ingenting man tackar nej till! nu: erikshjälpen med mamma. pözzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz /maria

hey hey what's that sound?

image145dagens låt: madame krank - downtown's death
dagens humör: utmärkt och dansant!
dagens mående: är hemma från skolan för att spara på min röst och äter hostmedicin och halstabletter kontant för att bli frisk
dagens väder: regn och rusk men solsken hos mig!
dagens to do: eventuellt samhällskunskap, annars pizza och gitarr med e
dagens dryck: citronte med honung som alla andra dagar med halsont
dagens lycka: jag är inte hes längre och det är helg!!
dagens önskeklädsel: dessa två damers gör ju iallafall mig på partyhumör
dagens hemsida: siesta, 14 dagar kvar nu. fjorton.
nu:
åka till konsum och köpa keso och tomater!

men tänker du på livet en sån underbar dag?

idag hade jag utvecklingssamtal och på så gott som alla kommentarer från lärarna stod det att jag skulle våga ta mer plats. "det gör ingenting om det blir fel, det är bättre det än att det inte blir något alls". jag förstår inte vad det är med mig, det är inte så att jag skämms för lärarna eller dom i klassen, jag.. jag känner mig bara så dålig på alla sätt och vis, och dum som jag är ska jag alltid jämföra sig med de andra också. när jag inte klarar en sak blir jag frustrerad och ledsen och säger och tänker bara "jag kan inte", sen kan jag inte bara för det. som om min hjärna ställer in sig på det.

jag vet faktiskt inte varför jag skriver detta här.. antagligen för att jag är trött på allt ytligt och för att jag är trött på mig själv som ständigt, i alla sammanhang, ska förstöra mina chanser i allt för att jag inte vågar. vad är det för argument? att jag inte vågar. att jag är blyg. att jag är så rädd för att göra fel att jag avstår. det förstör så mycket, och det minsta jag vill är att ångra något jag inte gjort för att jag inte vågat. tänk om jag hade vågat då, var hade jag varit någonstans då? hur jobbigt kan det vara att ta plats? att tänka att jag förtjänar att vara här precis som alla andra, att jag inte är mindre värd. jag kan ju inte leva hela mitt liv med en insida som bara vissa får se.

nu tror säkert alla att jag är jätteblyg - och att jag är jätteöppen som blottar mitt inre på något så opersonligt som en blogg? - men jag är varken något av det. jag är inte blyg inför mina vänner och jag försöker vara det så lite som möjligt när jag träffar nya människor, jag tror det är mer att jag är rädd för att göra eller vara fel som hindrar mig från att göra vissa saker. ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket om någon tycker att jag är värsta emo-fjortisen p.g.a detta inlägget för det kan nog dom flesta av mina vänner konstantera att jag inte är! jag.. visste som sagt bara inte vart jag skulle vända mig.

vinternoll2


handlade ny bikini idag, med snyggaste överdelen som heter något som jag inte minns. något på b.. 100 kronor på intersport. har även inhandlat ett helt vanligt svart tub-linne på kära h&m för underbara 49,50.
i skolan idag skrev alla kommentarer om alla och på bild nummer två ser ni mina. låter jag inte tråkig? men kommentarerna var rätt väntade..
Maria - den godhjärtade? undrar om man ska lita på det dom skrev!

monday at last

idag var det sista balettlektionen för terminen så jag bjuder på ett litet hopp här hemma i mitt rum. om jag hade kunnat franska och kunnat stava till det hade jag berättat vad hoppet heter, men nu kan jag inte det.
det var en lika dryg dag som det brukar vara om måndagarna idag- om än med ännu mindre produktiva på lektionerna. jag sitter mest och bläddrar i almenackan (vänta hur stavas nu det?) och räknar dagarna. tragiskt. hoppfullt. tidsfördriv. det är konstigt att allt börjar lida mot sitt slut nu - skolan, fritidsaktiviteter, tvprogram. även om jag tycker att tv är ganska överskattat och tråkigt.

nu vet jag som vanligt inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget, kanske visa upp bilden när jag hoppar så glatt, för det var faktiskt rätt svårt att göra det i takt med självutlösaren på kameran. nu: grönt te, för mina fingrar blir alltid stenfrusna när jag sitter vid datorn! jag vill ha fredag idag.

det spelar ingen roll om du håller mig hårt

helgen, ja. förvånansvärt nog så känns det som att helgen har varat i evigheter men det kan ju bero på att jag var sjuk och hemma i fredags också. totalt har jag nog sovit kanske 8,9 timmar på båda nätterna! men vad var det nu dom sa, ja just det, det är priset man får betala.
men jag har ändå haft en riktigt bra helg. igår var det fest hos e med massa shysst folk och även om det inte gick riktigt efter planerna så var det ändå kul. idag har jag bara hoppat studsmatta och suttit vid datorn känns det som, och nu när jag ger det en närmare eftertanke inser jag att så också är fallet. men oh så underhållande det kan vara att hoppa. vad som inte är underhållande däremot är att det är nationella prov i matte a på tisdag och jag borde repetera en massa som jag glömt men min hjärna vill inte. inte min kropp heller, inte något. har dessutom nationella i tyska steg 3 med, skona mig.

men vad man kan ha i bakhuvudet när man är som mest trött på skolan och som mest melankolisk är att det inte är långt kvar nu. det går i en rusande takt, jag förstår det egentligen inte. 18 dagar kvar till siesta idag, och ja resten kan ni - två veckor kvar efter det. slutsats: fem veckor och två dagar kvar till sommarlovet. fem veckor.

tilläggas bör även att det varit en äkta ordinär kent-dag idag. som vanligt känns det som varenda mening i alla låtar passar förträffligt med hur jag känner mig. lite konstigt kanske, men så känns det. nej, nu är det dags för te och sova så snart som bara är möjligt. förlåt för ett tråkigt inlägg.
och människor i de låsta tysta husen
gläntar på gardinen och stirrar ut på gatan
med ögon som är rädda, för allting som kan hända
fast det redan hänt

-

det finns små trick som får folk att ge dig mer än du är värd

hellogoodbye

ja mycket vin och lite sömn har resulterat i att jag är mindre pigg idag men det är väl ett pris man får betala, det var trots allt roligare igår än jag haft på länge! hoppas på ikväll med.
i morse började mamma; "jag och pappa har diskuterat lite och vi..." och här ungefär satte jag frukostmackan i halsen - skiljas?! fortsättningen löd, till min stora lättnad, "...hade tänkt köpa en studsmatta!" ja, äntligen! några år efter att de stora studsmattorna börjat komma ut på marknaden köper vi en - som vanligt sist med allting. men oh så roligt, jag kommer spendera all min vakna tid på den och åh vilket shysst partytrick! nu ska jag dammsuga och hänga upp tvätt sen blir det nog ut i solen som gäller.
Maria

i love you in the morning

gårdagens:
halsduk och vita tygskor, h&m
munkjacka, ellos
kjol, sytt själv

halsduken tillkom på kvällen för jag och e var ute på en lång promenad! underbart väder.

ikväll blev det tydligen fest i kungsparken i malmö igen och ytterligare festligheter väntas imorgon. dessutom är nästa helg redan planerad, det är inte ofta det händer! men det är skönt att ha något att se fram emot när dagarna i skolan bara blir drygare. nu: dusch och middag sen bär det av till tåget!

where the ocean meets the land

image131tänkte försöka mig på ännu en slags skivrecension, och den här gången är det billie the vision and the dancers tur. nya albumet heter where the ocean meets my hand och låt mig säga såhär.. alla bille-fans lär känna igen sig. det är inget nytt det här, det låter precis som gamla vanliga bille the vision - vilket i sig inte gör något för min del! låtarna är som vanligt lätta att dras med i och skapar ofta en känsla av att plötsligt vilja dansa. någon kanske skulle vilja säga att det fattas en pusselbit för att göra skivan fulländad, jag säger att detta är en skiva jag kan tänka mig i många olika situationer - på fest, på bussen, sorgliga dagar, soliga dagar. jag blir inte alldeles uppåt väggarna och får ingen kraftig aha-upplevelse av albumet, men det gör faktiskt ingenting.

suit yourself

jaja, då var det första maj idag. första maj, herregud, det var ju nyss första april. jag kan inte förstå att tiden går såhär fort, om 23 (!!!) dagar är det siesta och efter det är det bara två veckor till skolavslutningen. två veckor! det här stämmer inte. men underbart är det och vädret gör mig så glad att jag kan tänka mig vad som helst.
valborg firades med grill hos en kompis och sen åkte vi vidare till malmö. idag har jag pluggat, kollat på the butterfly effect, bakat och ätit en underbart god middag. jag har precis varit ute och sprungit några kilometer och det är ganska bra för att vara mig med tanke på att jag inte har gjort det sen jag började gymnasiet! det har iallafall på senaste tiden blivit på tok för mycket onyttigheter - godis och dylikt och en maaaassa vin - så jag kände att det var dags att springa nu. imorgon börjar jag klockan halv ett vilket inte känns bara lite okej, utan mycket okej. sovmorgon tackar man väl inte nej till. nu: vindruvor, grönt te och tv! pözzzzzzzz
dagens: shout out louds - parents livingroom

oversizeoch nu har jag verkligen fallit för gråa oversize-plagg. det är oerhört snyggt och passar till nästan allt och är därför väldigt användbart. och som om det inte vore nog är det också bekvämt och man växer (förmodligen) inte ur det heller. mina två senaste inköp är en grå munkjacka från ellos i herrmodel storlek m, jag har letat efter en i flera flera månader och har äntligen hittat den perfekta! denna kommer jag slita ut i sommar och jag betalade endast 199 kronor för den. andra köpet är ett grått linne från h&m i storlek 40, och har en festlig veckad kant längst uppe i uringningen och kostade endast 69,50.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier