radical university




idag bestämde jag mig för att hoppa av distanskusen i media- och kommunikationsvetenskap som jag påbörjade den här terminen. inte för att jag inte tror att jag skulle klara av den, utan för att den legat som tyngder på mina axlar och gnagat på mitt samvete hela tiden. jag vill fokusera på sociologin och alla de andra tidskrävande saker jag gör under veckorna (skriver artiklar och kören bland annat). så nu var jag snäll mot mig själv och hoppade av, även fast den verkade intressant, för att ge mig själv lite mer utrymme. känns skönt!

nu smiter jag bort till anna och bakar kanelbullar.

överallt av och till hör jag klanger från dig och hösten

god morgon måndag! sitter nu med en lins i högra ögat och känner mig skev. höger öga är nämligen superenkelt att handskas med, medan vänstra ögat bråkar och tillslut ger mig en mental spärr. så nu sitter jag här och försöka lugna ner mig lite och förbannar min vänstra kroppshalva.

det känns för ovanlighetens skull väldigt skönt att det är måndag idag. jag har gjort en veckoplanering, ska plugga lite och sen iväg till skolan för seminarium. denna veckan kommer bli lite lugnare än förra så jag välkomnar den med öppna armar idag!


vintervår



var precis ute och promenerade. jag satt här inne och tittade ut och fick i ärlighetens namn nästan kasta på mig kläderna så mycket jag längtade ut till solen! sen började jag bara gå så att jag hela tiden hade solen i ögonen och såg sidor och gator av malmö jag aldrig sett förut. jag visste inte hela tiden vart jag var men jag fortsatte bara gå mot solen. alltså herregud så vackert malmö är. det är aldrig tråkigt att promenera för det finns så vackra byggnader att se på. såg ett hus som var alldeles fantastiskt, just ett sådant vill jag bo i när jag är äldre och ska köpa hus. ett hus på en gata en bit ifrån södervärn, insprängd mellan bussgator, sjuvåningshus och cykelstigar. det såg inte ut att passa in där och just därför var det så alldeles fantastiskt. där vill jag bo. sen fortsatte jag bara gå och tillslut kände jag såklart igen mig och svängde vänster och gick lantmannagatan upp. jag kommer säkert få ångra att jag sagt detta men: idag känns det som att våren är här.

14. min favoritplats

det är fullkomligt förutsägbart och verkar klichéartat men jag måste ändå säga hemma hos mig, i sängen med min pojkvän. att bara få ligga där och titta på how i met your mother, lösa korsord, äta godis och leva i nuet och inte ha en enda tanke på hur långt det är tills han måste åka igen. inte en enda tanke på måsten, eller vad klockan är och om mobilen ringer så märker jag det inte ens. det är min favoritplats.



åh vad jag önskar att han var här nu.

and give me back my broken parts

god morgon söndag! solen lyser och jag känner mig helt glad och full av energi. det känns som vår fastän jag vet att det fortfarande är januari. idag ska jag försöka plugga lite, sen måste jag nog gå en promenad och ikväll ska jag tvätta. det låter kanske som en sjukt tråkig söndag men frågar ni mig så är det kanske några av de trevligaste söndagssysslorna.

we are so fragile, our cracking bones make noise

efter halva dagen i soffan framför sex and the city begav jag mig ut för att handla lite. när jag kom tillbaka fick jag någon slags energikick av den friska luften, vilket resulterade i att jag satte igång ett storkok! så nu har jag lagat massor av mat som antagligen räcker i fyra fem dagar framöver (jag hade gärna gjort mer, men min frys är pytteliten). jag känner mig alltid så himla duktig när jag lyckas rädda någon morot och lite broccoli från att bli gammalt. hatar att slänga mat egentligen.

ikväll känner jag faktiskt inte för att göra något annat än att dricka cola, äta chips och fortsätta titta på sex and the city. så det tänker jag göra från och med nu!

13. mina rädslor

just nu kan jag bara komma på tre rädslor jag känner: att det ska hända en olycka med mina nära och kära, att jag aldrig ska få ett jobb där jag är uppskattad och som jag trivs med och att det ska bli inbrott i min lägenhet. några utav dessa oroar mig väldigt ofta, och det är ganska jobbigt.

givetvis är jag rädd för andra saker också, men om jag tänker efter ordentligt är det saker som egentligen bara bottnar i bristfällig tro på mig själv.

vegakören.



någon vänlig själ kommenterade med en länk till den här videon från vår konsert i st johannes kyrka i julas. den här låten sjöng vi tillsammans med irma schultz och jag hade ingen aning om att jag var i bild. men fint låter det i alla fall!

fiolvägen.








igår hoppade jag på bussen till sandra. hon var så fin att hon bjöd mig på middag - en ljuvlig spenatlasagne och så drack vi lite champagne och rödvin för att fira att vi är så bra. jag älskar sandras lägenhet för det är en sådan lägenhet där man ser något fint vart man än vänder sig. i alla vrår, fönster, hyllor och på golvet finns något fint att titta på. senare åt vi godis och tittade vi på "i rymden finns inga känslor", som var väldigt bra, och sen åt vi vaniljglass med granatäpple! så himla bra fredag.

sommar typ

är du student och inte har något att göra imorgon? southside house collective gästar klubben wonderland på lunds nation. jag har skrivit en artikel om det här!

nu hoppar jag iväg för att ta bussen till lund och sandra! hoppas ni är glada ikväll. puss!

linser <3

hej kompisar! efter två och en halv timme hos optikern gick jag och skrattade för mig själv hela vägen hem. jag kan se! utan glasögon! jag kan se!!!!!!!, så gick jag och tänkte. och tänker fortfarande. allt var så fantastiskt förutom att det tog mig typ en timme att lära mig ta ut och sätta i linserna. blev helt sjukt frustrerad och kände mig som sjutton igen när jag satt vid ratten och skulle övningsköra och försökte trycka ner gasen och släppa upp kopplingen och jag skrek till pappa: DET GÅR INTE, JAG KOMMER ALDRIG LÄRA MIG KÖRA BIL. tillslut gick det. och trots att jag kände för att skrika likadant idag till den snälla optikerassistenten gick det till slut.

jag var så lycklig att jag råkade köpa ett par skor på vägen hem. nu lyssnar jag på edith piaf, äter kakor och ska börja plugga. ikväll åker jag hem till sandra och äter middag!

12. det här är jag bra på

jag är bra på att lyssna och vara kärleksfull mot mina nära och kära. jag är bra på att ta tag i saker när jag väl har bestämt mig för något. jag är bra på att intala mig själv saker (både postivit och negativt). jag är bra på att bry mig om andra, och om mig själv. jag är bra på att vara miljövänlig och ekonomisk. jag är bra på att skriva. jag är bra på att våga gå min egen väg och jag är bra på att baka kladdkaka. jag är bra på att komma ihåg saker. jag är (oftast) bra på att behandla mig själv som om jag vore min egna bästa vän. det är helt ovärderligt efter många många år av självplågeri.

vad är ni bra på? vill ni inte dela med er här så skriv ner det för er själva! det är alltid bra att skriva om sig själv för man lär sig alltid något nytt.

såhär känner jag mig just nu:

glad, stark, tacksam, lycklig, harmonisk. jag vet att det kanske låter sjukt pretentiöst, men det är så himla fantastiskt att bara kunna promenera hem genom ett iskallt malmö och känna sig lycklig och stark. att känna att det jag gör är värdefullt.

favvisbyxor/lundagård



idag har jag på mig mina favoritbyxor, favoritskärp och en av mina favviströjor. det kan ju inte bli annat än bra, tänkte jag när jag klädde på mig i morse. har haft seminarium i förmiddags och nu har jag precis skrivit klart ännu en artikel. nu måste jag fortsätta plugga och ikväll ska jag fixa en massa roliga saker! bland annat en hemlis som ni snart får reda på.

fick en kommentar innan om jag inte kunde berätta om hur jag fick jobbet på lundagård. jag blev kontaktad av lundagårds webbredaktör i somras som undrade om jag ville blogga på deras webb. efter ett tag frågade jag om jag inte kunde få börja skriva artiklar också, och det fick jag! nu bloggar jag inte längre utan skriver "bara" nyhetstexter till webben, med fokus på nöje/kultur. det är inte betalt, men jag brinner för detta och ser det som en nyttig och givande erfarenhet!

11. det här får mig att gråta

jag gråter av allt, det vet ni nog vid den här tiden. det finns nog få tårkanaler som är så känsliga som mina. tidningsartiklar om evig kärlek. scener ur sex and the city, gossip girl, love actually, closer... ja, de flesta serier och filmer. hela playlists på min spotify. alex schulmans sommarprat. bilder på mamma och pappa för att jag älskar dom så mycket. när min pojkvän åker hem med tåget. död. den här scenen ur how i met your mother som är något utav det finaste jag någonsin sett.

it's about to get worse

efter att ha varit väldigt effektiv och känt mig hemskt bra idag, dog jag lite nu ikväll. det var lite omtumlande. gjorde i alla fall en väldigt bra intervju i eftermiddags och jag känner mig så himla bra som utvecklats så mycket under tiden på lundagård. det är fint. nu ska jag koka te och äta en kanelbulle, måste lugna ner mig lite och sen försöka skriva ihop artikeln som har deadline i övermorgon. det är bara onsdag idag men det känns som att hela veckan redan gått förbi.

ps. på väg hem efter intervjun stannade jag på synsam. har äntligen äntligen bokat tid för att prova ut linser!!!!! (efter tre år)

10. det här upprör mig

folk som säger sig vara för jämställdhet men inte vill kalla sig själv feminist för att ordet är för radikalt eller "klingar fel" (typ som vår jämställdhetsminister nyamko sabuni). får jag höra "varför heter det feminist borde det inte heta humanist" en gång till så tror jag att jag kräks. feminismen går givetvis ut på alla människors lika värde, men för att komma åt problemet måste man definiera vari ojämlikheten ligger. för att komma åt och bekämpa olika sorters ojämlikhet krävs det en maktanalys, och feminismen anser att det finns en samhällsstruktur som gynnar män i högre utsträckning än kvinnor. precis som teorier om det finns strukturer som gynnar svenskar i högre grad än "invandrare", och så vidare.

jag säger som genusforskaren lena gemzöe. en feminist i sin enklaste form är en person som anser 1. att kvinnor är underordnade män och 2. att detta förhållande bör ändras. svårare än så behöver det inte vara.

baby you can have whatever you like.



läste precis igenom mina senaste blogginlägg och herregud vad jag låter hurtig och effektiv! om ni undrar varför denna hurtighet plötsligt uppstått är det för att det är mitt bästa tips mot intensiv längtan. så länge jag håller mig sysselsatt hinner jag inte tänka på hur mycket jag saknar min pojkvän och så går dagarna mycket fortare. förutom det tycker jag verkligen det är helt sjukt roligt att skriva artiklar och läsa den här kursens litteratur.

onsdag i januari

godmorgon! idag står tre saker på schemat: plugga, skriva artikel samt göra intervju för en till artikel. bäst att sätta igång. puss!

ace.

okej, har precis suttit och skrivit ihop en klubbguide (till lundagård) över klubbarna som lunds olika nationer håller. det finns helt sjukt mycket att välja mellan och åh vad sugen man blir på att dansa. länkar till artikeln när den är klar och publicerad!

the end of the world is bigger than love




jag har haft en så sjukt inspirerande föreläsning om genus idag! som ni vet läste jag genusvetenskap för ett år sedan och det var typ det roligaste jag gjort i studieväg någonsin för jag fick nya aha-upplevelser varje dag - så att nu ett år senare få kombinera sociologi och genus känns helt fantastiskt roligt! jag vet inte exakt varför men jag brinner så starkt för det här.

ska ta tillvara på inspirationen och plugga ordentligt idag, och så ska jag skriva ihop en artikel till lundagård!
hoppas ni är glada. puss!

9. en vanlig dag hemma hos mig

...ser ut såhär:

jag vaknar, oftast vid åtta eller nio, sätter på mig raggsockar och kliver upp. sätter på radion för att lyssna på morgonpasset i P3 och äter frukost, nästan alltid samma: två koppar kaffe, ett glas apelsinjuice, två mackor - en med ost och marmelad och en med ost och gurka. sen klär jag på mig något som känns passande och bra för dagen och går till södervärn för att ta bussen till lund. klockan tio till tolv har jag oftast föreläsning eller seminarium. sen tar jag bussen tillbaka till malmö igen och på vägen hem köper jag med mig kanelbullar eller avokado, beroende på om jag känner för att fika eller äta lunch! efter det är klockan kanske halv två-två, och jag sätter mig vid datorn för att kolla mail och blogga. efter det pluggar jag, och om jag inte har något direkt att läsa eller skriva i skolväg har jag ofta någon artikel eller så som behöver göras. vid fem-sex äter jag middag som oftast består av något väldigt simpelt; rester, nudlar, spagetti och soyafärs. beroende på vad det är för dag fortsätter jag antingen att plugga efter middagen, eller så sitter jag bara vid datorn och läser bloggar, skriver med min pojkvän och så. efter någon timme sätter jag på en kopp te, äter mackor med houng på och tittar på något avsnitt från serien jag för tillfället ser. jag försöker komma i säng runt elva, skriver en lista med vad jag behöver göra nästa dag, löser korsord ett tag och somnar sen efter en stund!

lite festligare dagar kanske jag äter frukost med erika, äter middag tillsammans med några kompisar, fikar med någon, bakar, är iväg någonstans på kvällen eller kanske har besök. men de allra flesta vardagarna ser likadana ut och det är ganska skönt tycker jag!



recept mot ångest

när jag har dagar som idag - alltså dagar av tynda axlar, ont i magen och ett snäpp av ångest i allt jag gör - har jag kommit på vad det är som verkligen fungerar. det enda som gör mig lugn igen är att bara släppa alla måsten och sätta mig ner och ta det lugnt. stanna kvar i mina känslor, inte tvinga mig till att plugga och skriva eller läsa si och så många sidor, ta en lång varm dusch, sätta på ett avsnitt av min favoritserie och äta lite godis. för så länge jag inte har en deadline måste jag tillåta mig själv att ta det lugnt ikväll, att bara låta mig vara nedstämd ordentligt utan att påskynda allt och utan att "tvinga" mig själv att bli glad och välfungerande igen. det fungerar aldrig med tvång. så länge jag tillåter mig själv att ha ångest en kväll och bara sitta i soffan och andas, försvinner det oftast av sig själv efter någon timme. i värsta fall går jag och lägger mig och vaknar med mer energi nästa dag, för då är mina oroskänslor "ute ur systemet".

och så brukar jag tänka på den här låten.

8. mina syskon



mina syskon består av en lillebror och en storebror som jag tycker så hemskt mycket om. jag ser upp till båda mina bröder så himla mycket, de är så duktiga och driftiga och modiga. lillebror som vid nittonårs ålder har startat ett eget företag som han satsar helhjärtat på, och storebror som är ingenjör och håller på med massa andra projekt vid sidan om. det går förstås inte att föreställa sig en uppväxt utan dem. min lillebror är bara ett år yngre än mig och vi har nästan alltid varit som tvillingar. min storebror är en av de mest omtänksamma personer jag vet och har lärt mig så otroligt mycket. jag är så oerhört glad över det här starka bandet jag känner till båda två. det är så himla fint.

vecka fyra.

det behövs en riktigt blå klänning och eyeliner på ögonlocken för att pigga upp den här dagen. det är grått utanför fönstret och hela jag känner mig grå grå grå. helst av allt hade jag velat ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet och ligga i ett mörkt rum hela dagen, men idag är det obligatoriskt seminarium som står på schemat. vi läser just nu om postkolonial teori och vardagsrasmism. det är hemskt intressant, men ändå. ändå är den här måndagen tung.

och genomskinligt grå



nu spelas den här låten på radion. jag får hjärtklappningar och lite hugg i bröstet. inte en måndagsmorgonlåt tycker jag, men som tur är fortsätter morgonpasset efter den och gör mig lite glad igen.

fan.



herregud vad jag är kärlekskrank och saknig. till alla er som har fått spendera dagen med att hänga med den ni är kär i: var lyckliga. min pojkvän är timmar och åter timmar borta, vi har inte setts på flera veckor och det är flera veckor kvar tills han kommer hit igen. jag kan hantera det de flesta dagarna men ikväll är det fan olidligt. går inte över huvud taget att beskriva den längtan jag känner just nu.

söndagstankar

en sak som jag mer och mer upptäckt hos mig själv är behovet av att vara själv ibland. detta är konstiga känslor för jag upplever att jag oftast haft ett behov av att just inte vara själv, men nu börjar jag mer och mer värdesätta de kvällar då jag inte är med någon annan förutom mig själv, äter godis, tittar på serier, skriver listor på vad som ska göras nästa vecka och förbereder mig mentalt på att orka nästa veckas föreläsningar, seminarium och uppgifter. inte för att jag hellre är själv än att titta på film med kompisar, men för att jag behöver ta mig tid att samla tankarna lite. pusta ut och blicka framåt. det känns fint.

warmth

hej kompisar! hur mår ni idag? jag ska iväg på ett möte nu strax, men ikväll tänker jag mig en påse godis och tusen avsnitt sex and the city eller så. perfekta söndagsaktiviteten. puss!

7. mina bloggfavoriter

mina favoritbloggar måste vara originella men får samtidigt absolut inte vara för pretantiösa. det är ett ganska högt krav, och det har funnits tonvis med bloggar jag börjat läsa men sedan inte stått ut med av olika anledningar. för att jag ska stå ut med en blogg måste det vara lite av varje - och det måste i alla fall KÄNNAS äkta. är det bara fantastiskt och fint och driftigt och lyxigt och lyckligt får jag panik och känner för att kräkas. det måste kännas äkta, även om det kanske nödvändigtvis inte är det.

därför gillar jag:
mina vänners bloggar; sandra, erika, qu, anna bland andra.
michaela forni
underbaraclara
emma sundh
signe siemsen
cissi wallin
rebecca & fiona
alex schulman

gyllene


igår kom sandra hit och jag bjöd henne på en av mina favoriträtter - pastagratäng med svamp och aubergine!


drack lite vin och hoppade sen i en taxi till...


...intiman, malmö stadsteater, för att gå på teater! jag gav sandra biljetter i julklapp, så vi var och såg subtales - arior från medelklassen. den var väldigt bra och handlade om feminism, könsroller, tristess och press.


sen åkte vi hem till anna!




där var det skrattfest och sittdansfest.



sen gick vi till golden! det var helt sjukt galet och roligt. vi är stammisar där så de kom och bjöd på chilinötter, nachos och rabatt på öl. trevligt! senare ramlade jag och sandra hem till mig, satte på ett avsnitt sex and the city men somnade redan till introt.

6. min tro eller livsfilosofi

någon sådan har jag inte. men namnet på min blogg har kommit att bli mitt motto och när det är svårt tänker jag alltid:
du kan om du vill
du vill så du kan.


jag tror stenhårt på det. vill jag så kan jag. och sen var det inte mer med den saken!

jackie k o





började googla runt efter politician-guy-avsnittet i sex and the city, herregud så tjusig kvinna jackie kennedy var.
trenchcoats och stora runda glasögon. mmm!

THE DOG DAYS ARE OVER








igår bjöd erika och jens mig på middag - rödbetsbiffar med fetaost och pepparrotssås. till efterrätt gjorde vi egen chokladmousse med kaffesmak och sen satt vi och drack vin och pratade om allt från feminism (som vanligt) till religion till liv och död till fotboll och sen helt plötsligt var klockan halv två och jag skyndade hem och somnade bums. en helt perfekt fredagkväll om ni frågar mig!

i don't know but i think it's about forgiveness.



efter tre och en halv timme på biblioteket gick jag hem genom stan och stannade på systembolaget, hemköp och humana som hade superrea! älskar att gå på stan på fredagar innan det börjar bli överbefolkat. nu sitter jag och tittar på lite sex and the city, om ett tag ska jag göra vid mig och senare bort till erika på middag! ska ni göra nåt fint ikväll?

ps. jag har inte druckit kaffe på sex dagar. jag har bara inte varit sugen på det eftersom jag varit sjuk och fortfarande är det, och då är te med honoung i det enda som går an. är fortfarande inte sugen på kaffe än!

5. mina vänner

mina närmaste vänner är ett gäng som jag alltid hänger med. visst finns det bekanta och andra jag träffar då och då, men de här personerna är ständigt en del av mina dagar kvällar helger.

vi säger ofta "undrar vad vi hade gjort nu om vi aldrig hade träffat varandra" och jag tänker på det ofta. hade vi inte haft en gemensam vän hade vi kanske aldrig träffats på hultsfredsfestivalens camping 2008, då hade vi kanske inte börjat festa tillsammans och då hade vi kanske aldrig börjat träffas mer och mer och lärt känna varandra så bra som vi känner varandra nu. när man tänker på det så känns det så väldigt slumpmässigt, men nu är de här människorna så extremt viktiga för mig. vissa har jag känt sen grundskolan. de kan av en enda rad jag skriver utläsa om jag är glad eller ledsen. det är kanske en av de finaste egenskaperna en vän kan ha enligt mig. de lyfter upp mig och gör mig till en bättre människa. de kan göra helt vanliga fester till rena skrattfester. de får mig att känna mig värdefull. de är de knäppaste och finaste människorna jag någonsin träffat. jag önskar så att alla har någon i sitt liv som de känner såhär inför som jag gör för dessa.

fredag 21.01.11



hej kompisar! nu sitter jag på malmö stadsbibliotek redo att ta mig an terminens första uppgift. biblioteket har trådlöst nätverk och dessutom fullkomligt älskar jag den här byggnaden. jag har inga problem med att skriva hemma, men ibland är det skönt att komma iväg lite. puss!

4. vad är kärlek?

kärlek är det där korta tillfället när vi sitter på varsin sida av rummet och våra blickar möts och vi ler och delar något som ingen annan är en del av.



det är så svindlande stort.

januari/vår




kolla solkatten på första bilden!! på bussen hem blundade jag och låtsades att det var vår. det känns nästan så! det är kallt, men nästan all snö har försvunnit här i malmö. jag älskar det. jag är dock medveten om att det bara är januari och att det kan komma minst en snöstorm till, men så länge det är sol är jag glad.

lunchtipset



tips till ruccola: ringla över antingen rapsolja eller balsamvinäger på ruccolan och salta och peppra (gärna citronpeppar). supergott!!

"den osynliga vardagsrasismens realitet"



i den här delkursen består vår kurslitteratur bara av avhandlingar. det är väldigit smidigt för då kan man ladda ner dem och läsa på datorn, och av någon (konstig) anledning känns det mycket mer nära och relevant att läsa avhandlingar istället för böcker. ikväll skulle jag bara snabbt titta igenom vad morgondagens föreläsning ska handla om, men råkade istället fastna och läste i nästan två timmar!

flanellskjorta.



eftersom jag gick runt i sovkläder exakt hela dagen igår kändes det lite extra trevligt att sätta på sig ordentliga kläder idag. dessvärra ser mina ögon fortfarande aningen livlösa ut.

3. vad bjuder jag på för mat?

det här är enkelt, för jag bjuder i princip aldrig på mat. jag bjuder på kladdkaka, det är min specialité! särskilt roligt är det eftersom så många har sagt att de aldrig själva kan göra lika goda kladdkakor som jag gör, då blir jag stolt. generellt sätt så bakar jag mycket mer än jag lagar mat.

något som dock blivit en tradition är att jag lagar min och min pojkväns favoritmiddag varje gång han kommer hem till mig. den består i potatis och rotfrukter i ugn, vegetariska filéer och en sås som heter kengissås, vars recept jag fått av erikas mamma. till det en påse färdig sallad, tomater, rödlök och fetaost och så balsamvinäger, salt och peppar på det. det är det absolut godaste jag vet.

everybody loves you now

äntligen en natt utan feberfrossa. imorse vaknade jag upp med bara lite huvudvärk men samma svidande känsla i halsen. men som tur är verkar min kropp fungera någerlunda idag, vilket är tur eftersom jag verkligen inte vill börja terminen med att halka efter.

idag har jag föreläsning mellan 15-17....? känns helt hopplöst. hur som helst, det gör ju att jag har massor av tid att läsa nu innan! till den här playlisten såklart.

2. mina föräldrar

mina föräldrar träffades när de var väldigt unga - jag tror att de bara var runt femton och sjutton år. när jag tänker på att mina föräldrar har varit kära i varandra hela livet får jag fjärilar i magen. det är sånt man annars bara läser noveller om men mamma och pappa är levande bevis på evig kärlek. det gör mig så lycklig och hoppfull. när jag tänker på mina värsta tonår får jag lite panik över hur illa jag betett mig mot mina föräldrar, hur taskig jag varit och hur mycket jag gjort som måste ha varit plågsamt för dem. det har de absolut inte förtjänat.

jag smsar med mamma nästan varje dag och när jag flyttade till stockholm saknade jag dem i princip jämt. jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle sakna mina föräldrar så mycket när jag flyttade hemifrån. bara vetskapen om att de skulle göra vad som helst för mig räcker lånt. hade jag ringt och sagt att jag ville komma hem hade de satt sig i bilen och kört och hämtat mig vart jag än hade varit i världen. det är det absolut finaste.


sojafärstips



här kommer lite sojafärstips:
1. rivna morötter är väldigt gott att blanda i! så även bönor, exempelvis kidneybönor.
2. salta massor.
3. en klick creme fraiche bredvid höjer hela rätten! det blir helt vansinnigt gott, och speciellt om man tröttnat på den "vanliga" smaken av färsen.

sjukling



usch. jag som bara brukar vara sjuk i högst en dag... idag känns det bara ännu värre. har typ haft feberfrossa i natt och vaknade vid halv två helt övertygad om att klockan var nio på morgonen. jag som skulle vara en superduktig student idag och åka till biblioteket och sitta och läsa hela dagen. nu kan jag knappt resa mig upp ur sängen och blir hela tiden varm, kall, varm, kall, varm. och så svider det i halsen. stackars mig.

kan inte ni underhålla mig med en historia från er dag eller liten berättelse eller bara ett par rader om vem ni är eller så?

1. presentation av mig

det var typ helt omöjligt att skriva en presentation av mig själv, så jag lät sandra göra det:

Maria är en person som får mig att vilja göra saker. Jag känner mig aldrig så kreativ och handlingskraftig som när jag är med henne. Hon får mig att vilja göra det jag brinner för och hon får mig framförallt att vilja vara en bra människa. En sak jag verkligen beundrar Maria för är att hon är en så otroligt bra medmänniska. Hon funderar inte på ifall hon verkligen ska gå fram till personen som ligger på gatan, hon bara gör det och hon gör det inte bara för att själv verka bättre. Jag önskar att jag hade lite mer av det där i mig, att jag följde min omedelbara magkänsla utan att fundera över konsekvenserna. Hon är också helt otrolig på att få människor att känna sig värdefulla, och där är jag själv inräknad otaliga gånger. Jag kan inte räkna hur många gånger hon har gjort så att jag har gått från att känna mig som ingenting till precis allting. Annars är hon den där fantastiska tjejen som alla helt enkelt mår bättre utav att umgås med, och jag tror faktiskt att hennes skratt låter bättre i mina öron än all musik i hela världen.


(första av sexton rubriker från den här listan.)

första dagen på mitt nya liv typ eller så

terminsstart och nytt år betyder ta tag i sig själv! vilket jag verkligen inte gjort hittills i år då jag mest legat på soffan och tittat på serier. men jag måste ändå poängtera hur viktigt jag tycker det är att ha tid till att göra ingenting. om jag inte får det går jag under, och har tillåtit mig själv att vara extra lat fram tills idag. för från och med idag kommer mina veckor bli hektiska och planerade. men det känns än så länge bara trevligt!

efter en väldigt inspirerande introduktion till min nya kurs gick jag och köpte ett nytt kollegieblock för första gången sedan ettan i gymnasiet! det är sant. fick en idé om att jag inte skulle köpa nya block förrän de jag köpte då var helt och hållet fulla, och det har de nu blivit! sen sov jag på bussen tillbaka till malmö och råkade spontanstorhandla på vägen hem. men det blev ändå väldigt lyckat, jag köpte massa rotfrukter och broccoli och sånt nyttigt och trevligt men som ändå är superbilligt.

nu är jag helt slut. att ta tag i sitt liv när man är sjuk är en väldigt dum idé.

VT, 2011 lunds universitet

vad är oddsen för att man vaknar upp första dagen på terminen med feber och sprängande huvudvärk? kunde jag inte varit sjuk igår istället, va va va? dumma kropp. men jag har preparerat mig med pandodil nu för jag måste verkligen iväg till skolan idag. så himla typiskt. dessutom har ett blodkärl i mitt öga brustit som tillsammans med mina påsar under ögonen gör att det ser ut som att jag varit i slagsmål. lycka till att få några nya kompisar idag, maria!

hur som helst. ska bli väldigt skönt att fortsätta plugga på sociologen, då blir det inga problem med att hitta eller vara nervös för att gå fel och komma för sent. herregud vad nervös jag var förra terminen när jag skulle börja. men idag börjar jag på mitt andra år på universitetet! det gör mig stolt över mig själv. kommer nog aldrig glömma de första dagarna på stockholms universitet förra året. det var en helt ny värld som plötsligt öppnades.

står du som jag på din balkong och vilar i kaoset som var?

hej kompisar. hur är det med er idag? jag är helt förvirrad för jag sov så länge att jag inte kan fatta att klockan snart är två. jag har hittills ätit frukost och tittat på två avsnitt gossip girl vilka jag båda grät hejdlöst till. imorgon är det terminsstart vilket betyder att det riktiga livet börjar, så för att vara så pepp som jag bara kan på det imorgon tänkte jag göra så lite jag bara kan idag. efter en lång lång dusch tar jag mig an femte säsongen av weeds.

(insåg precis att jag sett fyra säsonger weeds sen nyår. bra jobbat!)

IGÅR:










igår var en så himla fin kväll. anna fyller snart år så hon bjöd oss på massor utav god mat och dricka och jag hade på mig min nya svarta klänning som jag tror att jag är förälskad i. vi satt mest och pratade gamla minnen. det är verkligen helt vansinnigt befriande att skratta tills man gråter! kvällen slutade i ett regnigt äventyr minst sagt, men åh så trevligt fram tills dess!

hurry up let's go dont wanna miss a thing



herregud vad jag har bråttom just nu. har precis redigerat min artikel och ska nu springa ner på stan för att ta en kaffe med carro innan vi beger oss till hässleholm för att bli bjudna på födelsedagsmiddag hos anna! hoppas ni får en strålande lördag vad ni än ska göra!

xoxo

THIS MODERN LOVE BREAKS ME



den här låten borde vara med på listan över världens bästa låtar. det känns som tusen miljoner fjärilar i magen och som att hjärtat fladdrar inuti i bröstet.

den där listan.

ni vet, alla bloggare har gjort någon slags lista den senaste tiden där de har skrivit om olika ämnen/rubriker i ett inlägg om dagen i en månad? jag vet inte vem som var först eller så. men jag tog den listan och gjorde om den lite och tänkte publicera ett inlägg om dagen utifrån följande rubriker:

1. presentera mig själv
2. mina föräldrar
3. vad bjuder jag på för mat?
4. vad är kärlek?
5. mina vänner
6. min tro eller livsfilosofi
7. bloggfavoriter
8. mina syskon
9. en vanlig dag hemma hos mig
10. det här upprör mig
11. det här får mig att gråta
12. det här är jag bra på
13. mina rädslor
14. min favoritplats
15. saker jag saknar
16. det här ska jag bli när jag blir stor

just nu:

sitter med tända doftljus, en filt över axlarna, en kopp te, kladdkaka och mew i högtalarna. jag trivs. livet kunde absolut ha varit sämre just nu.

harmoni. det är nog den härligaste känslan jag vet. även om det kanske bara är för en kväll.

ett inlägg från en glad tjej!!!!

är det fredagkväll ikväll? jag önskar att jag hade kunnat ta ett sånt där coolt webcam-foto där jag sitter uppklädd, sminkad med ett glas vin i ena handen och blinkar med ett öga sådär glatt och flirtigt åt er. men! jag har ingen webbkamera inbyggd i min lilla dator, och sitter för övrigt inte heller sminkad och uppklädd med ett vinglas redo för att ta sig an fredagskvällen. nej.

jag känner mig trött och tråkig, och ska snart göra nudlar för att senare åka till lund. där ska jag gå på ett genrep av en studentteater som jag ska skriva en artikel om. det kan visserligen bli ganska trevligt, men ni förstår kanske vad jag menar. det är ingen friday night on the town precis, på sin höjd kanske jag drar på mig ett par klackar och låtsas att jag är carrie bradshaw som har en kulturell dejt med mig själv eller så. inga konstigheter.


mål 2011.

jag är verkligen inte personen som har nyårslöften, men jag har ändå satt upp några saker jag vill sträva efter 2011:

 • köpa så lite nyproducerade kläder som det bara går, alltså helst allt second hand. detta gör jag nästan redan och det är en spännande utmaning att hitta de finaste, billigaste sakerna second hand istället för att köpa nytt!
 • bestämma mig för vad jag ska utbilda mig till/vilket ämne jag ska ta examen i. väljer just nu mellan två-tre olika inriktningar och tänkte försöka bestämma mig till nästa termin.
 • vara ambitiös och engagerad i alla mina olika små sidoprojekt men tillåta mig själv att tacka nej om det blir för mycket och jag känner att jag behöver mer andrum.
 • vara modig och våga stå för det jag tycker. säga ifrån när jag inte är nöjd eller får som jag vill.
 • inte ta mig själv på för stort allvar, tillåta mig själv att vara spontan och galen.
 • vara en bra medmänniska, vän och flickvän samt skratta så mycket jag bara kan.

so much past inside my present

jag känner mig lite snuvad på konfekten eller i alla fall frukosten. för när jag skulle se mina vanliga två frukostavsnitt av weeds fungerade det helt plötsligt inte. då försökte jag sätta på gossip girl istället men då hade jag laddat ner fel version. och då blev jag sittandes där med min frukost utan något att titta på! tråkigt.

idag har jag nästan ingenting planerat. jag ska fixa lite småsaker och ikväll ska jag göra ett jobb för lundagård som jag ska förbereda strax! annars tänkte jag mest baka lite.


sandra som fotat.

att våga stanna kvar i en känsla.

jag har funderat mycket på känslor, alla olika känslor man har som man antingen trycker undan, lever ut eller kanske inte ens vet att man har. jag tycker att det i samhället, eller i alla fall på vissa ställen, finns en generell attityd om att man borde rycka upp sig, att man inte får lov att vara ledsen och om man misslyckas eller blir besviken ska man snabbt gå vidare. jag tror att det ligger en fara i att rycka upp sig för snabbt och skynda vidare för då blir man tillslut som en stor bägare som fylls på men där vattnet till slut kommer att rinna över. och då vet man aldrig vad som kan hända.

det här kanske låter lite flummigt men jag försöker verkligen att leva ut mina känslor. om jag känner någonting anstränger jag mig för att våga stanna kvar i känslan och identifiera den. är jag ledsen vill jag gärna gråta för det hjälper mig. det behöver inte ens vara en konkret eller riktig sak jag är ledsen över, ibland känner jag mig bara ledsen eller nedstämd och om jag då skjuter undan det kommer det bli kaos och dubbelt så jobbigt nästa gång jag blir ledsen. ja, om jag ska vara helt ärlig sätter jag gärna på de sorgligaste låtarna jag bara vet och så sitter jag på golvet eller ligger i sängen i fosterställning och är ledsen i en halvtimme, och sen försvinner de känslorna oftast. sen kan jag gå vidare och först då rycka upp mig när jag levt ut känslan och fått ut tårarna ur kanalerna. stannar jag bara kvar i min sorg, frustration, aggression eller avundsjuka precis så länge som jag behöver, trots att det är jobbigt, blir det oftast ingen skada skedd. så länge jag accepterar mina känslor och låter de existera är de till slut mycket lättare att hantera, till skillnad från när man tvingar sig själv att inte tänka på saker för att skydda sig själv.

summan av kardemumman: jag tror att man mår bättre om man tillåter sig själv att känna alla sina olika känslor, även om de kanske är förbjudna.

finaste frippan




detta kan vara en av de finaste frisyrer jag någonsin haft. bara att tuppera, sätta upp allt där bak, fläta en slinga och lägga över huvudet samt gå bananas med hårband! jag kanske borde ha det så i helgen när jag ska på middag.

hur som helst. bilderna är från plåtningen med sandra i måndags. nu ska jag dricka oboy och titta på weeds, imorgon är det fredag!

för exakt ett år sedan...

...hade jag precis flyttat till stockholm, det var den kallaste av vintrar och jag var på universitetet för första gången för att registrera mig vid centrum för genusvetenskap.

idag har jag spenderat dagen med att springa ärenden på stan, plugga med erika och leta böcker på biblioteket här i malmö. kontrasten. herregud vad lycklig jag är idag, det var jag då också men på ett oberäkneligt och spännande sätt. nu är det bara lugnt vilket nog är precis vad jag behöver.




west valley college



jag har börjat samla på amerikanska college/univesitets-tröjor! jag köpte en i somras som jag älskade från första stund, och så hittade jag t-shirten på bilden ovan på humanas rea igår. och nu när jag har två tänker jag att det är tillräckligt för att starta en samling. det är ju så trevligt att samla. så nu har antalet saker jag samlar på jag stigit till två: college-tröjor och spelkort.

och av någon högst oförklarlig anledning känner jag mig helt vansinnigt snygg så fort jag får på mig de här tröjorna. så fort jag klippt av halsen och vikt upp ärmarna.

media- och kommunikationsvetenskap på distans

herregud vad det känns jobbigt med allt som måste fixas innan terminsstarten. jag ska ju läsa en kurs på distans vid linnéuniversitetet också och det här känns mycket ovant. det är ingen som påminner en om när nästa lektion är eller när nästa uppgift ska lämnas in. det är registreringar hit och dit och sen inlogg till en sida där jag har förstått att allt kommer utgå från.

har någon av er pluggat på distans tidigare? har ni några tips, inte bara nu i början utan på det stora hela också? förstår att det krävs mycket självdisciplin men det har jag ju redan räknat med.

ja jag borde gå men köttet är svagt

hej kompisar! idag hade jag min sista lektion i sociologi för höstterminen, och på måndag börjar vårterminen! jag är så sjukt pepp på det. och den här kursen har varit ren glädje att läsa, jag har lärt mig så mycket och fått upp ögonen för massor av saker! det är en fröjd. nu ska jag planera och fixa lite, och ikväll ska jag äta middag med några kompisar!

ps. träffade tjejen som jag köpte paljettkavajen av på tradera i malmö idag och kom att tänka på en sak. hur kan det vara så att alltid när man ska träffa en person som man aldrig träffat förut, och inte vet hur den personen ser ut, så vet man ändå instinktivt direkt vem det är när man väl möts. det blir alltid sjävklart när man ses där man bestämt träff att det är just den personen man väntar på. märkligt! det finns säkert en sociologisk förklaring om interaktion till det också.

vaken på natten och drömmer på dagen

oj det här har känts som världens längsta dag. jag har tittat på weeds (som vanligt), sytt upp två klänningar varav en köpte jag igår på humanas rea för 60 kronor och den hänger här på min vägg, den är helt galet snygg. jag har träffat erika och druckit alldeles för mycket kaffe, jag har varit på möte och druckit ännu mer kaffe, jag har åkt hem, kokat nudlar, ätit oreos och tittat på ännu mer weeds. tänk om alla dagar kunde vara så trevliga!

jag och erika höll förresten på att ta kol på varandra när vi pratade om 2011 och började varannan mening med "nu när det börjar bli varmare". glömde visst bort att det bara är januari och minst tre månader kvar av snö och slask, och säkert minst en till snöstorm. nåväl. här får ni en crappy iphonebild på den fina klänningen som inte alls gör sig rättvis på en galge.

veggimat

en läsare frågade om jag inte kunde tipsa om lite vegetarisk mat så nu kommer recepten på mina favvisrätter.
jag är verkligen ingen mästerkock så alla recepten är väldigt enkla att göra.


1. pasta med spenat- och valnötssås


2. pastagratäng med svamp och aubergine (helt vansinnigt gott)


3. spenatlasagne


4. pestopasta

jag kan lägga ut fler recept framöver om ni vill! det finns mycket roligt och gott att göra med vegetarisk mat. ni kan även kika hos min vapendragare sandra som är mycket duktigare på att tipsa om mat och lägga ut recept!

moon safari




igår var sandra här och fotade mig lite, och här är två av bilderna. resten kommer nog så småningom! nu ska jag sätta igång med min tisdag ordentligt. ska sy lite och fortsätta lyssna på den här gamla goda playlisten.

weeds.

som ni ju redan vet har jag snöat in mig på weeds nu för tiden. det är en grymt bra och spännande serie där halvtimmarna bara flyger iväg och innan man vet ordet av har man suttit och tittat i fyra timmar. och det bästa är att den finns att se gratis på tv6 play! tipstips.





2011.



jag vet att jag sa att jag skulle ta mig själv i kragen från och med idag men det gick inte. det finns liksom knappt något annat jag kan göra än att sitta i min soffa och titta på serier. det är en sån period nu. nästa vecka börjar en ny termin och alla vardagsrutiner kommer tillbaka och jag kommer få fullt upp igen.

tills dess. tja. jag får väl vänta ut min ork och energi. börjar misstro det här med nytt år och nya vanor. hur skulle man orka det liksom?

hornstull strand

det kvittar hur många gånger jag tvättar mina rosarandiga lakan.
mascarafläcken på kudden efter den där natten på strand för snart ett år sen försvinner aldrig.

söndag 11.01.09

alltså matkoman jag hade igår. det var helt vansinnigt vad vi åt igår framför nästan två säsonger sex and the city. dessutom testade jag göra pannacotta för första gången! det gick sådär men var absolut ätbart.

nu sitter jag och lyssnar på christer sandelin. fattar inte varför men jag har tydligen en grej för viss åttiotalsmusik. kan dels bero på att jag lyssnade på tracks i p3 igår där de hade en lista från typ -85. trevligt. har precis tittat på två avsnitt weeds framför min frukost, nu ska jag städa lite och sen kommer mina föräldrar hem till mig! fint. hoppas ni får en bra söndag. puss!







hur underbart hade det inte varit med sol och festival nu.

andréa.





2006

imorse kom andréa hem till mig på frukost! hon är en stor anledning till att jag älskade älskade gymnasiet. och sista delen av högstadiet. vi lärde egentligen känna varandra av en ren slump men blev oskiljaktiga direkt. hon är den galnaste människan jag någonsin träffat, med andréa händer det alltid något. hon är den enda människan jag vet som kan dricka vodka som om det vore vatten och som tar ett foto på sig själv när hon sitter och kissar och gråter samtidigt. nu träffas vi väldigt sällan eftersom hon bor i spanien och reser runt överallt, men när vi väl ses känns det som att tiden stått still trots att vi knappt pratat på ett halvår. det är så himla fint. det är en slags vänskap som liksom hålls vid liv bara av sig sjävt.

how do we sleep while our beds are burning?





igår låg jag hemma hela kvällen och åt godis och tittade på ungefär en hel säsong weeds och höll på att somna när erika helt plötsligt ringde och sa att jag skulle komma på fest. så jag satte upp håret, tog på mig lite läppstift och med en överbliven flaska champagne från nyår i högsta hugg promenerade jag bort till henne och sen helt plötsligt var klockan fyra på natten! fint.

STRANGER/IN/THE/WINDOW




det visade sig när jag kom till skolan att jag tydligen inte hade någon lektion idag. kan inte förstå varför, men hela sociologen var tom och där stod jag ensam. det var bara till att hoppa på bussen tillbaka till malmö igen och lyssna på ännu en podcast av filip och fredrik! förresten så var det två plusgrader ute idag, jag fick ta av mig vantarna för att inte bli för varm och jag stod bara still och kisade mot solen i säkert tio minuter. då kände jag mig lycklig!

sen åkte jag hem, satte mig i mitt dammiga fönster och spejade. nu har jag suttit på tradera i ungefär en timme så jag tror att det är dags för lite kaffe.

sex saker som gör att jag ser obeskrivligt mycket fram emot våren:

 • vårterminen börjar och jag ska läsa två kurser som verkar så fantastiska att det ska bli ett sant nöje att plugga på 150%: sociologi: klass, kön och etnicitet och media och kommunikationsvetenskap (på distans)
 • min pojkvän ska från och med mars bo hos mig under sin praktik samt under hela sommaren, vilket totalt blir nästan ett halvår som vi ska bo tillsammans!
 • en rolig sak kommer hända med min blogg
 • vår är min favoritårstid i hela världen
 • snön kommer försvinna vilket betyder att jag kan använda alla mina fina skor
 • man slipper frysa och kan kisa mot solen och ha solglasögon och klänningar utan två par strumpbyxor och hattar och kappor och allt som är fint och vårigt.

första fredagen 2011!

fredag och jag råkade börja den här dagen med att läsa att blake lively (serena) är chanel's nya musa för främst väskor i en ny kollektion. jag kan ju som ni vet ytterst lite om den där världen men jag tyckte att det lät spännande eftersom jag älskar både blake och chanel, vilket ledde till att jag började googla loss och nu har jag nördat in mig och sparat ca 100 bilder på datorn. så kan det gå!

nu har jag lite bråttom bara för det. ska ta bussen om en timme till skolan för seminarium. puss!



THE/HOURS



såg the hours ikväll. en helt, helt fantastisk film som ni alla borde se. känner inte att jag kan beskriva vad den handlar om, så titta på trailern här ovan och ladda sen ner den. jag känner en viss virginia woolf-besatthet komma krypandes redan nu.

"Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours."

saknar dig fast du står här mitt framför mig.






tänkte bara visa er delar av mitt nystädade hem. som finsaker på badrummet, min nya fina blomma som jag fick av mamma och en säng utan lakan. och på sista bilden ser ni även mitt nya halsband, det runda, som jag fick för halva priset på humana förra veckan.

glasögonormen

jag vet inte om jag har berättat för er att jag har synfel? det har jag i alla fall. jag fick glasögon när jag gick i tvåan på gymnasiet. jag har förfärligt dålig syn och vågar inte köra bil utan glasögon. i skolan ser jag inte ett ord på tavlan om jag inte har glasögon på mig, jag är usel på att läsa skyltar eftersom jag ser suddigt på bara någon meters avstånd och min soffa står ganska långt ifrån tv:n, så utan glasögon ser jag knappt något alls.för att göra en lång historia kort: jag glömde mina glasögon någonstans och har därför varit utan dem i drygt två veckor. det har gjort mig till en trafikfara, ett bilndstyre som måste lägga täcken och kuddar på golvet en meter från tv:n för att kunna se tydligt. ytterst jobbigt på många sätt och vis. men idag har jag hämtat mina glasögon så jag kan se igen!! ville bara säga det.



ps. använder dock endast glasögon vid ovan nämnda tillfällen eftersom jag vantrivs något så förfärligt i dem. måste skaffa linser men orkar liksom inte ta tag i det. är det jobbigt att fixa?

6 januari = stora städaredagen

hej kompisar! idag har varit stora städaredagen. jag har inte ens känt för att sätta igång datorn tills nu! tänkte att det här året skulle börja med en skinande ren lägenhet, och så tänkte jag plocka bort julsakerna och så. skrubba spisen, alla luckor, toaletten och damma. phu! dessutom har jag varit i lund en sväng. och nu har jag pausat med kanelbulle och kaffe. men nu ska jag fortsätta!

tre saker bara:





här är tre små saker som jag "råkat" köpa de senaste dagarna. en prickig bustier från röda korset, en kuvertväska från erikshjälpen och så traderade jag precis hem skorna på bilden ovan. det är farligt att småhandla, men å andra sidan: om sakernas totala summa understiger en hundring och dessutom matchar varandra, har man inte bara gjort väldigt bra fynd då?

(skorna blev mina för 27 riksdaler)

gör musik, inte missiler




nytt år betyder nya traditioner! på bloppisen kommer vi numera försöka lägga ut nya saker varje onsdag, så ta för vana att klicka in där då. nu finns massa nya smycken och en tygpåse ute, och så lite kvarglömda fina saker från förra året; wonderlandbloppis.

sånt som man tror att man måste bry sig om

jag läste på någon blogg om deras nyårsfirande och insåg att det finns vissa saker man bara ska göra. det vet alla. nyårsafton ska vara kvällarnas kväll, man ska kyssa den man älskar på tolvslaget och ha en magisk natt. man ska dricka champagne. man ska vara den lyckligaste i hela världen på ens födelsedagsfest. förvänta sig presenter på årsdagen, vara ute jämt på sommaren och resa efter studenten. men hur mycket betyder alla de här sakerna egentligen? hur viktiga är dem och varför låter jag sådana meningslösa påhitt och traditioner påverka mig?

jag struntar väl i om min pojkvän och jag kysser varandra på tolvslaget eftersom vi ändå kysser varandra hela tiden annars. vad spelar det för roll om jag låste in mig på toaletten och var tvungen att gråta lite på min tjugoårsfest, när jag har varit på så många andra fantastiska fester? det är som med alla hjärtans dag. det är bara påhittade dagar då vi förväntas vara lite extra lyckliga eller kärleksfulla. fast det orkar man ju inte alltid.


STAY-

we say goodbye in the pouring rain
and i break down as you walk away
stay, stay
cause all my life i felt this way
but i could never find the words to say:
stay, stay


if you want me let me know where do you wanna go

hej kompisar! inatt har jag drömt hemska drömmar och haft en allmänt grå start på dagen.. det är bara att skaka av sig för idag måste jag skriva så fingrarna blöder - imorgon ska sista uppgiften i sociologin lämnas in. och jag har inte börjat än. det är verkligen inte likt mig! så bäst att sätta igång nu. förresten somnade min katt på min mage igår. det är sånt som höjer livskvalitén tycker jag.


foto: papertissue

det här inspirerar mig just nu:









bildernas gemensamma tema: typ sol och barbent. det är lååångt kvar tills dess.
(minns tyvärr inte vart jag norpat bilderna ifrån, men från streetstylebloggar lite här och där typ.)

no happy ending



alltså den här låten känns så mycket i hjärtat. den är så fruktansvärd och fin på samma gång. igår skulle jag gå från stationen hem och var verkligen inte ledsen men när jag lyssnade på denna låten bara forsade tårarna. fint och samtidigt lite skrämmande.

i natt har jag sovit kanske tre timmar. det känns inte nu men om ett tag kommer jag nog vara död ungefär. men inventeringen gick bra och snabbt och så tjänade man någon hundralapp i alla fall. annars lyser solen och det är skitkallt och jättehalt. nu ska jag till röda korset! puss.

nyårslista.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
jag har aldrig flyttat någonstans förut men förra året flyttade jag två gånger.

Har du några nyårslöften?
nej.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
nej det tror jag inte.

Vilka länder besökte du?
inga! inte ens danmark tror jag. men jag har rest ovanligt mycket inom sverige faktiskt.

Vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
8 januari, 11 juni, 16 juni och 31 juli

Vad var din största framgång 2010?
att jag vågade lyssna på mitt hjärta och gå min egen väg. mycket hände med och runt min blogg.

Största misstaget?
jag gjorde inga stora misstag.

Bästa köpet?
min chanel, smällkaramellklänningen, min blåa kavaj, mitt soffbord.

Vad spenderade du mest pengar på?
tågbiljetter sthlm-malmö, mat, kläder och antagligen öl och vin.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
min pojkvän, min familj och mina vänner. när jag fick jobb, när jag fick lägenheten i malmö, när jag kom in på lunds universitet.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
here you come again - dolly parton. sometime around midnight - the airborne toxic event. men allra mest den här playlisten.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
först mycket ledsnare sen mycket gladare.

Vad önskar du att du gjort mer?
varit ute i solen. varit galnare.

Blev du kär i år?
ja!! fast det var jag nog egentligen året innan också.

Favoritprogram på TV?
jag kollar inte så mycket på tv. bästa serier: how i met your mother och gossip girl.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
hade föreläsning i skolan, åkte till mina föräldrar i tomelilla och åt god mat och sådär och sen åkte jag hem igen (men hade en stor fest några dagar senare).

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
nej, jag tror faktiskt inte det!

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
väldigt föränderlig. jag har ändrat stil varje månad känns det som!

Vem saknade du?
alla jag älskar när jag bodde i stockholm.

Den bästa nya personen du träffade?
min norrlandslinnéa.


ingenting

hej vänner! hur mår ni? är ni glada? det har varit väldigt tyst här på bloggen ett par dagar nu. jag och min pojkvän har bara varit hemma, ätit pizza chips godis och druckit kaffe och tittat på weeds och alla harry potter-filmerna. så himla mysigt. men ikväll åkte han hem och det kvittar hur länge han varit här eller hur fint man haft det, det är alltid lika jobbigt att säga hejdå. det är alltid så himla tråkigt att se honom hoppa på tåget och åka bort från mig. så ledsamt. men det finns inte mycket att göra.

imorgon är det måndag. jag åkte hem till mina föräldrar ikväll, jag ska följa med sandra på inventering tidigt tidigt imorgon bitti. det har blivit av en tradition att göra det faktiskt. ganska trevligt. sen har jag en sista uppgift att lämna in i sociologin som jag ska skriva imorgon, men jag tror jag stannar i tomelilla. hemma hos mig ekar kylskåpet tomt. jag är egentligen väldigt glad för att det är nytt år, men ikväll är bara en sådan söndagssöndag, ni vet? pusspuss.


JAG SKA ÄLSKA DIG ÄNNU MER 2011.

min nyårsafton såg ut såhär:




kvällen började med champagnedrinkar och mingel hemma hos anna!


"just nu är det många som ringer MEEEEEN du behåller din plats i kön!"


taxi till elysée.







på elysée var det supermysigt och fint. det är egentligen en typisk köttrestaurang, men veggisara fick lite specialmat i form av vitlökschampinjoner till förrätt, någon slags spenatgratäng med massa ost, tomatsalsa och sparris till varmrätt och så hallonpannacotta till efterrätt. så himla gott! synd bara att min lilla mage bara orkade få i sig cirka hälften av varje rätt. de andra åt köttfondue som enligt dom ska vara himlen ungefär.



sen åkte vi tillbaka till anna för att börja festa och massa massa folk trillade så småning om in.


jag hade på mig en omsydd och fixad klänning samt hårband från beyond retro.













när klockan började närma sig tolv insåg vi att vi befann oss på fjärde våningen (utan hiss) och att vi inte orkade gå ner på gården, så vi firade tolvslaget genom fönstret istället!



gott nyyyyyyttt åååååår!!







och sen sittdansade vi i soffan och sjöng BD och håkan-sånger och drack champagne tills vi bokstavligen talat ramlade hem. fint. och det var sista dagen på 2010 det!
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Follow



arkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggen



Kategorier