fucking åmål.

 
lyxen i att få börja en tisdagsmorgon med att titta på fucking åmål till ett grupparbete i skolan!! herregud vilken lycka. när jag såg fucking åmål för första gången var jag kanske tio eller elva år. den filmen förändrade mitt liv. efter det bad jag min storebror ladda ner soundtracket till filmen och så brände vi det på en skiva som jag lyssnade på om och om igen. minns hur omvälvande det var att höra broder daniel. att musik kunde låta så, och kännas så mycket. kan typ exakt alla repliker i filmen utantill och har säkert sett den tusen gånger, men tröttnar aldrig.

stockholmshelg.

i fredags åkte jag till stockholm! när jag kom fram fikade jag med marie som flyttat dit från malmö, och när johanna slutat jobba möttes vi upp och sen tittade vi på idol och åt chips! så mysigt. det tyckte även katten.
 
i lördags vaknade jag tidigare än jag behövde (som alltid) och gick och köpte kaffe i solen och hoppade på tunnelbanan till frisk & fris kontor. sen hade vi konferens hela dagen och precis som alltid var det väldigt inspirerande och härligt. att jobba i en ideell förening är verkligen något speciellt. att sitta i ett rum med 16 personer som brinner för precis samma saker som en själv, och som lägger ner inte bara massa obetalda timmar utan även sin själ i arbetet. det är något alldeles särskilt. på kvällen gick jag hem till johanna igen, och så gick vi ut och åt indiskt och drack lite öl.
 
i söndags vaknade jag av att moddy hoppade runt i min säng och sen drack vi massa kaffe och tittade på nyhetsmorgon innan jag åkte hem igen. fin helg! 

kärlekslåtar

såhär känns det i mig när jag lyssnar på lorentz senaste skiva: ÖDJGPI835937JKMGKJDGHSUY38Y5("&)(&#5807MNGWEHG83780709uti395790757397(%/%)==€?""%!!!!!!!!!
 
SÅ. JÄVLA. BRA.

sthlm central.

JÄVLAR vad mycket ångest det är att vara på stockholms centralstation. lika många gånger som jag stått här och nervöst inväntat ett tåg och en person, eller med pirr i magen själv hoppat av tåget här - lika många gånger har jag stått här med en klump i magen av oro och ångest inför att vinka av personer som varit och hälsat på. när jag bodde i stockholm 2010 mådde jag väldigt dåligt, och jag minns särskilt en gång när min pojkvän (som inte riktigt var min pojkvän längre eftersom vi tagit en "paus") varit och hälsat på. i flera dagar hade jag planerat att berätta för honom hur kär jag fortfarande var, att jag bara ville att det skulle bli vi igen. varje dag sköt jag upp det eftersom jag var så rädd för svaret. och så till slut skulle han åka hem till malmö. och vi stod här vid spår 11 på centralstationen och väntade på hans tåg och så sa jag det till slut. det kändes som att hoppa nerför ett stup. han var kär i mig också. och då förstod jag vilket misstag jag gjort, att mitt livs stora kärlek om bara någon minut skulle sätta sig på tåget och jag skulle bli kvar här. jag hade fått låna honom i en vecka och nu skulle jag bli ensam. när tåget åkte iväg kände jag mig halv, avkapad. han var kär i mig och jag i honom och jag hade flyttat 60 mil bort.

FOREVER YOUNG/HALO

 
topp tio finaste saker jag någonsin sett. gör er själva en tjänst och titta på den här så garanterar jag en bra helg.

stocky.

 
godmorgon fredag! här sitter jag nyduschad med en kopp kaffe och poserar lite ledigt framför kameran. om en timme sätter jag mig på tåget till stockholm! jag ska på konferens med frisk & fri och hälsa på kompisar. mycket fint att se fram emot med andra ord! 

torsdag.

torsdag morgon. jag går upp kvart över sju för att jag ska vara på vårdcentralen klockan åtta. det är mörkt och grått. kö på vårdcentralen och jag är oförstående inför alla dom som småpratar med främlingarna i väntrummet. tittar ner i telefonen för att ingen ska börja prata med mig. kommer in till en sköterska som ska ta blodprov, tre rör. känner mig alltid trygg där inne, allt är rent och ordentligt. jag vet att om något skulle hända skulle jag vara i goda händer. älskar vårdcentralen, hade gärna stannat där inne längre. sköterskan säger att jag har bra vener att sticka i och av en konstig anledning blir jag stolt över det: tack, det har jättemånga sagt till mig. är det så? det är en yrkesskada jag har, kan inte sluta kolla på folks vener även privat. jag förstår det. är hemma igen inom en halvtimme, sätter på två koppar kaffe, sätter på radion. äter frukost. tittar på klockan, måste skynda mig. byter om. hinner inte dricka upp den andra koppen, häller över kaffet på en termosmugg. ute är det fortfarande grått. jag går ut, det är kallt. vad ska jag ha på mig för att inte frysa? det börjar småregna. lyssnar på en varg söker sin pod, det är det enda som räddar denna torsdagsmorgon. klockan 09:42 går tåget till lund och en kvart senare är jag framme. dricker kaffe.

dagens tips

 
igår såg jag den här dokumentären om linda pira. herregud! så jävulskt bra. jag grät så mycket, men som min kille sa så betyder just det inte särskilt mycket eftersom jag tydligen gör det till allt. men men. alla måste se detta, oavsett hur mycket eller lite en gillar hiphop.

nu till slutet av oktober.

 
1. bra hårdag.
2. höst i lund.
3. "du har besökt den här sidan många gånger". ops. 
4. exempel på kryptiska lappar jag kan hitta i min väska och bli osäker på vad jag egentligen menar. 100 kr till den som gissar rätt på vad det här syftar på!

en lista som jag snodde av underbaraclara.

jag kan om jag vill, jag vill så jag kan.

jag vill lyssna på senaste avsnittet av hanapees podd men vill också "spara det" tills jag ska ut och springa i morgon.

jag borde uppdatera mitt CV, vilket jag inte gjort på något år, och börja söka jobb (sjukt!!).

jag har lyssnat på hello saferides nya skiva säkert femton gånger den senaste veckan.

jag skulle hemskt gärna vilja ha en nära kompis som är läkare som jag alltid skulle kunna fråga om konstiga sjukdomar som jag tror att jag har.

jag gillar att gå upp mellan klockan halv åtta och åtta, även på helgen (om jag inte varit uppe sent). det är något särskilt med morgnar som jag gillar.

jag älskar att sjunga.

jag måste ladda min telefon minst två gånger per dag för att jag ska ha batteri hela dagen.

jag behöver packa eftersom jag ska åka till stockholm över helgen.

jag får panik av att tänka på rymden.

jag har inte ätit kött på nio år.

jag kan inte ha ögonen öppna under vattnet.

jag vill inte sluta färga mitt hår, men min frisör sa att jag borde överväga det om jag vill ha något hår kvar tillslut.

jag borde inte ha ångest över att jag ska åka till japan en vecka nästa vår, men det har jag.

jag gillar inte tanken på att det bara kommer bli kallare och kallare och att det sen kommer vara kallt ända till typ mars.

jag älskar inte att träffa nya människor, tvärtom gör det mig stressad, nervös och osäker på mig själv.

jag behöver inte oroa mig ens över 80% av det jag oroar mig för dagligen.

everything will be ok in the end. if it's not ok, it's not the end.

okej, enligt meteorologerna var det sommarens sista dag igår, men det är ju helt klart höst i luften och det älskar jag. för solen lyser men luften är klar, liksom krispigare. hösten är bäst. och allra bäst en lördagförmiddag när en har fått sovmorgon och lägenheten badar i sol när en går upp.
 
just den här lördagen skulle jag möta upp min bästa sandrachez madame för att äta frukost. ett ekologiskt café på falsterbogatan.
 
alltså kolla den här frukosten liksom!! kaffe, smoothie, scones, fattiga riddare och grekisk yoghurt med müsli. himmel.
 
helt ok att äta frukost och snickesnacka med den här personen i någon timme.
 
och här är jag, hejhej.
 
efter det gick vi på stan och det KAN ha varit så att vi var inne på beyond retro i närmare en timme. ops.
 
sen skiljdes vi åt och jag gick hem och tog en eftermiddagsöl på balkongen i solen med min pojkvän (och sen blev han tråkig så jag lyssnade på en podd istället, därav lurarna).
 
sen blev jag pysslig så jag satte upp det här fina gallret i hallen som jag fick av sandra i födelsedagspresent!
 
och det här tidningsstället köpte jag på stadsmissionen.
 
i hallen hänger en ny klänning från calypso.
 
och häromdagen fick jag för mig att vända på vårt köksbord. så crazy kan jag vara!
 
det här fruktfatet köpte jag också på stadsmissionen.
 
och sen skulle jag och min kille gå på dejt! vi åt middag på spot, en av mina favoritrestauranger i malmö, men maten var så god så jag glömde fota innan och sen hade vi druckit upp vår öl och mitt sällskap gick ut för att ta en cigarett, så det blev tyvärr en väldigt sorglig bild från en extremt trevlig middag. han gav mig alla sina oliver och så pratade vi om framtiden. sen cyklade vi hem och dukade fram ostbricka och vin och tittade på twin peaks.
 
vilken sjukt bra lördag. jag känner mig så lyckligt lottad och fylld av kärlek och tacksamhet.

högkänslig.

jag är så känslig på morgnarna. det är som att jag saknar filter, som att det inte hunnit byggas upp ännu. det är som att hela jag är öppen och mottaglig för precis allt. jag tittar ut och ser att det regnar och undrar hur jag ska klara mörker, kyla och regn i några månader och påminner mig själv om att jag måste vara stark i det. jag får tårar i ögonen. jag läser i tidningen att F! fick 15,5% i mitt bostadsområde och börjar gråta av lycka över att just jag bor just här. jag känner tacksamhet gentemot min familj och mina nära och kära och tänker att jag borde berätta för dem oftare hur mycket jag älskar dem. jag får dåligt samvete. jag gråter lite till. jag lyssnar på hello saferides nya album och alla känslor i låtarna blir bara som copy-paste i mig. jag känner mig glad och ledsen, energisk och matt, inspirerad och trött på en och samma gång. så kan det vara. en känslokarusell i mig innan klockan ens hunnit bli halv tio en söndagsmorgon.
 

en ovanligt lyckad träningsvecka.

 
jag har alltid haft ett väldigt komplicerat förhållande till träning och att träna. jag har ju dansat i princip hela mitt liv, men från och med tonåren blev det väldigt svårt eftersom jag kände en otroligt jobbig känsla av att om jag inte var bäst så dög jag inte, då var jag inte bra nog. och eftersom jag inte blev bäst var det många timmar jag fick lida igenom på grund av det, ömsom plågad, ömsom glad av att få dansa. och när jag började högstadiet valde jag dumt nog att gå i en idrottsklass, helt enkelt för att jag inte vågade välja musikinriktningen vilket var det jag innerst inne ville. så otroligt sorgligt. samma känsla där av att aldrig vara bra nog. och sen började jag träna av helt fel anledningar, springa flera kilometer i veckan med håkan hellström på högsta volym i ett försök att lindra ångest. sen krashade jag och när jag väl började ta mig upp igen slutade jag att träna helt tvärt eftersom jag inte visste hur jag skulle kunna träna på ett sätt som var bra för mig. och så för något år sedan började jag så smått att träna igen, men har aldrig riktigt känt att jag kommit in i det, inte känt att någon träning förutom dans har varit givande för mig.
 
det jag egentligen skulle säga med det här inlägget var bara kort och gott att jag haft en väldigt bra träningsvecka, vilket är ovanligt för mig. alla tre gånger jag tränat denna veckan har träningen gjort mig lycklig, vilket är en mycket främmande och ovan känsla. men en väldigt fin känsla. sjukt att det ska behöva ta tre och ett halvt år av balettlektioner och ännu fler år av löpning innan min hjärna förstår att det är helt ok att göra så gott en kan, att huvudsaken är att ha roligt och att en inte behöver vara bäst för att duga. i eftermiddags sprang jag min vanliga runda i pildammsparken i ett tjugogradigt septembermalmö och skrattade högt till hanapees otroliga podcast och var nöjd efteråt, inte för att jag slagit något rekord utan för att det typ för första gången gjorde mig lycklig att springa.

texter ur böcker jag läser som jag fotat av någon (ibland oklar) anledning.

det här stör jag mig på så himla mycket. dels är ju uppdelningen i olika familjekonstellationer och dess benämningar irriterande i sig, men jag förstår att en måste göra så ibland för att få fram en pioäng eller betona hur olika familjer kan se ut (men det är störigt att kärnfamiljen alltid är normen och allt annat beskrivs mer eller mindre som avvikande). men det var inte det jag störde mig mest på utan "homosexuella OCH lesbiska". ursäkta mig men va? homosexuell betyder en känslomässig och sexuell dragning till personer av det egna könet, vilket alltså gäller för både män och kvinnor. genom att skriva homosexulla och lesbiska blir det återigen, som alltid, ett särskiljande av kvinnan som något annorlunda.
 
det här är så sjukt intressant. det finns alltså statistiskt stöd för att kvinnors hälsa och liv blir bättre om de i medelåldern bryter upp med/skiljer sig från sin man. och män förlorar mycket på en skilsmässa, om de inte skaffar en ny relation. ett extremt tydligt tecken på varför jämställdhet är viktigt (om en vill leva länge i en relation, i det här fallet).
 
barbar kommer från det grekiska ordet barbaros. okej. oklart varför detta behövde fotas.
 
förvirringen som uppstår när en är samhällsvetare och det i kurslitteratur finns ett kapitel om evolution, naturvetenskap och darwin.........

kyss mig så att nånting händer, slå mig så nånting blöder.

 
okej tydligen är det torsag redan fastän det var måndag nyss. men okej. mycket plugg är det just nu och idag är jag "ledig" och hemma fast jag måste läsa typ tusen sidor om anknytningsteori. men det är väldigt intressant så det är okej. igår blev jag så extremt sugen på pannacotta, så jag gjorde det och så åt vi det framför vår nya favvoserie på svtplay, retro. tips! och så läste jag sköna hem och drömde mig bort. härlig onsdag.

the fox, the hunter and hello saferide.

 
annika norlin/säkert/hello saferide är på riktigt en av de bästa och mest skickliga musiker och textförfattare jag vet. precis ALLTING hon gör blir perfektion enligt mig. alltså förstår ni lyckan i att hon släppt ett nytt album! så jävulskt bra, och lite extra bra just på hösten.

valvaka.

 
här är några (extremt gula????) bilder från vår lilla valvaka i söndags. jag och min pojkvän köpte thaimat för att lyxa till det och så några folkisar såklart, och sen kom qu + hund och gosade och vi hejade ömsom in feminismen, hoppfulla, och ömsom låg vi i soffan och jämrade oss över det mörka resultatet.

ja.

 
ja, vad ska en säga idag? det är svårt att vara glad. jag vaknade med en klump i magen, har drömt om politik och pratat politik hela dagen på jobbet. jag är glad och försöker vara optimistisk eftersom vi fick till ett regeringsskifte och för att F! gick från att vara representerade i en kommun till 13 kommuner. jag försöker hålla mig positiv men idag har det varit svårt. jag försöker vara fortsatt hoppfull. men nu åker jag och dansar balett istället och tänker på annat en stund.

det händer nu.

 
jävlar vad det pirrar i min mage idag! tycker på riktigt att den här dagen är så spännande att jag är helt nervös. let's do this!

den stora djur- och ölhelgen.

 
den här helgen har jag fått göra bland annat två saker jag älskar: klappa djur och dricka öl. vilken helg! i fredags var vi hemma hos anne och pluggade och i pauserna kelade vi med hennes två marsvin!! när vi hade pluggat klart gick vi tilll nyhavn och åt nachos och drack en öl som blev två som blev tre och helt plötsligt hade klockan blivit elva utan att vi märkt någonting. och i lördags skulle jag gå ut med en kompis hund och hon var världens finaste och snällaste och vi gick en lång runda genom pildammsparken = världens mysigaste. och sen i går kväll cyklade vi hem till några kompisar och drack öl och kelade med deras två katter. herregud vilken lyx. och där emellan har jag hunnit klämma in massor av sömn, världens godaste falafel, soffhäng med min favvoperson och F!-ballonger i fönstret mittemot vårt. ingen dålig helg med andra ord!

torsdag

 
men VA redan torsdag okej det gick snabbt. idag ska jag jobba på socialtjänsten som jag gör en gång i veckan. skönt efter att ha pluggat och haft föreläsingar hela veckan. men skit i det nu, på bilden är det en väldigt fin fullmåne över pildammsparken i månadgs kväll, men det gick såklart inte att få med allt detta vackra på en skruttig mobilbild. jaja. 
 
snart helg! 

tack.

 
föreställ er att ni ställer er på en scen och föreläser om något ni kan ganska bra och är säker på och berättar lite om er själva utan anmärkningsvärd ansträning från er sida. och sen kommer folk från publiken fram och tackar för det och säger att ni var modiga och det ni sa var lärorikt. vilken känsla! helt otroligt.

dagens tips

som dom flesta av er vet jobbar jag som regionansvarig i en ideell förening som heter frisk & fri. det innebär mest att jag svarar på extremt mycket mail, skriver rapporter och strukturerar aktiviteter som jag sedan delegerar ut till volontärer. men ibland händer det att jag själv deltar i någon aktivitet och det ska jag göra idag. jag ska tillsammans med en volontär föreläsa på globalen, som är ett samarbete mellan malmö museer, röda korset, rädda barnen och individuell människohjälp(!). inget dåligt sammanhang jag kommer befinna mig i alltså. vi kommer föreläsa om ätstörningar, såklart. föreläsningen är öppen för allmänheten och är gratis om någon har lust att komma förbi.
 

KAOS.

ibland är livet bara såhär: en sitter på ett köksgolv i en och en halv timme och bara stirrar rakt ut i tomma intet och tankarna går på högvarv och en kan inte förmå sig att ställa sig upp och laga mat så en köper hem pizza fast det är tisdag och fastän det inte blir någon matlåda av pizza men det får lösa sig imorgon, för idag behöver en bara klara av att ta sig igenom dagen, kvällen, och om en lyckas med det är bara det bra nog.

för fyra år sedan.

 
2010 måste varit mitt höjdar-år som bloggare. jag hade den här bloggen, såklart, som hade mer läsare än någonsin och som om inte det vore nog bloggade jag på en studenttidning i egenskap av ny student i lund och som om inte DET vore nog bloggade jag också på skånska dagbladet i egenskap av förstagångsväljare och skrev om politik. herregud! vilken superbloggare. nu kan jag knappt hålla liv i en blogg, men men. livet går vidare. och jag har blivit andragångsväljare. så kan livet också vara.

you're gone and i got to stay high all the time to keep you off my mind.

ibland finns det inget lyxigare än att vara "ledig" (OBS alltså ej schemalagd) en måndag, sätta på två koppar kaffe, äta gott bröd istället för havregrynsgröt till frukost och lyssna på morgonpasset i P3 lite för länge. började den här dagen med att ta blodprov på vårdcentralen = mindre trevligt, men nu när jag sitter här i mitt soliga kök känns det hela värt det. men nu ska jag sätta igång och plugga! 
 

förkyld.

ALLTSÅ vad tråkigt det är att vara sjuk. har legat raklång i min soffa sen i fredags och det är ju lite härligt till en böjan men nu är jag riktigt less på det. särskilt jobbigt var det igår. en lördagkväll SKA en liksom sminka sig lite extra, ta på sig något extra fint och ge sig ut i natten. så är det bara. och utanför på vår gata var det fest eftersom midnattsloppet gick förbi oss. blev tårögd av att kolla på alla som hejade på och alla som sprang. bestämde mig för att jag ska springa midnattsloppet nästa år för det verkade så extremt härligt. och en mil klarar jag lätt att lära mig springa på ett år. men fan vad förkyld jag är just nu. tråkigt. 
 
ikväll tittade vi på gravity. trodde jag skulle få extrem dödsångest av att titta på den, men jag klarade mig undan. blev bara lite, lite mer flygrädd. inte för att det behövdes, men det var i alla fall en bra film. nu blir det partiledardebatt! 

feministisk söndag.

härom natten drömde jag en mardröm om att jag tittade på klockan den 14 september och insåg att jag hade GLÖMT att gå och rösta! OBS sant. ångesten som sköljde över mig då, herregud. fick fullständig panik (nu vet ni vad jag funderar på vilket resulterar i sådana drömmar). blotta tanken på att det skulle vara möjligt för mig att glömma att rösta, gjorde att jag idag (trots förkylning) gick iväg och förtidsröstade. för att vara på säkra sidan. jag röstade rosa, och det verkade som att resten av malmö tänkte likadant. fint. på söndag får vi se hur det går!!!
 

den här sommaren.

den här sommaren har varit så himla fin. den började med at jag skrev klart och fick godkänt på min c-uppsats. att jag klarade det... jag är så stolt över mig själv. det var väldigt jobbigt och att jag lyckades är svårt att förstå, men jag klarade det. vilken känsla. jag har firat det flera gånger om, blivit bjuden på grillat och druckit drinkar till sent på natten, varit hos mina föräldrar, druckit massvis med öl, varit fyra dagar i paris, sjungit på nordiskt forum på malmö arena och fick för första gången en adrenalinkick av att stå på scen, antagligen för att arenan var full av feminister som grät, sträckte upp knutna armar i luften och ställde sig upp och jublade när vi sjöng "we're not gonna take it". det var något av det häftigaste jag varit med om. jag har tittat på orange is the new black säsong två, firat midsommar, varit i köpenhamn och tittat på belle & sebastian och dansat på scenen, varit på mitt livs första ansiktsbehandling, gått mer barbent än någonsin tidigare (har ju under många år inte vågat göra det, men blir mer och mer modig för varje år som går), badat i havet två(!!!) gånger (=rekord för mig typ) och tyckt om det på riktigt, dansat, slipat bord, älskat, skrattat, träffat massa fina människor, överlevt en värmebölja, jobbat, hängt på malmöfestivalen och firat min födelsedag.
 
 
vilken sommar hörrni. min ångestnivå är alltid högre på sommaren än på resten av året. jag tror att det är för att en har så mycket tid att tänka, och för mycket tid att tänka är inte alltid hälsosamt för mig. sommaren innebär också alltid ekonomisk stress för mig och det ger mig mycket ångest. dessutom är det jobbigt att en "ska" vara glad på sommaren om en inte är det. men den här sommaren har varit så mycket bättre än de senaste. jag har jobbat massor, och det har varit en stor omställning för mig att jobba "på riktigt" med det jag nästan är utbildad till. det har varit väldigt jobbigt i perioder och jag har tvivlat extremt mycket på mig själv, men det har lett till att jag också börjat våga tro på mig själv i den nya rollen. och trots mycket jobb har jag ändå hunnit med att göra roliga saker, jag har haft tid att fundera på vad jag vill och inte vill och jag känner mig så himla tacksam för det. så tack sommaren! och tack till mig själv som orkade kämpa på. tack.

hejhej.

 
hej från sjukstugan. jajemän, första veckan som 24-åring och första veckan av sista terminen på socionomprogrammet har tydligen resulterat i en förkylning bestående av halsont och huvudvärken från helvetet. jag har typ haft migrän i tre dagar (fast det är ju inte migrän, men det känns nästan så, för det dunkar varje gång jag sätter ner foten i golvet och jag kan inte koncentrera mig på något annat än hur ont det gör och vill börja gråta i tid och otid pga smärta). kuuul. idag eskalerade det dock och jag som skulle plugga var tvungen att acceptera att det inte skulle funka och fick gå och lägga mig i stället. så jag har legat nedbäddad i denna soffa sedan kl två och inte rört mig ur fläcken. tittat på twin peaks, somnat, ätit godis och tittat på arrested development, somnat, ätit middag, tittat på twin peaks, tittat på sex and the city och nu somnar jag snart igen. mycket trevlig fredag.....
 
och jag som längtat efter att börja träna den här veckan. det blev inget med det. nu ska jag bara vila så mycket jag kan så att jag blir frisk. vsg för kul blogginlägg!!!

2007-2014.

något av det bästa med att ha en blogg och att ha bloggat länge är att kunna kolla igenom arkivet. tänk att jag haft denna bloggen i sju år! det är ju nästan en svindlande tanke att tänka på vad som finns nedskrivet här.
 
men jag orkar inte tänka på det just nu, så jag visar istället hur jag sett ut under tiden som den här bloggen har funnits, så här har ni det: jag i början av september 2007-2013:
17 år.
 
18 år.
 
19 år.
 
20 år.
 
21 år.
 
22 år.
 
23 år.

kyss mig så att nånting händer, slå mig så nånting blöder.

 
jag vet att jag tjatar om hösten mycket. det är bara för att hösten är en större nystart för mig än vad nyår är, och början av hösten är alltid väldigt viktig för mig. det är mycket som måste klaffa i mitt huvud. eftersom jag inte har hunnit vara ledig något alls mellan jobbet och skolan den här sommaren/hösten har mitt huvud inte hunnit med riktigt. min själ är inte riktigt i skolan än, som en skulle kunna säga om en lyssnat på det podcastavsnittet av hannah & amanda. jag har inte hunnit landa och känner mig splittrad. 
 
men en sak i taget. min själ kommer nog hitta fram tillslut. idag var jag och klippte mig och det känns så himla bra, som världens mest självklara grej att jag ska ha "kort" hår fast jag haft långt hela mitt liv. jag känner mig ny och det känns helt fantastiskt. och jag älskar att gå till frisören och dricka kaffe och bara fråga alla frågor jag har om hår till en expert. vilken lyx. det kändes så bekvämt att jag till och med tyckte att det verkade rimligt att köpa en hårinpackning för tvåhundra spänn med mig hem. jaja. 

termin sju.

idag börjar jag sista terminen på socionomprogrammet. SISTA TERMINEN!!!!! alltså va? vänta. jag började ju nyss. fastän jag var en liten plutt då och fastän jag har flyttat tre gånger sen dess och bytt frisyr fyra. och nu ska jag läsa kurser på avancerad nivå, börja söka jobb och snart ta examen. herregud. hur ska det här gå? 
 
2011.

balett.

 
idag var det terminsstart för baletten! i våras började jag dansa balett igen efter att ha haft uppehåll på några år och det är så himla roligt. bästa måndagsaktiviteten och bästa träningsformen. jag är så himla nöjd med mitt beslut att börja dansa igen. det gör mig lycklig.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier