tre tips.

1. åsa linderborg i värvet. jag älskar åsa och jag älskar henne ännu mer när hon berättar om hur mycket hon gillar att vara inomhus på sommaren. alltså SÅ mycket igenkänning på det. 
2. sommar med ernst!!!! ja jag vet det är töntigt men jag kan inte hjälpa hur mycket jag älskar det. första avsnittet skrek jag rakt ut ca 4 gånger och sa "alltså jag DÖR" "jag MÅSTE bo så" till min kille typ varannan minut. han ba ok. så himla fint hus han renoverar denna sommaren, herregud. ni måste se. 
3. jason diakités sommarprat.

bloggutmaningen: 5. vad är det jobbigaste livet har lärt dig?

att det är upp till mig själv att få saker gjorda. även om inte allting är mitt ansvar eller helt och hållet upp till mig måste jag själv fatta beslut, ta kontakter med folk som kan hjälpa mig eller bestämma mig hur jag vill ha det. saker och ting ordnar sig sällan så som en vill ha det av bara slumpen. vill jag ha högre lön är det jag själv som måste löneförhandla. vill jag förändra något i mitt liv måste jag själv se till att det förändras. vill jag må bättre måste jag se till att jag får den hjälp jag behöver. har jag tråkigt så får jag se till att det händer något. det tycker jag är en ganska jobbig insikt eftersom det händer ganska ofta att jag tvivlar på mig själv. självklart hade det funkat att gå runt och hoppas på att saker och ting bara skulle lösa sig, men jag är övertygad om att det är en mer effektiv strategi att försöka göra det en själv kan för att påverka sin situation, om en har den möjligheten. det är jobbigt, men det kan ju också bli himla bra om en orkar, vågar och kan. personligen måste jag bara jobba lite mer på det där med att våga.
 

sista dagen i juni.

jag älskar lediga måndagar. då går jag upp vid nio, sätter mig i köket som alltid är varmt oavsett vilket väder det är ute. sätter på två koppar kaffe, lyssnar på morgonpasset och äter frukost långsamt samtidigt som jag läser bloggar och kollar instagram. herregud bättre start på dagen/veckan kan en väl knappast ha? underbart. inte nog med att det här är junis sista dag, det är även min sista lediga måndag. detta är min sista lediga vecka på hela sommaren eftersom jag börjar jobba på måndag. men det känns ok. jag är inte så bra på att vara ledig. hade en lista på saker jag kunde göra under min ledighet, men har inte gjort något av det. vad har jag gjort egentligen? ingen aning. fast det kanske är det som är vila? ojoj.
 
idag ska jag jobba med frisk & fri och sen får jag se vad jag mer hinner. handla mat. känns verkligen märkligt att jag ska komma in i det här med att laga mat varje dag så jag har en matlåda dagen efter och gå upp tidigt nästa vecka. men eftersom jag är ledig varje helg och bara jobbar kontorstider känns det ändå nästan lyxigt, efter två somrar inom vården med obekväma arbetstider. hur som helst. igår var det söndag och jag åkte hem till mina föräldrar för att hälsa på dom + vår nya katt!!!!!!!!! gulligaste i världen. + rotade i gamla fotoalbum. härlig söndag.
 

jag vet hur ont det gör när hoppet dör men askan är den bästa jorden.

jag tänker på döden kanske varannan dag. ibland varje dag. ibland flera gånger om dagen. det ger mig så mycket ångest att jag håller på att gå under. jag kommer ihåg när jag var yngre och skulle sova och kunde ligga och tänka på vad som händer efter döden och det mörker som kom över mig då... inte konstigt att det inte gick att somna. ett avgrundsdjup inombords. jag vet inte hur jag ska skriva om döden. hur skriver en om döden? jag tycker att det är jobbigt att bara skriva bokstäverna. formulera orden. att prata om döden gör det mer verkligt och därför undviker jag det till varje pris. försöker slå bort tankarna så fort de kommer för det gör för ont att tänka på. om jag låtsas som att det inte finns någon död kanske det blir lite lättare att stå ut.
 
idag ska jag på begravning. jag har varit på begravningar förut men det här känns annorlunda. jag är rädd. a, du orkade inte mer. det gör ont. men jag är glad att jag fick chansen att lära känna dig. att jag fick sitta uppe till tidig morgon med dig och dela några öl, diskutera distansförhållanden, dansa, prata politik. jag kommer aldrig glömma emmabodafestivalen 2011 när vi var fyra stycken som delade tält och du råkade ramla över tältet så det gick sönder, och det slutade med att vi alla sov någon annan stans och använde tältet som omklädningsrum och garderob. tjafs som inte spelar någon roll nu. jag kommer aldrig glömma när vi gick över möllevångstorget en natt och du sa att jag kommer bli en skitbra socionom. dina ögon var nog de snällaste ögon jag någonsin sett. de glittrade nästan alltid.
 

bloggutmaningen: 4. jag har aldrig

det här är ju så himla tråkig grej att skriva på "jag har aldrig" men det var det första jag kom på: jag har aldrig dygnat, dvs varit uppe en hel natt och sen inte gått och lagt mig förrän kvällen efter. jag har ju varit uppe sent/till tidigt på morgonen men sen har jag liksom gått och lagt mig på morgonen igen. pga jag måste ha sömn, annars går jag under. så tråkig är jag! men hur kul är det egentligen att dygna? 
 

dagens tips

jag har älskat lana del rey sen första sekunden jag hörde henne sjunga. alltså kan ni gissa hur glad jag blev när hon släppte sin nya skiva, ultraviolence, för ett tag sen. extremt bra! in och lyssna med er
 
 

and in the first moment of her waking up she knows she's losing it, she's losing it

så pepp tjej igår som klädde sig efter väder (dvs ösregn) och sen mötte upp madeleine vid fem och hoppade på tåget till köpenhamn! 
 
GULLIGASTE PERSONEN I STAN!
 
här satt vi vid koncerthuset och drack vin och lite öl och pratade feminism tills klockan blev dags att springa in till konserten och så bokstavligt talat ramlade vi in i konsertsalen och dog typ för det var så fint.
 
alltså. finaste konserten någonsin.
 
sen så frågade dom om några ville komma upp på scenen och dansa lite. VI MÅSTE tänkte vi och klättrade upp på scenen och var lyckliga enda in i själen.
 
och det var det. det var så jävulskt fint och mitt hjärta bara du-dunk-du-dunk-du-dunk exakt hela tiden pga tidernas bästa band ungefär. så himla lycklig.

bloggutmaningen: 3. lista 10 bra saker med malmö

eftersom jag fick så mycket bra tips på saker till bloggutmaningen bytte jag ut några av de tidigare ämnen mot era nya, bättre. här är en av dom! 
 
10 bra saker med malmö: 
1. det är en mångkulturell stad där det talas ca 100 språk och 174 olika nationaliteter finns representerade.
2. området kring möllan (möllevångstorget). ibland skäms jag nästan lite över hur mycket jag älskar möllan. eftersom vi bor här och precis ALLT finns i området kan det ibland gå veckor utan att jag lämnar möllan. men det HAR allt: människorna är snygga, vänstern är stark, ölen är billig, klubbarna är dom bästa, maten är god, second hand-affärerna som flest samt nära till alla bussar och tåg. alltså: världens bästa område.
3. det är en kreativ stad som har mycket kultur och evenemang som dessutom ofta är gratis. också många museer och konsthallar samt världens vackraste stadsbibliotek. 
4. världens (ja, jag lovar) godaste falafel på sara på bergsgatan 24.
5. det är en stor stad men ändå liten eftersom en kan cykla överallt och snabbt ta sig runt.
6. malmö är parkernas stad och är därför en väldigt grön stad. mina favoriter är folkets park och pildammsparken.
7. du tar dig till köpenhamn på en halvtimme med tåget över bron.
8. förutom "storstad" är det även nära till havet och skogen och områden som är lite mer pittoreska/traditionella villaområden. med andra ord: allt.
9. det är en opretantiös arbetarstad/gammal industristad.
10. det finns väldigt mycket politiskt engagemang bland människorna här och många som vill organisera sig och stå upp för jämställdhet och mänskliga rättigheter vilket ju är helt fantastiskt. 
 

get on the airplane, you give me stomach pain. i wish that you were here we would have had a lot to talk about.

 
 jag vet inte när jag började lyssna på belle & sebastian, men jag har gjort det så länge jag kan minnas. alltid älskat dom. så när madeleine smsade mig och berättade att hon hade en biljett över till deras konsert svarade jag självklart JA (efter lite emojis och "oh my!!!!!!!!!!!!!!"). så ikväll åker vi till köpenhamn för att se dom!! peppen är som ni förstår obeskrivlig. 

i need a lover with soul power, and you ain't got no soul power

 
på grund av kyla och ösregn klädde jag mig så varmt jag kunde och i stövlar när vi sprang bort till pildammarna precis när regnet började lätta för att se of montreal igår. så himla fint! massa glada folk + pildammsteatern som är så fin + min stora kärlek bredvid. kan ju knappast bli bättre. kände mig mer indie än jag gjort på flera flera år. härligt! 

of montreal och emmaboda.

första gången jag åkte till emmabodafestivalen var 2007. 2007 var jag så kär i dig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. för feg för att våga ställa krav eller berätta vad jag själv ville följde jag dig än hit, än dit. jag tog alla chanser jag fick att hoppa på ett tåg till malmö för att få spendera några timmar på en fest med dig. jag ville bara vara nära dig (även om jag ibland blev alldeles för dramatisk och åkte hem från dig mitt i natten och sen inte svarade på sms när du frågade vart jag hade tagit vägen). så när du sa att du gärna ville åka till emmabodafestivalen för att titta på ditt favoritband of montreal som spelade där svarade jag helt självklart: det vill jag också, of montreal är också mitt favoritband. fast det var inte sant, jag hade bara hört tre låtar men jag ville ta varenda möjlighet jag kunde för att få vara med dig.
 
några månader senare samma år (efter många turer fram och tillbaka) blev vi tillsammans och jag vet fortfarande inte om jag berättat för dig att jag hittade på det där bara för att jag skulle få dela tält med dig några dagar på en festival i en håla i småland. det är skit samma nu. of montreal började jag gilla på riktigt sen, och idag spelar dom i malmö. jag har inte sett dom sen 2007, så att gå på spelningen med dig ikväll känns nästan lite nervöst och högtidligt. som om jag vore 17 igen och allt jag ville var att få hålla din hand, fast den här gången är jag 24 och delar lägenhet (och tält) med dig sedan länge.
 
 
 

bloggutmaningen: 1. min bästis

 
här är två bilder på när jag och min bästis sandra ligger i gräset i en park i paris nedanför eiffeltornet för några veckor sedan. jag lärde känna sandra när vi började högstadiet och sedan dess har vi umgåtts jämt. så känns det i alla fall. hon finns alltid där och när jag gör saker utan henne känner jag mig halv. att ha en person som sandra värdesätter jag så sjukt högt. jag kan inte ens föreställa mig hur tråkigt livet hade varit utan henne och hur färglös jag hade känt mig. med henne vid min sida känner jag mig oövervinnerlig. jag önskar verkligen att alla får ha sådan vän som jag har i sandra.

bloggutmaningen 2014 heter den här listan, tydligen.

hejhej. snodde blogglista från ida ekw som en slags bloggutmaning under sommaren när det ibland (ofta) tar slut på saker att skriva om. så jag börjar idag. häng på om ni vill!
 
1. Min bästis
2. Min förebild
3. Om jag vann 100 000 kronor skulle jag
4. Jag har aldrig
5. Om jag hade fått ha vilken superkraft jag ville
6. När jag var ett barn såg jag framemot det här med vuxenlivet
7. Min bästa tv-serie
8. Det här lyssnar jag på år 2014
9. De bästa böckerna som jag har läst i år
10. Om jag blev tvungen att äta samma sak varje dag i resten av mitt liv
11. Om mitt jobb var att sätta ihop en säsong av Så Mycket Bättre skulle jag ha valt de här artisterna
12. Det här är jag rädd för
13. Om jag skulle flytta till ett annat land skulle det bli
14. Om jag blev tvungen att välja ett annat jobb skulle jag välja
15. Min drömsemester
16. Den här frågan tycker jag är kanske allra viktigast i valet
17. Om 10 år
18.  Min 18-årsdag
19. Min önskelista
 
+ en valfri som en läsare måste önska. så nu måste ni önska annars blir det jättepinsamt för mig!!!! 

dagens tips

 
förra veckan lyssnade jag på P3 dokumentär om branden på sankt sigfrids sjukhus. det handlar om en brand som uppstår inne på en låst, rättspsykiatrisk avdelning i växjö, där unga tjejer med ätstörningar och självskadebeteende vårdas tillsammans med dömda kriminella eftersom det bedöms att tjejerna inte kan tas om hand av den vanliga psykiatrin. jag vet inte hur mycket ni känner till om det här, men jag har mött och känner flera som arbetar hårt för att stoppa vårdenheterna från att fortsätta skicka patienter med ätstörningar och/eller självskadebeteende till rättspsyk. har en inte blivit dömd för något brott ska en inte skickas till rättspsyk, så enkelt är det. ändå görs det fortfarande, trots att till exempel region skåne lovat att sluta göra det. det är landstingens förbannade skyldighet att utbilda personal och lägga resurser på att kunna ta hand om de självskadande patienterna på de rätta vårdenheterna och inte skicka iväg dem till inrättningar av fängelsekaraktär. det här gör mig så upprörd att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
 
dokumentären handlar om branden som uppstod till följd av att en person, som tidigare var dömd för mordbrand, startade en brand inne på rättspsyk och på grund av bristande brandsäkerhetsrutiner dog två unga kvinnor i branden, varav en var en 16-årig tjej som var på rättspsyk på grund av sitt självskadebeteende. jag grät när jag lyssnade på programmet och blev väldigt berörd, trots att jag kände till det sedan tidigare (läs t.ex. slutstation rättspsyk). jag känner väldigt starkt för det här, den sjuka värld vi lever i där pengar är det som avgör och spelar roll istället för behov och rättighet att få den vård en behöver. att antalet platser inom vården bestäms utifrån storleken på en lokal och inte utifrån hur många som står i kö i väntan på att få vård. det är ju i grunden en politisk fråga och det gör mig så förbannad. jag känner så väldigt starkt att jag måste göra någonting.
 
lyssna på dokumentären här.

snodde en sommarlista.

hur ser dina planer ut för sommaren? 
jag ska jobba inom socialtjänsten med ekonomiskt bistånd i åtta veckor med start i början av juli, på samma ställe som jag hade min praktik i höstas och jobbat extra under våren. utöver det ska jag försöka hinna med så mycket som möjligt fram tills jag börjar jobba, lyssna på sommarprat, läsa, sitta på uteserveringar och hänga med mina favoriter. sommaren är ju himla bra men det är också mycket ångest för mig för det är alltid förknippat med hemskt mycket jobb och ont om pengar. men den här sommaren klarar jag allt för jag tänker bara på att det är min sista sommar med sommarjobb. herregud! 
 
vilken är din bästa sommarfrukost? 
jag är ju en person som gillar att äta samma saker så det blir som vanligt kaffe, mackor och så färska bär om jag lyckas ha det hemma. 

bästa sommarlåten?
titiyo - drottningen är tillbaka.

ska du åka på någon festival i sommar?
tyvärr inte. jag tror att jag har blivit för gammal? i alla fall för campingfestivaler. men såklart blir det malmöfestivalen, kommer aldrig tröttna på den.

vad vill du helst grilla? 
jag grillar ju så extremt sällan, men när det väl blir av brukar det bli veggieburgare eller sojakorv. är det riktigt lyxigt blir det grönsaksspett, men det händer ca aldrig.

vad dricker du i sommar? 
öl, iskaffe och vatten.

vilket är ditt favoritplagg för sommaren? 
klänning/kjol/shorts utan strumpbyxor.

vad ska du läsa i sommar? 
är väldigt dålig på att hitta tid/tillfälle att läsa, men jag har precis köpt nina åkestams bok "meningen med hela skiten" så den vill jag läsa ut! 

bästa parken?
folkets park och pildammsparken.

bästa badstället? 
alltså jag hatar att bada. det är FÖR kallt, jag klarar inte av det. så jag badar väldigt sällan och tycker att det är ganska plågsamt att göra det. men jag kan tänka mig att vara på ribersborgsstranden och hålla mina kompisar sällskap medan dom badar.
 
 
listan och bilderna är snodda av sandra.

140623

 
måndag! herregud alltså denna helgen. den har gått åt till absolut ingenting pga *extrem tröttma* efter midsommarafton. så här är lite bortglömda bilder från veckan som plåster på såren. en ny kjol från paris, en ny klänning frå beyond retros rea som kostade 100(!!!!!!) kr som jag hade på mig i onsdags när jag och sandra firade hennes födelsedag, några svanar i pildammsparken som höll mig sällskap när jag sprang och så en lyxfrukost framför sista avsnittet av orange is the new black (HUR BRA SÄSONG?). men. nu är det ny vecka och jag är ledig i prick två veckor till innan jag börjar jobba. härligt.

en midsommarnattsdröm.

i fredags var det midsommarafton och alltså dags att knyta en blomsterkrans till lilla huvudet inför kvällens bravader. och efter ca 10 klädbyten och klädpanik som resulterade i att jag satt på golvet inne i klädkammaren och skrek till min kille: JAG HAR INGENTING ATT HA PÅ MIG!!!!! till slut struntade jag i alla somriga klänningar jag hade och tog på mig svart istället. funkar alltid.
 
på eftermiddagen cyklade jag bort till anna som bjöd på bubblig fördrink!
 
sen hjälptes vi alla åt att fixa maten. här är linnea och qu.
 
sommar!
 
här är lille kransen och jag!
 
gott!!!
 
finare sällskap får en leta efter.
 
puss! 
 
jordgubbscheesecake med kladdkaksbotten till efterrätt! jag klagar ej.
 
och sen spelade vi spel, srek, sjöng, dansade och helt plötsligt var klockan kanske 02:00 och det beställdes en taxi till en efterfest och plötsligt var vi där och sen var det ljust ute och vi åkte hem. kommer fortsättningsvis leva efter devisen: nothing good happens after 2 am och stanna hemma nästa gång det vankas efterfest, men innan dess var kvällen underbar. så tacksam över att ha dessa personer i mitt liv. 

sandra.

 
idag fyller min bästa vän i livet, partner in crime och så nära syster en kan komma utan att dela blod, tjugofyra år. sandra - vad tråkigt mitt liv skulle varit utan dig. jag är övertygad om att det inte alls hade blivit lika många resor, picknickar, second hand-fynd och temafester om jag inte hade haft dig, som alltid är så kreativ och påhittig. smart, snäll och vacker. överraskar mig med presenter när jag förtjänar det som minst och mest och inser det livsviktiga i att behöva fira saker. dessutom har vi känt varandra i över tio år och inte tröttnat än. jag är så tacksam. förra året firade vi dig en vanlig tisdag i rörsjöparken med cava och pannkakstårta. som sig bör. i år blir det bio, middag och vin. som sig bör. tack för att jag får ha dig i mitt liv! 

sen börjar du gå medan mina ögon letar efter vad dina ögon vill.

 
igår. hade på mig min nya randiga tröja från paris på jobbet (höjden av hur fransk en kan känna sig utan att vara det), nymålade naglar och en i övrigt väldigt stressig dag på jobbet där jag satt och stirrade in i datorn i princip hela arbetsdagen. måste bli bättre på att ta pauser fastän det är mycket att göra. annars fungerar inte hjärnan. kom hem, lagade mat och för att koppla av la jag mig i badet och började läsa nina åkestams bok meningen med hela skiten. bara läst 19 sidor men älskar den redan. sen hängde jag upp mina nya färgglada kjolar som jag också köpte i paris och så satt jag och min kille i soffan och drack varsin öl, han med sin dator på magen och jag med min dator på magen. kanske låter sorgligt men det är nog det tryggaste jag vet. finns ingen person jag hellre ligger tyst bredvid. själv, men ändå tillsammans. 

ORANGE IS THE NEW BLACK.

 
hittade ett test på hanapees blogg där en kan se vilken karaktär i OITNB en är mest lik. det är väl inte direkt någon som är förvånad över att jag blev piper?! det gör mig både lugn och samtidigt lite sur för att jag är så förutsägbar. å andra sidan gillar jag ju att vara jag, och kanske inte ska lägga så mycket energi på att filosofera över ett test på nätet baserat på en tv-serie. hehe. gör testet här

dagens tips

i icas tidning buffé (som är en av de bästa tidningarna jag vet typ) (alltså hur gammal är jag??) hittade jag det här receptet för en sjukt god lingonsmoothie:
 
1 dl frysta lingon
1 banan
1 dl mjölk/havredryck/yoghurt 
kanel
 
 
vsg för mkt gott tips!!

tuesday, wednesday break my heart.

god morgon! uppe med tuppen idag pga ska jobba och börjar kl åtta. jag kommer ju gå upp halv sju i åtta veckor när jag väl börjar sommarjobba på riktigt så det är väl bara till att vänja sig. men det är helt ok. jag tycker faktiskt att det ska bli kul att jobba + längtar lite för när jag jobbar känner jag mig så viktig. jag är ju viktig alltid men när jag jobbar känns det lite extra bra. mycket bra yrke jag valt alltså. nåväl! 
 
 

kom, låt oss skriva nästa kapitel i vår historia.

hjärtat. det är inte ditt fel att vi lever i en fucked up värld. det är inte ditt fel att du känner skam eller tar på dig skuld för saker som egentligen inte har med dig att göra. det är inte ditt fel att det ibland är svårt att säga nej. det är inte ditt fel att vi lever i en värld som tillåter andra människor att behandla dig hur fan dom vill, som tar sig rättigheter dom inte har och behandlar dig orättvist bara för att du är tjej. det är inte ditt fel. det är inte ditt fel att du känner dig tjock, att du känner att du inte kan ha på dig vad du vill eller att du känner att du måste träna för att vara värd att äta saker. det är inte ditt fel att andra inte lyssnar eller ser. det är inte ditt fel att du måste skrika för att bli hörd. det är inte ditt fel att du inte orkar vara stark eller slåss för saker som borde vara självklara. det är inte ditt fel. det är den här världen, det här samhället som gör det så fruktansvärt jobbigt att bara finnas till som människa ibland. som gör att få saker känns lätta och självklara och som gör att en måste skrika högt, orka slåss och alltid stå upp för sig själv om en ska klara sig i den här sjuka världen. det är inte konstigt att en inte alltid orkar kämpa och bara känner för att ge upp ibland. det är inte ditt fel.

det har varit ett krig.

som ni vet har jag precis skrivit en c-uppsats. förra veckan blev den godkänd och publicerad på nätet. jag är så himla stolt över den och min egen insats under arbetet med uppsatsen. jag har skrivit om föräldrars upplevelser av att ha ett barn med ätstörningar och analyserat det utifrån en teori om att personer intar olika roller och anpassar sig utifrån vilka förväntningar en har på sig som person. om ni har lust att läsa den kan ni göra det här.
 

PARIS DAG 4

sista dagen i paris började med att vi åkte till montmartre. 
 
där är tusentals turister och tusentals försäljare, vilket är jobbigt, men jag tycker att det är så himla fint där så jag ville åka dit ändå. 
 
vi kollade i lite butiker. 
 
och njöt av utsikten. 
 
sen gick vi upp för alla trapporna till sacre coeur.
 
sen var vi tvungna att vila lite för det var hemskt varmt och ganska jobbigt att gå i små trappor.
 
men det var det värt för att se allt det här fina. och så gick vi in i kyrkan också och tittade och svalkade oss. 
 
ja ni ser ju. fantastiskt. sen hoppade vi på metron och åkte till...
 
...ladurée!! 
 
vi tänkte nämligen att det var lämpligt att avsluta resan med en lyxfika. känns lite som att en är med i marie antoinette när en beställer in två kannor te och en gigantisk macaron med roscreme och hallon som egentligen är lite för dyr.
 
sen åkte vi tillbaka till hotellet och hämtade våra väskor, åkte till flygplatsen och flög hem. jag fick panik på flyget och började gråta pga dödsångest, men annars var allt fint. en helt underbar resa SOM VANLIGT med några fantastiska dagar tillsammans med min bästa vän i hela världen i den finaste staden jag vet. längtar redan till nästa gång vi åker igen. så mycket kärlek.

140616

måndag! och äntligen en mer eller mindre normal vecka. eller ja, normal och normal. det är ju inget bra ord. det finns inget normalt. men det är en annan diskussion. idag ska jag fixa lite grejer och jobba med frisk & fri, och imorgon ska jag jobba på mitt andra jobb. jag börjar egentligen inte sommarjobba på riktigt förrän den 7 juli så jag är ledig fram till dess! vilken lyx!! men eftersom jag är en rastlös själ som är dålig på att vara ledig länge tänkte jag att jag lika gärna kunde hoppa in och jobba eftersom de behövde hjälp. annars i veckan ska jag fira sandras födelsedag och så är det ju midsommar! bästa högtiden. 
 
lyckan i att se en liten, liten blomma på ens jordgubbsplanta. skrek rakt ut! 

PARIS DAG 3

tredje dagen i paris började med att vi åkte till parc de belleville.
 
om en går upp för en massa trappor kommer en till en slags utkiksplats som vi hade siktat in oss på.
 
väldigt härligt! dock var det extremt varmt och inte så mycket annat att göra än att titta på utsikten så vi blev ganska snabbt uttråkade. 
 
väldigt fint dock.
 
bonjour!
 
sen åkte vi vidare mot ett nytt mål. 
 
smög in på en bakgård pga vi visste inte riktigt vart vi skulle. 
 
hamnade på ett superkonstigt galleri/museum/utställning med extremt fin inredning och gröna växter i hela taket. 
 
där skulle vi äta lunch, men eftersom de bara hade en rätt vilken var kebab, som vi inte äter, fick vi äta potatis och sallad i bröd. japp. konstigaste lunchen jag ätit någonsin tror jag. åt snabbt och gick ut och drack kaffe i solen istället.
 
sen åkte vi vidare till hôtel de ville för att shoppa second hand.
 
vi gick till hippy market, free'p'star och kiloshop som alla ligger typ bredvid varandra. jag köpte en adidas-zipper, en randig tröja och en kjol. sen åkte vi vidare mot vårt hotell och på vägen hittade vi en helt sjukt bra second hand-butik där jag köpte två plisserade kjolar för 8 euro styck. kommer ej ihåg vad den hette men låg i slutet/början av boulevard de magenta, i närheten av place de la république. 
 
när vi varit hemma och vilat en stund gick vi ut för att äta middag på ave maria. så extremt god mat. 
 
vi råkade komma när det fortfarande var happy hour så det blev logiskt då att vi skulle köpa mojitos för en billig slant i väntan på maten.
 
denna bruden alltså!! 
 
och sen kom vår mat som inte ser mycket ut för världen här men som var så extremt god. någon slags indisk gryta med bulgur och massa sallad. och världens godaste melon. efter det + lite vin gick vi vidare till en bar som heter le kitch där vi satt någon timme till innan vi ramlade hem och somnade. extremt bra dag!  

i am that fire burning desperately but you're controlling me. release me.

 
herregud vilken dag igår. vi skulle som sagt sjunga på nordiskt forum och trots att jag vet att arenan är gigantisk och att det väntades komma hundratals personer till nordiskt forum hade jag nog inte riktigt fattat hur stort det var förrän vi väl kom dit. gigantiskt! och så mycket folk! det var typ en av de roligaste sakerna jag gjort på riktigt länge. det var en extem adrenalinkick som jag absolut inte förväntat mig. men det blev liksom hundra gånger större och bättre allting av att det var just ett feministiskt forum, kärleken och inspirationen som fanns där hos alla människor gjorde alting så mycket bättre. gåshud, tårar och stående ovationer. jag kände mig stark efteråt, styrkt. 

och känslan när en är med på flera bilder under hashtaggen #nf2014 och ser hur många som skrivit fina ord om en plus hittar denna bilden på lina thomsgårds instagram: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. vilken lycka.
 

PARIS DAG 2

på tisdagen i paris vaknade vi upp till ösregn. inget att göra åt saken tänkte vi och gick till metron.
 
vi hade planerat att gå i två butiker som vi spanat in tidigare, och när vi åkte dit slutade det regna en liten stund. vilken lycka! tyvärr började det dock ösregna sen igen, så jag vågade inte ta upp kameran ur väskan. 
 
efter några stopp i affärer skyndade vi bort till café pinson där vi planerat att äta lunch. det är ett ekologiskt café med massa vegetarisk mat. underbart med andra ord! 
 
det blev ju inte direkt sämre av att inredningen var sjukt snygg och väldigt trevlig personal. 
 
vi åt varsin risotto med squash som var väldigt god, och så bestämde vi oss för att det fick bli en vinlunch för att kompensera det dåliga vädret.
 
glad!
 
glad! 
 
sen åkte vi till en annan affär som var fullproppad med pasteller, det tackar en ju inte nej till direkt. 
 
regnvåta gator. 
 
på grund av regn utan dess like fick det bli ännu ett vinstopp på en uteservering med tak. inget annat att göra, resonerade vi.
 
vi hade tidigare bestämt oss för att vi skulle åka till en blomstermarknad vid seine, och i ett försök att följa vår plan trotsade vi regnet och åkte dit.
 
det var väldigt fint, men på grund av vädret blev allt lite omständigt och blött så vi bestämde oss för att åka hem och vila istället.
 
köpte med oss en tartelett som vi åt i sängen.
 
och lite senare bestämde vi oss för att göra ett nytt försök i att äta på vår favvorestaurang mezzomezzo med godaste pizzan i världen. tror jag. och till vår stora lycka hade den öppet den här dagen! tjoho! herregud, så otroligt gott. 
 
när vi ätit upp var det fortfarande ljus och soligt ute så vi bestämde oss för att ha picknick vid saint-martin-kanalen.
 
vin och jordgubbar och kortspel och en vän, det är allt en behöver i livet. 
 
som ni ser var det helt underbart. vi satt där en lång stund och pratade och spelade spel och blev misstagna för att vara äkta parisiennes. det var i alla fall vad vi valde att tro när folk kom fram och frågade oss saker på franska.
 
sen sa vi hejdå till denna utsikten och gick hem. lyckliga.

vega.

hej! idag är jag iväg och sjunger på nordiskt forum hela dagen. allting från konferensen livesänds (alltså extremt många bra föreläsningar) och så även när vi sjunger. kl 10:00, 11:30, 13:00 och 14:30 kan en alltså se vegakören live!! på den här länken (välj "arenan"). kul kul kul! tänk att jag kommer stå på samma scen och sjunga som typ lars winnerbäck gjorde i höstas när jag var där och kollade på honom. och om mindre än ett år åker jag med kören till japan. inte som att det är tråkigt att vara med i vegakören direkt! 
 
 

PARIS DAG 1

i måndags klev jag upp vid sex på morgonen för att åka tåg till hyllie, tågbuss till kastrup (pga tågstrejk mellan malmö och köpenhamn) och flyg till paris. phu! det var en lång resa.
 
men efter tåg och metro i paris kom vi fram till vårt hotell i marais, köpte med oss en baguett på vägen och checkade in. kom upp till rummet och insåg att vi hade fått ett rum med balkong!!! skrek rakt ut.
 
vi klagade inte direkt. 
 
satte oss på balkongen direkt och åt och spanade in hos fransoserna mitt emot. 
 
här har ni två glada skitar! vi bytte om och åkte sen ut på äventyr.
 
till eiffeltornet! 
 
var tvungen att ta lite turistbilder såklart.
 
sandra. <3
 
men äventyret var inte bara att åka och titta på eiffeltornet, utan vi hade nämligen bestämt oss för att göra slag i saken och åka UPP i tornet! det måste en tydligen. så vi stod i kö i ca 45 minuter, och när vi kom fram meddelade dom att översta våningen var avstängd, så en fick bara åka till hälften. ok sa vi och tog hissen upp.
 
och TUR var det väl att toppen var avstängd för att stanna på mitten räckte gott och väl. ni ser ju själva hur högt upp det var!!!!!! jag var lite, lite rädd, men herregud vilken fin utsikt.
 
vita byggnader så långt ögat kan nå. så himla vackert. 
 
tittade upp. fick SVINDEL. 
 
här är jag, hejhej. 
 
jag rekommenderar er starkt att åka upp i eiffeltornet om ni inte gjort det. en mycket härlig stund var det där på mitten. 
 
när vi åkte ner igen var vi så trötta i benen att vi var tvungna att sätta oss ner i gräset och vila lite. 
 
ganska så härligt som ni ser. 
 
sen åkte vi tillbaka till marias där vi skulle äta på vår favoritrestaurang, men till vår stora besvikelse hade dom stängt just den här dagen! oj vad ledsna vi blev. så pass ledsna att inga andra restauranger verkade bra nog, så vi fick helt enkelt gå till en mataffär och köpa med oss precis allt vi var sugna på och åka hem och ha picknick på balkongen istället. så det gjorde vi och drack bubbel och spelade kort tills kvällen blev midnatt och vi gick och la oss. och det var den första dagen i paris! 

bonjour!

 
nu är jag hemma i malmö igen efter fyra dagar i paris. det har varit underbart! som ni förstår kommer jag bildbomba den här bloggen med bilder från resan de senaste dagarna, så det får ni ha överseende med. idag har jag fixat med lite grejer här hemma som jag behövde ta tag i, hämtat ut paket på posten och ätit finlunch med min kille för att fira att min uppsats nu är godkäns och publicerad på nätet + att han har semester. ljuvligt! ska gå och lägga min supertidigt ikväll eftersom jag ska upp tidigt imorgon och sjunga på nordiskt forum med min kör. vi har soundcheck halv åtta på morgonen(!) och kommer va igång hela dagen, så det blir nog en lång dag. med vår största publik hittills, på ett sjukt viktigt och bra evenemang. går att följa live också på hemsidan om någon är intresserad och inte befinner sig i malmö. det var det så länge, hej med er! 

PARIS.

 
bonjour! idag åker jag och sandra till paris. så mycket jag ser fram emot det här alltså, herregud! ska bara övervinna min flygrädsla först så blir det säkert bra. på grund av att den senaste tiden varit så hektisk har jag helt enkelt inte tidsinställt några inlägg till er så här kommer det bli tomt några dagar men jag tror ni klarar er va? nu ska jag äta baguetter och dricka rödvin på uteserveringar dagarna i ända. hörs på fredag! 

min lördag.

sommar i malmö! åt frukost igår med vidöppet fönster. och kolla detta: numera växer det sallad i en balkonglåda hos oss så varje dag går jag ut på balkongen och plockar min egenodlade ekologiska sallad! och så lägger jag den på mackan och njuter lite extra av att äta frukost. 
 
vid lunch åkte jag hem till mina föräldrar för att fira min pappas födelsedag! vi åt en massa frukt och satt i ute i solen och njöt.
 
och drack en några koppar kaffe och åt jordgubbstårta.
 
hade en väldigt fin dag i solen innan jag satte mig på tåget tillbaka till malmö igen.
 
och sen var jag hemma i malmö igen och alltid när jag varit borta ett tag och kommer hem så infinner sig världens största lugn. att jag bor här. det känns så jävla rätt.

this is our anthem, stronger without them.

 
vilken dag igår! så konstig och bra på samma gång. på förmiddagen och en tid efter lunch satt jag och fixade kompletteringarna på uppsatsen och sen blev jag helt plötsligt klar! vilken konstig känsla. firade med att lägga en färgbomb i håret, kollade på två avsnitt orange is the new black och gick och handlade godis och förberedde mig för en hemmakväll. men sen ringde telefonen och på sju minuter var jag och min kille utanför dörren och gick ner till häng bar och drack öl med mange och alex. härligt! 
 
idag vaknade jag en och en halv timme innan jag behövde. hallå? jag har ju sommarlov. men nej nej. äter frukost och lyssnar på fredagspodden istället. vid lunch ska jag åka hem till mina föräldrar för att fira min pappas födelsedag tillsammans med min familj. ingen dålig lördagssyssla direkt.

och den ljusnande framtid är vår.

 
i år var det fem år sedan jag tog studenten. fem år! min kille blir alltid lite irriterad såhär års när hela stan blir en enda röra av studenter som skriker, studentflak som åker hundra varv genom stan och bussar som måste köra långsamt, långsamt bakom - men jag älskar det. dom är så himla glada! jag blir så pirrig i magen för deras skull. inte för att studenten direkt var den bästa dagen i mitt liv, långt ifrån, men det är ändå känslan av att ha åstadkommit något. att få fira och bli uppvaktad. göra allt det där en ska göra den dagen. underbart! 

allt brusar bort bland världarna som rulla.

igår hade jag opponering på min c-uppsats och jag var så nervös att jag var tvungen att ta tåget så att jag blev 45 minuter för tidig för att försöka stilla nervositeten. det hjälpte knappast. det gick dock över förväntan och jag fick frågor om det jag visste att jag skulle få frågor om. efter enskilt samtal med examinatorn blev det klart att jag behöver komplettera ett par småsaker innan jag kan lämna in den igen. så himla skönt! komplettering var jag ju redan inställd på att jag skulle få, och att det var saker som jag sannolikt kommer hinna fixa idag känns bara så otroligt skönt. jag var rädd för att jag skulle få sitta dag och natt för att hinna klart till deadline nästa vecka. men jag fixar nog det här. och jag är så jävla stolt över mig själv. 
 
det var en sentimental dag igår. förutom sista dagen i skolan för terminen var hela malmö till bredden fyllt av studenter som åkte runt på studentflak hela eftermiddagen och kvällen. jag fick tårar i ögonen när jag cyklade förbi. dom är högljudda men fruktansvärt glada. jag unnar dom allt. till detta skrev vänner på facebook om skolavslutningar och 50% av inläggen i mitt flöde igår skrevs av folk som tagit examen. som om inte det vore nog läste jag min gamla blogg (igen) där jag hela tiden skriver om sommarlov. hela tiden; avslut, kapitel som avslutas och börjar på ny sida. och då kom jag på det, att det här är mitt sista sommarlov. mitt sista sommarlov! även fast jag inte har haft sommarlov på riktigt på flera, flera år utan jobbat varje sommar och klagat på det och längtat bort, är detta ändå sista sommarlovet med sommarjobb. nästa sommar kommer jag vara yrkesverksam socionom. kanske har jag sådan tur att jag kommer få lite betald semester. det har jag drömt om hela mitt liv - tänk dom som får BETALT för att ha semester. om prick ett halvår är det jag som skriver inlägg om att jag tar examen efter fem år på universitet. 
 

ORANGE IS THE NEW BLACK.

alltså detta att orange is the new black säsong 2 börjar imorgon!!!!!!!!!!!! älskar den serien. älskar att alla avsnitt släpps på samma gång. älskar netflix. nu är frågan: ska jag vänta med att börja kolla på det till en dag/några dagar då jag vet att jag kan kolla alla avsnitt i streck (typ nästa helg)? går det att vänta så länge ens??? återstår att se. 
 

istället för LA sitter du vid köksbordet med mig.

idag är en stor dag! tror jag i alla fall. jag ska ha examinerande seminarium och opponering på min uppsats. så fruktansvärt läskigt men så himla skönt att bara få det gjort så att jag kan bli klar någon gång! förbereder mig på det värsta men hoppas på det bästa. som vanligt. hej! 
 

sommar i p1.

ni som läst den här bloggen ett tag vet kanske hur mycket jag älskar sommar i P1. nästan pinsamt mycket. det händer ofta att jag lyssnar om och om på mina favoriter. men mest spännande är det såklart när de släpper årets sommarpratare! var därför ganska pirrig igår efter lunch när schemat lades ut. och det finns en hel del att se fram emot, till exempel jason diakité, antje jackelén, fredrik wikingsson, edda magnason, navid modiri, linda pira, bea szenfeld och kakan hermansson! det ska bli härligt att lyssna på. men det är också kul att lyssna på sommarprat av personer en inte vet vem det är, som typ överläkaren i psykiatri som jag absolut kommer lyssna på. hur som helst. det blir nog en bra sommar! 
 

utan dig skulle dagens sinnesrörelser bara vara flagor från förr.

 
det är viktigt att fira småsaker tycker jag, ibland mycket viktigare än att fira stora saker. födelsedagar är väl inte superkul egentligen, men att fira att ens bästis skrivit en skitbra tenta och nu har sommarlov kan vara livsviktigt. därför åkte jag och mina leoben hem till sandra genom ett regnigt malmö igår med det somrigaste jag vet - cava, melon, vindruvor och choklad. sen tittade vi på amelie från montmartre och gick en promenad med hunden. lyxig tisdag! 

du säger ingenting, det säger allt.

 
en gång i tiden var jag kär i markus krunegård. säg inte det till min kille. men lite var jag nog det. på hultsfredsfestivalen 2008 eller 2009 SPRANG (på riktigt) jag och filip genom hela festivalområdet för att hinna bort till markus skivsignering, där jag bad honom skriva på min arm. när han skrev maria hjärta markus förstår ni ju att jag DOG. jag berättade någon historia om hans låt "maria och jag" för att han skulle förstå att jag var något annat än ett vanligt fan. fin stund! även om min besatthet lagt sig något tycker jag fortfarande att han gör så fruktansvärt bra musik.
 
en härlig stund blev det alltså denna morgon när jag fick lyssna igenom den nya skivan för första gången! betyg? jävligt bra.

senaste dagarna i bilder.

i torsdags åt jag frukost i sängen. några timmar senare drack jag iskaffe i sängen, efter jag firat min färdiga uppsats med en klänning på beyond retro. 
 
köpte nytt nagellack och målade naglar och tånaglar.
 
pyssel.
 
instagram och plugg.
 
ännu mer pyssel igår och idag ligger jag i soffan och läser tidningen och löser korsord på grund av magont. ikväll ska jag fira sandras sommarlov med bubbel och fransk film! 

äntligen har jag hittat orden, och jag hittar dina händer under bordet.

jag hittade en gammal, gammal blogg som jag hade innan jag startade den här. alltså från 2006-2007. hade tlll och med glömt att den bloggen fanns. det var en resa att läsa igenom alla inläggen jag skrev som sextonåring. hade precis börjat gymnasiet och vantrivdes i min klass. fösta gången jag på riktigt vågat följa mitt hjärta och så blev det så fel. det gör ont att läsa inlägg om hur jag äter lunch ensam och försöker skriva optimistiskt om att jag kanske får några nya vänner snart. snartsnartsnart. jag kände mig så vansinnigt ensam, jag hade glömt bort hur ensam jag kände mig då. hur jobbigt det var att börja gymnasiet ensam i en ny klass där jag inte passade in, och hur jag efter någon månad tog modet till mig och bytade klass. tänk om jag aldrig hade vågat göra det? tänk om min gymnasietid då istället för att vara underbar hade blivit raka motsatsen. i den bloggen skriver jag så privat och personligt att det är som att läsa en dagbok, jag blir nästan generad. att det där har varit jag. jag vet ju att jag alltid varit en tänkare men det känns så otroligt långt bort att jag satt i en pytteliten stad för åtta år sedan och tänkte existentiella tankar om livet och döden, filosoferade kring miljöpåverkan, vad jag ville göra när jag blev stor och vad som egentligen var kärlek och inte. hur mycket jag skulle äta till lunch. hur många par skor jag hade råd att köpa för mitt studiebidrag. hur jag gick runt på fester och var alldeles för vilsen och hur jag rörde mig i kretsar närmare och närmare han som skulle komma att bli min, utan att jag hade någon aning om det då. tänk att jag hittade hem tillslut. 
 
 

paris is always a good idea.

om EN(!!!!) endaste liten vecka hoppar jag och sandra på ett flyg till paris. det är så pirrigt och så mycket längt att jag tror att jag spricker. samtidigt är det så otroligt mycket som måste hända den här veckan innan vi kan åka. jag ska gå upp med min uppsats på seminariet, fixa kompletteringar på några dagar, fira min pappas födelsedag, repa med min kör, och sen måste jag såklart hinna titta på mina två favvofilmer som jag alltid gör innan vi åker till paris för att komma i stämning: moulin rouge och amelie från montmartre! jag skriver "alltid" eftersom detta är tredje året i rad jag och sandra åker till paris i början av juni. jag tror att vi kan ha skapat den mest perfekta traditionen.
 

let's go, vart du vill

min lördag började med långfrukost som vanligt och sen gick jag ut med fredagspodden i lurarna = bästa.
 
gick genom halva stan för att lämna tillbaka lite uppsatsböcker på biblioteket.
 
eftersom jag bor på möllan och där finns allt en behöver är det inte jätteofta jag är i andra delar av stan. men jag älskar, älskar, älskar gamla väster. husen. alltså. mitt hjärta svämmar över av kärlek till dessa kvarter.
 
efter en stund mötte jag upp felicia och anne och sen gick vi runt och tittade i affärer. och så fikade vi på noir! så nära frankrike en kan komma i malmö, tror jag.
 
ljuvligt. noir ligger på engelbrektsgatan 6 för den som är intresserad. 
 
gick runt lite mer i stan, köpte en t-shirt och lite pysselgrejer på panduro.
 
gick hem igen, plattade håret och tog på mig min gamla tröja som är från lana del reys samarbete med h&m. känner mig lite, lite, lite mer som henne i den tröjan. och det är ju alltid bra.
 
pysslade ihop ett armband enligt denna tutorial. det ser lite ut som lakritsremmar men blev ganska fint (och är inte alls så svårt som det verkar i guiden).
 
åkte till affären och köpte nejlikor och cyklade hem till linnea och essie som skulle bjuda på grillat! snacka om att bli bortskämd av sina kompisar alltså. 
 
som om inte grillat vore nog bjöd dom även på drinkar. japp! och fantastisk god mat.
 
och sen satt vi liksom bara kvar ute på innergården i flera timmar tills klockan blev fyra och det började ljusna och jag cyklade hem igen. bra inledning på juni! 
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier