i can promise you it's allright

jag har preis ätit världens godaste middag med min familj, vitlöksbröd, pommes, filé och tzatziki. mums! strax (jättestrax) bär det av mot tåget till en fest där vi ska fira att april är slut och lite annat sånt fint. synd bara att solen gått i moln! imorgon är det maj. hoppas ni får en fin kväll och pussas en massa och sånt.

men jag har din värme kvar i ryggen och jag ser dig överallt

du gick sakta nerför gatan, vi hade inte bråttom hem
och jag vände mig om ibland för att få en skymt av dig igen
det var så det var

som om stämningen fanns kvar när mörkret lagt sig dunkelt över stan
som en känsla i förvar, som i trans blev jag harmonisk och human
du är mitt hem och min oas
du ger mig gåtorna tillbaks
du gör mig lycklig och förvånad


idag är det valborgsmässoafton och alla kommer vara ute och vara fulla av vårrus. det betyder också att det är maj imorgon, och maj är ju.. nästan sommar. april och maj är mina favoritmånader så jag tycker det är sorgligt att april redan är slut. men nu är det i alla fall långledigt fram till måndag och det är ju fantastiskt. jag är lycklig. jag är kär. jag kan åka tåg och buss i hur många timmar som helst bara jag får somna bredvid den pojken med svart hår som har läppar som skulle få vem som helst att skälva. sa jag att jag är lyckligast i hela världen?

try to escape till monday comes

image1116
(foto)

hej alla. idag är det måndag igen vilket betyder rätt så exakt fem (fyra till siesta) veckor kvar till sommarlov. men innan dess är det väldigt mycket som ska hinnas med! men jag är som ett barn på julafton i det här vädret, ler varje gång jag ser en stor gul sol utanför fönstret. igår var det så varmt att jag gick utan jacka till affären klockan sex på kvällen! hur fantastiskt är inte det. det är så fint när våren gör alla människor så glada, även fast högar av krav växer sig allt större.
jag köpte min hultsfredsbiljett igår. det kändes otroligt bra eftersom jag verkligen sparat ihop varenda öre av de 1620 kronorna med möda. försökt lägga undan en hundralapp i månaden, ibland mer, ibland mindre. det är så extremt mycket pengar men om jag känner mitt hultsfred rätt blir det värt det. ikväll ska jag på balett, och sen får jag förhoppningsvis fint fint fint besök.

jo, jag tänkte på en sak appropå det här med att längta. jag är en sån som nästan alltid längtar, det tycker jag är bra för det hjälper en att orka lite extra om man har något fint att se fram emot. men nu har jag och säkert tusen tusen tusen andra gått och väntat på våren så länge. att kunna vara utan strumpor i skorna, ha solglasögon, sitta på en filt i en park.. och nu är ju våren här. på riktigt. nu är tiden här som jag har längtat efter i sju månader. och jag kom på igår, att nu måste vi ju sluta längta. så att vi inte bara fortsätter av rutin, och missar allt fint som händer NU bara för att vi är vana vid att längta efter något annat, något bättre. det som är bättre är ju NU. det vore ju förfärligt om vi vaknade upp i augusti och kom på att vi inte tog till vara på allt som hände de andra månaderna bara för att vi var upptagna med att längta. det är dags att börja leva nu ju.

a pause. goodbye.

jag har precis läst klart en till bok. den heter the man with the dancing eyes och är skriven av sophie dahl. det är en salgs bilderbok med teckningar av annie morris. boken handlar om pierre som är en ensam flicka som tycker om att läsa böcker. en dag träffar hon mannen med de dansade ögonen och de blir förälskade i varandra. men efter ett tag börjar deras kärlek vackla och pierre bestämmer sig för att lämna honom och åka till new york. till slut kommer mannen med de dansande ögonen och letar upp henne och säger att han älskar henne villkorslöst och de lever lyckliga i alla sina dar. "an old-fashioned romance for a modern-day world" står det på boken och det är en bra beskrivning. det här kan vara världens finaste bok. helt, helt fantastisk.

image1101
image1102
image1103
image1104
image1105
image1106
image1107
image1108
image1109
image1110
image1111
image1112
image1113
image1114
image1115

we are so much better when we are together

image1098

britta persson kommer till siesta! bandsläppen till festivalen har verkligen levt upp till förväntningarna! att få stå med min erika och titta på britta persson en tidig sommarkväll om en månad gör mig lycklig i hela hela kroppen. när jag dessutom såg det här var inte tårarna långt bort kan jag tala om. så OTROLIGT fint att jag nästan inte vet vad jag ska ta mig till. lyssna på henne för guds skull. så fantastisk.

det kanske kommer en förändring

(så fruktansvärt ensamt. som ett stort svart hål som bara växer av känslan att vara otillräcklig.)

men ÅH vad min mamma är fin som möter mig på stationen, kramar mig och säger jag tänkte att vi kunde gå och köpa lite godis och dricka te.

and i got to let you know that we can't work it out

image1096

för en timme sedan kom jag plötsligt på att det är fredagskväll och det gjorde mig lite ledsen för jag satt varken i ett pojkrum i malmö eller var påväg mot en fest någonstans. jag satt bara och var yr efter att ha stirrat på datorskärmen för länge.

då kom jag på att så kan jag ju inte sitta en fredagskväll, så jag tog på mig fina kläder och mina högsta, dyraste och finaste skor med nio centimeters kilklack från h&m och så gick jag till banken och satte in pengar och låtsades att jag var en sån fin flicka som man vänder sig om en extra gång för att titta på.

image1097

petite

image1087

tänkte ta och säga någonting till dig,
sluta helst inte titta som du gör på mig
du verkar kunna göra allting till någonting
sommaren till saknad och sen gör du allt
till snöstorm på götgatan

second hand-affärer

någon frågade om jag kunde lägga ut adresserna till second hand-butikerna i byn så varsågoda:

röda korset kupan
torget 11 (mitt på torget, vid thairestaurangen och expert)
måndagar och torsdagar 12-17
sista lördagen i månaden 12-14


erikshjälpen
rundelsgatan 6 (vid ica och novakliniken)
torsdagar 12-18
lördagar 10-14


tomelilla second hand
bangatan 5 (intill stationen, mellan bokhandeln och rohlins)
måndag - onsdag 10-18, torsdag 14-18
fredag 10-18, lördag 10-13

<3

"du är bättre än alkoholen, som niccokick hade sagt"

music just sounds better with you

hej. här får ni lite fin vår/sommar/festival/dans/fest/puss/park/lycklig-musik!

king harvest - dacing in the moonlight
the cure - friday i'm in love
the cure - close to me
the coral - dreaming of you
the concretes - kids
the concretes - you can't hurry love
säkert - vi kommer att dö samtidigt
säkert - sanningsdan
shout out louds - very loud
shout out louds - 100 degrees
razorlight - who needs love
placebo - because i want you
peter, bjron and john - young folks
of montreal - suffer for fashion
of montreal - the party's crashing us
marit bergman - let's just fall in love
lasse lindh - svenska hjärtan
lasse lindh - vingla fram genom stan
le sport - tell no one about tonight
los campesinos - you! me! dancing!
black kids - hit the heartbreaks
billie the vision and the dancers - i'm pablo
billie the vision and the dancers - my love
joy division - love will tear us apart
miss li - i'm sorry, he's mine
miss li - i'm so poor won't you lend me some money
markus krunegård - den som dör får se
jonas game - adhd
håkan hellström - en vän med en bil
håkan hellström - jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
the tough alliance - in the kitchen
the shins - kissing the lipless
the radio dept - i don't need love i've got my band
the postal service - such great heights
the smiths - this charming man
the knife - listen now
lars winnerbäck - jag vill bara gå hem med dig
laakso - high drama
laakso - worst case scenario
jumper - tapetklister
jumper - när hela världen står utanför
gyllene tider - ljudet av ett annat hjärta
depeche mode - enjoy the silence
david and the citizens - let's not fall apart
ceasars palace - over 'fore it started
broder daniel - whirlwind
broder daniel - no time for us
bob hund - det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag tror jag
bloc party - like eating glass
belle and sebastian - step into my office, baby
bad cash quartet - big day coming
bad cash quartet - heartattack


och typ tusen låtar till.
image1086

hela världens hunger samlad i mig

jag har precis läst klart en fantastisk bok, johanna nilssons hon går genom tavlan, ut ur bilden som handlar om flickan hanna som blir utfryst och mobbad av sin mellanstadieklass. hon känner sig fruktansvärt ensam och tom och det är inte mycket saker i livet hon gillar, helst vill hon bara dö. i varannat kapitel får man följa hanna som tonåring, nästan vuxen, och inlagd på ett behandlingshem för självskadebeteende. författaren har skrivit på ett sådant sätt att det är fullkomligt omöjligt att inte drastiskt dras med och få ont i magen när man läser om vad hanna blir utsatt för. att johanna nilsson dessutom är en fantastisk skribent gör boken briljant. den var så hemskt fin. jag ville inte sluta läsa.

image1085

"Måste samla på luktsuddgum, ha en eremitkräfta, kläder som alla andra. Måste ha långt hår, ibland permanentat, ibland inte. Fnissa åt det där som vuxna gör ibland. Tycka det är spännande, inte rodna. Låtsas inte om när du inte förstår orden, antydningarna. Gå på alla discon, de barnförbjudna filmerna, hyra hem video att titta på när föräldrarna är borta. Dansa tryckare och bli varm av någon annans hud."

men det gör ingenting om dina händer är här

image1078
image1079
image1080
image1081
image1082
image1083
image1084

mina vänner är fina, jag ser ut som en kines när jag skrattar för mina ögon blir pyttesmå och mina kinder blir som äpplen, det var fint väder och kul att åka buss hem från skolan och jag fick det finaste kuvertet jag någonsin fått med posten! jag älskar att få brev, speciellt om det är blommor på insidan och guldhjärtan på utsidan. (och mamma har köpt en risboll till mig, världens godaste)
dagens låt: håkan hellström - vi två, 17 år

you should have asked me for it, i would have been brave

för nästan exakt ett år sen var jag kär i en pojke. åtminstone så trodde jag att jag var det, jag hade inte varit kär på flera flera år så jag visste inte riktigt hur det skulle kännas. men han hade brunt hår och fina ögon och var gitarrist och sångare i ett band och mitt hjärta slog så hårt när jag såg honom att det måste ha synts på utsidan. för ett tag trodde jag nog faktiskt att det fanns en chans att det kunde bli han och jag, jag drömde om våra händer som jag trodde skulle passa så bra i varandra. vänner övertalade mig att han verkade intresserad, jag gick runt och drömde och längtade och hoppades och drömde. men sen en kväll på en fest såg jag honom kyssa en tjej med kort blont hår och jag tappade allt jag hade då mot ett hårt stengolv. jag grät i flera timmar, vågade nästan inte gå till skolan på måndagen av rädsla att kanske möta honom och då skulle han kanske se mina rödgråtna ögon. men tur var det att jag såg honom kyssa den blonda tjejen, för sen dess har de varit tillsammans och de är så fina tillsammans och två helger efter det kysste en svarthårig pojke mig på en balkong och så småningom fick jag tillbaka allt igen.
bloc party - i still remember

image1077

andra hand

det finns en ny second hand-butik i vår by! det betyder att vi har tre stycken och det tycker jag är jättebra. den ligger på bangatan 5 (alldeles intill stationen) och har öppet varje dag utom söndagar! där fanns inte så hemskt mycket när jag var där, jag hittade en fin klänning och en blus som inte passade. men det var billigt, och som det är med alla second hand-affärer går utbudet i vågor och man får gå in ofta och leta för att hitta det bästa!

image1075
(bilden är affärens öppettider)

vad ska vi göra med vår tro vad ska vi göra med vårt hopp?

image1074

de här jeansen köpte jag när jag var fjorton femton år och de är fortfarande lika fina även fast de varit med på alla festivaler och blivit utsatt för det värsta slitage. de är inte längre svarta men det gör mig ingenting. jag minns första gången jag använde dem på en håkan-konsert 2005 och att jag dansade så att mitt linne blev alldeles genomblött. det var bara två och ett halvt, snart tre år sen men det känns som en evighet. jag är så glad att jag aldrig mer kommer vara femton.

ny vecka betyder bara sex veckor kvar till sommarlovet och om exakt en månad kommer väl vi alla vara i mer eller mindre extas tack vare siesta som kommer och fyller våra trötta tonårshuvuden med glädje och lycka och sol. för övrigt börjar mitt hår bli så långt och jag älskar det så otroligt mycket. annars har jag gått upp ett kilo i vikt, jag har massor av läxor men sitter här och äter kakor och ikväll är det balett och allting närmar sig med stormsteg och jag har kommit på att livet är för kort för siffror, krav och tabeller.
dagens låt: bad cash quartet - valentine

stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan

image1073

den här fina lilla plåtburken fick jag av s förra veckan och den passade utomordentligt för mina halsband. burkar är så fina, jag har flera stycken med blommor och hjärtan. det finns alltid användning för dem. man kan spara på minnen i dem. biljetter. drömmar.

nu ska jag ta tåget alldeles strax och solen skiner fortfarande. undrar hur många timmar jag spenderat på att åka tåg de senaste månaderna. tur att det är någon fin som väntar på en när man är framme i alla fall.
"resande med tåg mot malmö, tag plats. dörrarna stängs"

samma nätter väntar alla

den här stan är ägnad dig, alla gator hånar mig
och mina tårar, din stad vet att allt är alldeles för sent
jag vet jag har mig själv att skylla, har vetat det varenda fylla
varje gång jag skakat hem och längtat efter dig igen
alla filmer alla böcker handlar om dig, alla ryggar tillhör dig
tills jag går fram "förlåt jag trodde det var nån annan"

i was a whirlwind and she she was a superstar

igår var jag som bekannt i malmö. på eftermiddagen gick jag till e och hennes pojkväns lägenhet där hon och tre karlar till befann sig. vi var som barn på julafton när vi gick ut och båda två inte kunde förstå hur det var möjligt att gå utan jacka och inte frysa ett enda dugg. det var så fint väder att det inte gick att sluta le. vi kollade på tv och så, sen gick vi och handlade och åt tacos. kvällen fortsatte vidare med ölspel och vin och popcorn och en öl på uteserveringen på golden vid halv ett-tiden. somnade gjorde jag runt fyra i deras soffa och vaknade gjorde jag alldeles, alldeles för tidigt för mitt eget bästa. men oh vilken lördag!

image1064
det var fin utsikt från köksfönstret, jag hade velat bo överst i det rosa huset.

image1065
image1066
image1067
image1068
den där peruken fixar bästa partystämningen!

image1071
image1072
image1069
image1070
imorse när jag vaknade och alla andra sov plockade jag undan alla burkar och flaskor och städade och diskade allt i köket innan jag promenerade till centralen och tog tåget hem. idag är det nästan lika fint väder som igår, solen sken så starkt utanför tågfönstret fast inuti mig var det en orkan.

idioter, varför finns det inga kvoter för idioter?

idag skiner solen som aldrig förr. jag har öppnat fönstret och det är ändå inte kallt. åh. kan det inte alltid vara vår! jag har suttit här nu i en och en halv timme och väntat på att min pojke ska vakna och ätit chokladnötter fast jag vet att det är det värsta som finns att äta godis på morgonen. det ser nog ut som att jag stannar här i malmö idag, fest ikväll och så ska jag vara med världens finaste e som gör mig så lycklig att jag får ont i kinderna så mycket jag skrattar och ler. kanske går jag och köper mig ett par nya solglasögon om jag orkar innan affärerna stänger. jag älskar storstad. inatt drömde jag att jag hittade världens finaste bruna stövlar och ett par svarta klackskor med rosetter på på röda korset för bara tjugo kronor. jag blev lite ledsen när jag vaknade.

du säger att det är svårt att va tjej att du inte vet om dom gillar dig
eller om du bara fyller nån kvot, är det nåt bra jag gjort?

i blushed every time i looked you in the eyes

image1062

ikväll har varit en fin kväll. i skolan och när jag kom hem från skolan hade jag så ont i huvudet att det kändes som att det skulle trilla av från kroppen. så tungt kändes det. men sen sov jag lite och det kändes lite bättre. sen läste jag lite bloggar och bakade kladdkaka, för att baka brukar ju hjälpa mot det mesta.

efter det hjälpte min fina mamma mig med att köra runt i byn och tapetsera den med siesta-affischer, eftersom jag är ambassadör för festivalen och sätter upp affischer i utbyte av en biljett. ibland tackar jag gud lite i smyg för att just jag blev ambassadör och fick en underlättad ekonomisk situation. så nu är byn fin i gula och gröna affischer med massa fina bandnamn på. siesta är typ världens finaste festival, och idag släpptes också the radio dept till festivalen och jag blev så glad att jag var tvungen att hoppa runt lite. det är cirka en och en halv månad kvar och jag kunde inte längta mer.
bilden är tagen på vår tågstation och jag tyckte den luktade så mycket vår att jag fick gåshud på armarna.

ikväll ska jag igen ta sista tåget tio i tolv till min pojke. nu är jag van vid att vara uppe till långt in på morgonen och jag längtar redan efter hans varma händer på min hud.

men jag som aldrig blivit kysst kunde inte va tyst

jag har köpt världens världens finaste klänning. den är hallonröd och jag känner mig som en prinsessa i den. den kostade 400 kronor på h&m och var därmed den dyraste klänningen jag någonsin köpt. men jag vill dricka vin i den, dansa i den, äta i den, sova i den, vara vaken i den, baka kakor i den, vara på festival i den, pussas i den och bara ha på mig den alltid. och alla klänningar som får en att känna sig som en prinsessa är bra.

image1059
image1061
(ha överseende med halvdåliga bilder med en dålig kompaktkamera)

nu kan du få mig så lätt

till helgen ska det bli soligt och elva plusgrader så här får ni några våriga bilder som jag fotade när jag väntade på bussen med min marika! jag tycker så mycket om att fota henne, hon blir alltid så naturligt fin fast hon hela tiden säger men sluta maria ta bort kameran du ska ju alltid fotografera.

image1052
image1053
image1054
image1056
image1055
image1057
image1058

bara när jag blundar

image1051

idag hade jag nationellt prov i svenska b, ett muntligt framträdande och jag höll tal om "misären som säljer", en text om självbiografiska böcker. jag pratade om varför jag tycker att böckerna är bra och hur de kan hjälpa människor. det gick ganska okej, jag var nervös och vågade inte lita på mig själv och absolut inte på mitt tal, jag lät så osäker.

vid ett-tiden idag tog jag bussen hem för jag orkade inte vara kvar i skolan. när jag kom hem gick jag direkt och la mig och sov i två och en halv timme och sen åkte jag till jobbet. trots det är jag lika trött nu som jag var innan. när slutar man vara trött? kanske när man slutar gå och lägga sig sent och när man slutar vakna tusen gånger om nätterna.

imorgon ska jag och min familj åka till min storebror och fika hos honom. jag längtar efter honom så det ska bli fint. jag trivs alltid så bra hemma hos honom. jag har inget kul att blogga om, vilket ni säkert märker. jag har haft så mycket att göra på sistone, att det helt enkelt inte funnits tid. kanske inte heller kreativitet. men en bra sak är att jag har fått tillbaka min lust för att läsa böcker, så nu slukar jag böcker nästan lika fort som man gjorde om somrarna när man var liten.
dagens låt: niccokick - whatever happens i'll love you

jag hatar hur dom pratar om oss

image1048image1049
image1050
(body, mammas gamla. jeans, cheap monday. pumps och rosett, second hand)

så fin som jag kände mig idag borde man få känna sig varje måndag. och tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag. jag undrar vad personen som uppfann nationella proven tänkte på. "nu ska vi ge alla elever lite ångest när våren börjar komma och terminen lider mot sitt slut".
dagens låt: markus krunegård - åh uppsala

låt tankarna styra vad hjärtat känner

igår var vi med på en modevisning som arrangerades av röda korset, ingrid af maglehem och jane wikström med second hand och ekologiska kläder. det var otroligt roligt, jag kände mig speciell när alla log och sa fina komplimanger när man gick på "catwalken" som var fint gjort mellan uppradade stolar så att publiken kunde sitta nära och känna på materialet om de så önskade. det var trångt där designerna och modellerna höll till och allt var ett virrvarr av dyra kläder och spanska hårfrisörer. jag har aldrig haft på mig något så dyrt som jag hade igår. men det var så hemskt kul! jag hade velat göra om det igen och igen.
image1038
jag får "romantiska lockar" i håret

image1039
image1041
image1044
"goodiebags"
image1045
min ena uppsättning från ingrid af maglehem. bilden gör inte jackan rättvis, den var så otroligt fin! jag vågade inte ens titta på prislappen. till det, svarta högmidjade jeans.
image1046
s i klänning från jane wikström.
image1047
image1048
francis i hårförlängning och kläder från jane wikström
image1049
klänning från ingrid af magelehem
image1050
världens sötaste klänning från röda korset. s mamma tyckte den var så fin på mig att hon skulle köpa den åt mig, men precis före i kön stod en dam som hann rycka åt sig den före oss.
senare på kvällen bjöd jag s på hallonpaj. det var en av de finaste söndagarna!

high drama

idag har vi varit och testat kläderna till modevisningen imorgon. designern sa att jag var för smal och det var nog första gången på flera flera år någon sagt det till mig! efteråt åt jag en bagel och sen gick jag tillbaka till min fina och vi har kollat på dansfilmer hela eftermiddagen. snart ska vi gå och dricka öl hos några! jag älskar malmö.

varje gång jag skakat hem och längtat efter dig igen

image1035
image1036
image1037

idag har varit en märklig kväll. jag har mest ätit kakor och skrivit, men egentligen tycker jag inte att det är så tråkigt så det gör inget. men nu ska jag ta sista nattåget tio i tolv, och saker och ting börjar kännas som vanligt igen. två kalla händer som möts på en centralstation i sveriges tredje stösta stad. jag trivs bäst så.
hoppas det blir sol imorgon.
kvällens låt: markus krunegåd - sjärnfallet

-

image1034
och du är så vacker att sinatra skulle ha fallit vid dina fötter.

teenage love

image1033
bild: flickr

jag känner mig tråkig och kall för tillfället. men ikväll kommer han som jag tycker så mycket om hem från berlin och jag hoppas att allt ska bli som vanligt med att jag skyndar iväg till tåget med bara fem minuter kvar. det hade varit hemskt fint att få somna bredvid honom i natt (och alla andra nätter).

det är vår helt på riktigt nu. och på söndag ska jag och tre fina vara med i en modevisning för ekologiska kläder, det ska bli otroligt roligt. det kommer väl bli vi och de söta tanterna från röda korset här i byn. imorgon ska vi testa kläder i en affär i malmö och på söndag är modevisningen klockan två. biljetter säljs på röda korset om det är någon som skulle vilja titta! jag som alltid velat vara modell. nu får jag vara det, åtminstone lite för en dag eller två och det känns helt okej. det kommer nog bli fint.

men nu skriker mina lungor efter hans luft.

say something new

image1028
image1029
image1030
image1031
image1032

i onsdags hade vi konsert och det gick enligt de flesta väldigt dåligt. jag vet inte varför och lärarna påstod att vi sjunkit rejält i kvalité och att de ville se en förbättring till nästa gång. själv skakade mina händer som asplöv och jag minns inte om jag sjöng rätt eller fel. det är så tråkigt. när vi står och repar går allt så bra och jag kan till och med blunda och spela och dansa samtidigt, men på konserterna blir allt bara fel.

åt samma håll

idag var det finaste vårvädret, om än lite kallt, men ändå så otroligt fint. jag bakade cheesecake, sov en timme och sen gck jag och s ut en runda!
image1023
image1024
image1025
(en sån balkong ska vi ha i paris)
image1026
image1027

jag bjöd henne på min cheesecake och ett glas vatten och sen hoppade vi studsmatta.
då är det vår!
dagens låt: håkan hellström - inte skyldig nån nåt längre

ibland gör man rätt ibland gör man fel

image1020 image1021
idag kände jag mig så fin. och när två i min klass dessutom sa "du har alltid så fina kläder maria!" blev ju saken hundra gånger bättre också. det är så fint med människor som säger snälla saker! ååh. jag blir alltd så glad.

vi hade konsert idag också. det gick faktiskt intesärskilt bra, men.. bättre lycka nästa gång? eller något sådant. lite kul var det åtminstone. och det är väl viktigast. nu ska jag lägga mig och läsa i min bok, efter en lång skol- och arbetsdag! det blir många fina pengar till i höst. puss!

för långa vägar sen

vår tyska utbytesstudent berättade precis för mig att när hon hade sökt på "kjol" på tyska google så hade det kommit upp en bild på mig och en länk till min blogg! hur fint är inte det? jag kopplas ihop med ordet kjol. och förresten, det finaste som finns är väl ändå när ens vänner säger "men när jag hörde den låten tänkte jag direkt på dig" eller "jag var i en affär och så såg jag en kjol som du hade passat jättebra i" eller "när jag såg den klänningen påmindes jag bara om dig". att de bara tänker på en sådär mitt i vardagen när det regnar eller är sol ute. hur fint som helst.

(förresten så är utbytesstudenter också hur fint som helst. jag är så otroligt glad att vi fick en utbytesstudent i vår klass, hon trivs jättebra och vi vill aldrig att hon ska åka hem. att hon dessutom är från tyskland är bara jättekul eftersom vissa läser tyska. det blir liksom att alla vinner på det, för hon lär sig språket och vi får en ny vän och man kan prata om konstiga saker som att man i tyskland går "i" gatan och på svenska går man "på" gatan.)

även fast jag blundar kan jag inte sluta se

image1019

idag hade jag på mig en jättefin tubklänning som jag köpte för ett tag sen och så hade jag tagit mig tid att platta hela håret imorse, något jag inte gjort sedan högstadiet, men nästan alla jag mötte kommenterade det och sa att jag var fin och då kände jag mig fin och glad, och det är kul att variera sig lite då och då.

jag kom precis hem från simhallen. jag och s var duktiga och simmade i en halvtimme, även om det mest blev att jag försökte föreställa livräddare och att simma hundsim och sånt. men det ska väl vara kul att träna? även om jag mest drog ut på tiden för att inte komma hem och tvingas göra matte, något jag givetvis kommer tvingas till ändå.

imorse åkte min pojke till berlin. vi har inte setts sen i söndags och han kommer inte hem förrän på fredagkväll och jag vet faktiskt inte hur man sover ensam fem nätter i sträck. det har jag nog inte gjort sen september och det känns inte lika kul att somna och vakna utan en varm kropp bredvid sig. men snart, snart måste det bli fredag.

och mia, tack så mycket! om du menade att du var intresserad av att köpa en klänning/kjol jag sytt så går det alldeles utmärkt. skicka ett mail (mawiao@hotmail.com)!
dagens låt: markus krunegård - hjälp

och tryggheten byter jag med glädje ut mot dignär jag hörde den här låten första gången visste jag att det var en av de vackraste sånger jag någonsin hört i hela mitt liv. jag får gåshud och ögonen kanske blir lite blanka. men när jag hörde den första gången var det precis då när sommaren blir höst någon gång i september och det var så kallt, jag hade sommarjacka och ångrade mig hela kvällen att jag inte tagit min höstjacka. men så tittade vi på emil jensen och jag höll ett tetrapaket med vin i handen men det var kallt om fingrarna att dricka och jag hade inga vantar. men när emil hade spelat klart fick jag ett samtal och vi gick till en park och där befann sig en så otroligt söt människa som jag längtat så mycket efter att få se. det var så mörkt att man knappt kunde se några ansikten, men han höll min hand så hårt den natten när vi gick till centralen för att ta tåget hem. han höll min hand som om han verkligen menade det. och det är allt jag tänker på när jag hör den här låten. jag trodde det väl inte då, men imorgon har han och jag varit vi i fyra månader.


och vad du än gör med mig nu och vad du än försöker säga nu, så får du mig ändå
om du trollar bort mig långt från dig och lurar hem mig med dina sämsta tricks, så får du mig ändå
och tro att du har tröttnat på mig ring, mig sen och ångra dig igen, så får du mig ändå

tvätta rent min hjärna tills jag är fri, tills allt sjunger din melodi
blås upp mig och stick hål på mig, blås upp mig och stick hål på mig igen, så får du mig ändå
och vad du än gör med mig nu och vad du än försöker säga nu, så får du mig ändå
så får du mig ändå

and i know it's impossible, impossible

image1017
image1019
(tröja och skor från h&m. väska, second hand och kjolen har jag sytt själv)

ja, jag är medveten om att jag ser ut som en blandning av en häst och ett russin på bilden, men min katt är så fin, och när jag för en timme sedan stod och väntade på bussen hem var det så fint väder. det var så soligt att barnen gick utan jacka, och buskarna bakom busskuren hade till och med börjat slå ut och skiftade i rosa, vita och gula nyanser. och jag var på biblioteket och lånade böcker och en flicka sa till mig att jag såg ut som en liten ballerina. och jag var glad mest hela tiden och under de tre lektionerna jag hade idag satt vi hoppfullt och räknade veckor och vände blad i almanackor för att fylla oss med att det bara är åtta veckor kvar till sommarlovet.
dagens låt: pacific! - sunset blvd

hur kan dom tro på evig kärlek hur kan dom tro på den nu?

jag har en vän. jag har kännt henne så länge jag minns och när vi var små var vi bästa vänner och hon la brev i min postlåda där det stod "hemligt, bara maria får läsa" på. när vi var typ sju skrev hon i ett brev om inte du är brudtärna på mitt bröllop vill jag inte gifta mig och där var blommor över hela brevpappret. vi har gjort allt tillsammans och jag är så glad att vi fortfarande är vänner även om det inte är samma som förut.

men för två år sen blev hon tillsammans med en pojke. de var så fina ihop. de flyttade till och med ihop ett litet tag och delade en tvåa och en enochtjugo-säng. men sen tog det slut för ett par månader sedan och nu har hon kommit på att hon faktiskt inte kan leva utan honom. att hon tycker att det känns tungt att andas när hon vet att han inte är där. men idag kommer han hem från en resa, och hon har skrivit ett brev till honom. till och med sprutat lite parfym på för att det ska lukta som henne. och hon ska ta tåget till köpenhamn och möta honom på flygplatsen med en bukett blommor från ica och brevet. de har inte pratat med varandra på flera månader, och så ska hon möta honom på flygplatsen och ge honom blommorna och brevet och hoppas att han kan läsa i hennes ögon att hon inuti skriker men förlåt mig och ta mig tillbaka. så himla fint tycker jag. och framför allt modigt och starkt. men hon älskar honom och säger att hon måste göra allt för att försöka få honom tillbaka. tänk er själva. tänk om någon hade mött en på flygplatsen med blommor och ett handskrivet brev där det stod jag älskar dig över allting annat i hela världen. åh. det är så himla fint.

-

men det här är bara en början..
en början på vadå?
på resten av våra liv.

having troubles telling how i feel but i can dance dance dance

Anonym om solen går upp och vintern tar...
Jag har några frågor till dig, som jag skulle bli jätteglad om du svarade på: Har förstått att du dansar balett. Jag vill också så himla gärna göra det, men måste man börja tidigt för att kunna? Jag är 16 och har aldrig dansat balett förr. Och just det, var dansar du? I Malmö? När kan man börja? Och är det dyrt? Tack på förhand och din blogg är så söt och fin. Puss!


jag har dansat balett i lite mer än två år, alltså började jag när jag var 15,16. man måste absolut inte börja dansa när man är liten för att klara av det, om du vill dansa ska du givetvis göra det! alla tror att man måste börja som liten femåring men så är det verkligen inte. jag tror att du kommer att älska det. det är ganska svårt i början, och det är fortfarande svårt, men det är också det som är lite roligt. jag dansar i ystad på studio danza, som har lektioner i ungefär tusen danser till. där kostar det 1075 kronor per termin och då kan man börja varje gång det är ny termin, alltså efter sommaren och efter jul (typ då skolans terminer börjar). självklart ska du börja dansa balett! bli inte avskräckt av att du är nybörjare, för det är det många som är där. samtidigt som jag började började också en fyrtioåring där, det tyckte jag var så himla fint. studion har en föreställning 23-25 maj på ystads teater där vi ska vara med om du vill se hur det kan se ut. annars har man alltid en gratis "prova-på" gång i början av varje termin så att man kan få en chans att känna hur det känns (allt sådant står nog på hemsidan). dansa för guds skull!

det är så tråkigt och trist utan dig

image1007
image1008
image1009

och som jag älskar att bara sitta i hennes fåtölj och dricka te. som att det inte finns något annat som spelar roll de minuterna än hon och jag och en jordglob och två huvuden fulla av drömmar.

blue headlights

såhär rosa och fin är min nya mobil! jag vet inte riktigt hur bra den är än, men den är i alla fall fin att titta på. ikväll ska jag till s och.. jag vet inte riktigt vad vi ska göra. säkert dricka te och kolla på så ska det låta.

jag tycker att ni ska ta på er era finaste skor och gå ut och dansa. hela natten lång, kanske till kb eftersom marit är i staden ikväll. eller så kan ni gå på en liten fest och dricka vin direkt ur tetrapaketet. eller så kan ni bara sitta hemma och äta popcorn och lyssna på fin musik. det är alltid ett bra fungerande alternativ. eller cykla en runda, bara sådär, som man gjorde när man var liten om sommrarna.

hela världens hunger samlad i mig

image1005
idag slutade jag tolv så mamma och pappa kom till skolan och så åkte vi och fixade ny mobil till mig. den är rosa igen! sen fick de för sig att vi skulle åka på någon slags biltur... jag fick i alla fall övningsköra på något som kändes som alla skånes småvägar. vi var i byar jag inte ens visste fanns - hörup, peppinge, hannas.. pappa sa att det var väl kul för mig att se lite av den här hörnan av skåne men jag ställde mig lite tveksam till den frågan. jag sa att jag nog aldrig skulle ha något ärende där ändå, så det kvittade, men pappa utbrast glatt "ah, du kanske till och med flyttar dit!" i samma stund som jag suckade lade han till: eller nja, du är ju nog en typisk stadsbo. bra pappsi. (därav den turistiga, lama bilden ovan. ps det var ljusare och finare väder än vad det ser ut som)

och nu sitter jag här och avnjuter en latte som att jag inte hade alls mycket svenska att skriva. men det har jag. så om ni har några intressanta tankar eller bara har lust att analysera de dolda budskapen i frankenstein så är ni välkomna.
jag mailade precis min textlärare, hon heter monica. varje gång jag börjar mailet med "hej monica!" får jag lust att fortsätta med hej hej monica, hej på dig monica, hej monica, hej på dig monica... och fortsätta i all oändlighet. men det går väl inte för sig?

när man är korkad, tom och glad

idag kom en vän till mig som jag inte träffat på mycket länge till skolan. vi stod ute på parkeringen och pratade i lite mer än en halvtimme och jag hade bara klänning och kofta på mig, utan att frysa och jag blev så lycklig. det kändes då sannerligen som vår när jag fick kisa mot solen. min vän är ambassadör för hultsfredsfestivalen så om jag satte upp två affischer åt honom skulle han bjuda mig på en vinare! och det var ju inte en dålig överenskommelse enligt mig.

idag i lokaltidningen (och på sin blogg) skriver min fina s en krönika om det där med kärlek. hon skriver att man "saknar varandra efter bara fem minuter" och att man bara ser varandra. det stämmer kanske. men allt blir bara så himla mycket enklare när man är två. när man vet att man har någon som väntar på en och undrar var man varit. när man har någon som säger att man är fin när man sover. när man kan sitta på bussen när det regnar och titta ut och ändå känna att det finns något fint i allt. sånt.

ikväll har jag jobbat. imorgon ska jag få en ny mobil för min gamla har varit på lagning i en och en halv månad men igår ringde elgiganten och sa att de hade haft sönder den. tråkigt tycker jag, för min gamla var så rosa och fin!
dagens låt: shout out louds - please please please

klimatförändringar

i fredags höll jag ett föredrag på engelskan. det hette what are we doing to our planet? och jag pratade om klimatförändringarna för jag tycker inte att min klass är tillräckligt miljövänliga. istället för att ge massa fakta och kritisk statistik försökte jag istället fokusera på att berätta om vad de själva kunde göra för att leva mer miljövänligt. jag gjorde en lista på enkla saker som nästan alla kan göra:

 • Sänk temperaturen i ditt hus med endast en grad (om alla gör det blir det ju tillsammans många många grader)
 • Ta tåget (en bil som kör mellan Stockholm och Göteborg släpper ut 44,5 kilo koldioxid i luften. Ett tåg med hundratals människor på släpper bara ut 0,4 kilo på samma sträcka, och ett flygplan släpper ut hela 6000 kilo koldioxid i luften mellan Stockholm och Göteborg!)
 • Köp kläder second hand eller byt med vänner (om vi återanvänder kommer bomullsproduktionen att minska, och det är bra eftersom det krävs väldigt mycket vatten för att göra kläder)
 • Använd ljummet vatten istället för varmt när du diskar eller tvättar
 • Byt till lågenergilampor (kostar lite mer men håller istället fyra gånger så länge som vanliga lampor)
 • Stäng av datorn, eller använd stand-by, när du inte använder den
 • Torka tvätten inne eller ute på en lina istället för i en torktumlare
 • Använd inte plastpåsar eller plastmuggar (det tar 10-20 år för en plastpåse att förmultna i naturen)
 • Ät vegetarisk mat varannan dag (om du gör det kommer du halvera dina koldioxidutsläpp, och det är bra för att boskapsuppfödning står bakom 80% av alla koldioxidutsläpp som kommer från jordbruket)
 • Slösa inte på vatten. Ha en papperskorg på toaletten istället för att spola ner skräp.
 • Slösa inte papper - skriv ut på båda sidor av varje papper
 • Plantera ett träd (det tillför syre)
 • Använd uppladdningsbara batterier
 • Byt till etanol istället för vanlig bensin i bilen
 • Köp ekologiska produkter (det betyder att de kemiska bekämpningsmedlen som förhöjer växthuseffekten inte har använts. Ekologiskt kött betyder att djuren har blivit bra behandlade)
 • Återvinn allting som kan återvinnas!
först kände jag mig duktig men sen tänkte jag att om fem minuter har de glömt allt jag sagt och tar bilen till konsum och köper plastpåsar i alla fall. men nu kan ni också göra enkla saker för att leva miljövänligare, om ni vill. och det hoppas jag att ni vill, för ert val spelar faktiskt roll.

nej kanske ingen, kanske allt egentligen

i lördags steg jag ju upp i ottan för att åka till ängelholm. här kommer lite mer eller mindre intressanta bilder:
image1004
klockan sex tog jag tåget till malmö och därfrån klockan sju till ängelholm. det gick oväntat fort, jag lyssnade på musik och läste och gjorde korsord.

image996
anledningen till att jag åkte var att jag skulle titta på mina fina fina vänner när de tävlade i RM i drillning. drillning är typ som dans samtidigt som man snurrar och gör trick med en stav, samtidigt som det ingår en del akrobatik.

image998
de har drillat i nästan hela sitt liv och är så duktiga att jag nästan blir yr i huvudet. jag satt på läktaren och var stoltast i hela världen.

image999
image1000
image1001
ni kan inte ana hur mycket tid de lägger ner på det här, och det är så himla kul tycker jag, att ha något att brinna för. något som man kan förbättra sig på och som betyder något för en.

image1002
image1003
vid fyratiden gick jag tillbaka till stationen och det regnade en väldig massa och det var inte alls kul tyckte jag. sen tog jag tåget tillbaka till malmö där jag stannade till söndagseftermiddagen!

för du är tom och jag är tom

image993
(body, gina tricot. kjol, h&m. skärp och klocka, second hand)

det går inte annat än älska den här bodyn. världens finaste rygguringning har den dessutom, och kolla vad långt hår jag börjar få! underbart.
idag skulle vi egentligen haft konsert, men det blev inställt för vi kände oss inte tillräckligt förberedda och tur var väl det för nu kan jag ju plugga hela kvällen istället... förresten så är allt så himla fint nu. allt.
dagens låt: håkan hellström - jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

cjvfhoukgjb

åh! äntligen fungerar det att logga in igen! för er som inte vet så har blogg.se bytt plattform så det har inte gått att logga in sedan i söndags. nu sitter jag i skolan och börjar om två och en halv timme med tyska. jag har så mycket att göra, jag måste bland annat skriva en analys av frankenstein och jag hatar att skriva på beställning och jag är så tom på idéer att det inte är sant. jag får lite panik. jag har ont i huvudet.

men idag kompisar, är det första april - och vi vet alla vad april betyder. vår!!
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier