maybe it's just me, but sometimes it's impossible to breath
igår blev det väldigt dålig bloggning, och idag också för den delen. jag vet inte varför. igår var en sådan dag då man bara känner sig helt tom utan att veta varför, och alla saker man gör tar tio minuter längre att göra än vanligt för att man måste sätta sig ner på sängkanten och bara stirra. så otroligt matt. det snöade och var förskräckligt kallt, och jag kände mig ensam. bättre blev det dock frammåt kvällen när jag träffade några fina kloka människor över en fika, och senare när jag mötte en viss pojke på tågstationen och vi promenerade hem till mig i regnet. det är konstigt hur bra det kan kännas bara han är nära mig. speciellt på ett konstigt sätt. nu är jag tillbaka på banan i vilket fall.

nu ska jag snart ta tåget till malmö, där väntas förtäring i goda vänners lag. var natten sedan leder oss vet jag inte, men vad spelar det för roll egentligen. har jag nämnt att jag fullkomligen älskar mitt hår? det gör jag. och det här linnet som jag köpte på beyond retro i london. jag är nöjd helt enkelt. ta hand om er! puss!

london dag 1!

eftersom vi fotade lite mer än sjuhundra bilder i london kommer de i omgångar, dag efter dag! smart va. vi börjar med dag ett, för att göra det lite enkelt. ps: alla bilder är tagna utav s, bara så ni vet. förutom dom på henne såklart.


vid elva var vi framme i malmö där vi gick och åt på subway och köpte latte på espresso house och tog tåget över öresundsbron till kastrup.


jag har bara flugit en gång förr, när jag var elva kanske, så på flygplatsen hade jag aldrig klarat mig utan s. det var stort och jag var förvirrad. jag var ganska rädd när vi flög, försökte att inte titta ut så mycket. jag såg lite ut som ett troll.när vi landat tog vi oss så småning om till vandrarhemmet, en plågsam färd på en express-buss och en svettig tur i tunnelbanan. men till slut kom vi fram och checkade in och kom till vårt orange-blåa rum. vi gjorde oss hemmastadda, drack vin och dansade litegrann.


lite senare gick vi ner i baren på vårt vandrarhem och drack vars en öl/drink innan vi gick ut en runda och köpte chips och hamnade sen på vår kvarterskrog. vi köpte öl och satte oss på en trappa och drack och åt chips istället för middag. det var så himla gott och det var en otroligt fin och rolig dag och kväll, trots att vi gick lite vilse när vi slutligen skulle hem i natten.

"sterling - we would fly with us"

äntligen hemma! ni kan inte ana vilken lång hemskt jobbig dag det har varit. vi blev väckta klockan åtta imorse av att s pappa ringde oss och sa att vårt flygbolag, sterling, hade gått i konkurs. det här är inte sant tänkte vi. men det var det. de kunde inte väntat en dag med att gå i konkurs, så vi kunde fått åka hem i frid och fröjd? när vi kom till vår flygplats (gatwick) fick vi köpa en ny flygbiljett med ett annat flygbolag från heathrow för fyra tusen vars. FYRA TUSEN. jag vill inte ens tänka på vad de pengarna skulle kunna ha gått till för bra saker. jag är så himla besviken. allt jag hoppas på nu är att vi kommer få någon form av ersättning från antingen banken eller försäkringskassan. jag hatar lågkonjukturen, hatar hatar. ni förstår inte frustrationen av att spendera fyra tusen på en flygbiljett till köpenhamn som man redan betalat en gång.

MEN. nu ska inte vår resa komma i skymundan för det för det har faktiskt varit en helt fantastisk resa. jag älskar london så otroligt, det kändes verkligen konstigt att komma hem till en tyst stad, ett tyst sverige, efter fem dagar i london. jag älskar storstadskänslan och trängsel på tunnelbanan (såhär i efterhand). ni förstår inte hur fint det var. jag berättar mer imorgon, just nu är jag bara så förvirrad och yr efter timmar på bussar, flygplatser, tåg, flygplan.. ja ni förstår. himla fin resa i vilket fall. hoppas ni har haft det minst lika bra! pussa

london!

idag ar det sondag och i london har det regnat nastan hela dagen! men vad gor det nar man har paraply och sin basta van bredvid. har ar det sa bra att ni anar inte. nu ska vi ut, till chinatown och ata middag. jag alskar london (och deras tunnelbanesystem, "for javla bra"). hoppas ni har det jattefint for det har jag!
massa pussar!

tried but i couldn't hide how i shiver when he smilesjag är så förväntansfull så jag vet inte vad. om ungefär en halvtimme skjutsar pappa mig ner till stationen och tio i tio tar vi tåget till malmö! där ska vi äta lunch och växla pengar, sen hoppar vi på tåget till köpenhamn och därefter flyget till london. ja. det kommer bli så himla fint. men jag kommer sakna er och min pojke något så förbaskat. förresten är jag med i tidningen idag! så ni får titta om ni vill. men nu ska jag sätta på lite läppstift sen ska jag göra chokladpudding till min bror och sätta utanför hans dörr som en avskedspresent. vi hörs på onsdag mina fina! så länge hoppas jag att någon sitter här hemma och sjunger denna fantastiska låten om mig:

but one day she told me
"i know that you love me, but kiss your dreams good bye.
i'll leave this country i'll live this town"
but why that shitty island? why that shitty island?
england look after my love
please england take care of her
you stole her to your island
don't try anything, i'm her man

laakso - england

if it's meant to be you and me

oj vad tiden går fort när man har mycket att göra. idag har jag fixat allt inför resan, eftersom att, ja.. vi åker ju imorgon. det är faktiskt ovanligt att jag är ute i sista sekund. men nu är busskortet påfyllt, mobilen påfylld, pengarna inne på kontot, väskan packad, ipoden laddad med bra musik, kamerabatteriet laddat. klappat och klart helt enkelt. jag kan inte förstå att det är imorgon vi åker. jag kan inte föreställa mig det. men det kommer bli fantastiskt.

jag kommer hem på onsdag den 29. ni måste också komma tillbaka hit då. lova.

sensation at five

idag efter skolan fikade jag med några av mina finaste. jag blev så himla glad och bubblig av kärlek, jag är så nöjd. jag har verkligen det bästa av precis allt.

bilder från 2006!

love is blind so was i so was ihej kompisar. idag var jag hos optikern, det var inte bra. jag fick reda på att min syn försämrats ganska så mycket sen jag fick mina glasögon för snart två år sedan. det var hemskt tråkigt att höra, det jag ogillar mest med mig själv är nog att jag har dålig syn. det är så frustrerande att inte kunna se. så nu måste jag få nya glas med ny skärpa i mina glasögon, och kanske börja använda dem lite mer flitigt.. den deppiga bilden tog jag förresten när jag precis varit hos optikern och fått glasögonen första gången för snart två år sen. jag grät hela bilresan hem från synsam. riktigt så hemskt känns det inte längre.

annars har jag och s varit en liten runda på höstmarknaden här i byn och så har jag varit på körträning med lucian. efteråt bjöd jag s på te och ostmackor i mitt kök och vi satt mest och prata om london för dit åker vi om två dagar (TVÅ DAGAR?!?!). jag kan fortfarande inte förstå det. inte två månader, inte två veckor. två DAGAR. london calling.
laakso - high drama

raden av ansikten som passerar och ler får mig att känna exakt ingenting alls

jag såg på nyheterna igår att det skulle byggas en arena för kvinnosporter i malmö. man hade insett att kvinnor som idrottade hade andra behov och behövde en annan utrustning för tex styrketräning. damfotbollen i malmö hade hittills fått vara i ett för litet utrymme med fel utrustning. och givetvis ska kvinnor få ha lika stor plats som män och självklart ska de ha utrustning som är anpassat till deras fördel. det är jättebra med en arena som tillfredsställer de behoven, men. jag blir så upprörd. varför ska man dela upp det efter könen? varför ska det vara en arena för män och en för kvinnor? varför kallar vi det ens fortfarande för DAMfotboll? det är ju så klyftorna skapas. varför kan det inte bara finnas en gemensam arena med utrustning för både män och kvinnor så kan alla träna och spela fotboll där, vare sig vilket kön man är. det är ju det som är jämställdhet? jag blir frustrerad. det är precis som att det på dagis finns olika lådor med leksaker ansedda för pojkar i den ena och leksaker ansedda för flickor i den andra. frustrerande. vi är ju människor, inte kön.

det kanske blev en liten omväg men vad spelar sånt för rollnär den här bilden togs för några veckor sedan frös jag minsann inte så mycket om benen som jag gjorde idag, fy sjutton vad kallt det är. det är frustrerande att alltid frysa tycker jag. hemskt.
idag i skolan hade vi en föreläsning med en polis som hade haft utlandstjänst och arbetat som instatsstyrka i beirut när det var krig där. och plötsligt fick jag bara en sådan uppenbarelse att jag blev chockad över mig själv för jag har aldrig tänkt på det förut: jag insåg hur gärna jag vill arbeta med välgörenhet. att hjälpa andra människor och vara till nytta för andra i nöd.. ja. jag kan tänka mig att det är ett jobb jag skulle kunna bli bäst på. hjälpa folk som inte kan hjälpa sig själva.. jag tror att det skulle passa mig. alldeles utmärkt faktiskt.
lars winnerbäck - hugger i sten

-once i said you should not take me for granted, well that was just a lie because i will love you till the day that i die.

you make sure that i know that i aint your kind and that you'll never fall in love with me ever


idag kom ett paket från h&m i vår brevlåda och i låg bland annat de här skorna. jag tycker att de är hemskt fina och jag ser dem gärna på mina fötter jämt ungefär. hoppas jag fortsätter att tycka så för jag har inte råd att köpa skor som jag inte kommer att använda. men såhär fina skor kan man ju inte låta bli.
halkan idag gick bra. det var varken roligt eller tråkigt och inte särskilt märkvärdigt. det var intressant och kändes nödvändigt och lärorikt i vilket fall. men ni kan tro att det kändes märkligt att köra i malmös innerstad där man bara gått och åkt buss förut. man ser på trafiken på ett annat sätt när man börjat köra bil. gud vad gammal jag låter.
jag hoppas innerligt att det blev fina bilder hos fotografen för det är väldigt många som ska se dem. det var lite svårt att försöka se så naturlig ut som möjligt. nu ska jag gå ut en runda med s för jag känner mig alldeles yr som suttit still i en bil hela dagen nästan.

good weather stormy lovedet här läppstiftet köpte jag i lördags. isadora nummer 43 bronze red för hundra kronor och det var det ta mig tusan värt! helt sjukt egentligen att jag köpte ett läppstift för hundra men tycker att femtio kronor är mycket för en väska. men jag älskar det! så det gör ingenting såhär i efterhand.

idag har varit en hektisk dag. efter skolan kom en reporter och en fotograf hem till mig för att intervjua mig till artiklen som kommer hamna i tidningen inom en framtid i och med att jag är luciakandidat. det var kul och intressant och jag tror att det kommer bli jättebra! sen åkte jag på balett. imorgon ska jag köra halkan. det känns inte särskilt nervöst eller oroligt alls faktiskt och det är ju bra. på kvällen ska vi till en fotograf för att fota porträtt (till lucia) som kommer att stå i skyltfönster och så och jag är förväntansfull. jag gillar ju att bli fotograferad så det ska bli kul. nu ska jag läsa körkortsteori och försöka sova tidigt, för imorgon kommer bli en lång dag. förresten, tack för att ni läser! faktiskt. det hade inte varit alls lika roligt utan er. så puss.
laakso - hamburg night

i pay the taxi, i think she wants me more if i don't show how poor i am


laakso och shout out louds-adam på siesta 07

laakso. jag har inte lyssnat på dem mycket på väldigt lång tid (det har bara varit markus krunegård jämt jämt hela tiden) och nu gör jag det. det är minst sagt ett kärt återseende. min kärlek till laakso går inte att beskriva. mitt hjärta vill gråta och dansa på samma gång när jag hör dem, det pirrar i benen, jag kan inte sitta still. och texterna. och.. det är så fantastisk musik. jag kan inte få nog över huvudtaget. markus är så himla fantastisk. allt är fantastiskt.

and everything's too late again tonight

hej kompisar! söndagkväll igen. det har varit en fin söndag med lite utav varje. ikväll är jag så trött att det känns som att jag ska svimma, så jag ska nog gå och lägga mig snarast. nästa vecka kommer mitt schema vara lika fullt som blondinbellas. jag har massor av viktiga saker varje dag, bland annat halka, körlektion, fotografering och gruppfotografering och artiklar om lucia. och jag som brukar sitta hemma och spela bubble shooter varenda dag. revolution! men det kommer nog bli hemskt roligt, jag älskar ju att stå i rampljuset. som sagt. fullt upp hela veckan och som om inte det vore nog avslutas den med att jag och s åker till london på lördag. FANTASTISKT.
laakso - sunday night

att få vara nära dig lycklig & gåshuden

lånade en bok av s i fredags som jag läst ut nu. att få vara nära dig lycklig & gåshuden heter den och det är en antologi med unga människors dikter, inskickade till tidningen glöd. den var så hemskt fin att jag inte vet vad. ord är nog det bästa jag vet, skrivna då. att tala är jag inget vidare bra på. men titlen. åhh.
my joy would be completeigår blev det öl på golden som sagt. det var mysigt och fint i början och slutade med att vi satt ner och dansade livligt och en kille kom fram till mig och sa att jag dansade konstigt och att han föredrog att dansa med hela kroppen, inte bara armarna och huvudet som jag gjorde. det var fint och vi hade kul. sen gick vi vidare till retro och senare hem och sov alldeles för få timmar. men vad gör det?

bara ljudet av inget ljud alls

hej alla! det är lördag kväll och jag befinner mig fortfarande i malmö. igår natt tog jag sista tåget hit och idag har vi tittat på pushing daisies, jag har köpt vinrött fint läppstift och så har vi ätit pizza (pesto, soltorkade tomater, fetaost....) och druckit cola. så otroligt gott. om en timme eller så ska jag gå ut och möta vänner som kommer med bussen och sen blir det fest och kanske går vi till något bra ställe och vem vet. jag skulle helst vilja dansa! hoppas ni har det jättefint. puss!

i wish that for just one day you could walk in my shoes

just det. jag har glömt berätta för er. i onsdags var jag på uttagning/provsjungning för lucia här i byn och jag kom vidare. så nu är jag luciakandidat och det händer massor av saker nästa vecka med artiklar och bilder och kör och allt. men jag hoppas det blir kul. jag ställde upp mest för mammas skull men ändå. alla måste rösta på mig!

mitt känsloregister är dock ännu helt outforskad mark


regnvatten. jag älskar hur mitt hår blir efter regnet.

ikväll har s varit här och intervjuat mig till hennes projektarbete. jag fick berätta om min första kärlek och andra stora frågor som vad kärlek är för mig och varför man behöver kärlek. pannan var i djupa veck. jag tror att hennes projekt kommer bli hur bra som helst. när hon bad mig förklara kärlek med ett ord sa jag tillgivenhet (enligt ordboken: tillgiven - som känner och visar stor och varaktig sympati och uppskattning för någon). fint.
imorgon är det fredag och jag har inga planer för helgen.
ane brun och emil jensen - vissa funktioner

there was obviously something wrong with me and i didn't want him to know


torsdagar är i princip alltid bra dagar. och även idag! i skolan träffade jag min fina marika och vi åt god lunch i skolan och tog tåget hem till mig, sen gick vi på röda korset och erikshjälpen i två timmar. jag köpte sakerna ovan. en tidning med fina bilder i för tre kronor, glasögon (som har min riktiga styrka!!) för fem kronor, en sammetskjol som jag tänker använda som linne för tjugo och sen ett par tunna glansiga strumpbyxor för femton kronor. strumpbyxorna var bara rena slumpen att jag köpte, och när jag kom hem och testade dom insåg jag att jag älskar dom! de är perfekta och gav mig hemskt fina ben. när vi sedan gick hem till mig (i ösregn) för att dricka kaffe visade det sig att det var strömavbrott i hela huset, så vi fick nöja oss med godis, skorpor och tända ljus på mitt golv istället. det gjorde inte så mycket.

it such a perfect day

imorse när jag satt på tåget från malmö till skolan satte sig en äldre man mitt emot mig. han hade en stor svart fin portfölj och såg ut som en riktig affärsman. han tog upp portföljen i knät och tog ut två små ljusblå yoggi-förpackningar och en sked och började äta. så gulligt att jag ville krama honom nästan.

we are just like bonnie and clyde
latte är min räddning denna onsdagseftermiddag. utanför är det gråare än en stenmur och det regnar sådär irriterande lagom så att man blir fuktig och kall. prov måste övas till och argumenterande tal måste skrivas och min hjärna känns som tuggummi ungefär. fast den här kjolen har också räddat mig lite idag för i varenda steg jag tar känner jag mig som en ballerina. men det är jag ju faktiskt, i alla fall på måndagar. det fina pärlhalsbandet köpte s på auktion till mig.
hade religon idag. det är så intressant att jag dör nästan. jag vill aldrig att lektionen ska ta slut, tittar på klockan och tänker nej tid, gå saktare. fast om tio dagar är vi i london.
belle and sebastian - fuck this shit

there is no chance in hell this will ever grow to be anytingimorse var jag nästan uppe med tuppen. klockan åtta fick jag gå upp för att jag skulle (övnings-)köra pappa och vår katt till veterinären. och vi har ingen kattbur så han får åka i en sån här fin väska och sitta i pappas knä. han var hemskt rädd med så gullig att jag fick ont i magen nästan.

nu har jag suttit här i timmar och klickat omkring... läst hanna fridéns blogg i en och en halv timme, jag tycker att hon är fantastisk. jag satt och var sugen på glass också men tog en titt på klockan och fann att den bara var elva och man kan ju inte äta glass klockan elva på morgonen tänkte jag. så jag väntade en kvart. sen gick jag och tog en glass. det var så himla gott. nu är jag uttråkad igen och sitter och väntar på att tiden ska gå. om två timmar ska jag ta tåget till skolan och ha franska.

det är lite roligt att hello saferide sjunger i låten "lund" på nya skivan: cause he came from the south of sweden, he spoke just like a dane. för skåningar varken pratar som eller förstår danskar, men det tror resten av sverige. dialekter är det hetaste samtalsämnet på festivaler ska jag säga. funkar jämt. visste ni förresten att det finns 1081 personer i sverige som heter maria berg? då räknades tydligen också mellannamn in, men ändå. jag är unik.

och jag har letat som besatt efter känslor som är försvunna

nu har jag varit lite teknisk och lagt in en liten ikon som man kan trycka på för att följa mig på bloggkoll.se, om man nu skulle vilja det! i spalten till vänster. sen har jag ju sedan länge haft en lista från last.fm som visar hur många gånger jag har lyssnat på ett visst band under veckan som gått. det kanske är intressant för någon men mest är det nog intressant för mig själv!

ikväll har jag dansat balett och åh vad jag älskar det.
kent - ensammast i sverige (inte för att jag känner mig så utan för att den är så hemskt fin)

så förlåt förlåt för allt, för min förbannade kluvna tunga

you're too sweet to be just mine aloneidag köpte jag en rosa basker!! den kostade 139 kronor på bäckströms hattar och var det dyraste jag köpt på länge men ååh vad fin jag känner mig i den! den har den perfekta rosa färgen och det finns definitivt för få hattaffärer i dagens samhälle.

hopelessly i love you endlessly
idag hade jag ränder på alla håll och kanter, som min vän carro beskrev det. jag älskar den här kjolen, den är så hemskt söt. det fina fickuret har jag fått låna av bästa s. det fick mig att känna mig festlig.
jag har varit himla effektiv idag känns det som, och ändå är klockan bara ett! på min enda lektion, scenisk gestaltning, utforskade vi skolans kostymföråd och fann mycket trevliga och hemska kläder att använda när vi sätter upp vår föreställning av en midsommarnattsdröm. jag spelar lysander, en huvudroll och är med i kostym/rekvesita/smink-gruppen och känner att detta kommer bli hur roligt som helst. efter det åt vi lunch och sen gick jag till optikern och bokade en synundersökning (min syn har nog försämrats ganska så mycket sen jag fick mina glasögon för ett och ett halvt år sen) och efter det gick vi lite på stan och jag konstanterade att det perfekta vinröda läppstiftet är både för dyrt och näst intill obefintligt.
hello saferide - 25 days

ps. hälften av alla mina inlägg börjar med "idag"...

"men detta vet jag; kärlek är inte så jävla kul jämt. men det är alla gånger värt det"

idag har jag lite bloggtorka eller vad man säger.
men för en gångs skull har jag haft en fin söndag. det var solsken när jag vaknade, jag åt rostade mackor och drack te, sådant som man bara hinner göra på söndagar. jag har städat hela mitt rum och nu är det så fint och luktar gott så jag är helt klart nöjd. jag har varit på auktion, träffat s, gjort potatisgratäng, körkortsteori... ja. hållt mig sysselsatt helt enkelt. beställt saker från h&m. bra söndag helt enkelt.

jag har inget vettigare att säga idag (än i alla fall), men det hade underbaraclara som vanligt. så jag tycker att alla borde läsa det här inlägget för det var faktiskt det ärligaste och bästa på länge. precis så tycker jag också att det är.

anna järvinen - kan du gå

kan du gå som han, försök lyfta på din fot som han
flyta utan flyt som han

kan du stoppa tid som han, be mig komma dit som han
få allt att kännas fint som han

om du lyckas då kan det hända att jag stannar över dagen
och att jag följer med dig in till stan
åh för att minnas varför allt tog fart och varför ingen sa att
snart, snart är det över

"jag gör vad som helst för dig"denna lördagsafton sitter jag hemma i mitt rum med tända ljus och lite kladdkaka som jag bakade förut. jag filosoferar om de mest briljanta och meningslösa saker man kan tänka sig. typ som att hösten är bäst och vad det egentligen betyder att älska någon villkorslöst och varför jag inte har en rosa basker. varför har jag aldrig ens tänkt tanken förut? jag måste ju såklart ha en rosa basker. en vit tyllkjol är också något jag inte har kunnat få ur mina tankar på senaste tiden. om exakt två veckor är jag och s i london och det är så obeskrivligt fantastiskt. och så sitter jag och tittar på streetstyle-bilder och tycker faktiskt att det är hemskt bra om man söker inspiration. det finns så mycket fint att jag får ont i magen, eller är det kladdkakan jag åt förut, jag vet inte.

for the price of a cup of tea
om man har vänner som känner en på riktigt kan man få såhär fina presenter, som till exempel en plåtburk med rosor på och ett halsband med en puss bara för att hon tänkte på mig direkt när hon såg de här sakerna. så himla fint att jag blir darrig i knäna nästan.

the black will be white but the blues are still blue


idag köpte jag världens finaste röda lackväska för tio kronor!! ett par skor fann jag också, för fyrtio kronor. jag tyckte att dom var lite sådär lagom. sen köpte jag en kofta för femton och sex röda knappar som jag sydde på koftan för en krona. röda korset är bäst. fann även ett par väldigt fina vita handskar som är i tvätten.

imorgon är det festligheter! då ska jag ha min fina väska.
belle and sebastian - the blues are still blue

it's not your money that they're after boy it's you
hade på mig mina favoritshorts idag. känner mig alltid så... himla fin och kvinnlig i dom. lite som en flygvärdinna men ändå inte. nu väntar latte och massa projektarbete, sen ska ni få se vad fina saker jag köpte idag!
ps. igår somnade jag i en så varm famn att jag blev alldeles vimmelkantig. han är som... nej. det går inte att beskriva.

amerikanska blåbärsmuffins

150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g blåbär (ca 2 dl)

vispa smör och socker vitt och pösigt. rör i äggen, ett i taget. häll i mjölk och vaniljsocker. blanda i vetemjöl och bakpulver och fyll formarna med smeten. tryck i några blåbär i varje form med en sked. grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter!

dessa bakade jag och s till min storebror idag! blev jättestora och förhoppningsvis utsökta, jag har inte smakat än (men smeten var god i alla fall).

augusti ska bli brittsommar brittsommar höstidag var det brittsommar. det är det den sjunde oktober, då kommer värmen tillfälligt tillbaka efter en kall inledning på hösten. och nog var det varmare än vanligt! jag frös inte alls när jag var ute under dagen (fast nu ikväll var det extremt kallt, bara fem grader halv nio). brittsommar är ett hemskt fint ord, men det är nog bara för att annika sjunger så fint om det i stetoskop. hur som helst. mitt hår börjar bli riktigt långt igen och jag älskar det. är bara så himla rädd för att det ska slitas så jag måste klippa av fem centimeter. det är det sista jag vill. idag skulle jag gå och köpa något till min storebror som fyller år imorgon, men det slutade med att jag köpte ett rosa nagellack till mig själv istället. som om jag skulle behöva fler nagellack. imorgon slutar jag klockan elva. på torsdag slutar jag klockan tio i elva. på fredag slutar jag femton:fyrtio. jag är trött. belle and sebastian är det enda som spelas i min dator just nu. dom är typ bäst.

ville inte va den som blev kvar
2005 och 2006 var jag femton, sexton år och allt handlade om kent, håkan hellström, converse och sånt som gjorde ont. jag färgade håret rött (mot mammas och pappas vilja såklart), trodde att jag var bisexuell, lärde mig spela gitarr, såg kent live för första gången (och tyckte såklart att det var det mest fantastiska jag någonsin varit med om, det var det nog, då), var poppig, hemskt tunn emellanåt och hade ingen som helst aning om var jag skulle ta vägen. när jag tittar på bilderna känns det nästan inte som att det är jag, men ändå minns jag varenda sekund av de där dagarna på bänken med min mp3-spelare som bara hade plats för 10 kentlåtar och kan du beskydda mig skrivet på insidan av armen.

regarde moi
i fredags köpte jag knästrumpor. jag fick en plötslig impuls som sa att jag måste ha knästrumpor för det är ju så himla fin att man blir svag i benen. fyrtionio kronor på h&m kostade de här och jag tycker hemskt mycket om dem. även fast de är helt vanliga och svarta. jag borde kanske köpa ett par vita också, nu när jag ändå är igång.

igår hade jag en fullkomligt hemsk dag så därför blev det inte några bra inlägg (trots att jag borde för söndagar är den dag då allra flest besöker min blogg, men så är det nog för alla egentligen, söndagar är ju en deppdatordag, eller?). men idag är jag i alla fall på banan igen, jag hade en mysig lektion i scenisk gestaltning där vi bestämde att vi skulle spela en midsommarnattsdröm och jag fick en av fyra huvudroller. jag är nöjd. idag väntar läxor, körlektion, balett och ikväll åker jag till mon amour och andas kärleksluft. förresten så är hello saferides nya album otroligt bra.
hello saferide - overall

-

get on the airplane
you give me stomach pain
i wish that you were here
we would have had a lot to talk about

med hjärtan som elefanter

MEN DET ÄR JU ALDRIG SÅ. JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR JAG MÅLAR JAG LJUGER JU, ANDETAG OCH SKULDERBLAD BLIR BARA TILL SUCKAR. JAG BLIR DEN SOM STÅR KVAR PÅ PERRONGEN.

SOM GÖR DET LÄTT ATT HÅLLA UT, NÅT FÖR DOM SOM VÄNTAR

i ditt bröst finns en kuslig maskin
den har en röst och slukar dyrbar bensin
den producerar hopp och kastrerar drömmar ibland
när den säger stopp så känner du just ingenting
vi som krossas krossar och går på
små späda barn med hjärtan som elefanter


fan vad jag känner mig ensam ikväll. jag vill bara vara nära känna andetag och skulderblad och fingertoppar och kanske längta lite.

much too much

igår var jag ute på äventyr i malmö!


vi åkte på förfest hos en fin. där var det singstar, vin, chips, festivalminnen och sång tills det gjorde ont i halsen.

vid elvatiden tog vi bussen till stan.vi gick till golden och drack billig öl.

senare promenerade vi vidare till deep, däremellan åt vi falafel och jordnötter, såklart. på deep var det party med blinkande lampor och guldiga soffor.


vid tre ramlade vi ut och gick till burger king och åt pommes. senare missade vi bussen och fick ta en taxi hem, där det  var efterfest i ungefär tio minuter innan jag somnade runt fyra. men de andra fortsatte till sex imorse då de väckte mig och jag och anna tog tåget hem vid sju.

jag har sovit typ tre timmar i natt men jag hade en hemskt rolig och fin kväll, det är så himla bra med mina vänner! vi är alla så olika men ändå blir det så himla bra. jag känner mig glad. malmö är fint, allt är fint.

you're a star now, i'm knitting jumpers

idag när jag kom hem från skolan hade jag fått mitt visakort (!!!) plus ett avi från posten att jag hade ett paket att hämta. misstänksam åkte jag till ica och kunde verkligen inte komma ihåg att jag hade beställt något. när jag kom hem och öppnade det stora paketet insåg jag till min glädje - 2,8 kilo godis från kanal 5!!! jo man tackar man tackar för den snälla anonyma människan som anmälde mig i gossip girl-tävlingen och att jag kom på fjärde plats utan att ens veta att jag var med i tävlingen! min helg (min vecka, veckor kanske) är räddad!
tack klingan!!

I TREDJE HAND, torsdag 2 oktober


skor
röda med rosetter fram till, storlek 37. liten klack på ca 4 cm. så extremt söta att jag funderar på att klippa av mig tårna för att komma i dom själv! 35:-

det finns fortfarande grejer kvar från förra gången. ta en titt!
information här.

idag känner jag mig märkligt säker på oss

mina damer och herrar (om det finns några här, förutom r då!). det har blivit oktober. oktober! jag överdriver inte när jag säger att september bara flög förbi mina ögon. september var en fin månad, mestadels i alla fall. jag hoppas att det fortsätter vara idyllisk höst i oktober, med lite mindre regn kanske. men oktober innebär en hel del saker:

- om 22 dagar åker jag till london (TJUGOTVÅ DAGAR S)
- det kommer bli väldigt kallt vilket betyder att jag måste köpa en vinterjacka
- lite mer än en månad till erika kommer hem
- vi är inne på den tionde månaden på det här året
- och jag åker till london!!!!!!!!! (igen)

jag är så ivrig. de negativa sakerna är att jag "måste" skaffa jobb och lite sådär. men!
idag är det torsdag, vilket betyder att det är fredag imorgon och då är det fest! vi ska ut i malmö och dansa och ååh. vad fint det kommer bli. jag älskar mina dagar ibland.


all you want is to stay loose

jag ska berätta en hemlighet.
vi kan alla alltid välja. jag tror inte att alla vet det, men jag vet och jag tänker dela med mig av hemligheten. vi kan välja hur vi vill må, och det är sant. vi kan i nästan alla fall bestämma hur vi vill må och det är mycket användbart om man råkar må på ett speciellt sätt som man inte trivs med. man kan alltid välja om man vill vara glad eller ledsen genom att bestämma hur man tänker. till exempel; om man han en hemsk dag då allt bara varit katastrof och man kommer hem och undrar hur i hela världen man ska orka resten av dagen. istället för att sätta på sorglig musik och tänka på hur jobbigt allt är kan man sätta på glad musik och tänka att okej, dagen har varit hemsk hittills så nu får jag försöka göra resten bättre. det låter fånigt men det funkar faktiskt. idag när jag missade bussen hem och var tvungen att gå i tjugofem minuter i ösregn för att komma till stan och sen tvingas vänta ytterligare tre kvart på nästa buss tänkte jag att det skulle göra hela min dag hemsk. jag var arg och ledsen på samma gång, ville nästan spotta på mina egna skor så arg jag var på mig själv (det är sant) för att jag varit så naiv att jag trott att jag skulle hinna med den bussen. tårar började väta mina kiner (eller var det kanske regnet), jag tyckte att jag var en idiot. för att få tiden att gå och skydda mig från regnet gick jag in på espresso house och föreställde mig hur hemskt det skulle vara att sitta där ensam och jag såg mig själv senare skriva ett argt blogginlägg om att "det är ju sååå hiiiimlaa mysigt att sitta och fika ENSAM". men jag kom in och stängde jag av ipoden och beställde, satte mig ner och började läsa tidningen. och det vat så mysigt och fridfullt liksom, lugn fin musik och nästan tomt på folk. jag blev arg på mig själv för att jag varit så bitter och lämnade espresso house med ett leénde för det är ju väldigt fånigt att bli så arg. jag kunde inte göra något åt att jag missade bussen eller att det regnade. det var ingens fel, och skulle jag låta det få förstöra hela min dag? jag ville inte det så jag bestämde mig för att bli glad igen och så blev jag det. ibland känner man för att vara ledsen så då fortsätter man vara det och sätter sorgliga låtar på repeat. ibland vill man vara arg. och ibland vill man vara lycklig så då bestämmer man sig för att vara det och tänker på de bra sakerna istället för de dåliga. det är inte svårt.

"var inte så jävla positiv hela tiden maria" säger mina klasskamrater till mig. men jo, det tänker jag vara. positivt tänkande och att glädjas åt små saker är jag bäst på. och det har räddat många dystra eftermiddagar (och morgnar, nätter, dagar, förmiddagar, kvällar). en liten anekdot bara.

i climbed the hill, i wanted to look down on you

igår kväll åkte jag till min pojk och sov där. idag är jag ledig från skolan och imorse när jag skulle hem tänkte jag åka via lund eftersom det gick fortare. så jag satte mig på bussen till lund och glömde räkna in min kloka plan att det är en förfärlig trafik mellan lund och malmö på morgnarna, så min buss blev försenad vilket också gjorde att jag missade bussen som skulle tagit mig från lund hem. när jag insåg att jag missat bussen började det dessutom ösregna och nästa buss gick inte förrän en och en halv timme senare, så det var bara att påbörja promenaden från jupitergatan in till stan i ÖSREGN. döda mig tänkte jag ungefär och var ett känslovrak av olika känslor inuti. när jag kom in till stan var det bara trettiofem minuter kvar tills bussen gick så jag satte mig på espresso house och köpte mig en mocha latte (varför har ingen sagt till mig förut att det typ är det godaste som finns?).

när jag tillslut kom hem gick jag in på erikshjälpen och köpte det här. en fin LPskiva för tjugo och en liten tallrik för tre kronor. jag vet inte varför jag fått för mig att köpa massa porslin hela tiden, men det finns ju så hemskt mycket fint att jag inte kan låta bli. den översta bilden symboliserar den skönaste kombinationen jag vet i hela världen. leggings, stor tröja/skjorta, håret i en knut och glasögon. så himla underbart att kunna se allt skarpt. jag hatar att jag har dålig syn, det är nog det jag är mest ledsen över på mig själv.
belle and sebastian - dress up in you

du får gärna komma hit och skrämma mörkret

ja jag har slut på ord så om ni redan tröttnat på hösten kan ni gå in på vilse i asien som drivs av min vän erika och hennes pojkvän som backpackar i sydostasien i tre månader och läsa om deras trettiogradiga äventyr, just nu i vietnam.
nästan som på film.
ps, jag har inte tröttnat på hösten men man kan besöka deras blogg ändå.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier