det bästa

det bästa med att plugga på universitet är när en läser en bok och får en aha-upplevelse. det är nog det mest fascinerande jag vet, att läsa en analys/teori i en kursbok och inse att: herregud, så här har jag aldrig tänkt innan. såhär ÄR det ju. varför är det så?. och sen är jag ett perspektiv rikare! jag älskar verkligen att lära mig nya saker.
 

allt det som gör ont.

på senaste tiden har jag blivitmer och mer påverkad av allt negativt jag läser, ser och hör i media. hör jag om en bilolycka vill jag direkt ringa till min familj för att försäkra mig om att de inte har varit ute och kört, även om de befinner sig i andra ändan av skåne än där olyckan inträffade. svarar inte min pojkvän i telefon fastän jag ringt honom tre gånger hinner jag tänka på allt det hemska som måste ha hänt honom. och alla rån, misshandel, våldtäkter VÄRKER i mig, jag föreställer mig offrens smärta så mycket att det gör ont i hela mig. och då ska vi inte prata om alla skjutningar i malmö. jag har aldrig varit rädd i malmö och jag vill alltid försvara min bästa stad där jag känner mig hemma och trygg. men det skjuts på bussar, på möllevångstorget, på bergsagatan, ställen där jag ofta befinner mig. jag orkar verkligen inte gå runt och vara rädd hela tiden, och jag vill ju inte vara rädd. jag vill inte att rädsla ska begränsa min rörelsefrihet eller min positiva syn på människor. jag blir rädd av stormar/kraftigt väder, brandlarm, ljud i trappuppgången. jag får svindel och hjärtklappningar av att tänka på världen om 100 år för då kommer inte jag finnas. jag är rädd för precis allt nu för tiden. jag förstår verkligen inte varför eller var det har kommit ifrån, men det är så extremt jobbigt.

TORSDAG

HÄJ! (referens till alex och sigges podcast eftersom jag har deras "introlåt" på hjärnan). klockan är bara lite över tio och jag har redan hunnit gå upp, äta frukost, städa och börjat plugga. hu! så effektiv kan en vara när en tvingas gå upp varje dag kl halv åtta för att ens kille går upp då. men jag tycker det är mysigt faktiskt. 
 
idag har jag inga föreläsningar så jag ska bara va hemma och läsa, och ikväll ska jag träna! step blir det. färutom att det är storm i malmö så är det en bra dag. snart helg, woop woop!

materiell lycka.

 
LYCKAN i att hämta ut detta i ett paket från h&m! sköna skor och byxor. det är a och o i livet.
 
tänkte också passa på att belysa att jag får ca två år sedan skrev att jag _ALDRIG_ skulle ta på mig något leopardmönstrat och nu är jag bokstavligen eld och lågor över dessa leggings. jaja. fint att en kan ändra uppfattning! 

GIRLS

 
alltså det finns ej ord för hur mycket jag älskar denna serie. den är så sjukt BRILJANT??? kärlek. 

SR P4 KRISTIANSTAD

hej mina vänner! nu ska jag strax hoppa på tåget norrut (OBS det tar en timme så det är ej så långt norrut som ordet "norrut" antyder). jag ska nämligen vara med i P4 kristianstads eftermiddagsprogram "hallå skåne" och prata om ätstörningar och föreningen som jag jobbar i, anorexi/bulimi-kontakt. mellan 16 och 16:30 är jag i sändning här, men annars kan en säkert lyssna i efterhand också. kul!
 
 

TRÄNA DÅ!!!

 
god morgon! börjar denna regniga dag med träning med min bästa träningskompanjon sandra. den färgglada reebok-tröjan hittade jag förresten på erikshjälpen i helgen för 25 kronor. färg gör helt klart träningen liiiite roligare.

hemskt mycket hej

 
hejhej, här sitter jag och äter äpple. försöker äta tre frukter om dagen pga vill vara nyttig och få i mig vitaminer osv men det är svårt. men två om dagen brukar jag klara. plus bär i smoothie och grönsaker till/i middagen. lyssnade på hannah och amandas podcast idag och blev då övertygad om att jag kommer få diabetes? fan vad jobbigt det är att vara såhär rädd hela tiden. borde gå till läkaren och kolla opp mina värden. nu ska jag plugga hej med er!

44 frågor*

1. Hur gammal är du? 22.
2. Hur gammal känner du dig? vet inte, men äldre än 22 i alla fall.

3. Vad har du gjort i dag? städat mest och tittat på fyran HELA DAGEN!

4. Vilken film såg du senast? jag ser sällan på film. harry potter i början av januari kanske?

5. Vem ringde du senast? mamma!

6. Är du besatt av någonting? att allt ska va fint typ. köket ska vara städat innan jag går och lägger mig, ska vi äta en fin middag måste det va ljus tända osv. obs! det är mer än känsla, köket är verkligen EJ städat varje kväll tivärr :(

7. Är du rädd för blod? ja mycket.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? filt över mina små knän, tända ljus (...), nystädad lägenhet.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? olof palme, göran persson, ingvar carlsson... så nä.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? nee, alldeles för envis och stolt.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? svart antagligen, tråkigt nog.

12. När vaknade du i dag? 09:28 typ!!

13. Vilken är din favorithögtid? påsk pga VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? här.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? det enda jag kunde komma på nu var stället jag var på konfirmationsläger? gud vad konstigt. men vill verkligen aldrig mer dit, för det var hemskt.

16. Hur vill du tillbringa din pension? läsa fristående kurser på universitet! hänga med min man och våra barnbarn och berätta massa ljuvliga historier från förr.

17. Vad lyssnar du på just nu? lyxfällan på trean.

18. Har du någon gång brutit ett ben? nope!
19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? mjölk, ost, smör, marmelad, gurka. frukost <3

20. Vem är din favoritkändis? äsch det vet jag väl inte.

21. Vad är du på för humör just nu? bra!!!

22. Vilka världsdelar har du varit i? europa och asien.

23. Snarkar du? nä men jag har fått höra flera gånger att jag skrattar i sömnen!

24. Vilka yrken har du provat på? jobbat på bio, sålt jordgubbar, städerska, telefonförsäljare, jobbat på gröna lund, hemtjänsten samt *bloggare* (bloggade om politik som förstagångsväljare på skånskan för två år sen ca).

25. Hur går du helst klädd? leggings, raggsockar, tjocktröja.

26. Vilket stjärntecken är du född i? jungfru.

27. Vilket är ditt favoritgodis? kan inte välja en sort! herregud.

28. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? musik och språk.

29. Vad har du på dig just nu? se svar på fråga 25.

30. Vilken är din favoritaffär? erikshjälpen!

31. Vad har du för storlek i kläder? allt från 36-44. for realz. har alla storlekar i min garderob.

32. Vad köpte du senast? tågbiljett igår.

33. Hur många gånger har du flyttat? fyra gånger. stockholm-malmö-malmö-malmö.

34. Har du blivit sydd någon gång? ja! förra året opererde jag bort ett födelsemärke på ryggen i två omgångar.

35. Har du någon gång badat naken utomhus? tror inte det? förutom som barn dådå.

36. Vad åt du till frukost? samma som jag alltid äter, kaffe, juice, två mackor, en med ost och marmelad och en med ost och gurka!

37. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? var 12 år, hade lila (färgat) hår och trodde att jag var cool. 

38. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? herregud nej. kör aldrig för fort. har stor respekt/är lite rädd för bilkörning.

39. Är du blyg? alltså jag vet inte. både ja och nej. har blivit mindre blyg på senare dar men kan verkligen känna mig helt vansinnigt blyg i nya sällskap men det beror nog mest på dåligt självförtroende.

40. Vilken var den sista konserten du var på? det var nog jens lekman på KB i september.

41. Vilken är den roligaste träningsformen? dans! 

42. Vill du gifta dig? jaaaaaa, helst nu!

43. Har du, eller har haft, något smeknamn? jaa men alla är så fula. just nu: marre. innan: mackan, marjan, majsan osv.

44. Vilka är dina största svagheter? tänker/oroar mig FÖR MYCKET. dåligt självförtroende vid vissa sociala tillfällen. och flera saker som jag inte orkar tänka på! *fokuserar på det positiva*

 

*var egentligen 60 frågor men jag tog bort de allra tråkigaste pga vem bryr sig. men vem bryr sig egentligen alls om dessa listor? jaja ok. lista snodd från hanapee.

lite babbel bara.

igår åkte jag hem till mina föräldrar över dagen. det är alltid lika mysigt att göra det. mamma hämtar mig alltid på stationen och så går vi till erikshjälpen. jag köpte en väska och en t-shirt att träna i. sen fikade vi, fixade lite, vilade, lagade mat och fikade lite till. det är som rehab att vara där hemma. underbart. 
 
hela dagen idag har jag väntat på att klockan ska bli fem så att min man kan komma hem någon gång. jag längtar efter honom så otroligt mycket! på ett år har jag inte varit ifrån honom mer än som längst en vecka, och den veckan var jag i kina så då hade jag mycket annat att tänka på. men för att hålla mig sysselsatt idag har jag dammsugit sängen (!). jag tittade på "how clean is your house" och fick lite panik. och så har jag putsat fönster och städat jättenoga. bakat kladdkaka. försökt skriva en veckomatsedel för nästa vecka. att komma på mat på vardagarna är det svåraste jag vet. tipsa gärna om vardagsmat om ni har nåt bra! ikväll ska vi äta pizza och hoppas att timmarna går långsamt. men det ska bli väldigt skönt med ny vecka också, jag har så mycket fint att se fram emot.
 

kärlek.

 
alltså lyckan i att vakna mitt i natten av ett telefonsamtal från sin kärlek, han är ju just nu i franska alperna (men kommer hem imorgon!!!!). alla dessa telefonsamtal om nätterna alltså. det får mig att tänka på när vi lärde känna varandra och blev kära sisådär 2007, herregud vad många nattliga samtal det ringdes om helgerna då. det pirrade i magen varje gång. tänk att han var i malmö och hittade på något roligt men valde att ringa MIG. och när han ringde och frågade om han fick kalla mig sin flickvän. den natten kunde jag inte somna om. och varje gång han ringer om nätterna nu blir jag på en gång den nykära 17-åringen igen.

de e dark nu*

 
äh, drar till golden och dricker öl istället.
 
*rubriken syftar till titeln på alina devecerskis låt med samma namn som jag gått runt och sjungit på konstant nu i tre dagar. sjukt bra för övrigt.

mina fredagskrav

på fredagar måste en köpa snittblommor, till exempel tulpaner.
 
på fredagar måste en fylla på kylskåpet med nödvändiga saker, till exempel rödvin, naturgodis och mjölk med extra protein.
 
på fredagar måste en också göra något extra roligt, till exempel titta på senaste avsnittet glee och sy om lite kläder.
 
på fredagar måste en också äta något särskilt gott, till exempel champinjonsoppa framför på spåret på svtplay.
 
till slut måste en också tända massa ljus och göra det mysigt i lägenheten på fredagar.
 
det är mina krav! utöver det får en göra som en vill.

hejhej.

 
fredag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! woho. jag firar detta underbara faktum med att *materialmixa* paljettbysser med stor stickad tröja. sitter som vanligt här i soffan med kaffe och morgonpasset på svtplay men ska strax iväg till skulan för handledning och introduktion till ett fördjupningsarbete som vi ska göra under hela delkursen. sen ska jag hem och måla naglarna. där har ni mina storslagna fredagsplaner.

i'm blue da ba de da ba da

 
hej! idag är jag glad pga massa saker, bland annat:
beställt fina saker från h&m
köpt en GOSIG tröja på humana
snart helg
solen lyser
på söndag kommer min kille hem
ingenting känns omöjligt

trerätters på en onsdag

 
gud vilken lyxmat jag blev bjuden på igår alltså. sandra gjorde bruschetta till förrätt (äääälskar det) och sen pasta med champinjonsås. till efterrätt köpte jag med mig chokladmuffins och till detta kalas tittade vi på sveriges mästerkock och mia på grötö! ni fattar att det var en ljuvlig onsdagskväll va?
 
nu ska jag snart iväg till lööönd för föreläsning i vetenskapligt skrivande (.....). ska *klicka hem* leotights från h&m för att muntra upp denna morgon. har tänkt på dom hela natten. OBS sant.

hjälp en vilsen nyvaken tjej

 
god morgon! här får ni en nyvaken version av mig. gick upp en timme tidigare än vad jag behövde idag för att kunna myyyyyysa med morgonpasset och frukost. märkligt gjort egentligen, men herre vad det är skönt med gott om tid på morgonen.
 
PS1. idag kom csn, det känns som att hela jag nu ÅTERUPPSTÅTT. så känns det att få pengar när en levt med 80 kr på kontot i en vecka.
 
PS2. kan någon tala om vad det är för fel/rätt med min kropp? jag får nämligen aldrig träningsvärk. sen jag började träna i september har jag fått träningsvärk kanske högst 4 gånger, och känt mig lite stel och så bid några tillfällen. men varför får jag inte träningsvärk? jag är rädd att jag gör något fel. jag tar nästan alltid ut mig så mycket jag kan (särskilt igår, då klarade jag verkligen i n g e t mer när passet var över) och blir helt SLUT, men det känns ändå inte i kroppen dagen efter. är det bra eller dåligt? jag stretchar alltid efter varje träning. jag har testat att till exempel lägga på ännu mer vikter när jag gymmar och så, utan resultat i jakten på träningsvärken. egentligen är detta inget problem för det är ju ljuvligt att inta ha ont i kroppen, men ändå.
 
PS3. ok lite känns det i benen idag.

friskis

 
fyfan. jag har precis kommit hem efter ett helt sjukt step-pass! för det första är det svårt för att jag inte har gått på det så mycket så koreografin är svår och för det andra blev jag helt slut av allt hoppande hit och dit. så när ledaren (som för övrigt är en kopia av brittany i glee) sa att det var sista gången tog jag helt sonika ut mig allt jag orkade. MEN SEN KÖRDE VI TYP TIO MINUTER TILL!!!!!! hela tiden sa hon att det var sista gången men det var det inte. buhu. undrar om jag kommer kunna gå imorgon? kände redan INNAN passet hur träningsvärken började gro i di små beeeenen. men på något sjukt sätt känns det bra? omg vilken träningsmänniska jag blivit. 

hur sjukt.

alltså jag får svindel när jag tänker på att gamla skolkompisar (i min ålder) från min hemstad är tvåbarnsmammor.

grönt är skönt

 
här har ni min *förmiddagsfika* i form av grönt. idag är det tisdag och jag börjar sakna min pojkvän som åkte till franska alperna i fredags. en vänker sig så sjukt snabbt av att bo med någon? ok vi har visserligen bott ihop i ett år nu men det är ovanligt att det är så tyst här hemma. särskilt en dag som denna då jag inte har föreläsning utan bara ska va hemma och plugga. men imorgon ska sandra bjuda mig på middag IGEN och sen är det snart helg och på söndag kommer han. lite skönt är det ju att va själv också.
 
nu ska jag läsa som bara den. kanske tar jag en städpaus om några timmar. och ikväll ska jag gå på step! peppen på det.

pluggy.

 
ja asså det är väl bara till att börja bestiga detta litteratur-berg på en gång *tar en bok i högen och börjar läsa*.

mornin!

JAJA då drar jag väl iväg och påbörjar min FJÄRDE TERMIN på socialhögskolan idag då! kan någon förklara för mig hur tiden kan gå så fort? om nästan exakt två år är jag lix färdig socionom. hur sjukt????
 
(i ösregnet med qu på malmöfestivalen, ej en bild från denna morgon)

myzet.

 
aaaaaalltså ni fattar ej vilken bra söndag jag haft! först långfrukost framför nyhetsmorgon, sen städning, sen tredje träningspasset för denna veckan (!) och sen söndagsmyz hos sandra. hon bjussade på tacos, marängsviss, cola och downton abbey. och sen tävlade vi mot varandra i så ska det låta men störde oss mest på kändisarna som var med. tänk om alla dagar kunde vara som denna.

i'm just a teenage dirtbag baby.

i fredags repade jag med kören och efter det tog jag bussen hem till anna och johan!
 
vi spelade kortspel som vanligt.
 
hejhej.
 
anna har en tendens att bjuda på strawberry daiquiri jämt. en fantastisk tendens tycker jag!!!
 
sen blev det som vanligt dans och skriksång och helt plötsligt var klockan tre och sandra skjutsade hem mig på hennes cykel och så skrek vi lite över alla vildkaniner som hoppade runt i buskarna. fint!!

P3 GULDGALAN

 
herregud vad glad en blir av att kolla på P3 guld! för det första är det massa grymma brudar med både som nominerade, vinnare och på scen (till skillnad från förra året då inte en enda kvinna vann). och all denna fantastiska musik som bara KÄNNS så in i helvete i hela kroppen. känns som en klyscha att säga att en älskar musik men alltså. musik är ju LIVET. längtar efter nästa konsert jag får dansa mig svettig och skrika mig hes till.

matlycka

 
lyckan i att ha en färdig hemmagjord champinjonsoppa i frysen och bara ta fram och värma en dag som denna. underbart!!!

frikyrko-klänning

 
köpte en ny klänning på myrorna häromdagen. älskar den pga broderierna!!!! känner mig dock lite frikyrklig (?) i den eftersom jag är så ovan vid längden som går typ till knäna. phu! förr i tin sydde jag upp precis ALLA klänningar och kjolar jag köpte för att de skulle bli kortare. men en är ju inte 18 länge LIX och måste avvänja sig från korta kjolar.
 
skoja, kommer sy upp denna också.

marmis.

 
nu har denna husmor kokat morotsmarmelad (också detta recept från icas tidning, LOVAR är ej sponsrad av dom bara råkade läsa den och köpa deras morots-tema rakt av) samt rensat gamla papper i lådor och pärmar (!) (obs sant, herre vad gammal en känner sig nu men ok).
 
nu ska jag göra vid mig för att åka och repa med kören, och efter det åker jag hem till anna och dricker vin med några suveräna människor!

blåa skoskydd.

igår var jag inne på ett ställe där en vid ingången uppmanades att sätta på sig såna där blåa skoskydd för att det blir så blött och smutsigt inne annars av all snö och slask. så det gjorde jag. väl inne ser jag att det bara är jag av ca 10 andra personer som har satt på min skoskydden? säger det kanske mer om mig än om de andra, eller kanske tvärt om? jag vet ej. hur som helst, självklart glömmer jag bort att ta av skoskydden när jag ska gå ut och inser detta först efter några minuter.

en fundering bara

ordet podcast. varför säger alla podcaaast med typ brittisk dialekt (obs även jag)? borde en inte säga podcäst typ mer amerikanskt som vi uttalar alla andra engelska ord i sverige? eller är jag dum i huvudet nu, det kanske inte alls är brittiskt att säga podcaaast? äh jag vet inte. 

fredag.

 
här har ni en bild på min andra frukost för dagen. morotsbröd och varm oboy. gick upp tidigt imorse för att vinka av min man som nu är på väg till franska alperna för en tio dagar lång skidresa. sen fick jag ont i huvudet och magen så jag bäddade ner mig i soffan, tände ljus och tyckte synd om mig själv lite. nu ska jag ligga här ett tag till och sen ska jag fortsätta på min husliga bana i köket. vet inte var denna vilja att vara i köket kommer ifrån? kanske från mitt nyårslöfte om att göra mer mat själv. igår gjorde jag till exempel en champinjonsoppa. fantastisk blev den! hej på er.

jag, en fyndare.

 
alltså jag kunde inte låta bli att gå in om på humana i lund igår. och bra var det eftersom: 1. jag hittade ett par turkosa strumpor för 30 spänn som kommer bli FAB i ett par högklackade skor med remmar och sånt och 2. jag hittade en plisserad senapsgul lång BYXKJOL! alltså bästa kombon eftersom jag hatar kjolar men älskar bysser. och sen när jag skulle handla mat gick jag som vanligt förbi lindex och såg att den vinröda slokhatten som jag spanat på i ca två månader nu var på halva reapriset, dvs 50 spänn. fyndlyckan var t o t a l.

frukt och grönt.

 
läste i icas tidning buffe att 7 av 10 svenskar äter för lite frukt och grönt. kände igen mig i det. gick till ica. köpte massa frukt och grönt.

bröd i stora lass

 
jaja nu är det ju så att jag har bakat inte bara ETT morotsbröd ikväll utan TVÅ. två olika sorter alltså. fattar ni vad duktigt? plus storhandlat (serri STORhandlat, allt fick inte ens plats i en sån där rull-korg).

sommar och så.

asså vet ni vad jag tänker göra i sommar? gå barbent JÄMT. jag tänker skita i att mina ben är så bleka att ådrorna syns igenom, att jag har ett ärr här och där och att smalbenen är håriga. varje sommar vill jag gå barbent men känner mig hindrar för att mina ben är så bleka och håriga? jag bryr ju mig inte så därför är det extra tråkigt att jag bryr mig så mycket om vad andra tänker och tycker. det ska jag sluta med från och med: nu.
 

saker jag inte förstår mig på:

1. energidricka. vem dricker det??? och: är det egentligen inte bara läsk? alltså jag älskar läsk så det är inte så men fan, att dricka energidricka på gymmet eller på morgonen för att bli pigg? fattar EJ. pls förklara för mig.
2. vuxna människor som tränger sig på tåget innan de andra har hunnit kliva av. detta gör mig så sinnessjukt arg och någon gång kommer jag få ett raseriutbrott och FLIPPA UR och skrika rätt ut på dessa människor på centralen.

morgoninlägg

 
god morgon! det här skulle kanske bli min nya tradition? ett morgoninlägg varje dag. sedan min kille började på sitt nya jobb förra veckan så har jag blivit tvungen att gå upp samma tid som honom (dvs halv åtta) pga försök smyga i världens minsta etta med världens mest lättväckta person (=jag). det går ej. men jag tycker att det är mysigt att gå upp tidigt och ha massa tid, titta på nyhetsmorgon och sitta med täcket i soffan och dricka kaffe och skriva morgoninlägg till er. DOCK måste jag gå upp halv sju imorgon så det blev en kortlivad tradition det här.
 
nu ska jag till skolan! PS. fick så sjukt bra resultat på min tenta som vi fick tillbaka igår. fan vad jag är stolt över mig själv. pusssss

SNÖ

 
nu är jag inte så duktig bakom kameran att jag kan skildra verkligheten exakt som den ser ut genom blotta ögat men alltså NI FATTAR EJ hur sjukt gigantiska snöflingor som dansar ner från himlen just nu. har nog aldrig sett så stora snöflingor??? jisses.

guten morgen

 
MYSER i soffan med kaffe + täcke. nyhetsmorgon på mute på tv:n i bakgrunden och morgonpasset på svtplay på datan. herregud vad det snöar idag. och är så sjukt kallt??? jag trodde det skulle bli vår nu men ok. ska åka till lund om någon timme för att ha tentagenomgång och få reda på om jag klarade tentan som vi skrev innan jul. får nog dock åka i GOD TID pga snökaos och då vet en aldrig om tågen går som de ska. så att säga.

måndag

 
mornin! här sitter jag och lyssnar/tittar på morgonpasset på svtplay och skramlar med mina armband. klockan är en julklapp från sandra! fin va? nu ska jag snart åka till skolan för att göra klar vår barnavårdsutredning som vi jobbat med de senaste veckorna och som ska lämnas in imorgon. wohooo. längtar tills på måndag då fjärde terminen börjar, ska bli kul att börja med något nytt! hej med er.

candy crush

 
jag tog denna bilden igår kväll för att visa er och skriva att level 45 på candy crush fan är den svåraste hittills alltså. har suttit med den i kanske två veckor?!?! men sen direkt efter att jag tagit denna skärmdumpen klarade jag den! lyckan alltså.

träna då

 
asså det här med att inte ha något att plugga. jag var så uttråkad av att inte ha något att göra idag så jag var tvungen att gå och träna. körde styrka och gick en stund på löpbandet eftersom jag fortfarande har hosta, till sissela kyle i värvet och hannah & amandas podcast. myz! nu ska jag baka kladdkaka.

PEPPEN

så fett pepp på dessa premiärer nästa vecka: girls 14 januari och how i met your mother den 15 januari!!!

middag.

 
vegetarisk carbonara såhär en fredagskväll. inga storslagna planer för ikväll, förutom godis och på spåret såklart. är uttråkad som fan.

SMOOTHIE

 
*svängde ihop en smoothie för att få något mättande innan jag gick ut för lunch med anne och felicia*
 
OBS innehåll: naturell yoghurt, hallon, linfrö, vindruvor, juice och honung. GOTT.
 
PS de fancy sugrören var en julklapp från sandra såklart!

lana del rey och h&m = <3

 
varenda gång jag har på mig denna tröjan känner jag mig ett SNÄPP närmare lana del rey och tänker på henne lite extra, försöker hedra henne genom att vara lite mer som henne under en dag i tröjan. går sådär, men vafan, den är jättefin i alla fall.

mornin!

 
god morgon! i detta nu är sandra på väg hem till mig för att äta pannkaksfrukost och sen ska vi gå och träna. första träningen för i år! woop woop.

real housewife of malmö

en äkta hemmafru känner jag mig som idag. eftersom jag är ledig och inte har någonting alls att plugga! det jag har gjort idag är: ätit frukost med min man, somnade om (!) framför nyhetsmorgon, tittade på fyra avsnitt girls, gjorde ansiktspeeling + ansiktsmask och duschade, läste igenom vårt grupparbete en sista gång och gick och storhandlade mat. samt åt ett äpple. och nu ska jag göra spenatpaj. tråkigt att inte ha något vettigt att göra :(((
 
glad chey i paris.

bonjour!

 
här sitter jag och softar i soffan pga vi har grupparbete denna veckan men min grupp är så SWAG att vi redan e klara. är alltså ledig resten av veckan. och eftersom det är i slutet av terminen har jag ingenting att läsa eller plugga så jag är helt ledig! verkligen *mjukstart* på nya året.
 
nu längtar jag till klockan slår 17:00. jävlar vad jag ska tvätta då, minst fem maskiner. älskar att tvätta.

GIRLS.

 
inför nya säsongen av girls tyckte jag att det var logiskt att se om säsong ett + att denna genialitet måste återupplevas så många gånger det bara går. så det är vad jag har ägnat mig åt i eftermiddag. 

dagens tips

 
alltså alla måste lyssna på en varg söker sin pod, en podcast av liv strömquist och caroline ringskog ferrada-nolin i samarbete med expressen kultur. briljanta analyser av aktuell kultur (stig larsson, the hobbit, girls) och roliga skämt så att en måste fnissa högt på tåget.
 
vsg för bästa podden!

mina mål inför 2013

träna två gånger i veckan
äta mer ekologisk och mer näringsrik mat
äta (lite) mindre sötsaker
ge folk komplimanger oftare
berätta för mina nära och kära att jag älskar dem, ofta
vara mer spontan
följa min magkänsla
vara förlåtande mot mig själv
inte ha på mig obekväma kläder eller skor
aldrig mer skämmas över mig själv eller min kropp
köpa så lite nyproducerade kläder och möbler som möjligt
göra så gott jag kan.
 

pluggy

 
precis som att det känns i exakt hela kroppen när en vaknar sjuk, känns det också i hela kroppen när en för första gången på sex dagar vaknar lite mindre sjuk. med normal kroppstemperatur och utan värk i kroppen. fantastiskt! nu ska jag väl inte jinxa det hele med att säga att jag är frisk, men herregud min hjärna fungerar och jag är på glatt humör - det var ett tag sen sist. men hostan från helvetet och snoret är kvar. jaja.
 
nu ska jag lyssna på melissa horn och plugga. jag längtar tills jag är frisk och kan träna. jag längtar efter våren. solen ger en försmak av den idag.

sjukling

målet för dagen var att kamma ut de *antalet* dreads jag hade i håret efter fem sjukdagar samt att duscha. då förstår ni kanske nivån här hemma. jag har bokstavligen talat legat och kollat på gossip girl i samma kläder sedan i tisdags. kändes alltså kul och uppiggande att äntligen få göra något vettigt som att duscha...........................
 
nä nu blir det på spåret sen går jag och lägger mig.

jag ska älska dig ännu mer 2013.

på nyårsafton bjöd anna och johan in till trerättersmiddag! här är deras husdjur, peter och otto.
 
de förberedde välkomstdrink.
 
medan jag fotade mig själv lite.
 
här är min bordsdam. bästa jojo. halva kvällen satt vi och spånade på namn till hennes katt som hon skulle få dagen efter. mitt förslag var katten kattarina, men det var ingen annan som tyckte att det var så briljant som jag tyckte. :(
 
maten var förresten helt fantastisk. bästa jag ätit på länge!
 
jag frös så mycket att jag satt med duntofflor, två filtar och värmde mig på te. lite över elva gav jag upp, jag orkade knappt sitta upp längre så de andra ringde en taxi åt mig och jag åkte hem och la mig. det var såklart tråkigt att missa festen och tolvslaget, men nyår är ju egentligen bara ännu en fest och med tanke på hur fantastiska de här personerna är kommer det knappast dröja länge innan vi styr upp ännu en fantastisk fest.
 
<3

you make me sick.

så.... jag tar tillbaka det där jag skrev att jag gärna kunde bli lite sjuk eftersom jag tyckte att det verkade "mysigt". nä, så jävla mysigt var det inte att missa nyårsafton och att nu vara inne på den fjärde sjukdagen. jag mådde dåligt på nyårsafton men åkte ändå iväg till anna och johan, men under kvällen mådde jag bara sämre och sämre, frös jättemycket, hade ont i halsen, hosta, ont i hela kroppen. lagom till elva-snåret hade jag sån feberfrossa att jag var tvungen att ta en taxi hem. herregud det var länge sen jag mådde så dåligt. lagom till tolv-slaget sov jag under tusen täcken och med hostan från helvetet. men det gör faktiskt inte så jättemycket att jag missade festen. nu vill jag bara bli frisk. jag mår så fruktansvärt dåligt och det är verkligen tråkigt att vara sjuk. hemskt.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier