men visst exploderade vi fint eller hur?

efter en helt, helt, helt meningslös dag då jag knappt rört mig från sängen, känt mig sjuk och ynklig och bara tittat på tv, behövs en kväll som denna. en fin vän, två koppar te, lite naturgodis och fem avsnitt sex and the city. nu ska jag minsann ta igen massa timmar sömn, ja fy bubblan här ska det sovas.

ps. ville bara säga att ni är bäst. det här hade inte varit hälften så roligt om inte ni hade funnits. puss på er.

JULKALENDERN: första advent

förra året gjorde jag ett tappert försök med en julkalender, men det gick sådär. i år ska jag skärpa mig och göra det på riktigt - så här kommer första delen en dag försenad. en ny del varje advent fram till jul. novellen skrev jag som mitt projektarbete i trean. jag hoppas att lite hopplös romantik kan hjälpa till att lysa upp era söndagskvällar framöver.VÅRA BRÖSTKORGAR VAR SYNKRONISERADE

- en kärlekssaga


Del ett.
Det var en gång en flicka och en pojke. Flickan tyckte om att romantisera saker, hon ville att alla scener ur hennes liv skulle spelas med bakgrundsmusik, hon brydde sig om små detaljer, hon räknade allt och kom nästan ihåg allt som hände, vare sig det var av värde eller inte. Hon var uppvuxen i en liten by med smala trottoarer som inte var stora, kombinerade cykel- och gångbanor och där inga cyklister ilsket plingade på en om man råkade gå på fel halva (han bodde i en sådan stad, med ilskna cyklister). Pojken hade svart hår och försökte alltid dölja sitt sköra inre med kepsar, skämt och alldeles för många cigaretter, men egentligen tyckte han precis som hon att det var skönt att hålla om en kall hand i något som stundtals kändes som ett oändligt mörker. Han skulle komma att upptäcka att hennes läppar smakade vanilj. Hon skulle snart inse att hans kyssar var bättre än alla fjärilar i magen och vilken solskensdag som helst. De sökte väl inte kärleken, de hade kanske till och med slutat tro. Men så var det var en fest som alla andra, en varm kväll i sena maj. De satt på taket för att röka var sin cigarett (efter ett par glas vin följde hon ofta med sina vänner ut för att röka och kanske tog hon ett par bloss själv också, som för att övertala sig själv om att hon trots allt inte var en rökare och att hon bara blev yr och fick ont i halsen) och himlen var så svart och full av lysande stjärnor att hon aldrig sett något liknande förut. Plötsligt var hans hand runt hennes nacke och de kysste varandra så på riktigt att hon nästan blev vimmelkantig - hans tunga - och i sekunden då de öppnade sina ögon såg de ett dubbelt stjärnfall, eller var det vinet, och hon tänkte att det här händer inte. Ett stjärnfall på ett hustak och hans vackra händer som visste hur man skulle röra vid hud. Och där började en svindlande kärlekssaga.

Del två.
Hon ville snart att varenda centimeter av hennes kropp skulle tillhöra honom och vara till hans förfogande och hon skulle hemskt gärna vilja våga kalla honom för sin. Men än var det långt dit, flera hundra kilometer och flera tusen tågresor men hon förstörde mer än gärna en hel natts god sömn för att åka tåg och sedan komma hem till honom och somna, och vakna och somna. Vakna av att han snarkade och tog allt täcke men hon fick åtminstone vara nära honom och vakna upp bredvid honom, och en natts god sömn kunde hon lika gärna få när hon blev gammal och fick tid med sådant som att sova. Vad hon inte visste var att han också önskade att hon var bara hans, men han var lite rädd och visste inte riktigt hur man gjorde när man lät någon komma så nära. Även om de någon gång hade hållit varandras händer glömde hon ofta bort hur det kändes, det var oftast när de druckit lite mycket vin och inte längre vad rädda för kärlek, men hon var alldeles säker på att deras händer även utan vin skulle passa perfekt i varandras, att det skulle vara som två omaka pusselbitar som man trycker ihop och som fastnar i varandra och sitter ihop tills någon drar isär dem. Just så hoppades hon att det skulle vara. Och hon ville se honom röra sig några centimeter när han låg på hennes mage, hon andades försiktigt medan hon gick vilse i hans svarta hår och han försiktigt fingrade på hennes kjolkant. Hon undrade hur han kunde våga ligga så nära hennes hjärta men inte våga hålla hennes hand.

Allt hon egentligen ville var bara att andas i hans nacke medan han höll hennes hand och allt hon egentligen ville låg framför henne på hennes mage. Hon ville att han skulle fastna i hennes lockar, fastna och vara så nära att deras utandningsluft blandades och klibbade fast på varandras hud. Hon började darra av hans blotta existens. Hon ville så hemskt mycket, hon ville att de skulle vara ett svart-vitt fotografi, hon ville att allt skulle vara perfekt så att hon inte skulle behöva vara borta när han vaknade på morgonen dagen efter bara för att hon inte visste något om hur man tog farväl och för att hon inte visste hur hon annars skulle kunna säga hejdå. Men nästa gång hon kom tillbaka till den stora staden med breda kombinerade trottoarer tog pojken med det lite för svarta håret hennes hand försiktigt för att inse att de passade perfekt i varandra och de gick hem till honom, hand i hand, i tystnad men inom henne sjöngs den vackraste av alla sånger. Det kändes som på film och hon nöp sig i armen för att känna om det verkligen var på riktigt och hon insåg snabbt att hon var mer på riktigt än hon varit på flera hundra år. Alla nätter under ett delat täcke och alla kroppsdelar hopflätade och alla sena eftermiddagar i sängen nära, nära med rödsprängda ögon tätt ihop och händer som försiktigt, trevande utforskat varenda vrå av den varma huden. Hon kunde inte få nog. Alla tillfällen med honom ville hon lägga i en påse och spara i frysen och ta fram igen och igen och ha kvar dem för alltid. Hon ville vara med honom för all tid.

Men allting var inte enkelt. Hon visste ingenting om hjärtan som inte bär och läppar som darrar och ögon som brister. Och trots den fantastiska, hoppfulla, fina, oräkneliga kärleken de hade var de ändå fortfarande rädda, för vadå?, och det fanns stunder då hon helst av allt hade velat hoppa ut genom hans fönster. Hon trodde att det skulle vara enkelt att älska men det var det inte. Det var inte enkelt att älska honom. Hon ville bara känna hans armar om henne, hon ville ligga så nära med huvudena tätt så att de nästan kunde läsa varandras tankar, hon ville vara instängd i hans rum varje dag och glömma att det fanns en morgondag. Det skulle aldrig finnas någon morgondag. Det skulle bara finnas de två, de skulle göra det enkelt att älska. Varje dag. Det ville de båda men ingen av dem vågade säga orden högt.

(foto: papertissue)

Hon andades och drog in hans doft, vilade sitt huvud mot hans bröst och tryckte in sig i den lilla vrån vid armhålan mellan kroppen och armen. Det gjorde ingenting om månen gick ner och solen upp, det var ändå tidlöst i hans rum och hon visste att hon skulle somna leende av en kyss som fortfarande skulle bränna på hennes läppar ända in i gryningen. Och hon vaknade 04:45, kall igen, och vände sig och såg honom sova med munnen lätt öppen. Hon kröp närmare honom och hans tonårsrygg, drog försiktigt åt sig lite täcke och la sitt huvud mot hans axel och han vaknade till och viskade kom hit och drog henne åt sig och värmde henne tills hon slutat skaka. Och hon tänkte: det här händer inte. Jag måste drömma. Men de somnade igen och vaknade igen och hon förstod att det inte var en dröm, att allt var på riktigt, och hon räknade ut att de bara sovit tre timmar och tjugofem minuter, men hon vågade stanna den dagen trots att hon fortfarande var hemskt blyg i hans sällskap. Hon var för full av kärlek, för det måste väl varit kärlek, för att lämna honom naken i den tidiga morgonen. Och sedan tillbringade de dagen med att se på betydelselösa filmer och dricka för starkt kaffe och hon, hon tjuvkikade på honom när han satt i fönstret och rökte en röd Prince och blåste ut ett moln genom munnen. När filmen var slut och eftertexterna rullade och musik spelades kröp han försiktigt över henne och gjorde hjärtan med tungspetsen på hennes kropp och händer spändes och lakan vreds och eftertexterna slutade rulla men deras läppar fortsatte att fuktas. Den sena eftermiddagssolen lyste in genom persiennerna och bildade ränder på allt i hela rummet och de glömde bort att äta, för tagna av varandra, de levde på luft och saliv, fast vid varandra. Och när hon samlat tillräckligt med mod till sig vågade hon viska tack och han förstod inte men han kysste henne igen och förundrades över hur vacker hon var när hon log. Och alla vardagliga sorger hade flytt till en annan planet och en annan verklighet som de inte var en del av.

Och en sen natt när det gått flera hundra kilometer och flera tusen miljoner tågresor till skulle han våga fråga om hon ville bli hans. Det hade krävt att han samlade på sig flera kilo mod, men han frågade till slut och hon dog minst sju gånger under de få sekunderna han uttalade de övade orden. Dog så som hon ofta gjorde i hans närvaro, det här var som om hon föll från ett flera våningar högt hus. Och när hon tagit sig för pannan, borstat av sig smutsen från fallet och försökt dölja leendet i hennes röst sa hon ja och sen var hon och han dem, nästan som ett och samma.

fortsättning följer.

STOCKHOLM
fredag: åkte tåg i fem och en halv timme, jag höll på att klättra på väggarna bokstavligen talat, men vi satt i alla fall i en söt liten kupé så vi låtsades att vi var på väg till hogwarts. vi var framme i stockholm runt sex, checkade in och köpte thaimat som var helt ljuvlig! det avnjöt vi med en flaska rosé och lite traditionsenligt uno-spelande. senare åkte vi till hornstull och mötte upp några fina och gick på en klubb som hette strand tror jag. där var det i alla fall fin musik, öl, hjärtslag och dans till stängningsdags.lördag: bagels och massa kaffe till frukost, strosa runt i ungefär halva stockholm (kändes det som) utan att några planer utan bara gata upp och gata ner, dyr falafel (hur kan det kosta 20 i malmö och 60 i stockholm?) bästa bästa bästa emil jensen på södra teatern, promenad hem, ekologiskt vin och sen hötorget och dans på ace till stängningsdags och ramla hem klockan halv fem och känna att man inte vill gå och lägga sig än.söndag: igår orkade jag bara inte ta upp kameran för att fota. men vi hade i alla fall hela dagen och kvällen i stockholm och åt god frukost, gick på vintagemarket, beyond retro och lite andra fina ställen, åt pizza på götgatan och åkte sen hem till en fin och spenderade hela kvällen där i soffan framför en massa bra och dålig TV. sen åkte vi som sagt nattåget hem, det var hemskt, och klockan halv sju i morse satt vi på bussen hem och det såg ut såhär. halv åtta dog jag i min säng och vaknade upp med feber. förutom det har det varit en helt, helt, helt, helt, helt fantastisk resa!

judy and the dream of horses
hej kompisar! förlåt för att jag varit sämst på att uppdatera under helgen, men mitt trådlösa internet vägrade fungera varken på tåget eller hotellet. så det var det enkla svaret på den frågan! idag är jag skör som en såpbubbla, helt fysiskt. nattåg kan vara en av de dummaste idéerna jag haft, det var nämligen iskallt på tåget så jag satt och frös i fem timmar och kunde dessutom inte sova mer än en timme eller två. två timmars sömn på en hel natt. det värker i hela min kropp och jag känner mig som en zombie. ja, det är faktiskt ganska synd om mig! så idag sjukanmälde jag mig från röda korset och ska bara ligga i min säng hela dagen tänkte jag. får se hur länge mitt rastlösa jag orkar det, men det blir svårt att göra något annat när kroppen känns som om man vore 90 år.

ingenting är vettigt 05:03

kan någon sätta ord på den här känslan för jag står inte ut med den. det är spring i benen samtidigt som jag är dödstrött, det är känslan av att vilja göra allt men inte orka göra något, det är en rivande, stickande iver som brinner i bröstet och jag förstår inte hur jag ska göra för att behärska den. det är att vara stressad jämt utan att ha något att stressa till, det är glada fjärilar i magen och ångestattacker, gapskratt och tårar i ögonvrån, känslan av att vilja vara nära men samtidigt inte stå ut med konsekvenserna, det är värmen från hans andetag i nacken och att inte orka stå ut med kylan när han går, det är att inte orka se sig själv i spegeln, det är att ena sekunden vara överlycklig och i andra sekunden hugger det i magen. känlan av att vilja ringa honom fast än jag vet att jag inte har något att säga. vilken pusselbit är det jag fattas? vad är det för viktig detalj jag glömt? det liksom brinner i bröstet och samtidigt värmer jag fingrarna över lågan. tillslut kommer jag ju bränna mig.

don't worry we'll all float on alrightframme i stockholm!! det tar ungefär fem och en halv timme med tåg och är man inte lite tågskadad när man inte tycker att fem och en halv timme på ett tåg är mycket? nu har vi i alla fall beställt hämtmat - thai!! - och druckit vars ett glas vin. snart är det dags att byta om och dra på sig klackarna för att springa ut i natten. det känns himla fint, ska ni veta! hoppas ni har en helt fantastisk fredagskväll. puss!

torsdag 26.11.09


jag och sandra åkte först till ett fullproppat erikshjälpen, sen vidare mot ystad där vi DOG på dom fina hästarna på vägen, sen fika på olof viktors (bästa blåbärscheesecaken), sen in till ystad för röda korset och lite julklappsshopping. med tanke på vädret är det lätt att tro att det var en blåsig dag i april, men när vi körde tillbaka mot tomelilla igen började det såklart regna och bli november igen. MEN ÅH hästarna!!

"du förtjänar nån bättre än mig" "sluta säg sånt skit maria du vet att det inte är sant"tänkte klä mig lite som en isprinsessa idag - det är bara skridskorna som fattas liksom. den här kjolen är bara emmaboda 08, olidlig värme och din hamburgardressing som jag spillde över hela kjolen. och jag som i panik försökte tvätta bort det under den iskalla kranen. nu ska jag till ystad!

förövrigt är jag löjligt sugen på julmusik, julbakning, julklappsinslagning och annat mysigt som man gör innan jul.

SMS.

läste det här inlägget hos elsa billgren och blev så himla varm i magen, så jag snodde helt enkelt idén rakt av och gjorde likadant själv!

v
jag hade världens finaste dröm om dig inatt. vi var på franska landsbygden och cyklade som i filmer.

v ah du fy tusan då jävlar ska vi riva av en riktig jävel!

v ni behöver inte köra i 150 för att verka coola

v hihi vi har tagit studenten maw. fan fan maria!!

v önskas det kaffe när du kommer hem?

v oh du är så fin nu tar jag och mange en sup för dig :)

v pappa hälsar också, glömde säga det. kram

v du vet om att du har vunnit en hultsfredbiljett va?!?!

v gick precis förbi marias gatukök. dom säljer vegetariska hamburgare där. saknar dig.

v maria!! det är april! det är vår! snart fyller jag år och sedan är det siesta och sen är det sommar!! allt inom två månader! ah!

v hörde markus krunegård på radion nyss. då log jag, och tänkte på dig :)

v förresten nu när jag har dig på tråden; svarta byxor blir ju gråa när de slits. vad blir gråa när de slits, vita? kommer alltså mina gråa byxor vara vita i februari?

v mariab! jag festar med en s0m ser ut som markus

v vet du om hur ofantligt mycket jag älskar dig?

v nu är du i london och jag är i kina och det är inte långt kvar tills vi ses! jag saknar saknar saknar dig! kärlek.

v väntar vid stationen på dig. kram

och när ljusen släcks så ska du va min.
i eftermiddags var sandra här och vi fikade och tittade på råttatouille! den var så himla fin och rolig och väckte minst sagt drömmarna om paris till liv igen. den rekommenderar jag starkt! nu läser jag bloggar, lyssnar på kent och ska snart gå och koka te och titta på andra avenyn!

maria hjärta markus

en månad kvar till julafton idag, en lättnadskänsla i bröstet och som om inte det vore nog får jag reda på att markus krunegård spelar på KB den 26:e februari!!! ÅHÅ.

i'm a satellite heart


foto: papertissue

godmorgon! för en gångs skull känns det faktiskt helt ärligt som en god morgon. igår grät jag inte en enda tår. första dagen på jag vet inte hur länge. det känns otroligt bra. därför har jag bestämt mig för att det här kommer bli en fin dag. vid ett kommer sandra hit för lite filmtittande och andra trevligheter, sen ska jag koka morotsmarmelad och kanske sy in en kjol. sen ikväll är det andra avenyn! kroppen känns nästan löjligt lätt idag, hoppas det håller i sig.

cause lately you make me weaker in the knees.tiden går fort när man har roligt, säger dom ju. ikväll satte jag mig för att spela piano och helt plötsligt hade det gått två timmar utan att jag lagt märke till det alls. det kändes fint, jag tar mig alldeles för sällan tid att spela piano (fast jag egentligen har all tid i hela världen) men när jag väl gör det tycker jag att det är så kul. så jag får börja göra det oftare, ja ja ja. nu ska lägga mig för att läsa! datorn är tråkig.

prinsessan av peking.

om jag hade lite kraft kvar att ge dig
om jag hade lite hjärta att dela med mig
om jag hade lite kärlek så var den till dig

i won't disagree.såhär såg jag absolut inte ut idag, för då hade jag nog blåst bort tillsammans med löven på marken. och fryser gör man ändå, trots att man har tjocka strumpbyxor och stickade tröjor. tur i alla fall att det är varmt inne på röda korset där jag spenderat min dag med att sälja fina saker till fina människor.

morgonmusikgodmorgon måndag! idag är jag trött och har lite ont i huvudet, men jag hoppas att det ska släppa under dagen. nu sitter jag här i min säng med min dator i knät och lyssnar på finaste emil jensen. har ätit frukost och ska om ett tag cykla bort till röda korset där jag ska jobba idag. röda korset i tomelilla har öppet mellan tolv och fem, så jag tycker att alla som kan ska titta in! ta hand om er och gör det här till en fin måndag allihop. puss!

det är nog bäst för båda om jag försöker låta bli.


fast jag borde ha bett dig att gå
och jag ska aldrig mer säga sanningen till nån som saknar förmåga att förstå


lyssnar på melissa horn och dricker mängder med te och försöker tänka på annat. men det är svårt, det är verkligen svårt när man har spenderat varje dag i två och ett halvt år att tänka på en person, och sen får man helt plötsligt inte tänka på honom längre för då går man sönder. jag förstår inte riktigt hur jag ska bära mig åt. jag hoppas att ni står ut med mig. imorgon är det ny vecka, nya tag. puss!

efter en vecka i ensamheten.DEN HÄR STAN ÄR ÄGNAD DIG ALLA GATOR HÅNAR MIG
OCH MINA TÅRAR DIN STAD VET ATT ALLT ÄR ALLDELES FÖR SENT

JAG VET JAG HAR MIG SJÄLV ATT SKYLLA, HAR VETAT DET VARENDA FYLLA
VARJE GÅNG JAG SKAKAT HEM OCH LÄNGTAT EFTER DIG IGEN

ALLA FILMER ALLA BÖCKER HANDLAR OM DIG, ALLA RYGGAR TILLHÖR DIG
TILLS JAG GÅR FRAM "FÖRLÅT JAG TRODDE DET VAR NÅN ANNAN"

rich and famous.

jag och qu spanade på egen företagare-idéer och drömde om att bli ekonomiskt oberoende. om jag visste att jag skulle vara ekonomiskt oberoende för resten av mitt liv skulle jag nog köpa de här sakerna först:

v en lägenhet
v en riktigt fin klänning
v en resa till mamma och pappa
v en tågbiljett till paris
v en ny kamera

dystra utsikter

jag är så löjligt nära gränsen, så otroligt nära alla minnen. hade jag inte kontrollerat mina ben hade de tagit mig till slottsgatan, men jag måste befalla mina fötter, kontrollera mina instinkter. så nära den osynliga gränsen, linjen som jag dragit i mitt huvud, markerat tydligt vilka gator jag inte får gå på. vilka gator som är livsfarliga för att de skriker hans namn. och som jag dras till de livsfarliga gatorna, så gärna mina ögon vill se honom stå där med mössan långt nerdragen över öronen och försöka tända en cigarett. alla murar jag byggt upp runt hans namn skulle rasa på en gång.

 

LÖRDAGigår var det födelsedagsfest hos tingan och där var alla väldigt glada i hågen! rosévinet smakade finfint och jag och anna hittade en liten lama som vi pussades med. klockan prick elva fick jag panik och sprang ner till stadsbussen för att åka hem och få en ångestattack. låg på erikas säng och grät för att allt var som det var. efter tre kvar kom erika hem och kramade om mig och sen somnade jag sött. en gråtattack på första helgen utan honom, det är väl nästan vad man får räkna med, eller? jag har annars klarat mig löjligt lätt undan den här helgen, tack vare mina fina fina fina fina vapendragare.

du är svår att leva utan. jag är svår att leva med.

FREDAGpå fredagen åkte erika och jobbade tidigt så jag sov länge. sen lagade jag havregrynsgröt och insåg att jag inte hade någon dator och höll på att ramla av soffkanten av tristess. istället blev det mtv som bakgrundsljud, fem koppar te och två timmars läsning. det var mysigt och på ett sätt skönt att bara ta det lugnt. det gör man så sällan. senare när det blev dags hoppade jag in i duschen, åt lunch och klädde mig.vid fyra åkte jag till centralen för att möta upp sandra. malmö var höstfint.sen gick vi till tant gertrud för att dricka en öl. om man gör det från klockan 17 får man gratis buffé! som jag har tipsat om förut. det var ett så himla mysigt ställe, god mat och verkligen billigt. det rekommenderar jag starkt!
sen såg vi lars winnerbäck i baltiska hallen. det var helt, helt fantastiskt och magiskt! han blir bara bättre och bättre för varje gång man ser honom tycker jag, och det som var extra roligt den här turnén var hur mycket "show" han hade, med alla lampor och bakgrunder. han hade världens snyggaste intro och finast var hugger i sten med bara sång och gitarr och den här mannen, alltså, man kan inte annat än älska honom. han är den finaste i mannaminne, lasse.

efter konserten åkte jag till möllan och mötte upp erika på metro där vi tog en öl och hade knäppa konversationer med hennes nyfunna vänner. runt ett gick vi vidare till retro (bara för att det rimmade med metro..) och drack en öl där också. sen gick vi till sibylla och åt vegetariska hamburgare och väldigt mycket pommes. och efter en promenad hem hamnade vi i hennes kök med varsitt glas rött och satt och pratade till klockan fyra på natten, väldigt nöjda med vår kväll!

TORSDAGtacos, vin och rosettfrisyr hemma hos sandra.

sen blev det tåg till malmö där vi mötte upp ett gäng fina och drack en öl eller två på vinylbaren.
halv tio intog linnea scenen och var om möjligt bättre än någonsin! runt elva promenerade jag och erika hem till henne, satte igång julmusik och skruvade ihop stolar tills det blev midnatt.

för dig.

hej kompisar. jag ber om ursäkt för att jag varit lite borta härifrån, men jag har bosatt mig hos erika och har inte haft min dator med mig. idag har vi fixat en massa med hennes lägenhet och nu sitter vi och äter godis och tittar på tv. ikväll blir det lite födelsedagsfest och rrosévin. men imorgon ska jag åka hem så då blir det overload med bilder från min helg. hoppas ni har det bra där ute i stugorna! puss på.

jag hoppas det ser ut som att jag vet fast jag har faktiskt ingen aning och du viker mina knän

sådär ja, då bär det strax av mot sandra för min del. hon är fin och bjuder mig på tacos och ett glas vin och sen åker vi till malmö och vinylbaren. och imorgon ska jag se lars winnerbäck! jag vet inte om jag har berättat det för er? men i 19-årsspresent av sandra fick jag en biljett till konserten och det gjorde mig så himla glad för han är ju världens finaste. det kommer bli så bra.

ikväll kommer jag vara omringad av så många människor jag tycker om att jag förhoppningsvis glömmer bort att vara rädd. jag hoppas jag glömmer bort att titta efter honom på varje gata, glömmer sakna honom, glömmer bort att det inte är hos honom jag ska sova i natt, glömmer bort att förra gången jag var på bergsgatan stod vi och hånglade utanför KB för att sedan gå hand i hand hem. sånt vill jag helst inte tänka på ikväll. hoppas ni får en fin torsdagskväll kompisar, och glöm inte att pussa lite extra på dom ni tycker om.


LINNEAJ.

ville bara påminna er igen om att fina fina linnea jonsson spelar på vinylbaren i malmö ikväll. KOM!! hon är så himla fin och gör så bitterljuv musik att mina ögon verkligen inte kommer hållas torra länge. hon är bäst. lyssna på hennes låtar här!


skönsång på hultsfred.

dina ögon var ett fritt fall varje gång.


foto: papertissue

igår gick jag och la mig med sinnesro. jag kan faktiskt inte ens minnas när det hände sist, det måste vara flera veckor sedan, för inte ens att somna med honom gav mig sinnesro utan lämnade bara kvar en kliande fläck på bröstet och hans rygg som ständigt vändes mot mig i sömnen. som jag försökte att inte se det symboliskt, jag fick tvinga mig själv att tänka att han gärna hade hållit om mig när vi skulle sova men att han sov bättre med ryggen vänd bort från mig. jag klamrade mig fast där, vid hans ryggslut. men igår kväll - sinnesro.

idag är jag uppe tidigt för om en halvtimme ska jag vara på möte hos arbetsförmedlingen och det känns ungefär som det mest tråkiga man kan göra en torsdagsmorgon. men det är väl bara att stå ut, för senare i dag ska jag göra lite trevliga saker och ikväll blir det middag med sandra och sen malmö.

tävlingen avslutad!

nu avslutar vi tävlingen. vad fina berättelser ni har skrivit allihop! men mest rörd blev jag över den här, från elise:

Jag hatar att äta frukost, så jag drack bara svart kaffe. Jag har två katter, en svart och vit och en vit och svart. De är båda tjocka. Jag försöker lyssna på lika obskyr och svår musik som mina vänner, det slutar alltid med att jag lyssnar på Britney Spears och sjunger och dansar för att jag inte orkar med deppighet. Personen jag älskar får mig att känna mig hel, men han är inte säker på att han älskar mig längre. Vi kom överens om att fortsätta, men det känns som att han ändå inte älskar mig. Men jag vågar inte fråga. Är rädd för att han ska säga att det är slut. Min mamma har cancer och jag tänker knappt ens på det för det är för mycket. För att glömma brukar jag laga mat, titta på bilder, lyssna på radio och rita. Och trycka undan alla onda tankar.
Jag är så ledsen för att du och din pojkvän gjorde slut. Jag vet hur du känner dig, men du ska veta att du är starkare än det känns som att du är ibland.
För övrigt så gillar jag dig och din blogg mycket.


(jag tycker att ni ska gå in och läsa alla bidrag här. om jag fick välja en andra plats så blir de saras för det gjorde mig alldeles hoppfull och varm i bröstet:

Kommer ihåg dagarna då jag tyckte det var svårt att andas och de svala månaderna som följde. Ältande, tvivel, att aldrig tro att man kommer att kunna skratta lika ärligt som man gjorde med honom eller nånsin få känna den där sprängande kärleken som får ögonen att svartna. Jag kommer ihåg dagarna då jag äntligen trodde att jag kommit över honom och nästa dag då jag återigen fann mig själv i fosterställning, utan förmåga att varken tala eller tänka. Att ha tunnelseende, att inte kunna se utanför väggarna... Men allra bäst, Maria, kommer jag ihåg den dagen, då jag äntligen såg ljuset i tunneln igen. När jag vågade låta mig komma nära någon ny. När min gamla kärlek inte är något annat än ett känslostormande minne och min nuvarande kärlek är något som jag hoppas aldrig ska sluta storma. Jag har aldrig känt så mycket och så ärligt som jag gör nu. Nej, inte ens då. Idag har jag flyttat 700 mil ifrån min nuvarande och jag är helt säker på att vi kommer att klara det här. I januari ska vi efter tre kyssfria månader mötas i NYC och spendera en vecka ihop. Nästa gång jag ser honom, står han och väntar på mig i Empire State Building. När jag berättade det för min mor, sa hon: "Aha, den filmen har jag sett". :) Jag lever i en film. Två år senare drömmer jag inte längre om min första kärlek. Jag drömmer om Manhattan. Håll ut. Snart kan även du säga att dina drömmar är din verklighet.)


bild härifrån.

en annan onsdag

jag satt där på din sängkant igen, som så många gånger förut. gråt inte, sa du. det kunde ha låtit romantiskt och fint. men du lät arg, dödstrött. du hatade mina tårar och det visste jag, men det fick dem bara att försökas, bildas på nytt. jag minns att jag också var så trött på mina tårar, jag önskade att jag kunde sluta gråta så att vi kunde prata som vuxna människor. sluta gråta, sa du nu, igen. jag snörvlade till igen och nya tårar föll. dansade ner från mina kinder. du tog upp vattenflaskan och drack en klunk, och kastade den sen plötsligt hårt in i väggen. du svor för dig själv. jag stirrade chockerat på vattenflaskan och vattnet som rann ut på golvet. en kort sekund - sen, som om du blivit påkommen och skämdes, din bedjande röst, "maria...", som en viskning, och dina armar hårt om mig, dina fingrar som fångade upp tårarna. sen igen, "maria..." och dina andetag i min nacke. och den tryggheten som tog plats i bröstet då, som trängde undan tårarna för att sedan bara lämna viljorna kvar, vår kärlek och dina armar som höll ihop min kropp och lovord om att allting skulle bli annorlunda den här gången.

hemma hos erika.
hemma hos erika var luften lättare att andas. vi lagade kanske världens godaste mat och satte sedan igång att packa upp och helt plötsligt hade vi nästan packat upp hela lägenheten, så vi drack te och tittade på skräp-tv och somnade sen sött. i morse - två koppar kaffe och de sista lådorna och sen spring till tåget hem. men erika gav mig hennes extranyckel så nu kan jag bryta mig in där när jag vill.

IT's COOL, WE CAN STILL BE FRIENDS.

vill man plåga sig själv så mycket det bara går kan man sätta på denna låten på repeat. det funkar alldeles utmärkt om man redan är ledsen men känner att man behöver bli det lite till.


but you don't lay in my lap
the plot is slow, take a nap

if i could have a second skin i'd probably dress up in you

hej vänner. igår var jag en zombie. jag klädde inte på mig, reste mig inte från sängen för annat än att gå på toa och äta. jag kunde knappt andas. saknaden efter honom var större än hela mitt rum, hela gatan, hela världen. jag var så gott som död. låg bara i min säng i fosterställning och grät, högt och lågt. skakandes och stilla. jag trodde inte att det fanns så mycket tårar eller att det kunde värka så i mitt bröst. jag ville klösa ut hjärtat.

i natt kunde jag äntligen somna, det var en befriande känsla som höll i sig ända till jag vaknade. för när jag vaknade kände jag en väldigt märklig lättnad, inga kedjor runt bröstet. jag kände en känsla som sa att idag vill jag göra saker. vara kreativ. det var en fin känsla, att kunna andas fritt. sen reste jag mig upp och benen kändes lika tunga som igår. jag skulle äta frukost men har tappat aptiten. maten smakar ingenting längre. jag öppnar datorn och drabbas av minnen från igår, från förra våren, från i lördags. jag skulle testa om mina ben fungerade att stå på, jag skulle testa att duscha. det var hemskt. jag kunde inte ens duscha, tårarna bara rann och kedjorna runt bröstet var där igen. jag måste hyperventilera. får en panikattack men lyckas stå upp på mina ben tillräckligt länge för att få balsamet ur håret.

idag ska jag åka till erikas nya lägenhet i malmö och vi ska laga mat och jag ska hjälpa henne att packa upp. det blir nog bra att ha något annat att koncentrera sig på, något att göra. men tåget till malmö, det kommer bli... ni förstår, tåget till malmö kommer alltid att betyda honom. hela malmö är han, alla gatorna där vi har gått och bussarna vi har sprungit till. hela malmö skriker hans namn och han namn är allt jag inte får tänka på. men det är bara att vänja sig, det måste man ju göra, förr eller senare. små steg i taget. om en timme ska jag fika med sandra, det kommer bli fint det med. det är tur att man har vänner och föräldrar som pysslar om en. och så är det tur att jag har er. puss.

we're so over, we need a new word for over

när man blir arg på varandra oftare än man blir glad. när man sover med ryggarna emot varandra. när man glömmer bort att pussas. när man står och skriker på gatan. när man inte längre minns hur det kändes. när man känner sig likgiltlig. när man börjar fundera på annat när han ligger alldeles bredvid och man hör hans hjärtlsag så tydligt och det var det finaste ljudet i hela världen förut men man bryr sig inte längre om det, man tänker på annat, och där ligger hans hjärtslag och man tycker inte längre att det är ett fint ljud. när hans ansikte så nära ens eget inte längre gör en knäsvag, när hans telefonsamtal inte längre ger en fjärilar i magen, när hjärtat inte längre slår ett extraslag när man står vid hans port och ringer på dörren och väntar på att han ska öppna. det är då.

då vet man att det är över.

att det var över för länge sedan.

(det är svårt att minnas idag. idag minns jag bara hans skratt, hans läppar, hans leende i sömnen, hans nakna rygg och hans varma händer om min midja. hans varma händer som aldrig mer kommer vara mina. det gör så ont i mig att inte ens kan sitta upp, det liksom kliar på insidan av mitt bröst. jag måste hålla armarna om benen för att inte trilla ihop. andnöd - det ordet har fått en helt annan innebörd för mig nu. måste påminna mig själv hela tiden om att andas. tack för era fina ord, förresten. ni är så fina allihop.)

the death of us.

jag och min pojkvän har gjort slut.jag minns inte hur man andas. slår mitt hjärta fortfarande? jag känner det inte.

vecka 47

måndag 16/11:

röda korsets mötesplats kupan, på torget i tomelilla, öppettider 12-17

gå på bio, tex this is it eller disneys en julsagafilmstaden på storgatan i malmö

 

tisdag 17/11:

röda korsets mötesplats kupan, sektersgatan 1 i ystad, öppettider 13-17

laga middag till dig själv eller någon annan, tex morotsbiffar, grönsaksgratäng eller vegetarisk lasagne

 

onsdag 18/11:

gå en lång promenad

se på film (tex en ung jane austen, australia eller vicky cristina barcelona) och drick te och tänd en massa ljus för det kommer säkert vara kallt

 

torsdag 19/11:

erikshjälpen i tomelilla, intill ica, öppettider 12-18

min fina fina fina och duktiga vän LINNEA JONSSON spelar live på vinylbaren, bergsgatan 18 i malmö, 21:30

 

fredag 20/11:

after work på tant gertrud, östergatan 7b i malmö. köp en öl/läsk och få gratis buffé! 17:00

lars winnerbäck spelar i baltiska hallen i malmö, 360 :-, 20:00

tricks/tricks/tricks - the teenagers (live)babel i malmö, 100 :-, 20 år


lördag 21/11:

gå på hemmafest för det är 20-årsgräns på alla uteställen i malmö och det är så himla trist

fotografera, säg jag älskar dig till någon, spring hem till en vän med hans eller hennes favoritgodis, sjung singstar, spela kort

gå på bio och se new moon (!)

 

söndag 22/11:

all-you-can-eat-buffédebaser i malmö, 129 :-, 11:00-15:30

baka cupcakes.

linnea j.

tävling!

jag är lite trasig. lite skavd i kanterna, lite skör. lite berg- och dalbana, lite upp och ner, lite hit och dit, lite förvirrad och har tappat lite blogg-motivation. så.

kan ni inte berätta fina historier? vad ni åt till frukost, vad ert husdjur heter och varför, vilken sorts musik ni brukar lyssna på när ni är ledsna eller arga eller glada, vad ni tänker på innan ni går och lägger er, hur personen ni älskar får det att flyga fjärilar i magen på er, hur man gör för att glömma, bästa cupcakes-receptet, bästa boken ni läst, vad som får er att skratta tills tårarna rinner och ja, precis vad ni vill. vad tänker du på just nu? jag vill höra allt!

finaste/bästa/roligaste vinner en check på 15% rabatt på topshop eller topman! (gäller endast ordinarie pris och kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. endast en värdecheck per köp. gäller tom 31/12 2009 och endast i butik, inte på nätet). jag fick den i goodie bagen på blogawards men jag handlar i princip aldrig på topshop så jag tror att någon av er kommer få mer nytta av den! tävlingen avslutas på onsdag kväll. glöm inte skriva er mailadress! v TÄVLINGEN AVSLUTAD!

say say say say: wait, thet don't love you like i love you

ikväll vankas det utflyttningsfest hos erika och qu! erika flyttar till en egen lägenhet på nobeltorget och qu flyttar hem. om jag hade kunnat hade jag gärna tagit över deras lägenhet för jag tycker att den är fantastisk, men så fungerar det ju såklart inte. när jag tänkte på vad jag skulle ha på mig ikväll hittade jag klänningen jag hade på deras inflyttningsfest, så vad passar inte bättre än att ha den på utflyttningsfesten också? ja, så får det bli!
åh. varma sommardagar och lika varma sommarnätter.

city bird, haven't you heard?

eftersom jag legat sjuk och knappt rört mig från sängen bestämde jag mig för att det var dags att gå ut idag. en liten promenad, lite motion. det skulle göra mig gott. så jag traskade bort till värnhem för att hälsa på christine. såhär ser det ut när man går från gustav adolfs torg till värnhemsgatan.
på kaptensbron mellan gustav och konserthuset ligger annak's kiosk! där har dom jättemycket vegetarisk och vegansk mat så dit borde alla gå tycker jag.och det var det. sen gick jag upp för en miljon trappsteg och smög in och skrämde qu. hon blev livrädd. efter ett tag skulle jag hem igen, men jag var så lat så jag lånade hennes cykel och cyklade tillbaka. bilderna blir så himla trista i det här vädret, alla färgglada löv har trillat av träden nu och jag vet inte ens när det hände.

.

nedre botten, beatyshopen
funderar på att gå dit varje gång jag hatar mitt liv
hej snälla kan ni ändra exakt allting?

allt gör mindre ont sen, inget är värre än första gången.

min pojkvän hade förfest här hemma och jag satt fint och tittade på, för febrig för att kunna bidra med något bra. och nu har de rymt vidare ut i natten och kvar sitter jag med min godispåse och ett helt tomt rum. jag ska nog gå och lägga mig alldeles strax, det är så ensamt här utan honom och så vill jag helst att den här febern ska försvinna så fort det bara går. jag längtar till i natt när han kommer insmygandes och luktar lite öl och pussar sönder mig. imorgon vill jag vara glad och frisk!

låtar som...

har gjort mig glad: mgmt - kids
har gjort mig ledsen: belle and sebastian - dress up in you
jag vill dansa till: joy division - love will tear us apart
jag vill dansa till ännu mer till: markus krunegård - se på mig nu vad tycker du
lugnar ner mig: ane brun - true colors
jag lyssnar på för att bli pepp: taken by trees - too young
påminner om kärlek: cat power - good woman
påminner om gamla tider: wheatus - teenage dirtbag
påminner om ångest: markus krunegård - samma nätter väntar alla
jag lyssnar väldigt mycket på just nu: kent - idioter
lyssnas på i ilska: jag blir bara arg av att titta på tv.
är väldigt, väldigt bra: markus krunegård - ingenting är vettigt 03:30
jag lyssnar på när jag är kreativ: brukar lyssna på P3 då.
påminner om sommardagar: håkan hellström - ramlar
påminner om våren: shout out louds - tonight i have to leave it
påminner om en bra film: damien rice - the blowers daughter
jag lyssnade på när jag var 15: broder daniel - whirlwind
jag lyssnade på när jag var 17: the cure - just like heaven
jag lyssnar på just precis nu: david bowie - rebel rebel


svinis

efter många omgångar harpan, en stor genomgång av svt play's arkiv och efter filmtittande i form av vicky christina barcelona känns det fortfarande inte bättre. nästan värre, faktiskt. jag känner mig verkligen febrig och yr bara av tanken att sätta foten utanför rummet. suck.

fredagen den trettonde


foto: papertissue

idag är det fredag! jag tror aldrig att jag haft otur på fredagen den trettonde någon gång fast det kanske jag har idag. min kropp känns nämligen tunn och skör som ett äggskal, huvudet värker och jag fryser och är varm på samma gång. fruktansvärt. jag känner mig som en sengångare. det blev visst lite biverkningar från vaccinet ändå!

idag planerar jag bara att ligga i sängen och läsa och titta på film för något annat orkar jag nog inte. känns det bättre ikväll ska vi ut eller på bio eller något annat trevligt med lite folk. förresten tror jag att min pojkvän har blivit en vampyr; han blir aldrig hungrig, han sover inte och är dessutom iskall utan att tycka det själv. eller så är det min fantasi som skenar, jag vet inte riktigt.

och jag, jag står maktlös inför kärleken igen

om jag hade lite kraft kvar att ge dig
om jag hade lite hjärta att dela med mig
om jag hade lite kärlek så var den till dig
om jag hade lite kärlek så var den till dig
om jag hade lite kärlek så var den till dig
om jag hade lite kärlek så var den till dig
om jag hade lite kärlek så var den till dig
om jag hade lite kärlek så var den till dig
om jag hade lite kärlek så var den till dig
om jag hade lite kärlek så var den till dig

svarta linjer.malmö.

min arm gör hemskt ont från sprutan utan att överdriva faktiskt så jag sitter här i hans säng och beklagar mig och suckar och är trött och sen ska vi nog titta på film och jag hoppas att jag somnar lite för tidigt i hans famn för det känns som ljusår sen sist.

ellegalan

det här är ju hur festligt som helst! det kommer nog komma in väldigt mycket bidrag men jag kanske ska skicka in ändå om jag kommer på något fint! det är ju alltid kul att skissa på drömklänningar.

lika barn leka braså! nu är jag vaccinerad mot svinis och är lite hypokondrisk och tror att jag fått precis alla biverkningar. det har jag nog inte, men det värker lite i armen. själva sticket kändes knappt alls, vilket jag är hemskt tacksam för. jag är hemskt känslig för nålar och blod.

efter vaccinationen åkte jag hem till sandra där vi drack te och tittade på mamma mia. sen bakade vi scones och drack ännu mera te och det var fint! dessutom var klockan bara runt ett när vi bestämde oss för att åka ner till erikshjälpen. jag tittade bara eftersom jag har köpstopp, men det var ändå inspirerande! nu är jag hemma. ska spela lite kungen, packa och ikväll blir det malmö för hela slanten.

ps. man vet att man bor i en liten by när man stöter på både sin mamma och sin pappa på olika platser inom loppet av fem minuter på väg hem.

morgonmusikrise and shine! jag har sovit hemskt dåligt i natt, har vaknat livrädd kanske fjorton gånger och trott att det var spindlar i min säng, det slutade med att jag vaknade klockan sex i morse och fick sova med lampan tänd. men nu är jag uppe och har fått i mig kaffe och ska alldeles strax cykla bort till vårdcentralen för att vaccinera mig mot svinis!

she's got you high and you don't even know yet.


foto: papertissue

idag är det onsdag! jag ställde klockan tidigt för att gå upp och sy och det gick hemskt bra, som jag hade anat, eftersom jag alltid känner mig så kreativ på morgnarna. mycket mer effektiv än på eftermiddagen. så nu har jag sytt klart allt jag skulle sy, och jag har precis kommit hem från affären där jag har köpt fetaost och postat två paket. om ett tag kommer nämligen några fina människor hem till mig för att baka pizza och lite andra trevligheter! ikväll ska jag på ett möte om ett läxläsningsprojekt som röda korset precis startat för mellanstadieelever som de ville att jag ska vara med i. det kommer nog bli trevligt tror jag, och jag gör gärna vad som helst för att få dagarna att gå, och kan jag komma till nytta är jag glad att få hjälpa till!

morgonmusikand if a double-decker bus crashes into us
to die by your side
is such a heavenly way to die
and if a ten-ton truck kills the both of us
to die by your side
well, the pleasure - the privilege is mine

have i found you, flightless bird?

efter en middag i form av tomatpaj och efter chokladbollsbak känns allt lite bättre. och finaste sandra kommer hem till mig med popcorn för att titta på nerladdad film eftersom jag inte har råd att gå på bio. hemskt snällt tycker jag.

hjälp

klockan är halv fem och det är nästan helt mörkt ute. det har regnat hela dagen och det har gjort mig illa till mods även om jag bara varit inomhus. jag sydde mig i fingret två gånger och det blev ett litet stick och så kom det lite blod och det gjorde så ont att jag började gråta och fick panik, jag blir svimfärdig av blod, jag tål det inte. jag tänker på när jag ska ta vaccinsprutan på torsdag, en spruta som nog är tjockare än en synål och som ska in i en muskel i överarmen. mina fingrar börjar darra bara av att skriva det här. jag har panik för att jag inte har ett jobb och inte verkar få något inom den närmsta framtiden heller. det är så mörkt ute. tårarna tränger sig ur ögonen utan någon egentlig anledning. jag är värdelös idag, bara en tom kropp. helt meningslös. ligger som en säck på sängen. är rädd för precis allt.

vad ska det bli av mig? del två

sådärja, då är jag inskriven på arbetsförmedlingen nu och det känns faktiskt inte ett dugg bättre! för det första måste man vänta i tre månader innan man kan få praktikplats eller ersättning. tre månader. tre månader för mig just nu är ett ljusår. snälla låt mig få ett jobb innan det.

vad ska det bli av mig?

godmorgon tisdag! idag fick jag lite sovmorgon, vilket behövdes eftersom jag låg och läste till klockan ett i natt, som vanligt. det är så svårt att slita sig. jag vill aldrig sluta läsa när jag väl börjat. nu har jag i alla fall fått i mig god frukost och kaffe och är redo att ta mig an den här dagen. idag står fyra saker på att-göra-listan: sy paljettkjolen till fina sarah, gå till arbetsförmedlingen och skriva in mig, baka och ikväll blir det film med sandra! dock så har jag lite ångest som ligger och gnager i bröstet och jag vet inte alls varför så allting känns lite, lite jobbigt. men jag börjar med att gå till arbetsförmedlingen i alla fall, så har jag det avklarat och kan ägna eftermiddagen med något mycket mycket trevligare - symaskinen. hoppas ni får en fin tisdag allihop! puss.

ps. min blogg har alltid högst läsarantal på måndagar. det är lite konstigt men fint såklart. innan var det alltid söndagarna som hade högst. jag tycker hemskt mycket om er i vilket fall.

LP-spelare
jag har fattats en sladd så jag har inte kunnat använda min LP-spelare förrän idag, och jag satte nyss ihop sladdarna. och så la jag i min markus krunegård-skiva som jag fått. och så fint det var! att försiktigt flytta nålen till skivan, att höra det lätt sprakande ljudet innan låten börjat. skulle precis skriva, det var som musik för mina öron. men det var ju precis vad det var! det spelar ingen roll att jag hört låtarna en miljon gånger förut, eller kanske mer. nu ska jag vända på skivan och lyssna en gång till.

du tar ju bara små små steg

idag har det stormat i tomelilla. regn och blåst och iskallt. min cykel envisades med att trilla gång på gång trots att jag parkerat den i cykelstället, och skylten utanför butiken blåste ner efter bara några minuter. dessutom fick jag verkligen dagens träningspass när jag skulle cykla hem; sadeln var blöt så jag fick stå upp hela vägen i motvind och regn! hu. det gjorde mig nog gott. annars har det varit en lugn dag på röda korset, inte så mycket kunder för folk har nog inte vågat gå utanför dörren idag. men ÅH vad mycket fint dom har, just nu när jag har köpstopp. jag slutade räkna när jag kom upp i saker för 250 kronor och åhade mig. klänningar, stövlar, skor, blusar. om ni är där när dom öppnar på torsdag kan ni säkert norpa åt er väldigt fina saker, det kan jag nästan garantera! funderar nästan på att bryta köpstoppet bara för den där hallonröda klänningen för 60 kronor.....

nåväl. innan middagen tittade jag lite på det här programmet förkväll som går på fyran, har ni sett det? jag tyckte att det var ganska trevligt, lite mat, lite böcker, lite musik och trevligheter. dock så tycker jag att den där mode-delen bara var så fånig. varför mailar folk in till elin kling för att fråga om dom kan ha på sig en rysk pälsmössa? eller om man bara kan ha på sig stövlar när man har knästrumpor? jag blir så himla irriterad. kan man inte bara ta på sig det man själv tycker är fint och strunta i vad den där elin kling säger.


vecka 46

(fortsätter på det jag började göra förra veckan, tips på saker att göra i vecka 46!)

foto: yst.nu


måndag 9/11:

chokladmuseummalmö chokladfabrik, öppettider 12-18, fri entré

laga en god middag. kanske bönsallad, blåbärspannkakor eller tomatpaj?

 

tisdag 10/11:

häxjaktenmalmö stadsteater, 19:00, 100 kr (ungdom upp till 26år)

syjuntagaraget i malmö, 19:00

 

onsdag 11/11:

taxi taxi spelar på mejeriet i lund, 20:00, 60 kr

eller varför inte hemmakväll med en bra film (cup of love, upp eller the boat that rocked) och hemmagjord milkshake.

 

torsdag 12/11:

middag/lunchplocke-pinn, bergsgatan 29 i malmö.

baka chokladbollar eller något annat gott.

 

fredag 13/11:

after worktant gertrud, östergatan 7b i malmö. köp en öl/läsk och få gratis buffé! 17:00

dansaKB i malmö, 60 kr, 18 år

 

lördag 14/11:

it’s a trap! Kristofer åström + a perfect friend, debaser i malmö, 20 år, fri entré innan 22 sedan 90 kr

loppmarknad, österportstorg i ystad, 08:30 – 16:00

marsvinsholms teatrsällskap håller lopp-, retro-, och vintagemarknad, marsvinsholms allé 124 i ystad, 10:00 – 15:00

 

söndag 15/11:

vila.

ha picknick i vardagsrummet med någon du tycker om. v

ont i magen.

ikväll tog jag tåget hem vid fem-tiden, och sen jag kom hit har jag ätit konstant! utan att överdriva, konstant. det finns så mycket gott här! i malmö åt jag två skålar glass till middag, sen när jag kom hem hade mamma gjort tomatpaj vilket var helt ljuvligt, och sen stod det framme en skål med choklad som jag gick och åt av hela tiden. sen drack jag en kopp te och tog en bit prinsesstårta. sen åt jag ungefär en halv påse lakrits som jag gav till pappa i fars dag-present, och så en till kopp te. sen dukade mamma fram ost och kex vilket jag såklart inte kunde säga nej till. så himla gott! men nu har jag såklart hemskt ont i magen och har bara mig själv att skylla. så typiskt. nästa vecka får det nog bli en nyttig vecka, fast det tror jag inte att jag kommer klara av. det finns ju så mycket goda saker att äta att det inte är värt att hoppa över dem bara för att vara nyttig. så vi får väl se hur det blir med den saken.

nu ska jag stänga av den här dumma apparaten och lägga mig för att läsa. imorgon ska jag upp "tidigt" för att jobba på röda korset! godnatt kompisar.

fathers day.idag är det fars dag. min pappa är såklart den bästa i hela världen. om jag skulle ringa mitt i natten och vara flera mil hemifrån skulle han komma och hämta mig utan att ens fråga varför. han skulle bara hoppa in i bilen direkt. han hjälper alltid till, fixar, frågar, bryr sig om och hjälper mig att släpa hem och laga hopplöst trasiga second hand-möbler. bäst är han, världsbäst. min pappa.

YESTERDAY
igår. var på förfest hos erika och qu och hade det så himla himla fint. det var en enda lång skrattfest med vin och bra musik och hemskt mycket trevligheter! runt ett tog vi bussen till retro, men där var det så himla tråkigt att jag ångrar att vi inte bara stannade hemma istället, eftersom vi hade det så trevligt där. men det är ju ingenting man kan veta i förhand. senare i natten ramlade vi i alla fall hem, sen tappade jag en dator i golvet och blev lite ledsen. men vad ska man göra. det var i alla fall en fin kväll! även om den inte går till historieböckerna.

ps. dessa bilderna är nog rätt tråkiga för er att titta på, men inte för mig för jag har världens finaste och roligaste vänner!

saturdaynej, nu kör vi igång den här lördagen tycker jag! potatisgratängen står i ugnen, schnitzlarna ligger på stekjärnet och mannen min har precis städat och dammsugit och torkat golvet. handy man! nu blir man nästan sugen på att ta ett glas vin. men bara nästan. det får vänta i ett par timmar till. ikväll vankas nämligen förfest och sen utgång, och förhoppningsvis får jag träffa andréa som är på visit i sverige i en vecka för att sedan återvända till spanien. bra låt att lyssna på när man är lite sådär pirrig, glad och pepp är taken by trees och TTA - too young!

breaking the order


foto: the sartorialist

den här bilden har varit med så många gånger i min blogg, men jag blir lika inspirerad av den varje gång. älskar färgerna. jag vet inte, jag bara tycker om den här bilden så himla mycket. och jag hade ju gärna sett ut såhär idag, men istället sitter jag i min pojkväns för stora kläder och väntar på att han ska vakna.

a young summer's youth

KB igår var hemskt dansant; sounds like violence var himla bra live och efteråt spelades poplåtar i sann KB-anda. dansgolvet var fullt, som sig bör. att dansa, det är nog det bästa jag vet. det är som man lämnar sitt eget huvud och bara stannar i kroppen som inte kan eller vill stå still. ja.

morgonmusikdu sa; jag vet vad du vill
jag sa; jag vet vad du tror, jag tror
bara vänta lite till
så får du tro vad du tror
du vet vart jag bor
du får gärna komma hit och skrämma mörkret

THE TIME IS NOW.
nu ska jag snart ta tåget till malmö och sen springer jag ut på äventyr! paljettkjolen är på så jag känner att vad kan gå fel då liksom? hoppas att ni mår bra! vi kanske ses ute i natten. puss!

RÖD

glöm inte att världens bästa band kent släpper nytt album idag! efter två lyssningar har jag fastat för ett par låtar, men jag tror att det här är ett album som kommer växa mer och mer för varje lyssning. det återstår att se!

i have been a heartless wreck


foto: papertissue

i natt kunde jag inte somna, jag la bara och vred mig i sängen och kände mig inte alls trött trots att klockan närmade sig tre. tillslut gick det dock, och det resulterade i en lång sovmorgon idag till kvart över tolv. skönt, för nu känner jag mig utvilad och pigg! jag har precis varit ute en runda och tänkte nu sätta igång med lite städning och rensning på mitt rum. senare ikväll blir det såklart malmö, och förmodligen sounds like violence relesefest på KB. är inget stort fan av sådan musik men det är gratis fram till 23 och när erika lockar med att bara dansa skorna av oss så har jag såklart svårt för att tacka nej!

kedjebrev


åhh, nu hade det inte varit fel med maj månad. festival, sol, billigt vin och dans dans dans.

fast ibland är allt man behöver bara två koppar te, en skål glass och lite tv-tittande med mamma och pappa.

om november

november är precis som februari; grått och bara grått. övergångsmånader i väntan på något annat, något bättre. malmö är som en stor grå betongklump just nu. snart har träden tappat alla färgglada löv och snart ligger de i bruna högar på marken. inga färger kommer finnas kvar. jag önskar att det kunde vara december istället för då hade i alla fall staden pyntats med julbelysning. november och februari är en lång väntan. november är precis efter höst och precis innan vinter. februari precis innan vår. bara en grå väntan på ljuset.

pussdet här är de nya tillskotten till skosamlingen. fyndade på tradera förra veckan för sammanlagt typ hundra kronor. tycker jag är helt okej pris alltså! dom längtar efter vår, skorna. jag sa till dem att de faktiskt fick lägga band på sig själva och tålmodigt vänta på skohyllan på bättre tider/klimat. det förstår ni väl, dumma skor, att jag inte kan använda er nu. då kommer jag ju frysa tårna av mig.

kan du vakna upp och se hur det glittrar runt dig?god morgon! eller god lunch, eller vad man säger nu för tiden. igår när jag skulle hoppa på tåget till malmö fick jag stå och vänta i 45 minuter i ösregn och denna fruktansvärda kylan som infunnit sig i skåne. det var hemskt, mina tår var isbitar och jag trodde att jag skulle få en panikattack för att det dumma tåget aldrig kom. efter många om och men kom jag i alla fall tillslut till malmö, mötte upp min pojke och några till och gick till bakfickan, en pub vid kronprinsen ungefär som var jättetrevlig. där hade the animal five releasefest och det var ju trevligt men där var så himla mycket folk där att man knappt kunde andas, så efter ett tag tog vi bussen vidare till möllan och mötte upp några fina på gamla goda golden. där blev det en öl och massa trevligheter till klockan ett. när vi kom hem gjorde vi såklart pommes och somnade till ett avsnitt office, som det sig bör. idag är det torsdag och jag känner inte alls för att gå upp, vill bara ligga kvar här under täcket hela dagen! så det tänker jag minsann göra. puss på er!

om att vara arbetslös

jag känner mig så himla bitter idag. jag vill att det här ska vara en glad, inspirerande och positiv blogg men nu måste jag bara skriva av mig även om det kanske ger andra negativ energi. jag är så trött på att vara arbetslös. jag är så innerligt innerligt trött på det. det hade varit annorlunda om jag hade tyckt det var skönt att vara ledig, men det tycker jag ju inte. jag VILL ju jobba, jag vill ha en rutin en vardag någonstans att gå och jag vill tjäna mina egna pengar. jag vill vara vuxen och en del av samhället. det här är så tröttsamt. jag blir så lätt rastlös.

och jag söker jobb varje dag. VARENDA dag söker jag jobb. en enda intervju har jag fått av alla de jobb jag sökt, det är inte klokt. jag latar mig inte. jag är inte en slö tonåring som tycker det är skönt att gå hemma och pyssla med mina egna små saker. jag gör allt jag kan och ändå räcker det inte. jag räcker inte till. och jag vet att många människor är arbetslösa någon gång i sitt liv och att det inte är något att skämmas för men jag skäms. jättemycket. jag vill inte ha mitt liv såhär, jag vill bestämma över det själv. jag vill börja mitt liv på riktigt nu, jag blev redo för det för länge sedan. ALLT står på paus nu. jag vill så gärna trycka på play, men tillåts inte.

jag har ingen aning om vad jag ska ta mig till.

och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt det berättade att du saknade mig i natt, det gör jag med

jag har fått lars winnerbäck-feber igen. det händer mig ett par gånger varje år, då måste jag lyssna på lasse konstant ett bra tag, bara hans låtar duger, och varje gång jag lyssnar hör jag något nytt, något annorlunda, en ny textrad jag aldrig förut hört. anledningen är såklart hans nya album, som är helt fantastiskt, och imorse till frukosten såg jag solen i ögonen, en film om lars winnerbäck. det blev en två timmar lång gråtfest, det blev till och med jobbigt att tugga för att ögonen ständigt skulle fyllas med tårar. jag kan inte hjälpa det. jag slungas tillbaka till hans konsert på hultsfred i somras, sista natten framför ett proppfullt hawaii. som jag grät. det var en av de finaste konserterna jag någonsin varit på. han är ett geni, det är han. och som jag längtar till jag och sandra ska se honom i malmö den 20 november! ÅH. kommer bli helt, helt magiskt tror jag.


juli 2008.

hjärtan som älskar att bedra och bedragas


foto: weheartit

ikväll har jag varit så rastlös. jag har spelat lite piano och spelat harpan i säkert två timmar och bara lyssnat på musik och blivit less på mig själv. men sen kom sandra hit för att titta på andra avenyn, och så drack vi te och åt mitt hembakta bröd. det var fint. jag älskar andra avenyn och rekommenderar härmed precis alla att se den serien. bästa. nu sitter jag och lyssnar på lars winnerbäck och funderar på om jag ska lägga mig och läsa lite. det är lika bra att göra det så tidigt som möjligt, för när jag väl börjar läsa går det inte att sluta och sen helt plötsligt blir klockan halv två. och här får jag ju inte så mycket gjort. imorgon är det onsdag, då ska jag minsann åka till malmö. det blir fint. godnatt på er!

jag önskar att du kunde se mig nu

vad tar man sig till när man inte har något att göra? man bakar! den här gången blev det ekologiska pumpabröd. eller ja, just nu håller degen på att jäsa, men det blir nog ekologiska pumpabröd av det senare.

you can't hurry lovetänkte skriva god morgon men det är ju inte alls morgon längre! så tokigt. ändå sitter jag fortfarande i morgonrock, raggsockar och en slarvig fläta i håret. känner mig riktigt arbetslös idag; jag sov länge, gjorde frukost som jag åt framför en film och har ännu inte klätt på mig. nåväl, tur att det inte gått så mycket av dagen än i alla fall. filmen jag såg var babylonsjukan, som handlar om politik och kärlek. den var fin och jag rekommenderar den starkt. annars så kokte jag ägg själv för första gången idag och jag kan stolt meddela att det blev helt utsökt och perfekt och lyckat. om ett tag ska jag nog ner och köpa frimärken och kanske köpa lite spenat till middagen ikväll. att vara arbetslös gynnar verkligen min matlagning! förut lagade jag aldrig mat, men nu när jag är hemma kan jag lika gärna laga mat till min familj tycker jag. härligt att det kommer något bra ur det här. hoppas att ni är glada idag!

ps. jag åt även en skål yoghurt och flingor till frukost, men jag var så hungrig så jag åt upp det innan jag tog bilden.

vecka 45

här kommer lite tips om saker att göra i veckan!

tisdag 3/11:
bjud dig själv och/eller någon på middag. varför inte spenatlasagne, grillad qourn med mozarella eller potatis- och purjolöksoppa?
gå på bio. tips på filmer på filmstaden i malmö: 500 days of summer, veronika bestämmer sig för att dö, upp, bröllopsfotografen.

onsdag 4/11:
asha ali spelar på mejeriet i lund, 21:00, 140 kr.
öl på valfritt ställe runt möllan i malmö, varierande pris.

torsdag 5/11:
givetvis erikshjälpen vid stationen i tomelilla, öppet 12-18 (var där när dom öppnar för garanterde fynd).
röda korsets mötesplats kupan på torget i tomelilla, öppet 12-17.
dagens lunch på café olga i tomelilla, 60 kr.

fredag 6/11:
kent släpper nytt album.
pop songs dj:ar och first aid kit + carolina wallin pérez spelar på debaser i malmö, fri entré till 22, sedan 90 kr, 20 år.

lördag 7/11:
fika/ät frukostbuffé på café systrar och bröder, östra rönneholmsvägen 26 i malmö.
dansa på rumble på inkonst i malmö, 23:00, 120 kr,  20 år.

söndag 8/11:
söndagsbrunchdebaser i malmö, 129 kr.
sunday brunchvinylbaren i malmö.

lars and the real girlnu har vi precis sett lars and the real girl och det var en så himla fin film. den handlar om lars som startar ett förhållande med en docka som han köpt på internet. hans familj och hela samhället där de bor tror att han är helt galen, men alla anpassar sig ändå efter lars som tror att dockan är en riktig människa. sen kan jag ju inte avslöja hur det slutar, det förstår ni väl, men det hela utvecklar sig till en känslosam historia för alla. det var en hemskt fin film. se se!

du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig


foto: lolita

godkväll. nu är det november. vi har precis avnjutit vegetariska hamburgare och pommes från kiosken precis mitt emot lägenheten. fint ska det vara. men åh så gott det är!! dagen har inte innehållit särskilt mycket, mest dator-sittande och tvtittande. precis som det sig bör på en söndag tycker jag. lite senare blir det nog film och popcorn här om jag får som jag vill. hoppas att ni mår bra ikväll!

halloween!

igår bjöds det på halloweenfest hemma hos linnea, och vilken maskerad sedan! förutom alla utklädda gäster så bjöds det även på spännande snacks och lägenheten var halloween-ig till max vilket jag tycker är hemskt trevligt när folk är amitiösa festfixare!


jokern, youtube, tönt, indian


dam från 40-talet och the mask


jokern och indianen utan fjädrarhjärter dam! så dumt att jag inte tog någon bild på hela utstyrseln. så himlahimla dumt. jag som sytt en så fin kostym! jag får helt enkelt lägga upp en bild i efterhand. jag är i alla fall mycket glad för att jag var hjärter dam! tack för tipset!


linnea, anna ternheim och 40-tals dam


det fanns shots i provrör och massa goda saker med spännande namn som jag tyvärr glömt.


kajsa anka
det var så mörkt i rummet så jag blev tyvärr tvungen att fota med blixt hela kvällen. jag tycker inte om blixt. men vad gör man!sen blev det fiskedamm! så himla party. i sin godispåse fick man en klementin, godis och back street boys-klistermärken!


skogshuggare
svininfluensan!snipp snapp snut så var denna sagan slut!

november

jag ska:
v ha köpstopp hela månaden
v sluta slösa så mycket pengar på mat
v få ett jobb
v vara en bra människa.


maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier