a timekill to die for

en liten råtta väckte mig klockan sex imorse och gjorde så att jag inte kunde somna om, så nu sitter jag snällt och väntar på att tiden ska gå så jag kan möta s på centralen och fara till köpenhamn! äntligen.
han snarkar. som vanligt.

dear chatastrophe waitress

image464
klänning (som man bara skymtar lite lite av), h&m
jacka och väska, second hand
skor, mammas från någon sportaffär


idag var jag i vedebrö/veberöd och träffade en god gammal vän. det är lustigt att återvända till ställen man inte har varit på på flera år för man får en sådan märklig känsla inombords. man minns allt man gjorde där för flera år sedan och är alldeles säker på att det fortfarande luktar häst fast hästarna som stod där har flyttat för länge länge sedan.
och trots att jag hade tre par strumpbyxor på mig idag frös jag så det är väl bara för mig att inse att det faktiskt är november i övermorgon och november är vinter och då är det kallt och man får klä sig efter väder men jag har bara så otroligt svårt för att känna mig fin i jeans, och förresten är jeans inte så väldans mycket varmare än tre par strumpbyxor.
dagens låt: belle and sebastian - lord anthony
maria

if you find yourself caugt in love

jag får sällan kommentarer här på bloggen, men när jag väl får är de oftast så vackra att jag vill fälla en tår. jag känner mig så hedrad och smickrad och omtyckt att jag vill hoppa av lycka. här kan ni få se några extraordinära;
åh.. du ser ut som och är som poesi.
Maria! Skriv! Det finns alltid tid för poesi och kärlek! Man får aldrig kväva sin konstnärssjäl, jag säger detta till dig, vi skapare imellan.
jag är väldigt förtjust i ditt sätt att skriva på, likaså din garderob! finally en som blandar ord med översöta outfits!
Åh baby, jag blir alldeles rörd när jag läser detta.
Maria, varför tar du inte å blir modell!

och nu senast skrev en tjej att hon behövde min sorts inspiration. vad känns inte finare? jag blir så glad. och på bilddagboken heter jag marioni, för er som undrade. puss!
(och kom ihåg att det alltid finns tid för poesi och kärlek, för det säger terese)

easier

ni förstår, ikväll är det en regnig kväll och regniga kvällen har oftast lätt för att dra med sig en del melankoli och speciellt om man redan känner sig lite ensam och liten och allt det där som man gör ibland. därför försöker jag desperat underhålla mig med saker hela tiden för att inte fastna i träsket med massa underara sorgliga låtar och tryck på sidor som gör en ännu mer melankolisk - men det är så svårt för det är lätt hänt och jag blir lätt irriterad på saker när jag känner mig såhär och att vara irriterad på folk är slöseri med tid för andras liv angår faktiskt inte mig och den enda jag behöver bry mig om är mig själv.

image461
bilden ovan finner jag tämligen fantastisk och eftersom jag är tömd på allt som heter inspiration just nu försöker jag finna denna på annat håll och inspiration i dess sanna anda får jag verkligen på mint and vintage. där finns så många vackra saker att jag inte vet vad, ibland vågar jag inte gå in och kolla för jag är rädd att dom ska ha något som är som en drömklänning för mig som jag aldrig har råd att köpa. men drömma och inspireras är ju faktiskt gratis, så det ägnar jag mig åt. en annan kul sak är att man i högra spalten på stil in berlin kan finna adresser till streetstyle-sidor från alla världens hörn och då menar jag också alla världens hörn. andra länders kultur är alltid intressant tycker jag.

och när vi ändå är inne på kultur och andra länder så kan jag berätta att jag och min kära s ska fara till köpenhamn på onsdag. jag ser det som en stor, ordentlig utflykt och äventyr som jag längtar otroligt mycket till och kanske har jag byggt upp för höga förväntningar men jag tänker inte låta dem krossas utan jag tänker se till att vi lever upp till dem. i smyg hoppas jag på att hitta de mest fantastiska små secondhand-affärerna som jag kan fylla ut varenda liten lediga vrå i min garderob med, och kanske finner jag mina efterlängtade skor för idag när det regnade blev mina strumpor dyngsura av alla hål i skorna och det var inte kul. köpenhamnsresan är iallafall det jag ser fram emot allra mest just nu och alla borde bo i skåne ibland och kunna åka till köpenhamn på en timme eller så.
maria

anything you want me to

image459
vilken fantstisk helg det varit - detta trots att den varit tämligen innehållsfattig. men vad gör det? utanför fönstret är löven gula och gröna och röda och bruna och solen envisas med att lysa in genom en liten springa i den svarta rullgardinen men under täcket är det mörkt och varmt och ben som är ihopflätade. och när jag öppnar den tunga lägenhetsdörren för att gå mot centralen möts jag av kylan, men vad gör det när solen lyser och man har radio dept i hörlurarna och röda vantar till händerna och kärlek i lugnorna.
och det bästa är att helgen inte ens är slut än - nu väntar thaimat med mamma och pappa och sen kommer s och spelar tvspel och är allmänt fin som vanligt. :*
maria

someone who doesn't go away

image456

image457

image458
hej mina vänner. festen igår var fin, sällskapet var fint och även om inte vinet var det så blev det väldigt bra ändå. ja jag vet att jag posar likadant på de två översta bilderna och det är inte bara de två översta bilderna som jag posar likadant på utan även flera stycken och jag har nu insett att det har nog blivit min nya pose. varför vet jag inte, det faller bara så naturligt.
idag har vi bakat kladdkaka och kollat på mysteriet på greveholm hela dagen. det var väldigt fint och jag är nöjd med dagen trots att den varit tämligen innehålls fattig. nu har jag brottom igen, jag ska nämligen med tåget tio i tolv. jag verkar ha brottom ganska ofta. det är lov nu och jag älskar det.
jag skriver mer en annan dag för jag har så många bra tankar i mitt huvud som jag vill dela med mig av.
it amazes me how much i want you
maria

please let me have this

image454
kvällens
body, mammas gamla
kjol, h&m (också mammas)
strumpbyxor, indiska
skärp, second hand

nu ska jag förtära alkohol och jag har ganska brottom nu om jag vill hinna med mitt tåg! hoppas ni får en fin fredag.
maria :*

the domino effect

image455
t-shirt, mammas
kjol och halsband, sytt och gjort själv
skärp, second hand


nu är det lov! det känns väldigt väldigt fint så det firade jag med ett så vettigt mellanmål som: lite russin, lite nötter, en kiwi, en banan och ett glas äppeljuice. men, för att citera en god vän; vettigt är tråkigt. så ikväll ska jag dricka vin! party.
dagens låt: billie the vision and the dancers - my love
would you consider to come to me if i told you i needed you to come to me tonight?

äntligen passerar vi deras gränser

hej, det trillade precis ner en tår från mitt öga. inte för att jag är ledsen utan för att jag är så sprudlande lycklig. för jag har kent. det är så obeskrivligt. jag har spenderat åtskilliga minutrar på att kolla på kentvideos på youtube, och gång på gång på gång sprider sig en värme i min kropp. jag skakar. jag får gåshud, överallt. det är inte överdrift, min kära kamrat alfred fick säga åt mig att andas, jag satt och höll andan, väntade på konfettiregnet som jag visste skulle komma vilken sekund som helst och regna ner över himlen och jocke på scen med armarna utsträckta som en fågel med vingar och jag blir så glad, så glad för att jag har kent som ligger mig så varmt om hjärtat. jag blir så glad för att dom fortfarande finns och för att dom släppt ännu ett fantastiskt album. om sex veckor ska vi se dom. jag kan inte förstå det.
image452
Han som stirrar ut från spegeln, det kan väl inte vara jag?
När blev jag så ful och trött och gammal?
Så ensam, klen och svag?
Och man hatar den man blivit och man föraktar den man var
då finns det ingen gud i världen som kan ge er något svar, förutom
vi ska alla en gång dö
vi ska alla en gång dö

my hands are cold but my heart's on fire

nu är det så att jag skulle behöva hjälp med en sak, mina kära vänner. eftersom min mamma säger att hon låser in mig om jag fortsätter använda mina vita tygskor (läs gråa tygtrasor) behöver jag genast köpa ett par nya. för inlåst kan jag ju inte gå med på att bli.

image452
bild: moderniteter
egentligen gillar jag inte stövlar. de sitter aldrig bra runt mina vader och oftast finns det bara rätt så fula modeller. dessutom tycker jag alltid att det ser lite märkligt ut när man har jeansen instoppade. men ett par sådana här stövlar har jag sökt efter väldigt länge nu, men eftersom jag aldrig hittar saker när jag letar efter dom så har min sökning inte gått med plus så att säga. de jag letar efter ser i princip ut som dom på bilden ovan. jag vill att de ska ha färgen som dom har (kan kanske tänka mig svarta eller röda också), kanske aningens kortare, men egentligen är jag inte så petig. bara dom är i storlek 40 och helst inte klackar när man går med dom så är jag nöjd. det hade varit bra om skorna i fråga hade varit lite grova i materialet så dom är hållbara och ett extra plus hade ju varit om man inte hade behövt frysa tårna av sig i vinter.

så nu undrar jag givetvis om någon har en aning om var man kan finna sådana stövlar. såklart vill jag helst ha dom second hand, eftersom det både är billigare och dessutom mycket snyggare när dom är lite slitna. jag håller alltid ögonen öppna när jag ska gå till någon affär där dom kan tänkas vara, men dom finns helt enkelt inte. om någon har sett sådana någonstans eller vet någon som vill sälja sina eller vad-som-helst så blir jag glad!

nu står du först på min lista

image449
gammal bild igen.
kofta och klänning, second hand
skor, h&m


idag är det marknad här i byn. traditionsenligt fyndade s massor och jag ingenting alls. men det kvittar, för då får jag mer pengar över till vårt äventyr, fast att jag hatar att spara och avstå från saker och ting. igår kväll åkte jag till malmö och imorse gick jag upp klockan sex. imorgon är det lov och fest!

såhär såg jag ut för exakt ett år sen och det här skrev jag för exakt ett år sen. då lyssnade jag på broder daniel och håkan hellström och byggde pärlarmband och hade ångest och converse och ont i hjärtat.
dagens låt: belle and sebastian - step into my office baby
maria

analys och personlig

Anonym skriver: 20/10-07 19:05
Alla som har kommenterat den här bilden är alldeles för ytliga för dig, eller hur? Allt de ser är en söt flicka som har poserat framför kameran. De ser inte allt du har gjort, de ser inte dig.

Först, det ytliga, det alla ser: Allting matchar. Den vita t-shriten med väggen. Den svarta texten i t-shirten med kjolen och strumpbyxorna. Bältet med golvet. Hjärtat? Det röda hjärtat matchar telefonen, har någon ens lagt märke till den?

Ljuset, mörkare ljus. Som en skugga. Är du omgiven av skuggor?

Du, du är underbar. Jag ser en underbart vacker kvinna. Men minen, du är bekymrad. Eller? Något mer. Bekymrad med längtan?

Det djupa, som kräver lite mer... Du är omgiven av skuggor i din vardag men du försöker att vara stark. Du är ljuset i ditt eget liv, men du är trött på att vara ditt eget ljus. Du vill ha någon som stöttar dig och är ditt ljus, någon som kan hjälpa dig i kampen mot skuggorna. Men denne kommer inte, du är bekymrad. Hur länge till orkar du vara ditt eget ljus? Men du står kvar, och längtar. Den enkla kontakten du behöver är så nära, men ändå så långt borta, du kan inte nå den, telefonen. Telefonen representerar samtalet, steget, kontakten. Den enkla nyckeln till ditt hjärta, ditt liv och din kärlek.

Allting komplett med Band of Horses låttext, som inte många förstår sig på, inte ens de som påstår sig göra det... time.sometime.
and you were right.
right. you were right outside
by your doorstep
in a worn out suit and tie
i'll wait for you to come down
where you'll find me
where we'll shine
oh

Vem är jag? Det är upp till dig att bestämma, för jag... Jag vet inte.


den kommentaren fick jag på bilden på 1 oktober på bilddagboken i lördags. jag har funderat oerhört mycket på den och dess innehåll och dess anonyma författare. jag har funderat oerhört mycket på huruvida den är seriös eller inte. efter många om och men bestämde jag mig ändå för att tro att den är seriös, för enligt mig lägger man inte ner så mycket tid och tankeverksamhet på något oseriöst, det vore ju enormt slöseri.
vidare har jag funderat på det djupa innehållet. jag har tänkt mycket på om det personen påstår är sant eller osant, och om jag ska tro på det. en del är sant. det är konstigt, ingen vet så pass mycket om mig att den skulle kunna skriva så utifrån verkligheten, och om personen inte gissat vilt och hittat på rätt ut från luften, så betyder ju det att personen i fråga kan läsa mig, vilket är ytterligare en läskig sak.
är det en kille eller tjej? en vän eller en bekant? ska jag tänka mer på det eller glömma det? jag känner mig både smickrad och skrämd. men framför allt väldigt förvirrad. jag fick läsa det om och om igen för att förstå och nu har jag läst det säkert hundra gånger och förstår fortfarande inte.
det är så oerhört personligt samtidigt som det inte är det alls. egentligen är det inte personligt eftersom att det är någon anonym människa som skrivit på bilddagboken men samtidigt kunde vissa saker varit tagna direkt ur min hjärna och direkt ur mitt hjärta. ibland tycker jag att folk ser mig fast att de inte ser mig, och jag är ljuset i mitt eget liv, men..
nej, det här blev för personligt, rörigt och invecklat.
kan inte den anonyma författaren ge mig en hint?

carefree

image447
dagens låt: the perishers - never bloom again
bara för att det är en kall, grå, regnig dag och för att jag känner mig så också.

i much rather be my own fool

tydligen så hade jag inte magkatarr. inte var det blindtarmen heller, så trehundra kronor gick åt skogen för att få reda på ingenting. i vilket fall som helst så spelar det inte så stor roll då jag inte längre har särskilt ont. jag känner min kropp; jag kände på mig att det skulle gå över rätt så snart. jag är en frisk människa, brukar aldrig vara så förfärligt sjuk. det var mest mamma som var nojjig.
igår kväll åkte jag till malmö. vi kollade på heroes och så, och trots att jag var oerhört trött kunde jag inte somna. jag la vaken till halv fyra och kollade på dåliga tv-shopprogram. jag hatar tv-shop. köper folk verkligen saker där? gårnattens brist på sömn har följaktligen lett till huvudvärk och trötthet idag men jag försöker tänka att jag bara har två lektioner kvar (men slutar ändå 16,20...) och att det är två dagar kvar till helg och lov.
det är kallt ute nu för tiden. hur mycket man än besvärar att ta på sig fryser man ändå något så förskapligt. jag fryser så otroligt lätt och min kropp är inte anpassad efter det här klimatet. nu kan det bli vinter så det kan bli vår så småning om. i detta vädret vill jag bara sitta inne och äta godis och skriva på min novell istället för att sitta här i en syrebristig datorsal och ha håla tre timmar om dagen.
nu har jag naturkunskap.

all i can see is you


dagens
body, mammas gamla
jeans, cheap monday skyscrapers
skärp och väska, second hand

jag har hittat ett nytt band. black kids heter dom och är alldeles fantastiska. dom spelar otroligt vacker dansant pop som man bara vill dricka vin till. någon beskrev dom som en blandning mellan shout out louds och laakso, men det håller jag inte med om fast det kvittar för det är i vilket fall som helst fin musik. så dagens låt får bli hit the heartbreaks utav black kids.
idag började jag tre och slutade tjugo över fyra, och jag sov tolv timmar i natt!
maria

the perishers - come out of the shade

was it love, or just something that reminded me of?
something that felt a lot like, but wasnt, love
just friends, friends then until the end
you know i still pretend, just friends

take a step and come out of the shade
i can tell you're no longer afraid
i'm helpless without your warming smile
take a step and come out in the sun
i can tell its already begun
i'm helpless without your warming smile

was it love, i think it was but i'm far from sure
i'd never felt that way before, was it love?
just friends, am i a fool to be asking for
a fool to wish that we could be more than friends

take a step and come out of the shade
i can tell you're no longer afraid
i'm helpless without your warming smile
take a step and come out in the sun
i can tell its already begun
i'm helpless without you, helpless without you
helpless without your warming smile

jag vill inte.

it's cool, we can still be friends

image444
gammal och dålig bild, men kläderna var dom samma!
t-shirt, köpt på konsert 05
kjol och skor, h&m
sjal, second hand


jag har magkatarr. inte för att jag vet vad det är, men ont gör det iallafall.
it's time to let go and let it go

and we can swim any day in november

jag har sovit max tio timmar på tvä nätter och jag har så ont i mitt huvud och min mage, det känns som jag inte kan gå upprätt och mitt huvud är invaderat med hjärnspöken som jag inte vet vad jag ska göra med och jag vill bara gå hem och ligga under mitt täcke hela dagen och hoppas på att någon ska ringa och säga att dom saknar mig och märkt att jag inte var där. men sånna här kommentarer, gör att man orkar det där extra som krävs.

Postat av: T'res
Maria! Skriv! Det finns alltid tid för poesi och kärlek! Man får aldrig kväva sin konstnärssjäl, jag säger detta till dig, vi skapare imellan. Din lyrik glöder och du kommer alltid ha din förmåga. Så glöm inte att utnyttja den hela tiden! Världen blir som man själv skapar den är det sagt. Och du skulle skapa den vackraste.

vad är det för fantastiska människor som jag har runt omkring mig? jag måste ju vara den lyckligaste i hela världen.

i've got my moments

dagar som denna går det lätt att skriva. jag behöver inte ens tänka innan, fingrarna dansar sin dans över tangentbordet utan att hjärnan behöver anstränga sig särskilt mycket. dagar som denna vill jag låsa in mig på mitt rum med en kopp te som står på skrivbordet och blir kallt för att jag glömmer dricka det för fingrarna bara skriver massa vackra ord. jag vill låsa in mig på mitt rum och skriva den vackraste kärleksnovell av dom alla om fräknar och ljuv musik och sommarnätter då man kan gå utan jacka utan att frysa. jag vill skriva poesi.
fast för tillfället är det faktiskt omöjligt, för jag är så fruktansvärt trött och har tjugofyra människor i mitt hus som kallas mina släktingar som jag mer eller mindre måste vara social med. det är tråkigt, jag har ingenting att prata om. jag tänker äta chokladbollar istället.

så vila dina lockar och slut dina ögon

igår var jag på fest. det var kul för jag var otroligt pepp och hade inte festat på några veckor och dessutom var sällskapet extraordinärt så jag hade minsann förväntat mig en helkväll, vilket jag också fick. några glas blev en flaska och helt plötsligt var klockan halv fyra och valet stod mellan att gå vidare till efterfest eller vandra hemmåt för att försöka få lite sömn och vi valde det senare alternativet vilket var ganska klokt med tanke på hur pass tidigt jag var tvungen att åka hem idag.

så imorse när jag gick från min goda andréa till tåget gick jag som vanligt och lyssnade alldeles för seriöst på musik och söndagsångesten började krypa sig på och jag tänkte att när ska jag lära mig och varför har jag söndagsångest när jag verkligen egentligen inte har något att ha ångest över. det är nog bara det att på söndagar ser man allt ur en lite annorlunda synvinkel. i vilket fall som helst var jag inne i min musikvärd och koncentrerade mig på att gå rakt på kullerstenarna med mina små klackar, och då fann jag en tjugolapp på marken. nu tänker ni säkert att en tjuga inte är så mycket, men det är mycket för mig för det kan räcka till bland annat en sjal, en bulle eller en halv vinare. så jag blev glad och tyckte att det var ändå en anledning till att släppa ångesten.

anledningen till att jag var tvungen att fara hem så tidigt idag var att vi ska ha något så festligt som släktkalas idag för mina brödrar har fyllt år och allt vad det heter. det betyder att de största delarna av min släkt kommer hit, så jag tog två alvedon i förebyggande syfte till frukosten. jag kan finna släktkalas ganska gemytligt, man får alltid otroligt god mat och kakor tills man inte längre kan gå rakt - men nu är det så att min släkt inte riktigt förstår hur jag tänker. de förstår mig inte över huvudtaget och får mig alltid att känna mig underlägsen och korkad. jag försöker tänka att jag inte är det och glädjer mig istället för att jag inte träffar dom så ofta.

idag är en sån dag som man har fått alldeles för få timmars sömn men ändå kan man inte få sova bort hela dagen. man vill bara hälla i sig ett stort glas äppeljuice och ge sig en hård dunk i huvudet och lyssna på dom sorgligaste av alla låtar och säga fy tusan vad du är korkad, och imorgon är det skola och sen är det en vecka och sen är det lov, vilket är den enda anledningen till att jag orkar kliva upp ur sängen på morgnarna när det är på tok för mörkt ute för att sätta sig på en buss till skolan.

vår kärlek är för god och för stor för att slösas bort sa du alltid
och om jag väckte dig nu kunde vi prata en gång till om hur orättvist allt är
om du inte hade honom om jag inte hade henne, men vad skulle det leda till?
för sannningen är att vi alltid var för fega och när du vaknar är jag borta
med minnet om oss och vi blir aldrig mer än en sagaibland önskar man bara att man kunde få en kram av någon som klappar en på huvudet och säger att det kommer att ordna sig trots allt.
gårkvällens konstanteranden: klackskor är otroligt fint men jag trivs så mycket bättre i platta skor och killar och tjejer tänker nog inte så jätteolika egentligen.

it will give

igår vid midnatt fick jag ett fint telefonsamtal och for till malmö och spenderade natten där. somnade följaktligen ganska så direkt efter att jag anlänt, men vad gör väl det. imorse lyssnade vi på musik och sen tog jag tåget hem för att jag inte skulle få det så stressigt. i'm a prisoner of this moment with you in my arms.
hittills har jag ägnat mig åt diverse livsnjutanden - underbar lång frukost i form av yoghurt med alldeles för mycket müsli, rostad macka med pesto, sallad och soltorkade tomater, rostad macka med ost och marmelad (oslagbart), en kopp te och nu sitter jag och avnjuter en latte samtidigt som jag laddar ner album och lyssnar på the radio dept. jag tycker väldigt mycket om latte trots att jag lovat mig själv att aldrig börja dricka/bli beroende av kaffe. men det är ju så mycket mjölk i att det nästan inte räknas.
ja, jag är nöjd.

i've reach a point where i think i have it all
no more notes, so take me now
image438
this could be the final song, cause i think i have it all
only time can tell, but take me now
cause i don't wanna know if everything must go
please let me have this
or take me now


please let me have this

welcome to the future

idag googlade jag på twiggy. vad jag kom fram till? den kvinnan är fullkomligt fantastisk. jag tror inte det behövs en vidare beskrivning, se själva.
image432 image433
image434 image435
image436
fantastiskt.

nej

nej, ikväll är det inte skönt med "chillkväll". ikväll är det inte skönt att slösurfa, äta godis och lägga sig tidigt. det är det inte. jag vill dra på mig festklänningen, dricka vin och rangla hem klockan fem. imorgon. image431

wait; don't tell me you're in love?

image430
tröja, min lillebrors julklapp för en sisodär 10 år sen
klänning och skor, h&m
raggsockar, ingen aning
solglasögon, marknad
sjal och väska, second hand

ännu en festivalbild, men jag hade ju på mig samma (minus sjal, väska och solisar) och festivalbilder är ju så oerhört trevliga enligt mitt tycke. det var tider det, minsann. emmabodafestivalen var absolut en av sommarens höjdpunkter. indiemusik, söta pojkar med lugg och billigt vin. fantastiskt.
dagens låt: the dora steins - stay you don't have to go. förmodligen bästa partylåten för tillfället!

elefanter

kvällen har spenderats framför s blogg: två och en halv timme tog det att redigera den och jag är ändå inte nöjd. jag får ta mig ett snack med damen och få tips och råd på förbättringar. nu: malmö.
dagens låt: kent - berlin

you can try if you want to

jag hör ofta folk säga att de saknar att vara små. då när det inte fanns några bekymmer, när man kunde stanna ute en hel dag och springa omkring utan att man måste gå in och göra läxor eller så kunde man för den delen stanna inne en hel dag och leka med barbiedockor om man så behagade. visst var det fridfullt, men jag saknar det inte.
jag älskar att få bestämma själv, jag älskar att vara nästan vuxen. "du är ju ändå snart arton maria så du kan lika gärna få hela studiebidraget själv, du köper ju ändå allt på egen hand", jag älskar att jag får göra nästan vad jag vill (läs: nästan). det är så skönt att man kan göra saker utan att fråga och utan att föräldrarna ska lägga sig i; vill jag baka kanelbullar så gör jag det, vill jag köpa en ny klänning så gör jag det, vill jag åka till malmö och lund så gör jag det - och om jag vill äta socker och kanel på mackan och ha oboypulver på pannkakan så gör jag det.

why can't you love me back?

cause it's a fine line, fine line
between pleasure and pain
if just for one night, hold tight
and save me again
i just want you to know, that it's hard to let you go
cause it's a fine line between pleasure and pain.

"man såg att du var helt glad idag, jag blev så glad av att se dig!"

hultsfred - live like no where else

image429
tröja "jag är en fest", från knark är bajs-tältet på festivalen
skor, h&m
samt sjal (inte på bild), second hand

det är väl i dagar som dessa då det är mörkt och regnar dagen i ända som man saknar sommaren med alla dess festivaler som mest. idag hade jag på mig samma som ovan, och bilden är ju givetvis från årets hultsfredsfestival. det är helt enormt vilken fantastisk festival det är. det blir definitivt tredje året gilt nästa år. åh, vad jag uppskattar sommaren nu, såhär i efterhand.
varför är smeten alltid godare än själva kakan?

you never left my mind

idag köpte jag leggingsen. med clubrabatt på 10% och en 50-kronors kuppong tänkte jag att det var bäst att passa på och ta tillfället i akt, för om jag ångrade mig skulle jag inte fått dem mycket billigare. materialet är sådär glansigt, i 95% polyamid (typ nylon). bilden gör dom inte rättvisa men ni förstår säkert vad jag menar. (det är likadant material i dem som på bodyn som jag berättade om igår!)
image427

idag fikade jag även med mina kära vänner på hålan, och då avnjöt jag en latte för 30 riksdaler. rena rånet, om ni frågar mig. hur kan det vara så dyrt? en tjuga hade väl räckt tycker jag. gott iallafall.
på idrotten hade vi yoga och för dem som undrar hur det är kan jag berätta att det var otroligt bra! om man håller på med det ett tag tror jag att man lär sig kontrollera sina muskler, lär sig slappna av och blir smidig. efteråt kände jag mig lite som en gummimänniska som kunde vrida och vända på mig i alla möjliga håll och det är ju alltid kul.
igår blev det inga muffins då jag istället for till malmö, men det var ändå mycket godare. så nu tänker jag göra dom ikväll istället, receptet finner ni här men nu tänker jag lägga det i muffinsformar istället, för på något konstigt vis blir det godare då.
dagens låt: tingsek - shake the disease (fantastisk version av depeche modes låt)

a postcard to nina

idag fick jag en kommentar på gårdagens inlägg som gjorde mig otroligt glad, det var nog det som behövdes tror jag. det var det.
idag var jag på h&m och provade mina älskade tights som jag tjatat om i veckor. dom är fantastiska, men vad händer med min ekonomiska situation? det går åt skogen faktiskt, för jag har aldrig några pengar längre. och jag som tycker att jag sparar.. nåväl, följer ändå s tips att leva i nuet eftersom det ändå är det bästa. det andra får lösa sig! och det gör det också.
idag sökte jag ännu en gång i min mammas garderob efter ingenting alls, och vad fann jag.. en fantastisk body från 70-/80-talet! den är svart, perfekt storlek och sådär härligt gympa-glansig och jag älskar den. tur att man aldrig besvärade sig att köpa en. det här är ju nästan som julafton.
nu tänker jag baka kladdkaksmuffins, när vi ändå är inne på det där med att leva i nuet och göra varje dag speciell.
dagens låt: jens lekman - into eternity

jag ser din rygg fast jag vet att du har flytt

jag kom inte vidare. det är sånt som händer, fem skulle bort och jag var väl helt enkelt inte tillräckligt entusiastisk för att platsa som kandidat till något så fånigt som tomelillas lucia 2007 (förlåt e), men visst hade det varit en ära att få vara med och vara på fotografi i ett skyltfönster för hela byns invånare att inspektera. det hade varit något. men vad är väl en bal på slottet?
jag tröstade mig genom att äta tre mackor på mindre än tio minuter, rostade med sallad, paprika och soltorkade tomater på. jag älskar soltorkade tomater. och så älskar jag kent, också. den nya skivan är så obeskrivligt vacker att det gör ont i mitt hjärta, jag vet inte vart jag ska ta vägen för jag vill lyssna hela tiden men jag är rädd för att jag kommer trötta ut den. tror i och för sig att det är rätt så omöjligt. jag kan inte förstå att jag ska se dom för tredje gången den 6 december. vilken kärlek.

och jag drog med dig i mitt fall och sen gled jag bara undan
så förlåt, förlåt för allt
för min förbannade kluvna tunga
jag har ett foto någon stans, där vi är drottningar och kungar
det ligger bilder över allt, där gamla ansikten är unga
och jag har letat som besatt efter känslor som är försvunna


and i want more more more

image425
tshirt - mammas, okänt ursprung
kjol, mammas från h&m
klocka, skärp och väska, second hand

när man har noll inspiration och är trött på allt i ens garderob - ja, då öppnar man helt enkelt mammas. nu ska jag på något så spännande som uppsjungning inför uttagningen av tomelillas luciakandidater 2007! och idag har jag ätit potatismos två gånger.
dagens låt: kent - colombus

time is running

ända sen jag var liten har jag hatat skånska. jag har alltid velat ha någon annan dialekt, helst då stockholmska, och jag har nästan skämts för att säga eller skriva att jag bor i skåne. men det var ju trots allt ganska många år sen och jag har vuxit ur det - nu kan jag till och med tycka att skånska är lite fint. lite.
men något som jag alltid gillat är skånsk musik. inte för att det nog har så mycket att göra med att den just är skånsk eller att de sjunger på skånska, det har nog mest bara fallit mig i smaken och så känns det ju betydligt mer jordnära när man vet att det är någon som man skulle kunna stöta på på stan en vacker dag när det regnar.
jag har dessutom insett vad jag definierar som en vacker låt. jag har kommit på att jag är en sucker för långa låtar (läs: 7,8 minuter), där melodin är den samma genom hela låten, ett stycke som spelas om och om igen. addera sedan en oerhört stark lyrik med en massa vackra ord och ett budskap som man får ont i magen av, så har vi den perfekta låten. exempel: kent - mannen i den vita hatten och something corporate - konstantine, och den här ljuvliga, skånska låten av björns vänner. den är så vacker att jag får ont i magen.

björns vänner - åkrar och himmel
När jag var ung såg jag åkrar och himmel.
Jag hade en flickvän som bodde inunder.
Hon hade ingen att dela sin kärlek med och jag var fjorton år.
Vi gick nerför gatan med armarna knutna,
jag visade platsen där de sköt min pappa.
Vi tog ett tåg ända till slutstationen, och sen tog vi tåget hem igen.

Vi lekte tafatt mellan träden i skogen,
och kom till ett fält där de hade något jordbruk,
satt vid en å, sög på grässtrån och log mot varandra.
Jag fick ta på hennes hår.
Hon hade en kjol som var tunn, röd och liten
och väckte en längtan i mig att ta av den.
Hon sa: ?Vi kan vänta med sånt för älskar varandra.?
Jag kallade henne ?stumpan? ibland.


Och så en morgon när jag vaknade hade hon sett nåt slags ljus.
Hon sa till mig: ?Du är precis som de andra, du.
Du ser på mig och du ler och ser ner på mig, men nu förstår jag.
Du är bara rädd för att jag ska veta hur du är,

förstå vad du tänker, stackars lilla du!
Att du bara är en ytlig mansgris.
Ska jag suga av dig nu?
Dra åt helvete! Du, dörren är där.?


Så jag åkte iväg mellan åkrar och himmel
och kom till en storstad där de pratade spanska.
Jag drack lite vin på en trappa och umgicks.
Nån sa: ?Du kan få bo med oss.?

Och jag spelade höghus i en dockteater
och vaknade var morgon till ljud av död barndom
och tänkte att Svensson, han glömmer att leva sitt liv.
Men det finns andra än han. Det finns vi.


Och så en morgon när jag vaknade var det ett jävla liv.
Utanför stod föräldrar på rad och skrek till alla barnen
att de skulle sluta leka nu och följa med dem i bilen och bli något.
Jag såg mina vänner, med hariga ögon, och alla glada lögners slut.
Jag skrek för jag var rädd. Jag skrek:
?Revolutionen kräver bara att ni inte åker hem.?


Det var då jag förstod att jag knappast kan låtsas
att mitt huvud är för stort och mina armar för smala.
Så jag skaffade ett jobb, skyfflade sand genom ett hål i en vägg.
Fem dagar, åtta timmar.
Min chef var en gubbe med ögon som knivar.
Han satt där och stirrade i nio månader. Sen sa han:
?Lägg ner din spade och gå härifrån! Vem tror du du försöker lura??


Så jag gick därifrån och ringde min mamma.
I bakgrunden hörde jag någon leka hundvalp.
Hon fnissade och sa:
?Det blir bra, det du gör med ditt liv, men jag har inte tid nu.?


Men jag frågade ändå: ?Mor, hur var jag som liten??
Hon suckade och sa;
?Det var längesen det, du.
Du var det bästa jag visste, så rosig och rar.
Du var väl som barn är mest. Du var glad.?


Jag tänkte att vad skulle jag med sådana vaga ordalag,
så jag sprang ner till en lässal i innerstan.
Jag sökte efter mig själv i deras databas,
men hittade inget och jag rev i mitt hår och skrek:
?Folket är törstigt så folket det dricker.
Folket är hungrigt och äter.
Jag ser inte någon mening med mitt liv.
Kan jag inte sova nu?
Om nån vet nåt här, så räck upp en hand!?


När jag sen vaknade tjugo år senare
satt jag och stirrade på åkrar och himmel
och jag tänkte att ?visst var det där lite viktigt en gång.
Det är ändå ett kort liv för att vara så långt?.

du kan få mig när du vill

hej.
igår blev ingen ljuvlig, underbar festdag som jag hade hoppats på, men det gör inget - man kan inte få allt här i världen! kvällen spenderades istället i malmö med godis och en massa annat och det är ju aldrig fy skam. igår sprang jag också fem kilometer. frivilligt, ska tilläggas. bra maria.
idag har jag varit i malmö hela dagen också och tittat på tv, ätit och umgåtts. strålande väder även idag, jag älskar den här årstiden! åtminstone på dagarna när solen lyser och man inte fryser ihjäl eller så. idag har jag ätit godis, en falafel, en bulle, massa godis igen och druckit en cola lime. det var underbart gott. träffade s ett tag gjorde jag också. den damen, alltså.
jag har blivit aktiv medlem på modette. jag gillar det jättemycket, har tröttat ut alla andra communitys och dessutom är alla oerhört trevliga och generösa med kommentarer! man känner sig ju nästan lite speciell.

ibland kommer det bara över en - man inser bara - gud vilken tur jag har att jag är jag.
dagens låt: bright eyes - a song to pass the time

please please please

if you only once would let me
only just one time
then be happy with the consequence
with whatever's gonna happen tonight

don't think we're not serious
when's it ever not
the love we make is give and its take
a game to play along

all i can say
i shouldn't say
can we take a ride?
get out of this place while we still have time

put on your lipstick, it's friday night

ikväll ska vi göra stan. jag och s ska först gå och äta och ta något glas vin, sen ska vi på teater och se brott och straff. efter det -  fortsätta vina, äta godis, promenera runder, äta glass, hoppa i löv - vem vet? jag känner på mig att det kommer bli en förträfflig afton.
image423 image424
klänning, omsydd kjol från vero moda
skor och kofta, second hand
kasetthalsband (ej på bild), gjort själv

sybeskrivning: kanske enklaste kjolen någonsin


det här tyget var från början en gardinkappa, så beskrivningen gäller alltså för gardinkapps-tyg.


1. börja med att klipp till tyget i lagom storlek. för att få den så veckad som jag har gjort är det bra att ta ganska mycket för mycket tyg, så att veck kan bildas. sätt tyget runt magen (eller där du vill ha den) och testa att sätta ett skärp utanpå, så ser du hur vecken blir, då kan du justera hur mycket tyg du vill ha.

2. eftersom det är en gardinkappa finns det ju redan en "linning", dvs där man vanligtvis stoppar in gardinstången. om man vill ha resårband i (se alternativ längst ner) så syr man med raksöm ca 2 cm upp ifrån "linningens" nedre kant, så att man kan trä in resårbandet där och så det bildas veck längst upp (se bilderna), nästan som en paperbagwaist.

3. mät sedan upp ett resårband (OBS- resårbandet ska passa i midjan, alltså sitta relativt hårt för att hålla uppe kjolen), sedan kan man sätta på en säkerhetsnål i ena ändan och sätta fast bandet i tyget med en vanlig nål i andra ändan, och så trär man igenom bandet genom den smala "linningen" man nyss sydde.

4. när man bestämt hur lång man vill ha kjolen så sick-sackar man den nedre kanten och viker sedan upp ca 1,5 cm och nålar, för att sedan sy med raksöm och få en fin, jämn kant.

5. likadant gör man med långsidorna av kjolen. sick-sacka och vänd sedan kjolen ut och in, och lägg långsidorna ihop och nåla, och sy sen ihop dom med raksöm. sy över båda långsidorna på en gång. vänd sen ut och in igen, alltså så den hamnar på rätt håll.

6. titta efter så att allt ser rätt ut och sen är det bara till att sätta på sig sina finaste skor och gå ut och dansa!

alternativt behöver man inte sätta i resårband om man inte vill ha så mycket veck eller om man vill kunna ändra från gång till gång. då kan man använda ett skärp eller ett sidenband eller vad som helst istället. eftersom det är "för mycket tyg för midjan" bildas ju veck iallafall om man drar åt med ett skärp istället för där jag har resårband.

ingenting

igår var jag minsann en kvinna i sann business anda, det är åtminstone vad jag vill tro. jag slutade vid tolv då jag tog de sista fotografierna till min nya artikel som publiceras inom en snart framtid, sedan uträttade jag en del ärenden på stan i sällskap av s. åkte tillbaka till skolan för att få hjälp med matten (prov på måndag) och tog sedan bussen hem. väl hemma i byn köpte jag först mousse, det var välbehövligt. sedan tog jag som tidigare nämnt en tur till erikshjälpen och röda korset där det blev en hel del fynd som jag är oerhört nöjd med! när jag kom hem pluggade jag, åt och fixade lite innan jag for till malmö för att spendera aftonen där med slötittande på tv. intressant va?

idag är jag ledig! men ingen vila och rast för det. klev upp halv sju i morse för att ta tåget och nu har jag precis ätit världens godaste frukost. nu väntar lite plugg och sen ska jag sy en kjol av tyget jag köpte igår. och ikväll? jag har faktiskt ingen aning. men det är iallfall en otroligt fin (om än kall) årstid just nu.
dagens låt: kent - du är ånga

you will never put your arms around me

image417 image416
image418 image419
tyg, 10 kronor röda korset. skärp, 5 kronor erikshjälpen. basker, 10 kr röda korset. väska och kofta, 20 respektive 35 kronor från erikshjälpen.
idag har jag minsann fyndat! jag älskar väskan.. den är perfekt för allt. jag har aldrig använt den och den är redan min favorit. underbart. nu måste jag skyna till tåget och malmö!
puss :*

kom gör ett hål i min kevlarsjäl

igår var tv:n på när jag åt, och då råkade jag av misstag lyssna på ett program som handlade om någon räddabarnen-kampanj som pågår nu, och då började någon själslig kvinna berätta om anonymaklubben, vilken förövrigt inte har något alls med rädda barnen att göra - men iallafall.
anonymaklubben går ut på att när man köper någonting; när man handlar, köper bussbiljett, köper blommor - vad som helst - så köper man en sak extra. en extra ros. en extra glass. så säger man till expiditen att ge den till nästa person som kommer och hälsa från anonymaklubben. kan ni tänka er vad glad man hade blivit om man kom fram och skulle betala för en biljett, så sa expiditen att den redan är betald? man behöver inte registrera sig eller något över huvud taget för att bli medlem i klubben, det är bara till att gå ut och vara generösa! jag älskar att göra andra folk glada så jag ska minsann gå med (men det får bli småsaker med tanke på min knagliga ekonomi, men småsaker räknas väl också?). så nästa gång ni ska köpa en glass kanske jag redan betalt den åt er. eller någon annan för den delen!

(ps, rk-inlägget är uppdaterat)

oh, it's what you do to me

image412
en dagens, tack -
jacka (sandas) och skor, h&m
strumpbyxor, indiska
basker och vantar, second hand
tygpåse, röda korset

dagens låt: the postal service - such great heights, för den gör en alltid lika glad oavsett vilket humör man är på.

rk

sofia - röda korset i ystad ligger vid sjukhuset. man går förbi parkeringen och upp mot tandläkarmottagningen (tror jag), och går förbi det. då ska där vara en ganska så stor väg som leder ner mot någon kiosk tror jag. där är en busshållplats också om jag inte missminner mig. om man går över den vägen så är där massa lägenheter vid en liten gräsmatta, och där rätt så synligt i en lägenhet ligger röda korset. hoppas du hittar! allt är jättebilligt.

uppdatering:
"M" - röda korset i tomelilla ligger mitt på torget. om man kommer från stationen så ligger det på höger sida, om man går förbi först filmgiganten, sen en annan affär, sen en thai-restaurang och sedan svänger en väg in till höger, där expert ligger - men den vägen ska man inte gå in på. om man bara går förbi det, över den vägen, så ligger rk precis där. det är praktiskt taget omöjligt att missa, när dom har öppet hänger flaggor och skyltar ute också. öppettider: måndagar och torsdagar 12,00 - 17,00.

DOLORES O'RIORDAN - october


idag kände jag mig som en liten bakelse,
det var nog kombinationen med färgerna och håret och allt.
kofta, ellos
linne, noa noa
sjal, second hand
kjol, sytt själv

October, october, the summer is over
I'm going through changes, I see you again
It's so thought provoking, emotion evoking
I can't turn around, I don't want to pretend

You stand in my way with nothing to say
You think you're the world, I'm so lost without you
I'm sorry my friend, this is not the end
I'll do it without you, I'll do it again

October, october, the summer is over
I'm moving in circles, I'm trying to come in
It's my evolution, the only solution
The torment it's all that I'm holding within

You stand in my way, with nothing to say
You think you're the world, I'm so lost without you
I'm sorry my friend, this is not the end
I'll do it without you, I'll do it again

Don't stand in my way, with nothing to say
And think you're the world, I'm so lost without you
I'm sorry my friend, this is not the end
I'll do it without you, I'll do it again

they're just like monsters

med tanke på last.fm listan här intill till vänster kan jag härmed göra två konstanterande: ett, förra veckan upptäckte jag the cardigans gamla album long gone before daylight och det ledde till en besatthet av två låtar: communication och and then you kissed me. dom är så otroligt vackra att jag vill börja gråta. och två, jag började på allvar lyssna in mig på band of horses. ännu en besatthet, jag skulle till och med våga påstå att dom är dom bästa just nu (läs: bästa). det är sådan ljuvlig musik att ni inte sett på maken. jag lovar.

gårdagen spenderades med sällskap framför tvn i allas vårt malmö. jag älskar den staden. det är makalöst, den är fantastisk. det är den. speciellt när solen skiner.
nu ska jag ha engelska med kb - come on, hurry up.
dagens låt: band of horses - no ones gonna love you

<3

is there a ghost in my house?

igår var det fredag, vilken är min favoritdag på hela veckan. det är den där känslan efter sista lektionen att nu är det helt liksom. någon dags ledighet. och det firade jag med en godispåse på bussen hem. sex kronor kostade det, för er som undrade.
på kvällen firade vi min storebror som fyller 25 på måndag. min storebror är min förebild, jag vet ingen finare människa än honom. jag kanske förklarar för er, någon gång. han är den bästa någonsin. eftersom det var han vi firade så bestämde han att vi skulle köra gokart. jag hade inte ens sett en gokart någongång, visste inte hur en gokart såg ut. jag kom sist. det var otroligt kul. sen åt vi tårta med kiwi och mandariner på och jag drack te för han hittade inte mjölkvispen så jag kunde inte göra latte. närmare tolvslaget åkte jag till malmö för att få mig lite sömn.

idag innan jag skulle åka hem tog jag mig en tur på malmös gator. det var så otroligt vackert väder, jag gick runt och log för att hela världen var så fin och blev ganska sentimental tror jag. det var häpnadsväckande. jag hittade tyvärr inget av det jag sökte och jag hade klart och tydligt bestämt att jag inte skulle köpa något jag inte sökte sen innan, men det gör inte så mycket för då har jag mer pengar över till vårt lilla äventyr om någon vecka. vad jag däremot hittade var en så otroligt fin kappa på weekday att ni inte förstår. jag vågar nästan inte skriva om detta med tanke på det förra inlägget, men det här var något extraordinärt. det var den vackraste kappan jag sett (den är inte ens hälften så vacker på bilden som den är i verkligheten). vänder på prislappen, 3500 pix. om jag hade haft 3500 på kontot hade jag köpt den på en gång. jag tror aldrig att jag haft 3500 på mitt konto någon gång.
istället köpte jag en falafel för en tjuga och satte mig vid kanalen.

ikväll har jag; ätit, pluggat, promenerat för att köpa godis, kollat på svensson svensson och skrattat ganska mycket, ätit godis och ätit godis och druckit blue keld. en alldeles utmärkt lördag kväll och helg som inte innehöll en enda liten droppe alkohol. första helgen på... jag vågar inte ens räkna efter.
nu väntar jag på att en liten man ska ringa. får man extra mycket kärlek om man går på ett stort k istället för ett litet?

and it hit me like never before

en pseudonym, "8-)", var så omtänksam och kommenterade mitt inlägg the great salt lake igår. den anonyma beundraren skickade en länk till en kolumn av alex schulman om modebloggare. när jag läste kolumnen växte bara irritationen mer och mer för varje ord, och då ska det läggas till att jag var på strålande humör innan jag började läsa. jag försöker verkligen ge alla människor en chans.
det är rätt så uppenbart att alex schulman inte läst särskilt många modebloggar. det har jag. och visst finns det modebloggare som är exakt så som han verifierar dem, det finns det många av. men det finns också otroligt många kompetenta och skickliga modebloggare. sådana som inte skriver om "att de bara måste ha den där blusen och den där gucci-väskan". det ska läggas till att de modebloggar jag läser inte är någon som helst av de typiska modebloggar alex schulman skriver om. författarna till de bloggar jag läser är personer med märkbart personlig stil och sådana som sticker ur mängden, för det är det som intresserar mig, sådant som sticker ur mängden. de flesta bloggar jag läser har även någon anknytning till musik, eftersom det precis som kläder, är några av mina absolut största intressen.
vad jag också vill påpeka för "8-)" är att jag aldrig har påstått mig vara en modebloggare. jag har aldrig definierat mig själv som en modebloggare. jag tycker väldigt mycket om att läsa de modebloggar som intresserar mig, men min egen blogg har jag aldrig nischat. jag skriver om sådant som är relevant för mig, det som intresserar mig och det jag funderar på. om det råkar vara kläder, musik eller mat spelar ingen roll. och till alex schulman vill jag säga att det inte är bara kläder. det är inte bara kläder. det är ett intresse och det må låta aningen fåfängt, men det är det inte - jag älskar att kolla på och köpa kläder, just för att det gör mig glad. när jag har på mig något som jag känner mig fin i och trivs i, då blir jag ärligt glad. jag är säker på att alex schulman och alla andra i den här världen har saker som gör just dem lyckliga, och kläder råkar vara en av sakerna som gör mig lycklig. det är så mycket mer än bara kläder för mig, och jag är bara glad för att jag har något som jag brinner för och gör mig glad. jag är inte fåfäng.
till sist vill jag bara säga att språket alex schulman beskriver att "modebloggare" använder känns bara så otroligt lunarstorm på nittiotalet. när var senaste gången du var inne på en seriös modeblogg, alex?

didn't even know my name

om det är något som irriterar mig något fruktansvärt så är det när det är artonårsgräns på konserter. när några av ens favoritband spelar, vilka man skulle kunna betala hundratals kronor för att se, och man sedan inte kommer in för man råkar ha 10 månader kvar tills man fyller arton, då känns det ganska hopplöst. jag finner det dessutom oerhört onödigt - företagen borde bara förlora på detta. alla konserter borde ha trettonårsgräns och sedan kunde de eventuellt ha artonårs på baren efteråt. så hade alla blivit nöjda och glada.
image408
shout out louds på kb, laakso på debaser, säkert på kb

the great salt lake

inspirationen fullkomligt överöser mig ikväll. jag har suttit i två timmar och surfat runt på massa underbara sidor med helt ljuvliga kläder och allt jag vill är att bara bli miljonär. jag har hittat massor av saker jag vill ha och vill sy, fått oerhört mycket inspiration och kreativitet och det är inte varje dag jag får det, så det gäller att ta vara på. jag har dessutom kommit på att jag finner de flesta 40, 50 och 60-tals kläder oerhört fina. och att tanter har väldigt fin klädstil emellanåt, och att jag älskar nostalgi och svartvita fotografier. här nedan följer iallafall några saker från tradera som jag hemskt gärna skulle buda hem.
image401 image403
image405 image407
image404
en svart, tajt pennkjol och svarta höga shorts vill jag verkligen ha och har velat under en väldigt lång tid. jag söker också ett par perfekta höst/vinterskor som är eleganta men samtidigt lite varma. det är ett stort problem, för för det första finns det nästan inga fina varma skor och för det andra vet jag inte vad jag letar efter, och då är det alltid dubbelt så svårt. en a-linjeformad vintage kappa/trench hade också suttit på sin plats. och en svart basker, och min blommiga borttappade svarta sjal såklart, och ett halsband och och och och... vad är väl en bal på slottet? jag borde skaffa mig ett billigare intresse. som svampplockning till exempel.

and i want more more more

igår och idag kom två nya artiklar ut på skoltidningen som jag skrivit. om man söker på maria berg i sökfältet kommer det fram en del artiklar, och de jag har skrivit är: "Estetelever spelar Hamlet ur teatertruppens synvinkel", "Lärare, sluta prata så mycket!", "Rörigt med elevskåpen i år Lärarna måste visa bättre", "Kubanska rytmer på Österport" och "Österportaren har en ny redaktion". intresseflöd, ja!

music is my hot hot sex

det var länge sen jag skrev om musik (eller det var det faktiskt inte alls det), men jag har iallafall laddat ner oerhört mycket bra musik på sistone så här kommer en liten lista med album som helt klart är värda att lyssna på.
 • jens lekman - night falls over kortedala (07)
 • band of horses - everything all the time (06)
 • band of horses - cease to begin (07)
 • lars winnerbäck - daugava (07)
 • the cardigans - long gone before daylight (03)
 • the tough alliance - the new school (05)
och lite låtar:
 • björns vänner - åkrar och himel
 • those dancing days - hitten
 • bobby baby - i won't dance with you baby tonight
 • bobby baby - the some place new
 • crowded house - weather with you
 • au revoir simone - sad song
 • dolores oriordan - when we were young

love is a powerfull force

jag kan inte gå en meter utanför dörren utan att tänka på det. det som präglade hela min barndom och kom att göra så även med min ungdom - helt utan att jag visste om att det fortfarande pågick med mig. jag pratar givetvis om k, v samt a-brunnar.
dom finns där överallt i samhället och eftersom man promenerar (eller springer för den delen) rätt ofta är det i princip omöjligt att missa dom, i allafall för veteraner som mig och e, som klart också är värd att nämna i detta sammanhanget. ända sen barnsben har vi, varje gång vi gått, varit helt övertygade om att man ska trampa respektive inte trampa på dessa brunnar. det har aldrig ens varit något snack om saken. det bara är så. för om man nu följer dessa inte särskilt strikta regler får man på ett enkelt, smart och bekvämligt sätt en massa fördelar. om man trampar på ett k betyder det att man får tur i kärlek, eller kärlek över huvudtaget för all del. v betyder i sin tur vänner och att man får lycka tillsammans med dom (eller något liknande). och mest tabu är det ju givetvis att trampa på ett a, för då vet man inte riktigt vad som kommer ske. det enda man vet är att det betyder otur, och det vill ju ingen ha. sen har vi även några uppstickare som till exempel trianglen som betyder tur i helt allmän form.
jag vet inte varför jag fortfarande nästan dansar fram över trottoarerna för att trampa på rätt brunnar. det är nog bara något som sitter kvar i mig, om man ändå går kan man väl lika gärna ta ett steg extra för att trampa på ett k? det skadar ju inte, kanske till och med tvärt om. det gäller att tro. och om man tror tillräckligt mycket att det hjälper ens kärleksliv genom att trampa på en k-brunn, då är det ju ett enkelt sätt att förbättra det på. jag vet inte om jag tror på det. jag bara gör det, och fortsätter inbilla mig. inbillar mig att jag lika gärna kan trampa på dom som att sätta foten bredvid. lika gärna kan hoppa över ett a istället för att trampa på den. lika gärna kan sätta foten på en avlång v-brunn för foten passar precis på den.
kanske är det dags att inse att k bara betyder kallvatten och v bara varmvatten?
nej, låt oss vara naiva ett litet tag till.
kvällens låt: the cardigans - and then you kissed me

the opposite of hallelujah

igår var jag och e (som prisade mig en aning på hennes blogg <3) på stan och det resulterade i, trots att jag bestämt slagit fast vid att jag skulle spara pengar denna månaden, att jag köpte en tröja. men det är faktiskt en ljuvlig, grå, lång tröja som dessutom var odlad på organisk bomull så 149 kronor kunde den ändå vara värd. jag tror att det kommer bli lite av en vardagsfavorit.

eftersom jag dagen innan läste i metro om den stora bröstcancerkampanjen under oktober köpte jag också två stycken rosa bandet. även om jag personligen inte tänker bära banden ville jag ändå bidra, om än med en liten summa, till forskningen. rosa bandet kan köpas på bl.a lindex, ica och apoteket och kostar bara 20 kronor. det är ett tämligen enkelt sätt att dra sitt strå till stacken tycker jag.

idag är det onsdag, vilket innebär mini-lördag. vi får väl se vart kvällen för mig - förmodligen inte särskilt långt. jag gick hem tidigare från skolan eftersom jag hade en elakartad huvudvärk, var trött och hade ingen som helst lust med idrott och dessutom en rätt så stor hög med arbeten som ska vara inlämnade någon gång under nästa vecka. så nu sitter jag här med en liter äppeljuice och ett päron och hoppas att det ska ge mig energi till att analysera litteraturhistoria.

jag vill också passa på att än en gång poängtera hur otroligt underbart säkerts album är. det var snart ett år sedan det släpptes och jag har fortfarande inte tröttnat och blir fortfarande på lika sprudlande bra humör när jag lyssnar på dom eleganta låtarna. hon är ett geni - jag lovar.
dagens låt: the tough alliance - forever utd
ps, det är underbart väder ute! puss :*
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier