det bästa med hösten

alltså föreställ er dessa premiärerna av nya säsongerna jag hade framför mig i helgen:
ett avsnitt glee
ett dubbelavsnitt parks and recreation
två avsnitt modern family
två avsnitt how i met your mother
 
 
lyckan!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
kan för övrigt rekommendera alla ovanstående serier. taco hej.
 
 

vad jag tror på riktigt skadar människor allvarligt.

sedan "miss skinny"-kampanjen avslöjades i onsdags har det varit hektiskt. jag har försökt läsa allt som har skrivits om kampanjen vilket har gjort att jag känt mig glad, ledsen, tagit illa vid mig personligen och samtidigt blivit stolt. en riktig karusell med känslor har det varit. 
 
många har blivit arga och frustrerade och kritiserat oss rejält. men det är lika många som hyllat oss. som är glada för att vi tog i från tårna, som känner igen sig och som precis som vi brinner för att sprida det här budskapet, som tackar oss och som är glada för att vi äntligen diskuterar det här nu. 
 
många som kritiserar oss talar för vår målgrupp och menar att bilderna varit triggande och att vi skadat många unga tjejer som nu inte tar del av det egentliga budskapet bakom kampanjen (till exempel lisa magnusson), det vill säga hur vi tillsammans kan arbeta för ett samhälle utan ätstörningar. jag tycker att det är till att nedvärdera unga tjejer så extremt mycket. läser inte unga tjejer artiklar på sveriges största nyhetssidor? tittar inte unga tjejer på tv? läser inte unga tjejer bloggar? överallt (metro, nyheter24, svt, tv4, resumé, dagens media etc) har det stått om pr-bluffen och att vi låg bakom den. över 40.000 personer har sett vår reklamfilm på youtube. och i fredags hade över 65.000 personer läst inläggen om avslöjandet av "miss skinny". jag tycker därför inte att en kan säga att bara en bråkdel nåtts av vårt egentliga budskap. 
 
en drabbas inte av ätstörningar enbart av att se en annons på nätet eller en reklambild på två smala ben, men de bilder vi ser varje dag utgör ett ideal som exkluderar fler personer än det inkluderar, och det säger väldigt mycket om det samhälle vi lever i och åt vilket håll utvecklingen går. det är inte direkt kopplat till bara ätstörningar, utan vår självbild i stort. personligen tror jag att det sättet vi pratar om hälsa och skönhet idag i vår vardag är mer skadligt än reklambilder. fundera över hur vi pratar med små barn, vilka dieter vi diskuterar på lunchrasten, vilka kroppstyper vi beundrar, hur vi värderar olika kroppar, hur ofta vi pratar om hur mycket/lite vi tränar och ångesten kopplat till det, vilka "inspirationsbilder" vi lägger upp på instagram/facebook/bloggar, hur vi pratar om mat/sötsaker i form av "synder" och "laster", hur vi pratar om semesterkilon, mammakilon, sambokilon. hur vi premierar ett "hälsosamt" ideal. detta är sådant som sätter sig i ens undermedvetna, och som jag tror att många som kritiserat oss pratar om varje dag inför sina kolleger, vänner, familj och barn. jag tror att det på riktigt kan vara livsfarligt.

jobba jobba jobba

 
besvarade precis 56 mail på mindre än en och en halv timme... det måste vara något slags effektivitets-rekord! det har för övrigt kommit in 7 mail från personer som vill engagera sig i frisk & fri malmö på bara tre dagar. i vanliga fall brukar det komma in två i månaden ungefär. och 56 nya mail på tre dagar. det är nog också rekord!

lördag.

sovmorgon och frukost i sängen framför nya avsnitt av glee och modern family.
 
promenad genom soligt malmö med värvet med nina persson i lurarna.
 
överraska med att köpa med sig jordgubbs- och citronpaj hem.
 
och så somna i en hög i soffan framför tv:n med världens bästa person.

varför

jag har funderat länge på vad jag ska skriva för att bemöta all kritik jag läste igår mot kampanjen. men efter att ha läst typ ALLT som går att läsa om frisk & fri och kampanjen känner jag mig lite mätt, och jag kan omöjligt bemöta varenda liten åsikt. jag är fortfarande stolt över kampanjen och är så himla glad för diskussionerna som uppstått på grund av den. i brist på andra kommentarer kopierar jag in en debattartikel som pontus caresten och calle österberg, copy writer och art director på vår reklambyrå shout, skrev i resumé idag, som svar på linda elers debattartikel i samma tidning igår.
 
 
"Självklart har vi resonerat kring de unga flickor och kvinnor som ser reklamen för Miss Skinny. Men menar du på riktigt att det är så stor skillnad mellan detta och det som de stora modeföretagen sysslar med varje dag?

Vi utsätts för dessa budskap hela tiden. Snarlika bilder och liknande retorik finns överallt. Modebranschen frågar oss om vi passar in, om vi duger, om vi är tillräckligt vackra, smala, snygga. Men oftast står det mellan raderna. Och kruxet är ju att vi har vant oss. Vi reagerar nästan aldrig. En så duktig copywriter som Linda Elers borde veta att den effektivaste reklamen är den som fastnar i betraktarens undermedvetna. De små, subtila gesterna. Den plumpa retorik Miss Skinny använde i en enda vecka får folk att förfäras. Med all rätt.

När folk förfäras händer nämligen saker. Redan nu har ämnet diskuterats mer än på väldigt länge, om precis rätt saker. Hur långt kan det gå? Var är modebranschen på väg egentligen? Hur länge kan vi vänta?

Linda Elers skriver att det "bara var en kupp för att få människor att engagera sig i och prata om ätstörningar". Bara alltså? Där håller vi inte riktigt med.

Det finns en en viktig skillnad mellan Miss Skinny och Tommy Black, som ju många referat till. Vi vill, precis som Linda skriver, få människor att engagera sig i och prata om ätstörningar. Tommy Black ville sälja choklad. Bara. Frisk & Fri har inget att sälja.

Nu börjar ett stort arbete med att påverka en hel bransch. En bransch med mycket pengar och makt. Vi tror att det här kan vara ett sätt att starta en dialog. Vi hoppas att debattklimat kommer förändras och att vi kan prata om problemen i modebranschen på ett lite annorlunda sätt. Med nya ingångar.

Närmast väntar en pressträff på Berns, där Frisk & Fri presenterar de senaste rönen om ätstörningar och lanserar en krav-märkning för modeindustrin. Igår besökte över 20 000 personer www.miss-skinny.se. Vi har startat ett samtalsämne. Förhoppningsvis är detta bara början.

Det tog emot att skriva copyn till Miss Skinny, det ska sägas. När vi skrev manifestet som avslutas med "We say bye bye to normal. Say hello to Miss Skinny." skämdes vi naturligtvis.

Men den här gången tror vi att ändamålen helgar medlen."

 

här kan ni se ett inslag med vår pressansvarige hanna kihlander i SVT och här kan ni läsa mitt svar på några kommentarer på ett inlägg från igår.

say bye bye to miss skinny.

många är arga och har frågor om hur vi tänkte kring miss skinny. det kommer hållas en presskonferens i stockholm idag kl 10:00, för att hålla er uppdaterade om vad som sägs där rekommenderar jag frisk & fris facebooksida som kommer komma ut med information regelbundet under dagen. jag kommer skriva mitt svar på kritiken ikväll här på bloggen. 
 
PS. en av sveriges främsta forskare inom ätstörningar, david clinton, har varit med och godkänt kampanjen, och är också ordförande i vår riksstyrelse sedan flera år. ville bara säga det for now.

vi lever i ett ätstört samhälle.

 
i början av veckan uppmärksammades klädföretaget "miss skinny" på facebook, i annonser på stan och i andra sociala medier. här är förklaringen.
 
i 30 år har vi på frisk & fri arbetat mot ätstörningar, för ett samhälle där alla är fria att vara sig själva. men det går för långsamt. vi lanserade "miss skinny" för att uppmärksamma åt vilket håll utvecklingen går. vi måste börja prata om det här.
 
varje dag blir vi tillsagda hur vi ska se ut. i tidningen. på tv. i annonser. på nätet. och bildem är likriktad. smalt är bra. allt annat är dåligt. det här är inget som drabbar några tonåringar. det drabbar alla. för vi lever i ett ätstört samhälle. var femte 7-åring vill vara smalare. 80 procent av alla 15-åringar är missnöjda med sin kropp. över 100 000 människor i sverige lider av en ätstörning. och forskarna är överens om att märkertalet är enormt. vi tycker att det räcker nu.
 
i samband med detta presenterar vi en märkning för modeindustrin. för sannare skönhet. ätstörningsproblematiken är komplex; allt handlar inte om skeva ideal. men de bilder vi utsätts för varje dag driver utvecklingen åt fel håll. modeindustrin måste ta sitt ansvar, och vi måste ta vårt. det här är ett sätt att starta en debatt, men också en dialog.
 
"miss skinny" var alltså en bluff, ett påhitt för att starta diskussionen. företaget finns inte på riktigt. många har blivit upprörda av kampanjen och till viss del förstår jag det - men vi menar att ändamålet helgar medlen. kampanjen är vårt sätt att säga: nu jävlar räcker det. vi luras varje dag av falska bilder, den här kampanjen var bara lite mer rättfram. nu är det dags att ta ställning mot de skeva kroppsidealen. besök vår hemsida, facebook-sida eller maila mig på malmo@friskfri.se för att se vad du kan göra för att bidra till ett samhälle utan ätstörningar!

en tisdag i september

jag kan inte sluta trollbindas av himlen utanför mitt fönster om morgnarna. imorse var det som om ett rosa täcke lagt sig över min gata när jag gick upp lite i sju. malmö är den vackraste staden jag vet. 
 
efter praktiken mötte jag upp ett gäng vänner i höstsolen för att gå på utställning.
 
vi såg rockfotoemmas utställning med bilder på och texter av kristian gidlund sedan några år tillbaka. extremt sorgligt och väldigt fint på en och samma gång. försökte att tänka på livet istället för döden. försökte tänka på det kristian sa i sitt sommarprat. "jobba inte för mycket. låt inte känslorna stanna i era bröst. prata. bråka inte om pengar. våga säga ja. våga säga nej."

malmö/sthlm

 
såhär har min helg sett ut! i fredags kväll tog jag tåget upp till stockholm, gick hem till johanna med lars winnerbäcks nya skiva i lurarna (hur melankoliskt?) och köpte med mig folköl och godis och sen satt vi och pratade och tittade på orange is the new black tills vi somnade! så himla mysigt. i lördags åkte jag till kungsholmen till frisk & fris kontor och rikskansli där vi hade kontaktpersonträff under helgen! vi har äntligen fått trycksaker med vårt nya namn och grafiska profil, så stolt över mina fina visitkort. sen konferensade vi oss hela dagen och hade det fint och avslutade med en middag och rödvin och lördagen avslutades med att jag mötte upp johanna och helt gäng på debaser slussen där vi satt och frös i någon timme. i söndags när jag var klar på konferensen gick jojo och jag och åt på två systrar och en kock, och sen köpte jag godis och tog tåget hem till malmö igen! 

monica z.

 
precis hemkommen efter att ha sett monica z på bio med sandra. så sjukt bra film??? nu vill jag bara gå runt i små klackar, ha håret i en pampig frisyr, lyssna på jazz och ha på mig paljetter och låtsas som om det vore 60-tal igen. edda magnason är helt BRILJANT i rollen som monica zetterlund och dessutom kommer jag att tänka på min fantastiska sånglärare som mer eller mindre tvingade mig att sjunga en zetterlund-låt när jag gick på gymnasiet. fantastiskt. alla måste se denna filmen!!

praktiken och stockholm.

ojsan vad jag försummar denna bloggen. men det har varit en otroligt händelserik vecka i och med att jag precis börjat på min praktik. det har varit en så sjukt rolig vecka! jag är så himla glad. jag vill berätta massa för er, men jag har ju sekretess och dessutom känns det inte så bra att skriva om praktiken såhär offentligt. däremot kan jag ju berätta om mina känslor, som har varit i princip odelat positiva efter första veckan! jag känner verkligen att jag har valt rätt utbildning och att jag kommer trivas som socionom. jag är väldigt positivt överraskad över jobbet med ekonomiskt bistånd! 
 
men skit i det nu. det är fredag och om någon timme åker jag till stockholm! jag har konferens med mitt jobb som regionansvarig i frisk & fri malmö två gånger om året, och då är vi alltid på vårt rikskansli i stockholm. det är så otroligt kul och givande att få träffa alla lokalavdelningar och dela erfarenheter och inspireras av varandra. och i helgen ska vi diskutera föreningens verksamhet på ett högre plan, vilket jag längtar mycket efter. dessutom ska jag bo hos bästa johanna som flyttade till stockholm i somras, så jag får hänga lite med henne också. ja väldigt positivt blogginlägg blev det nu. så är det ibland. har mycket att vara tacksam för och se fram emot! 
 
 
 

mornin.lycka är att gå upp tio minuter tidigare än en behöver på morgonen för att få tid att läsa tidningen.

rosa himmel och död.

 
för några sekunder var himlen imorse kl 06:50 alldeles ljusblå och rosa. jag gick och hämtade kameran, fotade, och sen var dom borta igen, dom rosa molnen. 
 
för övrigt tycker jag att det så fruktansvärt sorgligt att kristian gidlund dog igår. jag började gråta när jag hörde det på radion imorse. jag har ingen koppling till honom, inga band. det enda jag minns av sugarplum fairy är en cd-skiva jag har hemma hos mina föräldrar någonstans, och en konsert av dom i lund i mars 2007 då jag för första gången plötsligt förstod att min kille som då ännu inte var min kille kanske, kanske var kär i mig. det var iskallt ute och vi drack vitt, äckligt vin ur pet-flaska och han lutade sitt huvud mot min axel på bussen hem. den enda relation jag har till kristian gidlund är hans sommarprat som jag lyssnade på i somras. det är nog därför det känns så vansinnigt tungt idag när jag tänker på att han är död. jag har hört hans röst i radion, på nyheterna, i specialprogram om honom hela dagen, och det enda jag kan tänka på är att han levde igår och är död idag. jag tänker på döden flera gånger gånger i veckan, min egen och andras. så fort jag kommer på mig själv att tänka på döden måste jag koncentrera mig på att snabbt slå bort tankarna, för jag kan inte tänka vidare. det är så mycket ångest att jag aktivt måste tänka på att inte tänka på döden. det här är en offentlig person jag egentligen inte känner någonting för. och ändå gör det så fruktansvärt ont. hur fan ska en hantera denna dödsångest. 

några saker jag vill säga till er bara:

1. min andra dag på praktiken idag och alla är så himla trevliga och snälla mot mig jämt och jag börjar känna att några pusselbitar faller på plats (trots att jag drömde om ansökningar och journaler i natt....). det kommer nog bli bra det här.
 
2. började gråta när jag såg den här videon av nour el-refai i kampanjen #fördetvidare. kom att tänka på mina egna lärare. jag har haft många, men den enda jag minns hela namnet på är anne gloppestad som var min svenskalärare och klassförståndare på högstadiet. jag gick i idrottsklass och kände mig otroligt malplacerad och jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv som jag gjorde då. men anne såg mig. hon tog mig åt sidan och frågade hur jag egentligen mådde. hon bokade in en tid hos kuratorn och följde med mig dit på det första mötet. jag kände mig alltid sedd av henne, visste att jag inte var ensam. hon gav mig mitt enda MVG+ för någon text jag skrivit. läste igenom och rättade mina låtar jag skrev på engelska trots att de inte ingick i någon läxa. uppmanade mig att skriva. tog hand om mig när jag inte kunde ta hand om mig själv. nu ska min bästa kompis bli gymnasielärare och jag är så glad för det, eftersom lärare kanske är det viktigaste yrket som finns. 
 
3. jag och sandra ska träna flex ikväll! så pepp på det. flex är enligt friskis och svettis "funktionell träning med fokus på rörlighet" och är den bästa träningsformen jag vet just nu.
 
4. erik rapp i idol som uppträdde igår var typ det bästa jag sett på sjukt länge.
 
5. på fredag åker jag till stockholm! 
 
6. ikväll ska jag ta av plasten på min tattoooo eftesom den äntligen är läkt!!!!!
 
bästa leslie knope i parks and recreation.

välkommen till socionompraktiken


idag började jag äntligen min praktik på socionomprogrammet! helt sjukt att denna dagen faktiskt är här och redan har passerat, eftersom en väntat på detta ganska länge. lyckan i att få vara på en arbetsplats i fyra månader! jag älskar att plugga och kommer ju även ha plugg varje vecka trots praktiken, men fasiken vad skönt med ett litet litet uppehåll från skolan ändå efter tre och ett halvt år (en termin genus, två terminer sociologi och fyra terminer på socionomprogrammet om ni vill ha mitt CV). och så sjukt att det bara är ett och ett halvt år kvar av utbildningen. ja, allt är sjukt med detta. mest är det förstås sjukt roligt, spännande och intressant. låter väl fett fånigt men att få se teori i praktik, det ser jag fram emot. sen kan jag inte låta bli att gå runt och fundera på ämnen till c-uppsatsen heller.
ja det är mycket som snurrar i lilla huvet mitt. ska ta en lång dusch nu och sen titta på parks and recreation en massa för att tänka på annat! (OBS ska bara titta på parks and rec fram till kl 21 för sen är det ensam mamma söker aka mitt bästa guilty pleasure-program <3)

jag spelar vanlig, precis så vanlig som folk är mest


bilder från pinterest.
 
lite såhär känns min söndagsmorgon vid frukostbordet med olle ljungström i högtalarna. jag känner på mig att det här blir en mysig söndag! om jag bara lyckas hålla mig undan allt för mycket regn. strax ska jag iväg på arbetsgruppsmöte med min bästa förening, efter det rep med kören, rösta i kyrkvalet (hallå ni glömmer väl inte?), veckohandling och sen mys ikväll! v

heart skipped a beat

idag gjorde jag något som jag varit livrädd för, nämligen tatuerade mig! jag har tänkt på det i flera år men alltid kommit till slutsatsen att jag aldrig kommer våga eller att jag kommer ångra mig och allt sånt trist. men för två veckor sen bestämde jag mig bara. och så gick jag in på malört i malmö och bokade en tid! 
 
 
nu är det plast över och den är lite kladdig så ni får se en bättre bild om några dagar när den är läkt. men det ska i alla fall föreställa ett hjärta! jag är så himla stolt över mig själv att jag vågade och tog tag i det här efter så många år. känner mig som the new and improved maria. och det är en fantastiskt härlig känsla! 

harmoni.

fredagkväll. jag och min kille köpte hem mat från vår favoritrestaurang och drack varsin öl och tittade på debatt. jag kan, helt ärligt, knappt tänka mig något bättre. inte för att debatt är världens roligaste program men för att det alltid är roligt att diskutera politik med honom (trots att vi på många punkter är hopplöst olika). sen tittade vi på ännu en dokumentär om anna lindh. 
 
lördagmorgon. morgonpasset på radion, frukost, två koppar kaffe och korsord. sol genom fönstret. inga måsten. 

new girl

 
fint att avrunda torsdagen med new girl säsong två i sängen.
 
(PS. började titta på new girl i söndags för första gången. tycker inte att det är jättebra men inte jättedåligt heller, typ medelmåttigt?? roligt och fint men ingen jättegripande handling direkt. men ändå är jag helt inne i det just nu. så pass inne i det att jag kollar på ett avsnitt med kinesisk undertext för att jag råkat ladda ner fel och inte orkar vänta tills ett nytt är nere. DS)

det här med träningen.

för ett år sedan började jag ju träna på riktigt för första gången sen jag var typ... ja aldrig. jag har nog aldrig tränat regelbundet, förutom att jag alltid (eller i alla fall mellan jag var 8-18 år) har dansat en gång i veckan. men förra hösten köpte jag i alla fall ett träningskort på friskis och svettis och kom äntligen i gång, och sen tränade jag ungefär två gånger i veckan enda fram till sommaren. och nu har jag nog inte satt min fot på friskis sen i slutet av maj. hur som helst! idag är det dags att ta tag i det där. ska börja träna nu igen, och mitt mål är att göra det minst 2 gånger/vecka. är faktiskt ganska pepp på att komma igång!
 
men nu till en fråga: alla ni som säger att ni blir piggare av att träna, att ni blir gladare, mindre trötta, får mer energi, sover bättre på nätterna osv. hur kan det komma sig? är det mentalt eller fysiskt? eller både och? jag har nämligen aldrig känt av det här någonsin. visst blir jag glad av att träna något roligt, och särskilt när jag tränar med sandra, men det är mer en situationsbetingad lycka än en generell, allmän. kanske får jag en energikick för stunden, men aldrig att jag känt mig piggare i livet över lag. kan inte någon bara BERÄTTA varför? 
 
MVH frågvis
 

en uppmaning

ett stort litet budskap på en bänk på socialhögskolan. 
 
det här med att börja sin föreläsning kl 14 på eftermiddagen kanske inte var en så dum idé ändå? jag har nämligen fått jättemycket gjort den här förmiddagen! kanske pluggar jag bäst när jag har tidspress, eftersom jag till exempel var hemma hela måndagen utan att få ett skvatt gjort. jaja. krossa patriarkatet! puss och kram!

dagens tips

idag var det tio år sedan anna lindh mördades och igår såg jag dokumentären "anna lindh. människan, ministern, mordet" på tv4. jag var ju bara 13 år när hon mördades och visste ingenting om politik förutom att det var en hemsk sak som hade hänt. därför var det väldigt intressant att få veta lite mer om anna lindh och politiken i sverige 2003. nu skulle jag länka dokumentären till er och tipsa er alla om att se den, men den verkar inte finnas någonstans på hela www. väldigt synd. istället tipsar jag er om att googla henne och lära känna en liten, liten del av henne på så vis.
 
update: den verkar visst det finnas på www! jag var helt enkelt en dålig letare. tack för tipset sandra! HÄR hittar ni dokumentären.

solsken

 
idag vaknade jag upp till skolsken på gatan utanför och packade ner min dator och promenerade bort till anne tillsammans med felicia för att ha en pluggdag! sen hur mycket vi pluggade det är en annan sak, men bara att spendera dagen med dom två räcker liksom för att en ska vara nöjd.
 
nu tittar jag på idol som jag tydligen blivit helt besatt av??? dessutom: så kul att hanapee börjat blogga på nöjesguiden! känns liksom som att jag känner henne och därför gläds jag åt detta. fast jag känner henne självklart inte. men jag hade velat göra. hanapee, om du läser detta, jag blir din vän på studs, tror att vi hade kunnat ha kul ihop!!!!

livet.

i lördags satte jag på mig lite lösögonfransar och bjöd över några för att fira min födelsedag och vår nya lägga.
 
fick så HIMLA fina presenter. alltså ni fattar inte vad fina vänner jag har. tror knappt att det är sant. 
 
sandra bjöd på strawberry daiquiri! 
 
vi hängde lite i köket.
 
jag hade bakat macarons och muffins! 
 
mange och alice pussades lite.
 
min snygga snygga bästis som har gjort en septum!! 
 
sandra och alice. 
 
vi satt en stund på balkongen och blåste bubblor och drack vin och var glada.
 
sen drog jag och min kille en liten vals och sen glömdes kameran visst bort men jag var inte i säng förrän runt fyratiden. och det var den fina kvällen! 

ny vecka nya tag osv

alltså. igår var jag inte människa. jag låg i soffan exakt hela dagen och sov, vaknade, sov, vaknade osv osv i all oändlighet. men idag måste jag vara människa eftersom jag 1. ska till tandläkaren idag och 2. måste plugga en himla massa. ganska stort steg att ta för en icke-människa!!! jaja hur som helst. nu måste jag sätta igång dagen, men ikväll ska ni få se lite roliga bilder från helgen. hoppas ni har en bra måndag! 

their ending.

lite för vanlig konversation mellan mig och min kille:
"vad fan är du förkyld IGEN?"
"nej, jag kollade på ett klipp på youtube och började gråta jättemycket"
"jaha"

den här gången var det detta fantastiska klippet:
 
liksom. hur kan en inte gråta så mycket att någon tror att en blivit förkyld för att en snörvlar så mycket.

god morgon!

när en vaknar innan "morgonpasset helg" börjar på radion............ då vet en att sommarlovet är över och att en är tillbaka i rutinerna igen. 
 
 

fredag

ALLTSÅ. idag går jag i skolan mellan kl 9 och 16. ql. och efter det ska jag jobba kl 18-21! stackars mig.............. nääää får inte klaga pga har alltid kul i skolan och har ca världens bästa jobb. på riktigt. och imorgon ska jag göra roligare saker! 
 
piss out! 

hejhej.

 
hejhej. igår gick jag och sandra en lång promenad i pildammsparken med hennes hund och så bjöd hon (sandra alltså, inte alice) på fika. så himla MYZ! 

vardagen och stalkers.

 
mornin! idag har jag två föreläsningar i skolan och ikväll ska jag på styrelsemöte med frisk & fri. däremellan tänkte jag hinna plugga och äta mat. OKI. en rätt så vanlig dag med andra ord! 
 
ps, igår tittade jag på stalkers på tv3. så fruktansvärt störigt att en person i programmet envisades med att säga stalkers på svenska, alltså som i "stalkare". ???????????? visst om en vill säga det men kanske de kan synka så alla säger samma iaf. ok lite mycket tid över kanske om jag hinner fundera över detta samt komponera ett blögginlägg om det....... puss och kram

experterna uttalar sig.

 
jag har ju skrivit några rader tidigare om vad jag tycker om 5:2 (dvs hat). andra som har tagit ställning är bland annat föreningen som jag jobbar i, frisk & fri. vår pressansvariga hanna kihlander uttalar sig ofta i media men extra stolt och glad blir en ju förstås när hon hamnar på löpsedeln! sen att hon fick massa skit och hat för sina uttalanden var självklart inte alls trevligt. men det behövs olika röster om 5:2, och kritik är lika viktigt som hyllningar som tidigare fått så stort utrymme i media. gillar ni frisk & fri eller vill följa aktuella debatter ur vårt perspektiv, gilla oss på facebook

idol.

jag har aldrig följt idol tidigare men i brist på annat har jag tittat på det några gånger nu sedan det började den här terminen. och HERRE vad kul det är att se när de som går vidare får en guldbiljett och blir så glada att de hoppar och skriker. det är så himla fint!! börjar alltid gråta. vill se ett helt avsnitt med bara de glädjeskriken. hela tiden!

the great gatsby.

 
för några dagar sedan såg vi the great gatsby och det var typ den bästa filmen jag sett på så himla länge? kollar visserligen inte så mycket på film men tänk er detta: glitter och glamour, paljetter, bra musik, 20-tal och kärlek. allt jag önskar mig i en film! 

plugghäst

nu har jag påbörjat min femte termin och det tredje året på socionomutbildningen. herre min gud. men så sjukt skönt det var att komma tillbaka till skolan, det känns tryggt och jag känner mig hemma och glad där. så otroligt kul att plugga?? vill aldrig sluta. ska dock bara plugga i två veckor till, sen börjar min praktik som jag har enda fram till januari. det ni! 
 
nu ska jag sätta igång med just det... plugga. känns aningen trögt, måste jag säga.
 

håret

 
jag vet att ni har längtat hela dagen efter att få se min NYA FRIPPA så här har ni den. och ja, jag vet att skillnaden må vara minimal. men färgen är *ny och fräsch* och så har jag fått till en liten luggis. observera att färgen inte är så brun som den ser ut. mycket viktigt att veta. 

kärlek.

 
jag vill sammanfatta sommaren med dessa fantastiska bilder som sandra tagit, förra lördagen när vi var i stockholm.
 
så.jävla.mycket.kärlek.

regn.

 
världens konstigaste regn idag. som snöflingor regnade det långsamt, stora droppar, bara på ena sidan av vårt hus. samtidigt som solen sken. fint!

äntligen första september.

 
äntligen höst! som jag har längtat. och idag känns det som att hösten är här på riktigt, och jag tänker bara omfamna den. jag vill alltid göra en nystart på hösten, förändra mig. börja om. så imorgon ska jag till friösren och färga håret och klippa mig och sen är jag 100% redo för september, oktober, november. den största förändringen sker på insidan. på tisdag börjar jag skolan, min femte termin på socionomprogrammet. det känns avgörande på något sätt. jag längtar efter ordning och struktur igen efter sommaren. vardag.
 
här är några saker jag vill göra för att få detta till att bli en magisk höst:
se till att ständigt bli inspirerad
gå många promenader i pildammsparken
hålla igång med plugget så jag inte halkar efter och blir stressad
göra många middagar och bjuda vänner på middagar
bjuda på långfrukostar
klä mig fint 
ge många komplimanger
våga göra sånt som jag är rädd för
ta hand om mitt hem
fota mycket
träna två gånger i veckan
vara organiserad så att jag inte blir stressad.
 
är ni med mig?

några bilder från min helg.

 
jag börjar alltid gråta på min födelsedag. inte för att jag får ångest av att bli ett år äldre och ett år närmare döden, inget sånt. jag är bara glad för att bli äldre. men jag blir alltid så otroligt tacksam och rörd av minsta lilla person som skickar ett sms eller ger mig en present. inte för att jag fått tusentals presenter, tvärtom, men tanken på att någon som känner mig tagit sig tid till att gå och köpa en present till just mig, för att göra just mig glad. det är så fint. att sandra smyger in en bukett rosor på mitt köksbord med hjälp av vår extranyckel. att min kille köper hem mitt favoritvin, ekologiskt, för han vet att jag älskar det. att min mamma och pappa ger mig massa massa blommor som är tåliga och klarar en hel höst på balkongen. att jag får åtta grattis-sms. jag är så otroligt tacksam och lyckligt lottad. klart en börjar gråta liksom.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier