maria

idag, i cirka 32 minuter till, har jag och ungefär två tredjedelar av sverige namnsdag!! kanske inte riktigt, men väldigt många är det i alla fall som heter maria. själv visste jag inte att jag hade namnsdag idag, tills jag fick ett grattis-sms av mamma; "solen lyser på dig idag". puss mamma.

ps, den är prickig på insidan

vet ni vad!! jag har köpt en beige trenchcoat! från h&m. jag har spanat på den ett tag, och igår tyckte jag att jag var så himla stilig i den så jag köpte den, för nu har jag ju råd! jag är inte van vid att kunna köpa saker hur som helst, och ändå ha mycket pengar över. men nu gjorde jag det, och jag är supernöjd! jag kan verkligen se hur fint det här kommer bli i vår med knästrumpor och tunna strumpbyxor, och mina svarta kilklackar. den är så fint utställd och figursydd! åh.
de rosa blommorna fick jag av s efter hon hade sett vår teaterföreställning i torsdags! jag älskar att få blommor, det är fint. speciellt när de är rosa.

friday night at the drive-in bingo

här kommer bilder från min underbara fredag!
1. hoppade på tåget till malmö direkt efter skolan, och på det tåget satt erika och väntade på mig! vi kom till ett malmö med strålande solsken! så vi låtsades att det var vår. sen strosade vi runt lite, åkte lite senare hem till anna och åt en helt ljuvlig pizza! lyssnade på fin musik, spelade kort, dansade, drack öl/vin och peppade.


2. klockan halv elva åkte vi till big bowl och bowlade! jag var sämst, men det gjorde ingenting. det var hemskt roligt, vi hade det himla fint på bana åtta med de blå och rosa kloten. det var så roligt!
3. efter bowlingen åkte vi till KB! gamla goda kb. där dansade vi oss svettiga till den vanliga KB-musiken, drack öl och stannade till stängningsdags klockan fyra. behöver jag säga att jag somnade med en gång när vi kommit hem, efter en falafel såklart, vid halv fem? underbara fredag!

friday i'm in love

idag är det fredag! jag är hos annak, vi har precis ätit en fantastisk god hemmagjord pizza, nu ska vi dricka vin och senare bowla, och efter det förmodligen kb! underbara fredag. som för att fira får ni här se några väldigt fina bilder från förra fredagen, tagna av s såklart. åh, favoritdag. puss!

push on some more

oj vad jag är trött! det har varit en lång och fantastisk dag. imorgon är sista dagen på teatern och det är tråkigt att det är över. men sen väntar ju helg! direkt efter skolan ska jag möta erika, och sen tar vi tåget till malmö! medan hon är på anställningsintervju går jag runt på stan ett tag, och sen ska vi hem till vår kära annak för ett återseende med gamla godingar! vi ska göra egen pizza och dricka lite vin, sen senare ska vi åka och bowla! och efter det? vem vet! jag känner på mig att det kommer bli en väldigt bra dag imorgon! jag är omringad av så många fantastiska människor, det är nästan för bra för att vara sant. och så har jag ju alla er! godnatt mina vänner.

en midsommarnattsdröm according to sandra

åh, jag vill aldrig att den här kursen ska ta slut! men tyvärr gör den det, imorgon. idag hade vi premiär och åh jag har haft så roligt precis hela dagen! det här har varit något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv. alla har varit så glada och peppat varandra så fint. och jag, som alltid brukar vara jättenervös, var inte ett dugg nervös! utan bara glad och förväntansfull och pirrig. allt gick så bra, och alla hade så roligt på scen. jag skulle kunna skriva om det här i evigheter. klockan ett hade vi en premiärföreställning för elver, och ikväll klockan sju en föreställning för allmänheten. bästa s fotade såklart, så här får ni se!om ni inte känner igen mig så är det jag i hatt och turkos kavaj!


lysander och hermia är förälskade i varandra och flyr till skogs för att kunna gifta sig i smyg.


ett gäng glada hantverkare sätter upp en pjäs som ska spelas för hertigen av aten.


två världar utspelas samtidigt, en människovärld och en skogsvärld. här är älvorna, som är osynliga för människorna i skogen.


älvdrottningen titania fick en pampig entré med hela kören på scen.


älvkungen oberon är arg på sin titania.


puck pressar älskogsört som hon häller i ögonen på de som sover, och den första de får se när de vaknar blir de hejdlöst förälskade i. personer blandas ihop och kärlekar förväxlas och kaos uppstår.
ett slagsmål bryter ut mellan de två älskande paren (det här var verkligen ett verkligt slagsmål, jag blev helt utmattad och sargad på riktigt! men det var hemskt roligt, även om man fick lite blåmärken)."försoning? ja det låter väl som ett utmärkt slut"och sen kom alla skådespelare fram och sjöng vår epilog/avslutningssång.

sista chansen att se vår fantastiska föreställning är imorgon klockan halv elva! åh, jag vill aldrig att det ska ta slut.

relative ways

jag har kommit på nu varför jag älskade min religion a-kurs. det var inte för att vi inte hade ett enda prov eller för att vi ofta fick arbeta hemma på lektionerna eller för att vår lärare skrattade och pratade om hennes ungdom med en italiensk pappa som inte lät hennes dr martens stå i hallen. nej. det var inte därför. utan det var för att hon behandlade oss som vuxna människor precis som hon själv! det var aldrig någon idiotförklaring eller något hånande mot att vi skulle vara sämre än henne. vi var jämlikar. inte svårare än så. hon är nog den läraren som vunnit mest respekt hos mig. det är så fantastiskt skönt och motiverande att bli mött som den vuxen man faktiskt är, och inte som ett barn på högstadiet.

rymden är så lockande och len inatt och lika stark som en halva gin

det är när jag lyssnar på lars winnerbäck som jag förstår varför jag älskar svensk pop.strimmor, hur många gånger ska våren
kunna drabba dig om igen,
och ljuga de vackra historierna
om den stora kärleken
du och jag i strimmorna
vi är sargade människor som tror,
vänd dig inte om

det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen,
vartän vi kom ifrån, vartän vi ska nånstans
håll min hand i vimlet,
människor som tror har en chans
människor som tror har en chansdet känns såhär: 903t2057309tujdklgvjs89yt** !!!!!

this feeling that you find, it's in my headidag är mitt hår fluffigt och i en fläta, och jag har spelat teater hela dagen, så ni får inte alls se en bild på mig från idag! nej, ni får se en bild där jag är hur fin som helst. mycket trevligare! ja, idag var tredje dagen på teatern. dagen började med teater- och musikrep, och sen gick eftermiddagen åt till två genrep! det var jätteroligt att dra igenom hela pjäsen och äntligen få alla scener i ett sammahang, och det känns hur tryggt som helst. jag är inte alls nervös inför premiären imorgon! bara förväntansfull. jag tror att det kommer bli fantastiskt roligt!

idag är det den 25:e och det betyder att jag fick min första lön!!! jaaaa jag är så glad. tydligen så får man inte prata om pengar och hur mycket man tjänar i det här landet, men jag är så stolt över mig själv så jag tänker göra det ändå. jag tjänade 2500 på mina första två veckor i januari! jag är glad. det här är en så skön känsla! nu ska jag slösa lite, lägga undan lite, och spara lite till i slutet av månaden. och dessutom får man studiebidrag på fredag! vi firade lönedagen idag med att äta lunch på maltes mackor. pesto, mmm!
the magic numbers - take a chance

jag bryr mig inte ett dugg om victoria förlovat sig eller inte

andra avenyn har skjutits fram en halvtimme för att det har blivit ett extrainsatt program därför att kronprinsessan victoria råkat förlova sig! det här är tydligen jätteviktigt. jag skulle inte kunna bry mig mindre... jag är inte alls för monarki och skvaller om kändisar intresserar mig bara inte. jag bryr mig inte om victoria gifter sig eller inte. jag tycker att det är så himla sorgligt att det är så uppenbart att vissa människor helt enkelt bara är mer värda än andra. som när en femtonåring blev åtalad för att han kallat en polis för gris. om han skulle kallat en jämngammal för gris skulle ingen ens ha lyft ögonbrynet. men polisen är tydligen mer värd än alla andra människor i det här landet, och victoria också.

we are ready we are ready for the floorgod kväll! idag är det tisdag. jag är så trött och utmattad i min kropp att det känns som torsdag, fredag.. som att en hel arbetsvecka har gått. men det har ju blivit två intensiva dagar på teatern nu. det är en himla tur att det är så roligt oftast, annars hade jag aldrig orkat! nu börjar det dra ihop sig till föreställningen!

annars är detta första tisdagen på ungefär en och en halv månad som jag inte jobbar! jag har nämligen fått ta ledigt idag och på torsdag, annars hade det varit omöjligt att hinna med det plus allt vi gör på teatern. så det är skönt! ikväll ska jag VERKLIGEN lägga mig tidigt (det skulle jag igår, men kunde inte motstå att åka till malmö när han lockade mig med att bjuda på muffins). och så ska jag se andra avenyn, och dricka te med mamma. bra. projektarbetet pratar vi inte om, tack.
hot chip - ready for the floor

en midsommarnattsdröm

i mitt program (samhälle-musik) ingår en kurs som heter sceniskt musikprojekt. det går ut på att man sätter upp en teater/musikal/teater-musik-grej, och vi valde att spela shakespeare's en midsommarnattsdröm. vi har skrivit om manuset och gjort ny musik till, medan kläderna och miljön är 1700-tal ungefär. här är andréa på skolan i morse, när vi packade alla alla saker i en skåpbil och körde bort till teatern och installerade oss.
hela den här veckan kommer vi att vara och intensivrepa på ystads teater, och har alltså inga vanliga lektioner. det är och ska bli hur roligt som helst! jag har inte direkt spelat teater förut, och jag har fått en av huvudrollerna. jag spelar en kille! romantiska och fina lysander som är förälskad i hermia.
idag har vi repat några av de första scenerna, haft musikrep och fixat en massa med kläder och rekvisita. vi är ungefär trettio personer som är med i den här teatern. det blir långa dagar, mellan halv nio och sex de flesta dagarna.ystads teater är den finaste teatern jag vet. nu har jag inte varit på så många teatrar, men den är den finaste ändå. allting, alla detaljer, allt allt är så himla gammalt och fint. och så sägs det att det spökar.

vår fina teateruppsättning en midsommarnattsdröm kan man se gratis på torsdag 13,00 och på fredag 10,30 om man går på österportgymnasiet. om man inte gör det så har vi en kvällsföreställning på torsdag klockan 19,00. biljetterna släpps 18,00 och kostar 40 kronor för barn och studerande och 60 kronor för vuxna. kom kom!

kent - håll ditt huvud högt

allt som är och allt som varit
allt vi tänkt och allt vi drömt om
alla våra högtflygande planer
dom sprack på små detaljer som man glömt

jag trodde att jag visste vad jag ville
men vad fan jag var så ung och dum och full då
allt värt att veta har du lärt mig
men du säger att jag inte står i skuld

så håll ditt huvud högt
för jag älskar allt du gör
håll ditt huvud högt
det är allt man kan begära

jag vet att du gav mig all din kärlek
utan krav på en motprestation
åh, som jag önskar jag var värd dig
att jag kunde ge dig nånting lika stort

men håll ditt huvud högt
för jag älskar allt du gör
åh, håll ditt huvud högt
det är allt man kan begära

åh, det var då, som nu, till sist, för alltid
åh, det var då, som nu, till sist, för alltid

och det var allting som du sa
allting du tänkte, allt du va
allting du drömde, allt du kände
allt du varit

så håll ditt huvud högt
för jag älskar allt du gör
åh, håll ditt huvud högt
jag har allt man kan begära
det är allt man kan begära
det är allt jag har nånsin begärt

the fabulous life of... maria the cleaning lady!

jag förstår att ni måste vara oerhört nyfikna på hur jag har det på mitt jobb! det måste ni vara. så jag tänkte på er idag när jag jobbade, så här kommer en guidad tur!

jag jobbar på wayfinder, ett företag som tillverkar gps-system till mobiltelefoner. min storebror jobbar som it-chef där, så det var via honom jag fick jobbet. wayfinder ligger i regionshuset i lund, vid universitetsjukhuset. så jag måste åka buss eller tåg eller både och för att komma dit, det gestaltas på bilden ovan.


såhär ser jag ut när jag jobbar. stor tröja och leggings och knut i håret! det absolut skönaste som finns. i bakgrunden ser ni min fina städvagn.


på mitt jobb finns det 23 kontor i olika storlekar, 7 toaletter, 1 kök, 2 trappor, 3 stora korridorer, 1 kapprum och 4 konferensrum. och säkert någonting till som jag har missat. allt det städar jag. det är väldigt mycket. det här är den ena korridoren!


som arbetsuppgift har jag bland annat att fylla den här kylen med läsk. det är en av de roligare sakerna jag gör!


här har vi ett konferensrum.


och här har vi en av de två trapporna som är så jobbiga att sopa, och ständigt smutsiga. observera att den inte är så läskig som min blixt på kameran får den att se ut!

hela den här proceduren tar fyra timmar. jag jobbar tisdagar och torsdagar från klockan fyra, och valfri dag och tid på helgen! ibland hatar jag mitt jobb. ibland tycker jag det är trevligt att jag gör så fint hos de som arbetar så att de trivs. men oftast tycker jag bara att det är helt okej! jag tjänar nittiofem kronor i timmen så det är bra. jag brukar tänka att om jag jobbar fyra timmar idag har jag råd att köpa ett par nya skor. eller hur många saker som helst på erikshjälpen. så det är inte så jobbigt att jobba när jag tänker på vad mycket roligt jag kan göra för pengarna, och det är bra att jag har så fria tider och arbetar med mig själv! det enda jobbiga är att det är slitsamt för kroppen, jag får ofta ont i knäna. men det går över efter ett tag igen. jag är glad att jag har jobb, även om det inte är det mest glamorösa så trivs jag ändå!

there's a ghost in me who want's to say i'm sorry

kära vänner! jag är äntligen hemma efter en lång helg i malmö och nu ikväll en massa jobb. jag är helt utmattad och trött! jag har inte sovit så mycket den här helgen. och det har verkligen inte blivit någon bloggning, det ber jag om ursäkt lite för. det finns liksom inte riktigt utrymme för det alltid, när jag är hos min pojkvän i malmö. men låt mig berätta om min helg!i fredags åkte jag först på fest i ystad, sen klockan tolv tog jag tåget till malmö, och vi gick till retro och mötte upp min pojkvän och några till. det var hur trevligt som helst där och vi stannade till stängning! sen gick vi hem och åt såklart pommes när vi kom hem! sen kom vi inte i säng förrän vid halv sex på morgonen. men det gjorde absolut ingenting. på lördag morgon väckte erika oss med att komma med frukostbullar, som vi åt och drack lite kaffe och sen slötittade vi på tv och sov lite under dagen. sen gjorde vi oss i ordning, gick och åt vegetariskt på burger king för att sedan ta tåget till lund för att gå på inflyttningsfest! där kände jag inte en enda förutom erika, men det gjorde inte så mycket. vi parkerade oss vid det goda snacksbordet och åt oss proppmätta. efter någon timme hamnade vi ändå på dansgolvet, dansade till pokerface. som vanligt alltså. vid två tiden begav vi oss tillbaka till malmö, jag ramlade över gustav adolfs torg och hem till min käresta vid tre. idag har jag varit lite ledsen, lite glad, blivit pussad på och ompysslad av världens finaste pojke. det har verkligen varit en bra helg!03,11

"du är det bästa och den bästa. man kan inte tröttna på dig. du är allt, maria"

dancing in the street

s övertalade mig att följa med till ystad ikväll! så nu sitter jag hemma hos henne och smuttar på ett glas vitt, och snart ska vi åka till carro i ystad. sen? jag vet inte. förhoppningsvis malmö! är jag ett levande bevis på ett snabbt skiftande humör? från fredagsångest till fredagsgladd-pepp-fin-hoppig-fnittrig. puss!

and i am giving up on greener grasses

idag är det fredag! ...men det känns inte alls som fredag. men det kanske inte gör någonting? jag menar, varje fredag kan väl inte komma med en fredagskänsla. och dessutom är ju klockan bara lite över tolv, hela dagen återstår ju till mitt förfogande. igår var jag hos min pojkvän, vi åt makaroner till frukost, bakade muffins till lunch och sen vid tre åkte jag till lund och jobbade. det var jobbigt att jobba. jag var trött och hungrig och utmattad och snurrig. men jag klarade det, och efter jobbet åkte jag hem. jag var inte på särskilt bra humör, inte heller när jag skulle gå och lägga mig. kunde inte sova och låg bara instängd med mina egna tankar. ringde min pojke och pratade ett tag, fällde några tårar och sen kunde jag somna.

sportlovet är snart slut. och vad har jag uträttat detta lovet, vad har jag åstadkommit? ingenting alls. dagarna har bara sprungit förbi. men jag hade ju inte heller några planer för lovet, så jag har ju inte direkt misslyckats med någonting. bara tagit det lugnt. det behöver man väl det också. nu sitter jag med hårinpackning i håret, i ett försök att känna att jag gjort någonting av värde. jag tror inte att det hjälper.
ingrid michaelson - the chain

and you shook me all night long

igår mötte jag upp ett par vänner som jag inte träffat på länge för ett kafferep!
vi bestämde oss för espresso house och när vi gått förbi ungefär fem, sex stycken så fann vi ett som hade plats. vi hade kafferep i någon timme. pratade om sånt som man missat när man inte har setts på ett tag, och väldigt mycket om festivaler. massa festival-prat blev det.
efter ett tags vandrande fram och tillbaka på stan bestämde vi att det var dags att äta igen. så vi gick till greekway, åt god grekisk mat och drack öl/vin, som sig bör. vegetarisk toast och halloumisallad!

sen satt vi kvar på restaurangen tills de stängde och försökte komma på vad vi skulle göra därnäst, men eftersom ingen riktigt hade råd att gå ut och fortsätta så skildes vi åt. jag och erika gick hem till min pojke och satt i hans soffa och drack några glas vin och pratade om allt mellan himmel och jord. sen somnade jag mot hans axel, som så många nätter förr.

second hand

nu har jag fått lite olika kommentarer angående second hand-affärer och lite öppettider och så. så jag tänkte skriva en liten kort sammanfattning!

tomelilla
erikshjälpen - ligger vid stationen, precis bredvid ica
öppettider: torsdagar 12-18, lördagar 10-14

röda korset
- ligger på torget, bredvid thai-restaurangen
öppettider: måndagar och torsdagar 12-17

tomelilla secondhand
- ligger på bangatan bredvid låssmeden
jag är inte säker på öppettiderna, men tror att de har öppet varje dag

malmö
myrorna - södra förstadsgatan 74 och ystadvägen 19
öppettider: måndag - fredag 10-18, lördag 11-16 respektive 10-15

uff/humana - möllevångsgatan 29b (ungefär runt hörnet på byggnaden som myrorna ligger i)
öppettider: måndag - fredag 10-18

chique second hand
- kärleksgatan 3 (en tvärgata på gågatan vid storgatan)
öppettider: måndag - fredag 12-18, lördag 12-16

goddam! - adelgatan 15 (inte så lång från centralen)
öppettider: måndag - fredag 19-19, lördag 12-17

erikshjälpen - volframgatan 5
öppettider: tisdagar och torsdagar 14-18, lördagar 10-14

stadsmissionen - östra förstadsgatan 25
öppettider: måndag - fredag 11-18, lördag 10-14

sopstationen återvinningshuset - carlsgatan 16
öppettider: måndag - fredag 10-18, lördag 10-15

lund
erikshjälpen - stora södergatan 25
öppettider: tisdagar och torsdagar 11-18, lördag 10-14

uff/humana - bankgatan 15a
öppettider: ?

sen finns det säkert en massa fler som jag inte vet om! ta er friheten att fylla på listan. det finns bland annat bra röda korset-affärer i både ystad och sjöbo också. själv gillar jag de små second hand-affärerna i tomelilla bäst, där är det billigast!

tant maria på tredje våningen

god dag! idag (snart) ska jag på kafferep med mina vänner. därför har jag klätt mig som en tant idag, för att få den rätta känslan. det blir nog hur fint som helst! jag ska möta dom om en kvart på espresso house, och när vi har kafferep-at färdigt.. ja vem vet? det är lov och vi befinner oss i malmö. the sky is the limit!

maybe i will get to meet you someday, among the angels and the clouds


idag är jag glad! jag beställde den här blusen/linnet från hand be down-bloppis i fredags för femtio kronor och idag kom den med posten. och jag älskar den! den sitter precis som jag hade väntat mig och känner mig bara så fin i den. jag.vill.ha.vår.nu.nu.nu.

så plötsligt kändes denna dagen lite värdefull ändå, bara för att jag fick ett paket med posten. jag älskar att beställa saker från internet, jag älskar att så förväntansfullt titta i brevlådan varje dag och gå och vänta på något fint! nu ska jag snart ta bussen till jobbet, och efter jobbet ska jag träffa en gammal vän och ta en fika med henne i lund. det var alldeles för länge sen vi sågs! och efter det blir det malmö som vanligt, och där kommer jag nog stanna ett par dagar. det är ju lov. så nu måste jag nog sätta fart så jag hinner äta och packa väskan. solen lyser!!
marit bergman - you're with me

come back come back and haunt me

det här kommer kanske låta lite töntigt men det är såhär jag ska se ut i vår! jag pep till glatt varje gång jag klickade mig vidare på hemsidan, för verkligen allt är så fint. ljusa färger mot blek hy, pasteller, strumpor, denim. åh!! jag kan knappt vänta till den 25:e och lön. allt är från topshop, såklart.

i'm saying my i love you-s, i don't want to goi hold him so tightly
oh please God almighty, if you really exist
please make him stay, don't let him drift away
oh please don't call back your bliss

i think i could believe, oh i think i could believe,
if you just please God
now that i found him
can i keep him?

lost again at 3 am

ibland förstår jag inte varför man slutar lyssna på musik. det är väl antagligen så att det kommer massa nya band och nya bra låtar och så glömmer man helt enkelt bort att lyssna på de gamla bra låtarna och banden. idag bytte jag äntligen låtar på min ipod (jag har inte gjort det på evigheters evigheter, jag kan nästan alla de låtarna utantill nu, det säger väl en del) så nu har jag lagt in en massa massa bra ny och gammal musik så jag riktigt längtar efter att sätta mig på bussen och tåget så jag får lyssna! jag talar om shout out louds, laakso, marit bergman, the concretes... åh!!

ikväll var jag på balett som vanligt. jag blev lite ledsen för jag kände mig så dålig, men det gick ändå ganska bra, och så klarade jag två piruetter! två piruetter som såg bra ut, då. jag blev stolt. även om de andra gjorde tre när jag gjorde två. man får inte vara för hård mot sig själv. nu händer det inget roligt här längre, så jag ska koka mig en till kopp te och titta på ett gammalt avsnitt av andra avenyn.när jag lyssnar på shout out louds, laakso, marit bergman och the concretes kommer jag att tänka på siesta 07. det var fint det, som jag och erika dansade till de konserterna, som var efter varandra, med shout out louds och laakso. fina dagar i solen.

and i do remember waking up with head ache in your parents living roomförresten - i lördags låg det här i min brevlåda! rosa tulpaner och ekologiska geléhjärtan från s. så himla fint. jag älskar rosa (och henne).

idag efter att jag varit hos tandläkaren gick jag in på biblioteket för att förhandsboka den fjärde boken i om jag kunde drömma-serien, som kommer ut i mars. där var nio personer före mig i kön!! nio personer. jag vet inte hur snabbt folk läser, men om man räknar med en månad så är det nio månader jag måste vänta innan jag får läsa den! det går bara inte. jag får nog förhandsboka den på internet istället.

på biblioteket träffade jag min äldsta barndomsvän! vi träffas ytters sällan trots att vi bor så nära varandra. det är knappt så vi känner varandra längre. vi satte oss ner och pratade en stund och även om vi berättade vad som var nytt i vårt liv sen vi pratades vid sist, så känns det ändå som att tiden stått still. för mig kommer hon nog alltid vara den som var min bästa vän under min uppväxt, så nära mig som som man kan komma en annan människa. för mig kommer hon alltid vara tjejen, som var som min syster, som hade stora ringar i öronen och som älskade britney spears och christina aguilera. som jag mimade och dansade till emilia, arvingarna, lambretta med. för mig kommer hon alltid vara hon som jag satt och klippte ut bilder på kändisar med, ur flera hundra tidningar, och gjorde stora kollage i våra gamla bokmärkesalbum. det är svårt att se henne som vuxen tjugoåring, som röker cigaretter och lagar mat själv när vi som små bara fick värma köttfärssås i mikron.

en komikers uppväxt

första gången jag läste den här boken var jag fjorton år. jag gick i åttan och jag minns inte varför jag valde att läsa den från början, men det gjorde jag i alla fall, och jag minns att jag tyckte att den var väldigt bra. på första sidan i boken står det här:

det skrev jag av på första sidan i min dagbok och tittade ofta på det stycket. det var nog de finaste meningarna jag sett.


boken handlar om tolvåriga juha och hans uppväxt i sävbyholm. det enda han är bra på är att vara rolig, och han vill så väldigt gärna passa in. det gör han inte.


det är fruktansvärd hemsk bok om samhället och klassen som juha växer upp i. barnen är så elaka mot varandra, det var flera gånger som jag var tvungen att ta en kort paus mellan de hemska orden som de kastade på varandra i boken.


sävbyholm är ett samhälle som de vuxna tycker är paradiset på jorden. men de vet inte heller om att deras barn blir slagna och mobbade i skolan av klasskamrater som tar sig friheten att slå och mobba för att de tycker att de är mer värda än dom andra. det är hemskt.
även om den är förskräckligt hemskt så är den bra och fin och jag tycker att alla alla borde läsa den för den får en att öppna ögonen lite. en komikers uppväxt heter den och är skriven utav jonas gardell.

jag kommer inte på någon bra rubrik, allt är så tyst runt om mig, bara väggklockan som tickar och svaga ljud från hans andetag.

igår var en väldigt märklig dag på jobbet. ni förstår, jag brukar alltid skynda mig igenom hela processen för att bli klar så snabbt som möjligt. igår gjorde jag inte det. jag var omsorgsfull och långsam och tyckte nästan, nästan, att det var kul. vad kul att jag gör så fint till alla de här människorna som kommer trivas på ett rent och fint kontor. så tänkte jag. och det var trevligt. jag var ensam på kontoret så jag satte på radion och plötsligt gick inte tiden så långsamt längre. så borde det kännas varje gång jag jobbar, men det gör det knappast.

idag är det måndag vecka åtta. efter jobbet igår åkte jag hit, till malmö, och vi beställde pizza till våra hungriga magar. africana - med jordnötter, ananas, tomater och curry. åh! jordnötter i mat är nästan det bästa jag vet. näst efter erikas hemmagjorda pesto. nu sitter jag och dricker kaffe med ovispad grädde i (sjukt gott) och äter knäckebröd med morotsmarmelad. han sover fortfarande, och det är tråkigt för jag måste snart åka hem. jag ska nämligen till tandläkaren klockan tre, och ikväll är det balett som vanligt. lite kul ska det ändå bli att komma hem, för jag har starka förhoppningar om att det ligger ett litet paket och väntar på mig i brevlådan! och så är det ju lov nu! ååh.

sunday night arrives, and everything's too late again tonight

idag är det söndag! solen lyser idag också, och jag mår bra så jag är ganska nöjd. alldeles strax ska jag åka och jobba, sen efter det ska jag åka till malmö och vara med min pojkvän. det är bra, för jag saknar honom väldigt mycket. och just det, nu är det ju lov!! det kommer bli trevligt. fast jag kommer ju jobba som vanligt ändå. men ni får ha en fin söndag allihopa. puss!

c'est une boume pour andersigår skulle vi på tjugoårsfest på kärleksdagen. vi började med middag hemma hos carro!
vi åt wook och chokladtårta och sådär. jag skrattade så att jag fick ont i magen! det är skönt.där var det fest så det stod härliga till! fullt av folk och trevligheter. en riktig dj och allt. vi drack vin och dansade och hade roligt. sen började en kille prata med mig, och det visade sig att han var från växjö. trevligt tänkte jag. sen efter att vi hade pratat ett tag så kom jag på att jag kände igen honom, och tillslut kom vi fram till att vi hade träffats på emmabodafestivalen 07 och pussats under en presenning hela sista kvällen. hur märkligt som helst! men trevligt såklart. vid två åkte vi hem, och jag dukade som vanligt upp hela köksbordet och åt som om jag aldrig sett mat förut. fin lördag!

ever fallen in love

gud vad jag är duktig! jag har verkligen storstädat mitt rum, ja jag har till och med DAMMAT. jag minns ärligt talat inte senaste gången jag dammade i mitt rum. men det gjorde jag idag, det kom nog ur en arbetsskada. och så har jag dammsugat, bytt lakan, putsat speglen och gjort allting fint. sen åkte jag till simhallen och simmade en kilometer på cirka trettiofem minuter! kom hem, drack en kopp kaffe, åt hallonpaj och en muffins. såhär borde alla lördagar vara! nej.. det hade varit tröttsamt. men fler lördagar i alla fall. om ett tag ska jag duscha, sen ska jag bege mig till erika och se om hennes garderob kan hjälpa mig att känna mig fin ikväll.

jag kan inte släppa tanken på att jag vill ha orange hår. inte rött, utan precis sådär fint orange. åh. jag hade det en gång i femman, när jag gjorde ett misslyckat försök att färga håret brunt. jag har väl generellt ingen bra erfarenhet av hårfärgningar, eftersom mitt hår alltid har varit för ljust för att den rätta färgen ska fästa. jag har haft orange, lila och rött. men när jag färgade det rött var det faktiskt meningen att det skulle bli rött. men ändå. jag skulle så gärna vilja göra någon förändring, färga håret, men jag tror inte att jag vågar. så här hade jag kunnat se ut i orange hår, om man vågar lita på en dåligt photoshopad bild! inte så pjåkigt ändå! men blont är ju också fint..

face to face cheek to cheek let's leave it just like this
imorse när jag vaknade (efter nio, tio timmars sömn!!) strålade solen in genom mina små fönster. när jag kom till köket hade mamma ställt en fin bukett med rosa rosor på bordet och det var så ljust ute att jag blev tvungen att kisa. det var så himla fint ute att jag tänkte att det nästan var okej med snö, bara för att det gnistrade så fint. smält, snö! smält! snart är det vår!

igår var jag med s. vi tittade på tv, åt ben & jerry's, drack äppelcider och tittade på fina skor på internet, och jag hjälpte henne att sy lite på en rosa-randig kjol. det var fint, en sådan fin och lagom fredagskväll med en av sina bästa vänner, och sen vaknar man upp till en lika fin lördagsmorgon. jag hade glömt hur bra det känns att vara hemma! idag känner jag mig sjukt hurtig och full av energi. jag tänkte ta och städa hela mitt rum (det står fem kaffe-koppar på mitt skrivbord och det är katt-hår i hela min säng..) och när jag är klar med det funderar jag på om jag skulle gå till simhallen och simma lite! sen känner jag för att laga god mat till min familj, och ikväll ska jag på en stor tjugoårsfest!
sahara hotnights - salty lips

alla vill ha hela världen

nu har jag anmält mig till högskoleprovet som är den 28 mars! det känns så vuxet att jag inte ens kan beskriva det. jag ska ju inte söka till någon högskola det här året, men syon säger att det är bra att ha gjort det ett par gånger, för den första gången får man oftast inte särskilt bra resultat. så jag ska göra det en gång mest för att se hur det går till och sådär. synd att det kostar 350 kronor att göra det bara. sista anmälningsdag är på söndag, om någon annan skulle vilja göra det!

(ps. när man känner sig tömd på energi, blir på dåligt humör av ingenting och känner för att börja gråta precis hela tiden. då är det dags att gå och lägga sig. så jag gör det nu. för säkerhets skull)

fredagen den trettondeden här tjusiga väskan köpte jag på erikshjälpen igår för en tjuga. den är lagom stor och lagom tantig. i den ligger lite andra spännande saker som jag också köpte, till exempel en blus och en fluga, men det orkade jag inte fota. det bästa med den är att den har blixtlås och så får man plats med systemkameran i.

om du kan drömma om det kan du bli det
igår var en märklig dag. först var jag glad, sen var jag ledsen, sen var jag glad när s kom hit och vi gick på erikshjälpen, sen var jag ledsen på jobbet, sen blev jag glad när jag kom hem och umgicks med erika till klockan elva igår kväll. uppochner-dag. typ. imorse när jag kom upp och skulle äta frukost sa mamma att det var tolv minus ute. det är inte alls okej. kylan har bitit tag i mig idag, och jag har bara varit ute två gånger - till och från skolan. jag har/har haft på mig två av nästan allt idag. två par skjortor, en av mamma och en av pappa. två par strumpbyxor, två par strumpor, två halsdukar. man får ju ta till det stora artilleriet när det är så kallt ute.

jag har i alla fall redan slutat för dagen och tänkte vara duktig att jobba med mitt projektarbete en massa idag. och göra lite franska. igår bestämde jag att jag skulle sova hela dagen för jag har inte sovit ordentligt på två veckor ungefär. jag känner mig utmattad som en zombie, fysiskt. men nu känner jag inte alls för att sova. jag känner för att fixa med mitt projekt och så lyser ju solen så fint utanför, även om det är minusgrader. ikväll hoppas jag att jag kan stå emot tilltalande idéer om malmö och fest, för jag behöver verkligen ta det lugnt en kväll. och vila. det är inte ofta man hör mig säga så!

hubert.

i eftermiddag/ikväll ska jag jobba. det känns hemskt jobbigt och tråkigt och jag är verkligen inte alls på humör idag för att jobba. men det måste jag ju. så till er som inte ska jobba tipsar jag er här och nu: ladda ner jonathan johansson (låter som en blandning av emil jensen (skånskan), kent (texterna) och pacific! (syntharna)) och gör bara saker ni tycker om. typ baka, skriva, måla, laga mat.. sen tycker jag att ni kan gå in på kattjouren, rädda katten eller kattkommando syd och adoptera en hemlös katt. de är ju så himla fina och det måste vara tråkigt att inte ha någonstans att bo.

jag sökte dig och fann mitt hjärta
idag bär jag på en märklig känsla som jag inte kan skaka av mig och inte heller komma på vad det är. men jag har haft stora kängor på mig idag, tjocka strumpor, stickad tröja och varit kall nästan hela tiden och jag är trött på snöslask. så därför får ni mycket trevligare bilder istället, från i somras. körsbärsträd är ju verkligen det finaste som finns, och byxorna och skorna på bilden ovan borde jag verkligen använda oftare.

kom in eller stå kvar om du hellre vill det

nu har jag gått och fnissat för mig själv ett tag. anledningen är att jag duschade nyss, och det borde väl inte vara så roligt, tänker ni nu. men nu är det såhär att vi har duschen i ett rum i källaren (bredvid mitt rum, lyx) och om man går igenom dusch-rummet kommer man till ett annat rum typ tvättstuga alternativt djur-rum om man har en djurtokig lillebror som samlar på ödlor. i vilket fall som helst så har vi inget lås på duschrumsdörren för vi håller på att göra om och sådär. så stod jag i duschen när det knackade på dörren, och eftersom jag trodde att det var mamma, så skrek jag: kom in eller stå kvar om du hellre vill det!! och så stack jag ut huvudet ur duschen, väl medveten om att jag hade långa mascara-ränder på mina kinder. vid dörren står en chockad äldre man, som pappa, som var i rummet intill, väntade. han ursäktade sig lite snabbt, backade som reflex varpå pappa kom ut och skrockade ha, oj, ja, vi stod precis och pratade om lås på dörren, kom in kom in. själv kunde jag inte sluta skratta för mig själv. jag måste ha sett otroligt fånig ut!! haha.

jag ger dig inte min morgon och inte min dag, du får nåt så mycket bättre, du får hela jävla jag
imorgon fyller min pojkvän tjugo år. det är svårt med presenter till honom, så den här gången köpte jag något som kanske inte är den finaste presenten men som jag vet att han hundra procent kommer tycka om; nämligen jack daniels-whiskey. han tjatar om den jämt men har nästan aldrig råd att köpa det själv. så nu köpte jag en liten flaska som jag ska ge till honom ikväll eller imorgon. och så får han ju mig såklart, fast mig har han ju redan.

underneath the stars
och så har det blivit snökaos i skåne också. det är ju som vanligt i februari, när man just tror att man kanske, kanske slipper snön i år. det gör man givetvis inte. snö är det värsta jag vet, för det är hemskt blött, det är slask överallt och jackan och halsduken är blöt i flera timmar efter att man varit ute. det är inte alls kul. som tur är bor vi i skåne och slipper snö ganska ofta. annat är det för dom i norrland, minsann, där hade jag aldrig klarat av att bo. jag döpte dessa bilderna till "snöstorm" men förstår nu att det kanske är lite att ta i...

idag är det onsdag. jag har överlevt halva veckan och ikväll ska jag åka till malmö (igen). men idag fyller min blogg exakt två år!! det har hänt otroligt mycket på den tiden, det ska sägas. jag är knappast samma person men jag och bloggen har vuxit samman! kan knappt föreställa mig hur det skulle vara utan att ha något att komma tillbaka till, någonstans att skriva allt jag har att säga. så nu är det ju en himla tur att det finns bloggar, och det är tur att ni finns till, för annars hade inte det här varit lika roligt!

and i am helpless sometimes wishing's just no good
ibland får man bråttom fast än att man bestämde sig för att man inte skulle få det. så blev det för mig idag. jag gick upp tidigt så jag skulle hinna äta lång frukost, läsa tidningen, blogga, klä på mig ordentligt och packa väskan med mat och allt som ska med. ändå blev det bråttom. fast nu när jag tänker efter blev det inte så värst bråttom egentligen, det var mest mina föräldrar som stressade mig, men nu är jag klar och tåget går inte förrän tio i. jag stressade i mig en kopp kaffe och två kakor till och med, bara för att jag inte skulle bli hungrig på tåget, och just därför har jag bara ont i magen nu istället. det är dumt att stressa. speciellt när man egentligen inte behöver.

nu ska jag i alla fall snart åka till skolan, jag ska ha franska och franskaprov men innan det tänkte jag ta en titt in om på röda korset. sen direkt efter franskan måste jag ta bussen till lund och jobb. och sen malmö. men det är okej. snart är det onsdag och snart är det lov. synd bara att jag blev på så hemskt dåligt humör nu, helt utan anledning. men det går väl över!

it's so beautiful to be guided by you

ikväll dansade jag balett. det är så himla roligt! även om det går snabbt och jag är lite förvirrad. men det blir nog bra till slut. på vägen hem efteråt blev jag för första gången sen jag fick körkort stannad av polisen! de hade körkorts- och nykterhetskontroll, och det gick givetvis bra. polismannen tackade för sig och önskade mig en trevlig afton, sen var det inget mer med det! nu har jag ätit mackor, druckit te och duschat och vill bara hoppa i säng. samtidigt vill jag bara sitta uppe, för jag hatar att sova (ensam). imorgon är en ny dag.

vad hoppas du? vad önskar du, vad vill du?
är du rädd? är det så? du är rädd? du är rädd!
om du är rädd sluta med det.


navy taxi

nu är jag glad! auktionerna jag la upp på tradera för två veckor sen avslutades idag för 125 respektive 210 kronor! det sitter fint ska jag tala om. sen sålde jag ett par andra skor till en vän för hundra. för att citera petter: det går bra nu.

ps. jag älskar mitt visakort. det är så bra och praktiskt att kunna handla på och beställa från internet så enkelt! och sen kan man se på internetbanken varenda liten grej man köpt och analysera det. praktiskt!!

mats berg
min lillebror är så himla fin. men han är inte så liten och det känns konstigt att kalla honom för lillebror då. han är bara fjorton månader yngre än mig och minst lika lång som jag. när vi var små trodde alla att vi var tvillingar för vi var så lika varandra. det är vi fortfarande. vi har exakt likadana näsor och får exakt likadana rynkor på dem när vi skrattar. i skolan säger mina klasskamrater att jag har en dubbelgångare när de får syn på honom i matsalen. vi har inte alls samma åsikter, inte samma uppfattning om etik och moral och inte samma värderingar, och ibland kan han vara riktigt dum i huvudet. men han är ändå så bra och fin, för han gör mig glad och uppskattar mig fast än att han inte säger det. jag brukar låtsas att vi är tvillingar, det hade varit mycket roligare om vi var det.

i don't know anymore, every heartbeat needs a reason
idag känner jag mig skir. det känns fint. klänningen är erikas, hon använder inte den så mycket så jag bestämde mig för att sno åt mig den ett litet tag. och vita strumpbyxor använder jag då alldeles för sällan. paraplyet köpte jag förresten på erikshjälpen i torsdags för femton kronor. det är fint och har som tur inte behövts användas idag.

ja idag är det ju den nionde februari vecka sju. sista veckan innan sportlov och jag har massor att göra. men jag har bestämt mig för att hålla mig positiv och glad för att få ångest hjälper ju ingenting. så jag ska bara göra vad jag måste och snart är veckan slut, då kan man göra nästan vad man vill. och dagarna kan man ju alltid pigga upp med knutar på sned och fina kläder.
jens lekman - your arms around me

.


jag vet att jag ska älska dig tills jag dör.

mitt hjärta

här är min fina helg som spenderades i malmö!i fredags åkte vi till malmö och på förfest hos erikas pojkvän. runt tolv tog vi oss mot KB och dansade så att svetten lackade till massa fin popmusik. det var så himla kul! efter några timmar blev vi trötta, gick till retro för att möta upp min pojkvän och några till vänner, för att sedan gå till mc donalds och slutligen hem! det var en hemskt fin och rolig kväll.
på lördagen gick vi på en mysig inflyttningsfest hos finaste björn. han hade den mest förtjusande lägenheten jag sett, precis vid kronprinsen i malmö. där var så fint så jag hade kunnat tänka mig att flytta in hos honom! där var det vin och massa massa skratt och bara kärlek. så himla mysigt och fint. lösmustaschen som jag gav honom i present blev en hit! men på natten började det snöa, och det var kallt när vi gick hem vid halv tre-tre. tur att man hade vantar och en hand att hålla i.

åh så mycket kärlek på en och samma gång! jag är så lyckligt lottad!

och såhär ser det ut om man tittar ut genom hans fönster, ungefär tio i sex på kvällen.
ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. som den här söndagen, till exempel. jag hade planerat imorse att åka hem tidigt i eftermiddags, gråta lite för jag kände mig så ledsen, sen plugga franska precis hela dagen. sen förändrade min pojke planerna och ångesten och jag gick med på att stanna två timmar tills nästa tåg gick. solen strålade ju så fint utanför fönstret, och hans ord var så varma mot min kind. och senare när jag skulle ge mig av till tåget, ja då höll han fast mig så hårt att det helt enkelt inte gick att komma loss. du får inte rymma, sa han när jag reste mig bara för att gå på toa. och såklart kunde jag inte rymma från honom utan stannade två timmar till, tills nästa tåg gick. halv nio var jag hemma, och kommer nog inte hinna eller orka plugga något ikväll. men vad spelar det för roll? han är hundra gånger viktigare än franskaprov och projektarbete, och idag har vi varit tillsammans i fjorton månader.

malmö

åh goder afton! det är lördag kväll och jag sitter i språnget och väntar på att pojkvännen min ska bli klar snart så att vi kan smita iväg på inflyttningsfest! jag är lite trött sen igår, men det ska nog gå bra ändå. vi var som planerat på KB, med ett traditionsenligt besök på mc donalds vid tre-snåret. idag har jag jobbat, blivit bjuden på kladdkaka och på vägen hit från jobbet köpte jag med mig två stycken china box hem! ni kan tro att han blev glad för den fina överraskningen. det var ljuvligt gott. sen sov jag en timme. imorse var jag förresten ute på buttericks och köpte lösmustasch som jag ska ge bort till värden ikväll! det var roligt. jag älskar malmö obeskrivligt mycket, älskar att spendera varenda helg här. och i pojkrummet. men nu ska vi strax fara. ha så kul ikväll och var försiktiga! puss

ever fallen in love with someone ever fallen in love in love with someone ever fallen in love in love with someone you shouldn't've fallen in love with?
nu är jag färdigpeppad och fin! men väldigt svart.. jag tror jag sätter på mig lite rött läppstift sen. nu ska jag snart gå till konsum och köpa lite godis som jag och s kan äta på tåget till malmö. sen ska vi på förfest hos mille och sen kb! som sagt. finfredag hoppas jag. jag stannar i malmö hela helgen så jag sticker väl in nåt inlägg imorgon. trevlig helg på er allihopa!

DET ÄR FREDAG!

jag har gjort en oslagbar fredags-spellista. den funkar lika bra att sminka sig till som att dansa till och som att sitta i en soffa och dricka vin till. jag är nöjd helt enkelt. så här får ni den! den heter DET ÄR FREDAG! men funkar säkert lika bra på en lördag. vi får testa imorgon, helt enkelt. länk till spotify finns här!

 • the cure - friday i'm in love
 • belle and sebasitan - we are the sleepyheafs
 • belle and sebastian - to be myself completely
 • vampire weekend - campus
 • laakso - high drama
 • the magnetic fields - i thought you were my boyfriend
 • britta persson - happy hour
 • feist - i feel it all
 • modest mouse - float on
 • when in rome - the promise
 • ultravox - dancing with tears in my eyes
 • martha reeves & the vandellas - dancing in the street
 • hot chip - ready for the floor
 • laura branigan - self control
 • those dancing days - home sweet home
 • MGMT - electric feel
 • the essex green - the late great cassiopia
 • vapnet - inga fåglar
 • kate nash - skeleton song
 • joy division - love will tear us apart
 • buzzcocks - ever fallen in love (with someone you shouldn't've)
 • au revoir simone - sad song (pacific! remix)
 • biker boy - you got me wrong (vapnet remix)
 • friendly fires - paris (aeroplane remix)
 • ladyhawke - back of the van

men dansa då!

fredag jag är kär.

idag är det fredag!! om någon lyckats missa det. jag har sovit ungefär fem timmar i natt, det är inte helt okej. jag måste nog ta en liten powernap sen om jag ska orka dansa hela natten. ikväll ska vi nämligen till KB! det är bästa klubben first class riot och jag känner att det kan bli en hur bra kväll som helst.

nu sitter jag hos eurika, vi tittar på ett märkligt amerikanskt matprogram och erika sitter och kommenterar konstiga saker för sig själv medan jag skriver. "och där kom osten!", "hon är så galen i fett!", och nyss applåderade hon åt TV:n... konstig tjej. jag kom i alla fall hit för någon timme sen efter min enda lektion i skolan, och så bakade vi scones och åt det till frukost med blåbärssylt och kaffe. gott.

dampsyrran

jag har en fin vän. hon heter andréa, har världens knäppaste humor, är bäst på att göra folk glada, säger konstiga saker och är alltid oförutsägbar. hon klär sig fint och så är hon världens snällaste kompis som gör en glad hur ledsen man än bestämt sig för att vara. hon skriver en rolig blogg. läs den här!

1234 tell me that you love me more
idag slutade jag vid halv tio efter min idrottslektion. fint! idag tänkte jag börja skriva lite på mitt projektarbete och sen ska jag träffa erika en stund, kanske erikshjälpen, och sen jobb. torsdagar är fortfarande min favoritdag av veckodagarna, trots att jag jobbar. det är en speciell känsla på torsdagar. jag slutar tidigt och man känner att imorgon är det helg. underbart. när jag skulle fota de här bilderna nyss trillade min systemkamera i golvet, från skrivbordet, och jag hann fånga den efter första studsen i golvet. jag började nästan gråta! den får inte gå sönder! det är min käraste ägodel och så har jag ju ingen garanti... har kommit på bästa receptet för att mitt hår ska bli så lockigt/rufsigt/huller-om-buller: duscha och somna med blött hår och cykla till bussen på morgonen när det duggar och är dimmigt. då står det på alla håll och kanter och det är ju rätt trevligt ibland.
feist - mushaboom

where are you when i play solitarie?

gud vad jag har varit duktig idag! har i princip skrivit klart religionen och sitter just nu och firar med te, mackor och kakor, vilket jag givetvis skulle gjort ändå. men idag har jag varit extra duktig tycker jag. och det är ändå bara en helt vanlig dag. kände mig ovanligt fotogenisk idag också så här får ni en till bild på mig från i eftermiddags. jag gillar mitt hår. oj, nu kom jag på att jag måste duscha ikväll, det är väl bäst att sätta fart då, eftersom jag vill komma i säng tidigt för jag har idrott imorgon bitti!

hela världens hunger samlad i mig

jag har ju glömt visa lite bilder från min helg! fredag:
vi bakade kakor, gick på 19årsfest, drack vin, åt (världens största) chips, dansade till klockan tre. bilderna är tagna av s, som är så snygg på bilden ovanför den här.

lördag:vi var på köksborsfest hos malin och jag bakade gröna monstermuffins och bjöd på, vi drack vin och dansade hejdlöst till markus krunegård. bilderna är lånade av snälla vänner som gärna lånar ut sina bilder till mig!

i don't do crowdsidag har jag minsann varit effektiv! jag åkte till skolan tidigare än jag behövde och satt i en och en halv timme och skrev på ett religionsarbete och pratade med min handledare om projektarbetet. duktig maria. nu har jag kommit en bit på religionen och hoppas att kunna skriva klart det ikväll eller i dagarna. det finns ju inte så hemskt mycket tid kvar att plugga när man jobbar tre dagar i veckan. tur att jag inte har så mycket läxor. men hur som helst! idag har jag en ledig eftermiddag/kväll vilket är så himla skönt. kände mig bra till mods redan när jag vaknade imorse, men det kan också bero på att jag vaknade av en puss. nu lyssnar jag på camera obscura och dricker kaffe, drömmer om färgglada cupcakes och maskerader. det är onsdag och planerna inför helgen börjar smidas. jag är nöjd.
camera obscura - if looks could kill

i'll give you half the world if that's enough

idag kom min baddräkt på posten, som jag köpte på tradera! det var nog det snabbaste köpet jag någonsin varit med om. underbart. jag ska använda den som body och den sitter perfekt och var precis så som jag förväntat mig och jag älskar den redan! det kommer nog bli väldigt väldigt fint, även om jag känner mig lite naken.
ju mer tacksam man är, desto mer har man att vara tacksam över

är magen glad så är människan glad, enligt gustav svensson. och för ett tag sedan kom mamma hem efter att ha handlat, och vi satte oss och åt baguetter med örtsmör, gifflar och drack en kopp kaffe. det gjorde susen. mamma var så glad så det smittade av sig lite på mig. sen gjorde hon en sallad till mig som jag kan äta på bussen på väg till jobbet i eftermiddag. snäll mamma har jag!

du håller mig kvar i nåt jag lämnat för länge sen
mina ögon såg konstiga ut idag, tyckte min mamma. hon undrade om jag var ledsen när hon kom in och tittade till mig nyss. jag förstår inte vad hon menar med ögonen, men jag känner mig lite ledsen, men det sitter inte i ögonen tror jag. men knästrumpor är så himla fint, när det blir varmare ute ska jag köpa gråa beigea vita knästrumpor och ha på bara ben. det kommer nog bli väldigt fint och speciellt med en beige trenchcoat till. men ännu är det kallt ute, och mina ben kommer förmodligen domna av i kylan idag. idag är det tisdag vilket betyder lång dag med skola och jobb. trots att jag inte har börjat än, men jag sitter här och förbereder mig. franskprov om en vecka och jag känner mig lite vilsen. och jag vill ha dig nu som jag hade dig förut.
friendly fires - paris (aeroplane remix)

markus

programledare: har du anordnat en festival någon gång?
markus: nej verkligen inte. jag hade fest en gång, det var tråkigt.

och sjunger om glädje och kärlek och allt som hänt som inte borde ha hänt

it's looking like a limb torn off
or altogether just taken apart
we're reeling through an endless fall
we are the ever-living ghost of what once was

but no one is ever gonna love you more than i do
no one's gonna love you more than i do

and anything to make you smile
it is my better side of you to admire
but they should never take so long
just to be over then back to another one

but no one is ever gonna love you more than i do
no one's gonna love you more than i do

but someone, they could have warned you
when things start splitting at the seams and now
the whole thing's tumbling down
things start splitting at the seams and now
if things start splitting at the seams and now,
it's tumbling down
hard.

anything to make you smile
you are the ever-living ghost of what once was
i never want to hear you say
that you'd be better off
or you liked it that way

but no one is ever gonna love you more than i do
no one's gonna love you more than i do

and i lied a lot too, maybe to forget you

jag har dansat balett i tre år. idag var det terminsstart på studion och jag testade för första gången på nivå två. det var högt tempo, svårare men framför allt var det en utmaning. och det var det jag letade efter! i den andra gruppen jag gick i var jag så van vid allt och det var inte tillräckligt svårt. nu har jag fått något att bita i, något att öva på, en utmaning, och det känns jätteroligt. det ska verkligen bli kul att dansa i år! imorgon är det tisdag igen. jag har franska och åker direkt från skolan till jobbet och kommer hem sent. det är tråkigt. men efter tisdagar kommer onsdagar, och det är bra. imorgon har jag sovmorgon, det kanske man borde utnyttja och gå och lägga sig nu på en gång. men nej, det är tråkigt att sova tycker jag.
anna ternheim - my heart still beats for you

paris is burningde här glasögonen köpte jag på röda korset idag. de kostade fem kronor, men eftersom de hade rea på allt så fick jag dem för halva priset! helt okej tycker jag. men jag måste nog knacka ut glaset om jag ska kunna använda dem utan att bli helt snurrig. hittade även en åh så fin korsett/bustier men den var för stor. tråkigt för den kostade bara tio kronor. jag pratade även med en ansvarig på röda korset om ett samarbete med mitt projektarbete, vilket de gärna gick med på! så nu måste jag hitta sponsorer så jag kan trycka upp min bok. om ni har en sisådär två och ett halvt tusen till övers så tveka inte att stödja mitt projekt! ikväll är det terminsstart på studion och jag ska äntligen dansa balett igen, och nu ska jag skriva om amish-sekten. förresten så vann jag den här baddräkten på tradera idag, hoppas den passar för det var lite dyrt. jag ska använda den som body hade jag tänkt!
ladyhawke - back of the van

you make my tongue loose

god morgon! idag mår jag hur bra som helst, förutom att jag är lite lite trött och är lite illa till mods av alla märkliga drömmar jag drömde inatt. men förutom det är jag okej, vilket känns bra eftersom jag inte var det igår, och verkligen inte vid den här tiden. om en och en halv timme ska jag åka och jobba, och det ser jag fram emot endast för att jag efteråt ska åka till malmö och träffa min fina pojkvän som jag saknar så. nästan obehagligt mycket, trots att vi sågs i torsdags. kan också bero på mardrömmarna i natt, i och för sig. ja, och nu är det söndag, första februari och ny vecka imorgon! mycket att göra nästa vecka, men snart är det lov och vår. bilder från helgen får ni se när jag har snott åt mig några från s och qu!
bloc party - sunday

drunken "i love yous" on top of the world

bloc party - i still rememberi, i still remember how you looked that afternoon
there was only you
you said "it's just like a full moon", blood beats faster in our veins
we left our trousers by the canal and our fingers, they almost touched

you should have asked me for it, i would have been brave
you should have asked me for it, how could i say no?
and our love could have soared over playgrounds and rooftops
every park bench screams your name, i kept your tie
i'd have gone whereever you wanted
(i still remember)
(i still remember)

and on that teachers' training day, we wrote our names on every train
laughed at the people off to work, so monochrome and so lukewarm
and i could see our days are becoming nights,
i could feel your heartbeat across the grass
we should have run, i would go with you anywhere
i should have kissed you by the water

you should have asked me for it, i would have been brave
you should have asked me for it, how could i say no?
and our love could have soared over playgrounds and rooftops
every park bench screams your name, i kept your tie
i would let you if you asked me

i still remember
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier