i am done with my graceless heart so tonight i'm gonna cut it out and then restart

 
igår fick jag kanske den finaste kommentaren en bloggperson kan få. blev så himla varm i hjärtat! underbart.
 
idag ska jag äntligen göra min sista intervju till uppsatsen, och sen är jag klar med all insamling och ska börja analysera. den här uppsatsen har verkligen fått mig att må piss i perioder och starkt tvivla på min egen förmåga, men nu känns det på något sätt väldigt bra. det känns som att jag faktiskt har en möjlighet att bli klar i tid. visst har jag mycket arbete kvar, men det känns ändå helt ok rent tidsmässigt. sen vet en ju aldrig vad en stöter på under vägen, men idag känns det faktiskt väldigt bra. nu ska jag fortsätta, hej!

ny vecka nya tag osv

 
1. och 2. lyckan i att sitta ute på balkongen en söndag i stålande solsken och dricka folköl med ett gäng kompisar. 3. och 4. selfies idag. 5. mina groddar är klara! så goda. här kan en läsa om hur en kan göra det, väldigt enkelt. 6. att få sjunga originial glee arr på kören... sån fullkomlig lycka!!!

you make me move.

måndag känns alltid mycket enklare efter en riktigt bra helg. känns som att jag fått lite av allt, lite ensamtid, lite sällskap, lite aktivitet, lite vila, lite öl och mycket kärlek och mycket sol. att det dessutom är en kort vecka är det inte jag som sitter här och klagar denna måndagsmorgon. snart valborg, snart maj, snart vårruset, snart show med baletten, snart ska jag köra bakom linnea på hennes spelning. har mycket fint att se fram emot.
 

SATC.

 
igår började jag se om världens bästa tv-serie, dvs sex and the city. så SJUKT BRA?? har sett hela serien säkert 25 gånger om men nu var det ett tag sen sist eftersom jag tröttnade förra gången. vilket visade sig vara ett mycket bra tillvägagångssätt för nu är det bättre än någonsin.

plantagen.

i förmiddags tog jag tåget ut till svågertorp och mötte upp mina föräldrar för att gå på plantagen! kände mig helt salig där inne. SÅ mycket fint. 
 
sen åkte vi hem till mig och planterade.
 
och såhär fin blev balkongen sen! planterade jordgubbar, sallad, rabarber och gräslök och fyllde balkonglådorna med pelargoner. pyntade med lite textilier, en lykta och en ny matta. och nu vill jag sitta där ute ca HELA TIDEN FÖR ALLTID. 
 

för ett år sedan och om ett år.

 
för exakt ett år sedan läste jag min fjärde termin på socialhögskolan. vi bodde i en annan lägenhet, en liten etta på trettio kvadrat och jag gick i magtröja och fikade kanelbullar. på kvällen ringde sandra på min dörr med en flaska rosé i handen (alltså, bästa) och efter ett par glas gick vi bort till nöjesguidens smygläsning av deras senaste nummer och drack graitsöl på typ en torsdag. så bra grej.
 
om exakt ett år jobbar jag förhoppningsvis som socionom. då har jag tagit examen och om jag ännu inte har ett jobb så söker jag ett. jag har också nyligen kommit hem från en japan-resa med min kör som vi ska göra över påskveckan. förutom att jag tar examen är det även året jag fyller 25 år och året då min storebror kommer gifta sig. känns som att 2015 kommer bli ett stort och fint år.

father in the hat

 
fyra bilder från min fredag. satt som vanligt på biblioteket hela dagen och skrev uppsats vilket var trevligt för att det gick ganska bra, och sen gick jag på aw med några från min kör. ännu lite senare gick jag hem till anne där hon och felicia bjöd mig på tacos och ytterligare lite senare gick vi ut och satte oss på far i hatten och drack öl! alltså det var typ SOMMAR i malmö. folk gick barbent. varenda uteservering var knökfull. underbart! far i hatten är mitt nya favoritställe för övrigt, extremt mysigt.

dagens tips

 
dagens tips till er alla är att kolla på dokumentärserien de obekväma där underbara clara är med i ett avsnitt. alltså hon är så sjukt bra? hon pratar om arbetslinjen, varför det är bra för alla att arbeta mindre och om feminism och miljö. mycket bra grejer alltså. alla borde se!

om ätstörning utan närmare specifikation.

när jag för två dagar sedan skrev ett inlägg om ortorexi var det någon som kommenterade och ville ha mer information om ätstörningsdiagnosen ätstörning UNS (utan närmare specifikation). och eftersom er önskan är min lag kommer här ett inlägg om just det! kom ihåg bara att jag inte är någon professionell expert inom detta område. jag har mycket kunskap som jag fått genom min egen erfarenhet, av att jobba ideellt med de här frågorna och av att jag läst väldigt mycket böcker i området. men jag vill ändå påminna om att jag inte arbetar professionell med det här.
 
ätstörningar är en psykisk sjukdom. enligt det diagnossystem som används i sverige idag (som är på väg att uppdateras) finns det tre ätstörningsdiagnoser: anorexi, bulimi och ätstörning UNS. grovt räknat brukar en säga att ca 100 000 personer i sverige idag har en ätstörningsdiagnos, men att det med stor sannolikhet är många fler drabbade eftersom mörkertalet är stort och eftersom många aldrig söker hjälp. av alla drabbade är ca 10-15% män, men även här är mörkertalet stort. av de som är drabbade av ätstörningar är det endast ca 6% som har anorexi, 24% har bulimi och resterande 70% har ätstörning UNS. 
 
inom diagnosen ätstörning UNS ryms de personer där det är svårt att avgöra exakt vilken ätstörning det handlar om. kriterierna för att diagnostiseras med anorexi eller bulimi är väldigt strikta och lämnar inte mycket utrymme för variation. i verkligheten pendlar väldigt många mellan de olika diagnoserna, därför är det ibland svårt att specificera vilken ätstörning det handlar om. symtomen hos en person som fått ätstörning UNS kan likna de bulimiska eller de anorektiska, beroende på vilken sjukdomsbild ätstörningen liknar, och precis som vid de andra diagnoserna har personer med UNS problem med sitt ätande och är ständigt upptagna med tankar på mat och vikt. självbilden är starkt beroende av det egna utseendet och det är ofta mycket stark ångest kopplad till mat och vikt. ätstörning UNS ger medicinska och psykiatriska komplikationer och medför ett stort personligt lidande. ibland kan också ätstörning UNS bli en inkörsport till anorexi eller bulimi, och därför är det väldigt viktigt att ta problemen på allvar och tidigt söka hjälp för att vända den onda cirkeln. i dagsläget ryms hetsätningsstörning och ortorexi inom ätstörning UNS, men diagnossystemet är just nu under förändring.
 
de allra flesta vet inte om att diagnosen ätstörning UNS överhuvudtaget finns, och trots att anorexi är den minst vanliga ätstörningen är det ofta just anorexi som de flesta tänker på när de tänker på ätstörningar. anorexi är en väldigt gammal diagnos, den har funnits enda sedan 1800-talet och det kan vara en förklaring. en annan trolig förklaring är att anorexi är mest iögonfallande. majoriteten av alla som drabbas av ätstörningar är nämligen normalviktiga, och därför syns det inte på utsidan att de är drabbade. där sticker anorexi ut ur mängden eftersom svälten ofta gjort att personen ser utmärglad ut. antagligen är det därför som media t.ex. gärna rapporterar om kändisar med anorexi eftersom det är så tydligt, medan en person med bulimi och UNS i hemlighet kan gå runt och bära på sina problem i åratal utan att någon märker att de är sjuka eftersom det inte syns lika tydligt utanpå. att upptäcka någon med ortorexi är antaligen också väldigt svårt, då just detta "sunda" beteende är väldigt sanktionerat av samhället och är något som lyfts upp som bra och hälsosamt. det är viktigt att komma ihåg att ätstörningar är psykiska sjukdomar. ibland får de fysiska eller medicinska konsekvenser, men det är en sjukdom som sitter på insidan och har inte något att göra med hur en person ser ut till kroppsformen.
 
jag har själv haft UNS när jag gick på högstadiet och upplevde det som väldigt komplext att det inte så tydligt syntes på min utsida när jag hade ett krig som pågick inbords. precis som många andra upplevde jag att jag inte förtjänade någon hjälp eftersom det fanns andra som "hade det värre", men alla ätstörningar är lika viktiga att behandla och ska aldrig nonchaleras. en person med ätstörningar kan vara underviktig, normalviktig eller överviktig. det spelar mindre roll eftersom personen oavsett utsida upplever kraftig ångest inombords kopplat till mat och vikt. precis som en person med diabetes ska söka hjälp ska en person med ätstörningar söka hjälp och ta sina problem på allvar. det är en allvarlig sjukdom men det går att bli frisk och fri. 
 
 
frisk & fri - riksföreningen mot ätstörningar har sammanställt en lista över de olika specialiserade vårdinstanserna i sverige. här kan du se vilken vård som finns att få i din kommun. här finns en lista på alla lokalavdelningar i frisk & fri, även om du inte är medlen kan du vända dig till din närmaste lokalavdelning för att själv få råd och stöd, eller om du vill ha hjälp med hur du kan bemöta en närstående med ätstörningar. här finns en lista på tips till närstående och här finns ett test du kan göra om du misstänker att du lider av en ätstörning.

ett litet inlägg om den här bloggen och om träning.

jag vill blogga men har inget att skriva om. vet ni att jag ca varannan dag tänker att jag ska lägga ner den här bloggen nu efter typ sju år eftersom kvaliteten inte direkt ökar. men sen får jag panik av tanken och ångrar mig igen. vet inte vad jag ska välja att skriva om för jag vet inte vilka som läser. eller så struntar jag bara i det och följer min magkänsla. ja ni ser ju, ambivalens. 
 
hur som helst. varje torsdag de senaste fem veckorna har jag varit ute och sprungit. det är helt nytt för mig. tidigare har jag tyckt att det var jobbigt att springa men har ändå gjort det då och då för att... jag vet inte. någonting måste en ju träna. men jag har gjort det en gång, tröttnat, gjort något annat, testat igen en månad senare osv. ingen rutin och egentligen inga känslor eller någon energi investerat i det. men så i början av det här året föreslog sandra att vi skulle springa vårruset, en mycket bra idé tyckte jag. något att se fram emot och träna inför. och nu har jag alltså sprungit 1-2 gånger i veckan de senaste fem veckorna, och varje vecka har jag ökat med 0,5 km. det är en sån härlig känsla! att öva och bli bättre på något. det gör jag så sällan för jag har en väldigt dålig vana att ge upp så fort jag tycker något är svårt eller jobbigt. då blir en sällan bättre. men nu känner jag att jag har blivit bättre, och därför har det också blivit roligt att springa! det trodde jag aldrig skulle kunna hända. 
 
jag är väldigt rädd om min egen kropp och undviker så mycket det går att inte göra sånt som jag mår dåligt av och försöker alltid vara uppmärksam på vad min kropp signalerar. jag ogillar verkligen "fitnessindustrin" och alla dessa "inspirerande" träningsbloggar och instagramkonton med osmakliga citat som ska verka peppande. jag vill undvika allt sånt. jag vill bara träna för att det ska vara bra för mig och min kropp. det är mitt enda mål, att må bra. därför vill jag tipsa om två träningsbloggar som för mig är inspirerande på riktigt, emelies form och jävlar anamma som skrivs av sanna. de enda träningsbloggar en behöver.
 

lite blandat sådär.

 
här är några telefonbilder från de senaste dagarna. en nyfärgad kalufs, barfota på balkongen, sojakorvstroganoff som vi åt till "påskmat" i lördags, ett försök att visa mitt "solexem" på armen som jag fick efter att sitta ute i solen i en och en halv timme (OBS fick det på riktigt fast det gick inte att visa på bilden), jag i söndags, jag i måndags och så ett kvitto från igår då jag pantade 132 burkar. sjukt! 

mungbönor och flex.

 
tisdag och jag har gjort min näst sista intervju till uppsatsen, transkriberat halva och till och med hunnit laga mat (och äta upp den)! en annan sak jag gjort är att börja gro groddar från mungbönor. en kompis gjorde det och det var hemskt gott så därför tänkte jag också testa. här till exempel kan en läsa om hur det går till! återkommer med stor sannolikhet med resultat om några dagar. det här med att få saker att växa är ju sjukt kul. 
 
hur som helst, nu ska jag strax iväg på ett pass flex på friskis och svettis. det är min bästa form av träning förutom baletten. varje gång jag går på ett flexpass känner jag mig HARMONISK och extremt stark. det är en väldigt bra känsla, och jag trodde typ aldrig för ett eller två år sen att jag skulle kunna längta till ett träningspass pga att jag alltid hatat träning. men nu har jag verkligen hittat träning som passar mig och skiter i att träna sånt som en "ska" träna, och det känns extremt bra. 

dagens tips

 
jag tycker att precis alla borde lyssna på dagens intervju i morgonpasset där de pratade om ortorexi (som är en ätstörning där en är fixerad vid en överdriven "sund" livsstil och träningshets). det är så sjukt bra och viktigt att såna här saker lyfts upp och pratas om i de stora kanalerna med många lyssnare. experten yvonne lin sa till exempel att en varningsklocka att hålla koll på är om en själv eller någon annan runt om en tänker i stil med "nu har det varit påsk och det är ju jobbigt med så mycket mat i kombination med mer stillasittande, nu måste jag kompensera detta i veckan. och jag vill inte ha något påskägg". detta i kombination med ångest om en INTE tränar eller om en INTE äter "sunt" och det kan bli ett psykologiskt problem. kraftig ångest då en äter "fel" saker eller missar ett träningspass och att en isolerar sig mer och mer kan vara symtom på ortorexi.
 
en liten invändning mot intervjun bara: jag tycker att det är väldigt tråkigt att yvonne lin pratar så lite om diagnosen ätstörnng UNS (utan närmare specifikation) och mest fokuserar diagnoserna anorexi och bulimi. 70% av de som lider av ätstörningar har diagnosen ätstörningar UNS och det får en aldrig glömma tycker jag.

en idyllisk påsk.

igår var det söndag och jag skulle fira påsk igen efter en dags vila. jag satte på mig lite färg för att hedra våren + påsken. och OBS ja det är två små fossingar som ligger där i soffan bakom i spegeln. kjolen kostade förresten en tjuga på loppisen för någom helg sedan. helt ok! 
 
jag hoppade på tåget och åkte hem till min storebror och hans flickvän. denna LJUVLIGA skapelse och jag fann varandra direkt.
 
CUTE OVERLOAD.
 
är inte så lite avis på deras hus.
 
ni förstår ju.
 
långpåskbord.
 
<3
 
en glad skit i vårsolen.
 
ja känslan när jag åkte härifrån var ju ungefär "VARFÖR BOR INTE JAG HÄR". sen åkte jag hem, landade i soffan och kollade på tio avsnitt debatt och svor åt tv:n med världens bästa person, aka min kille. det var den helgen!

god..... morgon.......

idag får ni inget härligt god morgon-inlägg pga det är mulet, jag är trött och har lite ångest. det är röd dag men jag känner inte att jag har tid att ta ledigt så jag ska gå bort till anne nu och vi ska plugga hela dagen som om det vore en helt vanlig jävla måndag idag. ja så är det idag. behöver seriöst anstränga mig för att tänka positiva tankar idag så jag överlever den här dagen. uh!!!!!!!!!!!!!!!

you're gone and i got to stay.

 
hur många bilder finns det i denna blogg där jag sitter i kök eller soffa med en kaffekopp och fotar med photo booth? skulle gissa på några hundra i alla fall. bara för att när jag på helgen sitter i just köket och dricker kaffe och läser bloggar och har tid att ta det lugnt och andas och inspireras blir jag så glad att jag vill förverkliga stunden, knäpper en bild och skriver den här typen av inlägg. jaja. igår var det ju ca årets varmaste dag här i malmö men enligt smhi skulle det bli EN GRAD varmare idag. herregud!! jag hade en ganska deppig påskafton igår så idag ser jag fram emot att åka hem till min storebror (på landet!!!) och träffa min familj. att få sitta på en trappa utomhus och dricka en kopp kaffe i solen är just nu det finaste jag skulle kunna tänka mig. 

långfredagen.

igår var det röd dag så biblioteket hade stängt, men jag och anne ville plugga ändå så jag gick hem till henne och så satt vi i några timmar och var duktiga. åt den här SUPERLYXIGA knäckemackan till mellanmål, avokado, groddar, salt och peppar och balsamvinäger <3
 
lite efter lunch bestämde vi oss för att ta påsklov, så jag gick hem och sen cyklade jag och min kille hem till hans pappa och åt sen påsklunch. efter det ville vi inte riktigt åka hem än så han och jag cyklade vidare till häng bar och satte oss på deras uteservering.
 
efter en stund kom mange också dit och sen gick vi hem till oss och lyssnade på knäpper mina fingrar-remixen kanske tio gånger på raken och drack lite vin.
 
och ännu lite senare gick vi hem till några kompisar och drack lite mer vin och kollade på kattungar på youtube i 25 minuter och spelade spel. en fin spontan långfredag blev det!

lördagslistan

en jävligt lång lista som jag snodde av hanapee.

hur gammal är du? fyller 24 i år.

hur gammal känner du dig? 29 kanske?? alltid känt mig äldre än vad jag är i alla fall, därför HATAR jag att säga att jag är 23 år för det känns bara helt orimligt. så liten kan jag väl ändå inte vara? därför säger jag 24 fast det är flera månder kvar tills jag fyller år.

vad har du gjort i dag? sovit lite för lite, ätit frukost i mitt soliga kök, färgat håret, tagit bort nagellack och lagt i fyra maskiner tvätt! 

vilken film såg du senast? jag ser nästan aldrig på film för jag tycker det är ganska tråkigt så jag vet inte riktigt... jag och min kille såg django unchained för någon månad sedan i alla fall.

vem ringde du senast? rebecka.

är du besatt av någonting? fint väder och att saker och ting är MYSIGA vilket oftast innebär att saker känns som att det skulle kunna vara i en film/ett vackert foto/en pinterest-bild.

så jäkla mycket MYZ.

är du rädd för blod? ja ganska. trots detta anmälde jag mig som blodgivare förra året *god samhällsmedborgare*. dessvärre hann jag bara lämna blod en gång för sen tatuerade min kille sig och sen tatuerade jag mig och då fick jag inte lämna blod på ett år. så i typ september blir det väl dags igen, om ingen av oss hunnit tatuera oss igen dådå.

vilken färg är dominerande i din garderob? svart.

när vaknade du i dag? 09:13

vilken är din favorithögtid? jag gillar nästan alla högtider pga härligt att få träffa sin familj och äta goda middagar. men bäst är ju påsk och midsommar för det är vår och sommar då! 

vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? precis exakt här.

vad lyssnar du på just nu? den här listan.

vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? kaffe, mjölk, bröd, ost, smör. frukost <3

vilka världsdelar har du varit i? europa och asien.

vilka yrken har du provat på? jobbat på biograf, sålt bär i såna där bås utanför affärer, städerska, telefonförsäljare, jobbat på gröna lund, jobbat som vårdbiträde inom äldreomsorgen, jobbat som regionasnvarig i en ideell förening (frisk & fri) och jobbat som socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd i socialtjänsten. tror det var allt?

vad sa du senast? "mm"

vad köpte du senast? en öl igår på häng bar, innan det påskgodis!

hur många gånger har du flyttat? sex gånger! herregud.

är du morgon- eller kvällsmänniska? både och kanske?? men mest morgonmänniska.

senaste filmen du såg på bio? bio? vet inte när jag var på bio senast?

vad åt du till frukost? två mackor, två koppar kaffe och ett glas juice <3

hur såg ditt liv ut för tio år sedan? då var jag 14 år och mådde mest piss. 

har du någon gång åkt dit för fortkörning? nope fast jag har blivit stannad en gång för att blåsa i en sån där mätare typ 2 veckor efter att jag tagit körkort och hade några kompisar i bilen... inte alls coolt.

har du något tatuering? japp en, ett litet hjärta på handleden. 

har du varit med om en bilolycka? nej men en gång en bussolycka en gång :( i nian på väg till kläppen var det så mycket is/snö så bussen körde ner i diket. ganska läskigt faktiskt.

när flög du senast? förra året hem från paris.

vilken är den roligaste träningsformen? balett!! 

vad ska du göra imorn? åka hem till min storebror och hans flickvän ute på landet och äta påskmiddag med min familj! längten på det.

två små pluttar för sisådär nio år sen.

skärtorsdagen.

 
jag har en bild på mitt skrivbord på datorn som heter "skärtorsdagen". det är den här. jag tycker väldigt mycket om den. den är tagen 2011 en sen eftermiddag när jag hade suttit hemma och pluggat och bestämde mig för att sluta för dagen och möta upp de andra i folkets park eftersom det ändå var nästan påsk. mitt livs stora kärlek hade precis flyttat in hos mig och allting kändes bara ganska magiskt.

livet.

 
här ser ni en bild på en glad tjej! som sitter nyduschad med en kopp kaffe och är glad pga att jag imorse slog personligt rekord i löpning. och plötsligt blev det lite HÄRLIGT att springa? hallå? vad händer? jag är väldigt stolt över mig själv hur som helst och känner att det kanske ändå kommer lösa sig det här, livet. igår trodde jag nämligen inte det. ville ge upp allt och stänga in mig i en grotta. brottas lite med min uppsats och kastas mellan att tänka "nej nu hoppar jag av socionomprogrammet" och "jag kanske klarar det ändå" tillsammans med anne på biblioteket varje dag. men idag känner jag att det nog kommer gå an ändå. och gör det inte det så är det väl inte hela världen ändå. puss på er.

istället för uppsats

eftersom jag inte har så mycket att dela med mig av för tillfället då ca 90% av det jag tänker på handlar om min c-uppsats bjussar jag istället på lite bilder från förförra sommaren som sandra tagit när jag var blond och ljuv och hade blommor i håret en dag.
 

ny vecka.

 
ops! här har det varit ganska tyst de senaste dagarna. en kan väl säga att jag tog helg. och helgen avslutades på bästa sätt, inte BARA med pizza och söndagsmys framför serier utan jag hann också med att ta ett bad och tända lite ljus och läsa en bok(!) i hopp om att bli mer lugn som person. och det funkade! men nu är det inte helg längre, nu är det måndag och ny vecka! det känns helt ok eftersom det är påskvecka. jag kommer plugga på som vanligt pga uppsatsen tar ej hänsyn till eventuella högtider men det känns ändå fint att det ska bli sol i slutet av veckan + att det står lite firande på schemat. jaja hur som helst. nu ska jag hälla kaffe på min termos och snart åka bort till biblioteket.

lördag.

 
några bilder från min lördag som började med att jag HOPPADE ur sängen när jag såg att solen lös igenom rullgardinen. åt frukost länge i köket. klädde på mig, gick ut och gick bort till triangelns bakluckeloppis där sandra stod och sålde massa grejer, köpte två kjolar och en tröja för 60 spänn (!), åt världens godaste falafel med min kille, köpte hannah & amandas rosévin för någon kommande balkongpremiär och till sist en bild på mina morotsfröer som jag planterat i jorden nu med lite guidning av pappa via telefon! känner mig harmonisk.

you wake up, flawless.

men hallå det är FREDAG hörrni!!!! ja det är grått ute och ganska kallt men det skiter jag i, snart blir det vår på riktigt och varmt så det är bara att stå ut. idag blir det plugg på bibblan som vanligt och så ska jag ha min tredje intervju den här veckan! känns sjukt bra. nio timmar till helg!
 
 
 

sommar.

 
alltså det gör ju lite ont i hjärtat att se de här bilderna från förra sommaren! det var FÖR ljuvligt. kan inte vänta tills denna gråa himmel blir klarblå och jag får gå på picknick eller bara sitta i något grönt gräs med människor jag tycker om.

this is our anthem, stronger without them

 
halli hallå! här sitter jag nyduschad och myser med en kaffekopp. torsdagsmorgnar har blivit min nya springtid så den här morgonen lufsade jag runt några varv i pildammsparken och kände mig sjukt cool och uppfylld av att lyssna på "knäpper mina fingrar" remixen. nu är det hög tid att sätta igång med dagens plugg, jag ska fortsätta att transkribera för tredje dagen i rad.... japp! 

sandra.

 
förstår ni hur lyxigt det är att dels 1: ha en bästa vän som en känt sen en var typ tolv, 2: att denna bästa vän ger en presenter lite då och då? vet ingen som är så bra på att spontanköpa små presenter till folk som sandra är. i stockholm köpte hon det här armbandet till mig på urban outfitters eftersom hon visste att jag skulle älska det, och igår fick jag en termos av henne bara sådär för att jag ska kunna dricka kaffe när jag sitter på bibblan och pluggar. alltså? hur fin kan en person vara egentligen?

kullersten

 
hejhej! redan onsdag? herre min gud. igår var jag i lund och träffade min handledare och sen spenderade jag eftermiddagen med att transkribera måndagens intervju. phu! idag ska jag göra min andra intervju och sen blir det biblioteket för att försöka få något gjort. och ikväll har jag veckans enda "hemmakväll"! även om det är roliga saker jag gör på kvällarna som tränar och jobbar så är det helt sjukt skönt att bara få vara hemma en hel kväll och parkera sig i soffan. längtar redan nu.

min helg i skruttiga telefonbilder.

i fredags satt jag och anne på biblioteket hela dagen och var duktiga studenter.
 
på fredagskvällen hade jag konsert med min kör som gick så himla bra! efter det gick jag och min bästa sandra till nyhavn (efter att ha gått förbi ca 10 ställen som var fullpackade) och sen kom qu dit också och så drack vi en öl eller två eller kanske tre. på lördagsmorgonen fick jag en liten sovmorgon och sen gick jag ut och sprang en sväng.
 
på lördagskvällen skulle vi fira felicias 24-årsdag med middag och presenter så jag hoppade i min nyaste klänning från & other stories och åkte till lund och hade en fin kväll! 
 
i går var jag på sensus hela dagen för årsmöte med frisk & fri och träffade massa härliga personer. 
 
och idag åkte jag tåg, hälsade på mina föräldrar och sen åkte jag en sväng förbi ystad också och då blev jag nostalgisk som tusan pga gick förbi min gamla gymnasieskola och sen hoppade jag på tåget till malmö igen! 

måndag.

 
fy vilken grå dag det var igår, både utomhus och inombords. men det var bara att pallra sig iväg eftersom jag hade styrt upp ett årsmöte med frisk & fri och dessutom bjudit in massa medlemmar till en föreläsning. så där spenderade jag större delen av min dag! men nu är det måndag och det är lite grått ändå. men det får va. idag ska jag göra en intervju till min uppsats(!) och sen ikväll är det balett som vanligt. hejhej!

yoncé all on his mouth like liquor.

för någon vecka sedan hittade jag etsy.com. ALLTSÅ att jag inte varit inne där tidigare?? bara det är sjukt i sig. hur som helst. några timmar senare klickade hem den här tygpåsen som är min nya favvo.
 

i never read, i just look at pictures.

 
tavlor är nog det svåraste jag vet att köpa. vi har bara posters på väggarna. hur som helst! förra veckan köpte vi den här andy warhol-postern till köket från tradera. varför det blev just det här citatet av alla de som finns på andy warhols posters från moderna museet förklarar min kille (som fick välja eftersom jag gillade alla) såhär: "det var det som passade bäst in på mig". nu funderar jag dock på om jag kanske ska flytta dessa till vardagsrummet istället??? åh så mycket viktiga beslut att fatta.

beer and bananas.

 
mycket härlig invigning av beyond retros första butik i malmö igår! det här med att dricka öl medan en letar, provar och köper kläder.... kan vara ett vinnande koncept alltså. väldigt bra musik + fina kläder + qu och sandra vid min sida så jag var mycket nöjd. ligger inne på mitt möllan (claesgatan) om någon skulle ha missat det!

beyond freakin retro

sandra som fotat.
 
så OTROLIGT peppad på beyond retro som har invigning i malmö idag!! min bästa butik alla tider öppnar någon minuts promenad bort från mitt hem. kan både bli fantastiskt och farligt (pga finns risk att jag blir utfattig). ikväll ska jag, sandra och qu gå på deras invigningsfest + att de bjuder på beer and bananas. kan ju bara bli bra tänker jag.

och nyponbuksar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar.

 
oooopz... skulle plugga men fastnade visst vid lars winnerbäcks liveskivor. ALLTSÅ finns det något bättre än liveskivor? det är så jävla fantastiskt att höra publiken i bakgrunden, sjunga med och skrika. sån sjuk gåshud över hela kroppen får jag. kan även vara så att jag råkat fälla några tårar pga så underbart.

do, do, do, do what you have to do, don't think twice, do what you have to do, do, do, do, do, let your heart decide what you have to do, that's all there is to find.

 
denna torsdag började på ett mycket ovanligt sätt: med en löprunda i pildammsparken! förutom att det var lite för kallt gick det väldigt bra och jag tyckte, på riktigt, att det var lite "härligt" (vem är jag?). nu är det hög tid att sätta igång med dagens arbete. bara liiiiite kaffe till först.

how i met your mother.

finns det något mer fantastiskt och samtidigt något så hemskt som när en serie en gillar ska avslutas? jag tror inte det. ni fattar EJ vilken gråtfest jag hade igår till de tre sista avsnitten av how i met your mother. var till och med tvungen att hulka lite emellanåt för det var så hemskt/fint. en av de bästa serierna jag vet. 
 

söker en drömtolk denna onsdagsmorgon

psykologer m.fl., välkommen att tolka denna dröm jag hade i natt: att en läkare undersökte mig och hittade *trumvirvel* att jag inte tog hand om mig själv tillräckligt bra! fokus låg dock på att jag inte smorde in min kropp ordentligt med härliga krämer och att mitt hår var för slitet................... mm ok. de två saker jag tänker på övervägande mest varje dag: min in- och utsida. men skit i det nu.
 
nu ska jag strax iväg till biblioteket och plugga med anne. vi skriver våra uppsatser var för sig men har ändå bestämt att vi ska sitta tillsammans på biblioteket tre dagar i veckan minst. en mycket bra idé tycker jag! 
 
kan inte få nog av träden som slagit ut. det känns nästan MAGISKT med vår, trots att en vet att våren kommer varje år. ändå är det som en bekvämlig chock varje gång.

jag - en trädgårdsmästare.

 
kommer bli väldigt besviken om det inte blir några paprikor av det här i sommar! (kuriosa: kunde EJ sluta tänka på min lilla planta medan jag var i stockholm i helgen)

let there be bröd

 
en dag bestämde jag mig för att göra ett bröd med massa saker jag hade hemma och ta slut på dessa innan datumet gick ut. extremt gott blev det! receptet hittar ni här.

måndag.

 
fyra bilder från min måndag då jag hade på mig mina nya ringar jag köpt i stockholm (samt en svart tröja som ju knappast syns på bilden), pluggade med anne innan föreläsningen, hade introduktion till uppsatskursen och sen lagade jag mat innan jag cyklade genom vårmalmö till studion för att dansa balett. perfekt måndag.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier