NYÅRSLISTAN 2017.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag gick i Prideparaden i Berlin, badade (fötterna) i Atlanten, var på tre baby showers inom loppet av fem månader, hade fyra veckors sommarsemester, gick en kurs i blomsterbinderi och i princip 80% av det jag gjort på jobbet har varit sådant jag aldrig gjort förut.

 

Har du några nyårslöften?

Såhär skrev jag inför 2017: "Träna regelbundet, fokusera på mig själv, se till att jag gör saker som gör mig glad, att jag vågar stå på mig och vågar vara modig, göra vad jag kan för att hjälpa andra och komma ihåg att folk inte kan läsa mina tankar utan det enda sättet att bli förstådd är att berätta vad jag tänker på. Och så skulle jag vilja besöka ett land jag inte tidigare har varit i." Nästan allt av det gjorde jag faktiskt under året, är väldigt stolt över mig själv. Under 2018 är mina nyårsmål att fortsätta vara modig, träna regelbundet, äta veganskt till 90%, sänka axlarna och stressa mindre, majoriteten av sakerna jag köper ska vara begagnade och vara tydlig i min kommunikation med andra eftersom folk, fortfarande inte, kan läsa mina tankar.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, år 2017 blev det en riktig babyboom! FYRA av mina nära kompisar fick barn! Så himla mysigt med massa bebisar och så känns det som början på en helt ny tid i livet.

 

Vilka länder besökte du?

Polen (Warszawa), Tyskland (Berlin), Portugal (Lissabon) och Ungern (Budapest). Riktigt bra reseår för min del. Fyra (för mig) nya länder på ett år! Väldigt härligt. Och så har jag såklart varit i Danmark också, men det är ju mer en förlängning av Malmö så det räknas ju inte riktigt.

 

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?

Jag skulle vilja läsa lite fler böcker och inte hålla på så mycket med telefonen, jag hade gärna haft lite varmare väder under sommaren och så skulle jag vilja bära hatt lite oftare.

 

Vilka datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Jag kommer aldrig glömma när jag i januari fick besked om att jag fått den nya tjänsten jag sökt på mitt jobb. Jag var på riktigt 100% övertygad om att jag inte skulle få jobbet och när jag sedan fick beskedet om att jag fått tjänsten blev jag fullkomligt överlycklig. Det är inte många andra tillfällen i livet jag blivit så stolt över mig själv. Det var en magisk känsla. Sen kommer jag såklart minnas 2017 som året då jag och min kille varit ihop i tio år. Och sen kommer jag aldrig glömma när jag satt på ett café i Warszawa och fick en notis på min telefon om att det varit ett terrorattentat i Stockholm.

 

Vad var din största framgång 2017?

Att jag varit modig och utmanat mig själv, vilket lett till att jag har utvecklats som person.

 

Största misstaget?

Köpte en dyr kasmirtröja som krympte i tvätten och blev nopprig direkt. Nej jag skojar. Har väl som tur är inte gjort några stora misstag men en sak jag ångrar är att jag inte sa till eller gjorde något när jag såg ett gäng killar som höll på att stjäla två cyklar utanför min port. 

 

Bästa köpen?

Lampan som hänger ovanför köksbordet som jag vann på auktion, Ivar-skåpet från Ikea, Rodebjerbyxorna som var på rea som jag använt typ en gång i veckan sedan jag köpte dem, Diorväskan från 80-talet som jag köpte på Blocket, vår nya säng, Acne-halsduken och Samsø Samsø-skorna från Tradera, båda var riktigt bra fynd.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra såklart. Och eventuellt ovan nämnda säng och resor. Förutom det har jag kunnat se ett annat mönster i min shopping det senaste året. Jag har verkligen gjort mer genomtänka köp och inte spontanhandlat så mycket, jag har blivit mycket mer sträng mot mig själv när det kommer till vad jag shoppar, både kläder och inredning, och det är jag glad över.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

När min kille, som aldrig dansar eftersom han hatar det, helt plötsligt bjöd upp mig under valsen på ett bröllop vi var på. När jag fick uppskattning för en sak jag gjorde på jobbet. När vi var i Berlin och jag och Sandra vaknade innan alla andra och gick ut i sommarvärmen och drack kaffe på trottoaren i väntan på att de andra skulle vakna. När jag och min mamma låg på golvet i min brorsons rum och kastade med ett gosedjur och han skrattade så innerligt att vi båda började gråta. Första gången jag fick se mina kompisar med sina nyfödda bebisar. Det pirret i magen. Alla stunder med Sandra och Linnea som jag har fått dela med dem under året.

 

Gjorde någonting dig riktigt ledsen?

Ja.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2017?

Ida Redig - Everywhere, Les Big Byrd - Two man gang och Adele - Love in the dark. Jag har ett så starkt minne från första dagen på semestern när jag, Sandra och Linnea åkte på Österlenroadtrip och satt med nervevade rutor i Linneas bil och håret blåste och vi sjöng högt till Two man gang och jag bara kände livet så mycket inom mig. Och så den här låten som är den vackraste jag någonsin hört.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Mycket gladare. Jag vet inte varför men jag har haft betydligt mindre ångest det här året jämfört med tidigare år. Så skönt. Det är också första året på väldigt, väldigt länge som jag inte haft huvudvärk typ tre dagar i veckan. Jag tror att det beror på att jag börjat använda en bettskena. Det har på riktigt varit fullkomligt revolutionerande för mig.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Öppnat upp mig och berättat vad jag tänker på/känner/hur jag mår.

 

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Stressat.

 

Blev du kär i år?

Bara för några dagar sedan tittade jag på min kille när vi satt i ett stort sällskap och tänkte: TÄNK att han är min. Tänk att han är en riktig människa som jag känner utan och innan och som känner mig, som är så snygg och fin och som har valt mig. Tänk.

 

Favoritprogram på TV?

Faktiskt inte så jättemånga bra TV-serier i år, det är svårt att mäta sig mot förra årets succé Skam. Men jag har tittat på Sopranos, The Good Wife, Big Little Lies, Vår tid är nu och alla dokumentärer jag har kunnat hitta.

 

Bästa boken du läste i år?

Har jag läst några böcker i år? Jo ett par stycken faktiskt. "Kära Liv och Caroline" av Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli, "Uppgång och fall" av Liv Strömquist och den mest otippade av alla, "Spara mindre - få ut mer. Tre steg som får dina sparpengar att växa" av Claes Hemberg. En väldigt lättläst och enkel bok om att spara pengar. Den har förändrat min syn på sparpengar och ekonomi. Väldigt bra!

 

Största musikaliska upptäckten?

Konstigt svar men jag måste säga Adele och First Aid Kit. Ingen av dem har släppt något nytt utan jag har bara råkat ramla över dem. Har ju såklart hört dem innan men aldrig LYSSNAT ordentligt. Så sjukt bra. Har spenderat många kvällar med att tända massa ljus i lägenheten och lyssna på Adele på hög volym och laga mat. Mysigt.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Jag fyllde 27 år på en torsdag och hade väldigt ont i huvudet. Men jag fick en fin present av mina gulliga kollegor. På kvällen bjöd min kille mig på middag på Kv Åkern, samma som han gjorde året därpå. Eftersom de har den godaste maten jag någonsin ätit. Så himla bra kväll.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det finns det ju alldeles säkert, men om jag ska vara helt ärlig kommer jag inte på något.

 

Vad fick dig att må bra?

Allt fint jag varit med om som jag svarat på flera frågor här ovanför, men också att jag tränat regelbundet nästan hela året. Ärligt talat tror jag att det har hjälpt mig jättemycket. Att få ett avbrott i vardagen, få tänka på något annat, få känna sig stark och duktig. Det har gett mig bättre självförtroende på något sätt. Jag tror att det har varit väldigt bra både för kroppen och hjärnan.

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2017?

Jag tycker faktiskt att min stil börjar få en tydligare och bättre röd tråd. Min regel för det jag har köpt det här året har varit att allt jag köper ska jag kunna ha på jobbet. Det betyder ju att jag inte köpt några festligare kläder men jag har också insett att jag inte trivs i sådana. Jag har också försökt satsa på det klassiska att ha färre, men bättre, plagg och att tänka igenom vad jag behöver innan jag shoppar. Jag är ganska nöjd med min stil under 2017. Mitt inre mål har alltid varit att bli lite mer bohemisk i min stil, så det ska jag fortsätta försöka med under nästa år.

 

Vem saknade du?

Min mormor som gick bort.

 

Den bästa nya personen du träffade i år?

Mina fantastiska kollegor.

 

Mest stolt över?

Mig själv och den personen jag har blivit. 

 

Högsta önskan just nu?

Att vi ska få ett härligt nyårsfirande ikväll. Att jag ska vara ännu mer lugn och harmonisk 2018. Att jag får vara lycklig och älska högt. Att alla får vara friska och att vi ser varandra för de vi är. Och att jag ska försöka strunta lite mer i vad folk jag inte bryr mig om eventuellt tycker om mig och följa min magkänsla.

2017.

Januari. Året började med årssummeringar och julsemester, så jag skrev mest om roliga saker som hände under året därpå, och tittade på Skam, läste böcker, fixade saker hemma och åt lyxiga frukostar på olika caféer. Och hade på mig mina nyinköpta favoritbyxor från Rodebjer typ varje vecka.
 
I februari började jag på min nya tjänst på jobbet som introduktör. Det var otroligt omtumlande och roligt. Min kille fyllde år så jag överraskade honom med en resa till Stockholm och biljetter till en musikal, och så bjöd jag det här fina gänget på middag en dag. Vi har känt varandra i typ tio år nu (förutom Sandra då, shout out till min bästis sen 2004) och det fantastiska är att det blir bara bättre och bättre. Det här har varit ett riktigt fint kompisår, älskar dessa mer än någonsin.
 
I mars demonstrerade vi på internationella kvinnodagen, det började bli vår och jag och min kille åkte till Köpenhamn väldigt spontant en fredagskväll och hade en extremt härlig kväll. Förutom det åt vi våfflor och planerade sommarens semester.
 
 
 
I juni tog Linnea och Sandra examen och firade med stor härlig fest. Jag jobbade massor med något som behövde bli klar innan sommaren, vi firade midsommar, bjöd Sandra på grattis på födelsedagen- och till jobbet-brunch och hade det allmänt underbart i solen.
 
Juli måste ha varit bästa månaden på hela året. Fyra hela veckors semester. Vi var på två kompisars bröllop, vandrade i Söderåsen, åkte på Österlenroadtrip, åt massa härliga middagar med mina tjejer, och sen åkte jag ju på världens bästa semester dvs fem dagar i Berlin och sen vidare till fyra dagar i Lissabon. Det var MAGISKT.
 
I augusti åkte jag och Sandra till Köpenhamn en dag, väldigt härligt. Vi gick i Prideparaden i Malmö OCH Pride i Köpenhamn, gick på baby shower och Malmöfestivalen och gick en kurs i blomsterbinderi och så fyllde jag 27.
 
I september träffade jag en kompis bebis för första gången, hade en underbar eftermiddag med Sandra där vi började med en lunch som sen blev en promenad som sen blev två glas bubbel på en uteservering. Ljuvligt. Vi gjorde äntligen om lite i vårt sovrum, jag var på Titanic-utställningen och det var fortfarande 20 grader varmt.
 
 
I november var jag både på dop och begravning, jag hade en liten bloggpaus, hade en väldigt härlig kväll med Sandra, Linnea och Anna och så passade jag Sandras hund en helg, det var så himla mysigt. Och det var i princip allt jag skrev om i november. Min kortaste bloggmånad någonsin. 
 
I december bakade jag massa veganska lussekatter och julgodis, hälsade på ÄNNU en nyfödd kompisbebis, jag och min kille firade 10 år ihop och åkte en helg till Budapest, var på flera härliga AWs och så blev det till slut jul, ledighet och nyår.
 
Herregud vilket fint år det har varit. Jag tycker generellt sett att livet bara blir härligare och härligare. Det är så skönt att bli äldre. Inget är ju såklart felfritt och det händer jobbiga saker hela tiden, men för varje år som går känner jag mig mer och mer trygg i mig själv. Det här året har verkligen varit utvecklande för mig personligen och det är jag så tacksam för. Såhär på årets sista dag är jag extra tacksam för allt. För alla fina personer jag får ha runt mig, för att mina nära och kära är friska, för att jag har ett jobb och en lägenhet som jag gillar, för att jag kan njuta av de små sakerna, för att jag är just jag. Så tack för det, 2017.

NÅGRA DAGAR I BILDER.

Två julklappar! Jag och min kille bestämde oss för att inte byta julklappar utan istället köpa en flaska vin till varandra. Jag köpte såklart ett tungt mustigt franskt rödvin till honom, han köpte såklart en flaska champagne till mig med den finaste etiketten han kunde hitta, eftersom han vet att jag tycker yta är viktigt, hehe. Väldigt fint faktiskt. Vi fick också två sjuan-stolar i julklapp, så himla fina. Den ena har vi ställt i hallen istället för telefonbänken som stod där innan, som jag sålde på Blocket. Så bra!
 
I torsdags fick jag finbesök! Anne och Bill kom förbi.
 
Vi gick till Mitt Möllan och åt pizza och gick på Beyond Retro, sen gick vi hem till mig och fikade och promenerade och pratade i flera timmar. Mys.
 
Jag tyckte att jag förtjänade ytterligare en fin present såhär i slutet av året så jag kunde inte låta bli att köpa Vänskapsknuten från Svenskt Tenn till mig själv. Jag är väldigt nöjd!
 
Jag har i flera dagar velat gå ut på en långpromenad, men jag har hittat på saker på dagarna så då har det inte gått och det blir mörkt så snabbt så jag har inte vågat på kvällen, mest med tanke på de senaste överfallsvåldtäkterna i Malmö. Det är hemskt, jag har aldrig varit rädd för att bo i Malmö men nu börjar jag tänka på hur jag ska undvika att gå själv utomhus när det är mörkt och vill dubbelkolla med mina kompisar att de kommit hem som de ska. Det är fruktansvärt och begränsande och vidrigt. Men så i fredags var det soligt för första gången på länge så jag skyndade mig ut och tog till och med på mig solglasögon, så ivrig var jag! Lyssnade på P3 Dokumentär och gick runt och tittade på vackra hus, precis som vanligt.
 
En annan dag hämtade jag ut ett annat paket med en present till mig själv, en t-shirt från Ganni från mellandagsrean. Älskar att packa upp prassliga paket med lyxigt papper i fin kartong. På fredagskvällen hoppade jag i min nya tröja och så kom Sandra och Linnea över och tittade på På spåret och drack bubbel.
 
Idag, lördag, hoppade jag i en annan ny tröja, från Stories rea... ja ni hör ju jag har spenderat de senaste veckorna med att shoppa, det är ju inte klokt. Det får bli bättring från min sida. Såhär kan man ju inte hålla på. Hur som helst cyklade jag bort till Café Kungsgatan och mötte upp mina favvisar för vår traditionsenliga brunch i mellandagarna. Vi konstaterade idag att det är fjärde året vi gör det. Så fin tradition!
 
På vägen hem stannade jag på Florera och köpte med mig en nyårsbukett. Och nu blir det soffhäng resten av kvällen.

FREDAG! - 2018.

 
Fredag! Även om jag inte riktigt lägger märke till vilken dag det är nu när jag har semester. Det är så himla skönt. Jag känner mig verkligen avslappnad vilket ju alltid är målet med alla semestrar, men det är inte alltid så lätt at uppnå. Idag till exempel vaknade jag klockan tio. TIO??? Det har inte hänt sen. Ja jag vet inte. 
 
Idag ska jag träffa några kollegor och gå på Malmö museer. Mysigt! Imorgon ska jag och mina kompisar äta vår årliga våffelfrukost på Café Kungsgatan som vi gör varje år runt jul/nyår. Älskar såna traditioner! Sen ska jag förbereda lite inför nyårsafton som vi ska ha hemma hos oss. Sen är det 2018. Längtar.

ONSDAG.

Onsdageftermiddag i Malmö.
 
Jag mötte upp Sandra utanför Saluhallen.
 
Jag ÄLSKAR Saluhallen. Tröttnar aldrig.
 
Vi skulle äta lunch, jag valde som vanligt Pink Head.
 
Ett glas bubbel till lunchen såklart. Eftersom vi skulle fira att det var semester och att Sandra fått förlängt vikariat! Och sen behövde vi prata massor för vi hade inte setts på flera veckor. Skandal. Mycket att ta igen.
 
Efter maten tog vi en cappuccino och saffranskardemummabulle(!!!) från St Jakobs stenugnsbageri ute i friska luften.
 
Sen cyklade vi vidare.
 
Vi åkte bort till & Other Stories och jag råkade gå loss på rean där inne. Ops. Sen pratade vi om nyår och 2018 och sen skildes vi åt. Väldigt välbehövliga timmar med en bästis.

EN VÄLDIGT KONSTIG VECKA I BILDER.

Jag får anstränga mig för att försöka ta reda på vilken dag det är idag. Äkta semesterhjärna. Men en sak vet jag, och det är att jag inte visat några bilder från förra veckan. Och nu när jag gick igenom dem såg jag att det inte var så mycket att visa, för det har ju verkligen varit en jättekonstig vecka. Det känns som att det var evigheter sen jag var på jobbet och då har jag inte ens haft semester i en vecka. Jaja. Här är i alla fall två bilder från typ en vecka sen.
 
På fredagen firade jag i alla fall in början på semstern med rött läppstift på jobbet, och på vägen hem köpte jag med mig lite öl och chips. På kvällen kom lite kompisar över till oss och vi tittade på På spåret och drack glögg. På lördagen gick jag ut och fixade de sista julklapparna och sen låg jag mest på soffan resten av dagen. I söndags firade jag jul med min killes familj.
 
I måndags åkte jag hem till mina föräldrar för att fira jul där. Så skönt ändå att inte fira på just själva julafton, jag vet inte varför men det var det. I julklapp fick jag bland annat dessa fina kökshanddukar som mina föräldrar ärvt av min farmors man, som i sin tur fått dem av sina föräldrar. De är alltså från början av 1900-talet någon gång, med broderade initialer och allt. Så himla fint.
 
Igår, tisdag vaknade jag upp hos mina föräldrar och sen åkte mamma med mig till Malmö. Vi gick en stund på stan och mamma hjälpte mig hem med strykbrädan som jag fått i julklapp. Sen städade jag lägenheten och min kille lagade mat, och så tittade vi på de två delarna av dokumentärserien Eran på Svtplay, om punken i Sverige. Väldigt intressant! Tips. Nu ska jag snart ner till Saluhallen och äta lunch med Sandra, hoppas ni har en härlig onsdag!

GLAD HELG!

Julaftonsmorgon. Jag vaknar halv nio, utvilad. Sätter på kaffe, häller upp juice i farmors gamla champagneglas. Sätter på Frank Sinatras julmusik.
 
På kylskåpet sitter alla julkort. Blir lika glad varje gång jag får ett julkort. Att någon tagit sig tid att köpa ett kort, skriva en hälsning och sen posta till oss. Så fint.
 
Utanför är det ljust, luften är frisk.
 
Jag sminkar mig och lockar håret.
 
Och nu, en kopp kaffe till och en lussekatt innan vi ska gå iväg på lunch. Glad helg till er alla!

MIN ÖNSKELISTA.

Om jag skamlöst fick önska mig precis vad som helst utan att ta hänsyn till prislappar skulle jag önska mig det här i julklapp.
 
 
T-shirt från Ganni. En sjuk/tråkig sak är att jag hittade den här fina tröjan på Tradera för några månader sedan och blev så himla glad att jag lyckades vinna auktionen, men sen fick jag aldrig hem tröjan. Så himla ledsen. Har tänkt på den sedan dess.
 
"Vänskapsknuten" från Svenskt Tenn.
 
Poster från The Way We Play.
 
T-shirt från Comme des Garcons. Älskar T-shirtar, det är mitt bästa plagg på överkroppen. Fint till allt ju! 
 
Och så har jag blivit sugen på färgglada vadlånga kjolar som t.ex. denna från H&M. Inte riktigt säsong just nu, men ändå. 
 
Ja det var väl det. Det var tydligen mest T-shirtar och ljusstakar. I verkligheten har jag önskat mig en strykbräda och ett par träningstights.

FREDAG! - JUL.

 
Äntligen fredag! ÄNTLIGEN början på lite semester! Och inte så lite semester för min del utan en och en halv vecka. Det känns så lyxigt att jag vet inte vad. Jag ska fira jul med min familj, umgås med nära och kära, läsa, titta på serier, äta godis, gå promenader, städa och vila. Ser fram emot det så sjukt mycket. Mest tänker jag bara göra precis det jag känner för. 
 
Ikväll ska jag träffa Sandra och fira både det ena och det andra, på lördag ska jag fixa de sista julklapparna och på söndag börjar själva julfirandet, först i Malmö och sedan på måndag åker jag hem till min familj i någon dag. Det ska bli så mysigt. Vad ni än gör oavsett om ni firar några högtider eller inte, önskar jag er en fin helg. Hoppas ni får göra precis det ni känner för.

MIN VECKA I BILDER.

Hej bloggen! Jag har haft en väldigt bra vecka! I måndags hade jag på mig skjorta och hade fått ett fint litet meddelande och ett foto från julfesten veckan därpå. Härligt.
 
I tisdags hade jag på mig klänning för ovanlighetens skull och fick ännu en fin liten present, den här gången av min chef. Så himla glad blir man!
 
I onsdags mötte jag upp Sandra efter jobbet och drack bubbel och åt vegansk pizza på Far i hatten. Väldigt härlig onsdagsaktivitet.
 
I torsdags åt jag lussekatter framför Musikhjälpen och Veckans brott hela kvällen, och sen var det fredag och jag gick på en liten aw med mina fina kollegor.
 
I lördags morse vaknade jag till solsken, och efter frukost blev jag så rastlös att jag gick ut på stan en sväng.
 
Gick til Möllan och hämtade ut paket och handlade ingredienser till julbak.
 
Stannade på vägen och köpte med mig blommor hem.
 
Så skönt att komma hem sen och bara öppna upp alla fönster i lägenheten och få in massa iskall frisk luft. 
 
Sen spenderade jag resten av dagen med att baka veganska fudge och rocky road som blev så himla goda, och så tittade jag på Musikhjälpen som stod på i bakgrunden hela dagen. 
 
Imorse vaknade jag upp till snö på taken, ändå mysigt? Gjorde frukost och tände ljus, som vanligt. Resten av dagen har Musikhjälpen precis som igår stått på på tvn hela dagen hemma hos oss och jag har skrattat och gråtit massor. Förutom det har jag veckohandlat, städat, gjort ansiktsmask och målat naglarna. Låter kanske tråkigt men herregud vilken bra helg. 100% mys.

FREDAG!

 
Veckans bästa dag, äntligen! Trött spaning men HERREGUD vad tiden går?? Det är liksom julafton nästa vecka. Helt otroligt. Den här veckan har bara sprungit förbi. Längtar väldigt mycket efter semester och kan inte riktigt fatta att jag bara ska jobba en vecka till innan jag får vara ledig i en och en halv vecka. Så himla lyxigt.
 
Idag ska jag på AW med mina fina kollegor, annars har jag inget speciellt planerat i helgen förutom att baka lite julgodis och slå in julklappar. Mysigt. Hoppas ni alla får en fin helg!

BUDAPEST.

I fredags åkte vi till Budapest! Vi kom fram vid 17 på eftermiddagen och då ösregnade det och var alldeles mörkt ute. Vi checkade in på hotellet och sprang bort till en butik och köpte öl och chips. Lite senare skulle vi gå ut för att äta middag, men det ösregnade fortfarande så vi åt i hotellrestaurangen istället. Vi båda var dödströtta så vi somnade tidigt. Precis utanför fönstret hade vi slottet som utsikt.
 
Lördag morgon! Jag vaknade redan vid 06:30 och kunde inte somna om. Jag gick upp och tog en promenad i väntan på att klockan skulle bli lite mer.
 
Så himla vacker stad. Magiskt! Men iskallt.
 
Efter att min kille vaknat och vi hade ätit en mycket god hotellfrukost gick vi ut.
 
Över Donau och en av de sju broarna som binder ihop Buda och Pest.
 
Alltså. Hur fantastiskt är inte detta?
 
Vi skulle titta på slottet.
 
Älskar slott! Älskar gamla byggnder! Precis rätt ställe att vara på då alltså.
 
Lite senare gick vi vidare och åt lunch på Gerbeaud, ett fantastiskt fint café som byggdes i mitten på 1800-talet.
 
Sedan gick vi vidare till saluhallen, en enorm byggnad med massor av folk och frukt, grönsaker, kött och choklad att köpa med sig hem. Efter det gick vi i lite affärer och julmarknader, innan vi gick tillbaka till hotellet och vilade lite.
 
På lördagskvällen gick vi till den italienska restaurangen Pomo D'oro och åt en sjukt bra pizza.
 
Efteråt gick vi hem genom iskylan, stannade på vägen och köpte med oss cappuccino och macarons. Hur mysigt som helst. Tidigt dagen efter åkte vi hem igen så det var en riktig kortis. Men så bra resa, 8 av 10 slott får den.

MIN VECKA I BILDER.

I måndags morse när jag vaknade var månen enorm precis utanför mitt fönster. Skulle försöka fota en fin bild, det gick sådär. Ni får bara en suddig bild istället, men ni kan ju ana hur mäktigt det var.
 
En annan dag i veckan hämtade jag ut min Hövding på posten. Har velat i flera månader nu om jag ska köpa en eller inte, men till slut bestämde jag mig bara. Och jag är så nöjd! Första gången jag använde den cyklade jag visserligen suuuuperlångsamt pga så rädd att minsta lilla kant skulle aktivera den, men jag vänjer mig nog. Känns som ett väldigt bra köp.
 
I torsdags var det julfest med jobbet, mycket trevligt! Dansade till och med. Innan på dagen hade jag på mig mina skönaste kläder, pjamasoutfiten som man ändå känner sig snygg i. Perfekt.
 
I fredags flög vi till Budapest!
 
Det var helt fantastiskt, men mer om det i ett annat inlägg.
 
Imorse vaknade vi upp till den här ljuvliga utsikten innan vi flög hem vid lunch. På bilden ser ni min shopping från resan, plus en kofta. Nu är vi hemma igen och jag är så tacksam både för den fina resan och för den underbara känslan av att få komma hem. Nu ska jag äta lussekatter och titta på sista avsnittet av Vår tid är nu!

10 ÅR.

Lucia 2007, gymnasiet. Vi ska gå luciatåg inför hela skolan, som vi gör varje år eftersom vi går musiklinjen. Alla trängs ute i korridoren i vita lucialinnen och är lite stressade och nervösa. Jag har varit ihop med min kille i en vecka, men vi har träffats hela sommaren. Jag och mina kompisar pratar om Hultsfredsfestivalen. Vintern har knappt börjat men vi pratar redan om sommaren och festivaler, det är det vi lever för. Min kompis frågar mig om jag ska dela tält med min kille på Hultsfred. "Ja, om vi fortfarande är tillsammans då", svarar jag. Jag har fortfarande inte förstått att jag är något att ha och är rädd att han kanske ska dumpa mig så fort han kommer på det. Jag är 17 år och har ingen aning om hur man får ett förhållande att hålla.
 
 
Och idag har vi varit tillsammans i tio år. Tio år! Det är så lång tid. Vi har tagit studenten, tagit körkort, pluggat i olika städer, haft distansförhållande, bott i pyttesmå ettor på 23 kvadrat, fått vårt första förstahandskontrakt ihop, flyttat några gånger till, fått våra första riktiga jobb, haft kriser, haft det tråkigt, haft det helt fantastiskt. Ibland känns det som att vi leker vuxna. Det är så obegripligt nu, när jag ser bilder på två unga unga personer som ramlar runt i Malmönatten, på samma gator som nu fast allting är så annorlunda och samtidigt inte. Tiden är så konstig. Vi är ju exakt samma personer, fast bara mycket tryggare och gladare. Ibland känns det som att tio år inte är någon tid alls.
 
 
Det är inte lätt att leva med en annan människa. Det är inte alltid lätt att förstå varandra och acceptera att saker inte alltid blir som man tänkt sig. Vi är två väldigt självständiga personer och ibland så otroligt olika. Kanske är det därför det aldrig blir tråkigt. Han utmanar mitt sätt att tänka, han får mig att skratta precis varje dag. Jag är jag men han och jag är också samma. Vi hör ihop.
 
 

FREDAG! - BUDAPEST.

 
God morgon fredag! Idag är jag ledig eftersom vi ska åka till Budapest över helgen. Så himla kul! Vi har inte så mycket planerat utan ska mest gå runt och titta på fina hus, äta mat och bo på lyxigt hotell. Det blir en kort resa men det ska bli skönt att bara komma iväg. Det sjuka är att jag inte börjat packa än. Det har ALDRIG hänt innan att jag packar samma dag som jag ska iväg. Vad händer med mig? Börjar jag bli.... cool? Självklart har jag dock för flera dagar sedan skrivit en packlista så kanske inte.
 
Hoppas ni får en fin helg!

MIN VECKA I BILDER.

Måndag! Ser glad ut ändå? Det var jag nog. Smsade Sandra på söndagskvällen och frågade vad jag skulle ha på mig, eftersom jag kände att jag hade en full garderob men INGET att ha på mig(.......). Hon svarade direkt: "Svarta byxor och randig tröja". Sagt och gjort!
 
Tisdag och onsdag. Blev försenad på jobbet i tisdags så jag missade min träning. Bokade om till onsdag. Ställde in på onsdagseftermiddagen. Bokade om till torsdag.
 
På torsdagen ställde jag in träningen igen. "Om jag ställt in två gånger den här veckan skadar det inte att ställa in den tredje" tänkte jag. Istället åkte jag och hämtade ut massa paket. Förra helgen beställde jag nämligen 80% av alla julklappar på nätet, och nu hade de kommit. Så skönt att slippa gå i affärer! Älskar nätshopping!
 
Fredag! Hade på mig en ny tröja som jag köpt från H&M innan jag kommit på att jag skulle bojkotta dem. Dubbelmoralen!! Oh well. Hade faktiskt den både i torsdags och fredags för den var så bra. Ull och kashmir-blandning. Efter jobbet gick jag och köpte en ljusslinga, vårt enda julpynt i lägenheten det här året. På kvällen var jag på AW med några kollegor och fick hänga med dem hela kvällen och skratta och dricka bubbel. Ljuvligt.
 
Hela lördagen (alltså på riktigt typ sex timmar) spenderade jag med att baka. Först veganska saffransbullar enligt det här receptet, fast jag skippade mandelmassan och körde vaniljsocker istället, och pärlsocker istället för strösocker ovanpå. De blev så goda och fina! Medan de jäste gjorde jag ett nytt försök med den veganska kladdkakan som jag misslyckades med förra helgen. Nu följde jag det här receptet men kortade tiden i ugnen till 13-15 minuter. Den blev helt perfekt! Lite rinnig till en början men jag ställde ut den på balkongen så den fick stelna och bli kall och då blev den fantastisk.
 
Till sist skulle jag göra vanliga lussekatter, också veganska, och bytte bara ut ingredienserna i ett vanligt recept. Jag vet inte riktigt allt som blev fel, men åtminstone blev det fel med jästen för degen jäste inte alls så på något sätt måste jag ha dödat jästen. Jag tror inte heller det blev rätt proportioner med de andra ingredienserna. Det tog 1,5 timme och så fick jag kasta allihop, de gick absolut inte att äta. Kul!!! Det jag har lärt mig av både helgens och förra helgens bakning är att när det kommer till vegansk bakning är det nog bäst att hitta ett veganskt recept att gå efter och inte bara byta ut ingredienserna i "vanliga" recept. Det har inte funkat hittills i alla fall. 
 
Och idag då. Mysigaste adventshänget med VÄRLDENS SÖTASTE tvåveckorsbebis. Vi hälsade på hemma hos Anna och Johan och fick äntligen träffa deras bebi. Dog pga han var så fin och de var så fina med honom. Riktigt bra söndagsaktivitet. Förutom det har jag städat och veckohandlat, och nu har vi tänt ljus och ska äta saffransbullar och kolla serier på Netflix. Så himla bra helg.

FREDAG! - DECEMBER.

 
Fredag! Första i december. Mysigt ändå. Kan inte sluta tänka på Uppdrag granskning-avsnittet om att svenska klädföretag, bland annat H&M, bränner flera ton kläder varje år som jag såg förra veckan. Det är så jävla sjukt. Lika obegripligt som när man tänker på att man på 50- eller 60-talet kastade sina hushållssopor i sjön. Man kan inte kasta eller bränna upp textilier. Man kan inte utge sig för att vara ett modernt företag med stark miljö- och hållbarhetsprofil och sen BRÄNNA UPP kläder. Det är så vansinnigt. Vill aldrig mer handla från H&M. Blir äcklad av tanken på att det sitter människor på andra sidan världen och syr kläder för en pyttelön för att jag ska kunna köpa en t-shirt för 99 kr och att helt nya kläder sedan eldas upp för att det eventuellt är något fel på dem. Samtidigt är det så dubbelt eftersom jag både älskar att köpa nya grejer och hatar mig själv för att jag gör det, så jag ska inte sätta mig på några höga hästar. Jag är ju också en del av allt det där, såklart. Det är en skev värld vi lever i. Se avsnittet om ni inte redan gjort det!
 
I helgen ska jag på AW, julbaka, städa lägenheten och på söndag ska jag äntligen få träffa min kompis nyfödda bebi. Så himla skönt det ska bli med helg. Det har varit en väldigt lång vecka. Hoppas ni får en fin helg! 
maria

MARIA

Hejhej, jag är 28 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, kärlek, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier