OK.

 
hejhej här står jag i mina nya byxor. jag tänker ju väldigt mycket på kläder, som ni vet, och jag har bestämt mig för att embraca min inre hippie. tror nämligen det är sådan jag är innerst inne, både till klädstil och inredningsstil. fast en modern variant såklart. hatar när saker är "perfekta", ser absolut ingen anledning till att sluta använda ett klädesplagg bara för att det råkar ha fått ett hål eller en fläck som inte går bort, kan bli förälskad i naturen, gråter gärna en skvätt varje morgon då jag är hudlös och råkar läsa om något fint (t.ex. en kärleksförklaring), hatar bilar och försöker se lätt och optimistiskt på saker och ting. 
 
jaja hur som helst det var inte det jag ville prata om, ville bara visa mina nya bysser från h&m som är bekväma, snygga och i återvunnet material, samt visa hur trevligt jag hade det igår när jag på kvällen satt och drack kaffe och läste sköna hem med tända ljus och musik i bakgrunden.

onsdag.

 
ja det är ju bara att konstatera att det inte GÅR att fota en svart klänning. den här är i alla fall ny och från & other stories rea, 50%. omlott där uppe. och naglarna är mörkröda och i en helt perfekt längd och form. så nu vet ni det. ok onsdag!

tåspetsskor.

 
tre bilder på saker jag köpte i köpenhamn i helgen. en mugg från urban outfitters, en liten korg från hay, body mist från & other stories och de finaste gamla tåspetsballerinaskorna jag någonsin sett. tydligen har de dansat på kungliga operan i danmark! jag har letat efter ett par gamla balettskor med tåspets i flera år och letat igenom typ hela internet utan framgång. och så hittar jag ett par för 189 kronor. jag tror det är ett av mina topp tre bästa fynd någonsin.

34. ingen får prata skit om min pojkvän

 
det är tisdag! avsnitt 34 är här! vi pratar om vilka krav andra och en själv ställer på en och hur svårt det är att veta vad en egentligen vill och vad en bara tror att en vill, om sandras klantighet vilket leder till att vi konstaterar att det är bäst att stanna hemma i världens bästa malmö. och så påpekar vi vilket geni lena dunham är samt inser hur gärna vi vill ut och vandra. ett väldigt härligt avsnitt om vi får säga det själva, och det får vi. puss!

söndag.

 
fy vad jag älskar söndagsaktiviteter! även om det gör mig stressad att inte göra samma saker som jag brukar(??? hur konstig är jag?) så var det väldigt väldigt trevligt att göra något mer än att bara måla naglarna och veckohandla på en söndag som jag brukar. vid lunch mötte jag upp några och åkte till sibbarp och skejtade!!!! alltså jag är så stolt. har velat lära mig att skejta since forever men aldrig vågat. i fredags stod jag på en skateboard för första gången i mitt liv och igår skejtade jag en hel timme! oj så roligt det var. och lite senare på eftermiddagen åkte vi hem till annas stuga och grillade korv och drack kaffe och hade det mysigt innan jag åkte hem. tack tack livet.

bloggen.

fan vad jag spenderar mycket tid på att fundera över den här bloggen. om jag ska lägga ner den, om jag ska anstränga mig ännu mer för att göra den bättre, om jag bara ska låta den vara som den är. det går ju i perioder med inspirationen och kraften. på vardagar saknar jag oftast både och, vilket gör att jag känner mig dålig för att jag inte har något att skriva om. och sen ibland har jag massor att blogga om. sen känns det tråkigt att bestämma sig för att sluta eftersom jag bloggat i åtta(!) år nu, och bloggen har blivit en del av mitt liv, åtminstone en liten del. jag älskar att kolla i arkivet och ha allt samlat så jag kan påminna mig själv om hur jag haft det, både bra och dåliga saker. 
 
att lägga ner mer tid än vad jag redan gör är ganska uteslutet, eftersom jag helt enkelt inte HAR mer tid (fast jag vet att tid är något en tar sig, men då kan vi säga att jag inte kan tänka mig att ta mig mer tid). det andra alternativet är att lägga ner den. det tredje alternativet är att bara låta bloggen vara det den är, ett ställe där jag mer eller mindre frekvent delar med mig av det jag tänker på, inspireras av och vill berätta om. det kommer aldrig bli en blogg med kvalitativa inlägg som publiceras 2-3 gånger om dagen, men kanske gör det ingenting.
 
2010 hade jag denna som header på bloggen. eller? jag minns inte riktigt men liten och gullig var jag i alla fall (men jag har aldrig bloggat så mycket som jag gjorde 2009-2010).

who are we? what do we run? we run the world.

 
igår var jag i köpenhamn med sandra! även om det är rent fysiskt är ganska jobbigt att gå på stan en hel dag och åka tåg och promenera i regn och allt sånt så är det rent psykiskt en riktig boost (om en nu får använda ett sånt fånigt ord) att hänga en hel dag med den här personen. mest för att hon känner mig utan och innan. låter mig prata till punkt, håller utkik i affärer efter kläder hon vet att jag gillar, förstår hur jag tänker och inte tar illa upp när jag säger att jag borde bli hennes assistent för att styra upp vissa grejer. oftast när jag umgåtts med sandra upptäcker jag nya saker om mig själv, hur jag vill vara. det är väldigt fint att ha en sån person i sitt liv.
 
förutom allt detta mysiga gick vi i affärer, köpte massa grejer på rea, gjorde ett av våra livs bästa fynd, drack rosé på en solig trottoar, åt pasta till middag och tittade på fina hus.

parkhäng.

 
igår. fredagsfrukost och fredagsfika på jobbet. åkte direkt till folkets park efter jobbet med några öl i en kylväska och en falafel. mötte upp ett gäng fina personer. skrattade sjukt mycket. pratade allvar. jag försökte åka skateboard. pratade gamla minnen. var hemma vid midnatt, väldigt nöjd. bra så.

fredag!!

det här har varit en vilande blogg ett par dagar, det beror på att jag har haft mycket att göra och varit stressad och då har jag bara orkat göra tre saker på kvällarna efter jobbet: äta, träna och titta på tv. men idag är det helg! 
 

33. nästan sommarprat

 
podden är tillbaka efter en veckas uppehåll! i veckans avsnitt sommarpratar vi nästan (vilket är en av mina drömmar att få göra). vi väljer ut vars fyra låtar som vi har starka minnen till och pratar om. om tonårsångest, att vilja göra avtryck, att vilja göra uppror, om att vänta på bussar och att vänta på kärlek, att inte vara redo att flytta hemifrån och hur det känns att vara främmande inför en person som en tidigare varit självklar för. tack för att ni lyssnar!

leva life.

 
några iphone-bilder från min torsdag, fredag och lördag. i torsdags var jag på far i hatten med jojo och sandra, i fredags spelade jag kubb med mina kolleger efter jobbet, i lördags plockade jag två egenodlade(!!!) jordgubbar från balkongen samt var på inflyttningsfest i ca världens finaste hus. jag har med andra ord ingenting att klaga på!

fyra bilder.

 
fyra bilder från min tisdag och onsdag då jag haft på mig samma byxor (mina favoriter), gått ut med alice på lunchen vilket var ett väldigt trevligt avbrott i arbetsdagen, haft på mig mi n gula nya reablus från zara och sprungit intervaller i pildammsparken i kvällssolen. det sistnämnda var extremt jobbigt men nödvändigt om jag ska förbättra min kondition och orka springa en mil i oktober, vilket jag ska! 

sex timmars arbetsdag

 
älskar såna här artiklar! jag har bara jobbat heltid i ett halvår och har verkligen ingenting att komma med, men känner redan hur mitt liv skulle blivit mycket bättre om jag hade fått jobba sex timmar istället för åtta varje dag. det är nästan det enda jag kan tänka på nu när jag är tillbaka från semestern. 

söndagstraditioner.

 
jag älskar verkligen traditioner. eller ja alltså mina egna traditioner. som att ha samma klänning på mig på midsommar varje år eller som att jag och sandra åker till paris varje år. två andra traditioner jag har är att varje söndag måla om mina naglar. ibland klipper jag dem och filar dem i en ny form och sen målar dem omsorgsfullt i en ny färg. det är något av det bästa jag vet. det är rogivande och jag känner mig kreativ och väldigt fin. jag har alltid målade naglar för att jag älskar att fixa dem. väldigt trevligt. en annan grej jag gör på söndagar är att äta goda saker. godare än vanligt, alltså. går till affären och köper "söndagsmys" och min kille tycker att jag är fånig som kallar det "söndagsmys" men jag gör det ändå. älskar det.

yogi.

 
igår var jag på utomhusyoga i pildammsparken. så himla bra grej! även om det inte är jättevarmt är det så sjukt skönt att vara utomhus. jag älskar ju inte att vara utomhus annars direkt men det är väldigt skönt att andas frisk luft och höra fågelkvitter istället för att vara instängd i en svettig sal. dessutom är det skönt att känna sig stark och försöka vara närvarande i stunden efter en stressig jobbdag. klyschigt men sant.

utebliven podd.

 
hej! idag kommer det tyvärr ingen podd eftersom vi inte hade ork att spela in den pga stress och inga poddämnen. tråkigt men så är livet. nästa vecka däremot kommer en desto roligare podd! 
 
istället för sandras och marias podcast kan ni lyssna på någon av de här tre P3-dokumentärerna som jag lyssnade på i helgen. som vanligt väldigt hemska, men bra och spännande. 

and i like the way you nod after everything i say, like it actually means something to you.

i helgen hade jag och anne bestämt oss för att vi skulle bada eftersom det skulle bli "lite varmt" och eftersom det var vår sista semesterhelg. så vi cyklade till sibbarp och det var 15 grader i vattnet. vi skrek lite och doppade oss snabbt och var uppe igen efter ca 3-4 minuter. men ändå! årets första dopp i havet.
 
efter att en badat måste en fika. kanelbullar och flädersaft.
 
vildkaniner som sällskap.
 
sen cyklade vi vidare.
 
och det kändes som att vara mitt ute på landet trots att vi fortfarande var i malmö.
 
vi kom fram till annes kolonistuga! så mysigt att ha en liten stuga och en trädgård.
 
med örter och äppelträd och krusbär och ängsblommor och rosor.
 
och där inne var det såhär drömmigt.
 
sen åt vi tacos (med massa koriander!!! älskar koriander!!) och spelade spel i några timmar innan jag cyklade hem igen. så bra och somrig lördag.

alla dessa dagar som kom och gick inte visste jag att det var livet.

 
jag läste i en bok igår att om en medvetet lägger tid och fokus på att stanna kvar i positiva minnen och fördjupa dem, kan en ändra banorna i hjärnan så att en har lättare för att minnas det positiva istället för det negativa (som vi är förprogrammerade att göra) med en viss händelse. jag läste också att forskning visat att människor som är tacksamma eller har lätt för att känna tacksamhet är lyckligare än människor som inte gör det.
 
så tack för att jag får ha betald semester. tack för att jag får skratta varje dag. tack för att jag får uppleva både sol och regn. tack för att jag har personer i mitt liv som älskar mig. tack för att jag har fått göra utflykter. tack för att jag har haft tid att sminka mig fint och ta bilder på mig själv eftersom jag känner mig så fin. tack för att jag får äta så god mat. tack för att jag har möjlighet att resa. tack för att jag får sitta längs en kanal med min bästa vän och prata om livet. tack för långsamma frukostar på balkongen eller i motljus i köket med vidöppet fönster. tack för att jag har inspiration och kreativitet. tack för att jag får bo i malmö. tack för att jag uppskattar kvällssolens skuggor på mitt vardagsrumsgolv. tack för att jag får vila. tack för att jag är frisk.
 
tack livet.

you are not lost. you are here.

förra veckan bestämde jag mig för att måla om vår sängram eftersom jag var uttråkad och inspirerad = bra semesterkombination. helst hade jag velat måla hela rummet mörkgrå, men av mer praktiska skäl blev det alltså bara sängramen. samtidigt passade jag på att sätta upp lite nya tavlor och flytta om lite grejer.
 
om ni är nyfikna på att se hur rummet såg ut innan så finns det några bilder här.
 
sovrummet är nog bara 10-12 kvadrat så det här är liksom det hela.
 
sängramen är från blocket och lakanen är från h&m home.
 
tavlan på havet och taklampan är second hand. den andra tavlan är en poster av ed ruscha från moderna museet som jag precis köpte, älskar den. väggbonaden i makramé är köpt på tradera.
 
sängborden är nog mina favoriter. de har vi fått av en familjemedlem som rensade sitt hus vid en flytt. lampan är köpt i en second hand-affär i malmö. den svarta stenen som står på bordet älskar jag väldigt mycket. det är en drömsten som jag fått i present av min lillebror för kanske sju år sedan eftersom jag drömde så mycket mardrömmar då. den har stått på alla mina sängbord sedan dess.
 
och till sist en blomma i en ampel från indiska. det var det!

hold me, wrap me up, unfold me.

 
i förmiddags var jag på mitt första träningspass på flera veckor. tänkte förut att jag skulle träna massor under semestern eftersom jag då hade TID, men sen insåg jag att tiden var mycket roligare att spendera på att dricka vin och måla och äta mat och sånt. men den senaste tiden har jag fått mer och mer ont i ryggen, nacken och knäna och jag tror att det till stor del beror på att jag inte tränat utan mest suttit still (eftersom det är väldigt gött att sitta still). hur som helst. mysigt att träna en lördagsförmiddag när gymmet är tomt och så sjukt skönt att få sträcka på hela kroppen och veckla ut den och lyfta nacken och bröstet uppåt istället för neråt och känna den bästa känslan med att träna: nu tar jag hand om dig kroppen, eftersom du tar hand om mig varje dag.

gult är inte fult.

den senaste veckan har jag köpt tre gula saker en kan ha på kroppen.
 
en gul stor kaftan (eller liknande) som jag köpte på monki i paris.
 
och så en blus och en skjorta från zaras rea. har tydligen fått a thing för gult. upplivande i en annars ganska svart garderob!

recept: syrade grönsaker

 
jag ääääälskar ju sommar med ernst eftersom jag är en äkta tönt och i grunden mycket ohipp. därför gör jag saker som ernst gör. så ser jag ernst syra grönsaker i tv, ja då gör jag det också.
 
receptet hittar ni här, och det bästa är ju att en kan ta de grönsaker en tycker bäst om eller råkar ha hemma. det här blev väldigt mycket så en kan med fördel halvera receptet för en lite mer överkomlig mängd grönsaker. väldigt gott!

recept: hallon- och kokossmoothie

 
här kommer ett till recept på en smoothie! ja det är min nya passion. men den här kommer jag nog inte göra igen för den smakade väldigt mycket kokos, och jag har lite svårt för det. men om en gillar kokos är det förstås bra!
 
i den här hade jag 1 banan, 2 dl blåbär, 2,5 dl kokosmjölk och 1 msk honung. en kan även ha i kardemumma och byta ut halva mängden vätska mot t.ex. yoghurt. och nu när jag skriver detta inser jag ju att en kan byta ut kokosmjölken mot havremjölk eller vanlig mjölk, och ha i kokosflingor efter tycke istället. herregud valmöjligheterna är oändliga ju. klart en älskar smoothies.

ambivalent.

 
ny skjorta och nya armband. nytt nytt nytt. älskar att ha på mig nya saker för då känner JAG mig ny. men samtidigt som en hemsk människa som känner ett så starkt behov av att konsumera för att förverkliga mig själv och därmed förstöra vår miljö. japp där fick ni en liten inblick i mitt lilla ambivalenta huvve.

för jag tror att när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än.

långsam grå morgon. uppe tidigt och bakar bröd. sätter på fyra koppar kaffe och tänker att om bara några dagar är de här långsamma morgnarna borta, då börjar jag jobba igen. upp halv sju och äta frukost på 15 min. men det får vara okej, det är så. det bästa med långsamma morgnar är att få sitta med kaffekoppen och läsa inredningsbloggar, googla märken på antika möbler som jag inte har någon koll på, lära mig något nytt, gå in på hemnet och kolla på hus i malmö. det sliter i hjärtat för jag vet att drömmen är ljusår borta, ändå kan jag inte hålla mig från att gå in och kolla. sekelskifthus. stora trädgårdar. nära till naturen. ajajaj mitt hjärta. jag är fast i lägenheten med plastmatta på golvet ett tag till. vill att tiden ska gå snabbt, och samtidigt att den ska stanna.
 

sommar i P1.

eftersom jag har målat i tre dagar har jag haft mycket tid att lyssna på poddar. och det älskar en ju. har lyssnat på många avsnitt sommar i P1, men de två som berörde mig mest var de här två:
  • saga becker - om att växa upp som transidentifierad person, om våld, självskadebeteende och självmordstankar, om att våga vara sig själv fullt ut och om att se andra. väldigt gripande att lyssna på.
  • clara henry - om att vara mitt emellan, att vilja förändra världen, om mens, youtube och feminism. 
 
och när jag ändå är igång och tipsar för fullt. jag lyssnade även på P3 dokumentär om mordet på therese johansson rojo, en fruktansvärd och hemsk berättelse på alla sätt och vis men väldigt viktig, speciellt om på något sätt arbetar med barn och unga.

lol

 
 
kul att jag följt olivia palermo på instagram i ca 8 månader och hela tiden trott att det var withney port jag följde....... insåg nu att det är två olika personer.

but isn't that the way they say it goes? well let's forget all that.

 
de senaste tre dagarna har jag målat om vår sängram. det var ett lite större projekt än jag hade tänkt mig eftersom den behövde målas tre gånger för att bli helt täckt, och tydligen behöver en även måla ett lager med grundfärg innan. det visste jag inte men så är det tydligen. så i tre nätter har vi sovit på madrasser i vardagsrummet vilket känns ungefär som att vara på övernattning hos sig själv. mycket märklig känsla! men nu är det färdigmålat och klart, och hur det blev får ni se inom kort! 

sallad på balkongen.

 
allting jag ställer ut på min balkong vissnar, dör eller blir dåligt av antingen för mycket vatten, för lite vatten eller för mycket blåst. jag har morötter, rabarber, sallad och jordgubbar där ute och allt går dåligt, förutom salladen. inatt drömde jag till och med att jag kom ut på balkongen och hittade jordgubbar på alla jordgubbsplantor. stackars mig, för i själva verket är där inga jordgubbar alls. bara gröna och bruna blad. men salladen däremot! den sviker mig inte. den bara växer och är fin och grön. så varje morgon går jag ut och plockar lite sallad till min frukost och ja det är klyschigt men det är sant – det ÄR godare att äta något en odlat själv! synd att de andra grönsakerna sviker mig, eller om det kanske är jag som sviker dem.

PARIS DAG 4.

sista dagen i paris började med att vi åkte till trocadero för att titta på eiffeltornet. vi har ju sett det förut, men har en tradition att vi tar en bild framför eiffeltornet varje år. så därför åkte vi dit igen!
 
 
klart. vi åkte vidare. 
 
till merci, där vi först gick i affären och sen satte oss i deras used book café.
 
 där åt vi lunch och drack en sur lemonad gjord på citron och ingefära som fick en att vakna till. och sen åkte vi hem! tack för den här gången paris, du var tyvärr alldeles för varm för oss men vi kommer tillbaka ändå.

PARIS DAG 3.

torsdagen i paris började med att vi åkte till Place d’Aligre och gick på marknaden som är där.
 
förutom att de säljer massa fna blommor och frukt och grönt har de även en loppmarknad med kläder, böcker, tavlor, porslin och småprylar.
 
så fint! men även denna dagen gjorde värmen oss väldigt trötta i huvudet. så vi åkte vidare för att äta mat.
 
la favorite! vi placerade oss där inne under en takfläkt och beställde in kall öl och kallt rosévin.
 
 så väldigt väldigt fin inredning, trevlig personal och extremt god mat.
 
 vi åkte vidare och gick i massa affärer.
 
och när vi inte orkade gå i fler affärer gick vi in på ladurée och köpte galet många macarons.
 
tillbaka till hotellet, vila med AC på, dricka vin och sminka sig på balkongen.
 
älskar älskar älskar husen. det är så vackert att titta på. och det allra bästa är när de på andra sidan har tänt inne hos sig så en kan tjuvkika in i deras franska lägenheter. dör lite.
 
till sist gick vi ut för att äta middag på nanashi.
 
vi åt den vegetariska benton, som är japanskt för matlåda. och det var verkligen en matlåda! med ett hopplock av lite olika goda grejer som till exempel aubergin, bulgur, potatis, linser, sallad, melon och en god sås. och som om inte det vore nog gick vi efter middagen vidare till en uteserving och beställde in drinkar och ostbricka! when in paris, liksom. 

recept: jordgubbssmoothie

 
jag älskar ju smoothies som ni vet vid det här laget och testar många olika kombinationer så fort jag har någon idé. men ibland har jag ingen idé alls, och då blir det något helt vanligt och förhållandevis tråkigt, som till exempel jordgubbar. å andra sidan är det ju under en väldigt kort period en har tillgång till färska jordgubbar, vilket gör dem mer spännande. hur som helst. i den här smoothien hade jag en banan, en näve jordgubbar, 1 dl apelsinjuice och saften från en halv citron. tänker att en även skulle kunna ha mjölk eller vatten istället för apelsinjuice. älskar att dricka smoothies tillsammans med mina frukostmackor och kaffe, känner mig så löjligt nyttig och som en riktig fixare.

måndag.

 
god morgon måndag! jag måste medge att det känns aningens vemodigt att det är måndag idag, för det betyder att jag har mindre än en vecka kvar av semestern. men hur som helst, på en vecka hinner en mycket och det är ju inte som att sommaren eller livet tar slut bara för att jag börjar jobba igen.
 
de senaste dagarna har jag bara tänkt på inredning. och då menar jag BARA. sen jag började måla om vår sängram i förrgår har jag blivit helt galen och vill byta ut allt och har till och med sparat ner en färgpalett på datorn och i mobilen som jag tittar på när jag köper och/eller tänker ut saker som jag vill ha i sovrummet. herregud! men jag har fått en sån stark känsla av att jag vill göra något ordentligt. mycket i vår lägenhet är nämligen bara slumpsmässigt ihopsatta grejer som råkar passa helt ok ihop. jaja. nu ska jag sätta igång och måla tredje och sista omgången.

måla.

 
igår satt jag som en galen person och googlade bilder på lägenheter, läste 16 sidor(!) av amelia widells inredningsblogg och blev så sjukt sugen på att göra om här hemma. det resulterade i att jag gick och köpte färg och började måla om vår sängram från vit till mörkt grå. tänkte att det var lättare än att måla väggen, eftersom vi ändå inte vet hur länge vi ska bo kvar i den här lägenheten.
 
men OM en hittat en hyresrätt en vet att en ska bo kvar i ett tag så tycker jag att det är självklart att en kan lägga lite tid och pengar på att göra det fint. visst, du lägger kanske pengar på att måla och som någon annan sedan kommer få ta del av när/om du flyttar, men fram tills dess. klart att det är värt att måla och fixa för att få det som en vill ha det! dessutom går ju vissa saker att ta med sig när en sedan flyttar. och kanske flyttar en aldrig. vem vet.  hur som helst, ville med detta inlägg tipsa om den här lilla guiden från hem & hyra om vad en får fixa i sin hyresrätt utan att fråga hyresvärden om lov. väldigt mycket, kan jag säga! vill även tipsa om amelias blogg. vill kopiera hennes stil rakt av.

PARIS DAG 2.

under den varmaste dagen på hela året (TYP) var jag och sandra i paris och tyckte att det passade bra med en utflykt med tåget till versailles. såhär i efterhand kan det verka som ett dåligt beslut eftersom det var så olidligt varmt, men jaja. 
 
vi kom fram till slut! det var ca 40 grader i solen och typ 37 i skuggan. så det gick liksom inte att vara någonstans där det var svalt, typ. bara till att acceptera.
 
slottet är ju hemskt vackert i vilket fall som helst! vi har ju varit inne i slottet en gång tidigare, så den här gången hade vi bestämt oss för att gå i den stora trädgården och marie antoinettes mini-hus som ligger en bit bort.
 
men vi gick lite fel och hamnade liksom utanför trädgården, mellan en skog och en stor hage. så där gick vi i ca 25 min innan vi kom fram. på vägen stannade vi i den här dungen och hade picknick.
här är det! petit trianon som är ett "litet" lustslott som ludvig XVI gav till marie anotinette år 1774 så att hon hade något mer privat ställe att hänga med sina vänner. eftersom de ca 700 rummen i det stora slottet tydligen inte räckte.
 
jag älskar ju slott så det var väldigt magiskt att vara där inne. här har de gått omking, tänkte jag.
 
på vägen hem när vi redan var trötta och väldigt varma fick vi tågstopp och blev fast i ett extremt varmt tåg i 40 minuter innan vi kunde ta oss hem via en lång omväg. då var jag inte så härlig att vara med, kan jag säga. duschen när vi kom hem sedan var däremot något av det härligaste jag varit med om. sen hade vi picknick inne på sängen, eftersom vi inte kunde vara utan AC:n. 
 
men lite senare var vi ändå tvungna att gå ut och äta middag.
 
tur att det är så fint, så att det väger upp för att det var 30 grader varmt klockan nio på kvällen.
 
vi skulle äta på le petit cambodge som jag hade läst om och var väldigt peppad på.
 
vi åt en vårrulle till förrätt och vegetariska bobuns till varmrätt. vet inte exakt vad det bobun men det var i alla fall en stor skål med nudlar, olika grönsaker, nötter, koriander och sojadressing. det var något av det godaste jag ätit.
 
 efter middagen gick vi och köpte kallt vin i en liten butik och satte oss vid canal saint martin och spelade in podd. en väldigt fin kväll! 

PARIS DAG 1.

i tisdags åkte jag och sandra till paris! vi kom fram efter lunch till 30 grader och strålande sol. checkade in på hotellet och gick ut på balkongen och skrek lite av glädje.
 
så himla fint. vi bytte om och gick ut igen.
 
vi gick till rose bakery för att äta lunch.
 
vi beställde sallad och paj, men det var i mini-format så vi fick beställa in en efterrätt också för att bli mätta.
 
vi gick vidare genom marais.
 
gick förbi marché des enfants rouges och önskade att vi hade ätit där istället. det är en matmarknad med mat från massa olika ställen i ett väldigt gammalt och fint område.
 
sen gick vi i några second hand-butiker, men vi tyckte att det var för varmt för att göra något så vi gick tillbaka till hotellet och vilade med AC:n en stund. efter ett tag hade våra hjärnor börjat funka igen så då kunde vi vakna till och gå ut på balkongen igen.
 
på balkongen kan en till exempel dricka vin och äta chocklad.
 
ännu lite senare var vi ombytta och på väg ut för att äta middag.
 
många vackra hus att titta på.
 
här är jag, hej hej.
 
vi gick till vårt favoritställe, mezzomezzo och åt pizza och drack rödvin. så himla fantastiskt. och det var första dagen i paris! 

att äta.

 
just nu har frisk & fri och sensus ett projekt där vi startar kurser i mindful eating som kallas att äta. kurserna riktar sig inte till de som har en ätstörning utan till de som generellt önskar att de hade en mer avslappnad inställning till mat och kropp. vi möts dagligen av ”goda råd” om vad som är bra och hälsosamt att äta, men även vad som anses vara farligt. oftast är dessa råd väldigt motsägelsefulla, vilket gör att de flesta av oss upplever matsituationen som komplicerad och stressande. behovet av ett medvetet förhållningssätt till mat och ätande är därför stort och i att äta fokuserar vi mer på ”hur” och ”varför” vi äter istället för ”vad” vi äter.
 
eftersom jag jobbar i frisk & fri har jag sett det här projektet växa fram och även varit med på uppstartsmöte och deltagit i några övningar som ingår i kursen, och jag måste säga att jag tror att precis alla hade mått bra av att gå en kurs som den här. dels för att alla har en realation till mat, oavsett hur den relationen ser ut. men också för att mindfulness och självmedkänsla är bra verktyg för att lära känna sig själv och bli mer snäll och förlåtande gentemot sig själv. och det tycker jag är det viktigaste av allt. 
 
kurserna finns på flera olika ställen i landet, och på de flesta orter finns också en gratis informationsföreläsning som en kan gå på för att se om det är något som kan passa en själv. om ni vill läsa mer om att äta-kursen kan ni göra det här, och här hittar ni samtliga orter där kursen och informationsföreläsningen erbjuds.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier