2015.

I januari tog jag examen från socionomprogrammet och började jobba heltid på mitt nuvarande jobb. Det var generellt sett en månad av firande med mycket bubbel.
 
I februari var jag med på P3 Nyheter, klippte håret kort, drack mycket vin med Linnea och Sandra och gjorde naglarna på salong för första gången.
 
I mars gick vi på konsert och såg Annika Norlin, demonstrerade på 8 mars, var med i en artikel i Kvällsposten och åkte till Japan(!!!!).
 
I april gjore jag tydligen ingenting utöver det vanliga. Här är en lyxfrukost, men det var väl i princip det hela.
 
Maj var tydligen en händelserik månad. Jag var med i Sydsvenskan och pratade om min tidigare ätstörning. Dessutom var jag på inte mindre än TVÅ bröllop! Mina kompisar Sanne & Emelie gifte sig och så min storebror som gifte sig på ett slott. Förutom det var jag på lyxfrukost, demostrerade på första maj, spenderade många timmar i solen på balkongen och så sprang jag vårruset på (personlig) rekordtid.
 
I juni blev det sommar, jag började gå på utomhusyoga och så var jag med i en paneldiskussion om ätstörningar på Feministisk festival i Malmö. Förutom det hade jag hela tre veckors semester, firade midsommar, åkte till Köpenhamn med min kille, skrev en Malmöguide, gjorde en Österlenroadtrip med Sandra och gick på stor 25-årsfest (på lokal!).
 
Juli började med att jag och Sandra spenderade fyra dagar i ett stekhett Paris (på riktigt, 35 grader varje dag), sedan målade jag om lite hemma, bakade pajer och picklade grönsaker, lyssnade på P3 Dokumentär, badade i havet, gick på inflyttningsfest i ett gigantiskt hus precis vid stranden, åkte till Köpenhamn igen, grillade korv och lärde mig skejta.
 
I augusti hängde jag med massa kompisar och badade inte mindre än TVÅ gånger i det iskalla havet. Förutom det gick vi i Köpenhamns prideparad vilket var en av topp tre saker på hela året tror jag. Som om inte det vore nog var jag på två festivaler, Malmöfestivalen och Popaganda i Stockholm och som pricken över i fyllde jag 25 år på augustis sista dag.
 
September började med att jag hade en stor födelsedagsfest, åt helgfrukost på Systrar & Bröder, såg Nina Persson på Ystad teater vilket var helt fantastiskt, blev bjuden på lyxbrunch på Mossbylund i födelsedagspresent av Sandra och så var vi på dop för en kompis barn.
 
I oktober sprang jag en mil två gånger på samma vecka, första gången i övningssyfte och andra gången under ett lopp. Jag har aldrig sprungit en mil innan så jag är otroligt stolt över mig själv. Vi gick på konsert och såg Annika Norlin vilket var en av de bästa konserterna jag varit på. Hösten kom och träden exploderade i gult och rött, och så bokade jag och Sandra flygbiljetter till vår New York-resa nästa år.
 
I november gjorde jag inget särskilt förutom att drömma om inredning, spelade in skiva med min kör, tränade massor och gick på ansiktsbehandling.
 
 
Och så december. December har flugit förbi medan jag stressat på som en galning. Förutom att jobba massor tittade jag mest på The Affair, gick på julfester och hade julfikor, skrev på kontrakt för nya lägenheten och gick äntligen, till sist, på julledighet.
 
Tack för det hår året, livet. Jag har haft det väldigt fint och lärt mig massor om mig själv. Det är jag så otroligt tacksam för.

NEW YEARS BLOWOUT.

Inte nog med att nyårsafton är festligt i sig och att 20-talsstilen är en av de finaste jag vet. Nej för ikväll ska jag få lov att KOMBINERA de här två superroliga sakerna eftersom jag ska på en nyårsfest med The Great Gatsby-tema! Hur bra kommer inte det bli liksom? Jag har laddat med bästa jazzmusiken, paljettklänningen, huvudsmyckena och en smula dekadens (ehh) och sitter med locktången i högsta hugg. Hurra! 
 

NYÅRSLISTAN 2015.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag har sprungit en mil, varit på Popaganda, haft betald semester, jobbat heltid, gått med i styrelsen i facket på mitt jobb, gått i en Pride-parad, gjort en röntgen av mitt huvud och lämnat blodprov på vårdcentralen mer än tio gånger.

 

Har du några nyårslöften?

Ja, jag ska lova mig själv att sätta mig själv i första hand och göra det som känns bäst för mig utan att tänka på vad andra eventuellt kommer tycka om det.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej.

 

Vilka länder besökte du?

Japan (Tokyo och Yokohama), Frankrike (Paris) och Danmark (Köpenhamn).

 

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?

Jag skulle vilja ha lite mer balans och harmoni och så skulle jag vilja byta ut åtminstone några av alla dessa hemma-helger jag haft mot lite mer festligare helger.

 

Vilka datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

30 maj då min bror gifte sig, fredagen den 13 november eftersom terrorattacken i Paris hände då och 8 december för att det är vår årsdag.

 

Vad var din största framgång 2015?

Att jag varit så modig, att jag vågat säga nej och att jag vågat vara den jag är.

 

Största misstaget?

Att jag inte alltid vågat säga vad jag tycker eller känner utan istället hoppats på att det ska synas på mig alternativt att någon kan läsa mina tankar. Jag har förstått nu att varken det ena eller det andra är en bra strategi utan att det bästa är att bara berätta hur jag känner istället.

 

Bästa köpen?

Min matta, den här fina klänningen, påfågelstolen, lampan från Ikea som hänger i vardagsrummet och min fransväska som jag använt varje dag(!) sen jag köpte den.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra och mat gissar jag.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, alla fina saker som mina nära och kära har sagt till mig som påminner mig om att jag är värdefull.

 

Gjorde någonting dig riktigt ledsen?

Ja.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015?

Lorentz & Sakarias - Molnen (Ni kan inte nå mig). Nelly - Dilemma ft Kelly Rowland, för att vi har haft allsång en hel del till den på jobbet. Lorentz & Sakarias - Nike, för att vi lyssnade på den under hela Popaganda. Hello Saferide - Hey ho, för att hon berättade en sån fin historia om den när vi var på konsert och såg henne. Att den handlar om vänskap och det finns inte så många låtar som handlar om riktigt djup kärlek mellan vänner. 

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. 

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Sagt ifrån, åkt på mer utflykter och dammsugit lite oftare.

 

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Stressat och tänkt på pengar.

 

Blev du kär i år?

Jag blir alltid mer kär i min kille för varje år som går. Blir typ imponerad av oss själva att vi hängt ihop i åtta år och så blir jag liksom lite mer kär bara av den anledningen, för att vi varit med om så mycket tillsammans.

 

Favoritprogram på TV?

Pretty Little Liars, The Affair, Johan Falk, Bron och Veckans brott.

 

Bästa boken du läste i år?

Åh gud jag tror inte att jag läst ut en enda bok i år. Jag har börjat på två, men inte läst klart dem.

 

Största musikaliska upptäckten?

Konstigaste mixen men: Bob hund, Seinabo Sey, Zara Larsson coh Joy. Jag upptäcker nämligen oftast det jag tycker är stort och bra hos musiker på livespelningar, och alla dessa fyra har jag sett live i år och blivit HELT tagen av.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

I år fyllde jag 25 på en måndag. Jag jobbade och så bjöd min kille bjöd ut mig på restaurang på kvällen, det var så fint. Några dagar senare firade vi min födelsedag med en stor fest där 20 personer trycktes in i vårt vardagsrum och så åt vi och dansade hela natten lång. 

 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om jag lärt mig hantera jobbrelaterad stress bättre. Men det är ju omöjligt, eftersom detta är mitt första år där jag jobbat heltid sedan jag slutade plugga. Det finns såklart tusen saker som hade gjort mitt år bättre men jag försöker att inte grubbla så mycket över just det.

 

Vad fick dig att må bra?

Mina vänner, mina kollegor, mina nära. Att jag tränat regelbundet och tagit mig tid att vila. Att jag tackat nej till saker. Att jag ätit många långsamma frukostar med tända ljus och musik. Att jag vågat utmana mig själv och gjort saker jag egentligen inte vågat. Att jag varit modig. Att jag hittat massa fina kläder, nagellack och bra smink.

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2015?

Kanske lite experimentell? Inte på ett exotiskt vis utan mest att jag  ansträngt mig mycket mer än jag brukar. Jag har ju strävat efter att bli en lite mer "lyxigare" variant av bohem både till klädstil och inredningsstil, men jag tycker inte riktigt att jag är där än. Däremot har jag bytt ut nästan hela min sminkrutin och börjat använda örhängen, något jag inte gjort på säkert tio år. Jag har också försökt att börja köpa mer kvalitet än kvantitet, och det är faktiskt roligare än jag förväntat mig. Vill bli ännu mer bohem nästa år.

 

Vem saknade du?

Jag tror inte att jag har saknat någon särskild.

 

Den bästa nya personen du träffade?

Mina kollegor, de är ljuvliga hela bunten. 

 

Mest stolt över?

Att jag på något mirakulöst sätt lyckats bli tryggare och säkrare i mig själv trots att det varit ett ganska stormigt år.

 

Högsta önskan just nu?

Att flytta till vår nya lägenhet och att 2016 blir åtminstone lika bra som 2015.

SOFFAN.

 
Om nästan exakt en månad ska vi flytta och ett litet dilemma som vi inte löst ännu är det här med soffan. Vi ska nämligen sälja den vi har nu och köpa en ny, men problemet är att jag gått och förälskat mig i Ikeas gröna Stockholmssoffa i sammet. Det är ett problem eftersom jag tycker att det är lite för mycket pengar för att lägga på en soffa just nu. Särskilt eftersom jag så ofta spiller och skulle hata mig själv om jag förstörde den.
 
Jag har sökt med ljus och lykta genom hela internetz på jakt efter en annan grön soffa, men det verkar inte finnas någonstans bortsett från gamla gröna slitna skinnsoffor på blocket. Så nu får jag tänka om. Antagligen blir det en grå soffa. Tråkigt. Eftersom grönt är så skönt. 
 
Tycker för övrigt det är väldigt svårt att köpa såhär stora möbler som potentiellt sett kan DEFINIERA ett helt rum. När en googlar på hur en ska inreda vardagsrum så är det ju soffan som är själva grejen. Och att en inte ska möblera längs väggarna samt att det är viktigt med mycket belysning. Men det är väl det. Säg till om ni hittar en fin grön soffa. Jag tar den direkt.

BRITA ZACKARI OM STIL OCH KLÄDER.

Brita Zackari är en av mina favvobloggare och stil och kläder är ett av mina favvoämnen, så en kan ju föreställa sig hur bra det blir när dessa två sammanfaller. Vilket lyckligtvis händer då och då. Till exempel har hon skrivit en hel SERIE om hur en kan tänka kring dresscode på ett juristkontor, här är del ett, del två, del tre och del fyra. Och även om en nu inte råkar jobba på ett juristkontor är det ju intressant ändå om en är en sådan som har kläder på sig då och då. 
 
 
Hon har även skrivit ett helt inlägg om vinterjackor/hur en håller sig varm (men snygg) på vintern.
 
Men mitt favoritinlägg är ändå det här inlägget om hur en hittar "sin" stil. Bästa jag läst på länge. Om det är en sak jag har tagit till mig är det det här med om ett plagg BYGGER stilen eller inte. Det har jag tänkt på ca en gång/dag sedan jag läste inlägget.
 
 
Varsågoda för Brita-bonanza. Bonusmaterial: hur en fyndar smartast på mellandagsrean.

54. Sandra 2.0

 
Nyårspodden! Sandra är sjuk (igen) och vi pratar lite om hur julen har varit. Vi pratar även om vilka löften vi vill ge till oss själva inför det nya året och vilka förhoppningar vi har. Utifrån konceptet my little word delar vi också med oss av vilka ord som ska prägla nästa år. Tack för det här året, våra fantastiska poddlyssnare! Vi hörs 2016 <3

JUL.

 
Några bilder från mitt julfirande förra veckan. Med familjen var det mest katt- och hundmys, god mat, klappar, traditionella julfoton på familjen, skogspromenad och extrema mängder Rocky Road och film. Mysigt! Väl tillbaka i Malmö var det den obligatoriska juldagsfesten och igår åt jag lyxfrukost på Café Kungsgatan med fyra favvisar. Men nu är julen över och det är också ganska skönt. Jag jobbar i mellandagarna och ska ta ner allt julpynt imorgon. Tacohej julen!

GOD JUL.

God jul! Idag åker jag hem till mina föräldrar för att fira jul i två dagar. Ser väldigt mycket fram emot det. Här kommer några bilder från de senaste tre jularna. Jag har tydligen hunnit byta frisyr varje år. Är det inte helt sjukt hur långt hår jag hade innan? Önskar er alla några riktigt härliga dagar oavsett om ni firar jul eller ej. Puss! 
 

KÄRA PAPPA.

 
I senaste avsnittet av podden tipsade Sandra om kortfilmen Kära pappa. En helt fantastisk film som fick mig att börja gråta redan de första sekunderna. Filmen handlar om hur sättet män/killar pratar om kvinnor/tjejer, om hur sexistiska skämt, handlingar och förtryck påverkar kvinnor och skapar en kultur där kvinnor objektifieras från tonåren och uppåt. Om hur viktigt det är att säga ifrån och inte tillåta sådant som bidrar till att det ses som okej att dra våldtäktsskämt eller ta någon på rumpan. Om hur män behöver ta ansvar så att det faktum att en är kvinna inte ska bli det mest farliga en person kan vara med om. Se filmen här.

53. Jag har mått dåligt i höst

 
Avsnitt 53 handlar om julstressen och att december bara har stressats förbi, och Sandra som får en idé om att skicka gott nytt år-kort istället för julkort. Om hur en punktering på cykeln kan få en att hata sig själv. Sandra berättar om hur dåligt hon mått det senaste halvåret och hur hon ska få det att vända. Och så är veckans tips tillfälligt tillbaka! Jag tipsar om en dokumentär om mode och Sandra om en kortfilm om vilket ansvar män har för hur de pratar om kvinnor. Vi önskar er en härlig vecka, hur ni än firar eller inte firar. Vi älskar er!

the best way to touch your heart is to make an ass of myself.

 
Några bilder från min helg. Mest har jag legat ner och tittat upp i taket. Men jag har också ätit frukost framför julkalendern, gått på stan, bakat julgodis, gjort yoga i vardagsrummet framför Yoga by Candace och tittat på det fina mönstret som lampan bildar i taket. Och så har jag legat nernäddad i sängen och spelat in podd med Sandra. Hur mysigt som helst.

ATT BO I HYRESRÄTT.

Ibland kan jag sätta en viss stolthet i att bo i en hyresrätt. I min omgivning äger de flesta sin lägenhet, delvis eftersom det är så svårt att få en hyresrätt. Personligen tycker jag att det är svårare att köpa en bostadsrätt än att få en hyresrätt, men det kanske bara är jag. För att få en hyresrätt behöver en stå i kö, kanske betala en lägre årsavgift och ibland ringa några hyresvärdar och vara ihärdig. Sen är det bara att vänta. Att köpa en bostad verkar mycket läskigare och jobbigare tycker jag. Hur som helst. Bortsett från att äga och att det går att göra en eventuell vinst på att framöver sälja lägenheten är ju andra fördelar med en bostadsrätt att en får måla om och bygga om så mycket en vill (nästan).
 
Men grejen är att en får göra om väldigt mycket i sin hyresrätt också. Mer än en tror! Titta på detta, från Hem & Hyra, till exempel:
 
Vad sägs om att kakla om, eller måla över kaklet som jag också lärt mig att en kan göra, byta skåpsluckor, byta ut handfat eller tapetsera? Det enda du i princip inte får göra är att riva väggar, bygga bastu eller riva fast inredning.
 
Den här artikeln kommer från DN och handlar om en person som kaklade om hela badrummet och satte in ett hundra år gammalt handfat där hyresvärden sedan ville riva ut det för att åtgärda ett fuktproblem. Hyresgästen fick rätt och behövde inte riva ut badrummet. Hyresvärden får inte heller höja hyran för att hyresgästen gjort förbättringar som höjt standarden på lägenheten. Hurra! 
 
Slutsats: Ja, jag kan välja att se det som att jag kastar pengar i sjön när jag själv bekostar renovering/fix av en lägenhet där jag inte kommer "få pengarna tillbaka" eftersom jag inte kommer sälja lägenheten och eventuellt göra en vinst. Det är sant. Men nu bor jag inte i en bostadsrätt. Jag bor i en hyresrätt och förtjänar också att bo fint. Och om jag planerar att bo kvar i väntan på bättre tider i åtminstone två år, anser jag att det är väl värt pengarna och besväret eftersom jag kommer få en finare lägenhet vilket gör att jag trivs bättre i mitt hem. Och TRIVSEL går inte att mäta i pengar, ska ni veta. Nu avslutar vi med en färgglad bild på mig för att pigga upp detta informativa inlägg:
PS. För den som vill vara riktigt hardcore kan jag rekommendera att läsa lagen som reglerar hyresrätter, Jordabalkens kapitel 12.

DEN STORA FLYTTEN.

I ungefär ett halvår har vi gått på olika lägenhetsvisningar och mer aktivt letat efter en ny lägenhet eftersom vi velat flytta ett tag. Att gå på visningar är både jobbigt och spännande, men desto mer spännande är det att följa intresseanmälningarna och hur köplatsen förändras efter det. En lägenhet vi anmälde oss till hamnade vi på köplats 11. En annan köplats 2. Jag gick in och bevakade platsen tre gånger per dag som en besatt. Och efter visningen ändrades det till köplats 1, och i förra veckan skrev vi på vårt nya kontrakt!
 
Om en och en halv månad flyttar vi till ett nybyggt hyreshus från 2014 med diskmaskin och tvättmaskin. Kan knappt föreställa mig den här lyxen. Jag är så himla glad och förväntansfull och tänker såklart bara på inredning just nu. Kommer blogga massor om det framöver!
 

52. Alla är som vanligt på julen

 
I avsnitt nummer 52 pratar vi om vår inställning till julen och att högtider aldrig blir riktigt som en vill eftersom alla är som vanligt. Vi pratar även om att inte kunna föreställa sig hur stort något är beroende av dess mått och jag avslöjar en hemlighet! Om Cowspiracy (igen) och arga veganer, om mumien i Lund, att tänka sig frisk, om våra nya idoler Sapmi sisters och Marina Haags senaste bok. Tack för att ni lyssnar! <3

I KEEP THIS MOMENT BY AND BY.

 
Några bilder från helgen då lägenheten badade i sol och allting fick ett fint ljus, jag hade på mig byxor som jag klippt sönder knäna på, gick på julmarknad på Mitt Möllan och köpte två silverringar, bjöd Sandra på fika och spelade in podd. Och sedan spenderade jag resten av söndagskvällen i soffan framför The Leftovers med hamburgare, choklad och julmust med min favvoperson. Bra så.

LUCIA.

 
Så länge jag kan minnas har jag sjungit och gått luciatåg i olika konstellationer, till största delen i skolan. Och i hela mitt liv har jag velat vara lucian. Jag står gärna i centrum och får uppmärksamheten av att gå längst fram och ha ljus i håret, så länge jag slipper sjunga solo. I grundskolan vågade jag aldrig säga ifrån ordentligt så jag stod bara i bakgrunden när de coola tjejerna i klassen bråkade om vilken hårfärg lucia egentligen hade. Aldrig blev det jag. På högstadiet ställde jag upp som luciakandidat, då skulle alla skolans elever rösta och jag fick bara två röster. Senare var jag med i kommunens luciatåg och fick vara med i lokaltidningen och allt, men vann inte då heller. På gymnasiet vågade jag inte ställa upp som luciakandidat för då var lucian tvungen att sjunga solo och det visste jag att jag aldrig skulle våga göra. Så jag gav upp mina förhoppningar om att någonsin få vara lucia.
 
Fram till för fyra år sedan. Min kör skulle gå ett litet luciatåg på typ en kvart hos ett företag för att få ihop lite pengar till en resa och då fick jag min revansch tillslut. Efter över tio år i luciatåg fick jag äntligen gå längst fram och precis alla tittade på mig och alla tärnor var hjälpsamma och noga med att just jag inte skulle få stearin i håret. Äntligen.

DE SENASTE DAGARNA.

I torsdags hade jag kulkonsert med min kör Vegakören tillsammans med Sofia Karlsson och Martin Hederos. Roligt! Efteråt fick jag höra att Nina Persson från The Cardigans satt i publiken. Inte varje torsdag en får sjunga för Nina.
 
I fredags på vägen hem från jobbet stannade jag och köpte blommor till en gigantisk fredagsbukett. På kvällen hade vi julfest med jobbet så jag hade anledning att ha på mig mina stora örhängen som jag köpt i Paris. Mina kollegor var väldigt fina som vanligt, och efteråt åkte vi hem till mig och drack vin och som vanligt slutade kvällen med dans till bosnisk folkmusik.
 
Och idag är det söndag, tredje advent. Jag vaknade tidigt och tog en dusch och äter nu frukost framför Luciamorgon på SVT. Så himla mysigt med lucialåtar och körmusik. Jag försöker skaka av mig en känsla av stress i kroppen. Ändå är det något som gnager. Något inuti som behöver komma fram, men jag vet inte vad det är. Hoppas det visar sig snart så att knuten inombords löses upp. En väldigt bra helg har jag haft i alla fall, och jag önskar er alla en fin söndag.

SAKER SOM INSPIRERAR MIG.

1. Cowspiracy. För lite mer än en månad sedan såg jag dokumentären Cowspiracy på Netflix. Den handlar om den globala uppvärmningen och klimatförändringarna, som till stor del beror på att människor äter så mycket kött och mejeriprodukter, samt att så mycket av jordens yta och vatten går åt till att odla mat till djuren. Jag är inte superbra på källkritik om jag ska vara ärlig, och jag vet att dokumentären har fått en hel del kritik. Jag säger inte att den är 100% sann eller att minskat köttätande kommer lösa klimatproblemen, men jag tror att vi alla kan göra väldigt mycket för klimatet genom att äta mindre kött och mejeriprodukter. En hör ju ofta att en behöver åka mindre flygplan och bil, men enligt dokumentären är köttindustrin ett större klimathot än transportindustrin. Efter jag sett dokumentären bestämde jag mig för att bli vegan. Det är jättesvårt. Jag älskar nämligen choklad, kanelbullar och ost. Men jag gör så gott jag kan. Jag är inte 100% vegan men jag försöker att till största delen välja veganskt före vegetariskt när jag kan. Det kommer inte lösa all världens problem, men det kändes liksom oundvikligt att inte bli vegan efter att jag sett dokumentären. Den inspirerade mig verkligen. Sedan tycker jag inte att det är ett problem som bör ligga på individnivå att lösa utan att det på samhällsnivå behöver finnas lösningar i form av till exempel högre skatter på kött osv, men tills dess - ät mindre kött och mejeriprodukter om du kan.
 

2. Sandra. Min parhäst Sandra har börjat blogga på egen domän och dessutom lovat att börja blogga mer frekvent! Älskar det! Gå in och läs hennes presentation, den är väldigt fin. Jag älskar presentationer. Jag tycker det säger så mycket om en person vad en väljer att lyfta fram eller berätta i en presentation av sig själv.
 
3. Pinterest. Seriöst. Fattar inte hur folk samlar inspiration utan pinterest? Kan inte leva utan det.

THE AFFAIR.

 
Min senaste besatthet i TV-väg heter The Affair. Det kan ha varit så att jag plöjde i princip hela säsong två i helgen. The Affair handlar om en kärleksaffär mellan en man och en kvinna, men det som gör serien så väldigt bra är att scenerna är filmade ur olika karaktärers perspektiv och skildar händelserna utifrån hur de olika karaktärerna uppfattar det som händer. Det försöker jag ofta tänka på, att andra människor inte upplever situationer på samma sätt som jag. Det kan ju vara lätt att utgå från det hela tiden, men ibland (eller kanske ofta) är det så att andra personer till exempel uppfattar mig på ett annat sätt än jag uppfattar mig själv. För de vet ju inte allt om mig eller hör mina tankar hela tiden. Det är det som är så intressant med The Affair, att en person eller situation upplevs på helt olika sätt beroende på ur vems perspektiv en får se det.
 
Andra saker som jag att jag gillar serien:
- Den utspelar sig i New York och Montauk som tillhör New York och ligger på Long Island
- Den utspelar sig vid havet, och jag som inte ens gillar hav och strand blir väldigt sugen på att bara VARA vid vattnet, eller kanske till och med bo?
- Alison i serien är en sjuksköterska, och jag älskar ju och är fullkomligt besatt av alla former av vårdpersonal. Jag tror nämligen att jag innerst inne egentligen skulle vilja bli sjuksköterska, om jag bara inte hade varit så rädd för blod. Men det är en annan historia som inte hör hit.

ÅTTA ÅR.

 
 
Tack för att du får mig att skratta varje dag. Tack för att du förstår mina personligt påhittade regler om vad en "får" och "inte får" göra som jag skapat för att få struktur och ordning. Tack för att du ifrågasätter de här reglerna ibland och säger att en visst det får gå ut och äta pizza på en tisdag eller dricka öl på en söndag. Tack för att du säger som det är. Tack för att du alltid är du utan att skämmas över det. Tack för att du låter mig vara den jag är. Tack för att du alltid funnits där. Tack för att du får mig att känna mig snygg. Tack för att du får mig att känna mig trygg. Tack för att åtta år med dig känns som en kort tid och tack för att vi har så mycket att se fram emot. Tack för att du är den mest självklara delen i mitt liv, så självklar att jag ibland glömmer bort att visa dig uppskattning. Tack för att du älskar mig. Tack för att jag får älska dig.

51. Alla vet det men jag måste bara säga det ändå

 
I avsnitt nummer 51 pratar vi om Jills veranda och framförallt avsnittet med Veronica Maggio. Att bli bra bemött av läkare, om sjukhus, rädslor och mumier. Sandra berättar om sin Londonhelg och besöket på The making of Harry Potter på Warner Bros Studio. Jag har upptäckt att jag har en fruktansvärd egenskap och Sandra uppdaterar om sina hudvårdsprodukter. Jag tipsar om serien The Affair och Sandra har börjat blogga på egen domän! Vi ber om ursäkt för det kassa ljudet och hoppas att ni står ut. Vi finns på Facebook och sandraochmariaspodcast@gmail om ni vill något! <3

MÅNDAG DEL 2.

Idag har jag: 
  • ätit fyra bitar kladdkaka
  • läst ett utbildningsmaterial om barn och unga som tar emot ersättning för sex
  • läst en bok om handläggning och dokumentation
  • varit på styrelsemöte
  • tittat på julkalendern
  • druckit pepparmyntate
Och det var det.
 

MÅNDAG.

 
God morgon! Idag hade jag tid att lägga lite mer tid på frukosten än vanligt. Så det blev julkaffe och chiapudding med müsli, banan och blåbär. Och så varmt vatten med citron i. Det har jag druckit varje dag sedan jag hörde att Yogagirl gör det. För det verkar ju som att hon har koll på sina grejer. Trevlig måndag på dig!

Ibland.

Ibland är det enkelt att leva. Jag har massor av energi och ork och vill hitta på massa saker. Träna, städa, hänga, skriva. Allt flyter liksom på. Och så ibland blir det jobbigt. Jag avbokar träningen fastän jag vet att jag mår bättre av att träna. Jag har huvudvärk flera dagar i veckan, ont i magen, får svårt att ta djupa andetag. Jag vill bara vila, orkar inte göra någonting alls. När jag kommer hem från jobbet orkar jag bara laga mat och sen lägger jag mig under en filt i soffan och stannar där några timmar tills det är dags att sova. Jag orkar inte öppna datorn. Vill bara stänga av. Får ångest av att ha saker inplanerade i kalendern. Den här veckan har varit en sådan vecka. Tung. Men jag har lärt mig att acceptera att det är så jag fungerar. Och det är ju så alla fungerar, upp och ner, högt och djupt. Jag har lärt mig att inte bli rädd för det. Vissa lördagar behöver jag helt enkelt ha på mig myskläder hela dagen och flytta täcket från sängen till soffan och sedan ligga där precis hela dagen. Det gjorde jag igår. Bakade en kladdkaka och tittade på The Affair hela dagen och försökte att tänka på ingenting alls. Det är svårt, men det behövs. Och herregud vad mysigt det var.
 
 

50. Ett år och 50 avsnitt

 
50-avsnittsjubileum! Hurra! Vi trodde aldrig att vi skulle göra 50 avsnitt och nu vill vi göra 50 till. Minst. I veckans avsnitt pratar vi om deppighet och ångest, om ergonomi och om vad som hänt i livet under det senaste året. Vi pratar också om rasism utifrån programmet "Absolut svensk" vars andra avsnitt utspelar sig i byn där vi växte upp. Tack för att ni lyssnar! Det betyder mer än ni kan ana. PUSS!
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier