is there time left for love?

här kommer en dagens och kvällens.
image556
dagens
tröja, okänt ursprung
kjol, sytt själv
klocka och väska, second hand


image557 image558
kvällens
linne, noa noa
kjol (omsydd), sjal och väska second hand

nu ska jag ut och dricka öl och dansa till shout out louds! hoppas ni får en underbar sista novemberdag!

every day is a new day

imorse var jag lycklig när jag vaknade bredvid en fin människa i vridna lakan och pussar i morgonandedräckt, men när jag promenerade till tåget och var på väg mot skolan fylldes jag av någon anledning av vemod som jag inte kunde sätt fingert på var det kom i från. sannolikt var det för att jag verkligen inte ville åka till skolan. men sen tänkte jag om. solen hade för ett tag sen påbörjat sin väg upp och jag satt på tåget med en metro, klementin och underbar musik i ipoden och insåg hur fint livet var ändå. det är bara min inställning till skolan som det är fel på, när jag väl är i skolan är allt jättebra och mina klasskamrater är de bästa och våra lektioner går oftast som en dans. men innan jag är där föreställer jag mig att det ska bli hemskt och därför blir jag vemodig och pessimistisk.

sen kom jag att tänka på den kommande kvällen och så blev jag helt varm inombords. klart att jag ska dansa till shout out louds ikväll, det är absolut värt ett hundra sextio kronor.
nästa vecka är det kent som jag sett fram emot i ett och ett halvt år, sen jag såg de sist på hultsfred, och det finns inte ord nog att beskriva hur mycket jag längtar och hur mycket det kommer betyda för mig. snart är det jullov och lov är alltid fint. allt är fint. även om vädret är grått och det är regn och kallt och blåsigt och blir mörkt fort så är det lampor i vartenda träd och hela stan lyser som ett jättelikt stearinljus. det är snart jul och då får man äta underbar mat med sin familj och man får och får ge julklappar. allt är fint.
det finns inga gränser för vad vi kan göra

du kan följa mina spår hem

idag har jag varit ledig. jag har bland annat kollat på den franska filmen 8 women och ätit extremt kladdig kladdkaka med gaffel direkt ur formen. det borde jag inte gjort, för nu har jag ont i magen och kan inte tänka mig att äta mat, vilket jag ska göra, om ett tag.
imorgon är det som befarat fredag. shout out louds spelar på kb med lykke li som förband och det är i princip omöjligt för mig att inte åka dit. vem kan tacka nej till en timmes dans till shout out louds en kall novemberkväll? det är dock pengarna som gör mig fundersam. men jag tror jag åker dit iallafall. jag kommer givetvis ångra mig annars.

jag har en konstig relation till james blunt. han har aldrig varit någon storslagen favorit, men gång på gång släpper han fantastiska kärlekssånger och som vi alla vet är jag otroligt svag för sorgliga kärlekssånger. han skriver fina texter som man känner något inför och melodierna är fina, men egentligen är det inte mer än så. men texter är viktiga för mig och hans texter är oftast vackra.

daybreak

här är mina fem bästa köp, kanske någonsin.

image551
sjal från myrorna, 30 kronor
den här sjalen kom att bli min absoluta favorit över allt annat i början av sommaren. jag hade i princip på mig den alltid och kände mig lika fin varje gång. det var därför jag dog när jag blev av med den på malmöfestivalen i slutet av sommaren. inga andra sjalar har kommit upp till dens nivå och det är i princip omöjligt att hitta en ny om man inte vill betala tre hundra kronor. sorgligt.

image552
ipod från blocket, 450 kronor
den här köpte jag i mars i år. hade länge velat ha en ipod men det var givetvis för dyrt för min plånbok, så kollade jag på blocket och hittade denna för fem hundra kronor. så jag och min bror åkte till helsingborg för att köpa den, och han lyckades pruta ner den en femtiolapp. den har varit mig trogen enda sen dess och jag har aldrig haft något problem med den.

image553
skor från h&m, 98 kronor
de här skorna köpte jag i lund en dag när det var snöstorm (sån snöstorm att bussarna ställdes in och man var tvungen att hålla sig inne och det blev jobbigt för oss att ta oss hem). när jag köpte dem visste jag inte att jag skulle komma att älska dem så mycket, de har suttit på min fot hela våren och sommaren skulle jag tro och har varit med på festivaler och bravader i oändligheter. av bilden att skåda har de hål (även undertill) och är gråa och fruktansvärt sönder överallt, så det är nu dags att lägga dem på hyllan och se sig om efter ett par andra.

image554
väska från uff second hand, 80 kronor
när jag såg denna väskan dog jag, för jag hade alltid velat ha en liten röd väska. jag tvekade en del eftersom den var tämligen dyr ändå, men jag ångrar inte en sekund att jag köpte den. den har varit med om mycket tillsammans med mig och jag älskar den fortfarande lika mycket. den har inte ens gått sönder någon stans.

image555
tröja från tradera, 54 kronor
det här budet var det första jag vann på tradera, en fantastisk wct-tröja i perfekt storlek - för 24 kronor! det är oförskämt billigt. frakt tillkom på trettio kronor. jag känner mig alltid lika fin när jag tar på mig den och jag tycker verkligen om den. det gör ju det givetvis ännu bättre att den var så otroligt billig!

find yourself, cause i cant find you

jag tillhör den skaran som är säker på att jorden kommer gå under ungefär när mina eventuella barnbarn föds. jag tillhör den skaran som inte vill vara med om det och som dessutom tror på återfödelse och vill ha en planet att bo på i mitt nästa liv. jorden är en fantastisk planet, så varför förstör vi vår miljö? det störtsta hotet och fienden är människan - och om vi är fienden, vem är då hjälten? ja, det är jag och du.

och jag tror inte på och vägrar höra när ni säger att det kvittar vad en person gör för att det ändå inte spelar någon roll eller märks skillnad, för det är lögn. en gör skillnad, och om en i varje land slutar förstöra, ja då blir det ju många tillslut. och om en lite här och där slutar förstöra, då blir det ännu fler. och kom inte och säg att det är för sent, kom inte och säg att det inte är lönt. vad jag vill, som jag sagt tidigare, är ju att inspirera folk och om jag vågar tro på att jag kan göra det så blir vi ännu fler. jag tycker det är så otroligt oansvarligt av människorna att låta bekvämlighet gå före vad som är bäst för vår miljö. det är inte stora insatser som krävs av den enskilda individen. det är inte svårt och man kan till och med spara pengar.

därför har jag gjort en lista med hjälp av tips i metro den 12/11 samt egna värderingar över vad man kan göra för att inte förstöra miljön. det är inte svåra saker. om alla antar dessa små åtgärder blir det gigantiska förändringar!
 • sänk temperaturen i ditt vardagsrum med en grad
 • åk på semester närmare
 • ät vegetariskt varannan dag (då minskar man sina koldioxidutsläpp med hälften och det är bra eftersom boskapsuppfödning ligger bakom 80% av all koldioxid som släpps ut från jordbruket)
 • använd natriumkarbinat eller vinäger istället för tvättmedel
 • samåk med grannar/vänner/familj
 • låt bli att ta bilenen dag
 • ta med en väska eller tygpåse till affären istället för att köpa en plastpåse (det tar 10-20 år för en plastpåse att förmultna i naturen)
 • handla second hand (då minskar bomullsproduktionen om vi återanvänder)
 • skölj av tallriken efter maten med ljummet isället för hett vatten
 • skriv inte ut onödiga saker / spara på pappret
 • ha papperskorg på toaletten istället för att spola ner skräp
 • byt från vanlig bensin till etanol
 • plantera ett träd (tillför syre)
 • torka tvätt på tvättlina istället för i torktumlare
 • stäng av datorn medan du äter
 • köp ekologiska produkter (då används inte kemiska bekämpningsmedel som bidrar till växthuseffekten. ekologiskt kött betyder att djuren har behandlats väl)
 • sluta använda plastmuggar
 • använd disktrasa istället för papper
 • släng skräp i papperskorgar istället för på marken
 • köp färre jeans (vattenslöseri vid bomulls- och jeansproduktion)
 • återvinn elektroniska sopor
 • använd uppladdningsbara batterier
 • välj potatis framför ris ibland (potatis genererar 8 gånger så lite koldioxid som ris)
 • tänk efter innan du köper ny dator (att tillverka en ny pc kostar 1,3 ton utsläpp av koldioxid)
 • skriv ut på båda sidorna av pappret
 • stäng av kylen när du åker på semester
 • byt till lågenergilampor
enkelt, va? så vem är hjälten?

take my time, take it

i morse fick jag vakna av en puss på kinden. jag dog lite då. vad kan jag säga? jag älskar rödmålade naglar i svart hår. resten av sanningen rymms inte här.
(<3)

i'll take everything

image549hej. idag har jag som bekant sytt, sedan dess har jag även duschat och städat mitt rum och surfat runder på internetvågorna och lyssnat på fjärlimusik (som rasmus skulle uttrycka det) och ätit en otroligt god middag. nu väntar jag fint fint besök (och det är inte i from av damen på bilden faktiskt). sen blir det förmodligen film och tv och sömnlösa timmar som vanligt och jag kan ju inte säga annat än att jag gillar det.

i really want you to really want me
but i really don't know if you can do that
i know you want to know what's right
but i know it's so hard for you to do that
and time's running out as often it does
and often dictates that you can't do that
but fate can't break this feeling inside
that's burning up through my veins

i really want you

if you'll stay in my past 2

image548

idag sydde jag upp kjolen jag köpte i torsdags. den var lång enda ner till fötterna och kostade trettiofem kronor på erikshjälpen och blev riktigt trevlig nu tyckte jag. jag älskar knapparna där framme. fantastiskt.
jag tycker om att sy på söndagar. jag tycker visserligen om allt på söndagar som inte är att vara ensam och må dåligt och slå sönder timmar framför datorn, men ändå. man måste ta vara på de hemska söndagarna och göra dem mindre hemska. jag har kommit på varför det går så lätt för mig att sy, om det nu inte är som pappa säger att jag ärvt mina sykunskaper av min kära farmor, men jag undrar verkligen om man kan ärva en förmåga att kunna sy? nåväl, alltid när jag ska sy tänker jag "men det här kan ju inte vara så svårt. jag bara klipper lite och syr så ska det väl gå", och så går det. svårare än så är det inte.
dagens låt: maria mena - blame it on me

nytt

hej alla. igår fixade jag ny design och idag har den dykt upp på bloggen. ja, det är väl inte så stora ändringar men den här bilden känns iallafall så otroligt mycket mer mig. jag försökte ta massa bilder som representerade mig och mitt liv. jag vet inte om jag lyckades men jag är nöjd iallafall.
vågade inte byta bakgrundstapeten! jag är lite konservativ när det kommer till sånt. alla bilder på kollaget kommer från google förutom bilden på damen i kappa (som är min farmor), den leende munnen (som är min egen) och bakgrundsbilden i skrivstil som kommer från egna bilder.
image547

it's been while

igår var jag ute och dansade med några fina flickor och pojkar på kulturbolaget. elias and the wizzimage545kids spelade men dom såg jag inte av lite olika anledningar. det var en otroligt gemytlig och rolig kväll och jag slog rekord och spenderade bara 120 kronor vilket är makalöst lite för en utekväll. bra planering av mig där. billigt äckelvin dock, men vad gör det om hundra år. givetvis blev det traditionsenligt en falafel på vägen hem och givetvis somnade jag som en stock direkt, hur nu stockar sover har jag ingen aning om.

dagen har förvaltats på bästa möjliga vis med att göra så lite som möjligt och andas lyckoluft och vara nära nära. ikväll är jag för sliten och trött och omtumlad för att göra något annat än att vara hemma och proppa i mig godis med mamma och pappa. skönt ändå. ingen ångest idag inte. bara ren lycka som jag vill lägga i en låda och spara för alltid.

det sägs att kärlek lovart stort men håller tunt
du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
med dig, med dig, med dig

gråa dagar

idag är det fredag vilket de flesta säkerligen redan visste och vissa vet kanske också att det är min favoritdag på helgen. dock har jag som vanligt ingenting planerat inför den kommande helgen, men det brukar ju ordna upp sig ändå till slut. det känns lite som måndag ändå, men det är nog mest för att vi var lediga igår. natten spenderades ännu en gång några mil bort med sällskap framför kanal sex med alla dess humorprogram natten lång. förutom vid fyratiden då tv-shop tar vid med sitt skräp som jag många gånger funderat över om någon någonsin köper. jag tror inte det. men man blir ju allt lite frestad av deras stjärnleenden som försöker övertyga en om att toby är vad man ska lägga pengarna på eftersom den faktiskt fungerar fem gånger snabbare än ett vanligt stykjärn!

jag har håla nu, sen är det lunch när mina kamrater slutat sin danska. efter det väntar matte, psykologi och engelska. jag vet inte varför jag berättade det. jag är varm inuti. här får ni lite fint från manchester-looks så länge, samt en väldigt fin låt. oh honey, i really miss you though it was only yesterday you kissed me
dagens låt: laakso - great times underground

image541 image542

sitting, waiting, wishing

jag såg precis klart the notebook. det skulle jag inte ha gjort. den gjorde mig bara melankolisk och vemodig och nu sitter jag här med kinderna våta och tänker på evig kärlek fast jag inte ens tror att den finns. det enda jag kan tänka på hur otroligt vacker kärlek är och vad den gör med två människor. hur man kan våga ge hela sig själv till någon annan och lita på att det ska bli bra. hur lycklig kärlek kan göra en och hur fantastiskt det kan bli. vilka chanser den får en att ta och vilka möjligheter den öppnar. vad den ställer till med i hjärnan och hur den får hjärtat att slå. jag kan inte förklara hur fantastiskt jag tycker det är - tänk att två människor kan älska varandra så mycket att dom är beredda att offra allt för varandra? tänk hur det skulle kännas om en person skulle göra allt för en... hur fantastiskt det skulle kännas och hur uppskattad man skulle känna sig.
jag romantiserar allt. jag måste sluta med det. det fungerar inte så.


"i would have love you... forever"

natten är så varm och still

image540idag har vi frilagd-dag. jag tycker väldigt mycket om frilagda dagar för de får en att orka lite extra och de får en att göra saker som man inte annars tar sig tid till. inatt har jag sovit elva och en halv timme vilket är sensationellt för att vara mig som vanligtvis inte sover mer än sex timmar per natt. det var underbart. sen fortsatte jag med lång frukost i morgonrock och raggsockar och om jag hade kunnat hade jag stannat i den här morgonrocken hela långa dagen.

men idag ska jag först och främst plugga, sen ska jag ta en tur till erikshjälpen och röda korset fast attr jag ändå inte har råd att köpa något egentligen. sen ska jag se på en massa film som jag laddat ner på sistone. och såklart ska jag som vanligt surfa runt på internetvågorna.
jag älskar lars winnerbäck.

kom ihåg mig då

här kommer bilderna som jag och s fotade den åttonde november. bättre sent än aldrig.
jag saknar de soliga höstdagarna. nu är allt bara grått och disigt och vintrigt utan snö och varken eller och både och och upp och ner och hit och dit.
image531

image532

image533

image534

image535

image536

image537

image538

image539

du kan väl sakna mig ibland, du kan väl stirra upp mot stjärnorna så att vi har nåt gemensamt

i'll wait for you

varenda tisdag har jag håla i tre timmar, från tolv till tre. jag tycker oftast inte om hålor och speciellt inte om de är som idag när det är grått och disigt utanför mitt fönster och jag är trött och hängig och har huvudvärk och tänker alldeles för mycket på saker som hade varit bäst att inte tänka på alls just nu. jag tycker att det är jobbigt att vänta. och det är speciellt jobbigt att vänta i tre timmar på att ha tyska, eftersom jag hatar tyska, kanske mest av allt i skolan.

jag vill vänta, vänta tills någon av oss säger något, jag vill jag vill och jag vill, men hur länge? och just idag vill inte mina tankegånger följa mina önskemål och just idag känns allt extra olustigt och just idag vill jag inte. det blir inte lättare av att man skriver en negativ text, jag borde tänka positivt ju, men jag tror jag behöver skriva och jag vill skriva och jag har verkligen inget annat att göra nu heller. jag önskar att jag kunde lita på mig själv vid tillfällen som dessa men det är det enda jag inte kan.

jag vill inte tänka, jag vill stänga av, jag vill inte analysera allt tills det bara finns små trådar kvar. jag vill ha hela garnnystat. sen vill jag linda in hela mig själv i det så jag blir varm, sen vill jag lägga mig i en sovsäck i en garderob och stanna där tills jag kommit på vad jag ska göra sen. eller tills någon ber mig komma ut.

you want to turn invisible and try again
i'll kiss you in the kitchen and i'll count to ten
and then when you wake up
and all of this will just have been a dream
but until you do
let's keep it between you and me

and all these people

det finns ingen som helst möjlighet för min själ att utvecklas om jag stannar kvar i tomelilla, var vad jag svarade mina föräldrar när de frågande höjde på ögonbrynen när jag berättade att jag skulle flytta här i från så fort jag kunde. de förstår mig inte.

jag vill bo i en takvåning i paris med blommor på en balkong där solen alltid lyser in och ha ett sovrum inrett som en secondhand-butik, jag vill gå på rökiga indieklubbar och dansa till klockan fem på natten, jag vill sitta på café och dricka latte och skriva en bok, jag vill gå ner för frankrikes gator i högklackade skor och basker och sjal, jag vill pussas med killar i lockigt hår och smala ben, jag vill ligga på en filt i central park och kolla in i solen, jag vill dricka vin klockan tolv på dagen, jag vill skriva dikter, jag vill fotografera människor och byggnader och städer, jag vill gå vilse i kina, jag vill kolla på katedraler i ryssland, jag vill gå barfota i sanden i ett varmt land, jag vill åka tunnelbana. jag antar att de felsta ungdomar sitter och tänker och drömmer exakt som jag. alla säger att de ska resa efter gymnasiet men hamnar ändå på omvårdnadsprogrammet eller på konsum eller på ett lågprisvaruhus eller som busschaufför. men det här är så annorlunda. jag ska. annars kommer mitt hjärta att gå sönder.

this place is a prison

om jag fick ändra tre saker på min kropp skulle det vara:
1, att jag inte hade synfel
2, att jag hade storlek 38 i skor
3, att märkena på mitt lår inte fanns
(missförstå mig rätt, jag älskar min kropp, men om man fick)

a little bit for you

jag är varken trött eller ångestfylld eller har ont i huvudet eller magen eller kall. hela mitt hjärta är så varmt att ni kan inte ana.
igår var väldigt kul även fast jag höll på att missa bussen och fick cykla som mer eller mindre en idiot. underbara människor som får en att skratta och öl och musik och festligheter. vad mer kan man begära. jag är helt klart nöjd.
idag ska jag städa, plugga, leta efter skor, kolla på film med två vänner och försöka komma ner på jorden vilket kommer bli praktiskt taget omöjligt. we're not down, god knows we're flying. <3
dagens låt är lykke li - little bit, som är så otroligt otroligt fin att ni måste lyssna.

om sprit och vatten

igår när jag åkte med bussen till lund klockan halv nio var halva bussen full av fredagsglada ungdomar. de skrek åt busschauffören att stanna vid statiol, där det inte ens fanns en hållplats, och skulle förmodligen till ett diskotek i närheten. killarna hade t-shirtar och tjejerna små klänningar med guldglittriga, korta leggings och små ballerina skor och tunna jackor. de hade med stor sannolikhet gjort vid sig i åtskilliga timmar och sett fram emot den här kvällen i kanske mer än en vecka. när busschauffören stannat vid hållplatsen som inte fanns tog det nästan fem minuter innan alla yra klivit av och utanför mitt fönster såg jag hur en liten tjej direkt trillade och satte sig ner vid vägkanten och böjde huvudet fram mellan benen i en illamående ställning. två andra tjejer försökte förtvivlat klappa henne på ryggen och dra upp henne och de hade båda frustration i ögonen. det var mörkt och kallt. killarna gick åt fel håll. busschauffören vågade inte köra förrän de gått en bit så han inte av misstag skulle råka köra på dem. när han sedan började köra igen skakade han på huvudet och sa - barn, de dricker sprit som vatten.

det här var inte sexton-sjuttonåringar, inte ens femtonårngar - utan snarare tretton-fjortonåringar som hade blonderat, plattat hår och för mycket rouge och som sannolikt var berusade på cider och häxblandningar tagna ur föräldrarnas förråd. de var så otroligt små.
missförstå mig rätt; jag vill inte verka gammal och förståndig för det är jag inte. senast för två veckor sen cyklade jag berusad in i ett staket och har lidit av blåmärken och skrapsår sedan dess. men jag vet hur mycket alkohol jag tål, jag vet att man måste ta på sig massor av kläder i november och jag kan räkna ut vad konsekvenserna blir om jag gör en specifik sak. de var så otroligt små.

jag måste tänka efter noga och länge hur jag själv var för tre, fyra år sedan. (det är en lång tid tillbaka, så otrolit mycket har förändrats fast det hör inte hit). och trots att jag själv inte var som dem var nu, så fanns det andra runt om mig som var det när vi var fjorton. jag har inte varit något änglabarn men jag kan inte minnas att jag var så. fast det beror kanske vem som är betraktaren - min storebror skulle säkert säga att jag visst det var som dem när jag var fjorton men vad jag försöker säga är att det är sjukt. fjortonåringar ska kunna gå på disko och dansa utan att vara berusade. om inte annat kan man ge dem vars en cider och låta dem bli så fulla de bahgar på den - man har ju trots allt inte roligare än man gör sig. men jag antar att man måste vara ung och dum för att bli gammal och erfaren (jag är inte gammal och erfaren), och om fyra år är det kanske de som sitter där i bussen och skriver om sorgliga barn som dricker sprit som vatten.

you are my sweetest downfall

hej kompisar. jag bestämde mig för att ta vara på min dag och har sen jag bloggade förut ätit en förträffligt god middag tillsammans med mina föräldrar och så har jag duschat och rakat benen och filat och smort in fötterna och målat naglarna och gjort hårinpackning och smort in mig så hela jag luktar vanilj och städat och bakat kladdkaka och lyssnat på regina spector. har varit otroligt feminin vilket jag gillar väldigt mycket och så är jag len som en barnrumpa - hur lena dom nu är har jag ingen aning om men man säger väl så.
om några minuter ska jag fara till malmö för ännu en kväll full av film och godis och sömnlösa timmar och pussar på kinder. innan jag åker hem imorgon tänkte jag ta en tur på stan för att leta efter de omöjliga skorna.
måste börja spara pengar till sommarens bravader. jag längtar så mycket.

image525

what will make me stay?

image524
klänning och mössa, h&m
kofta, ellos
strumpbyxor (gråa), lindex
väska och sjal, second hand
samt svarta converse som inte är med på bild


idag hade jag till synes inget speciellt på mig, det var förmodligen ingen som la märke till något speciellt, men det var ändå något särskilt för jag har kännt mig otroligt fin och glad hela dagen. fast det kanske inte berodde på kläderna utan min fina klass, men jag vet inte. oh så bekvämt iallafall.
ja nu är det helg igen. jag sitter och äter mellanmål bestående av nötter, russin och nyponsoppa. försöker att inte få ångest över att jag inte har en enda sak planerad på hela helgen. jag känner den komma krypandes. du har filmer, maria, du har ett kylskåp fullt av godsaker, du har läxor och du har internet. massor av saker att göra. kom igen.
dagens låt: little man tate - this must be love

för att avsluta glatt med ett citat som skreks i korridoren av mina klasskamrater när de samtidigt hade disco och dansade vilt till britney spears nya låt: "släpp till, det är fredag!"

every me and every you

image521
kofta och klänning, second hand

trevligt med posering på skoltoaletten, jag hade ingenting att göra i väntan på lektionen. det har varit lite fattigt med uppdateringar på sistone, jag har helt enkelt haft bättre för mig och mindre intressanta saker att blogga om. just nu tar jag en paus från alla läxor. jag orkar inte öva naturkunskap hela kvällen. jag gillar inte naturkunskap.

idag slutade jag som vanligt tolv och kunde inte värja mig för en runda på stan som ändock bara slutade 140 kronor fattigare. gråa tjocka ribbade strumpbyxor, örhänge från h&m och örhänge från erikshjälpen. det är oerhört kallt ute nu för tiden. jag var även duktig och gav alla skoaffärer en ärlig chans, och jag hittade nästan två par stövlar jag gillade. såklart fanns det bara små storlekar kvar och den andra kostade tusen kronor, och det är jag faktiskt inte kapabel till att betala för ett par skor. jag blev väldigt besviken på deras dåliga utbud av stövlar utan klack. jag är inte intresserad av att gå runt att klacka varenda dag. mindre klackar åt folket! eller så.
dagens låt: elliot smith - between the bars
and our love is louder than words

onödigt inlägg

igår när jag vaknade insåg jag till min fasa att det hade snöat. det var inte mer än någom centimeter, men det kommer att betyda en massa saker (även om allt var borta några timmar senare och det inte har kommit någon snö idag). bland annat att det kommer bli folktomt på gatorna om det fortsätter snöa för alla människor som har något vett i sig kommer att låsa in sig hemma med varm choklad och och tecknade filmer och en filt och glömma allt vad skola och arbete heter. den andra saken är att jag nu verkligen (läs: verkligen) måste köpa nya skor om jag inte vill ha dygnsura strumpor var eviga dag tack vare hålen i mina älskade tygskor. jag vill inte köpa nya skor om jag inte hittar några som jag verkligen gillar, vilket ju är oerhört svårt. det är det alltid om man letar efter något speciellt. och även om man inte letar efter något speciellt.

en tredje sak är att det nu är en bit in i november och det blir kallare och kallare. dagens konstanterande med tanke på min klädsel är ändå att jeans faktiskt inte är varmare än två par strumpbyxor. så hädanefter blir två par strumpbyxor och två tjocka tröjor under en halvtjock jacka det fortsatta. jösses vilka världsliga vinterproblem jag lider av. hur mycket snö har det kommit i resten av sverige? jag hade aldrig kunnat tänka mig att bo i norrland. jag hade aldrig klarat av det.

idag skulle astrid lindgren fyllt 100 år, det om något är väl värt att fira en kall minilördag-onsdag som denna.

våra bröstkorgar var synkroniserade

en novell.
Hon ville att varenda centimeter av hennes kropp skulle tillhöra honom och vara till hans förfogande och hon skulle hemskt gärna vilja våga kalla honom för hennes. Men än var det långt dit, flera hundra kilometer och flera tusen tågresor men hon förstörde mer än gärna en hel natts god sömn för att åka tåg och sedan komma hem till honom och somna, och vakna och somna. Vakna av att han snarkade och tog allt täcke men då fick hon åtminstone vara nära honom och vakna upp bredvid honom och få en natts god sömn kunde man lika gärna få när man blev gammal och fick tid med sådana världsliga saker som att sova.

Trots att hon inte var i det religiösa laget bad hon ändå en tyst bön till någon Herre någonstans eller vad som helst, hon bad för allt hon hoppades på att han nästa dag skulle våga hålla hennes hand för hon var alldeles säker på att de skulle passa perfekt i varandras händer, att det skulle vara som två pusselbitar som fastnar i varandra och sitter ihop tills någon drar isär dem. Just så hoppades hon att det skulle vara om Gud tillät det och lät det ske och hon ville se honom röra sig några centimeter när han låg på hennes mage och hon andades försiktigt medan hon gick vilse i hans svarta hår och han försiktigt fingrade på hennes byxkant.

Och allt hon egentligen ville var bara att kyssa honom i nacken medan han höll hennes hand och allt hon egentligen ville låg framför henne på hennes mage och såg sådär vackert ut som en tidig sommarsol som reser sig över horisonten och hon ville att han skulle fastna i hennes lockar igen, fastna där och vara sådär nära att deras utandningsluft blandades och klibbade fast på varandras hud och hon började darra av hans blotta existens. När han låg och höll om henne sådär perfekt och när hon passade precis i hans famn, då önskade hon egentligen att det skulle vara ett svart-vitt fotografi eller åtminstone en film med bakgrundsmusik för där var allt jämt så perfekt som det aldrig var i verkliga livet, och när han vaknade skulle hon vara borta för hon visste ingenting om hur man tog farväl och hon visste inte annars hur hon skulle kunna säga hejdå.

Men just den här gången hoppades hon att han skulle smyga efter henne till hallen och försiktigt sätta händerna över hennes ögon och hon skulle vända sig om och han skulle kyssa henne på munnen. Det skulle vara en sådan där perfekt kyss utan tunga och sen skulle han våga ta hennes hand och de skulle passade perfekt i varandra, nästan som två pusselbitar, och de skulle gå i tystnad men inom henne skulle det komma att sjungas den vackraste av alla sånger. Hon visste att det skulle kännas som på film och hon skulle nypa sig i armen för att känna om det verkligen var på riktigt och hon skulle inse att hon var mer på riktigt än hon varit på hundra år. Alla nätter under ett delat täcke och alla kroppsdelar hopflätade och alla sena eftermiddagar i sängen nära, nära med rödsprängda ögon tätt ihop och händer som försiktigt, trevande utforskat varenda vrå av den varma huden. Alla tillfällen med honom ville hon lägga i en påse och spara i frysen och ta fram igen och igen och ha kvar dem för alltid, aldrig ville hon låta dem försvinna bort som tårar i regn.

Och hon visste ingenting om hjärtan som inte bär och läppar som darrar och ögon som brister. Men hon ville inte vara ensam inatt. Hon ville skynda genom mörkret och hösten och regnet och kylan i sina strumpbyxor och slitna, bruna väska och komma in i hans värme. Hon ville känna hans armar om henne, hon ville ligga så nära med huvudena tätt, tätt så att de nästan kunde läsa varandras tankar, hon ville vara instängd i hans rum och glömma att det fanns en morgondag. Det skulle inte finnas en morgondag. Det skulle bara finnas de två.

Hon ville andas och dra in hans doft, hon ville vila sitt huvud mot hans bröst och burra in sig i den lilla vrån vid armhålan mellan kroppen och armen. Det gjorde ingenting om månen gick ner och solen upp, det var ändå tidlöst i hans rum och hon skulle somna leende av en kyss som fortfarande skulle bränna på hennes läppar ända in i gryningen. Och hon skulle vakna 04:45, kall igen och vända sig och se honom sova med munnen lätt öppen. Hon skulle krypa närmare honom och hans rödfläckiga rygg, försiktigt dra åt sig lite täcke och lägga sitt huvud mot hans axel och han skulle vakna till och viska kom hit och dra henne åt sig och värma henne tills hon slutat skaka.

De skulle vakna alldeles för tidigt nästa dag och hon skulle räkna ut att de bara sovit tre timmar och tjugofem minuter, men hon skulle våga stanna den här gången. Hon var för full av kärlek för att lämna honom naken i den tidiga morgonen. Och de spenderade dagen med att se på franska filmer och dricka för starkt kaffe och hon, hon tjuvkikade på honom när han stod på balkongen och rökte en röd prince och blåste ut genom munnen. När filmen var slut och eftertexterna rullade och musik spelades skulle han krypa över henne och göra hjärtan med tungspetsen på hennes kropp och händer skulle spännas och lakan vridas och eftertexterna skulle sluta rulla men deras läppar skulle fortsätta fuktas.

Hon visste inte hur det kändes att vara kär men hon kom på sig själv med att se honom överallt och finna honom i varenda tanke. Och om hon inte varit nära honom på en och en halv dag kändes det som ett ljusår och när deras läppar återigen förenades i en kyss slutade hon skaka och kände sig levande igen.

Den sena eftermiddagssolen lyste in genom persiennerna och bildade ränder på allt i hela rummet och de glömde alltid bort att äta, för tagna av varandra, de levde på luft och saliv, fast vid varandra. Och när hon samlat tillräckligt med mod till sig skulle hon våga viska tack och han skulle inte förstå men han skulle kyssa henne igen och förundras över hur vacker hon var när hon log. Och alla vardagliga sorger hade flytt till en annan planet och en annan verklighet som de inte var en del av.

that i've worked on secretly

vi såg closer istället för franska filmer (som vi valde att ta en annan gång) och den filmen fick mig osökt att tänka på kärlek. igen. ni måste se den filmen, den var otroligt vacker.
i don't love you anymore. goodbye.

varför kan inte tomelilla och malmö ligga närmre varandra? jag ska sätta mig på tåget snart. jag är trött. men det är det värt. please let me have this.

i need to be taken down

idag är det farsdag. då ska alla pappor hedras och det är väl en relativt trevlig sak, det här med mor- och farsdag tycker jag. man träffas och äter en bit god mat. två bitar. tre bitar. min mage exploderar nog snart.
jag slapp sova och vara ensam igår kväll. tog tåget klockan tio och spenderade natten med att kolla på tecknade filmer och försöka hålla mig vaken. sista filmen vi såg var björn bröder och den somnade jag till tillsammans med ljudet av två synkroniserade bröstkorgar.
senare ikväll kommer s hit och vi ska kolla på franska filmer och glömma att det finns en morgondag. det gäller att ta vara på söndagarna så de inte automatiskt placeras i tristess- och ångestfacket. nästa vecka är det sex veckor kvar till jullovet och fyra kvar till kent. det får mig nästan att önska att det blev måndag igen.
idag sken jag och solen lika starkt.
dagens låt: tegan and sara - the con

how we do it

idag stod en sak så klart för mig att det kändes som ett slag i ansiktet: när det inte händer någonting får jag panik. varje helg är det samma visa. jag blir så oerhört rädd att inget ska hända; att jag ska sitta ensam hemma hela helgen. jag tycker nämligen så mycket om helgen att jag vill göra allt för att ta vara på den, och jag tycker inte riktigt att jag kan det om jag är ensam. hela den här dagen har varit ett kaos, solen har blandats med ångest och frustration. jag klarar inte av att gå hemma en hel dag och veta att jag förmodligen kommer sitta ensam framför datorn hela kvällen också. jag måste hitta på saker, vara med människor, annars räknas inte mina dagar. det hela handlar kanske om rastlöshet eller bara att jag är en människa som trivs bäst i sällskap med andra.

men nu har jag blivit så vuxen och optimistisk att jag har försökt tänka att även en dag i ensamhet kan vara en bra dag. man får helt enkelt göra det bästa av situationen. egentligen vet jag massor av saker jag skulle kunna göra men allt blir liksom bara så mycket roligare om man är två. och det är ju lördag. men natten är ung.

image517
mamma köpte en chokladkalender till mig idag. jag tror hon gjorde det för att hon hade dåligt samvete för att jag var irriterad och bråkig. jag tycker inte om att vara irriterad, speciellt inte på min mamma för hon är en god människa. hon gör aldrig något för sig själv, sätter alltid oss/andra i första hand. givetvis åt jag upp hela på en gång. givetvis åt jag lucka nummer tjugofyra sist.

jag rensade precis harris bur för sista gången, kastade den överblivna maten, hällde ut spånen och skrubbade bort kisset i vänster hörna. det kändes sorligt såklart och jag tänkte på hur lätt man vänjer sig vid saker. jag hade honom bara i ungefär två månader och även fast jag vet att han inte finns längre kollar jag automatiskt på platsen där hans bur brukade stå och tänker att jag borde gå och ge honom några grönsaker.

en lustig sak är att jag verkligen gillar magnus ugglas pärlor åt svin. jag vet inte varför. jag ger alla låtar en chans och jag föll nog mest för att han sjunger du, du är du är för fin, och jag tycker det är vackert. dessutom är musiken också bra.
(tänk att ett enda skrivet hej kan värma så mycket i hjärtat)

i hate feeling this way

igår kväll var jag och fotade och skrev en artikel om invigningen av en ny skatepark. jag fotade slut minneskortet och blev väldigt nöjd med bilderna på chokecherry som också spelade där. trevligt var det minsann och jag fick umgås både med min storebror och massa andra fina människor så det var en utmärkt fredagkväll. jag länkar till artiklen när den är publicerad, vilket bör bli senare i eftermiddag.

image508

image509

image510

image511

image512

image514

image515

image516

hold tight

det regnar utanför mitt fönster. det mörknar och jag är trött och inte på humör och det är fredag, min favorit dag. jag är inte på helghumör, men moneybrother - guess who's gonna get some tonight får vem som helst att vilja dra på sig finskorna och dansa tills tårna ömmar och svetten ligger som ett lager över pannan. jag älskar svensk pop. man blir ju så glad.
OH, HOW I LONG FOR THE NIGHT.

jag har kommit på att jag är en stor dramatiker och romantiker. jag har lätt för att försköna saker. jag har lätt för att med mina ord få saker att verka mycket större än det är, mycket viktigare än det är, mycket vackrare än det är. det är nog bra när man ska skriva. jag tror att det är en bra egenskap. jag tycker om att vara dramatiker och romantiker. jag vill att det ska vara musik i bakgrunden till alla scener i mitt liv för då blir det som på film.

vad många punkter det blev idag. jag som brukar skriva långa sammanhängade flerradiga meningar utan punkter och komman.

harri

min hamster har dött. jag fick han i födelsedagspresent den 31a augusti av mina klasskamrater och jag tyckte väldigt mycket om honom. han var en slags symbol. alla frågade alltid hur det var med honom. det känns inte bra att ha ett liv på mitt samvete.
tänk om han dog av för lite kärlek? jag blir väldigt besviken på mig själv om fallet är så. men det kan vara av åldern, jag vet inte hur gammal han var. det kan vara av någon medfödd sjukdom. det kan vara jag. jag kan inte tänka mig vara en mördare.
det var den första saken jag ägde som bara var min tror jag. jag hade inget litet djur när jag var yngre. jag skötte honom så gott jag kunde. jag visste ingenting om hamstrar. vet inte så mycket nu heller. vad gör man med en död hamster? det känns dumt att prata om det. som om det vore ett skämt fast det är det inte.
vi får ta och begrava honom i trädgården. tur att pappa gör det åt mig.

im now a memory of your past

image505
jacka, h&m (s's såklart)
halsduk, gammal ful poncho som jag fick i julklapp för ca två år sen
skor, mammas
shorts, bo ohlsson (som är ett fult lågprisvaruhus här i byn)
väska, basker och vantar, second hand

idag har jag klippt mig så lite som möjligt och fotat en massa med s i skolan och om jag känner mig själv rätt publicerar jag antagligen ganska många bilder ikväll varje sig ni vill eller inte. nu ska jag göra så mycket läxor jag orkar.
idag släppts roberto cavallis kollektion för h&m. jag hade ingen aning om vem han var innan och vet fortfarande inte så det skulle bara känns fånigt att börja bry sig nu. dessutom är sidenklänningar och plagg med djurmönster för sex-sju-åttahundra inte riktigt min grej. det betyder inte att jag föraktar dem som gillar det.
det var oförskämt längesen jag lyssnade på tiger lou. han är en fantastisk musiker.
dagens låt: tiger lou - days will pass

i'm gonna split us back into

det här inlägget vill jag tillägna min goda vän terese. hon är en fantastisk människa. hon är klok, god, politiskt, kulturellt, musikalt och konsthistoriskt intresserad och är en utomordentlig vän. hon förstår mig utan att jag har sagt ett ord. det är oss konstnärssjälar imellan, som hon brukar säga. hon kan sina ord. förutom att hon heter Maria-Terese och är döpt efter marie antoinettes mamma och har det vackraste namnet någonsin är hon en ofantligt bra skribent. hon förstår det där med höstlöv och baskrar och kärlek och avundsjuka och tristess. terese tillför mig mycket - hon är väldigt unik och jag är glad för det. hon förstår det där med rödvin och teater och böcker och klassisk musik. på lektionerna kan hon massor om saker vi inte ens gått igenom. hon uppskattar mig och jag anser att hon är en fantastisk människa och att alla borde få lära känna någon som henne.

ikväll har jag mest gjort läxor, och ändå har jag inte fått så mycket gjort. jag var för ett tag sen uppe och tog en kopp te och två mackor med ost och marmelad respektive messmör och tomater på. ost och marmelad-macka är min favorit och mamma hade köpt hem messmör och jag var tvungen att testa. det smakade annorlunda och jag var tvungen att ta mig en macka till för att bestämma mig om jag gillade det eller inte.
efter den andra mackan med messmör kunde jag fortfarande inte bestämma mig.

jag vill så otroligt gärna skriva en bok att det står mig upp över öronen. jag vill skriva om romantik och tända ljus och stökiga lakan och torra halsar och poesi och tungor och självkontroll och längtan och
...vad är väl en bal på slottet?

long gone before daylight

image504
linne, noa noa
jeans, cheap monday scyscrapers
kasetthalsband, gjort själv
guldarmband, farmors gamla

idag hade vi konsert på två högstadieskolor. jag spelade trummor, gitarr och sjöng på tre olika låtar och den första konserten gick faktiskt riktigt bra och jag blev positivt förvånad över mig själv - jag var mer trygg på scenen än jag någonsin varit och jag var glad, inte rädd. det var skönt, speciellt när man fick positiv kritik efteråt och stod på och bredvid scenen med några underbara människor som får en att le starkare än solen själv. den andra konserten gick mindre bra; vi kom av oss helt på en låt vilket ändå är okej, för det är sådant som händer alla. det var okej.
dagens låt: tingsek - world of it's own (bara för att vi spelade den idag)

monday at last


skjorta, pappas
klocka och väska, second hand

nu ska jag på balett som jag inte varit på på en månad av olika anledningar. jag vill ha dig här på riktigt inatt och suga liv ur din halspulsåder.
dagens låt: depeche mode - enjoy the silence

even the best fall down sometimes

image500

image497

image499

här är några bilder ur olika teman som jag fotat på min digitalt foto-lektion. jag gillar dom väldigt mycket för dom har otroligt vackra färger och även fast det kanske inte är några perfekta bilder så är jag ändå nöjd för jag har aldrig påstått mig vara någon fotografsjäl.

allt

hej. idag kan jag inte tänka på annat än pussar på pannor och ögon som är nära nära och händer som går vilse i lockar och trevar över varm hud. solen sken idag. jag är lycklig. (säger inget men menar allt)

du gick sakta nerför gatan
vi hade inte bråttom hem
och jag vände mig om ibland
för att få en skymt av dig igen
det var så det var

som att få nog och ta sig hem
längs med rälsen över slätten
det var så det var
som att våga ropa hej för tidigt
som att vissla i vinjetten
det var så det var

du gick sakta nerför gatan
och det mörknade och blev kallt
men jag hade din värme kvar i ryggen
och jag såg dig överallt

det var så det var

sybeskrivning: rosett


ROSETT

1. t och klipp en bit tyg som är ca 145 cm lång och 63 cm bred. man kan såklart ta mer eller mindre tyg, beroende på hur stor man vill ha rosetten.
2. sick-sacka alla sidor. vik sedan in ca 1,5 cm på de båda sick-sackade kortsidorna och sy med raksöm så att det blir en fin kant.
3.
lägg ihop långsidorna med varandra. nåla kanten.
4. sy med raksöm över de ihopvikta långsidorna. (glöm inte att sy en bit fram och sedan backa tillbaka och sy fram igen vid varje början och slut när du syr med raksöm. det gör man för att fästa tråden.)
5. vänd nu det avlånga stycket ut och in, så en raksydda sömmen hamnar inåt.
6. vik ihop tygstycket till en fyrkant.
7. ta en bit tråd eller snöre och dra ihop tygstycket i mitten så det bildas en rosett. knyt hårt.
8. nu är det dags att göra den lilla öglan som sitter på mitten av rosetten, som döljer tråden du nyss knöt. mät upp en bit tyg som är ca 21 * 8 cm. sick-sacka runt hela.
9. gör nu likadant som du gjorde med rosetten. vik ihop tyget så det blir avlångt, nåla ihop långsidorna plus en kortsida. sy med raksöm runt så en kortsida förblir "öppen".
10. vänd ut och in. det kan vara lite krångligt i och med att det är så litet, men man kan peta med en sax eller en penna så går det lite lättare.
11. vik in dom sick-sackade sidorna på den öppna kortsidan och sy igen med raksöm, så att hela stycket blir "stängt".
12. vik ihop tygstycket på mitten med kortsidorna ihop och sy rakt över så att stycket blir som en rund ögla.
13. trä på öglan på rosetten och sätt den över tråden som håller ihop rosetten. sen är det klart!

efteråt kan man sätta i ett snöre eller ett skärp i öglan på baksidan av rosetten, så kan man ha det var man vill, till exempel på en kjol eller klänning. det går som vanligt hur bra som helst att maila eller kommentera om det är något som är oklart, men jag hoppas inte att det ska vara några problem.

maria

det här kommer bli ett långt och personligt inlägg. förmodligen ganska ointressant för vissa också. men allt ligger ju alltid i betraktarens öga.
jag heter maria berg och är sjutton år och bor i tomelilla vilket är en liten, ytlig, oförstående och tämligen okulturell by som har fått världshistoriens fulaste namn. för att få lite perspektiv på det hela så tar det mig en timme att komma till lund och malmö och tjugo minuter att komma till ystad där jag går i skolan.

jag går samhälle med inriktning musik eftersom musik är en av de saker som jag älskar mest i hela världen. musik är en oerhört stor del av mig som hade gjort mig tom om den försvann. mina huvudinstrument är sång och gitarr, men jag tycker också väldigt mycket om att spela trummor, piano, bas och tamburin för tamburiner kan göra vem som helst lycklig tror jag. mest lyssnar jag på svensk indiepop men jag kan sträcka mig ganska långt och ger de flesta band och låtar en chans utan att döma utifrån genren. jag tycker i de flesta fall att lyriken är viktigast i en låt. om en låt har en vacker text kan det göra mig knäsvag. det bästa som finns är att gå på en konsert med ett band som man älskar och dansa sig svettig och skrika sig hes. vid sådana tillfällen känner jag mig levande.

en annan sak som är en stor del av mitt liv är att skriva. jag älskar att skriva och om jag bara kommer in i rätt känsla vid rätt tidpunkt finns det inget stopp i mig och jag kan skriva hundra sidor med meningar fulla av och och utan punkter eller komman. ibland är det dock väldigt svårt att skriva för det står bara still. ibland kan jag ha hundra saker jag vill få ner och ändå inte skriva så mycket som en mening. jag vet inte riktigt vad det beror på men jag ska försöka ta reda på det för det hade varit skönt att kunna skriva vackert hela tiden och inte bara när mitt hjärta bestämmer sig för det.

jag är väldigt intresserad av kläder. inte i den mån så jag säger att jag är intresserad av mode, för det är egentligen ingenting jag bryr mig särskilt mycket om, även om jag anser att det angår alla och är ganska svårt att undgå helt och hållet. det bästa jag vet är att köpa färgglada klänningar, slitna skor och väskor och gamla smycken. för övrigt så gillar jag i princip allt som är gammalt - jag har väldigt svårt för att köpa till exempel skor som inte är second hand. det är bara det att jag finner gamla saker så väldigt mycket finare än nya. varför vet jag inte. jag älskar femtiotalet. jag köper väldigt mycket second hand av många anledningar och jag syr även mina egna kläder då och då när kreativiteten besöker mig. jag har otroligt svårt för att ta emot komplimanger för saker som jag sytt själv eftersom jag anser att sy är något som alla kan - jag förstår inte varför jag skulle vara så mycket bättre än någon annan på det. jag bara mäter tyg, klipper och syr ju. inget märkvärdigt egentligen. när jag till exempel köpt en ny klänning eller något annat som jag är väldigt nöjd med kan jag vara glad för det i nästan flera dagar. det är därför jag kan säga att jag blir glad av kläder. det gör mig lycklig.

jag tycker väldigt mycket om att göra mig fin. det finns nog ingen bättre känsla än att känna att man är nöjd med den man är. att man känner att man är bra och fin och söt och kan om man vill. jag klär bara upp mig för min egen skull, för jag tycker det är roligt och det gör mig glad. svårare än så är det inte. om andra sedan uppmärksammar det är det bara kul.

jag är en ganska enkel människa. jag är inte särskilt krävande och alla har alltid beskrivit mig med egenskapen snäll. jag vet inte vad som gör mig så snäll som jag uppenbarligen är, men det gör ingenting för jag tycker om att vara snäll. jag är inte särskilt exotisk eller spännande. jag är enkel men jag vill ändå hoppas på att jag sticker ur mängden något lite. mängden är något som gör mig rädd. jag vill inte vara en av den.

jag har fantastiska vänner som gör att jag vaknar leendes om morgnarna. jag håller inte med om att ensam är stark. jag älskar att ha folk omkring mig och när jag är ensam har jag väldigt lätt för att känna mig bortglömd och betydelselös. trots detta tycker jag att det är väldigt viktigt att ha en stund för sig själv. ibland tackar jag nej till saker för att vara hemma och vara med mig själv och samla tankarna för det gör mig till en bättre människa.

jag tänker för mycket. ofta kan en tanke ta över hela min hjärnkapacitet och få all uppmärksamhet på tok för länge. det händer inte sällan att jag analyserar allt i minsta detalj och lägger ner energi på saker som sedan visar sig inte vara relevanta alls. ibland tror jag att varenda liten detalj spelar någon roll och att ett enda stedsteg kan få mig att gå under. men det finns ju alltid bra och dåliga dagar. ibland tänker jag nästan inte alls. jag vet inte om dom dagarna är bättre, men jag är glad att jag har en slags blandning.

jag dansar balett och har gjort det i snart två år. jag har dansat i hela mitt liv, en massa olika slags danser. jag älskar balett för att det kräver så mycket av en, för att det är så otroligt vackert och för att det inte är så vanligt. det händer ofta att jag tappar lusten och struntar i att gå på balettlektionen men i slutändan kommer jag ändå på mig själv med att älska balett. jag försöker verkligen. jag vill så gärna kunna dansa det vackert. jag har varit vegeterian i snart tre år (eller semivegeterian för er som insisterar). jag blir äcklad av att äta kött och finner det motbjudande. det känns naturligt att inte äta kött och jag kan inte tänka mig att börja äta kött igen.

jag är beroende av läppsyl och har varit det i kanske fyra år. för tillfället är det inte i så stark grad som det har varit en gång i tiden, men jag tar väl läppsyl sex till tio gånger om dagen. om jag inte tar läppsyl efter att jag borstat tänderna om kvällarna kan jag inte somna. det gör ont i läpparna. något annat är jag nog inte beroende av, förutom kärlek, musik och tillställningar. jag har slutat feströka för att jag insett hur korkat det är och jag gillar inte alls att träna för det ger mig prestationsångest och dåligt samvete för att jag inte gör det oftare. jag älskar att äta god mat och onyttigheter, det gör mig verkligen glad. jag har lätt för att vara rädd och oroa mig för saker. det finns hundra saker som jag är rädd för men dom kan vi ta i ett annat inlägg för det är ändå något jag vill skriva om för det är viktigt för mig. jag är en planerare och gör mycket sällan saker utan att veta hur det ska sluta. jag kommer i princip aldrig försent till något och hinner nästan alltid med det jag ska.

jag tycker om att se på film. jag tycker också väldigt mycket om att läsa böcker som har ett bra språk och en handling som är lite utöver det vanliga. men ibland tycker jag också om böcker som är sådär enkelt vanliga med en flicka som blir kär i en pojke en sommarkväll. ofta tycker jag om när saker är så där idylliska. ibland hatar jag det. jag älskar kärlek. det är det finaste som finns i hela världen tycker jag. all kärlek är bra kärlek. det finns inget bättre än när någon lägger handen om ens nacke och pussar på en. dom ögonblicken skulle jag vilja spara i en påse och frysa ner så man kunde ta fram dom igen och igen när man behöver dom. det finns inget bättre än när man ligger nära nära och blandar utandningsluft och delar täcke. det finns inget bättre än en arm om ens axlar. det finns inget bättre än två sammanflätade händer.

jag älskar också solen. det finns inte så många okontrollerbara saker som kan göra mig så glad som solen kan en dag när den lyser. allt annat blir så vackert och om solen lyser en dag känner jag mig genast så stark att jag skulle kunna klara av vad som helst. jag tycker det är märkligt, hur något kan ha så stor påverkan på mig. jag gillar det i vilket fall som helst. jag tycker också om att fotografera och fotograferas. jag har alltid velat bli modell men jag vet inte varför. kanske för att om man har en vacker bild på sig själv så finns det ett bevis på att man är vacker och det finns ett bevis på att man finns och man blir inte bortglömd. men det är nog mest inbillning. jag tycker om att bli uppmärksammad, det är nog den största anledningen.

min mardröm är att stanna kvar här i tomelilla för resten av livet. efter gymnasiet vill jag flytta utomlands och jobba, leva livet, bli kär och komma på vad jag vill arbeta med och eventuellt utbilda mig till. min dröm är att skriva en skönlitterär bok om kärlek. jag är rädd för att jag aldrig kommer klara skriva en hel bok. jag kanske måste nöja mig med en novell vilket inte heller är fy skam. jag vill få folk att le. jag vill få folk att inse kloka saker, jag vill få folk att må bra, jag vill få folk att vilja förändra saker. det är nog lite väl hårda krav på en bok eller för en enkel människa som mig men det är å andra sidan bra att ha mål. jag vill påverka folk positivt. det är det jag vill. det försöker jag ofta göra här i bloggen också. gud vet om jag lyckas eller inte men det viktigaste är iallafall att man försöker.

jag har många stora drömmar. jag vet hur jag vill att saker och ting inte ska bli. jag vill väldigt, väldigt mycket. ibland är jag rädd att jag aldrig kommer göra allt jag vill. oftast är jag alldeles säker på att jag kommer lyckas, för annars kommer jag gå under. jag kommer inte kunna nöja mig med en fin billig villa i en förort med en man och en bil och två barn och kanske en hund. jag vill ha så mycket mer än så.

words can't do more than harm

ja igår var det minsann fest så det räckte och blev över. kvällen innehöll förutom många människor och dålig musik en cykeltur som följaktligen lett till att jag har blåmärke över mer eller mindre hela kroppen idag. jag cyklade in i ett staket och trillade av pakethållaren i farten och det var en allmänt livsfarlig cykeltur men jag klarade ju mig nästan helskinnad (förutom ett skrapsår på armbågen) och det är kul med lite spänning i vardagen.
gårdagens bravader har fått mig en tankeställare angående ikväll. jag får se hur jag gör. just nu sitter jag iallafall här med en massa glass och chokladsås i gårdagens smink och kläder och gör absolut ingenting sådär som det är okej att göra eller inte göra dagen efter en bra fest och det är ju trots allt fortfarande lov.
dagens låt: band of horses - the funeral

the great escape

idag sydde jag mig en kjol, det gick först bra och sen åt skogen och sen blev jag pessimist och kastade allt och sen kom min goda mamma och fixade till det sista. så ikväll har jag på mig den i hennes ära.
image482
linne, noa noa
kjol, sytt själv
"glansiga" leggings, h&m

kasetthalsband, gjort själv

nu mina vänner ska jag snart åka och dricka vin med en massa människor. samma visa imorgon och jag måste säga att det är ett minst sagt trevligt sätt att avsluta lovet på om det nu kan finnas något trevligt sätt att göra det. och om det inte finns det så är det bara sju veckor kvar till jullovet.
drink up baby, look at the stars

make it happen

okej solen lyser så starkt utanför mitt fönster och himmlen är så blå att man skulle kunna tro att det är en sommarhimmel, jag har varit produktiv och aktiv och duktig och the tough alliance sjunger i mina högtalare och gör mig på det där alldeles strålande humöret. ikväll blir det festligheter och innan dess ska jag göra allt i min makt för att ta vara på denna fantastiska dag. 

nothing came out

just because i don't say anything, doesn't mean i don't like you
i open my mouth and i try and i try, but no words came out
without 40 oz. of social skills, i'm just an ass in the crack of humanity
i'm just a huge manitee, a huge manitee

and besides you're probably holding hands
with some skinny, pretty girl that likes to talk about bands and
all I wana do is ride bikes with you, and stay up late and watch cartoons


i wanna watch cartons with you, Josie and the Pussycats and Scooby Do,
i want you to watch cartoons with me
he-man, voltron and hong-kong-fui
i tried to ask you to your face but no words came out
i put on my hood and walked away, that doosn't mean i don't like you

and besides your probably holding hands
with some skinny, pretty girl that likes to talk about bands and
all i wanna do is ride bikes with you, and stay up late and maybe spoon

just becase i dont say anything doesn't mean i dont like you
no... i opened my mouth and i tried and i tried

and besides you're probably holding hands
with some skinny, pretty girl that likes to talk about bands and
all i wanna do is ride bikes with you and stay up late and watch cartoons

jag önskar att du var här

idag när jag kom hem från malmö stannade jag på erikshjälpen. där var fullt av folk men inte hindrade det mig för att spendera lite överblivna köpenhamns-pengar.

två sjalar, tyg och en gammal mjölkflaska
äntligen har jag hittat något substitut till min borttappade blommiga sjal! denna är inte riktigt lika fin och inte svart men jag älskar den iallafall. jag tror att Gud sände den till mig via erikshjälpen, tänk att ingen köpte den före mig. jag älskar tomelillas second hand-affärer. märkligt att jag jämt hittar massor här hemma men ingenting i köpenhamn. minst sagt märkligt. av tyget ska jag minsann ta och sy mig en kjol.

idag sken inte solen men det gjorde ingenting för jag sken inombords iallafall och mina steg kändes lättare än fjädersteg om det nu finns något som heter fjädersteg och om det inte finns det så uppfinner jag det nu.
och dina ögon, dina ögon, dina ögon, dina ögon
<3

i <3 copenhagen

image466

image467

image468
köpenhamn var fantastiskt! solen sken och värmde våra kinder (åtminstone ena halvan av dagen) och second hand-affärerna var så fina att man fick andnöd. klänningar och skor och väskor och smycken och sjalar i alla regnbågens färger och lite till. man ville bara känna på allt, kolla på allt, köpa allt. och det kanske var det som gjorde att jag faktiskt inte köpte något alls - jag köpte inte en enda sak på hela dagen i halva köpenhamn. det är sorgligt för jag hade planerat att köpa massor och allt var så fint och det kanske överväldigade mig och hem kom jag med en tom påse. sorgligt. vi hittade iallafall dom underbaraste butikerna.

och alla människor var så fina att jag blev knäsvag. alla var så snygga att man nästan blev lite ledsen. men bara nästan. det var fint. alla borde åka till köpenhamn ändå. och jag försöker tänka att det är bra att jag inte köpe så mycket för då får jag iallafall mer pengar över till annat. men en röd a-linjeformad femtiotalsklänning hade ändå suttit på sin plats.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier