runaway as fast as you can

ni vet att jag älskar att cykla. var så nöjd tidigare ikväll när jag cyklade till värnhem för att fika med en kompis, och det gick så snabbt! ingen seg buss som ger mig panik, utan bara en enkel cykeltur på ca sex minuter. behagligt! när jag kommer ut för att cykla hem regnar det utav bara helvete. det är det enda uttryck jag har för att beskriva detta regn. absurt! kände inte igen min egen spegelbild när jag kom hem. då önskade jag att jag tagit den sega bussen istället.
för övrigt: det finaste är kanske när man ganska nyligen har lärt känna en ny människa och man har så mycket att prata om att man är alldeles ivrig och pratar konstant i två timmar utan en enda pinsam tystnad. fan vad jag är nöjd ikväll (trots regnet). ville bara säga det!

lundagard.se

ikväll ger det kanadensiska rockbandet danko jones en intim turnépremiär på sydskånska nationen i lund. förköpsbiljetterna sålde slut på 20 minuter. jag intervjuade en av arrangörerna - läs artikeln här.

inspiration?

jag vet inte om ni ser det, men det ligger något oerhört problematiskt över att inspireras av gossip girl och rebecca och fiona på en och samma gång. det gör jag just nu. man skulle ju kunna säga att de är varandras motsatser, varför det blir väldigt svårt att kombinera dem.
som tur är har jag inte tillgång till någon av deras garderober, utan bara min egen, vilket gör att jag kan skapa mig ett alldeles eget mellanting!

and give me back my broken parts

hej kompisar! jag känner redan att den här dagen är så mycket bättre än igår. idag är jag "ledig" - jag ska plugga, skriva artikel till lundagård och så ska vi tvätta och städa, och ikväll ska jag på planeringsmöte. imorgon är det helg!

såg någon på bussen idag som liknade henne.

jag kom att tänka på en sak tidigare idag som hände när jag jobbade på gröna lund i somras. det var en av de allra varmaste dagarna, hela parken var full av människor och det var så stressigt, jag hade jobbat i sju timmar och jag var svettig och allt jag ville var att få sätta mig ner och dricka lite vatten men överallt var det människor som skrek efter min uppmärksamhet och ville bli bemötta med min service. personen som jag jobbade tillsammans med skulle bli avlöst av en "rastavlösare" och när detta byte skedde tog rastavlösaren, som jag kanske bara pratat med två gånger tidigare, tag i mina axlar och ropade till alla gäster i kön: "maria har jobbat sedan klockan nio imorse! hon förtjänar en stor applåd!" varpå alla började applådera och heja.

det var så fint tyckte jag. hon var väldigt snäll mot mig jämt, utan att jag gett henne någon riktig anledning.

träningsvärken

alltså jag står knappt ut med denna träningsvärk! varför varnade ni inte mig? kan i princip inte ens böja mig ner!!!

grått

idag är en grå dag. det är en sådan dag då man tar på sig en av sina finaste klänningar och sen tar av den snabbt igen för den gör narr av en. man sätter upp håret men tar ner det igen för det ser bara löjligt ut alltihop. man orkar inte bry sig om att man ser hopplös ut när man väntar på bussen i blåsten. man vill gå fram till ungdomarna som står och smygröker på skolgården och säga: vad gör ni mot er själva?. det är grått så långt ögat kan nå. huvudet värker av för lite sömn och kylskåpet ekar tomt.

det kommer ingen punch-line här, inget hoppfullt slut om våren eller solen. det är bara en sådan dag idag. grå.


with your feet in the air and your head on the ground

OH HERREGUD. träningsvärken i mina ben just nu, den är obeskrivlig. är detta belöningen för att man försöker vara lite ordentlig? vavava? ett annat dunkelt minne från högstadiet/gymnasiet säger att det enda som hjälper mot träningsvärk är ännu mer träning. det tar jag med en nya salt, sträcker mig högst till att promenera till bussen idag...

varför är det inte sol idag? nu ska jag plugga och sen har jag föreläsning 13-15. nu har jag inget mer att rapportera, hej!


önskar att jag kunde gå runt i denna klädsel jämt.

and i'm indestructible

nu mina vänner ska jag berätta för er vad jag precis har gjort. jag har varit ute och joggat!! det har jag inte gjort sen i gymnasiet och då var det bara en gång per år för att det var obligatoriskt. att börja röra lite på mig samt att äta frukt och sånt lite oftare är mitt nya mål för att leva lite mer hälsosamt. jag sitter nämligen still i princip hela dagarna och pluggar vilket gör att det känns som att min kropp har blivit stel som en sextioårings och det är inte så kul.

är det någon av er som vet hur mycket man "ska" träna i veckan? ett väldigt gammalt luddigt minne från idrottslektionerna i gymnasiet säger mig att två timmar i veckan är lagom, kan det stämma? nu måste jag lägga mig ner lite, mina ben känns som spagetti. MVH en duktig tjej.

you got the love.
det är en helt vanlig tisdag idag. det är grått utanför fönstret och jag är trött efter att ha gått upp tidigt till föreläsningen imorse. men jag hade så himla trevligt i skolan för allt är så intressant, och när jag kom hem hade jag fått min deklaration och fick veta att jag får tillbaka pengar på skatten och innan man vet ordet av är det helg och första april! jag är så himla nöjd just nu.

sociologi: klass, kön, etnicitet

på vår tredje delkurs som började idag ska vi fokusera på individ och rum inom de centrala begreppen klass, kön, etnicitet. blev så himla peppad på introduktionsföreläsningen idag för det här är så sjukt intressant! vi talade bland annat om hur man regleras i specifika rum och hur rum kan organiseras för att reglera människor.

till exempel: när vi kommer in i ett klassrum vet alla hur man ska bete sig; där inne är man antingen student eller lärare. det är ingen student som skulle sätta sig framme vid katedern eller vända på stolen och sitta med ryggen mot tavlan. alla vet att när läraren pratar ska man vara tyst och att man bör räcka upp handen innan man säger något. allt detta vet vi när vi kliver in i ett klassrum. ett klassrum är tydligt reglerat så att läraren har makten genom att läraren står upp och eleverna sitter ner med blicken framåt. är inte det sjukt intressant och fascinerande?

(en annan sak som jag gillar att nörda in mig på är när två människor möts på trottoarenn och utan att prata med varandra, kanske endast genom en snabb blick, bestäms vem som ska vika undan och vem ska få fortsätta gå rakt fram. älskar sociologi.)

I need to be explained to over and over how a broken heart is not the end of the world, because the end of the world is bigger than love

jag har lite bloggtorka för tillfället. allt jag känner för att blogga om just nu är hur fint det är att bo med sin pojkvän, och det lär bli tråkigt efter i alla fall tre inlägg. har ni något förslag på något jag kan skriva om eller något ni vill ha mer eller mindre av? för ni är så himla bra. puss!


cougar town

jag hatade cougar town direkt när det kom utan att jag ens visste vad det handlade om. det var såklart endast på grund av namnet. det händer att jag bestämmer mig för att hata vissa saker ibland utan att veta varför, det är ingen fin egenskap. nu har min pojkvän fått mig att titta på det och jag älskar det! det är festligt och roligt att titta på och vila hjärnan, och så är det färgglatt överallt och man blir sugen på att dricka rödvin och ha på sig klackar jämt.

something to die for

hej bloggisar! gud vad skönt det är med ny vecka. inte för att det ska hända så mycket kul just den här veckan, men det är bara skönt med måndag, att inte bara ligga i soffan och stirra, påbörja en ny delkurs idag och snart är det april. det firar jag med sjal i håret och nytt armband och röda naglar. vilken konstig hårfärg jag har nu förresten. hoppas jag blir blondare till sommaren.


om internationella kvinnodagen och earth hour.

jag tycker verkligen att man med all rätt har anledning att vara lite misstänksam till vissa tillställningar som till exempel earth hour, internationella kvinnodagen och pride-festivalen. jag tycker att man bör tänkta en extra gång innan man lovprisar och hyllar vissa evenemang och galor som ska förändra världen. men med det sagt menar jag inte att man ska bojkotta dem.

jag blir så less när jag läser krönikor som går ut på att förlöjliga earth hour eller blogginlägg om att hata internationella kvinnodagen. för även om dessa tillställningar inte är optimala så tycker jag ändå att de sätter fingret på något. jag håller med om att det känns fånigt att kvinnor ska ha en egen dag och att gay-människor ska ha en egen festival eftersom vi alla är olika och att vara kvinna eller gay är för mig lika naturligt som att vara pensionär eller skåning eller hetero och då blir det lite märkligt att fira.

men samtidigt så måste man börja någonstans. dessa dagar (eller endast en timme som det handlar om i fallet med earth hour) behövs för att öka medvetenheten och lyfta upp sådana här frågor, så att de inte bara blir något i periferin som viktiga människor eller politiker sysslar med, utan även något som alla människor i vardagen kan förhålla sig till. kvinnodagen och earth hour behövs för att engagera människor att aktivt göra någonting för att förändra situationen, även om det "bara" handlar om att börja prata om det. att släcka lamporna en timme om året löser inga klimatproblem, men det bjuder in till en diskussion.

myz
jag har bott i denna klädseln sen igår morse och planerar att fortsätta göra det till imorgon bitti! världens skönaste kombination med shorts + raggsockisar. ursäkta colaflaskan och skärpet som råkade hamna i bild, orkade inte städa undan dem vilket också representerar denna helg på ett bra sätt.

27 mars 2011

nu för tiden ställer visst klockorna om sig själv? jag blev väldigt förvirrad när jag kom på att man skulle ställa fram klockan men insåg att det kanske redan var gjort. hur som helst. nu ligger vi i soffan och äter jordnötsringar och tittar på serier. det här sambolivet är onyttigt men himla ljuvligt.


earth hour

okej FAN vad läskig (och bra) black swan var. glöm att jag släcker lamporna och stänger av datorn nu!

BLACK SWANmin man är ute på äventyr idag så jag har hela slottet för mig själv! nu tänkte jag äta pizza och titta på black swan. sitter och funderar på om man ska släcka till earth hour. jag vill ju gärna men vad ska jag då hitta på i min ensamhet?

all is love


jag önskar att dessa bilder togs idag, men icke. jag har bara legat i denna soffa hela långa dagen och tittat på how i met your mother och spanat på det vackra vädret genom persiennerna. bilderna är förresten tagna på liljeholmsbron förra våren. så himla fint.

nyhavn/goldi/kb
igår mötte jag upp sandra på möllan och så gick vi och satte oss på nyhavns uteservering under värmelamporna för att ta en öl. det blev tre och massa prat om allt mellan himmel och jord som vanligt. sen gick vi till golden och tog en öl med min pojkvän, och sen ville vi inte att kvällen skulle ta slut så vi gick bort till KB och dansade tills natten blev morgon nästan. fin spontan kväll!

you think you can leave the past behind? you must be out of your mind

här är lite av det jag köpt idag! strumpbyxor, armband, solisar och shorts från emmaus och en tantväska från myrorna! förutom det har jag köpt superfina saker till bloppisen som ni kan köpa på onsdag. dessutom har jag ÄNTLIGEN fått min cykel lagad! för bara 130 spänn lagade han hela cykeln eftersom den var väldigt... skev. så nu kan jag cykla igen! jag älskar att cykla! det går så snabbt och smidigt i malmö. sen har jag handlat en massa mat också, ikväll ska jag och m laga vår favvismiddag och dricka vin. hoppas ni får en ljuvlig fredag!

now i wanna dance the night away

godmorgon fredag! det är visserligen grått ute, men jag älskar dig ändå. jag har börjat morgonen med att städa, nu ska jag ut och handla lite, lämna in min cykel på reperation och lite andra saker. härligt med helg!

en annan tid en annan plats

det var höst 2008. jag gick i trean på gymnasiet, hängde mestadels i malmö i vårt kollektiv hemma hos anna på söderkulla och gick på konserter eller klubb på KB. och tydligen var jag väldigt kreativ och orkade klä mig festligt för jämnan;

sry

eftersom jag har varit en sådan usel bloggare på senaste tiden kommer det upp lite ny saker på bloppisen även idag, som plåster på såren!


solen

imorse åkte jag in till lund för att lämna in min tenta. efteråt tog jag en promenad i det underbara vädret och en tur på erikshjälpen och när jag var på väg till tåget hem så kom jag på att jag ju inte hade något att göra där hemma. när man lämnat in en tenta och innan man påbörjar en ny delkurs är det en av få tillfällen som man är lite "ledig" som student. så eftersom jag inte hade något att göra köpte jag med mig morotsmuffins och åkte hem till sandra och drack lite kaffe tillsammans med henne och anna! väldigt trevlig eftermiddagssyssla.

ok.

tentan är färdigskriven, och trots att detta antagligen är något av det sämsta jag skrivit så är det i alla fall gjort! det ska bli så otroligt skönt att lämna in den imorgon! nu ska jag fira med dusch och pirates of the caribbean. snart blir denna blogg roligare, lovar. puss!

skynd fynd

det pågår fortfarande en jätterea på bloppisen! dessutom har det trillat in några nyheter som det sig bör om onsdagarna. SKYNDA FYNDA!

bloggyhej! om ni undrar varför jag inte bloggar idag är det för att jag skriver tenta så att fingrarna blöder.

hur är samhället möjligt?

hej! jag förstår att ni sitter och undrar hur det går för mig med den där tentan jag tjatar om, så jag tänkte bara titta in och meddela att det går skit, tackar som frågar! nu ska jag fortsätta slita mig i håret och svära lite! hej!

vårskrik!

okej, jag vill härmed göra det officiellt att DET ÄR VÅR I MALMÖ! det är fjorton grader varmt ute, folk cyklar förbi i t-shirt och nyss när jag var ute och handlade invigde jag min mockajacka! det betyder vår. dessutom blev det på tok för varmt med halsduk och vantar eftersom det till och med blåste varmt! jag är helt i extas. jag var ute utan att frysa för första gången på ett halvår!!! gud vad jag är glad. det här är nästan det mest perfekta vädret.


inte riktigt såhär varmt, men nästan.

dagens tipsigår såg vi filmen fight club. det är ju verkligen inte såna filmer jag brukar titta på, men min pöjk insisterade. och jag blev positivt överraskad! det var en helt sjukt spännande film, jag gillade den väldigt mycket. vill inte berätta vad den handlade om, utan jag vill tipsa er att se den helt enkelt!

sommarjobb?

godmorgon! jag har visserligen varit vaken ett tag, ätit frukost och sökt sommarjobb. är det bara jag som tycker att det är så himla deprimerande att göra det? typ "vi söker en medarbetare, du ska ha en examen inom x och helst femton års erfarenhet av yrket". önskar att jag slapp jobba. tänk när man var yngre och fick vara ledig precis hela sommaren? hur som helst. från en deppig sak till en annan: nu måste jag börja dagens tentaskrivande!

det är tur att solen lyser in på mig genom fönstret, det gör allt lite enklare.

jag har blivit sambo.imorse när jag satte nycklarna i dörren klev jag in i en lägenhet full av sladdar, kläder, skor och flyttkartonger. som jag nämnt tidigare flyttade min pojkvän in hos mig när jag var i stockholm. han ska bo här fram till hösten eftersom han gör sin praktik i malmö. under dagen har vi städat och plockat undan och lagt in hans kläder i garderoben och han lagade mat medan jag tvättade. nu sitter han vid skrivbordet och jag kan inte låta bli att vända mig om och snegla på honom då och då, fast jag borde koncentrera mig på den där tentan. idag är första dagen som vi bor tillsammans på riktigt, han och jag.

jag ska minnas den här dagen för resten av mitt liv.

L.I.F.E.G.O.E.S.O.N

alltså jag har en hemtenta som jag inte ens skrivit ett ord på som ska in på torsdag. hur jag ska knåpa ihop 6-9 sidor på tre dagar är för mig ett mysterium, men det kommer kanske lösa sig på något mirakulöst sätt. nu har jag tagit en dusch och städat och tänkte sätta igång och börja plugga. medan jag sitter med ett tomt word-document framför mig och kastar i mig maltesers så föreslår jag att ni lyssnar på den här låten.

your hand in mine explosions in the sky

hej bloggisar! nu har jag kommit hem till en mycket stökig lägenhet. helgen har varit helt fantastiskt bra. att få träffa några av alla de människor som jobbar med ABK och få ta del av andras engagemang är så hemskt inspirerande. vi har haft konferans med gruppövningar och årsmöte och medieträning och kommunikationspolicy och massa annat, så nu känner jag mig som ett proffs. förutom allt det hann vi med att äta på en mongolisk restaurang vid hötorget, gå på bio och se king's speech (som har så himla bra), lunch på fröken fräken på söder samt shopping på h&m home! det här har känts lite som en rehab-helg, där jag har fått vila ut mig och äta massor av gott och promenera flera gånger om dagen, och samtidigt lära känna nya människor och få inspiration, vilja och styrka. och så har jag fått vara i stockholm! som är så oslagbart när solen lyser och vattnet glittrar. känner mig så himla glad. det känns lite som ett nytt kapitel av mitt liv börjar idag om jag ska vara ärlig.

bilder från förr.två bilder från 04/06 som jag tycker är så himla fina på olika sätt. den första för att den representerar webbkamerans tid - det enda som jag och mina kompisar sysselsatte oss med när vi träffades var helt enkelt att fota oss själva med "webben" som man så häftigt sa. på den tiden (lustigt att säga så, som om det vore 20 år sedan, kände mig plötsligt väldigt gammal) var det nästan ingen som hade digitalkameror, så det var liksom en klumpig webbkamera man använde för att fota. och den där korniga kvaliteten är ju helt ljuvlig! andra bilden är på mig och min kompis andréa när jag var rödhårig och vi var på popkollo i hultsfred. det var det finaste lilla femtonåriga jag hade varit med om. jag kan tänka mig att jag kände mig oövervinnerlig när jag snurrade runt där på dansgolvet med min bästa vän. lustigt också att min pojkvän massa år senare flyttar dit och börjar plugga i typ samma lokaler där jag en gång suttit och spelat gitarr!

19 januari 2010.

för exakt ett år sedan var mamma, lillebror, sandra och jag på skansen! jag premiärade min mockajacka för 2010 och det var iskallt, slaskigt och alldeles underbart.
en liten historia om en lampa.den här lampan med spotlights köpte mamma och pappa till mig och mitt rum hemma i tomelilla för flera år sedan. jag minns inte ens när det var, kan det ha varit 2004, 2005. hur som helst så följde den med när jag flyttade till stockholm och hängde i vårt vardagsrum där. när jag skulle flytta till malmö i somras så kom min storebror och mamma upp till mig för att hjälpa mig med flytten och det var lördagmorgon och vi hade lite bråttom iväg för det tar ju ungefär nio timmar att köra stockholm-malmö med en släp full av grejer. när vi lastat in alla lådor och alla saker i bilen kom mamma på att vi glömt lampan inne i lägenheten.

"vi struntar i den", sa jag, "jag orkar inte". "klart du ska ha med dig din lampa" sa mamma, så jag och min bror gick in för att plocka ner den. olyckligt nog hade vi ju redan lastat in alla möbler, så för att få ner lampan från taket fick jag klättra upp på min brors axlar, och alla verktyg var nerpackade så jag fick skruva loss skruvarna med händerna. vi skrattade så mycket för hela situationen var så bisarr, det tog säkert en kvart-tjugo minuter att få ner lampan, men till slut gick det och nu sitter den i ett vardagsrum i malmö istället, och jag vill aldrig byta ut den!

STHLM

önskar att jag hade en ny cool dator så att jag hade kunnat ta ett foto på mig själv nu där jag vinkade in i kameran och sa: hejhej! men det kan jag inte. istället får ni ett foto på mig i stockholm, för dit ska jag åka nu! ska bara stanna på vägen och köpa något att äta och sen bär det av. imorgon och på söndag hålls rikskonferensen, och sen åker jag hem måndag morgon. jag har tidsinställt några inlägg åt er, men jag tror jag kommer kika in här ändå lite. hoppas ni får en fin helg! puss!

klippt var det här

här kommer en sak som jag inte kommer skriva igen på ca åtta månader: idag har jag klippt mig! jag hade en sådan panik på detta hopplösa svall att jag bad om att få klippas så snart som möjligt. en djup suck när frisören höll fram en decimeter och sa att det var dom slitna "topparna" och jag sa "äh, ta det". helt orädd! men nu vet jag inte, kanske blev det för kort.. jag som äntligen fått superlångt hår (har nog aldrig tidigare haft så långt hår som jag hade nyss?). men nu är i alla fall det slitna borta och förhoppningsvis växer det nu lika snabbt som gräset på sommaren och så är det långt igen lagom till juni.

jag känner att den här frisyren fick mitt utseende att åldras cirka fyra år. frisören sa förresten att man bör klippa sig var tredje månad! vi syns igen till hösten sa jag då.
07:39

lustig sak som hänt den här veckan: jag har gått och lagt mig och vaknat (av mig själv) typ EXAKT samma tidpunkt varje dag! så konstigt! det här ar nog aldrig hänt innan, men denna veckan har jag vaknat typ tjugo i åtta varenda dag, utvilad och pigg som en lärka. att sova vidare har inte varit på tal.

så nu har jag ätit frukost lååångsamt, två koppar kaffe, morgonpasset och sen helt plötsligt började jag städa. älskar morgnar.


en annan morgon.

snöskit.

okej, här går man runt och tror på våren och så kommer man ut till SNÖ! fy vad dåligt.


okej inte så här mycket som det snöade i december, men nästan. fast nu tänker jag bara vara tacksam istället för att det inte är minusgrader, snödrivor och is som det var förra året. PHU vilken vinter det var! är så tacksam för att denna vintern har varit relativt lindrig i jämförelse.

jag vill stjäla dina tankar ur ditt huvud
kuriosa om dagens utomhus- och inomhusklädsel: skorna jag hade är mammas gamla, jackan var min farmors, koftan har jag fått i julklapp av sandra, kjolen köpte jag till julafton 2005(!) och blusen köpte jag på erikshjälpen för ett och ett halvt år sen.

(kuriosa om kjolen från 2005: på den tiden bar jag kjolen på höfterna, nu passar den bara i midjan. övrig kuriosa: överkastet har min mormor virkat och ljusstaken i förgrunden har jag köpt och pappa slipat+målat till mig. slut på kuriosa.)

avokados och stockholm.

hej kompisar! nu har jag kommit hem efter ett seminarium och ätit en hel avokado. så sjukt gott + att jag känner mig väldigt nyttig och kostcirkel-aktig. ägg och avokado är sånt som jag trycker i mig mest för att det känns som att jag behöver det för protein och sånt där tråkigt som man missar som veggis. trots att jag varit vegetarian i över sex år vet jag fortfarande inte vad som är bäst att äta. kom nu inte och säg böner! det är faktiskt inte så gott.

hur som helst. har ganska mycket (roliga saker) att stå i i eftermiddag. imorgon åker jag till stockis för att som blivande styrelseledamot delta i ABKs rikskonferens! ska åka tillsammans med vår ordförande och tycker att det ska bli så sjukt kul att få träffa de andra lokalföreningarna, gå på seminarium och föreläsningar och bo på hotell! så nu ska jag packa och fixa. dessutom flyttar min pöjk in imorgon efter att jag åkt iväg, så det är lite som behöver städas. nu är jag helt off topic. kostcirkeln och städning, det var inte det jag hade tänkt att detta inlägget skulle handla om!


en jävligt kall dag i stockholm förra året.
ps. någon som kan svara på hur vädret i stockholm är just nu?

inlägg från en trött tjej

såhär ser det ut just nu: har sökt ca två tusen sommarjobb, känns som att jag har fyrkantiga ögon av att ha stirrat på skärmen för länge, är trött som tusan och har massor att läsa. phu. tror jag måste mig pigga upp mig med något avsnitt how i met your mother. imorgon är det torsdag!!!!

tipsy

elle-redaktionen har startat en bloppis för "gamla favoritplagg och frånvuxna fynd". gillar man märkesgrejer kan man ju lugnt säga att denna bloppisen slår våran med hästlängder. personligen tycker jag att priserna är ganska hutlösa, men man kan säkerligen göra massor av fynd (om man är snabbt ute)! bloppisen hittar ni här.

jag vaknar bredvid dig/ser alla bilder från igår/du ser inte men hör hur jag frågar/vem är jag ikväll?

ibland är det väldigt lyxigt att vara "reporter" och åka runt och intervjua folk i musikstudios, få komma på teatervisningar och releasefester eller göra telefonintervjuer på politikers pressmänniskor. ibland är det lite mindre lyxigt, som till exempel när man måste stå länge länge och vänta på folk, när man har en tung väska på axeln, är varm i sin ytterjacka och samtidigt ska skriva ner vad någon säger väldigt snabbt. summan av kardemumman: mina ben värker just nu! men nu ska det skrivas artikel så fingrarna blöder.


pricken
hej kompisar!
såhär ser jag ut idag när jag ska iväg till värnhem för grupparbete snart, och sen till lund för att göra en intervju till lundagård. det är onsdag och solen lyser. hoppas ni får en fin dag!

slänga, sälja eller magasinera?
när min pojkvän påpekade att det kanske skulle bli lite svårt för mig att göra mig av med en tredjedel av min garderob skrattade jag gott åt honom och sa "det är lugnt, jag rensar ut så du får hela stången inne i klädkammaren". nu sitter jag här. med en tredjedel av min garderob på golvet i ett uppgivet försök att göra plats för min pojkväns kläder. mestadels är det gamla kjolar från flera år tillbaka så varför är det så svårt att bara lägga dem i en låda och lägga ner i förrådet? varför tänker jag "men tänk så vill jag ha på mig den i sommar" om en kjol som jag sydde i tvåan på gymnasiet och inte använt sen 2008.

nej, det här är ju faktsiskt ganska sjukt. saker som inte används på två-tre år ska BORT! den här frågan återstår dock: slänga, sälja eller lägga ner i förrådet?

pluggmusik

denna skivan är just nu min favvis att ha på i bakgrunden när jag pluggar. jag måste välja pluggmusik ytterst omsorgsfullt eftersom det är viktigt att jag inte kan låtarna, för då sjunger jag med i texen istället för att läsa. så den här skivan passar bra, jag hittade den någonstans så jag ska inte ta credit för den, men jag har modifierat den lite och lagt till lite!

i promise that if i leave you'll fall in love

att göra egen potatismos kan ju vara något av det trevligaste som finns. så himla mycket godare (och nyttigare) än pulvermos och så känns det hälsosamt att äta lite potatis. för övrigt så storhandlade jag i eftermiddag, det var inte alls lika trevligt. jag är sämst på att komma på vad för mat jag ska köpa, och vad man kan laga för bra och enkel mat på veckodagarna. hur som helst.

nu måste jag fortsätta plugga lite eftersom jag ligger efter med typ all läsning. när jag läst någon timme tänker jag belöna mig med sötlakrits och how i met your mother!

NY VECKA.

idag har jag först filmseminarium från 9-12 och sen föreläsning 13-15. lång dag med andra ord! men jag är ändå glad idag, för det är ny vecka, och den här nya veckan har jag sett fram emot sjukt länge;
  • på fredag åker jag till stockholm!
  • i helgen flyttar min pojkvän hem till mig!
  • på torsdag delas vår nya tenta ut!! (skoja)
men så himla länge jag har längtat efter denna veckan. välkommen!

öppet brev till tv4

kära tv4. hur kan ni krossa en söndagstradition med wallis som flera månader tillbaka växt sig stark, för att sedan helt plötsligt sända BRÖLLOPSFOTOGRAFEN klockan nio en söndagkväll? va va va? vad hände med wallander? herregud!

som ni kanske märker...

...har jag inte jättemycket att blogga om just nu eftersom det inte händer så värst mycket. kan ni inte berätta något! typ filmtips, tips på bra serier, vad ni gjorde igår eller vad ni längtar efter mest just nu. jag kan säga vad jag längtar efter mest just nu: till dagen då min pojkvän och jag bor under samma tak! ska bli så himla fint.

give a little love/get a little love

hej söndag! här sitter jag och lyssnar på lykke li - i follow rivers (the magician remix), sjukt bra. har börjat morgonen med frukost framför how i met your mother och nu ska jag snart iväg. ska nämligen agera valberedning (det vill säga välja ut nya kandidater till styrelseplatserna) tillsammans med ABKs ordförande idag! givetvis tänker jag välja in mig själv i styrelsen. en av fördelarna med att vara valberedare! ikväll blir det söndagsfilm-häng hos sandra. puss!

dagen efter

hej kompisar! det här kan ha varit årets mest meningslösa dag hittills. jag vaknade med huvudvärk alldeles för tidigt, la mig i soffan och satte på how i met your mother, och här har jag suttit sen dess. jag har ätit, somnat, vaknat, ätit, somnat, vaknat och nu har jag sett en hel säsong. för ett tag sedan släpade jag mig upp för att duscha och gå ut och handla mat samt massa chips. ikväll ska jag nämligen fortsätta sitta här i min soffa, och titta på det där spektaklet till musiktävling. är säker på att saade vinner. det är så spännande min kväll kommer bli! hoppas ni har det fabulous.


en dag var jag och sandra bakis på ikea i sthlm. oklart varför, vi gick mest runt och fnissade.

uno!efter ett bokseminarium i skolan igår åkte jag hem till sandra. fikade och råkade ha sönder en spegel = bara sju års olycka. hade även sönder en spegel när jag tog studenten, vilket var ca två och ett halvt år sen. det gör att jag bara har elva och ett halvt åt kvar av olika! (japp, jag räknade ut det själv) (det tog ett tag)


åt, gjorde vid oss och blandade mojitos (som inte alls var goda), och sen trillade folk in!


tittade på gamla festivalfilmer och drack shots ur kaffekoppar!och sen, eftersom det var spelkväll, spelade vi ett par omgångar uno (jag vann!), sen ölspelet sen pyramiden sen ölspelet och sen pyramiden. vid halv två hoppade jag på en kall och långsam buss hem!

en liten parantes.
här står jag och poserar på sandras balkong, ville bara visa min nya grej från h&m! inte alls konstigt när grannarna går förbi. inte alls...

du kan om du vill, du vill så du kan.

jag har känt mig gladare ikväll än jag gjort på hela veckan, och jag vet inte riktigt varför. dels för att jag skrev klart mitt paper och även om det inte blev superbra så var det ändå helt okej. jag firade med att gå och köpa kakor, tittade på två avsnitt gossip girl och storgrät, och tittade sen på tusen avsnitt how i met your mother och storgrät. detta kanske låter lite knäppt, men ibland blir jag gladare av att gråta. förstår inte hur det går ihop men att gråta till tv-serier är det bästa. nu ska jag sova och jag känner mig så nöjd och bra, och så glad för att det är fredag imorgon och jag ska fira det med att dricka öl med mina kompisar!

och som om inte det vore nog fick jag precis ett mejl om att jag fick vg på min förra hemtenta, som var det jobbigaste jag skrivit.  fy vad jag är stolt över mig själv! bästa känslan.

xoxo
gossip girl har ju TOTALT spårat ur nu i säsong fyra, men jag kan inte hjälpa det... det är lika fängslande som innan och trots att mycket är alldeles uppenbart sitter jag ändå här med tårar på kinderna och piper SÅ HIMLA FINT. ljuvligt!

kaffe och macka.

när jag läste genus i stockholm hände det ganska ofta att jag och mina kursare stannade kvar på universitetet efter seminariet på torsdagarna och tog en kaffe tillsammans. det var en tjej som nästan alltid hade med sig en macka eller fralla som hon åt när vi drack kaffe, och hon sa såhär: "många tycker om att äta något sött till kaffet. själv tycker jag att kaffe och macka är så sjukt gott ihop". jag tänker på det ibland, hur sjukt gott det är ihop, och på karin som tyckte att det var så gott att hon hade med sig det till seminariet. det tänker jag på nu när jag sitter här vid min dator, och äter en macka och dricker en kopp kaffe.


för ett år sedan i vår stockholmslägenhet. det ser ut som att jag har helt crazy long legs? fint!

when food is gone you are my daily meal

nu är jag hemkommen efter ett återbesök hos synsam som tog behagliga femton minuter. jag vet att jag skrev det här sist också, men servicen på synsam är totalt klanderfri. personalen är nog den trevligaste jag mött. bemötandet och den personliga kontakten gör att jag aldrig skulle få för mig att gå någon annan stans. och det bästa av allt är att hela lins-kalaset blev mycket billigare än jag hade räknat med! ska ni skaffa linser eller glasögon eller göra en synkontroll rekommenderar jag varmt synsam. det här linspaketet måste vara mitt bästa köp under hela 2011. och då är det ännu bara mars. jag trivs så sjukt bra utan glasögon!

nu är synsams hyllningssång avslutad. nu gäller det för mig att skriva klart den här uppgiften om den globala ekonomin som ska vara klar tills imorgon. jag har lovat mig själv att jag får titta på gossip girl när jag är klar med allt, så nu vill jag bara sätta igång!


en alldeles omärkvärdig onsdag

jag har varit duktig idag tycker jag. nästan läst klart min bok, skrivit och ätit pizza till middag för att jag var så himla sugen på det. ikväll sprang jag bort till anna - bokstavligen talat SPRANG, för precis när jag kom utanför dörren började det ösregna. att springa hem till henne tog ca en minut. jag har sagt det förut och jag säger det igen: lyxen att ha så nära till sina vänner. helt ovärderligt. och så satt vi i hennes soffa och pratade om sommaren mest, och hur trevligt det är med champagnefrukost och varför man bara får ha det på studenten.

kuriosa

visste ni att det var inte förrän vid mitten av 1700-talet som man började använda fickur i större utsträckning! innan dess förlitade man sig helt och hållet på kyrkklockorna, och var man inte inom hör- eller synhåll för kyrkklockan kunde man helt enkelt inte veta vad klockan var. det är så lustigt att tänka på tycker jag. kan ni föreställa er det? jag tittar på klockan säkert hundra gånger om dagen och mycket i vårt samhälle skulle fungera sämre om vi inte hade klockor på oss. våra scheman, busstabellerna, när affären ska stänga, möten. jag pläderar verkligen inte för en återgång till 1700-talet utan tycker bara det är intressant att fantisera. jag tror bara att jag hade blivit så sjukt stressad av att inte kunna veta vad klockan var.

and i'm indestructible

den trötthet jag känner just nu alltså. inte ens kaffe verkar kunna bemästra den. det är grått ute och regnet hänger i luften och allt jag vill är att sova. av rent praktiska skäl kan jag dock inte ta mig en tupplur - då måste jag ta ut linserna och fixa dom och sen sätta i dom igen när jag vaknar. det orkar jag verkligen inte! dessutom har jag jättemycket att plugga. så det är bara till att svepa kaffet och sätta igång.


en mycket trevligare kaffestund med svindyra latte med sandra på söder i sthlm.

integritet.

integritet. ett litet ord som jag inte har kunnat släppa de senaste veckorna. för två år sedan visste jag knappt vad det betydde och nu är det allt jag kan tänka på. hur mycket kan man egentligen avslöja om sig själv innan man ångrar sig? hur mycket får man skriva om andra? vilka bilder är för privata? jag har ingen aning om vem som läser min blogg och förut har jag nästan aldrig tänkt på om jag kanske är för privat i den här bloggen, men nu blir ni bara fler och fler. samtidigt tycker jag att det är så fullkomligt ointressant med bloggare som inte är ärliga eller säger saker från hjärtat, så då avslöjar jag nog hellre lite för mycket. som ni kanske märker brottas jag fram och tillbaka med det här lilla ordet integritet. var matchen slutar kommer ni säkerligen att märka!

monday tuesday wednesday thursday friday saturday sunday

hej bloggisar. för en timme sen kom jag hem från body talk-workshopen som jag höll i ikväll, så himla inspirerande och roligt! så fantastiska unga tjejer det finns som vågar säga vad dom tycker och gillar sig själva och vägrar låta sig påverkas av medias påtryckningar. nu sitter jag här med en kopp te och gäspar. ikväll går sista avsnittet av hanna hellquists serie jakten på lyckan på tvåan, innan dess ska jag försöka läsa lite. ska nämligen läsa ut en bok samt skriva ett paper om den globala ekonomin på två sidor till på fredag. känns SÅDÄR roligt. men imorgon är det onsdag, då har typ halva veckan gått!

tre bilder bara

nu har jag storstädat hela lägenheten! till och med torkat golven, mamma! det var inte direkt igår jag gjorde det. men det blir lätt smutsigt och stökigt när man möblerar om. vi är inte helt klara med allt än, men på bilderna nedan får ni lite hintar om hur det ser ut nu. jag har ett "nytt" överkast (som min mormor virkade till mig när jag var tio), och så har vi ny hylla och skrivbord som skymtas på andra bilden. på tredje bilden ser man att jag firar den här dagen med en favoritklänning!riksföreningen ABK.

för några månader sedan blev jag volontär i riksföreningen ABK, som har lokalföreningar över nästan hela landet. ABK jobbar för att motverka ätstörningar på olika sätt och vänder sig till drabbade och anhöriga. man kan till exempel ha kontakt med en mentor, delta i självhjälpsgrupper eller anhöriggrupper och gå på seminarium och workshops.

ganska snabbt blev jag väldigt aktiv i föreningen och gör nu en massa olika saker! jag är förutom mentor även med i valberedningen, leder en självhjälpsgrupp och håller i workshops i något som kallas body talk. body talk går ut på att stärka ungas självkänsla och diskutera hur media påverkar våra skönhetsideal. nu ska jag för andra gången hålla i workshopen, ikväll för en grupp 9-16 åringar på en ungdomsgård i rosengård! jag ville tipsa om ABK eftersom jag tycker att föreningen står för något väldigt viktigt, och jag vill att precis alla ska känna till den här verksamheten! läs mer på hemsidan, abkontakt.se. där hittar man länkar till alla lokalföreningar och information om hur man söker hjälp, stödjer föreningen eller blir volontär.

internationella kvinnodagen!

  • idag åkte min pojkvän hem. även om jag vet att han kommer igen om två veckor känns det tungt i hjärtat att stänga dörren om honom.
  • min lektion idag blev inställd vilket gjorde mig löjligt glad...
  • ...och det gör att jag ÄNTLIGEN har tid att städa och plugga...
  • ...vilket gör att allting kommer kännas mycket mycket lättare eftersom jag funkar bättre när det är rent omkring mig.
  • idag är det internationella kvinnodagen! den här dagen instiftades redan 1910. coolt tycker jag.

we are not in loveni kanske tror att jag överdriver nu men det gör jag inte. detta är ta mig tusan en av de bästa låtarna som någonsin gjorts. detta är musikalisk perfektion. det är det!

fin sak som hände på tåget i dag:

av okänd anledning gjorde mitt öga plötsligt jätteont i dag när jag satte mig på tåget för att åka hem från skolan. det sved och det kändes som att antingen linsen hade hamnat fel eller som att jag fått en ögonfrans i det eller så. toaletten var avstängd så jag kunde inte göra något, det sved och ögat började rinna okontrollerat. pinsamt! tänkte jag och kände blickarna på mig. efter ett tag knackade killen (i min ålder) som satt mitt emot på mitt knä och frågade: gråter du på riktigt? varpå jag förklarade varför ögat rann och han fortsatte med en egen historia om någon gång han stått på bussen och klämt handen och råkat börja gråta inför alla. så himla fint!

jag kan säga att jag har gråtit (på riktigt) på tåget cirka hundra gånger och detta var första gången någon frågade om jag var ledsen. så gulligt! och vilken tur att jag inte var ledsen på riktigt den här gången. vad hade man sagt då?

morgonkaffe.

åh vilken jobbig känsla jag vaknade med i morse (eller ja, för tjugofem minuter sen). det känns så jobbigt med måndag, mitt schema är fullkompligt späckat från morgon till kväll den här veckan. hur orkar man det.
man måste tänka positivt, det är det enda som funkar för mig. så nu tvingar jag mig att tänka positiva tankar: solen skiner, min pojkvän är här i en dag till, det börjar bli fler och fler plusgrader, nästa vecka kommer vara så himla fin för då händer det jättemycket fint.

sunday fever

den här dagen alltså... vi sov till tolv, beställde hem mat från subway och sov någon timme till, tills anna och några till kom och knackade på fönsret för att säga hej. det är det finaste med att bo på första våningen, folk kan bara knacka och så öppnar man fönstret och står och pratar lite! nu sitter jag här och insåg nyss att klockan är halv sju? hur hände det? att gå på seminarium imorgon klockan tio känns rätt avlägset.

igår möblerade vi om hela lägenheten! vi har köpt en stor hylla och ett nytt skrivbord så nu är det möjligt att bo två personer här. om två veckor flyttar han in!


här får ni en två år gammal bild!

fly as you might.

som man kanske kan förstå kom jag aldrig till babel igår. jag kunde ana det. det slutar nämligen ALLTID så när man är peppat inför något en längre tid. man sitter hela kvällen och pratar om vad fett vi ska ha det på babel ikväll, sen går man till golden och dricker en öl och sen går man hem. det var inte direkt oväntat, efter omständigheterna, att det blev som det blev. jag hade flyttat möbler hela dagen och vinet var alldeles för gott. så att säga. fyra bilder lyckades jag knäppa: en på mig, en på lukas, en på bordet och en på linnea och essie. trevlig kväll så länge den varade i alla fall!

kissie är en förebild vare sig hon vill det eller ej.

jag tittade på debatt igår när kissie var med och det pratades sjuka ideal. kissie säger att hon aldrig skrivit på något kontrakt om att vara en bra förebild och att hon därför inte har ansvaret för hur det hon skriver påverkar andra. är man en offentlig person tycker jag att man är en förebild vare sig man vill det eller inte. kissie som driver en av sveriges största bloggar måste vara medveten om all den makt hon har.

jag tycker inte att det handlar om hur hon lever sitt liv, det bryr jag mig inte om. jag tycker att folk får leva precis som dom vill - vill hon festa, operera brösten, läpparna och svälta sig genom att äta barnmat så är det upp till henne och det behöver man inte döma. alla gör sina val. att leva det liv man själv önskar tycker jag att alla har rätt att göra. men ansvaret ligger i vad hon berättar på bloggen. hennes levnadssätt är med och skapar eller reproducerar ideal, vissa kanske obetydliga och andra direkt farliga. som att en redan smal tjej vill bli smalare och börjar äta barnmat för att banta. det är givetvis hemskt sorgligt att hon svälter sig, men vill hon göra det så är det upp till henne. men ansvaret ligger i att inse att det är en sådan sak hon kan göra utan att berätta om det på sin stora blogg.

VÅR.

hej lördag! solen lyser som om det vore första maj, det är plusgrader, jag är på utmärkt humör och i min säng sover min favoritperson i hela världen! idag kommer mina föräldrar hit och hjälper oss lite, vi ska hämta lite saker vi köpt på blocket och möblera om lite. vilken fin dag!

vad ska jag ha på mig på lördag?

på lördag ska jag och mina kompisar på klubbpremiär! vi är inbjudna till en exklusiv premiäröppning för en ny klubb i malmö!!

skoja. den enda premiären vi skulle vara inbjudna till skulle i så fall vara golden efter deras renovering och det är bara för att vi är stammisar med stammiskort hela högen. men på lördag ska vi göra vår premiär på babel, en klubb som det är lite pinsamt att erkänna att man ännu inte besökt trots att man bara bor tio minuter där ifrån. så nu får det vara dags.

frågan är såklart, vad ska man ha på sig? ni vet. en garderob full av kläder men ingenting att ha på sig. vilken är er mariao-favorit? jag känner för att vara färgglad och allmänt fabulous.

jag kanske skulle inviga paljettjackan. och mina nyaste skor men helt löjligt hög klack så blir jag 190 lång. det är ju trots allt vår nu. typ.

jag faller

hej kompisar! tänkte bara säga hej. idag har jag varit runt på lite äventyr och bland annat kört bil i malmö, det är bland det läskigaste man kan göra enligt mig. nu ska jag iväg och repa med min kör! trevlig fredag på er!

feminist.

jag älskar att läsa förorden till doktorsavhandlingar eller kurslitteratur där författaren berättar om historien bakom boken eller hur intresset för just detta väcktes. nördiga berättelser om teoretiker och professorer och andra författare - jag läser det nästan maniskt för jag tycker att det är så fint.

kanske mest för att jag så gärna skulle vilja kunna säga: det var när jag läste den här boken som jag blev intresserad av feminism. så är det inte. jag har knappt läst några av klassikerna som folk verkar ha blivit så frälsta i; judith butlers gender trouble, simone de beauvoirs det andra könet, fittstim, bitterfittan eller fanny ambjörnssons i en klass för sig. jag minns faktiskt inte när jag blev så intresserad av feminism, men jag minns att jag i religion A på gymnasiet höll på att tappa hakan när vi läste om de tre största religionerna och jag fick lära mig kvinnornas roller i de olika religösa sammanhangen (till exempel att för att en ortodox judisk gudstjänst ska kunna hållas måste tio vuxna män närvara, och kvinnor och män sitter åtskilda under gudstjänsten). jag gjorde ett arbete där jag intervjuade tre olika kvinnor med fokus på religion och genus. arbetet var nästan stort som en B-uppsats men det förstod jag ju inte då. jag skrev klart det på en dag och fick mvg och mina ögon hade öppnats för en helt ny värld. det var en aha-upplevelse av tydligaste sort.

mariao

jag är så himla trött, det har varit en lång men ganska händelselös dag. nu sitter jag och dricker en kopp te, ville mest kika in och säga att jag tycker att ni är så himla fina. trots att jag skriver tråkigt eller ingenting alls så fortsätter ni att klicka er in här och kanske till och med blir lite fler och fler för varje dag som går. sakta men säkert. så himla fint.


den här bilden är tagen för två sommrar sen. mitt hår ser nästan blonderat ut! roligt och tråkigt hur mycket mörkare det blivit sen dess.

tradera-beroende
kära läsare. jag skämms lite för att visa upp mina senaste köp från tradera, eftersom det känns som att jag ALLTID skriver om tradera och massa saker jag "traderat hem". faktum är att jag nog är lite beroende! att gå in på tradera och fylla min minneslista är nämligen nästan det första jag gör den 25e när pengarna kommer. även om jag givetvis inte köper allt är det som en sport att leta efter saker som jag kan få så billigt som det bara går. hade jag haft ett tradera-kreditskort hade lyxfällan kommit hit och bett mig klippa det på mitten för länge sen.

men som de här solglasögonen till exempel. dom klickade jag hem för cirka tvåhundra kronor billigare än vad de brukar säljas för. jag är ett proffs (även om jag budade på dessa efter lite vin och då får man lite knäpp syn på pengar). men vilket fynd! och så är det en puderrosa tunika från h&m som känns som att ha på sig bumull typ! någon gång ska jag samla alla mina tips och delge er, så kan vi alla bli tradera-beroende.

i år är det lättare att få sommarjobb.

igår gjorde jag en artikel om sommarjobb. jag pratade med arbetsförmedlingen och lunds universitets karriärservice som båda var överens: det blir lättare och lättare att få sommarjobb, och allra flest jobb finns inom vård- och omsorgsbranschen. fler sommarjobbstips finns i artikeln som går att läsa på lundagård.


förra året var det jag och grodorna på gröna lund.

home is wherever i'm with yougod morgon hjärtan! efter många många koppar kaffe sitter jag nu här vid min dator. har ingen föreläsning idag, men på schemat står krönikeskrivande, läsande, fixande och möte ikväll. imorgon är det helg! och i min soffa sitter världens finaste kille.

19:33

har försökt knåpa ihop ett blogginlägg i typ en kvart nu men har verkligen ingenting att säga ikväll. är helt slut efter en sjukt lång dag i lund. alldeles strax kommer min pojkvän hit så jag säger helt enkelt trevlig onsdagskväll med den här bilden!

mars/junisåhär ser jag ut idag. minus värmen och solglasögon plus strumpbyxor och kofta såklart. jag försöker locka fram våren idag med en blommig kjol, det funkar sådär eftersom det fortfarande är grått och nollgradigt ute.

onsdag.

god morgon! och det är verkligen en god morgon! jag slapp att vakna till bas- och trumljud imorse och kunde således vakna till min egen väckarklocka som var ställd på nio. bara en sån sak liksom. sen morgonpasset i p3, två koppar kaffe och efter det ringde min pojkvän och berättade att han kommer hem till mig ikväll! det gör såklart att den här till synes outhärdliga dagen genast blir mycket mer lättsam. jag ska sticka till lund nu och göra ett jobb för lundagård, efter det måste jag skriva artikeln och sen har jag föreläsning 15-17, men jag är glad ändå. puss!

plus och minus idag

plus tog en "lunchkaffe" med erika som i själva verket var två koppar som varade från klockan tolv till klockan tre. som vanligt drömde vi oss bort till våren och skrev en lista över små pubar där vi vill dricka billig öl i sommar, gärna en söndagseftermiddag eller tisdagskväll för att vara lite extra politiskt inkorrekta.

minus den personen i huset som spelade helt vansinnigt hög musik med bas och trummor klockan sju till tio imorse (och även igår) som förstörde min sovmorgon samt satte ett frö av oro i mig inför framtiden. eftersom jag inte vill vara en granne som klagar så ska det bli ytterst spännande att se hur detta urartar sig. lovar att återkomma om grannens morgonritual blir ett stående inslag även i min morgonritual.

i just sit around and waitidag är ingen bra dag. det mesta som kan gå snett går snett och jag vill bara dra täcket över huvudet men det går såklart inte med en sån här lång to-do-list. suck.

"han krossade bajset med handen"

igår var jag som sagt på krönike-workshop på lundagård. det var patrik lundberg som höll i det, tidigare redaktionsmedlem på lundagård och numera webbredaktör och krönikör på helsingborgs dagblad. jag tyckte det var en så himla bra workshop och blev väldigt inspirerad av patrik, så jag googlade såklart honom när jag kom hem. hittade den här krönikan som han skrev när hultsfred lades ner och fick gåshud när jag läste den. inte bara för mina egna minnen från hultsfred, utan också för att patrik är en helt enastående krönikör.


"Året var 2003. Den massiva högen var strategiskt placerad vid ett krön efter en bäck som mynnade ut i sjön Hulingen. Frallan halkade till på en lerfläck och drattade i marken.

"Han krossade bajset med handen!" skrek en av de tre grabbarna som satt uppradade i brassestolar strax bredvid avföringen.


Frallan torkade av sörjan i gräset och fortsatte dricka, medan snacket drog igång. Var det bajsmannen som planterat högen? Bajsmannen – den mest klassiska av alla sägner kring Hultsfredsfestivalen. Myten säger att han gömde sig i Bajamajor för att dyka upp och kasta avföring på folk.

Frallan tackar nog högre makter att händelsen ägde rum långt innan Youtube och Facebook uppfanns.


Året innan ljög jag för att inte bli ihjälslagen av mina punkkamrater. Jag hade missat The Distillers spelning i Teaterladan. Vad kunde vara viktigare än att se Rancid-sångaren Tim Armstrongs fru Brody uppträda live?

"Jag tog kokain", sa jag för att verka cool, trots att jag i själva verket satt i ett träsk, drack rosa saft och raggade på en ung tjej från Staffanstorp. Då fick jag stryk för det i stället.


Min all time high på Hultsfred är Håkan Hellströms spelning på Hawaiiscenen 2005. Håkan framförde Brännö Serenad som om det vore den sista natten på jorden. Mitt i folkmassan stod jag och min ex-flickvän, tillika mitt livs största kärlek.

"Jag blir hellre ensam, än lycklig med nån annan", sjöng Håkan. Hon mötte min blick, mina ögon blev blanka.

Som journalist har jag drillats till att alltid hitta en vinkel. Att alltid finna fokus. Att alltid skriva om det mest essentiella. Med Hultsfred går det inte.

Hultsfred innefattar allt: magiska spelningar, möten, gemenskap, fylla, kärlek och fler moderna myter än på ljugarbänkarna vid Hamntorget i Helsingborg.


För mig var festivalen som en uppväxt i ett parallellt universum. Min första Hultsfredsfestival stod jag längst fram på alla spelningar, full som ett ägg. På nätterna ramlade jag runt bland tälten, skränade Ramonesdängor och klottrade slagord med mitt eget näsblod.

De sista åren stod jag nykter längst bak och kommenterade kompgitarristernas måttliga tighthet. På kvällarna låg jag i tältet och försökte sova och förbannade mig över tonåringarna som festade som om det inte fanns någon morgondag.

I dag fäller jag en osynlig tår för de tonåringar som aldrig kommer få uppleva "Hultan".

Men som Ben Fong Torres en gång skrev i The Rolling Stone:

"Whenever someone says rock 'n' roll is dead, and let's a little bit of himself die, another one comes along and the spirit in the beats maintain.""

vår!idag är det första mars!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! det betyder vår.
nu ska jag plugga, sen springa bort till erika för att dricka lite kaffe.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier