2016.

I januari la jag knappt ut en enda bild på mig själv på den här bloggen för allt jag tänkte på och bloggade om var vår kommande flytt. Vi flyttade från vår gamla, fula lägenhet som vi bott i i ungefär 2,5 år till en helt nybyggd lägenhet med tvättmaskin och diskmaskin. Drömmen. Älskar den här lägenheten, så glad att vi till sist bestämde oss för att flyttade till den. Den här bilden är från nyårsafton 2015/2016 då vi var på fest med Gatsby-tema.
 
 
I februari hände just ingenting alls. Jag firade in vår nya lägenhet genom att bjuda mina kompisar på middag, jag fick tag i en Beyoncébiljett via en kompis, vi packade upp flyttlådor och hoppades på att det snart skulle bli vår.
 
 
När det blev mars var det äntligen dags för mig och Sandra att åka till New York, en resa vi velat göra i flera år. Det var helt magiskt. Jag kände mig hemma där på ett märkligt sätt, trots att jag aldrig varit där tidigare. Vi hyrde en lägenhet, åt bagels till frukost, gick på musikal, åt de godaste vegetariska köttbullarna med potatismos och parmesankräm, shoppade, turistade, låg på gräset i Central Park och läste, jag var ute och sprang en dag och kände mig som en HELT naturlig del av gatubilden och så gick vi på restaurang och beställde in en hel flaska bubbel bara för att vi var så peppade. Så himla, himla fin upplevelse.
 
 
I april hade det ju blivit vår på riktigt. Jag satte upp tavlor och hyllor, slipade bord och kände mig händig. Annars låg jag mest hemma och tittade på Downton Abbey. En dag skrev Linnea ett sms att hon ville dricka vin, och då kom hon hem till mig med en flaska och så bar vi ut fåtöljer och filtar på vår balkong och satte oss där i solskenet precis innan solen gick ner, trots att det egentligen var för kallt, och gjorde planer för sommaren. 
 
 
I maj blev det sommar och vi såg Laakso på Babel, jag var med i en musikvideo, vi hade möhippa för Felicia, hade mini-semester några dagar som jag maxade med utflykter, solsken, ansiktsbehandling och bubbeldrickande, bakade vegansk kladdkaka med kikärtsspad, sprang i parken och lämnade blod för första gången.
 
 
I juni tog jag första doppet i havet, det var iskallt. Jag tatuerade in kvinnosymbolen på foten, firade Sandras födelsedag med bubbel under träden och vimplarna på Kiez, Felicia och Anton gifte sig på den finaste dagen i juni och så gick vi på världens roligaste midsommarfest.
 
 
I juli började min semester och allra första semesterdagen skyndade jag mig bort till Moriskans uteservering där vi beställde in två flaskor cava och åt chips. Jag visade er bilder från vår lägenhet, vi firade Sandras födelsedag igen och den här gången med en riktig fest, vi åkte Öresund runt, såg Lars Winnerbäck i Helsingborg, jag hälsade på Anne i hennes nya fantastiska hus, vi firade Johannas födelsedag på stranden och det var helt magiskt, och vi såg Beyoncé i Köpenhamn och det var obeskrivligt.
 
 
I augusti var jag på två champagnefrukostar, en innan vi gick i i Pride-paraden i Malmö och en innan Popaganda i Stockholm. Älskar bubbel till frukost. Jag red islandshäst för första gången och älskade det, var på bröllop i Uppsala med Gatsby-tema som var helt fantastiskt och gick på Malmöfestivalen och hade tydligen fantastiskt glow i huden(???). Jag började jobba igen efter tre veckors semester och det blev vardag igen, och jag fyllde 26 år på sommarens sista dag.
 
 
En solig dag i september hade vi DAGSFEST! Världens bästa koncept. En kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest med bubbel, pizza och kladdkaka. Så himla bra grej. Förutom det döptes mitt syskonbarn och jag blev fadder/gudmor till världens gulligaste barn. Annars var jag mest hemma och tittade på Narcos och tränade den här månaden.
 
 
I oktober skrev jag världens längsta inlägg om min hudvårdsrutin och produkter jag gillar och så var jag fyra fantastiska dagar i Paris med Sandra och Linnea, en väldigt fin resa med turistattraktioner, loppis, drinkar, shopping och bubbel vid kanalen med den sista höstsolen.
 
 
I november kom första snön och Trump blev president i USA. Så himla deppigt. Såg Kent i Malmö, kände mig harmonisk, blev bjuden på middag och åkte till Köpenhamn för att se Kent som för första gången någonsin ställde in en konsert så vi fick gå ut och dansa på klubb istället. Tur att jag redan hade sett dem en gång två veckor tidigare.
 
 
Lagom till december försvann den lilla snön som hade kommit och minusgraderna blev plusgrader igen. Skönt. Jag kämpade med att få till julkänslan hela december, det gick sådär, men hade ändå en härlig jul till slut. Jag såg Cherrie på Babel, bakade lussekatter och gick promenader, hittade de perfekta Öglan-stolarna på Blocket, firade nio år med min kille, gick på julmarknad, blev besatt av Skam och överraskade Anne med middag och laserdome på hennes födelsedag, vi åkte till Stockholm och såg Kent igen, en sista gång, och till slut blev det jul och semester.
 
Och det var det fina året. Blir ju lite missvisande när en bara väljer ut de bästa delarna såhär, men generellt sett tycker jag att det har varit ett väldigt bra år för mig, om en bortser från alla hemska saker som hänt i världen. Till nästa år önskar jag mig lite mer äventyr och lite mindre hemmakvällar. Men tack för det här härliga året, livet. 

NYÅRSLISTAN 2016.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag reste till USA, lämnade blod, såg Beyoncé live, blev gudmor/fadder, testade akupunktur, gick på musikal på Broadway, gjorde min tredje tatuering, red islandshäst, var på bröllop i Uppsala och flyttade för femte gången sedan 2010 inom Malmö.

 

Har du några nyårslöften?

Inga konkreta direkt utan mer fortsätta med det jag redan påbörjat det här året: träna regelbundet, fokusera på mig själv och vad jag vill göra utan att blanda in vad andra eventuellt skulle tycka om det, se till att jag gör saker som gör mig glad, att jag vågar stå på mig och vågar vara modig, göra vad jag kan för att hjälpa andra och komma ihåg att folk inte kan läsa mina tankar utan det enda sättet att bli förstådd är att berätta vad jag tänker på. Och så skulle jag vilja besöka ett land jag inte tidigare har varit i.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej, men min bror blev.

 

Vilka länder besökte du?

USA (New York), Frankrike (Paris) och såklart Danmark (Köpenhamn).

 

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?

Jag skulle vilja att jag själv tar lite större ansvar för att saker blir som jag förväntar/tänker mig. Till exempel har jag flera gånger i år blivit besviken för att högtider, semestrar eller middagar inte blivit som jag hoppats. Det handlar såklart mycket om timing och förväntningar, men jag ska försöka tänka lite mer att om jag vill att något ska bli fint så behöver jag se till att det blir fint. Saker händer liksom inte av sig själv. 

 

Vilka datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

Det har ju inte riktigt varit de stora händelsernas år rent privat 2016, men jag kommer alltid minnas när mitt syskonbarn föddes i somras och hur det kändes när jag fick reda på det. Jag kommer också minnas den 18 juni för att Felicia gifte sig då och jag och Anne höll ett tal som överraskade henne och fick henne att gråta så mycket, det var väldigt lyckat.

 

Vad var din största framgång 2016?

Att jag varit modig och vågat tacka ja och nej, och att jag vågat/kunnat vara lite mer av den personen jag egentligen vill vara jämfört med tidigare år.

 

Största misstaget?

Jag har som tur är inte gjort några stora misstag men jag har väl gjort några saker som kanske inte har varit toppen för mig själv direkt rent personligen/känslomässigt.

 

Bästa köpen?

Öglan-stolarna från Blocket, min färgade dagcreme från Bareminerals, Dagmar-klänningen jag hittade på 50% rea på Åhlens, Acne-jeansen för 200 kr på Myrorna, den svarta kappan på 50% rea från Weekday, TV-bänken/skänken som vi hittade billigt i en Facbookgrupp, min klocka och linnepåslakanen från H&M, älskar dem. Bästa gåvan var den här fantastiska klänningen som jag fick av Anne för att hon tröttnat på den.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Förutom det tråkiga och uppenbara, hyra och mat, så är nog det här första året då jag varit mer intresserad av att köpa inredning än kläder. Kanske svårt att tro när en läser vad jag svarade på förra frågan men ändå, det är där jag har haft mest inspiration i alla fall.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Massor! Jag har nog skrattat varje dag det här året, lyckos mig som har världens roligaste sambo, vänner och kollegor som alltid får mig att skratta.

 

Gjorde någonting dig riktigt ledsen?

Ja.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016?

Cherry - Aldrig igen (må sådär), Kent - Vi är inte längre där, Laakso - So happy so sad och Beyoncé - Sorry.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. 

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Öppnat upp mig och berättat vad jag tänker på/känner/hur jag mår.

 

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Stressat.

 

Blev du kär i år?

Ja. När en varit ihop länge lär en sig att det kan gå i perioder, hur kär en är eller hur bra en har det. Det är ju inte fantastiskt jämt, utan ibland är det mest bara vardag och vanligt. Men ibland blir jag mer kär än jag varit tidigare, och det är så himla fint, att det fortfarande kan kännas så efter nio år tillsammans.

 

Favoritprogram på TV?

Skam, Downton Abbey, Svett & Etikett, Dexter och Making a murderer.

 

Bästa boken du läste i år?

"En tryckare på Blue Moon bar" av Hanna Hellquist. Sedan har jag lyssnat på två böcker som ljudböcker som också varit bra, om det räknas. "Tid" av Alex Schulman och Sigge Eklund och "Expeditionen: Min Kärlekshistoria" av Bea Uusma.

 

Största musikaliska upptäckten?

Måste nog svara Kent här, mest för att jag liksom återupptäckt dem i år. Har lyssnat vansinnigt mycket på dem i år i och med att de i början av året lanserade att de skulle släppa sin sista skiva och åka på sin sista turné. En dag lyssnade jag igenom alla skivorna från första till sista, början till slut. Så extremt många bra låtar.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Jag fyllde 26 år på en onsdag så jag jobbade som vanligt men blev så himla fint överraskad på jobbet med små presenter, lappar och fina ord. Blev så rörd. På kvällen bjöd min kille mig på middag på Kv Åkern, en av topp tre godaste middagar jag ätit någonsin. Några veckor senare hade vi en kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest här med alla våra kompisar som också blev väldigt lyckad så födelsedagen kunde knappast blivit bättre.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om jag hade tagit tillvara på min semester i somras lite bättre.

 

Vad fick dig att må bra?

Mina vänner, kollegor och mina nära. Jag har också mått förvånansvärt bra av att träna, det har gett mig en flykt från vardagen för stunden, gett mig bättre självförtroende och gjort mig gladare. Jag har också mått bra av att inspireras av personer, böcker, bloggar, affärer och platser. 

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2016?

Jag tycker om min stil under 2016 faktiskt, lite mer uppstyrt och utsvävat än tidigare år. Under de varma månaderna var jag barbent väldigt ofta vilket jag ser som en framgång eftersom jag aldrig vågat vara det tidigare och alltid gått med strumpbyxor sommar som vinter. Jag tycker att de nya plagg jag köpt har haft en röd tråd och hängt ihop, inget superkonstigt utan jag har fokuserat mycket på fina vardagskläder. Har nog aldrig köpt så få klänningar som jag gjort det här året. Ser fram emot att utveckla min stil ännu mer nästa år!

 

Vem saknade du?

Jag saknade nog ingen särskild faktiskt.

 

Den bästa nya personen du träffade i år?

Mitt syskonbarn, han är fantastisk.

 

Mest stolt över?

Mig själv och den personen jag har blivit. Så enormt stor skillnad om en jämför med för bara två år sedan.

 

Högsta önskan just nu?

Att jag ska bli en trevlig och inte stressad/tankspridd värdinna imorgon på vår nyårsmiddag och att det ska bli en härlig fest, att alla jag känner ska få förbli friska och glada och att 2017 blir ett lyckligt år. För jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än, som Håkan Hellström skulle ha sagt.

Det som är botten i dig är botten också i andra.

 
Fyra enkla bilder från två olika enkla dagar i den här semesterbubblan. Jag har verkligen lyckats koppla av den senaste veckan. Jag sover länge på morgonen (två dagar till 10:15 t.o.m., HERREGUD!) och jag har ingen eller bara lite huvudvärk vilket är mitt tydligaste tecken på att jag mår bra, inte stressar och tar bara tar det lugnt. Jag minns så tydligt när jag och Sandra var i New York i våras och jag hade haft ont i huvudet typ varje dag i någon vecka innan vi skulle åka, och sedan hade jag inte ont en enda dag när vi var där. Ska jag ta det som ett tecken på att jag ska flytta dit permanent???? Nej min hvuduvärk är ett mysterium och samtidigt inte eftersom det typ har konstaterats att det är spänningshuvudvärk. Men den förföljer mig. Har jag inte ont en dag så tänker jag på varför jag inte har ont för att kunna analysera vad jag eventuellt kunnat göra för att förhindra det. Men jaja det var egentligen inte alls det som det här inlägget skulle handla om. Skulle bara säga att det är så OTROLIGT skönt med semester. Mår verkligen bra just nu. 
 
I onsdags var det dimmigt precis hela dagen. Ett tjockt lager av vitt fluff täckte himlen. Jag tränade på lunchen, så himla bra att göra det mitt på dagen och inte på kvällen för en gångs skull, och när jag kom hem bjöd min kille mig på en baguette eftersom han snöat in på att lägga in grönsaker i 1-2-3-lag, så sjukt gott med picklade grönsaker. Igår hade jag en effektiv fixar- och ta tag i saker-dag. Började med att lämna blod, har gjort det en gång innan och var så sjukt nervös men blev så himla fint omhändertagen av sköterskorna. Jag ÄLSKAR vårdpersonal och särskilt sjuksköterskor. Har aldrig mött en otrevlig sjuksköterska. Dessutom är det viktigt att lämna blod om en kan, det är en liten uppoffring att göra för att kunna hjälpa andra på ett konkret sätt. Förutom det är det trevligt att lämna blod som hypokondriker eftersom de kollar ens blodvärden varje gång = trygghet. Så bli blodgivare ni också om ni kan. Efter det åkte jag och handlade vin och blommor till nyår, vi ska ju ha nyårsmiddag här för 15 personer. Köpte blommor på favoritstället Florera, helt underbart är där inne + så himla bra service. Sedan åke jag och gjorde en synundersökning och hämtade tallrikar jag ska låna till nyårsmiddagen och till sist gick jag ut och tog en öl för att avsluta fixardagen. Herreminje vilket långt inlägg detta blev om nästan ingenting. Hej med er.

TV-TIPS FRÅN SEMESTERFIRAREN

Det enda jag ville göra på min julledighet var att ligga på soffan och titta på serier. Och hittills är det i princip det enda jag gjort. Nu ska jag bryta trenden genom att gå och träna och handla mat inför nyårsafton, men om ni vill ha tips på saker från SVTplay att titta på (förutom Skam då <3) så är det här vad jag har sett de senaste dagarna:
 
Dokumentären om sista året med Kent i två delar.
 
Tredje säsongen av Fröken Frimans krig i tre delar.
 
Dokumentärserie om kvinnorna på fröken Frimans tid, två delar om de verkliga kvinnorna som inspirerat till serien. Extremt intressant och mycket gåshud och power-känsla.
 
Är inte intresserad av fotboll men är intresserad av nästan allt som på ett eller annat sätt handlar om Malmö och han ÄR ju en fascinerande person, Zlatan.
 
Och till sist dokumentrfilmen om Amy Winehouse som jag sett en gång tidigare. En hemskt sorglig film som visar hur enormt musikalisk Amy var och hur stor hon kanske hade kunnat bli om hon hade fått hjälp med att bli frisk från sina ätstörningar och sitt missbruk som till slut tog hennes liv.

JULEN 2016.

Så kom den och försvann lika fort igen, julen. Jag har inte varit sugen på att ens öppna datorn så därför har det varit tomt här, men nu känner jag att det är dags. Den 23:e jobbade jag som vanligt, fast det var ändå julstämning på jobbet med julmusik och skumtomtar. En gullig kollega hade lämnat en liten julklapp på min dator. SÅ himla fint, älskar mina kollegor. Och Sandra, som skickade en gullig "julig" bild från förra helgen i Stockholm, ölen på huvudet som vanligt. Det roligaste spexet jag vet efter ett par innanför västen. På kvällen åkte jag hem till mina föräldrar där jag skulle fira jul.
 
Vaknade tidigt på julaftonsmorgonen och smög ner för trappan, ingen förutom katten och jag var vakna.
 
Sandra kom förbi och vi bytte julklappar, en fin tradition vi har. Hela dagen hängde jag mest med mina syskon och mitt syskonbarn som ÄR det gulligaste barn som funnits på denna jord. Är kär i honom. Sedan kom alla hem och julen kunde börja med allt som vi brukar göra, titta på Kalle, äta julmat, äta lite till, ta gruppbild, öppna julklappar och sen äta massa Rocky road som jag bakat. Väldigt fint.
 
På juldagen gick jag och mamma en lång promenad innan jag åkte tillbaka till Malmö igen. Alltid samma trygga känsla när tåget rullar in till Malmö. Jag och min kille bytte julklappar och spelade TV-spel, sedan kom mina tjejer hem till oss och drack öl och gjorde Dirty dancing-lyft.
 
På annandagen gick jag bara utanför dörren en gång för att köpa pizza till oss. Dessutom var det ju storm i Skåne, så det var bara att hålla sig inne. Jag tittade klart på hela säsong tre av Skam och grät till VARJE avsnitt. Alltså det var så fint... Jag fattar inte hur en serie kan vara så bra. Ska se om allt för vill aldrig att det ska ta slut. Sen tittade vi på dokumentärer resten av dagen. Igår, tisdag, blev det äntligen en vanlig dag igen. Jag mötte upp en kollega och vi gick till & Other Stories för att titta på rean och jag ville köpa upp presentkortet jag fått i julklapp. Sedan gick vi till Saluhallen och åt lunch på Pink Head Noodle Bar, extremt goda nudlar. Efter det tog vi en eftermiddagsöl och sedan gick jag hem och blev bjuden på halloumiburgare och sen slumrade vi i soffan resten av kvällen. Älskar lediga dagar.

FREDAG!!!!!!!!!!!!

 
Fredag! Det känns så konstigt. Att det är fredag och jul imorgon är ju bara för sjukt. Men men nog om det. Idag jobbar jag som vanligt men ikväll åker jag hem till mina föräldrar där vi ska fira jul och så stannar jag där två dagar. Jag är ledig alla mellandagarna sen och det ska bli SÅ himla himla skönt med semester. Behöver verkligen det känner jag. Kan knappt skriva det här inlägget lite skojigt utan det blir mest självklarhet efter självklarhet. Lika bra att ge upp. Oavsett om ni firar jul eller inte så önskar jag er allt fint i helgen och att ni får mycket vila och mycket kärlek. Puss på er.

JULKÄNSLA.

 
Kan verkligen inte för mitt LIV förstå att det är jul typ nu. Jag äter julbord, hör julmusik, får julkort, folk säger "god jul" till mig och jag VET att det är den 22 december idag men det känns liksom ingenting. Inte en endaste liten procent julkänsla har jag i kroppen. Det har jag visserligen inte haft på hela december och har inte ens orkat julpynta. Det gör ju i och för sig inte så mycket. Jag ser bara så mycket fram emot att vara ledig i mellandagarna och få träffa min familj, pussa på mitt syskonbarn, strecktitta på serier på TVn och äta godis och kanske komma över den här enorma tröttheten. Och sen är det nyår och snart vår och då blir det varmt igen. Okej, bra.

VEM I SKAM ÄR JAG?

 
När en tänker att en väl är lite som världens coolaste person Noora ändå, men gör ett test och blir en blygsam tredje hjulet-person som mest av allt bara vill passa in. SUCK.

MIN HELG I BILDER.

Hejhej min förra helg började redan i torsdags då det var julbord med jobbet så då tog jag på mig de största örhängena jag äger. Julbordet var mycket trevligt och vi pratade mest om Skam hela tiden. 
 
På fredagen var jag ledig eftersom jag och Sandra skulle åka till Stockholm. Det var frost och iskallt ute, till skillnad från Malmö där det är 5-7 plusgrader nästan jämt. Kollade på tre avsnitt av säsong två av Skam på tåget, men var tvungen att ta en paus sen pga SÅ MYCKET ÅNGEST.
 
Framme i Stockholm i Johannas lägenhet! Vi hade lite bråttom för vi skulle på konsert, så det var egentligen bara att börja sminka sig och dricka lite bubbel.
 
Vi skulle nämligen se Kent för allra sista gången någonsin. SÅ himla märklig känsla.
 
Det var magiskt såklart. Bättre än någonsin. Grät massor för det är så himla fint allting, hela "produktionen" och låtarna och allt de har betytt för mig och för så många andra. Stort att få ha varit med om det.
 
På lördagen åt vi långsam frukost med Johanna och sen åkte vi till stan och Sandra drog runt mig i massa inredningsaffärer. Vi åt dumplings och promenerade i iskylan och tittade på utsikten innan vi tog tunnelbanan till Hötorget.
 
Där bodde nämligen Sanne och Emelie på Haymarket, det finaste hotellet jag någonsin sett. Kändes som att vara i en film att vara där inne. Sanne och Emelie skulle också se Kent så vi drack lite bubbel med dem innan de åkte iväg. Det blev lite mer bubbel än tänkt så det som egentligen skulle bli en lugn kväll för mig och Sandra slutade med väldigt många billiga öl på ett sunkställe vid Medborgarplatsen där vi pratade norska med varandra i ungefär två timmar (eftersom Skam är det enda en kan tänka på these days). Ganska fint ändå. Dagen efter åkte vi hem med ett väldigt långsamt tåg, det förstör alltid resan lite men vad ska en göra. En väldigt bra långhelg i alla fall!

FREDAG!!!!!!!!!!

 
Fredag och jag är på väg till Stockholm! Jag är nämligen ledig idag för att jag och Sandra ska se Kent i Stockholm ikväll. Sista konserten med Kent någonsin. Känns ju hemskt sorgligt nu när en tänker på det. Men förutom det ska det bli hemskt trevligt att åka iväg över helgen. Vi ska hänga lite med Johanna och gå på stan innan vi åker hem igen på söndag. Hallå fattar ni att det är jul nästa helg? Mest ser jag fram emot att vara ledig och bara få sova och gå runt i mjuka kläder och titta på TV. Men en sak i taget. Nu vill jag önska er alla en fin helg. Puss och kram!

Årets knäppaste bilder

Det fanns så många roliga, så jag valde flera!
 
Det här ÄR den knäppaste/sjukaste/hemskaste bilden jag sett!!! Jag och Sandra satt i vår lägenhet i New York (hehe, den var bara "vår" en vecka men det låter coolt att säga så, inte sant) och skulle testa ett nytt filter på Snapchat och hittade face swap. Vi skrattade så att vi GRÄT (vilket ni också kan se i den vänstra personens högeröga, vet dock ej om det är jag eller Sandra). Fattar att detta är noll kul för de som inte är med på bilden men det var så fruktansvärt roligt för oss.
 
Om jag ska välja en knäpp bild som har varit HELT spontan så är det den här, det måste vara hemma hos mig för jag känner igen min lampa, filt och fåtölj men mer än så minns jag inte. Linnea skulle ta en gullig bild på hunden Foxy men lilla gulliga jag fastnade i bakgrunden.
 
Älskar den här bilden på Anne från Felicias möhippa. Hon har precis stått och dansat som en sjuk person i typ en timme och lägger sig sen ner på soffan i den här märkliga posen med något glitter på huvudet. Så låg hon helt orörlig i säkert en halvtimme.
 
Ännu en bild med Sandra och Anne. Vi satt i en park i somras och grillade och råkade lämna korven och korvbrödet på grillen lite för länge. Anne, som alltid vill vara vänlig mot alla, frågade mig vilken korv jag ville ha. Det är Sandra som tagit bilden. Ser ni förresten mina naglar på den här bilden? Jävligt snygga om jag får säga det själv. Det var årets knäppaste bilder. Älskar dem.
 

Min vardag i 5 bilder.

Det är nästan LÖJLIGT hur lika alla mina vardagar är. Men det sjuka är att jag gillar det, älskar regelbundenhet. Spärra in mig om det är ett brott som gör mig till den tråkigaste personen som har gått i ett par Adidasskor.
 
Vaknar 06:15, går upp två sekunder efter att klockan ringt. Lyssnar på morgonpasset, äter müsli med havremjölk och ett glas citronvatten till frukost. Sminkar mig och cyklar till jobbet ca 07:05.
 
Är på jobbet strax innan halv åtta. Tar dagens första kopp kaffe, mmmm. Min utsikt från kontoret ser ut såhär. Jobbar 8,5 timme med att prata i telefon, sitta framför datorn och ha möten. Samt skratta med mina extremt fantastiska kollegor.
 
Två vardagar i veckan tränar jag, oftast direkt efter jobbet. Då brukar jag nästan alltid ha huvudvärk på eftermiddagen och vara ganska osugen på att träna, men efter träningen har huvudvärken försvunnit och jag känner mig glad och lite mer fullständig som människa efter en jobbig dag på jobbet som tömmer hjärnan på energi. (OBS: Menar absolut inte att personer som inte tränar inte är fullständiga människor, utan mer att efter jag har tränat känner JAG mig lite mer hel efter en hel dag av stress.)
 
När jag kommer hem så duschar jag och sen lagar vi mat. Det är alltid något vegetariskt som tar max 40 min att göra. Efter maten tittar vi på något, kanske Historieätarna eller The Americans eller Westworld. 
 
Kvällsrutinen börjar jag gärna med så tidigt som möjligt, gärna redan 20:15. Då kanske jag tvättar bort sminket och tar på serum som sedan får gosa till sig på ansiktet en halvtimme innan det är dags för nattkrämen. Kanske lägger jag en ansiktsmask om jag är på det humöret. Jag tycker att det är betydligt trevligare att lägga en mask än att titta på något halvtråkigt på tv:n. Älskar alla mina krämer, njuter varje gång jag öppnar badrumsskåpet. Efter att jag smort och smort och smort in lilla ansiktet mitt lägger jag fram kläder till nästa dag. Och då är oftast klockan bara runt 21. Allra helst ligger jag i sängen redan 21:20, kollar lite på telefonen i en kvart, sätter på ett avsnitt How I met your mother på datorn och somnar lagom till 22. Sen sover jag mina åtta timmar och sen börjar allt om igen.
 

MIN HELG I BILDER.

Fredag! Jag bytte från mittbena till snedbena! Kul! Jag och min kille gick ut och åt middag på den vietnamesiska restaurangen Namdo. SÅ himla gott. 4 av 5! Efter middagen gick vi hem och tittade på På spåret och åt skumtomtar. Mysig dejt.
 
På lördagen började jag med att träna skivstång och efter det handlade jag lite julklappar. På kvällen var det dags att svida om från pjamasen eftersom vi skulle överraska Anne som fyller år snart. Hon har tjatat i evigheter om att hon vill spela Laserdome så jag tänkte att det var på tiden att hon fick göra det nu. 
 
Hon blev så glad och så överraskad, älskar det. Älskar att överraska folk! Och kolla hur gullig Sandra är med sin pistol. Jag och Sandra var sämst i vårt lag men vad gör det, vi hade kul ändå. Efteråt gick vi till Sajvva och åt middag, sjukt gott var det. 4 av 5! 
 
Söndag. Jag vaknade tidigt och tittade på sista avsnittet av säsong ett av Skam och åt frukost i sängen. Helvete vad bra det avsnittet var.
 
Mötte upp Sandra och gick på julmarknad på Mitt Möllan.
 
Sen drog Sandra med mig på TVÅ saker hon inte hade berättat om tidigare för mig: den pyttelilla musrestaurangen på Bergsgatan och en Harry Potter-julmarknad där de hade lajvspel(!!!!). Så himla sjukt. Aldrig varit på lajv innan och var rädd för att titta någon i ögonen för att de kanske skulle börja "spela" med mig, hehe. Obekvämt. Men ändå gulligt med folk som går all in.
 
Till sist gick vi till AB Småland och fikade och tittade på alla deras tusentals fina saker en vill köpa. Sen gick jag hem och slog in julklappar och lyssnade på julmusik för att få lite julkänsla, det gick sådär. Nu har jag tittat på två avsnitt av Jorden runt på 6 steg med Filip och Fredrik och blivit sugen på att resa en massa istället, ja så kan det vara en enkel söndag i livet mitt. Högt och lågt, mest lågt, men ändå. Fin helg.

Mitt stökiga hem

Inte för att verka dryg nu men jag är riktigt dålig på att stöka ner. Det mesta stök jag ställer till med är att lägga kläder i fåtöljen istället för att hänga in dem i garderoben samt att ställa en kopp på diskbänken istället för att ställa in den i diskmaskinen direkt. Kanske låter jag mina glasögon eller en hårklämma ligga framme på soffbordet om jag är riktigt trött. Annars kommer det ganska automatiskt för mig att lägga saker på sin plats och att PLOCKA UNDAN, herregud, det gör jag hela tiden, det är ju mysigt.
 
Men när jag för några år sedan blev sambo med en person som inte gillar att städa, då blev det trouble in paradise kan jag säga. Att kompromissa fick en helt ny innebörd eftersom jag mår psykiskt dåligt av att ha det stökigt och smutsigt hemma (på riktigt) samtidigt som jag inte heller ville bli en tjatig person som skriker om att min sambo måste städa hela tiden. Jag vet ju att vi båda är lika onormala, även om jag tycker att mitt onormala tillstånd är lite mer konstruktivt, men det försöker jag att hålla för mig själv för husfridens skull. Att jobba med kompromisser har vi numera blivit experter på eftersom vi är så extremt olika och alltid har varit ("Om du väljer lampa till köksbordet får jag välja tavla i sovrummet"). Hur som helst, var var vi, stök just det. Jag skulle vilja sticka ut hakan så pass långt och säga att jag inte stökar ner hemma. Så, inte för att hänga ut någon, men när jag ska visa bilder på mitt stökiga hem är det inte min "förtjänst" att det ser ut såhär fint:
 
 
Såhär har det sett ut sedan i torsdags eftersom det tydligen ska skruvas med någon datorskärm. Jag försöker spela oberörd och cool. Varför jackan inte kan hänga på sin krok i hallen har jag ingen aning om.
 
Det här inlägget är en del av Emma Sundhs 31 utmaningar att ta sig an i december.

FREDAG!!!!!!!!!

 
Äntligen fredag! Det här har varit världens längsta och världens kortaste vecka på samma gång. Igår ställde jag in min träning, finns det något skönare än den känslan? Så underbart. Så istället blir det träning på lördag, och så ska jag ut och äta TVÅ gånger i helgen. Idag på dejt med min kjæreste (har börjat titta på Skam precis som alla andra.....) och imorgon ska jag fira en kompis som fyller år. På söndag ska jag på julmarknad på Mitt Möllan och julbaka med Sandra. Vilken helg va! Önskar er allt fint. Puss och kram.

NIO ÅR.

 
Nio år har vi varit tillsammans idag. Nio år! När jag blev kär i dig drack vi fortfarande billigt vitt vin ur tetrapack som vi hällt över på PET-flaska och drack ljummet under alla festivaler och konserter som vi åkte runt på hela somrarna. Jag hade alltid kort kjol och rosett i håret, du hade piercing i läppen, vi lyssnade på svår musik och hade mobiltelefoner som öppnades genom att en fällde upp ett lock. Vi gick fortfarande på gymnasiet. När vi träffades vågade jag knappt kolla dig i ögonen, var rädd att du skulle se igenom mig och inse att jag kanske inte var något att ha. Pirret i magen när du mötte mig på Centralen när jag kom med tåget till Malmö. 
 
Tänk ett det råkade bli just du och jag.

MITT FÖRSTA BLOGGINLÄGG

Mitt första blogginlägg! Herregud. Vet ni hur länge jag har haft den här bloggen? En evighet! Men innan jag startade denna bloggen hade jag en annan blogg på blogspot, den var dock lite mer deppig och innehöll mest en massa texter om hur tråkigt livet kunde vara. När jag startade den här bloggen 2007 valde jag domännamnet utifrån att jag ville ha något med mitt eget namn, och eftersom det var upptaget lade jag helt sonika till ett o. Inte mer än så. Själv vet jag inte om bloggen heter "Mariao" eller "Du kan om du vill", men jag tror det senare. Den meningen är för övrigt en textrad från Svenska Akademiens "Du vill så du kan", ingen låt som ligger mig varmt om hjärtat direkt men 2007 var jag väldigt insnöad på självhjälpsböcker så det var säkert därför jag fastnade för det.
 
Från början var det tänkt att den här bloggen skulle vara någon slags DIY-blogg där jag skulle lägga ut beskrivningar av hur en syr kjolar, bakar kakor och pysslar med second hand-fynd. Det var dock svårt att bara skriva om det så ganska snabbt blev det mindre av det och mer av vardagsbetraktelser, musik, kläder, kärlek och fest. Efter några år var det nästan uteslutande en dagens outfit-blogg, då hade jag som mest läsare och blev till och med inbjuden till Veckorevyn Blogawards (kolla föresten hur fin header jag hade på bloggen då, så himla bra bild). Ett tag efter det skrev jag mycket om politik med fokus på samhälle och feminism. Ungefär samtidigt hade jag TVÅ bloggar till, en på studenttidningen Lundagårds hemsida och en på Skånska Dagbladet där jag bloggade om valet utifrån att jag var förstagångsväljare. Efter det blev det mest en vanlig blogg igen, precis som det är nu. Så himla glad är jag att ni har fortsatt att läsa under alla dessa år. Är det någon av er (förutom Sandra <3) som hängt med sen starten? Jaja det var en liten trip down memory lane, men hur som helst, här kommer de sensationella första och andra inläggen:
 
 
 Och såhär såg jag ut 2007:
 
Det här inlägget är en del av Emma Sundhs 31 bloggutmaningar att ta sig an i december.

HEJHEJ.

 
Här är två bilder i all sin enkelhet. Fika med saffransbulle och julmust i söndags (framför Ett päron till farsa firar jul, det var inte jag som valde film kan jag säga... men ändå mysigt) och min kappa som jag äntligen lämnat in på kemtvätt. Har haft den nu säkert minst tre vintrar i rad och älskar den, fyndade den för 400 kr på Tradera men den är ursprungligen från Weekday). Men den hade blivit ganska smutsig och särskilt eftersom den hade fastnat i mitt cykelhjul ett antal gånger. Lämnade in den på kemtvätten vid St Knut tillsammans med min killes kostym. Herregud VUXENPOÄNGEN när jag gjorde det. Tänk om mitt 17-åriga jag som alltid gick i smutsiga, trasiga och för små kläder hade sett det?Jaja. Jag skulle egentligen bara säga att kappan blev jättefin, som ny. Det var så välspenderade pengar.
 
Gud vad konstigt det känns att avsluta ett inlägg med att tipsa om kemtvätt.... vem har jag blivit....... avslutar nu innan det blir ännu värre.

ÖGLAN.

 
En jätteful bild men jag ville bara visa mina nya Öglan-stolar som jag fyndat på Blocket! Är fan KÄR i dem. Älskar Blocket. Älskar gamla saker. Dagens tips är att ladda ner Blocket-appen och sätta bevakningar på det ni är ute efter och så får ni mail när det läggs ut nya annonser med just det, vilket leder till att ni aldrig behöver missa någonting. Jag har till exempel bevakningar på teak, Öglan, äkta matta, blombord och Ikea Stockholm. Det är en fröjd att kolla igenom annonserna varje kväll. Okej hejhej.

Egenskaper jag inte gillar respektive gillar hos mig själv.

Det här skulle egentligen vara tio av varje, men det var så svårt att komma på så det blev bara fem. Jag tyckte också det kändes deppigt att avsluta med egenskaper jag inte gillar, så jag vände på ordningen för att addera lite mer *feel good* till det hela. Wow vilken boost. Tänk ni också på era bästa egenskaper, det är härligt!
 
1. Jag blir lätt stressad, även när jag inte behöver bli det. Och det kan komma från en sekund till en annan. Ett mail, en arbetsuppgift, när någon ändrar planerna eller när jag har lite allmän ångest, jag kan bli stressad över precis allting och får ofta såväl fysiska som psykiska symtom av stressen som inte alltid går över lika fort som det kan komma.
 
2. Jag har svårt för att stå upp för mig själv. Kanske två gånger i hela mitt liv har jag sagt till någon "När du säger/gör så blir jag ledsen och det känns inte okej". När något inte känns bra för mig har jag jättesvårt för att säga det och då blir jag besviken på mig själv vilket adderar lite extra obehag till hela situationen.
 
3. Jag oroar mig ofta i onödan. Tänk om det inte finns någon vegetarisk mat på restaurangen? Tänk om jag inte kan sova i natt om jag somnar en stund nu? Tänk om den där helikoptern släpper en bomb rakt ner över stan? Tänk om folk tycker att jag försöker för mycket när jag har på mig det här? Tänk om det är farligt att träna när jag har ont i knät? Tänk om hon blir sur på mig för att jag föreslår det här? Tänk om jag inte får något jobb om jag bloggar om det här? Osv osv i all oändlighet.
 
4. Jag blir ledsen istället för arg. Jag tror att jag har höjt rösten åt någon kanske en gång i hela mitt liv.
 
5. Jag kan älta mina misslyckanden och tillkortakommanden i evigheter. Jag glömmer aldrig när jag fick underkänt på en tenta, när jag en gång när jag var liten råkade göra illa min storebror, när jag gjort min pojkvän besviken eller när jag kuggade på uppkörningen. Så svårt för att bara rycka på axlarna och tänka "sånt som händer".
 
 
1. Jag är bra på att ta tag i saker. Fan vad jag skulle vara bra som projektledare eller assistent. Ge mig ett diskberg och jag diskar det. Ge mig ett datum och jag ringer en restaurang och bokar ett bord. Ge mig en oorganiserad pärm och jag organiserar den. När jag vet vad jag ska göra gör jag det direkt. Det blir väldigt effektivt.
 
2. Jag är bra på att uppskatta det lilla och vara tacksam. Den här egenskapen får mig ofta att känna mig töntig men en fin solig dag, ett doftljus, en härlig vardagsmiddag eller ett nytt nagellack kan få mig hur glad som helst. "Att jag får vara med om det här fina" tänker jag flera gånger i veckan.
 
3. Jag är snäll. Den egenskapen har jag ärvt från min mamma tror jag. Att vara snäll mot och ställa upp för andra är viktigt och jag gör gärna saker för andra om jag kan.
 
4. Jag är ganska rolig. Ja jag lade till ett "ganska" här för jag är lite blygsam men humor är väldigt viktigt tycker jag. Och jag tycker faktiskt att jag är ganska rolig.
 
5. Jag försöker att säga ifrån så ofta jag orkar och försöker vara en motvikt när jag tycker att något är fel oavsett om det handlar om bantning eller typiskt "kvinnliga egenskaper" eller hur unga/gamla/invandrare/asylsökande/fattiga/rika "är" eller varför det inte är fånigt att säga hen.
 
Det här inlägget är en del av Emma Sundhs 31 utmaningar att ta sig an i december.

MIN HELG I BILDER.

I fredags efter jobbet handlade jag med mig mat och vin hem och städade lite snabbt eftersom mina kollegor skulle komma över och äta. På med örhängen och min nya fina gröna tröja från Weekday.
 
Vi åt tacos, tittade på På spåret och målade naglarna. Så himla mysigt. Sen gick vi till Babel för där skulle Cherrie spela. Så bra spelning! Ca världens coolaste person är hon.
 
Vaknade i lördags till strålande sol. Vilken tur att det var precis den här dagen som jag skulle passa Sandras hund Alice. Vi gick en lång promenad i lite mer än en timme, jag lyssnade på poddar och det var is på den lilla sjön i Pildammsparken och luften var sådär krispig som den bara är på en riktigt kall dag. Fan vad tillfreds jag kände mig då.
 
Idag är det söndag och jag har varit ute och köpt lite julklappar och veckohandlat. När jag kom hem bakade jag saffransbullar med vanilj och lyssnade på P3 dokumentär. En väldigt bra dag helt enkelt. Och snart ska vi äta just nybakta saffransbullar, dricka julmust och titta på årets första julfilm. Hälsningar från en kanske lite FÖR harmonisk och glad tjej.

Min internetcrush

Det är ju ingen nyhet direkt att jag älskar Brita Zackari. Jag kan inte förklara varför jag gör det men så är det bara och ni får acceptera det. Jag tycker att det är mycket trevligt att läsa om allt ifrån hennes besatthet av gråmelereat till träning som är enkel eller hur en hittar vinterskor utan dagisbarnskänsla, inredning, familjeliv, kläder, "Så vinner du i mellandagsrean", natur, politik, hudvård och lyx. Ja allt av allt liksom. Jag inser också att det är obegripligt att tipsa om en person som alla redan vet vem det är men spärra in mig om det är ett brott. Är hon min internetcrush så är hon. Det enda som lämnar mig mer att önska är att hennes inlägg till och med kommer mer sällan än mina.
 
 
Det här inlägget är en del av Emma Sundhs 31 utmaningar att ta sig an i december.

Årets bästa Instagram-bild

Såg på Sandras blogg att hon skulle göra Emma Sundhs 31 bloggutmaningar att ta sig an i december, för att öka blogginspirationen lite. Smart och kul! tänkte jag, och gör samma. Att härma folk är ju som bekant mitt bästa lifehack.
 
Första inlägget handlar om årets bästa Instagram-bild. Sjukt svårt att välja EN bild eftersom det har varit ett riktigt härligt år, åtminstone om en snabbt tittar igenom mina instagrambilder. Jag har flyttat till en lägenhet jag älskar, varit i New York och Paris, varit på TRE bröllop, en festival, en parad, fått ett syskonbarn, sett Beyoncé och Kent, ridit islandshäst och tatuerat mig. Inte dåligt alls.
 
 
Men jag gillar nog den här bilden bäst. Sympatiskt av mig att välja ut en bild på mig själv om årets bild, inte sant? Bilden är från Pride-paraden i Malmö i augusti. Ett gäng härliga personer, champagnefrukost där vi målade naglarna och sminkade varandra, paljettjacka, perfekt väder (förutom en liten regnskur...), musik och en parad för allas lika rättigheter. Så himla mycket glädje på en och samma gång.

FREDAG!!!!!!!!

 
Äntligen fredag! Äntligen december! Jag tröttnar mer och mer på julen för varje år som går och i år har jag bara satt upp en endaste liten ljusstake, allt annat julpynt fick mig att må lite illa, men ändå, december är i alla fall trevlig för det händer åtminstone NÅGOT. Det blir mysigt med alla ljus och lampor, det är kul att fundera över presenter och så är en lite ledig och får träffa sin familj och sina vänner. Det är väl bra så. Ikväll ska jag på konsert och se Cherrie, det ska bli väldigt trevligt. Och på söndag är det konsert igen, Kent spelar i Köpenhamn om de nu inte ställer in igen. Och imorgon ska jag passa Sandras hund. Mysigt! Kanske bakar jag en lussekatt eller två. Det ska bli så himla skönt med helg. Önskar er en fin kväll och en härlig helg.
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier