stockholmshelg.

i fredags åkte jag med tåget till stockholm! alltid samma pirriga känsla när tåget börjar närma sig.
 
jag mötte upp sandra medan johanna var på jobbet. vi var extremt pepp! 
 
stockholm alltså. så sjukt vackert.
 
sen gick vi i massa massa affärer. tydligen har jag blivit allergisk mot färg, för allt jag köpte i helgen var visst svart. och även jag. jaja. här inne på & other stories.
 
sen mötte vi upp johanna och åkte hem till henne, åt tacos, tittade på tv och drack lite rödvin i hennes fantastiska "vinglas". härlig dag!
 
i lördags hade jag sovmorgon men vaknade självklart supertidigt som vanligt pga min inre väckarklocka. men efter några timmar var det dags att bege sig till frisk & fris rikskonferens och eftersom det var så fint väder passade jag på att ta en promenad genom halva stan! finns nog få tillfällen jag känner mig så mycket "i nuet" som när jag promenerar med en podcast i öronen i solen.
 
sen hade vi konferens hela lördagen och hela söndagen. så otroligt peppande! vilka fantastiska människor det jobbar i den här föreningen, det är inte klokt vad mycket erfarenhet och kunskap som finns. och de allra flesta gör det mer eller mindre ideellt. en otrolig känsla! 
 
japp och sen var jag glad resten av helgen och hoppade på tåget tillbaka till malmö igår kväll, och var tvungen att skrika till när jag kom hem och såg att träden slagit ut. vår!!!!

mot stockholm!

 
god morgon! snart ska jag bege mig ner till centralstationen och sätta mig på ett tåg till stockholm. så pepp! mestadels ska jag ju jobba, jag ska gå på frisk & fris årliga rikskonferens som jag varit på varje år sen 2010. det är bästa sättet för att få energi, att träffa andra lokalavdelningar i denna fantastiska förening och fylla på med idéer och peppande ord. känner mig alltid otroligt stark efter jag varit på sådana konferenser. när jag inte är på konferens ska jag hänga med jojo, och sandra som spontanköpt tågbiljetter och åkte dit igår! hurra vilken bra helg!

frisk & fri

 
denna torsdag ska jag jobba med frisk & fri, först ett möte nu på eftermiddagen som är ett slags samverkansmöte med andra brukarföreningar i malmö, och ikväll har vi handledning och utbildning tillsammans med volontärerna. härligt! och i helgen ska jag på konferens också, mycket mycket bra. hej!

torsdag.

 
fyra bilder från min förmiddag. gick upp tidigt för att åka till polisen och fixa ett nytt pass, promenerade hem, hämtade ut paket på posten, såg körsbärsblommorna blomma och kom hem och gjorde min bästa smoothie. 

hejhej.

 
här är mitt nya fruktfat. köpt på den ofta bortglömda second hand-butiken öppna hjärtat på friisgatan.

paprika.

alltså lyckan är TOTAL. upptäckte nyss små groddar som sticker upp från jorden i min kruka med paprikafröer!! sjuk känsla. hoppas det blir något ätbart av det också!
 

stocky!

 
på fredag åker jag till stockholm för att jobba och hänga med johanna! längtar så mycket. och förra veckan spontanköpte sandra tågbiljetter så hon kommer också följa med! hur härligt kommer inte det bli då.

kämpa lönetisdag/grå onsdag

 
fy vad det inte känns kul att vakna upp denna gråa onsdag. har tänt mitt finaste doftljus och satt på en kanna kaffe  för att orka med. blä! tur att jag har mycket fint att se fram emot. anledningen till denna tröttma just idag är att det igår vankades en liten öl eller två på golden samt häng bar för att fira just ingenting annat än löning. en ganska bra sak är att jag kan sitta i ett sällskap som igår och nästan svimma av glädje när jag tänker på att min kille är just min. en kan ju tänka sig att jag borde ha vant mig nu såhär sex år senare men det har jag visst inte för hjärtat hoppar till i bröstet nästan hela tiden.

kent.

 
på två(!!!!!) minuter tog biljetterna slut men jag hängde på låset och lyckades få tag i biljetter ändå! vilken lycka.

paris is always a good idea.

 
tänk om en hade varit i paris nu, strosat på de ljumma gatorna och druckit bubbel i en park med sin bästa vän. tur att vi har en årlig tradition att åka dit och kommer göra prick det om ca två och en halv månad! längtar så mycket att det känns som att jag ska gå sönder lite.

bra start.

idag ska jag träffa min handledare till c-uppsatsen för första gången. spännande! det har känts väldigt svårt att jobba på hittills utan feedback från en enda lärare så jag är glad att äntligen få ventilera med någon om arbetet, även fast det samtidigt känns lite läskigt. den här uppsatsen vill jag ju skriva för att jag tycker att det är så himla viktigt. tänk om ingen annan tycker att det är viktigt? nu ska jag ta en kopp kaffe till innan jag hoppar på tåget till lund med en podd i öronen. känns som att det här kommer bli en bra dag. och att dansa balett på måndagskvällar är för övrigt världens bästa start på veckan.
 
 

mer kunskap i skolan?

 
alltså jag mår illa när jag läser det här. betyg för tioåringar? herregud. jag fick betyg för första gången när jag gick i åttan och jag kommer aldrig glömma innan jullovet på höstterminen när vi skulle få våra betyg för första gången. jag var tvungen att gå in på toaletten och låsa in mig och gråta för det var så hemskt. jag var ledsen för att jag inte fått mvg i allt. det är helt sjukt. jag var jätteduktig i skolan men kunde inte känna att jag hade ett värde för att jag inte hade det högsta betyget. det känns som att barn betygsätts överallt ändå, de behöver inte ännu ett betyg eller omdöme som tioåringar. jag älskade att gå i skolan och det var för att jag hade förmånen att få ha närvarande lärare som såg mig, som uppmuntrade mig att skriva texter och spela musik, som såg när jag inte mådde bra och som lyssnade på mig. om en vill ha en starkare arbetskraft och ett rikare och bättre sverige som är bra för människor, som regeringen menar att betyg i åk 4 ska medföra, så behövs inte ännu mer press, krav, konkurrens och saker som går att mäta på skalor. mer kunskap i skolan får en genom att investera i lärare genom att ge högre löner tänker jag.

måndag.

måndag och ny vecka! så konstigt det känns att inte ha massa saker schemalagda i skolan. förra veckan pluggade jag nästan inte alls och då blir jag helt förvirrad och fattar inte vad jag håller på med. jag måste plugga varje dag för att känna att jag gjort något bra måndag-fredag? det är väl det fyra år på universitetet gör med en. en fattar att plugg = väl investerad tid. därför ska jag ta tag i det här denna veckan och schemalägga mig själv, lika bra att förbereda sig eftersom uppsatskursen officiellt börjar NÄSTA VECKA(!!) så det är lika bra att börja redan nu. förra veckan fick jag förresten sommarjobb också, på min gamla praktikplats på socialtjänsten ekonomiskt bistånd där jag extrajobbar nu. sista sommaren med sommarjobb innan jag är färdig socionom? herregud får nästan svindel nu. jaja. hej med er!
 
 

we're so much more than pointless fixtures, instagram pictures

min lördag började med att jag för andra dagen i rad gick ut och sprang (!!!). har hänt ca aldrig. blev en kortare sträcka dock och sen gick jag en power walk runt pildammarna och lyssnade på poddar och plockade kvistar.
 
när jag kom hem fixade jag lite i lägenheten. att byta plats på saker i lägenheten måste ju vara det bästa med att bo stort, känns som att en kan förändra sitt hem lite oftare utan att köpa nya saker.
 
ljusslingan fick flytta från köket till sovrummet.
 
och så lite mer kvistar <3
 
efter några timmar cyklade jag till sandra
 
sandra bjöd på hallondaiquiri = farligt gott. sen snickesnackade vi hela kvällen och vips blev det dans och vips blev klockan halv två och vips cyklade vi till KB och sen var det dans dans dans hela kvällen och så en liten efterfest på det och ramlade hem när det var alldeles ljust ute.

bästa stunden på veckan.

 
jag skriver ju om lördagsförmiddagar så ofta nu att det knappast har något värde i sig att skriva om det igen. men denna studen är den bästa på hela veckan tror jag. jag BEHÖVER de här stunderna för att orka. igår hade jag världens skitmorgon, ja skitdag faktiskt, sovit jättedåligt och allt blev bara dåligt från start. jag var ingen harmonisk människa, hade ångest och var stressad och hade huvudvärk. idag känner jag mig som en ny människa. utsövd, frukost, morgonpasset på radion, två koppar kaffe i solen och inredningsinspiration på pinterest. jag känner mig hel idag.

det är storm i sverige orkaner i skåne, det har stormat i mig det senaste året.

 
alltid när jag har sovmorgon verkar det som att min kropp bara vill vakna tidigare än någonsin. så trots att jag gick och la mig alldeles för sent igår vaknade jag 07:14 idag och kunde inte somna om. sån osis. det var bara att gå upp och eftersom jag skulle ha ett skypemöte kl 10 tänkte jag att jag hade god tid på mig så jag bestämde mig för att gå ut och springa en runda. jag gillar ju att springa ibland men gör det väldigt sporadiskt, vilket leder till att det blir extremt jobbigt när jag väl gör det. men eftersom vi ska springa vårruset i början av maj känns det som att det är dags att börja träna. hur som helst gick jag ut i blåsten och sprang och det kändes till en början bra för jag kände mig stark och glad för att jag är frisk och för att mina ben orkar bära mig varje dag. men sen blev det bara så himla jobbigt och jag gav upp några steg innan målsnöret för jag orkade inte en sekund längre. först blev jag så himla besviken på mig själv för att jag inte orkade mer. men sen tänkte jag att det är ju helt sjukt att tänka så. vem orkar gå ut och bara springa 5 km sådär utan någon träning? ingenting i livet går ju enkelt om en inte övar innan. det är ju sjukt att förvänta sig att en ska prestera på topp utan någon som helst förberedelse innan. nej, jag vägrar klaga eller bli besviken på mig själv. kom hem, tände ljus, satte på två koppar kaffe och åt frukost i lugn och ro innan mitt skypemöte. och det var min stormiga fredagsmorgon.

år 2055.

 
det här var det sjukaste jag sett på länge. året då jag ska gå i pension, och jag har inte ens börjat jobba på riktigt än. herre mig gud! får SVINDEL av att tänka på året 2055?????????????????????????? hjälp.

koppar.

 
min hårfärg finns bara i en enda affär i hela malmö. jag har letat överallt, men den finns BARA på coop extra på värnhem. därför passar jag på när jag har vägarna förbi, som t.ex. när jag jobbar på socialtjänsten för då cyklar jag alltid förbi där, och så köper jag så många paketer det finns på hyllan/så många jag orkar bära. igår blev det fyra stycken, vilket borde rädda min utväxt i alla fall 3-4 månader framöver. OBS hoppas jag inte tipsade någon annan malmö-bo nu som kommer springa till coop och köpa upp deras lager........ :((( vi kan väl vara solidariska med varandra i så fall, så att vi alla kan få tag i moods kopparfärg?

tips

vi i frisk & fri malmö bjuder in till föreläsning i samband med vårt årsmöte den 6 april. om ni inte vill komma för att se mig gå igenom lokalavdelningens verksamhetsberättelse för 2013 så kanske ni vill komma för att lyssna på varför en stark självkänsla är det viktigaste verktyget en kan utrusta sig själv med. anmäl er till malmo@friskfri.se.
 

mornin

 
god morgon! här har ni utsikten från studion där jag dansar balett. otroligt. för övrigt måste den timmen vara den snabbaste på hela veckan. många saker en gör tittar en på klockan ofta för att se om det ska vara över snart. men när jag dansar balett tittar på klockan hela tiden för att se så att det INTE ska vara över snart. hur som helst. idag ska jag jobba på mitt extrajobb inom socialtjänsten. skönt att bryta av plugg med något annat. hej med er!

favorit......

...rum i huset? ja nu bor vi ju i en trea så det är knappast ett hus men okdå. jag säger köket pga jag sitter här jämt vare sig jag pluggar, jobbar, äter eller bara snickelisnackar.
 
...parfym? har under större delen av mitt liv varit parfymlös så jag har bara testat två olika, miss dior cherie som jag hade tidigare och nu roses de chloé från chloé.
 
...månad? jag tror jag måste säga maj. maj inleds med valborg = bästa "högtiden", det är varmt och en är så glad och tacksam, en vet att det inte är långt kvar i skolan och snart sommar och min och sandras traditionsenliga resa till paris i början av juni gör att en går runt och är glad mest hela tin.
 
 
...blomma? hmm. pioner tror jag. men jag älskar nästan alla blommor.
 
...glass? sia gräddglass med chokladsmak!!! upptäckte den i somras och sen dess har jag köpt den VARJE gång jag handlat. har alltså alltid ett paket redo i frysen. smakar på ricko som den är gjord av äkta grädde. KÖP.
 
...bok? läser sällan skönlitterära böcker men en bok jag läser om typ varje sommar är "som vi älskade varandra" av anders paulrud. otroligt fin.
 
...film? ingen :( gillar inte film, kollar bara på serier.
 
...TV-program? äsch inte vet jag. så himla svårt. mitt tv-tittande går väldigt mycket i perioder, i höstas kollade jag på ca allt som gick på tv men nu tittar jag mest på netflix eller svtplay.
 
...musik? "allätare"........... så lamt svar. lyssnar mest på pop/svensk pop/elektroniskt. men kan även uppskatta det som spelas på P3, ibland någon låt i mello, blues och jazz, klassisk musik och hiphop. 
 
...artist/grupp? det går ju inte att välja! men artister/grupper jag lyssnat på i massvis med år och fortfarande älskar är kent, lars winnerbäck, säkert/hello saferide, håkan hellström, belle and sebastian, britta persson och shout out louds.
 
...låt? en låt som en aldrig kan tröttna på är there is a light that never goes out med the smiths.
 
...djur? katt!
 
 
...mat? har ingen favvomat men jag gillar "vanlig" "husmanskost" i vegetarisk form som t.ex. korv stroganoff, korvgryta, lasagne, hamburgare, köttbullar och potatis m.m.
 
...dryck? vatten.
 
...godis? allt utom surt typ!! mest choklad och lakrits.
 
...frukt? bananer (eko såklaaaaart)
 
...krog/restaurang? alltså jag äter ju så sällan på restaurang. vi brukar äta på tusen2 på bergsgatan för där kan en få alla hamburgare på menyn vegetariska. annars är spot på stora nygatan också bra och scaniabaren på bergsgatan. varsågoda.
 
...krydda? krydda??????? salt och peppar har vi i allt så det får jag väl säga dådå.
 
...färg? röd.
 
 
...fordon? cykel! annars tåg.
 
...affär? erikshjälpen i min "hemkommun". det är världens bästa, hittar alltid något där och eftersom det är typ på landet är priserna inte för höga. i mina första lägenheter kom ca alla möbler därifrån och säkert halva min garderob också. i malmö tänker jag att beyond retro kommer bli min nya favvobutik (!!!).
 
...skor? sneakers.
 
listan är snodd av hanapee.

KÄMPA MALMÖ.

i söndags vaknade jag hopplöst tidigt. eller ja, så tidigt som jag vaknar varje dag. men när det är söndag kan en ju hoppas på att sova lite längre i alla fall, men okdå. bara att gå upp. efter fyra koppar kaffe i köket tittade vi på django unchained och sen gick jag och min pojkvän ner till möllan för att demonstrera.
 
och sen gick vi i det största demonstrationståget någonsin. mellan 9 000 och 10 000 personer!!! det var en helt otrolig känsla, mäktigt och härligt. fredligt och helt utan incidenter. en helt fantastisk känsla. 
 
såhär såg det ut på sydsvenskans bilder:
 
underbart.
 

i lördags.

i lördags hade jag inget för mig så jag gick ut på stan för att kika lite i affärer. såg att uteserveringarna på min gata hade byggts ut = vår!! köpte blommor i min favoritaffär bara blommor på friisgatan.
 
kom hem och planterade mina paprikafrön som i maj ska flyttas ut på balkongen! 
 
på åhlens köpte jag världens bästa doftljus och två vinglas.
 
och sen bakade jag kanelbullar och lyssnade på podcasts. resten av kvällen åt jag bullar och tittade på ca allt jag kunde hitta på svtplay.

en gång i tiden.

runt årsskiftet 2010/2011 måste min blogg ha haft sina absoluta glansdagar. jag hade fler läsare än jag någonsin haft varken förr eller senare, och fick ofta kommentarer. men inte bara det, kolla här:
 
jag blev bjuden på veckorevyns blog awards!! detta är min första och enda röda mattan-bild, förmodligen också den sista. det är plågsamt att se, jag är så extremt obekväm och lång. märks att jag helt klart saknar röda mattan-vana. undrar hur många galor jag får gå på som socionom... kanske skulle blivit bloggerska på heltid istället..... minns att jag var väldigt obekväm hela kvällen, visste inte hur jag skulle bete mig. hur kunde en liksom inte nervös och vilja skrika till när blondinbella stod bakom en i garderobskön eller michaela forni gick förbi en i baren. oj oj oj.
 
som om inte det vore nog, dessutom ritade en av er gulliga läsare av mig! hur smickrande är inte det? extremt fin bild dessutom. plus att jag gick på blind date och fikade på med två bloggläsare i stockholm.
 
gala + avritad. those were the days.

life is good for you

 
ni vet ju att jag älskar lördagförmiddagar, särskilt när köket badar i sol och en har ingen tid att passa utan bara kan sitta och dricka kaffe hur länge som helst. och sen kanske en bestämmer sig för att gå ut på stan, köpa blommor, doftljus och bara gå och kolla i second hand-affärer. exakt en sån dag har jag haft idag! och häromdagen var jag ute i min nya fina jacka, gick en promenad i pildammsparken och sen gick hem och fikade i solen på balkongen. äkta livsnjut.

SPRING.

 
om någon eventuellt missat det så är det vår nu, i alla fall i malmö. varje dag sedan i lördags har det varit strålande solsken, och två dagar i rad har jag suttit på balkongen och pluggat i eftermiddagssolen mellan klockan tre och fem. hur underbart!!! jaja, nu är det säkert någon som sitter och tänker att det kan komma en vända med snö igen, och i helgen ska det regna, men det skiter jag i. det är vår nu. jag har gjort en playlist som heter snart vår, det är det ju definitivt nu så här har ni den. hej med er.

C-uppsats

 
idag och imorgon har jag två tomma heldagar att bara ägna åt plugg. jag värdesätter dom dagarna så himla mycket för det är så otroligt stor skillnad på att plugga efter en halvdag i skolan efter en heldag på jobbet. att få en hel dag till att bara vara hemma och plugga. det känns nästan lyxigt! särskilt kul är det just nu eftersom vi håller på med en uppsatsplan som förberedelse inför vår c-uppsats som vi ska börja skriva om typ två veckor. i måndags hämtade jag ut dom här fem böckerna på biblioteket. ni kanske kan gissa vad jag kommer skriva min uppsats om! även fast det känns helt sjukt läskigt att ta sig an en sån här stor uppsats längtar jag samtidigt efter att få gräva mig in i det här ämnet som jag ändå ägnar många dagar åt att fundera över. någon av er som skrivit en kandidatuppsats innan och har något knep eller tips? 

beyond retro till malmö!

 
alltså den här dagen! bara bra överraskningar efter varandra. ATT BEYOND RETRO SKA ÖPPNA I MALMÖ? jag har väntat på det i ca 5 år sedan jag för första gången besökte beyond retro i london 2008 och höll på att svimma. varje gång jag är i stockholm går jag till beyond retro och att de nu ska öppna en butik inte ens en km från min lägenhet......... det är FÖR bra.

la belle epoque

 
mitt favoritband kommer alltid vara kent eftersom dom var en helt otroligt stor del av mitt liv och min identitet under högstadiet. en kan inte överge ett sånt band efter en att en varit med om allt det tillsammans, som jag och kent har. därför blir jag otroligt pirrig när jag tänker på att det kommer ett nytt album och förhoppningsvis en även en turné i sommar kanske? nya singeln finns i alla fall på spotify och jag tycker om den redan efter första lyssningen. 

jag vägrar bli rädd.


 
helgens nazist-attack i malmö har väl knappast undgått någon. för mig blev det en krock att ha haft en helt fantastisk lördag och åttonde mars, fylld av kärlek och hopp, och sedan vakna söndagmorgon och läsa nyheterna om att fyra personer fick föras till sjukhus med skär- och misshandelsskador efter att de attackerats av nazister. i området där jag bor. på samma gata jag cyklat på bara två timmar innan händelsen. i samma område som jag tidigare demonstrerat tillsammans med 1800 andra feminister. jag kände mig förtvivlad och rädd. att personer på väg hem efter en feministisk manifestation utsätts för det här. det är för sjukt för att beskriva. 
 
i söndags eftermiddag samlades runt 1000 personer på möllevångstorget för en manifestation mot rasism. det var en speciell känsla att stå där, på mitt torg under statyn som symboliserar arbetarhistorien, tillsammans med alla de här människorna som vill visa att vi är starkare än dom. en tröst i allt det hopplösa.

1935.

jag får SVINDEL av tanken på att den här tidningen är från 1935. kan ni tänka er???? jag köpte den på en loppis i somras och har glömt bläddra igenom den sen dess. tycker att den både är underbar och skrämmande. härliga husmorstips men lite väl mycket vett och ettikett och hur kvinnor ska vara/bete sig. men alltså. 1935.
 
och en helt annan sak, min sida av väggen på vårt kontor där jag tejpat upp vykort, foto och annat. med rosa tejp såklart. hej.

internationella kvinnodagen II.

föreställ er detta: att vakna en lördagsförmiddag (=bästa stunden på veckan), tassa ut i köket och rummet BADAR I SOLSKEN. 
 
blå himmel så långt ögat kan nå. vilket lugn som infinner sig då. som att allting kommer bli ok.
 
gick och la mig i sängen igen med datorn på magen eftersom jag vaknade alldeles för tidigt som vanligt.
 
gjorde min favvo-smoothie till mellanmål.
 
efter någon timme cyklade jag bort till värnhem och mötte upp min bästa på café grannen.
 
vi skulle nämligen äta deras helgbrunch! kan verkligen rekommendera pga att brunchen mest är som frukost och jag älskar frukost mer än brunch + att det var buffé och efterrätt så detta var alltså perfekt. och så priset: 79 kronor. fantastiskt.
 
alltså vädret. så lycklig en kan bli av lite sol.
 
vid ett cyklade vi bort till folkets park där demonstrationståget skulle avgå efter några tal (som jag råkade börja gråta till, var lite känslig pga för lite sömn och för stora känslor)
 
parken var full av människor! underbar stämning.
 
och tänk er att få spendera kvinnodagen med de här fantastiska kvinnorna: linnea, sandra och anne!
 
dags för en feministisk och antirasistisk politik från vänster.
 
sen avgick demonstrationståget! 
 
hår går vi på min gata och skriker att vi ska krossa sexismen.
 
så sjukt upplyftande känsla att gå i ett sånt här stort tåg, mitt på ens vanliga gator och skrika slagord och vara en del av något större.
 
avslutar med en bild på sanne och emelie som åkt ända från ängelholm för att tåga genom malmö. blev alldeles varm av solen och att skrika mig hes tillsammans med dessa fantastiska människor. vilken ljuvlig dag. och som om inte det vore nog blev jag på kvällen bjuden på middag hos linnea och essie och så tittade vi på finalen i mello. en av de bästa dagarna på länge.

internationella kvinnodagen.

jag kopierar och publicerar igen samma inlägg som jag skrev för exakt ett år sen.
 
 
till alla er som inte kallar er feminister:
jag önskar att alla ni som inte kallar er feminister tar denna dagen till att tänka lite på vår historia och alla de saker vi idag tar för givna.
 
många av de rättigheter vi har idag, har vi för att kvinnor organiserat sig, kämpat och krävt våra rättigheter. rösträtt för kvinnor, till exempel. 1909 valde politikerna (män) att ge alla män rösträtt, innan ens en enda kvinna fick lov att rösta. eftersom männens rösträtt ansågs vara viktigare, skulle det dröja ytterligare tio år innan alla kvinnor fick rösträtt, och det låg många års kämpande bakom beslutet. landsföreningen för kvinnans politiska rösträtt (LKPRP) hade 17.000 medlemmar år 1917 och kämpade i 19 år(!) innan de nådde sitt mål. föreningen var en av de starkaste aktörerna i rösträttsfrågan - inte politikerna. detta är inte ens hundra år sedan. 
 
idag tar vi rösträtten för given, men många accepterar till exempel att män fortfarande tjänar mer än kvinnor för samma arbete, att det inte finns kvinnor på särskilt många poster i styrelser, att kvinnor utsätts för trakasserier eller behöver känna sig rädda i tid och otid. många tycker inte heller att det är ett problem att det finns få kvinnliga programledare på bästa sändningstid eller tycker att det är äckligt md hår på kroppen. därför tänker jag demonstrera idag (läs mer om demonstrationen i malmö här). för det verkar ju som att det krävs att kvinnor går samman och organiserar sig för att skapa politisk förändring för kvinnor. vi måste kämpa för något som egentligen borde vara en självklarhet. 
 
jag tänker på feminism och jämställdhet varje dag, i allt jag läser, skriver och i alla samtal jag hör. jag önskar att fler gjorde samma sak. jag önskar att folk skulle våga kalla sig feminister och inte behöva säga: "jag är för jämställdhet, inte för feminism". jag önskar att folk kunde ägna bara fem minuter åt att läsa på om feministisk teori istället för att tänka på den bild som målats upp av feminism i media. 
 
jag önskar att alla skulle förstå att ALLA människor tjänar på ett jämställt samhälle.
 
till er som inte vill demonstrera idag tycker jag att det minsta ni kan göra är att tänka på alla de fantastiska kvinnor som kämpat för våra rättigheter genom åren. det är nästan arrogant att inte göra det. läs mer om LKPRP och kvinnorna bakom det här. annat ni kan göra:
- killar: gå inte bakom tjejer som går själva på natten/när det är mörkt, gå om och gå framför istället.
- kommentera inte okända människors kroppar och utseende.
- gör bechdeltestet på filmer och upptäck hur förvånansvärt få som passerar (och fundera ett slag över hur många "killfilmer" som ses som allmängiltiga medan "tjejfilmer" oftast bara ses som just filmer för tjejer).
- bli medveten om dina fördomar och bli uppmärksam på hur dessa påverkar dig och hur du tänker om människor.
- fundera över vad det innebär att kvinnor begränsas politiskt, medialt, kroppsligt, på arbetsplatser och i relationer på grund av rädsla för hot, våld och trakasserier.
- kom ihåg att neutralitet leder till osynliggörande och legitimering. säg ifrån och våga ta ställning.

vår.

 
fredag och sju dagar in i mars! känner att det inte fått tillräckligt stor uppmärksamhet på den här blögga: DET ÄR FÖR FAN SNART VÅR!!!!!!!!!!!!!! det känns i luften.

solidaritet.

 
det är helt otroligt vad folk har fördomar och åsikter om bidrag, socialförsäkringssystemen och personerna som uppbär dessa. när jag berättar att jag jobbar extra inom socialtjänstens ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) tycker folk nästan synd om mig. fast jag själv valt att jobba där för att jag trivs med det. folk verkar tro att folk fuskar jämt med bidrag eller att personer som inte anses "förtjänta" av det får bidrag ändå. jag blir så fruktansvärt förbannadoch ledsen. därför är den här nyheten så uppiggande och bra. folk måste sluta ha de här fördomarna för de är uppenbart inte sanna. jag tror att människor i grunden är goda och vill varandra väl och vill göra rätt för sig. med den insällningen tänker jag i alla fall bemöta människor jag möter, både i jobbet och utanför, tills motsatsen är bevisad.

vårrus.

 
som ni vet har jag och sandra skrivit en bucketlist för saker vi vill göra under 2014. en av sakerna på vår lista är att springa vårruset i malmö den 5 maj. vi har aldrig sprungit något "lopp" (eller vad en nu säger??) och löptränar inte särskilt ofta så det ska bli intressant........ nej men vi har valt att se det som inspiration till konditionsträning och en kul grej att se fram emot eftersom vi är ett helt gäng som kommer springa. och tänk när det är den femte maj... då kommer det vara varmt! kan knappt vänta. att göra något en är lite rädd för och aldrig gjort innan gör en stark. därför ser jag fram emot att springa vårruset!
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier