catz

 
lite såhär såg min fredagskväll ut igår. pojkvännen var borta så katterna dansade på bordet (bokstavligen talat) (inte för att mannen var borta dock utan pga de är nyfikna) (med katterna menar jag lukas, lucy och jag). fast mest låg vi i soffan och drack ett glas rödvin, åt choklad och tittade på en hel säsong sex and the city *opz!*. idag kommer mina föräldrar hit och pysslar om oss, fint. PUSS!

kunming, kina.

 


jag filmade ju en massa i kina som jag glömt visa er! eller detta kanske inte är så himla roligt för er att se? jag vet inte. det här är i alla fall en vanlig gata i kunming, en storstad i sydöstra kina. trafiken var helt kaoz, alla bara körde hur som helst och tutade hela tiden. känns fortfarande ganska overkligt att jag var där!

stunder i livet som varit betydelsefulla.

ett av ämnena ni tipsade om i det här inlägget.
 
jag har funderat på den här rubriken väldigt länge nu, och trots att den är självklar är det ändå svårt. det finns såklart tusentals stunder i mitt liv som varut betydelsefulla, som när jag föddes, när min svenskalärare i åttan på högstadiet tog mig åt sidan och frågade hur jag egentligen mådde, när jag blev tillsammans med min pojkvän, när jag flyttade hemifrån, när jag kom in på socionomprogrammet osv, allt det där har givetvis varit väldigt viktigt för mig men det är en stund eller en händelse som utmärker sig mer än dessa, och det hände i år när jag fick ett förstahandskontrakt på en lägenhet mitt i stan.
 
från 2010 till 2012 har jag bott på fyra olika adresser. jag har visserligen haft en relativ "tur" med lägenheter, men det har alltid handlat om korta perioder och andrahandskontrakt eller inneboende-lösningar i lägenheter som aldrig har varit mina. jag vet om att det finns många som flyttar ännu mer ofta än vad jag gjort, men det tär så otroligt mycket på en att behöva bryta upp och flytta ännu en gång. det är ångest. så att jag nu, av någon mirakulös anledning, sitter med ett förstahandskontrakt på en lägenhet som i det närmaste är min, som jag bor i lagligt och som jag får bo i hur länge jag vill - det är så betydelsefullt för mig att det är obeskrivligt. jag har ett hem, som jag dessutom delar med den person som jag älskar mest av allt. att känna mig hemma är liksom fundamentalt för hela min person, och nu har jag äntligen en stadig grund, för första gången sedan jag flyttade hemifrån. det är ingen fin lägenhet, den är inte alls stor; men våra erfternamn står på dörren och i den här lägenheten behöver jag inte oroa mig för att någon ska ringa på dörren en dag och tvinga mig att flytta inom en vecka. 
 

klädbytardag

 
något av det bästa jag vet är att byta grejer med mina kompisar. ok det lät fett töntigt men jag menar typ rota i klädpåsar som mina kompisar är på väg att slänga/skänka bort och fynda massa roliga saker där. det har jag gjort flera gånger. inte alltid att dom får något tillbaka av mig dock *hehe*. men idag är det erikas födelsedag så därför tyckte jag att det var passande att ha på mig kläder som jag fått av henne för att hon inte ville ha dom längre. i helgen bytte jag bort två par skor mot två par armband med sandra till exempel. det är kul!!!!! testa ni med.

varför jag älskar malmö.

ett av era önskeämnen i det här inlägget.
 
därför att jag känner mig hemma här och alltid har känt mig hemma här, även innan jag flyttade hit. jag har alltid känt att jag passat in, vilket jag aldrig kände när jag bodde i tomelilla eller stockholm. därför att jag förknippar malmö med kärlek och frihet, mycket på grund av att jag spenderade min gymnasietid med att pendla hit till min pojkvän. därför att malmö är en storstad som ändå är liten och mysig, man kan cykla och promenera överallt. därför att det är vackert här. därför att det finns alla möjliga olika sorters människor här, visserligen segregerat men ändå. därför att malmö alltid har varit snäll mot mig och behandlat mig väl. därför att det alltid finns saker att göra, därför att det finns tåg som går åt alla håll i sverige och utomlands, därför att det finns parker lite överallt. därför att det finns falafel för 20 kronor och 60 cl öl för 45. därför att grönsakshandlaren på torget känner igen mig från när han jobbade i ett gatukök några kvarter bort. för att bussarna går sent på natten, för att det är en stad som växer, för att det känns som att solidaritet är viktigt här. därför att jag nästan aldrig känt mig otrygg i malmö, därför att jag hittar och har koll men för att det ändå finns så mycket av staden som jag har kvar att upptäcka.
 

OBS! livsnödvändigt inlägg, måste läsas.

ursäkta om det blir mycket tjat om mitt jobb just nu men jag måste bara säga att jag aldrig haft så roligt på ett jobb som jag hade igår (om man inte räknar mitt jobb med ABK dådå). vilket mestadels berodde på att jag jobbade med en bra och rolig arbetskollega, men också på att människor är fina och jag är glad. det ska bli kul att jobba idag också! på måndag börjar jag på riktigt, dvs helt ensam. känns läskigt och spännande!
 
idag är sommaren tillbaka tydligen, men jag kan inte cykla för min cykellampa har blivit stulen och jag vill inte riskera böter pga har ej råd med det, så det får bli bussen till limhamn idag igen. om ni undrade alltså. längtar efter helgen. då ska jag vara kattvakt!
 
*cool me colaa*

mvh planeringsfreak

 
hade ej överlevt utan min kalender, därför tog jag för någon vecka sedan tag i det projekt det innebär att köpa en ny. av någon märklig anledning slutar ju alla kalendrar mitt i juli, hur tänker dom där??? varför inte byta vid årsskiftet? men jaja. gick in på bokus. hittade en rosa. köpte direkt. älskar rosa och älskar kalendrar. så vad kan då va bättre än en rosa kalender? nä, inget. precis. ok hej.

tre bra och tre dåliga egenskaper hos mig.

ett av era önskeämnen i det här inlägget.
 
tre dåliga
- jag övertolkar precis allting (det är väldigt utmattande. ett kort sms kan få mig att tro att personen inte älskar mig längre, en händelse i en film kan jag applicera på mitt eget liv och tolka in som "sanningen", ett kyligt beteende på en fest och jag tror att jag inte är en önskvärd person där och går hem)
- jag har dåligt tålamod (när det gäller att lära mig vissa nya saker som t.ex. köra bil/att fickparkera. går det inte på andra försöket ger jag upp och menar att jag är för dålig för att någonsin klara detta. som tur är gäller inte detta när jag lär mig nya saker i skolan)
- jag blir väldigt lätt stressad (om saker och ting inte blir som jag planerat eller förväntat mig blir jag ett nervvrak på en sekund)
 
tre bra
- jag är väldigt bra på att uppskatta det lilla (när jag är tillfreds med mig själv. ge mig en podcast och en bok och jag kan älska livet sittandes på ett tåg, en fin kommentar från min kille kan jag leva på i veckor, jag blir lycklig av att äta glass ensam framför en serie. detta gör mig generellt sätt till en positiv människa)
- jag har nära till mina känslor (jag har otroligt lätt för att känna med och påverkas av andra människor, att gråta, att glädjas, att bli överväldigad av minsta deltalj. jag skriver detta som bra egenskap eftersom jag tycker att det är bra, även om det finns situationer då jag önskar att jag var bättre på att stålsätta mig själv)
- jag är (oftast) väldigt bra på att ge mig själv komplimanger, förlåta mig själv, uppmuntra och pyssla om mig själv och få mig själv att må bra (vilket jag värderar högt och har att göra med att jag jobbat mycket med min sjäkvkänsla)

om ni undrar vad jag ska göra idag.

hej kompisar! idag ska jag för andra dagen gå bredvid hon som jag ska vikariera för nästa vecka. det är så mycket nytt som måste in i mitt huvud, så många saker att tänka på. men samtidigt är det väldigt roligt. ett riktigt jobb, ett viktigt jobb, där jag behövs och gör skillnad. jag vet inte hur många somrar jag önskat att jag haft ett sådant jobb. jag har så många dåliga erfarenheter från tidigare jobb att det känns helt fantastiskt att vara behövd och ta hand om människor. 
 
men var fan är sommaren? jag fryser och går med raggsockar, och måste ta bussen istället för att cykla till jobbet. tråk!!!
 
glad i kina.

livet

 
idag har jag: tvättat, städat, jobbat, lagat grönsakspaj, ätit pannacotta och tittat på tusen avsnitt weeds med min andra hälft. en helt vanlig ljuvlig tisdag alltså.

vad jag köpte i paris.

en jättefin röd jacka/kavaj i en second hand-affär som heter free'p'star för typ 9 euro tror jag. älskar den <3
 
en pås-väska i en second hand-affär vid vårt hotell i marais för 10 euro.
 
och såklart ett miniatyr-eiffeltorn i en av alla tusentals turistaffärer!

om mina bästa filmer och böcker.

ett av era önskeämnen i det här inlägget.
 
filmer
(egentligen tittar jag inte så mycket på film, och när jag väl gör det så är det mest filmer som sandra tipsat mig om. bäst tycker jag om att titta på serier (gossip girl, glee, how i met your mother, sex and the city, cougar town, modern family, weeds, scrubs) men här är några filmer som jag tycker om)
- closer
- the notebook
- moulin rouge
- the prestige
- sex and the city-filmerna
- amelie från montmartre 
- water for elephants
 
böcker
(hinner ju nästan bara läsa kurslitteratur nu för tiden, det var länge sedan jag läste skönlitterära böcker så jag minns knappt vad jag gillar längre. läste massor förr om åren men här är i alla fall några som jag tycker om fortfarande)
- fjärilen i min hjärna av anders paulrud (älskar)
- som vi älskade varandra av anders paulrud (älskar)
- att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött av alex schulman
- att komma hem ska vara en schlager av per hagman
- twilight-böckerna av stephenie meyer (hehe)
 
 
inser nu hur fattiga dessa listorna var... inte mycket att komma med, med andra ord, och inte många böcker av kvinnliga författare. dåligt! tipsa mig gärna om bra filmer och böcker!

hözt

 
ikväll ska jag åka till lund för att hänga med de här två fina klassisarna!! synd bara att det regnar och känns som höstnär man bara vill sitta på uteservering och dricka öl men jaja. 

söndag/måndag

idag låtsas jag att det är måndag istället för söndag, eftersom det kändes som söndag igår och för att jag ska jobba idag. eller inte jobba, jag ska gå bredvid hon som jag ska vikariera för idag! det ska bli spännande. jag var ju på utbildning tidigare i veckan och lärde mig allt teoretiskt, men jag har en känsla av att det kommer vara annorlunda i praktiken. ska gå bredvid två dagar till i nästa vecka. är lite nervös men det går säkert bra! synd bara att det regnar så jag måste ta bussen istället för att cykla. kanske ska införskaffa regnkläder...... ne skoja det kommer jag aldrig göra. puss!
 
(obs - på debaser i fredags, ser EJ ut såhär nu)

grattis på 23-årsdagen, erika.

 
jag är så sjukt nöjd med mina födelsedagspresenter till erika igår! en poster som jag köpte i paris föreställande moulin rouge (som hon älskar) och så en fotobok som jag gjorde på fuji's hemsida som var full av foton som jag tagit mellan 2006 och 2012. det blev väldigt lyckat!

en midsommarnattsdröm

igår slog vi ihop två bra saker och firade erikas födelsedag och midsommar på en och samma gång! erika hade dukat med sitt färggladaste porslin.
 
fina cheyer.
 
MIDSOMMARMAT <3
 
små grodorna/helan går/osv.
 
två gullisar.
 
*vimmelbilder*
 
poppa lite skumpa.
 
jag hade bakat VÄRLDENS godaste tårta, alltså jag lovar världens godaste. receptet hittade jag på ica's hemsida. cheescakebotten, kolakräm, grädde med daim i och jordgubbar <3
 
jag spexade lite bakom wiktor.
 
hittade en midsommarkrans.
 
denna bilden på min rygg för representera slutet av kvällen som spenderades på debaser, men jag hade inte så jättekul där så jag gick hem och åt rostade mackor i sängen istället. ljuvlig kväll!!

bara regn hos mig

 
alltså det är ju inte helt fel att börja dagen med sillfrukost (vegetarisk ceasarsallad för mig <3) och champagne hos sin *svärfar*. knyta lite blomsterkransar, äta jordgubbar och lyssna på gammal sommarmusik. det regnar visserligen, men jag är så full av kärlek till livet idag.

CYKLA <3

 
jävlar vad jag älskar att cykla. blev nästan lite besviken när jag kom fram till limhamn idag för att jag redan var framme. ville ba cykla mera.

har glömt vad det är för dag idag så kan ej använda det som rubrik.

ALLTSÅ det finns få saker här i världen som är så ljuvliga som att få sovmorgon, ta en dusch, göra ens favoritfrukost, två koppar kaffe och sätta sig framför datan och läsa bloggar medan håret torkar på ryggen. lyxen?! älskar bloggar. ok så nu vet ni.
 
idag ska jag cykla till limhamn (pga jag e så *hurtig*) (snarare rastlös och hatar att vänta på bussar) en snabbis för att hämta min delegation som delas ut av en sjuksköterska så att jag får överlämna läkemedel när jag börjar jobba i juli! jag har ju haft introduktionsutbildning nu måndag-onsdag för att lära mig _allt_ om vårdyrket innan jag börjar. längtar faktiskt! nu ska jag hoppa ur morgonrocken. hej!
 

era ämnen.

några av ämnena/frågorna som ni skrev i det här inlägget.
 
Om du hade fått sommarprata, vad hade du berättat om då?
då hade jag berättat om självkänsla och hur viktigt det är, hur jag var före och hur jag blev efter att jag börjat jobba med min självkänsla. varför det är så bra med en god självkänsla och hur lätt det kan vara att börja älska sig själv för den man är. och så hade jag berättat om när jag gjorde slut med mitt livs kärlek och blev tillsammans med honom igen ett halvår senare. det hade verkligen varit en dröm att få sommarprata!
 
Hur hade din drömsommar sett ut?
såhär hade en drömsommar som ändå är relativt realistisk sett ut: jag hade jobbat ca 70% inom vård- och omsorg i malmö, exempelvis inom hemtjänsten eller på ett LSS-boende. jag hade haft tid att bara vara ledig, ligga hemma och kolla på serier, picknicka, läsa böcker, vara kreativ men hade ändå haft en stabil inkomst och sysselsättning så att jag slapp oroa mig för pengar och att eventuellt bli rastlös. sen hade jag tagit mina favoritpersoner och åkt till min familjs sommarstuga i blekinge under en helg där vi bara hade solat, ätit jordgubbar, druckit vin och badat. jag hade haft tid och råd att åka på en festival, kanske emmaboda, roskilde eller way out west. sen hade jag hängt mycket hemma hos mina föräldrar, gått på loppisar, druckit mycket islatte och avslutat sommaren med bästa malmöfestivalen. hoppas på detta nästa sommar kanske!!! (pga ej råd i år).
 
 
Parfym, smink och tips på ekologiska schampo.
parfym började jag faktiskt använda regelbundet för första gången i år då jag fick miss dior chérie i julklapp. älskar den!!! smink har inte heller intresserat mig särskilt mycket förr, men i år har jag börjat använda c/o lenas naturkosmetiska mineralpuder som jag är helt besatt i. den utför mirakel! utöver det har jag även en naturkosmetisk rouge från samma märke. konventionella sminkprodukter använder jag make up stors cover all mix-concealer (sjukt bra), mascara och eyeliner från lite olika märken varje gång samt läppstift från make up store. min plan är att successivt byta ut alla produkter till naturkosmetiska! ekologiska schampon har jag bara testat ett, treemendus från tea tree med pepparmint. visserligen lite dyrt, men det räcker länge och är verkligen jättebra.
 
Om hur man avgör vad som är "rätt" och "fel" för en själv när man inte längre vet.
då blundar man och litar på sin magkänsla. man kan också göra en lista för sig själv där man skriver allt man mår bra av och allt man mår dåligt av. då brukar det bli ganska tydligt vad som är rätt och fel när man inte längre vet för att man vridit och vändit på saker och ting i all oändlighet. det som är rätt är det man mår bra av och som känns bra i magen.
 
 
Kan du inte skriva lite mer om vad din utbildning går ut på och vad ditt framtida jobb går ut på lite mer exakt?
min utbildning är ett tre och ett halvt år långt socionomprogram vid lunds universitet. under första terminen läste vi mycket om vad som legat till grund för det sociala arbetet, etik, intersektionalitet, genus och om professioner.  andra terminen läste vi sociologi, psykologi och socialpsykologi samt vetenskapsfilosofi. under termin tre kommer vi ha juridik för att lära oss lagarna som styr arbetet som socionom, termin fyra handlar om perspektiv på sociala problem och kommunikation, termin fem är bara praktik, termin sex skriver vi vår c-uppsats och på termin sju kan vi välja olika omården att fördjupa oss inom exempelvis barn, familj, missbruk, äldre osv. jag trivs väldigt bra! som socionom kan man jobba som massa olika saker, till exempel kurator (på skola eller sjukhus), med missbruk, som socialsekreterare, biståndahandläggare, familjerådgivare eller behandlingsassistent. gemensamt för alla titlar är att man jobbar med sociala problem och att man hjälper personer på olika vis. själv hade jag gärna jobbat med ungdomar som farit illa eller på en kvinnojour med utsatta kvinnor!

sånt jag tänker på

herregud vad jag hatar när folk säger "några frågor?" och så säger ingen något varpå personen i fråga fortsätter "så allt är helt glasklart då?"......... som att dessa två skulle stå i motsats till varandra?

HÅRvarannan dag är jag trött på detta hår, varannan dag älskar jag det. den rosa färgen har i alla fall blivit babyrosa nu och jag tänkte behålla det så (alltså inte fylla på färgen) och låta det blekas ur under sommaren. till hösten klipper jag av hela skiten!!!

hej!

jag har lite bloggtorka för tillfället, vet inte vad jag ska skriva om eftersom mitt liv inte är superhändelserikt denna sommar. skriv en mening/ett ämne i kommentarsfältet så skriver jag om det! kom igen, det blir kul!

(OBS nu måste ni göra det annars blir det ju så pinsamt för mig)

in our eyes.

alltså herregud ni fattar inte hur trött jag är idag. kunde inte somna igår och vaknade typ en gång i timmen hela natten, vilket resulterade i att jag sov kanske fyra hela timmar i natt. eftersom jag gick upp klockan sex(!) i morse. hur som helst så var utbildningen idag väldigt intressant och spännande. det ska bli kul att börja jobba sen i juli! i morgon blir det läkemedelsutbildning.

ska försöka komma i säng tidigt ikväll så jag inte är en levande död i morgon igen. men först ska jag dricka lite pepparmyntate, lyssna på niki & the dove och jobba lite med ABK. jag måste skriva en verksamhetsplan eftersom vi ska ansöka om lite (mycket) pengar från malmö stad inför 2013. spännande det med! spännande liv jag lever! (obs ej ironi).

do it yourself: deodorant

av de tio vanligaste hudvårdsprodukterna som irriterar huden på olika sätt kommer deodorant på tredje plats (källa). tvål och ansiktskräm kommer på första och andra plats. konventionella deodoranter täpper till porerna, vilket inte alls är bra. som jag berättat tidigare så är ett av mina nya intressen naturliga hudvårdsprodukter, och på signes blogg hittade jag ett receptet på en hemmagjord deo som jag testade att göra i helgen, och det blev jättebra! det tog bara tio minuter och här är receptet:

2 msk kokosolja
1/2 msk majsmjöl eller maizena
1/2 msk bikarbonat
eventuellt några droppar eteriska oljor om man vill

smält kokosoljan i ett vattenbad, tills den får genomskinlig färg. tillsätt sedan majsmjölet och bikarbonaten och eventuellt oljorna och rör om ordentligt. lägg burken i frysen i fem-tio minuter när det är klart för att undvika att mjölet sjunker ner till botten. man kan skippa de eteriska oljorna om man vill, men de tillför inte bara en trevlig doft utan är även antiseptiska och antibakteriella. tips när man ska köpa eteriska oljor finns här. jag tog några droppar tea tree och en blandning som heter sommarkväll som bland annat innehåller lavendel. förvara deodoranten i en burk eller flaska, i kylen eller i badrumsskåpet. den funkar jättebra på mig! (om man inte tycker det är så kul att göra själv kan man köpa jättebra naturliga deodoranter här (webshop -> för kropp -> "deospray ren") för 79 kr).

17.06.12sandras bilder.

hola! idag har vi ätit pizza och legat i soffan nästan hela dagen. men ikväll tog jag tag i *livet*, handlade mat, städade och gick ut med soporna. och så lagade jag lunch till imorgon då jag ska gå upp klockan SEX! jag som har sovit till tio varje dag i över en vecka. jaja. det ska i alla fall bli kul, jag ska gå en introduktionskurs måndag-onsdag eftersom jag börjar jobba inom hemtjänsten i juli, och eftersom jag inte jobbat inom vården tidigare så måste jag lära mig lite smått och gott, typ att ge medicin och lära mig lyfta rätt osv. kul! nu ska vi dricka lite mer cola, äta lite mer choklad och titta lite mer på tv. bara för att det är söndag. puzz!

i wanna waste my love on you

några bilder från igår då jag åkte hem till mina föräldrar, gick på erikshjälpen, vattnade blommor på kyrkogåden, klappade katt, sov, fixade en matta, lagade mat, bakade kladdkaka, övade på att fickparkera (är proffs på det nu) och läste att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött.

I FREDAGS,
i fredags åkte vi till folkets park för att titta på fotbollen, men det var så himla kallt och regn i luften så vi gick hem till johanna istället och skrek framför tv:n. vid midnatt eller när det nu var gik vi till debaser där det var poppklubb, drack  lite mer öl och dansade som om det inte fanns någon morgondag (men det fanns det, det blev jag väl medveten om när jag vaknade dagen efter med huvudvärken från helvetet).

du borde sett att jag var full av livdet är en stor sorg i livet att dessa perfekta platåskor ger mig extremt skoskav. varenda gång tänker jag "men idag kanske jag inte får skav, dom kanske har blivit mjukare sen senast" och så använder jag dom utan att ta på plåster. xtr3mt DUMT! jaja. väger upp det med skönaste byxorna i världshistorien.
har nog aldrig köpt något inne på bik bok tidigare faktiskt men idag hittade jag dessa två ärmlösa skjortorna/blusarna på halva priset! rea är det bästa som finns. på tal om rea så tipsar jag alla malmöbor om h&m på caroli som har ALLA fina kläder kvar som dom rear ut nu. alltså inte någon äcklig liten skjorta slängd i ett hörn utan dom finaste klänningarna, blombysser, paisleyshorts osv osv. jaja. jag älskar att gå runt på stan själv, h&m, bik bok, systemet, malmborgs, köpa en ny eterisk olja, bli månadsgivare i individuell människohjälp för att man inte kan säga nej osv. detta är en bra fredag!

nya blogg.se

tydligen så håller blogg.se på att göra om hela sitt interna system eller vad man säger, så allting funkar inte riktigt som det ska (finns typ väldigt få saker som irriterar mig så mycket som teknikkrångel när jag inte kan fixa det själv. när jag kan fixa det själv älskar jag teknikkrångel för då får jag känna mig duktig på data). jaja hur som helst så kan det hända att allt jag skriver inte kommer fram osv, men jag tror ni överlever ändå va.

friday i'm in love

alltså ni FÖRSTÅR inte hur effektiv och duktig jag var igår. jag tvättade, tog tag i saker jag skjutit upp jättelänge, mejlade, ringde viktiga samtalt, fixade - herregud. och som om inte det vore nog deltog jag dessutom i en utbildning på kvällen i ett föreläsningsmaterial som vi ska börja erbjuda på ABK malmö (där jag jobbar). jag var en superkvinna igår med andra ord.

idag ska jag bara göra roliga saker. så nu vet ni det!

årets sommarvärdar

jag är ju fullkomligt besatt av sommar i p1 och tycker typ att det är en av höjdpunkterna med hela sommaren. därför blev jag liiite besviken när årets sommarvärdar presenterades idag och det inte fanns någon som jag direkt längtar efter sådär fruktansvärt mycket. men det är också det som är det bästa med sommarpratet tycker jag. jag kan lyssna på någon främling och ändå bli helt tagen och berörd av vad hen har att berätta. fullkomligt ljuvligt! här har ni listan med årets sommarvärdar som publicerades för exakt nio minuter sedan!

blogglisty

detta vill jag jobba med när jag blir stor som socionom med jämställdhetsfrågor, kanske på en kvinnojour eller med ungdomar.

böcker som jag tycker om är skrivna av anders paulrud.

det bästa jag gjort var att skaffa linser samt när jag bestämde mig för att älska mig själv oavsett vad.

vad jag vill göra härnäst fortsätta plugga!

jag drömmer om att vara vuxen och ha ett stort hus i stan och en liten stuga på landet.

musik jag lyssnar på just nu är the temper trap, edward sharpe & the magnetic zeros, of monsters and men. men mest P3 egentligen.

 

 

en regnig dag kryper jag upp i en fåtölj med en kopp te och en bra bok. SKOJA. har nog aldrig gjort det i hela mitt liv. regniga dagar gör jag samma saker som soliga dagar, typ tittar på serier och sitter vid datan mest.

mat jag tycker om är vegetariska hamburgare, pizza, spenatlasagne och chips.

dricker helst vatten, kaffe, cola, öl och bubbel. allt man behöver här i livet.

godaste glassen är choklad, choklad och åter choklad.

jag klär mig helst i shorts och alldeles för höga klackar.

 

 

när jag är gammal hoppas jag att jag har en stor familj, är lycklig och stolt över mig själv.

jag är svag för kärleksförklaringar.

saker som ger mig ångest handlar oftast om stress.

vad jag helst gör när det är fint väder sitter i folkets park och äter godis och dricker öl med mina fina.

vackraste platsen jag varit på är nog paris och jämjö i blekinge. och malmö.

käraste ägodel DATAN <3

 

 

det bästa jag vet är kärlek.

jag skulle inte kunna leva utan mat!!!!

finaste djuren är katter. och hästar.

jag saknar just nu solen.

böcker jag vill läsa allt som inte är kurslitteratur! sommaren är nämligen den enda tiden jag har att läsa andra *vaniga* böcker. wiii. ska läsa om alla mina favoritböcker.

powwwwerwalk.


såhär duktig har jag varit idag: powerwalkat 6,6 km i slottsparken samt städat lägenheten väääldigt noga. *klapp på axeln*

(herregud vad jag älskar att städa. känslan efter när allt är helt RENT. _SÅ_ fantastiskt)

SÅHÄR LYXIGT HADE VI DET IGÅR!


två olika sorters meloner, jordgubbar och pannacotta som är en av mina topp tre efterrätter. DÖR SÅ GOTT! pannacotta är nog världens enklaste sak att göra, här (<- klicka!!!) har ni receptet på en vegetarisk utan gelatin.

highly sensitive person.

jag minns att jag hört detta begrepp förut, men när jag lyssnade på hannah och amandas podcast om just HSP började jag sätta mig in i det lite mer, läsa artiklar och göra test. ganska så direkt stod det klart att jag är en högkänslig person, om man nu ska utgå från dessa kriterier och lita på det här testet (givetvis ska man ta det med en nypa salt, som med allt annat man läser i tidningar). HSP är ingen diagnos utan ett personlighetsdrag. en person kan vara högkänslig precis som en kan låta känslor rinna av en som vatten på en gås.

men en högkänslig person kan till exempel ta extremt illa vid sig av en arg kommentar på så vis att hela dagen förstörs, samtidigt som du kan bli fullkomligt överväldigad av att se ett träd som slår ut. du är väldigt känslig för yttre sinnesintryck och blir stressad av att mycket pågår runt omrking dig, är känslig för oljud och uppfattas ofta som blyg, bland annat. det enda jag kan tänka när jag läser allt det här är: det här är jag. om jag tappar en tallrik i golvet så att den går sönder kan jag vara ledsen över det för resten av dagen. ser jag en äldre människa som trillat på stan eller gör sig illa på något annat vis så får jag extrmt ont i magen och kan inte sluta tänka på det. ser jag en person gråta så börjar jag själv gråta inom en minut. jag blir överväldigad av positiva lyckokänslor av att se glada personer. ja jag kan skriva hur mycket som helst, men det är i alla fall skönt att höra att en femtedel av befolkningen är såhär högkänsliga (enligt forskaren som myntat begreppet) och att man ska se det som positivt att man har ett rikt inre liv, vilket gör en till en mer empatisk person. det kanske också kan vara en av förklaringarna till varför jag var så deppig i tonåren. gör testet ni med!

lite tisdag


idag har jag målat skohyllan som mamma och pappa snickrat ihop till oss och cyklat till limhamn och tillbaka igen med morgonpasset sommar i öronen. jag skulle nämligen kolla hur lång tid det tog att cykla dit jag ska jobba i sommar. en halvtimme tog det, för er som spänt väntat på svaret. ska bestämt cykla dit när jag ska jobba istället för att ta bussen!! tror jag... om det inte regnar... ne skoja bara, ska cykla oavsett väder pga cykel är det bästa transportmedlet som finns (ej ironi, älskar att cykla).

måla lite ba.

det här har jag gjort idag! målat, med morgonpasset sommar i öronen. sjukt meditativt. längtar nästan till imorgon då jag ska göra samma sak. nu fotboll och vin med min man. (jag visste inte ens vilken färg Sverige hade på tröjorna :))))

wierd

kom precis på att jag typ ALDRIG legat i sängen med min data i knät?? det är en typisk sån sak jag tycker att "man inte gör". jag har för många regler......

PARIS DAG 4

den allra sista dagen i paris regnade det, vilket var väldigt synd eftersom jag peppat för att se eiffeltornet hela veckan. men vi var blomklädda och höll humöret uppe med ett dyrt/dåligt paraply.

vi tog tunnelbanan till trocadero och denna regniga utsiktsplats, och sen gick vi neråt mot tornet.

när vi gått runt lite mer i regnet, blivit intervjuade av några skolelever om tornet och suttit på en bänk och sett en nunna hångla, började det bokstavligen talat ÖSREGNA så vi skyndade oss allt vi kunde tillbaka till tunnelbanan.

linnéa hade nämligen tipsat oss om happy days diner och dit kände vi att vi var absolut tvungna att gå! det är nämligen inrett helt i 50-talsstil och dom går verkligen all in så att säga. det var helt crazy och fullkomligt LJUVLIGT där inne!

vegetarisk burgare, cola och två desserter att dela på (oreo-milkshake och jordgubbscheesecake). matkoma.

när vi åkte tillbaka till hotellet och kom upp från tunnelbanan såg vi att det hade blivit strålande solsken! så vi bestämde oss för att gå en promenad i kvarteret.

så vi gick runt och njöt av solen och de vackra byggnadera, och så råkade det bli lite second hand-shopping också. sen åkte vi till flygplatsen och hem till malmö igen vid åtta på kvällen. och det var den fantastiska resan! på planet hem bestämde vi att vi åker dit igen om exakt ett år. så himla fint.

SOMMAR.

god morgon! idag känns det som att sommaren börjat på riktigt. det är måndag och jag är ledig hela veckan. igår åt vi hämtmat, chips och kollade på game of thrones exakt h e l a kvällen. alltså jag låg i soffan från klockan två till halv ett på natten. en utmaning för en rastlös person som mig, men att få spendera så många timmar ensam med sin favoritperson är helt klart värd all eventuell rastlöshet.

nu ska jag "ta tag i mitt liv" (vet inte hur många gånger jag sagt så på just måndagar). jag ska städa och göra fint i detta kaos som är vår lägenhet, så man slipper vada genom klädhögar för att ta sig fram och tillbaka. eftersom jag är ledig hela veckan tänkte jag planera in minst en sak per dag, så att jag i alla fall gör någonting. tänk att det är sommar nu. hur länge har man inte väntat på detta.

förra sommaren.

PARIS DAG 3

onsdagen i paris började med en sen frukost på le pain quotidien. det var en fantastisk frukost!!

puss!

"eeh jag vet inte hur jag ska säga det här men, du har mustasch i öronen..."

efteråt gick vi vidare längst seine och skuttade glatt omkring och tog turistfoton.

eftersom vädret var sådär och inte jättevarmt blev vi helt till oss så fort solen kom fram.

vi gick till notre-dame och tittade på denna gigantiska kyrka.

sen gick vi vidare på andra sidan seine och tittade bland bokstånden och på alla fina byggnader.

vid en bro har par skrivit sina namn på hänglås och kastat nyckeln i vattnet.

efter ytterligare en liten promenad kom vi fram till le louvre! ett gigantiskt museum som har gratis inträde för studenter. där inne fick man inte fota, men vi tittade på mona lisa, italiensk och spansk konst samt afrikanska och asiatiska verk. mer orkade vi inte eftersom vi fick blodsockerfall och inte kunde tänka en enda tanke typ.

så vi gick ut och köpte lunch och tittade på lilla triumfbågen.

vi satte oss och åt i en stor park, blev lite rädda för alla fåglar som ville äta våra smulor men fick tillbaka lite energi, vilket inspirerade oss att försöka oss på ett "roligt foto". här ska det alltså verka som så att sandra "puttar" på tornet/spjutet som jag glömt namnet på. kul...

här stod vi ett tag och sjöng markus krunegårds låt "café de flore" där han sjunger om champs-élysées och någon som sänkte blicken och sa vi får se.

vi gick in på laduree och köpte lite för dyra macarons men herregud vad ljuvligt det var där inne!

var tvungen att köpa lite turistsaker.

när vi kände oss klara med dagen åkte vi hem och åt våra färgglada kakor, tog en dusch och vilade lite.

när sandra var i duschen överraskade jag henne med bubbel och ännu mer kakor, för att få upp stämningen lite.

sen gick vi ut för att äta middag, det blev pestopasta på la madonnina som ligger vid saint-martin-kanalen.

mys! här satt vi ett tag, och eftersom det var "den sista måltiden" som jag så avgörande valde att kalla det, bestämde vi oss för att beställa in dessert. vi delade på en ljuvlig panna cotta.

på vägen hem stannade vi för ett glas till på en uteservering där vi pratade om livet och njöt av det faktum att uteserveringarna i paris är placerade mitt på trottoaren, kanske precis vid en korsning som i det här fallet samt att de inte är inhängnade. så extremt mysigt. sen fick jag höra av servitrisen att jag hade perfekt franskt uttal, då blev jag glad, och senare tog jag sandra under armen och så gick vi och köpte chips som vi åt i sängen innan vi gick och la oss. ljuvligt!

PARIS DAG 2

på tisdagen åt vi frukost på en bistro i närheten av hotellet.

sen gick vi runt i marais och letade second hand-affärer längst tvärgatorna. på free'p'star köpte vi varsin jacka!

när det blev lunchdags gick vi till rue des rosiers och åt så himla god falafel på l'as du fallafel.

sen tog vi tunnelbanan till montmartre!

så himla fint.

det var ca tusen andra turister i montmartre och det var ju inte så kul, men jag tyckte ändå mycket om den delen av paris.

fika vid sacré-coeur.

framför denna fantastiska utsikt!

bonjour!

sandra fotade utsikten med sin polaroidkamera.

här satt vi ett tag och njöt av solen.

turistfoton!

vi gick vidare runt i montmartre.

förbi målartorget.

vi gick runt i solen och var glada.

sen gick vi in på café des 2 moulins (caféet som amelie jobbar på i amelie från montmartre) för att vila benen och dricka cola samt kolla om amelie jobbade. det gjorde hon inte. :((

gick förbi moulin rouge!

sen åkte vi tillbaka till hotellet.

åt makarons och gjorde vid oss.

vi gick till ave maria på rue jacquard (vid oberkampf) för att äta middag. det var _SÅ_ fint där inne!

och inte nog med att det var festlig inredning, maten var också något av det godaste jag någonsin ätit! typ någon lasagne-liknande blandning av bönor, mozarella, tomater och bulgur med indiska kryddor och VÄRLDENS godaste sallad. alltså jag dog.

sen var det meningen att vi skulle gå ut på la perle men det regnade så mycket och vi behövde gå på toa, så vi tänkte ta ett snabbt stopp på le kitsch som låg på vägen. där var det kitschigt kan ni tro!

men vi hade det så trevligt där att vi bestämde oss för att stanna kvar på le kitsch resten av kvällen. det berodde dels på att det fanns en shrek-drink (sandra älskar shrek), dels på att vi blev bjudna på shots och dels på att bartenderna var så trevliga (varav en är suddig i bild). sjukt bra kväll!

MIN FAMILJ.


idag ska jag äntligen åka hem till mina föräldrar och hänga med min familj! vi ska fira pappas födelsedag och jag förväntar mig sol, kattmys och massa god mat. har inte varit hemma sedan i påskas så det ska bli kul. hoppas ni får en fin lördag!

PARIS DAG 1

i måndags åkte jag och denna böna till vår favoritstad paris! det var första gången jag var där, men jag har ändå sedan länge vetat att det är min favoritstad. man kan ju minst sagt säga att vi var glada av att ha landat på charles de gaulle airport, med tanke på vilken förmiddag vi haft. jag försov mig och missade min tenta och när vi satt och åt frukost hemma hos sandra insåg hon att hennes pass visst hade gått ut för två år sen, så vi fick kasta oss i bilen för att åka till sturups flygplats där hon fick köpa ett provisoriskt pass innan vi åkte tll köpenhamns flygplats. att vi hann och över huvud taget upptäckte detta i tid är en bedrift i sig. så det blev en resa till slut ändå! pirret i magen när vi landade i paris.

vi tog tåg och metro till vårt hotell aida marais printania där vi checkade in och kollade utsikten, bytte skor och tog på lite läppstift. jättefint hotell för övrigt! väldigt billigt och väldigt centralt.

vi gick till mezzo mezzo, en pizzeria på rue des archives som sigrid tipsat mig om. det var fantastiskt! nog godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv, med aubergine och paprika och zuccini, och gott vin. så sjukt fint!

när vi ätit upp gick vi vidare och satte oss på en uteservering och drack lite mer vin.

det var precis som jag föreställt mig och hoppats på. hundratals uteserveringar mitt på trottoaren, massa rödvin och fransmän och franskvinnor som pratar snabbt, snabbt. det kändes lite som att komma hem, fastän jag aldrig varit där tidigare.

FREDAG


hej loverz! igår kom jag hem från världens bästa resa antagligen. har haft det så obeskrivligt bra! idag ska jag städa, packa upp, lägga in alla bilder, jobba och handla. mest plock och fix alltså. puss!

och den ljusnande framtid är vår


för tre år sen tog jag studenten från samhälle/musik på årets regnigaste dag i en röd- och vitrutig klänning som jag sytt själv. sjukt vad tiden går! är verkligen inte där jag trodde att jag skulle vara tre år senare, allting är så mycket bättre än jag ens vågat hoppas på.

au revoir!

en sjömansflicka anno 2009.

nu åker jag till lund för att skriva lite tenty, åker hem till sandra efter det och äter lunch och sen drar vi till paris! sen trean på gymnasiet har vi pratat om att åka till paris och att det nu äntligen blir av... det känns så jävla bra! jag har gått ett av tre och ett halvt år på socionomprogrammet och idag får jag sommarlov. kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira det på än att ta min lilla plutt under armen och åka till frankrike. kommer tillbaka torsdag kväll. au revoir!

a day in the life of maria

alltså detta har varit världens längsta dag? att jag hunnit ha konsert, plugga, äta lunch, titta på sex and the city, planera resan, packa samt äta chips och kolla på film med min kille. effektiv söndag! skulle ha bloggat där emellan men det blev liksom inte av. kunde inte bestämma mig vad jag skulle ha med mig för kläder så jag packade ner så att jag kan byta om tre gånger per dag. lagom! nu ska jag sova för herregud jag har tenta imorgon, glömmer det hela tiden pga tankarna är någon helt annanstans. PUSS!

HELA VÄRLDENS HUNGER SAMLAD I MIG


fyra små bilder från igår när jag åkte hem till erika med en kladdkaka under ena armen och en flaska vin under andra. vi åt tacos, drack rödvin, pratade om livet, dansade, åt kladdkaka, skrattade och sen tog jag det _VUXNA_ beslutet att inte gå ut när de andra skulle göra det. herregud vad jag är nöjd över det idag pga ska sjunga i några timmar. ok det var den lördagskvällen!

lika barn leka bäst

ikväll ska jag leka vinleken med qu och erika. den går till såhär:
1. samla några stycken du tycker om.
2. häll upp vin i ett glas, rött eller vitt spelar ingen roll.
3. drick.
4. dansa. skratta. andas. var lycklig.

upprepa steg 2-4 efter behag.

lördagslistan

dagens låt: of monsters and men - little talks
dagens frisyr: behöver tvättas.
dagens smink: inget!!!!!!!


dagens klädsel: leggings, raggsockar och stor tröja = det skönaste som finns.
dagens händelse: plugg och sen vin med erika och qu!
dagens saknad: sommaren.
dagens tråkigaste: att jag måste lägga massa timmar på att tentaplugga.


dagens kärlek: gör ont.
dagens vill ha: måndag pga åker till paris då!!!
dagens humör: rastlös och omotiverad och förväntansfull
dagens dryck: kaffe och vatten och vin. allt man behöver här i världen (+ cola såklart)
dagens förväntning: tvättar just nu mina favoritshorts och hoppas att en fläck ska gå bort ;(((

how do you know when enough is enough?

hej vänner! ursäkta tråkig blogg för tillfället. igår hjälpte mamma mig att städa hela lägenheten, och när jag säger hela så menar jag verkligen H E L A. så himla snäll mamma jag har!! det må vara trångt och litet och fullt med saker över allt när man bor två pers på 30 kvm, men herregud vad jag älskar denna lägenheten. ni förstår inte. fredagskvällen spenderade jag ensam i soffan med tusen avsnitt sex and the city och chips och cola.

idag ska jag tvätta och plugga. skitkul!!!!!!

FREDAG!

hej kompisar! idag har jag haft mitt sista reflektionsmöte för terminen. det enda som återstår nu är en liten tenta på måndag sen är det FINITO!!! firar fredagen med att städa lite för min fina mamma är på väg in till malmö för att hälsa på mig. i helgen ska jag plugga så det var inte så mycket mer intressant uppdatering här än så. jaja hej med er. ni får två bilder att njuta av på vägen.

maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier