NYÅRSLISTAN 2018.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag var toastmasdame på ett bröllop, åkte på tågsemester, köpte elcykel, började engagera mig i krisstödet på mitt jobb och fick hjälpa till både vid skottlossningar och bränder, gjorde pedikyr och gick på jazzbar.

 

Har du några nyårslöften?

Kanske inte löften men mål. Jag ska fortsätta äta så mycket veganskt som möjligt. För mijön och klimatets skull. Jag ska bara göra en (1) flygresa och jag ska bara köpa begagnade kläder. Nu är det slut på den här dubbelmoralen i att bry sig så mycket om klimatet och samtidigt konsumera och resa som om vi hade tio jordklot. 

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej faktiskt inte. Det kom så många barn förra året så det är kanske inte så konstigt.

 

Vilka länder besökte du?

Frankrike (Paris), Kroatien (Split) och Tyskland (Hamburg). Och så Köpenhamn såklart. Har nog aldrig varit så mycket i Köpenhamn tidigare som jag varit detta året. Älskar den staden.

 

Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?

Jag skulle gärna se att 2019 är året vi köper hus, men det tror jag tyvärr inte är helt realistiskt. Något annat jag saknat 2018 är tydliga politiska beslut om ekonomi och miljö. Jag saknar stränga regler och lagar som förbjuder oss från att förstöra klimatet. Jag skulle gärna äta fler middagar med mina kompisar, göra fler dagsutflykter och sluta bry mig så mycket om det är städat eller stökigt hemma.

 

Vilka datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?

Jag kommer inte minnas något speciellt datum, men jag kommer alltid minnas den dagen i april jag och min kille gick ut för att äta pizza och ta en öl på vår kvarterskrog, och vi satt och pratade om livet och framtiden, några kompisar kom förbi och vi gick vidare och satte oss på en uteservering och det var vår i luften och precis allt kändes möjligt. Jag var så 100% lycklig. Jag kommer också alltid komma ihåg den gulliga mannen som hjälpte mig med cykeln när mina byxor fastnat i kedjan mitt i gatan och jag precis skulle ha sönder byxorna för att komma loss men han hjälpte mig att skruva loss kedjan och byxorna förblev hela.

 

Vad var din största framgång 2018?

Framgång är väl lite att ta i, men jag blev väldigt positivt överraskad av mig själv när jag var toastmadame på Anne och Pontus bröllop. Jag var så himla nervös och trodde knappt att jag skulle klara det, men när vi väl var igång kändes det helt naturligt och jag tänkte inte ens på att jag var nervös. Trivdes som fisken i vattnet. Jag tycker också att jag utvecklats så himla mycket på jobbet och saker som tidigare kändes så himla jobbiga och svåra gör jag nu med en annan typ av lätthet, vilket är väldigt skönt. Det är så skönt att titta tillbaka och se att man faktiskt utvecklats.

 

Största misstaget?

Kan som tur är inte komma på några stora misstag jag gjort. Phu. Men en sak jag gjort är att förstöra min killes hår när han bad mig hjälpa honom att raka bort håret i nacken. En liten kommunikationsmiss och inställning på rakapparaten ledde till ett stort jack i håret i nacken. Hade ångest över det i ett dygn.

 

Bästa köpen?

Mina svarta loafers från & Other Stories. Tvekade så länge innan jag köpte dem för jag visste inte om de passade min stil, men sen när jag väl köpte dem kändes det 100% rätt och jag vill aldrig ha på mig några andra skor. Vår lådcykel med el. Lyxigaste jag någonsin ägt. Annars fyndade jag två gråa tröjor på rea från Ganni och Rodebjer som jag älskar, hittade en Dagmar-klänning på Tradera för 80 kr och en begagnad Comme des garcons-tröja som jag letat efter i hundra år.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Hyra och resor. En hel del middagar och restaurangbesök har det blivit det här året också, men det känns väldigt trevligt att lägga pengar på tycker jag. Jag har som vanligt lagt mycket pengar på mina största intressen kläder och inredning, men jag tycker att mina köp varit väldigt genomtänkta och jag har gjort ovanligt få felköp.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

När vi var i Kroatien i somras och när vi första dagen gick ner till havet och upptäckte en liten strand och vattnet var så varmt, och vi satte oss på kanten med benen i havet och drack en öl och tittade på bergen mitt emot och det var bara så magiskt alltihop. När jag och min kille dansade till bröllopsvalsen, Monica Zetterlunds "Monicas vals", på några kompisars bröllop i september. När min storebror skickade en video på mitt syskonbarn när han sa "faster Mia" första gången, mitt hjärta smälte då. När vi var i Hamburg och hade tittat på fotboll på hotellrummet och sen gick ut för att äta middag och vi fick det sista bordet på en vietnamesisk restaurang och vi var så fnittriga och glada.

 

Gjorde någonting dig riktigt ledsen?

Ja.

 

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2018?

Jag gjorde genidraget att göra en spellista i januari som jag under året bara fyllt på med låtar jag fastnat för, så nu har jag en hel spellista med låtar som sammanfattar mitt år. Det är väldigt härligt och jag har lyssnat på den spellistan hela året utan att den känns daterad. Så trevligt! Men låten "Better" med Regina Spektor kommer alltid påminna mig om 2018. Och låten "PUSS" av Joy som Linnea spelade för mig första gången när vi var i Split i somras, och som blev sommarlåten. Minns när vi åkte på roadtrip på Österlen och spelade den låten på repeat i bilen och sjöng med så högt vi kunde.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Lite blandat faktiskt. Har varit ledsen över saker som jag inte tidigare känt, och det har ju varit en utmaning såklart. Men generellt sett tycker jag att jag blir gladare och gladare för varje år som går. Jag tror det beror på att jag blir mer säker i mig själv och att jag känner att jag har makt att påverka mitt eget liv, att det (till största delen) är jag som bestämmer hur jag vill leva. Hatar känslan av att inte ha kontroll eller makt att påverka hur saker ska bli. Därför är det så skönt när man inser att man kan bestämma själv.

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Jag önskar alltid att jag öppnat upp mig och berättat vad jag tänker på/känner/hur jag mår, det är en ständig utmaning för mig. Jag önskar också att jag träffat mina kompisar lite oftare, vi har setts ovanligt lite den här hösten och det är tråkigt. Generellt tycker jag att jag varit bra på att hitta på roliga saker det här året, som att äta frukostar ute, dricka bubbel mitt på dagen, upptäcka nya restauranger och gå promenader, och sånt gör jag gärna ännu mer av på vintern och hösten. 

 

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Stressat, oroat mig, tänkt katastroftankar, struntat i att följa magkänslan.

 

Blev du kär i år?

Ja jag blev ännu mer kär i min kille. Vi firade ju 11 år i år och kan fortfarande titta på honom på avstånd när vi är ute och tänka: herregud så fin han är. TÄNK att vi har varandra.

 

Favoritprogram på TV?

Tittar ju så mycket på serier att det är svårt att välja ut någon favorit. Men jag blev väldigt inspirerad av Maträddarna, programmet om matsvinn på SVT i höst. Och så gillade jag verkligen säsong två av Vår tid är nu. I våras tittade vi på Please like me, den var vädlgit fin. Och så såg vi alla säsonger av Elementary, som vi nu börjat se om igen. 

 

Bästa boken du läste i år?

Jag fastnade ju verkligen för Food Pharmacy-böckerna, de har inspirerat mig jättemycket. Tycker om deras syn på mat och livsstil och gillar deras sätt att skriva. Sen tyckte jag verkligen om boken "Säker stil" som jag spontanköpte på Myrorna för 20 kr men som jag verkligen blev inspirerad av och längtade efter att läsa varje kväll. Jag kämpar fortfarande på med boken "Liv till varje pris" som jag började läsa i våras men som jag fortfarande inte är klar med...

 

Största musikaliska upptäckten?

Enligt Spotify så är det First Aid Kit som ligger i topp för mig under 2018, har inte ens reflekterat över att jag lyssnat så mycket på dem men har verkligen upptäckt dem såhär lite i efterhand får man säga.

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?

Det var en fredag och jag jobbade, blev överraskad med fina presenter av mina fina kollegor på jobbet. Sen mötte jag upp Sandra och Linnea och vi åt middag på Bastard, drack bubbel och sen gick vi på konsert och såg Annika Norlin och Vegakören. Dagen efter firade jag med min kille som bjöd mig på middag på Dubbel dubbel. Så himla fint födelsedagsfirande alltihop.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja det finns det.

 

Vad fick dig att må bra?

Allmänt har jag känt det här året att jag är på en vädligt bra plats i livet. Jag är nöjd med mitt jobb, min lägenhet och min relation. Men det är ockå en utmaning att vila i den känslan och inte hela tiden skynda vidare utan försöka uppskatta det och njuta utan att bara tänka på nästa steg. Jag är också helt övertygad om att träningen har bidragit till att jag mått bra under det här året. Bästa sättet för hjärnan att ta en paus. Jag har också ofta lyckats strunta i folks eventuella åsikter om mig, vilket fått mig att må bra.

 

Hur skulle du beskriva din stil år 2018?

Är väldigt nöjd med min stil 2018! Känns äntligen som att jag hittat helt rätt efter år av förvirring. Jag känner att jag helt har landat i den röda tråden i min garderob och släppt tankarna på hur "tråkigt" det ibland känns att bara ha plagg i svart, vitt, grått, beige och blått och att knappt ha några festligare kläder. Jag fortsätter på devisen att 99% av allt jag köper ska gå att ha på jobbet, vilket hittills har gett mig en väldigt bra "basgarderob" om man nu vill kalla det för det. Det har också lett till att jag väldigt sällan känner mig "utklädd" eller inte som mig själv, oavsett sammanhang. Har också börjat tänka pris per användning när jag ska köpa något. Sånt jag använder ofta får kosta mer, sånt jag använder mer sällan får kosta mindre. Dvs mer pengar på tröjor, byxor och vardagsväska, mindre pengar på en klänning eller ett par örhänge.

 

Vem saknade du?

Jag tror faktiskt inte att jag saknade någon.

 

Den bästa nya personen du träffade i år?

Har nog inte träffat någon ny person, men har börjat umgås mer med ett nygammalt gäng som jag tycker väldigt mycket om.

 

Mest stolt över?

Mig själv och den personen jag har blivit. 

 

Högsta önskan just nu?

Att 2019 blir lite mer som jag hoppas på, lite bättre än 2018. Att mina nära och kära ska vara friska och glada, och jag också för den delen. Att vi ser med tillförsikt på framtiden, att vi ser och tror på det goda i varandra. De små stunderna jag identifierat som lycka - känslan av harmoni, ro, energi, glädje och att vara i nuet, att jag ska minnas och vara tacksam för de stunderna och att vara lite mer här och nu istället för sen och då. Och att jag lyckas anamma min killes motto i livet, som är att man får göra precis som man vill.


KOMMENTARER


Skriv kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback
maria

MARIA

HHejhej, jag är 29 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier