för att läsa dig är verkligen som att läsa en bok

Postat av: Anonym

Det är jag igen. Tro mig, du har inget att vara skrämd över. Jag läser alla som böcker, fast dem är nästan aldrig böcker, utan snarare ett A-4. För det mesta ännu mindre.

Du är en bra människa, och bra människor förtjänar bra saker, trots att de ofta inte får det. Därför skrev jag kommentaren. Vad du än tror, så är jag inte här för att lätta ditt sinne. Som sagt, bra människor förtjänar bra saker, olycklig kärlek är inte en bra sak, även om kärlek - med eller utan ordet olycklig - är en underbar känsla.

Nåväl, du är kär, det är ungefär lika tydligt som om du skulle gå förbi och vråla "JAG ÄLSKAR DIG!" varje gång du går förbi honom. Alla gör misstag, även jag, men inte ofta. Jag har läst dig rätt, jag vet vem du är kär i. Jag är här för att berätta att han är också kär i dig. Han är bara osäker för att läsa dig är verkligen som att läsa en bok, och han har bara läst fram- och baksidan, ytan. Att läsa honom är visserligen som att försöka läsa och lära sig Sveriges Lag, på latinska. Det är därför jag har dröjt. Men nu har du kunskapen, du vill ha honom och du vet att han vill ha dig.

Därför lämnar jag dig nu åter, med kunskap. Det är upp till dig att bestämma ifall du vill ta chansen eller inte, för det är ingen risk. Lyssna nu på Utan Dina Andetag och bestäm dig.

Åh, förresten ? han gillar också promenader, fråga ifall han vill gå en. Han kommer inte att tacka nej. Ifall han frågar vart, svara ingenstans.
2007-12-12 @ 16:31:34


den här kommentaren fick jag förra året... jag gillar den på ett sätt även fast jag inte har den blekaste aning om vem som skrivit den eller om det ens är på allvar. det är fint på ett sätt.

how dare you, she'd wisper to no one in particularpå den senaste tiden har jag blivit lite ledsen och besviken på mig själv varje gång jag loggat in och ska blogga. läsarantalet har nämligen sjukit en hel del på en kort tid och kommentarerna blir färre och färre. och givetvis bloggar jag för min egen skull, men det vore naivt att inte erkänna att kommentarer och läsarantal spelar en roll. jag vet inte om jag gjort något fel eller bara blivit sämre på att skriva. tråkigare. jag vill ju att folk ska bli glada av att läsa min blogg, varma i magen. jag vill ju skriva om stora och små saker, fina saker som kärlek och pussar och kakor och klänningar och sol och lycka. jag vill inspirera folk. det är det jag vill, inspirera. kanske få någon att inse att livet kan vara så himla fint även om man inte har allt. jag vill inspirera folk att vilja, vilja förändra, våga förändra, våga drömma. att folk ska bli glada av det jag skriver. påverkade.

summercat

det är en underbar sommarkväll. lite muligt, lite soligt och mycket ljummet i luften. vindstilla. jag cyklade precis ner till konsum och köpte godis och nu sitter vi här med två boxar sex and the city framför oss. jag känner att det kan bli hur fint som helst, även om jag traditionsenligt kommer få ont i magen av godiset och gråta litegrann till avsnitten. men det är ju ändå sommar, jag är kär och har världens finaste vänner.

i looked everywhere for you

under en hel dag på hultsfredsfestivalen blev tre av mina vänner följda av tidnigen sydsvenskan. det var hemskt roligt för dom var fulla och journalisten sprang efter med kameran i högsta hugg och fotade säkert tusen bilder på dom och vårt camp. artiklen publicerades för någon vecka sen, men här kan man se bilder och läsa pyttelite av reportaget! fint.

för sanningen är att vi alltid var för fega

hej! nu har jag inte skrivit på ett tag (en och en halv dag, men ändå). igår jobbade jag och på kvällen var det födelsedagskalas för erika som fyllde nitton år! temat på festen var färgglad men det var inte så många som tog det så seriöst vilket var lite tråkigt. men det var fint ändå! förutom att jag blev ikastad i poolen och att det blev lite för mycket av det goda (rosévin) på småtimmarna. jag skyller helt enkelt på rosévinet och det fina fina sällskapet. det var en fin kväll.

men det var ingen fin morgon imorse. jag var yr och hungrig och mätt och törstig och hade huvudvärk och skulle jobba. det var faktiskt inte alls kul. när jag slutade gick jag och la mig igen och sov någon timme. ikväll hade jag gärna ätit massa godis men det är för långt till affären... tur att min pojke är här så jag kan pussa på honom i alla fall. vi kommer nog köpa godis ändå. hoppas ni hade en fin och rolig lördag! i nästa vecka kommer värmen berättade mamma! underbart.


av oss fick hon ett linne av organic cotton och en hink med slush som man blandar med tequila och ställer in i frysen så det blir margaritas!


den tjejen alltså. så otroligt vacker!MEN HON DÅ.

(jag är omgiven av så många fina människor som vill vara mina vänner, det är helt otroligt)

you'll go back to her

idag har varit en både lång och kort dag. jag somnade inte förrän klockan fem på morgonen eftersom min svarthåriga pojke fick för sig att vi skulle baka pizza klockan två på natten, vilket å andra sidan var väldigt gott. efter väldigt för lite timmars sömn vaknade jag och kunde inte somna om, så jag gick ut på stan och självklart började det regna. på eftermiddagen åkte jag hem och ikväll bjöd jag hit s och vi grillade, tittade på film, drack te och åt jordgubbar doppade i smält vit choklad. ÅH.
om jag nu bara kunde bli av med den här hemska hostan skulle väl allt (nästan) vara frid och fröjd... tur att man har vänner som s. imorgon ska jag sova, sova, jobba och sen är det fest!
ps, igår köpte jag ett par byxor på erikshjälpen för fyrtio kronor. jag minns inte sist jag köpte byxor och till råga på allt är de vita!! jag förstår inte, men jag kände mig så himla fin i dem så jag var tvungen att köpa dem. puss

life on mars

jag förstår inte varför jag alltid gör samma misstag att dricka kaffe på fastande mage. varenda gång jag gör det blir jag yr, nästan som om jag var full eller fick en nikotinkick, så att jag måste sätta mig ner och om jag skulle resa mig skulle det kännas som jag skulle falla. även fast jag vet det så gör jag det ändå. jag vet inte varför, jag kanske tror att det skulle vara annorlunda just den här gången.

you give and you give and you give upidag är jag konstig. jag är både glad och ledsen på samma gång. brottom har jag i alla fall, jag ska jobba nu och vid två tar jag tåget till malmö och min pojke. kjolen på bilden har jag sytt själv för länge sedan. och... nej, brottom var det.
dagens låt: tiger lou - nixon

dont you smile like you smile unless you mean it

jag börjar bli orolig för min kropp. inte bara det att jag får ont i magen efter nästan varenda gång jag har ätit, utan jag äter också godis, kakor och onyttiga saker nästan hela tiden. jag är inte orolig för att gå upp i vikt för det gör jag inte, men jag är orolig för att min kropp inte ska må bra på insidan.. att jag kanske ska få problem med andningen, diabetes eller något annat. jag kan inte så mycket om sånt och oroar mig mest över det mesta faktiskt. kan det vara så att ens kropp tar skada/inte mår bra fast än att man inte går upp i vikt av att äta dåligt, oregelbundet och tidvis väldigt onyttigt? jag mår inte dåligt förutom att jag får ont i magen, men det får jag ju av nästan allt jag äter så. jag ska gå till doktorn och se om jag är laktos- eller glutenintolerant. men det är ju så hemskt dyrt nu för tiden.

hur kan dom tro på evig kärlek hur kan dom tro på den nu?

idag har mina föräldrar bröllopsdag, i tjugosex år har de varit gifta. de träffades när de var mycket unga, sexton och arton år tror jag det var, och har varit tillsammans sen dess. jag älskar mina föräldrar väldigt mycket, de gör allt för mig och mina brödrar. och jag vet att de älskar varandra, det kan man se i deras ögon när de ser på varandra. ibland förstår jag inte alls varför de inte tröttnat på varandra, de har ju levt tillsammans i mer än hälften av hela deras liv. men det kanske är så... evig kärlek finns kanske.

follow the masterplan

jag kom att tänka på skolan, och kanske framför allt högstadiet eftersom man är så ung då och kanske inte vet så mycket om sig själv. allt i skolan handlar om prestationer. såklart, tänker en del, eftersom skolan ska lära ut viktiga saker och förbereda barnen för vuxenlivet som arbetande. jag kanske har bra betyg, kan årtal och länder, räknesätt och ideologier, sånt som säkert är bra att veta, men vad säger det om mig som människa? alltid prestationer, mätning av kunskaper. på alla utvecklingssamtal får man ständigt höra hur ambitiös och DUKTIG man är och att det minsann inte är så många som har så många mvg och vg så man ska faktiskt vara nöjd. men aldrig: du har bra betyg, men du hade varit lika värdefull med g och vg för högstadiets betyg behövs BARA för att komma in på gymnasiet (och vad skulle jag med alla mina tvåhundranittio högstadiepoäng när det krävdes cirka fyrtio för att komma in på samhällslinjen?).

de ser ju inte vem man ÄR, bara vad man gör. som vuxen och i arbetslivet krävs inte bara kunskaper inom olika skolämnen, för i arbetslivet kommer man inte lyckas om man inte tror på sig själv. om man inte har en bra självkänsla, då kommer allt nog ganska snabbt rasera. och ingen berättade för mig i högstadiet att det var okej att misslyckas, att det inte gjorde mig till en sämre människa. i högstadiet började jag gråta för ett vg på ett prov. det skulle jag aldrig göra nu eftersom jag vet att betyget inte är JAG, bara för att jag skriver vg på ett prov betyder inte det att hela jag bara är väl godkänd. men det sa ingen till min klass, där betyg var så viktigt och vi var en grupp som alltid fick bra resultat och kanske jämförde lite för mycket. jag blir så arg, för det riktiga livet handlar inte om hur många poäng och mvgn man har, det handlar om att älska sig själv för att man alltid gör sitt bästa, det handlar om att vara i balans med sig själv, om att veta att man är fantastisk men inte perfekt (för det är ingen). det handlar om att tro på sig själv för att man vet att man är en bra människa och för att man duger precis som man är, med eller utan mvg.

en midsommarnattsdröm

jag har glömt att berätta om min midsommar! självklart blev det fantastiskt eftersom det heter midsommar - och var årets längsta dag och kortaste natt. jag hade en hemskt fin kväll med massa god mat och fint sällskap av människor jag tycker mycket om.

det krävs en idiot som jag

ikväll är en sån där helt vanlig tisdag då ingenting särskilt händer men man kan ändå känna sig ganska nöjd med allt ändå. idag har jag jobbat, övningskört, ätit god mat och kollat på sex and the city och gjort latte mellan avsnitten. med andra ord en rätt så händelselös dag men ändå fin. dock verkar det som att veckan mer eller mindre kommer se ut såhär eftersom det väntas en hel del jobb och ofta går det inte att få in malmöresor imellan... men helg! åh helg. erika ska ha nittonårsfest med temat färgstark. hur fint som helst ju. åh vad jag hoppas att mina skoskavssår har gått bort så att jag kan ha fina skor!


ååh siesta.. när jag ser de här bilderna vill jag ändå minnas att jag hade ganska kul ändå. ganska fint, faktiskt. (för fler bilder, www.bilddagboken.se/marioni)

vad jag bryr mig om är att du kallar på mig

jag kom för ett tag sedan hem från en en timmes lång övningskörningstur och det gick väl helt okej även om jag som vanligt fick en panikattack och inte kunde börja köra från stillastående i ettans växel. jag undrar om jag någon gång ska kunna köra bil utan att börja gråta av ångest för det går ju inte. det måste gå. ikväll var det meningen att jag skulle titta på sex and the city för jag har lånat hela boxen med alla avsnitt av s, men istället hamnade jag här och började ladda upp massa bilder från tillställningar som jag inte orkat ladda upp än. det fanns visst en massa bilder folk ville titta på. det här blev ett meningslöst inlägg som inlägg kan bli meningslösa ibland.jag försökte likna alice i underlandet och jag tycker att jag lyckades ovanligt bra för att ändå vara så fel ute. jag kände mig i alla fall som en disneyfigur. det var fint.

basically, i wish that you loved me

just nu sitter jag och dricker te i s kök, efter en fantastisk alice i underlandet-inspirerad picknick. vi har fotat så många fina bilder och jag var alice i underlandet, såklart, eftersom jag inte nöjer mig med något annat än huvudrollen. jag har ätit kakor hela eftermiddagen. fantastiskt. i kväll åker jag till malmö och sen börjar en ny vecka, full av arbete och ÅH vad jag hoppas att det blir sol! puss!som en bakelse i en rosa dröm.

och igår: men åh vilken carrie du kommer bli och är.

la vie en rose

åh jag kom för en kvart sen hem från bion, självklart alldeles överfull av kärlek och rosig av ett glas vin och ÅH vad fint livet kan vara! och då menar jag mitt, inte carries. givetvis var filmen helt fantastisk och alla flickor blev väl upprymda av kanske lite för mycket kärlek och visst önskade vi väl alla att vi blivit födda i new york på en gång. åh vad jag längtar tills vi får lämna den här byn. sådana här filmer får en att önska hoppas tro vilja göra. precis som det ska vara. åh. å.
(mingelbilder, som s valde att kalla det. även francis var med och TACK)

you have to forgive me

hej alla! idag har varit en grå dålig dag. men i eftermiddags åkte jag till s och hjälpte henne med lite saker till imorgon och nu är jag fortfarande här för ikväll ska vi på bio! vi ska nämligen se sex and the city-filmen (såklart) och det ska bli hemskt kul. vi ska trotsa alla i den här dammiga byn och ta på oss fina kläder och högklackade skor. bara så.
pusspuss

jag vet hur man väntar

all i know is that you're so nice, you're the nicest thing i've seen
i wish that we could give it a go, see if we could be something

i wish i was your favourite girl,
i wish you thought i was the reason you are in the world
i wish my smile was your favourite kind of smile,
i wish the way that i dressed was your favourite kind of style
i wish you couldn't figure me out, but you always wanna know what i was about
i wish you'd hold my hand when i was upset,
i wish you'd never forget the look on my face when we first met

i wish you had a favourite beauty spot that you loved secretly,
'cos it was on a hidden bit that nobody else could see
basically, i wish that you loved me, i wish that you needed me,
i wish that you knew when i said two sugars, actually i meant three
i wish that without me your heart would break,
i wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake
i wish that without me you couldn't eat,
i wish i was the last thing on your mind before you went to sleep

all i know is that you're the nicest thing I've ever seen
and i wish we could see if we could be something
i wish we could see if we could be something

nåt slags rekord är satt i att fly så långt bort från sig själv man kan

idag är en sådan dag då allt är grått och man fryser så hemskt. en sådan dag då allting tar en halvtimme extra att göra eftersom man måste sätta sig på sängkanten emallanåt och bara stirra ett tag för att man är så matt. en sådan dag då man tänker på alldeles för stora frågor och frågar andra om hjälp när man egentligen vet att det bara är man själv som har svaren. en sådan dag då man stirrar på en tyst telefon och tänker men ring då för i helvete. en sådan dag. då man skulle behöva ett ansikte i sängen när man vaknade, några ögon att se in i som berättade hur unik man var, speciell. inte grå.

stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan?hej! ikväll har jag verkligen ingen aning om vad jag ska ha på mig. jag har tagit ut och testat nästan allt i hela garderoben och inget känns bra. börjar tro att det är mig det är fel på och inte kläderna... visserligen ska jag bara ta tåget till min pojke men det kvittar för jag tycker det är hemskt jobbigt att inte känna sig fin. igår jobbade jag två gånger och förmiddags jobbade jag igen och jag längtar tills på måndag när jag får lön. jag var inne på erikshjälpen och röda korset idag och än en gång förbannade jag mig själv och mina fötter och de fantastiska skorna jag hittade som var en storlek för små. åh. skor.
nu har jag brottom igen. tusan.
dagens låt: markus krunegård - stjärnfallet

för det är ju så förbannat svårt att sluta älska

hej. jag har läst ut en bok för ett tag sen, som vi älskade varandra utav anders paulrud. den handlar om drömmar och kärlek och politik, om att vilja så mycket (precis som jag).


det är en kärlekshistoria men ändå inte.den handlar om fem vänner och kärlekspar som blev vuxna under 80-talet. somrarna brukar de spendera i ett rosa hus utan för karlskrona. men allt eftersom åren går rubbas traditionerna och kärlekar tar slut och återupptas igen och -harry är konstnär och ganska så konstig. anders och solveig är kära i varandra och gifter sig och skiljs och blir sams och sådär som det kan vara när man älskar och oälskar på samma gång.karin och mikael är också kära i varandra och gifter sig och skiljs och tillslut händer något fruktansvärt som jag inte vill avslöja.allt är så hemskt och fint på samma gång. det är en konstig men ändå helt naturlig handling.


jag vet inte hur jag ska beskriva boken. bara läs den. ni kommer inte att ångra er.
och åh:

läs.

ibland gör man rätt ibland gör man fel lev med detjag ser dom klättra i träden för att se mer av världen för ett vidsynt liv precis som vi
det var tropiska nätter och vi låg vakna på taken och såg ut på stan vi bodde i
Som var vår och som var stor och tuff och hård
och skulle bli för liten sen men det visste vi inget om än
jag ser dom klättra i träden för att se mer av världen för ett vidsynt liv precis som vi
och din morsa var lycklig igen med nån ny kille igen, dom stod och pussades på balkongen
sen en vecka senare var det inget mer med det, hon stod och rökte och skrek under fläkten:
"jävla karlar varför ska det vara så förbannat svårt och ni två hör på,
se upp så att ni inte också blir sånna jävla svin"

han var väl kärleken

men tänk er att få vakna av en puss på ögonlocken och orden världens bästa flickvän världens bästa flickvän? vet du om hur bra du är? nej jag kan inte få nog av honom.

jag kanske aldrig mer får se dig

alltså... det här (rulla ner en bit) är bara så himla fint att jag blir alldeles rosig om kinderna och ser rosa moln och vill bara, ja, fortsätta.
det är kanske lite svårt att vara objektiv när jag berättar om min finaste vän maria, men jag tycker verkligen att alla borde gå in på hennes blogg. maria är en person som är svår att glömma. hennes leende är något av det finaste jag vet, och det finns så otroligt mycket värme att hon skulle kunna värma upp nordpolen. hon gör mig alldeles bubblande lycklig.
puss puss puss puss puss.


och om ni tänker på den bristande kreativa uppdateringen beror det på att min pojke har bott här sen i söndags och därför bloggar jag bara när han sover (eller duschar som nu) för han är ju så himla mycket finare än datorn. jag vill inte att han ska åka hem. det är så tråkigt att somna och vakna ensam. dessutom jobbar jag ju i princip varje dag nu och det värsta av allt är att jag tjänar så lite att jag får ångest när jag är där, för hur ska jag ha råd? det är en ny kamera och en flygbiljett som ska betalas, och dessutom måste många fler pengar sparas därtill. jag säger då det, jag hatar verkligen pengar. och sommaren, vad hände med den? var är värmen, kvällsposten? ni lovade ju den varmaste sommaren på etthundrafemtio år. bilden nedan är från hultsfred och den får symbolisera hur man känner sig när man vaknar efter ett par dagar i en konstant fest. fantastiskt.(nej allvarligt, jag vill ha SOMMAR jag vill ha picknick på rutiga filtar bara ben högklackade skor och cykelrundor, natt-tåg och sena bussar, utomhusfester rosévin glass och parkfester)

dom som försvann

här får ni lite väldigt gamla bilder som aldrig riktigt blivit publicerade innan utan bara legat på datorn i en mapp. jag älskar tredje bilden på mina klasskamrater för det ser ut som ur en amerikans high school-film. och näst sista bilden är ett flygfoto från eniro över malmö. så himla fint.

and if i wasn't true to you

fina elin hade kommenterat i min vän s blogg om en bild på mig på elin klings blogg. och tur var väl att hon gjorde det.

för jag förstår inte alls vad det här handlar om. för det första så har jag aldrig ens varit inne på elin klings blogg och för det andra har jag aldrig tittat på gossip girl. det här skulle tydligen vara någon outfit-tävling om hur lik man var någon i gossip girl (?). för det tredje så skulle jag ALDRIG skriva att jag hade sytt en klänning själv när jag hade köpt den på h&m - där alla sveriges tjejer handlar. när s berättade det för mig i telefon för ett par dagar sen tyckte jag mest att det var märkligt men nu tycker jag att det är jättekonstigt och jag känner mig lite förnedrad för självklart har ju folk kommenterat att "jag" är en idiot som bara är ironisk och ganska dum.

nej, jag förstår inte alls faktiskt. smickrande att den som gjorde det (förmodligen) tyckte att jag såg bra ut, men elakt och korkat att använda någon annans bild och namn - och dessutom ljuga. det känns faktiskt inte rätt alls.

ett tidsfördriv att dö föråh tänk er att få vakna bredvid det här. det har jag fått göra i mer än ett halvår nu.

igår somnade vi vid halv elva (och hade dessutom sovit ett par timmar på eftermiddagen) och jag vaknade för ett tag sen vilket gör att jag har sovit i cirka elva timmar. det var nog vad som behövdes. idag ska jag jobba och så hade jag tänkt ringa några vänner som jag inte träffat på länge på grund av hultsfredsresan och se så att de fortfarande lever och är lyckliga. efter det - vem vet? det är sommarlov. (jag älskar att skriva så)

hultsfredsfestivalen 08

här kommer massa bilder från festivalen. egentligen hade jag velat ladda upp allihop men det går inte eftersom det är så många. om någon mot all förmodan skulle vilja se alla kommer alla bilder läggas ut på min bilddagbok!

(markus krunegård skrev maria hjärta markus på min arm)(markus OCH annika och jag dog dog dog)please come again

hej alla fina. nu är jag hemma från hultsfredsfestivalen och jag måste säga att det har varit en av de bästa festivalerna! jag har haft så väldigt roligt och allting har varit så himla fint (förutom vädret). jag har med mig både kamera och mobil hem och allt annat för den delen också! förutom tältet men de brukar jag lämna kvar... det var så skönt att åka bil upp, festivalbussen är sannerligen ingen höjdare. nu är jag jättetrött och sliten och har ont lite här och var. med andra ord är allt som det ska vara efter en vecka med vin och kärlek. nu ska jag ladda in bilderna (trehundrasjuttio stycken) och nog försöka sova ett tag för sömn har ju faktiskt varit en bristvara under veckan. underbart att sova i en säng och utan att frysa. imorgon börjar mitt nya liv lite grann för då börjar jag jobba och sånt och jag ska hålla mig så långt borta från vin som möjligt. eller iallafall tills på fredag för då är det midsommar. puss!
(ps, jag har sett markus krunegård och det går inte att beskriva känslan... inte alls. det var helt fantastiskt.)

i was a landscpae in your dream

ni anar inte vad som hände mig i morse! mamma väckte mig och sa att det var någon i telefonen, och då visade det sig att det var en som arbetat på siesta och han hade en överraskning till mig. han hade nämligen hittat både kamera och mobil!!! den lyckan är rätt så obeskrivlig. så jag och min storebror satte oss i bilen och körde till kristianstad och hämtade det. kortet i mobieln var borta och den var rätt så repig men kameran var någerlunda hel och fungerar! nu har jag helt plötsligt två kameror. ÅH vilken lättnad det var! och åh vilken tur jag har, det trodde jag aldrig! tack tack tack tack tack.

nu har jag stresspackat på en och en halv timme för ikväll (snart) åker jag till malmö där jag ska spendera natten, för imorgonbitti åker vi till hultsfredsfestivalen! närmare bestämt klockan nio. jag kommer hem på söndag, om en vecka, och jag hoppas ni också är tillbaka på min blogg då! annars önskar jag er en fin vecka ute i sommaren, även om det skulle bli lite sämre väder (peppar peppar ta i trä). jag tänker i alla fall ha underbart roligt, tredje året i rad på hultsfred. puss på er alla!

a melody

hejhej. som många säkert redan sett har jag ny layout på bloggen! och det kan jag tacka min fina vän q för. jag är nöjd även fast det känns väldigt väldigt ovant! vad tycker ni?

i think i'm done here

hej bloggen! idag hämtade jag min nya kamera och jag blev så glad, det kändes nästan konstigt, att ha en helt ny kamera igen. men nu är den min och jag ska aldrig tappa den. nu har jag fått vakna bredvid en varm pojke som andas tungt två dagar i rad och jag hade nästan glömt hur det kändes att somna och vakna till någon annans andetag. så otroligt fint, speciellt hans andetag. idag firade vi min pappa som fyller år imorgon, vi åt grillat och det var soligt fint väder och min pojke åkte hem på eftermiddagen och då blev det tomt efter att ha andas hans luft i nästan två hela dagar.

på måndag åker vi till hultsfredsfestivalen. det ska både bli kul och tråkigt för mamma berättade ikväll att det skulle bli kallare väder och regna någon dag. jag tycker inte om regn och dessutom så verkar det som att jag får gå och titta på håkan hellström ensam eftersom de jag åker med (som ändå är väldigt fina) inte har samma musiksmak som mig och verkligen inte gillar håkan. annars får jag helt enkelt bli vän med någon som vill se honom med mig. annars ska det bli helt fantastiskt att få se fina fina markus krunegård som jag längtat efter så länge. nej, jag får helt enkelt bestämma mig för att ha kul på hultsfred. det blir vad man gör det till, maria, som en fin vän skrev till mig i ett sms idag. och så får jag sluta tänka på jobbiga saker som försäkringar och skulder och pengar. jag hatar verkligen pengar.

brödrar som bråkar på studsmatta, en sömnig osminkad jag, grillad god vegetarisk mat och en kärlek.

dagens låt: the radio dept - you and me then?

sybeskrivning: rosett 2det var en flicka som kommenterade det här inlägget och undrade om man inte kunde sy en rosett och sätta i en hårnål och ha i håret. givetvis kan man det och det använder jag mig ofta av! så å hennes vägnar kommer här en liten sybeskrivning.


1. börja med att bestämma hur stor rosett du vill ha. rosetterna på bilderna ovan är 10*4 cm. tyget måste du göra dubbelt så stort som du egentligen vill ha det eftersom det måste vara dubbelvikt. vill du använda dig av måtten ovan ska du alltså ha en rektangulär tygbit som är ca 22*10 cm stor (inklusive sömsmån).

2. sick-sacka runt hela rektanglen. vik sedan rektanglen på mitten med långsidorna mot varandra och nåla. sy sedan med raksöm runt tygbiten, men lämna en kortsida "öppen" så att du kan vända tygstycket ut och in.

3. vänd rektanglen ut och in så sömmarna du just sydde hamnar på insidan. sy sedan igen den "öppna" kortsidan, antingen för hand eller med symaskin.

4. vik rektanglen på mitten, den här gången med kortsidorna mot varandra. sy ihop kortsidorna med raksöm, antingen för hand eller med symaskin. nu bör rektanglen alltså vara ca 10*4 cm om du använde måtten ovan.

5. ta en lite starkare tråd och knyt i mitten på tygstycket och vips! så bildas en rosett. knyt hårt så att det inte riskeras att gå upp.

6. nu ska du sy den lilla tygbiten som kommer sitta mitt på rosetten över tråden du nyss knöt. om du använder måtten som jag skrev i början av beslrivningen kan du nu göra en tygbit som är ca 12 * 3 cm.

7. gör sedan exakt lika dant som du gjorde i punkterna 2 och 3 så att du har en ny, liten rektangel.

8. nu återstår bara att fästa det lilla tygstycket runt mitten på rosetten. jag tycker att det är enklast att linda det runt mitten och sen sy ihop den förhand. om det skulle visa sig att det blir "för mycket" tyg runt den kan du bara vika in det under och sen sy ihop kortsidorna runt rosetten.

9. sätt i en klämma eller hålnål. klart!
här är en annan beskrivning på en större rosett jag gjort.

we're not in wonderland anymore, alice

men jag vill verkligen bara alltid gå runt i spektakulära klänningar som får alla att vända sig om en extra gång. gå i skyhöga klackar och ha fina väskor som inte ser ut som alla andras. sitta på café och gå på rökiga klubbar, ligga i parker och dricka äppeljuice. jag tror ändå att alla kan leva som man vill, som man drömmer, om man bara vågar. allting handlar ju alltid om att våga. dagar som denna hatar jag att jag bor i den här dumma lilla byn där alla går runt i smutsiga täckjackor och luktar för mycket parfym och röker för många cigaretter. den här byn dödar drömmar. fast mina bara växer hela tiden.
bilder från: libemarlene och s.

we will still be friends forever

nu tänkte jag berätta om min gårdag som var en alldeles förträfflig dag!s och hennes familj hämtade upp mig vid tolv i deras cabbe. jag har aldrig åkt sån innan och kände mig väldigt levande och lycklig, nästan som om det var vi som skulle ta studenten.

vi tog farväl av vår utbytesstudent joanna som ska resa hem till tyskland snart. det var hemskt sorgligt.


jag kände mig väldigt fin. lite som en sjömansflicka.

erikas klass sprang ut.

hon var så fin att jag fick tårar i ögonen.

sen kom q ut och hon var såklart alldeles förfärligt fin och man blev glad bara av att se på henne.det finns så mycket kärlek.
senare kom s och fyllde på med ÄNNU mer kärlek.


jag vill avsluta med den här bilden för att den så väldigt bra symboliserar hur dagen var och hur mycket jag älskar erika och alla fina människor som bara gör mig så himla glad hela tiden genom att bara finnas till. jag fick spendera dagen med i princip alla mina bästa vänner. jag behöver väl inte säga att det fälldes en hel del tårar och det hölls tal och det var "lycka till i framtiden" och "jag älskar dig" och det var en fantastisk, fantastisk dag.

för vi har inte tagit studenten änhej! idag har vi varit och kollat på fulla och glada studenter som sprungit ut från österportsskolans trappa. snart ska vi iväg på studentfest och äta massa god mat och sånt, så här får ni en bild på mig och s så länge. det var ohyggligt varmt och jag har ont i mina fötter efter niocentimetersklackarna som gjorde mig hundra meter längre än alla andra. på den här bilden kan man låtsas att s är min lillasyster, så liten är hon. när min storebror tog studenten var jag tio år och höll ett tal för honom som jag hade skrivit på ett lila brevpapper med katter på. fint. puss!

S!ESTA TJUGOHUNDRAÅTTA

eftersom jag som tidigare nämnt tappade min kamera (och mobil) på siesta så har jag nu gjort mitt bästa för att sno så många bilder jag bara kunnat från diverse fina vänner som jag var med på festivalen!

(erika gjorde söt barbapappa-frisyr och var sådär fin som bara hon kan vara)

(bara för att marika är sjukt snygg)(fråga mig inte vad jag gör och varför jag ser ut som en tioåring)

(det här är min favoritbild av alla bilder)

åh. såhär i efterhand uppskattar man alltid det mer än man gjorde när man vär där. klart att jag hade en bra festival - det var ju sol sol sol, vin, kärlek, musik, skratt och massa fina saker som man bara kan vara tacksam att man fick uppleva med så fina vänner.

my little flat turned into a dancefloor

den fösta bilden är ett rosettskärp som jag har sytt till min vän q som ska ha det till sin studentklänning imorgon! jag tyckte det blev väldigt gulligt och hoppas verkligen hon tycker om det och att det passar perfekt till klänningen. andra bilden är ett skärp med två snäckor som jag köpte för tjugofem kronor i vår bys relativt nya second hand-affär. jag tyckte att det var hemskt fint så mamma köpte det till mig. den sista bilden är en kjol som jag sydde igår! jag tyckte att den blev så väldigt fin och söt så jag tror att jag ska ha på mig den imorgon när det vankas studenter och fest hela dagen. jag tror att jag kommer fälla några tårar när jag ser mina fina vänner springa ut och skrika på trappan i vita studentmössor.

nu är det ju faktiskt så att min pappa är världens finaste så han hjälpte mig nyss att beställa en ny digitalkamera! en canon ixus 70 för 1800 kronor fick det bli. det kommer nog ta lite tid att betala tillbaka alla de pengarna till honom, men bara jag får kameran innan måndag är jag nöjd. på måndag åker vi nämligen till hultsfredsfestivalen! men nu ska jag skriva brev. puss!

and i found myself in parissåhär ser jag ut idag. vi har haft skolavslutning vilket betyder sommarlov nu! vi var med med kören och sjöng i aulan efter att rektorn hållt lite tal och jag måste väl erkänna att jag fick lite lågstadie-sommarlov-nuspringerviut-känsla när rektorn avslutade med sina visdomsord. det känns väldigt märkligt, men givetvis fint, med sommarlov.

den här klänningen har ni sett några gånger förut men den är värd att fotas igen och igen för varje gång man har på sig den känner man sig som en prinsessa! det var det faktiskt en som kom fram till mig på siesta och sa när jag hade på mig den. då blev jag väldigt glad. dessutom ser jag nu, när jag tittar på bilderna, att mitt hår faktiskt både är riktigt ljust och långt! ikväll väntas jobb med s som förblir min kollega i sommar både på biografen och på vårat andra arbete! förresten har hon köpt en systemkamera så jag är rätt så avundsjuk och kommer säkert att be henne fota mig jämt.
dagens låt: patrick wolf - paris

allt jag bryr mig om är att du kallar på mig även om du inte kommer tillbaks till migsåhär ser jag ut idag, fast inte riktigt lika glad för det är en gammal bild från när vi skulle se håkan hellström på fol å rock. men jag är ändå glad för jag sitter i malmö hos min pojke som sover. jag vaknade av ljudet av storstadstrafik som vaknat och strömmade in genom rummets öppna fönsterrutor. fint tycker jag, även om jag gärna hade sovit lite till. om sisodär fyrtiofem minuter ska jag tåget hem, sy lite grejer som ligger i högen och väntar och så ska jag och mamma kolla kvitton, papper och ringa försäkringsbolag och se om vi kanske får ut någon ersättning för cyklen för att den var stöldskyddsmärkt. hoppas hoppas vi hittar alla papper så att min ångest kan lätta åtminstone lite grann. ni är så himla fina hela tiden som lider med mig och tycker synd om mig! utan er hade ju den här bloggen varit hemskt tråkig. puss!

söbhkld-.bmh sdö,gjaeåotäjlöqm.zdgångesten just nu är typ såhär stor: 56748978956413574563415324562341. för när jag och mamma var på konsum för en och en halv timme sen för att handla haloumi, qournbiffar, oliver och soltorkade tomater så vi kunde grilla ikväll så glömde jag låsa min cykel utanför affären. och när vi kom ut var den såklart snodd. borta. jag behöver väl inte berätta att jag grät hela vägen hem och typ en kvart till här hemma. jag vet inte vad det är med mig och bli av med saker den här veckan. jag förstår inte, jag måste ha extrem otur just nu. gud kanske ville straffa mig för att jag varit så lycklig de senaste månaderna och nu var det tydligen min tur att få leva i otur. jag förstår inte var jag ska få alla pengar ifrån.
just nu vill jag bara trycka på en pausknapp och gå och lägga mig och sova i sisådär två år. jag orkar inte. om två timmar tar jag tåget till min pojke och låter honom pussa på mig tills jag glömt att det gör ont i hela kroppen. jag lovar att den gamla glada maria ska komma tillbaka snart igen. jag vill bara vara ledsen ett litet tag till.

running up that hill


bild: publik på siesta från rockfoto.nu

nej det känns faktiskt inte alls bättre än, även fast mamma köpte hem en vegetarisk pizza och pappa lånar ut en gammal mobil till mig tills jag har råd att köpa en ny. jag förstår inte. min kamera... min kamera. om jag bara hade tagit jeans på mig och lagt sakerna i byxfickorna. om jag bara hade stannat kvar på konserten och letat även fast där var tusentals människor. om jag bara hade....
"fan va lätt att va efterklok"

not today

hej alla! nu är jag hemma från siestafestivalen och det har minst sagt varit en märklig festival. jag måste erkänna att jag nog hade för höga förväntningar på festivalen och att jag blev en aning besviken. men jag hade absolut inte alls tråkigt och vissa studer hade jag så roligt att jag skrattade så att jag fick ont i magen. men en sak hände som gjorde att jag ändå inte riktigt kan glädjas så mycket som jag hade velat - jag tappade min kamera OCH min mobil under håkan hellström-konserten. där var så ofantligt många tusentals människor att det måste trillat ut ur min väska. jag försökte febrilt leta på marken efter sakerna men det var i princip helt omöjligt för folkmassan. det resulterade att jag sprang gråtandes ifrån konserten under "ramlar" och missade därmed också hela konserten. men jag kunde inte förmå mig att stå kvar.
och nu... vad gör man utan sin kamera? mobilen bryr jag mig egentligen inte särskilt mycket om, men kameran.. den är halva mitt liv. att inte ha någon kamera kan jag inte föreställa mig. och pengar finns varken för att köpa ny mobil eller kamera så ärligt talat vet jag inte vad jag ska ta mig till.

just nu känns allt faktiskt bara rätt så tråkigt. det är skolavslutning på onsdag och imorgon har vi friluftsdag och ska cykla tre mil. jag har sån fruktansvärd ångest för egentligen är jag ju en ordentlig människa och jag har alltid koll på mina saker. det är så himla tråkigt att mobilen och kameran trillade ur min väska. jag borde vetat bättre och tagit jeans på mig och lagt sakerna i fickorna. till råga på allt har jag i princip tappat alla mina bloggläsare under de här dagarna men jag hoppas att ni kommer tillbaka igen och jag hoppas att det inte blir allt för tråkigt utan bilder på ett tag. tusan också. jag vill verkligen VERKLIGEN ha min kamera tillbaka.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 29 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier