TÅGSEMESTER DAG 4, MONTEROSSO.

Måndag i Italien och vi var äntligen framme i Monterosso där vi skulle stanna de kommande fyra dagarna. På ett sätt kändes det som att semestern började nu, trots eller kanske på grund av att vi varit på resande fot i tre dagar. Men vi fick påmina oss om att ju även resan dit var en del av semestern och upplevelsen och inte bara en transportsträcka.
 
Den här dagen var Johannas födelsedag, hon fyllde 30 och fick bestämma vad vi skulle göra under dagen. Hon valde att vi skulle ligga på stranden och sola och bada. Okej sa vi och traskade ner till stranden efter att vi ätit frukost uppe i lägenheten.
 
30 grader varmt, 25 i vattnet. Så underbart. Men jag höll mig i skuggan hela tiden.
 
Mellanmål.
 
Dags för att gå och äta lunch! 
 
Vi gjorde det enkelt för oss och tog restaurangen närmast oss vid strandpromenaden, vilket inte var fy skam för herregud vilken god mat de hade. Jag åt en grekisk sallad och tomaterna var så sjukt goda. Vi beställde in en flaska prosecco för det var ju trots allt födelsedagsfirande och semester.
 
 
Bada, vila, bada, vila, bada, vila. Jag var uppenbarligen i ett ordentligt semester-mode för jag lyckades till och med slumra till på solstolen. Har aldrig sovit på stranden innan och hatar ju att ta en tupplur mitt på dagen, men semester-Maria tyckte annorlunda. 
 
På eftermiddagen gick vi tillbaka till lägenheten, köpte med oss snacks och duschade och fixade oss och drack en öl innan det var dags att gå ut för att äta middag.
 
Mitt gäng! <3
 
Vi promenerade genom den nyare delen av Monterosso, som vi bodde i, mot den gamla delen.
 
Medan några köpte drinkar to go tryckte jag kameran i Sandras hand och tvingade henne att ta några bilder på mig.
 
Så himla fint. Efter många om och men hittade vi till slut en restaurang som hade ett ledigt bord, och vi beställde in pasta och rödvin och pannacotta till efterrätt och skålade för Johannas 30-årsdag.

TÅGSEMESTER DAG 3, ALPTUREN MELLAN SCHWEIZ OCH ITALIEN.

Söndagen den 21 juli vaknade vi upp i Chur, Schweiz. Efter att ha sovit eller ja "sovit" på ett tåg natten innan var det så obeskrivligt skönt att få sova i en säng på ett hotellrum. Trots att vi vaknade redan vid 06 hade jag sovit så himla bra. Det behövdes verkligen för att ladda om batterierna efter två resdagar. 
 
Vi hade en tid att passa och var tvungna att ge oss av tidigt, men hann ändå med en kort promenad runt hotellet innan frukosten öppnade. Vi hade fått veta att man kunde dricka vattnet i de många fontänerna runt om i staden och när vi smakade vattnet var det det godaste vi någonsin druckit. Jag överdriver inte. Det var SÅ gott! Vi fyllde alla flaskor vi hade och packade ner i resväskorna.
 
Oj så härligt med frukostbuffé med massa bröd och kaffe. 
 
Runt 8 checkade vi ut från hotellet och gick ner till tågstationen. Vi skulle nämligen åka med Bernina Express genom schweiziska alperna över till Italien, något av det jag såg fram emot mest med hela resan. Bernina Express är ett tåg med panoramafönster som går på Rätiska järnvägen från Chur i Schweiz till Tirano i Italien, och delar av resan är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Järnvägen började byggas 1898 och stod klar 1910. Den rutten vi åkte tog lite mer än fyra timmar.
 
Vi åkte i fyra timmar men det kändes som en timme, för vi var HELT tagna av utsikten och i extas över hur vackert allt var.
 
De hade även en audioguide som man kunde lyssna på samtidigt som man passerade vissa specifika delar under färden, som till exempel vissa särskilda broar och dalgångar.
 
<3
 
Är detta roliga bilder för er att titta på? Jag vet inte. Det var omöjligt att göra naturen rättvisa med en kamera, allting var så stora upplevelser och när jag nu ser bilderna kan de knappast återge hur magiskt det var.
 
Vi beställde in ett glas prosecco.
 
Åkte förbi hästar, kor och människor som vandrade i alperna.
 
Och så åkte förbi glaciärer. Här uppe stannade tåget så att man kunde gå av och ta lite frisk luft och såklart, fota utsikten. Det här var så fint att vi fick gåshud.
 
Överlycklig i alperna!
 
De här två försvann en stund och kom tillbaka med varsitt glas Grappa. Så glada! 
 
Vi åkte vidare.
 
Sen åkte vi över gränsen till Italien och sista delen av turen gick långsamt och i cirklar ner för bergen mot Tirano.
 
Strax efter lunch var vi framme i Italien. Den känslan! Tusen känslor på samma gång efter den fantastiska tågresan vi precis varit med om, och så att få komma till ett nytt land och den extrema tryckande värmen som kom emot oss.
 
Vi hoppade på ett regionaltåg mot Milano.
 
Varmt och öppna fönster och gardiner som fladdrar i vinden. Sinnebilden av en tågresa genom Europa.
 
Sakta byttes naturen ut mot berg och skog till massa färgglada hus som låg tätt.
 
Och så var vi framme i Milano två timmar senare, där vi hade 25 minuter på oss att byta till vårt nästa och sista tåg.
 
Jag lyckades slumra till på tåget och utanför fönstret var det nu istället för berg bara vatten utanför fönstret. Drygt tre timmar senare var vi så till slut äntligen framme i Monterosso där vi skulle spendera de kommande fyra dagarna. Den här känslan när vi hoppade av tåget och gick ner för en trappa och möttes av den här utsikten. Så härligt!
 
Vi hade bokat en lägenhet via airbnb som vi promenerade bort till.
 
De sista timmarna på tågresan pratade vi om vad vi skulle göra när vi kom fram. Eftersom alla var så varma var vi alla överens om att vi skulle bada, och vi skulle också ta med oss en flaska prosecco ner till stranden bestämde vi. Så så fort vi lämnat våra väskor i lägenheten bytte vi om till badkläder.
 
Utsikten från lägenheten. Där nere satt italienare och pratade och drack vin under CITRONTRÄDEN. Fattar ni hur idylliskt?
 
Linnea dansar på väg mot stranden-dansen.
 
Klockan var halv nio och solen höll på att gå ner bakom bergen, och vi öppnade en flaska bubbel och sprang ner i vattnet. Så sjukt skönt. Gick upp och beställde pizzor som vi tog med oss ner till stranden igen medan vi njöt av utsikten och känslan av att äntligen vara framme i Italien efter tre dagars tågresande.

TÅGSEMESTER DAG 1 och 2, HAMBURG, BASEL OCH CHUR.

Okej här kommer första delen av den långa följetången om vår tågsemester! Vi hade köpt Interrailkort med sju resdagar. Vi behövde egentligen bara fem resdagar men vi tog två extra om det skulle hända något oväntat på vägen. Vi hade bestämt en rutt vi skulle åka och bokat ca 50% av tågen längs vägen, som till exempel nattågen och de tåg man måste ha platsreservation på för att åka med, men resten hade vi oplanerat. 
 
Resan började sådär, eftersom vårt allra första tåg från Malmö till Köpenhamn blev inställt. Men vi hann med ett tidigare tåg och tog oss till Köpenhamn där vi köpte frukost och sen påbörjade vi den första etappen av resan som var till Hamburg.
 
I Rødby i Danmark byter man till färja för att åka över till Puttgarten, Tyskland.
 
Vi hade sett fram emot en öl på soldäcket på färjan. Oj så trevligt!
 
Efter färjan åker man ungefär två timmar med tåg i Tyskland.
 
Tåget blev ungefär en timme försenat i Tyskland, så vid 15.00 var vi framme i Hamburg! Hurra!
 
Vi lämnade av våra resväskor på centralen och tog sedan S-bahn till Sternschanze.
 
Vi satte oss på en uteservering i solen och hade det så himla bra. Alltså jag ÄLSKAR Hamburg, tycker att det är så trevligt där.
 
Sen blev vi akuthungriga och satte oss på en restaurang med tråkig asiatisk mat som inte smakade så mycket. Synd, men vi lät inte det tynga ner oss utan gick vidare tillbaka mot centralen där vi hittade ett fantastiskt litet ställe med ett ledigt bord precis där solen höll på att gå ner mellan husen. 
 
Vi beställde in en flaska bubbel som vi drack upp alldeles för snabbt, men det var en sån himla underbar stund.
 
Sen gick vi tillbaka till centralen och hämtade ut våra väskor och köpte lite snacks till nattåget. Jag tog ut linserna och tvättade av sminket på toaletten på centralen eftersom jag gärna ville undvika vattnet på tåget. Runt 22 gick tåget från Hamburg till tyska delen av Basel. Vi hade av misstag råkat boka ett tåg utan sovkupéer, så det var inte ett riktigt nattåg utan ett vanligt tåg med bara vanliga säten. Så natten spenderades helt enkelt sittandes, i en upplyst tågvagn som stannade på många mellanstationer och därför blev det inte så jättemycket sömn. Resan tog tio timmar och av de timmarna sov jag högst fyra, och de var varken sammanhängande eller bekväma timmar.
 
Men känslan när jag vaknade till runt halv sex på morgonen och tågvagnen var alldeles knäpptyst och solen var på väg upp över södra Tyskland, den känslan var magisk.
 
En efter en vaknade vi och letade upp varandra, eftersom alla hade spridit ut sig under natten och försökt halvlägga sig så gott man kunde på de sätena som var lediga. Och precis då kom en tågvärd förbi och sålde kaffe och så fick vi en så fin stund där på morgonen i solen med kaffe och några av mina granolabars. Fantastiskt. 
 
Runt åtta på morgonen kom vi över till Basel i Schweiz där vi hoppade av tåget.
 
Vi hittade ett Starbucks precis vid stationen där vi köpte frukost och drack massa kaffe.
 
Sen la vi oss i en park och vilade en stund.
 
Runt lunch bestämde vi oss för att det var dags att åka vidare. 
 
Jag lyssnade på Carina Bergfeldts sommarprat och åt kakor.
 
Basel ligger ju precis på gränsen till Tyskland, och jag som aldrig varit i Schweiz tidigare hade ingen direkt uppfattning om landet. På tåget som körde via Zürich började landskapet utanför tågfönstret sakta att ändra karaktär, från platt och grön skog till berg och turkosa floder.
 
Det var så galet vackert, och jag var helt oförberedd på den här naturupplevelsen. Det var helt otroligt.
 
Lite senare på eftermiddagen var vi framme i Chur, där vi hade bokat ett hotell över natten.
 
När vi checkat in och tagit en extremt efterlängtad dusch gick vi ut igen och tog en öl i skuggan.
 
Var man än tittade såg man de här otroliga bergen som en kuliss bakom staden. "Alltså TITTA!!!" säger Linnea på denna bilden.
 
När vi gått runt ett tag och konstaterat att det kanske inte fanns så mycket att GÖRA i den här lilla staden, satte vi oss på en restaurang och åt. Jag tog en grekisk sallad som var väldigt god.
 
Lite senare ville några gå hem och vila, så vi andra bestämde oss för att ta en promenad för att se om det verkligen bara var det här lilla som Chur hade att erbjuda. Vi visste visserligen att Chur skulle vara en liten stad, men det är ändå Schweiz äldsta stad och människor har bott på platsen i över 5000 år.
 
Vi gick in i några gränder och irrade runt på små gator och tittade på massa gamla fina pittoreska hus, och stannade till vid en bar och drack en drink.
 
Och när vi kommit bort från den innersta kärnan så säg vi ännu mer av bergen och började gå upp för en lång backe där vi tänkte att vi nog skulle få en bra utsikt. Köpte med oss en öl som vi drack på vägen.
 
Och uppe på backen möttes vi av det här. Så himla fint när solen höll på att gå ner bakom bergen.
 
Kanske påverkades vi av sömnbrist och drinken som vi nyss druckit, men vi promenerade runt, runt och var i det närmaste lyriska över den makalösa naturen. Ibland är det bra att ha låga förväntningar, för att jag skulle bli golvad av de schweiziska bergen trodde jag aldrig. 

FREDAG!

 
Äntligen veckans bästa dag och äntligen dags för mig att åka på tågsemester genom Europa! Vid det här laget sitter jag på ett tåg mellan Köpenhamn och Hamburg som är den första lilla sträckan på vår resa mot Italien. Det ska bli så sjukt roligt och mysigt och spännande. Jag är borta drygt en vecka så vi får se när vi hörs här helt enkelt. Jag hoppas att ni alla får en fin helg vad ni än kommer att hitta på!

MIN VECKA I BILDER - HITTILLS.

I måndags var det första riktiga dagen på semestern. Så sjukt. Att slippa gå upp klockan 06:30. Jag sov nio timmar och gick ut och köpte frallor på morgonen. På förmiddagen var det sen dags att göra vid sig och åka iväg.
 
Jag och Anne skulle nämligen åka hem till Felicia över dagen. Vi lagade mat, lekte med barnen och bara satt och pratade. Oplanerat häng är det bästa när man inte ses så jätteofta tycker jag. Det blir alltid så mysigt.
 
I tisdags sov jag också nio timmar. Hur galet är inte det? Men så skönt. Den här gången var dagens utflyktsmål Helsingborg.
 
Lyssnade på Carin Rodebjers sommarprat på tåget och blev så himla berörd, satt och grät och fick rysningar. Det händer inte så ofta till sommarprat nu för tiden.
 
Framme i Helsingborg stod jag i solen i tio minuter och NJÖT medan jag väntade på min storebror och hans familj som skulle komma och plocka upp mig.
 
Sen åkte vi till Tropikariet där min lillebror jobbar! Här är han, min stora lilla lillebror. Totalt orädd och alltså motsatsen till mig, han lever för djur och pratade inlevelsefullt så att alla barn lyssnade och blev imponerade, och han varnade mig när det fanns lösa djur så att jag inte skulle bli rädd. Så fint.
 
Jodå, jag klappade på en liten krokodil, en orm och en sköldpadda. Med hög puls visserligen, men ändå.
 
Hemma igen blev jag sugen på varma mackor, så jag gjorde det till midag och satte mig på balkongen och tog den här bilden. Men i nästa sekund blåste salladsbladen och tidningen iväg så jag fick flytta in igen... så mycket för att man försöker anstränga sig och vara somrig.
 
Kvällen ägnade jag åt att lyssna på Crime Junkies och att baka kolasnittar med rabarber eftersom jag hade några rabarber kvar i frysen, och så hade jag ett paket jäst hemma som behövde användas upp så jag passade på att baka bröd i långpanna, som vi sen åt nygräddade med en skiva ost på. MUMS! 
 
I onsdags morse gav jag mig ut på en löptur. Jag springer inte så jätteofta, men varje gång jag gör det älskar jag det. Det känns så naturligt på något sätt, även om det är jobbigt. Det känns som att kroppen gör det den är till för liksom.
 
När jag kom hem gjorde jag ett tabata-pass som jag hittat på Youtube. Mycket bra start på dagen!
 
Åkte och handlade och gjorde granola bars att ta med på resan. Kan vara smidigt att ha på tåget tänkte jag. De höll inte riktigt ihop, men blev väldigt goda.
 
Sen var det dags att gå ut. Kul att jag trodde att jag behövde en stickad tröja med mig... det var så sjukt varmt ute men det kunde inte min hjärna koppla.
 
Mötte upp några kollegor på Möllan och drack öl i solen.
 
Imorse drack jag en kopp kaffe och sen gick jag ut på en promenad i en timme och lyssnade på det här sommarpratet. Det var så bra! Kom hem och gjorde tabata igen. Kände mig SÅ jävla duktig!
 
Efter frukost gick jag ut och mötte upp Anne och Bill. Vi skulle egentligen hänga i Pildammsparken men parkhänget blev till en shoppingrunda istället... ops. Köpte en kjol på Emmaus och en handduk på H&M Home. Men lite lek på en lekplats hann vi också med.
 
Och sen en mjukglass i skuggan medan barnet sov. Väldigt mysigt. Resten av dagen har jag spenderat med att fixa allt inför resan. Måla naglarna, packa, göra ansiktsmask, vattna blommorna. Sånt viktigt. Imorgon bitti åker vi!

TÅGSEMESTER.

Alltså detta känns så overkligt. På fredag åker jag och fyra kompisar på tågsemester genom Europa. Det som först började med att jag ville åka på semester men inte flyga, blev en tågresa till Italien med några stopp på vägen. Jag är så glad och tacksam för att jag de senaste åren har föreslagit olika resmål till mina kompisar och de bara har svarat "absolut!". Minns för några år sedan när jag beskrev mig själv som en person som inte gillade att resa och nu ständigt funderar på nästa resa och var jag vill åka härnäst. Vilken lyx. Jaja hur som helst. På fredag morgon åker alltså jag, Sandra, Linnea, Sanne och Johanna iväg med tåget från Malmö till Köpenhamn.
 
Vår första tågresa blir relativt kort, vi åker mellan Köpenhamn och Hamburg och kommer sen att ha typ åtta timmar att spendera i Hamburg. Jag har ju varit i Hamburg en gång tidigare och älskade verkligen den staden.
 
Sent på kvällen kommer vi ta nattåget från Hamburg och är sen framme i Basel i Schweiz på morgonen. Därifrån tar vi tåget vidare till Schweiz äldsta stad Chur med typ 30 000 invånare. Lördagen kommer vi spendera i Chur där vi även kommer sova en natt på hotell. 
 
På söndagen tar vi tåget från Chur till Tirano i Italien. Men det är inte vilken tågsträcka som helst utan en världsarvsklassad rutt på den Rätiska järnvägen mellan alperna i Schweiz, genom broar och tunnlar och 2250 meter över havet fram till italienska alperna. Turen tar lite mer än fyra timmar och är nog en av de saker jag ser allra mest fram emot på resan. Järnvägen byggdes runt mellan slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. 
 
På söndagen tar vi oss sen från Tirano till Milano och slutligen till Cinque Terre och Monterosso där vi kommer spendera fyra dagar. Jag har aldrig varit i Italien men velat åka dit länge, så det ska bli så himla kul att äntligen få se det! Att dessutom få se både Milano OCH drömstället Monterosso..... nej det är nästan för bra för att vara sant. Kan knappt fatta att den här resan faktiskt blir av. Jag har förebrett mig genom att googla massor, skriva packlista och lyssnat på ett avsnitt om tågresor i Stil i P1. Så pirrig nu!

MIN VECKA I BILDER.

(null)
Måndag och snart semester! Så pepp. Och så trött.
 
(null)
Promenerade hem från jobbet istället för att cykla eftersom det var så fint väder.
 
(null)
Plockade min egenodlade koriander till middagen. Den känslan!!
 
(null)
Tisdag och cirkelfys efter jobbet.
 
(null)
Finskorna på i onsdag!
 
(null)
För efter jobbet blev jag bjuden på middag av Sandra. Hur lyxigt? Blev serverad ett glas bubbel när jag kom fram också. Mmmm.
 
(null) 
(null)
Sen åt vi burgare med potatis och tryffelmajo(!!!), så gott, och så ett glas rött, kaffe och bär och choklad till efterrätt. Så fin kväll.
 
(null)
Torsdag.
 
(null)
Och så äntligen veckans bästa dag, fredag OCH dagen då jag skulle gå på semeser! Var uppenbarligen så pass pepp att jag vaknade kl 5 och kunde inte somna om. Så jag gick upp och tvättade håret, satte på kaffe... och ja. Runt kl 6 var det såhär fint utanför, när solen gick upp.
 
(null)
Semester!!
 
(null)
(null)
Och så vid lunch stämplade jag ut för fyra veckors ledighet. Magiskt. Cyklade ner till centralen.
 
(null)
Där mötte jag upp min kille och vi åt lunch tillsammans vid kanalen, jag åt turkisk buffé som var så gott. Efter det gick vi över gatan till Savoy och tog en öl innan vi skildes åt.
 
(null)
Jag skulle nämligen åka till Trollhättan med min mamma och hälsa på några gamla kompisar över helgen. Så mysigt med en utflykt bara jag och mamma. Vi satte oss på tåget med kaffe och bullar.
 
(null)
(null)
(null)
Och så kom vi fram till ett helt magiskt ställe. Där allt var skog och tyst och stilla och sol och fina utsikter. Åt middag, gick en kvällspromenad, drack te på balkongen. Oj så skönt.
 
(null)
(null)
(null)
(null)
Samma sak i lördags. Långa frukostar, ligga och slumra i en solstol på balkongen, gå promenader, träffa gamla kompisar man inte träffat på tio kanske femton år och prata om gamla minnen, kolla på vattnet, äta middag, fika, dricka vin. 
 
(null)
Idag vaknade vi tidigt och jag gick ut på en promenad på egen hand, så svalt och skönt ute klockan 9 på morgonen.
 
(null)
(null)
(null)
Lyssnade på podd och gick runt runt och tittade på alla vackra hus med perfekta trädgårdar i ett idylliskt bostadsområde. Och sen tog vi tåget hem igen och jag kom hem till mitt älskade Malmö igen och en söndagspizza med min favoritperson. Verkligen en helt annan helg än jag är van vid, men det är skönt att göra något annorlunda ibland och bryta av. Speciellt sådär första helgen på semestern, den inleddes verkligen på bästa sätt. Imorgon ska jag inte ställa klockan!

FREDAG! - SEMESTER.

 
Herregud det är KNAPPT att det känns verkligt men idag går jag alltså på semester i fyra veckor! Varje sommar kommer det som en chock. Tänk att man får vara ledig så länge. Jag är SÅ himla redo för semester just nu. Idag jobbar jag halvdag, sen ska jag möta upp min kille och äta lunch med honom, innan jag åker med mamma till Trollhättan över helgen. Sen är semestern igång. Mysigt! Hoppas ni får en fin helg!

6 MÅNADER UTAN ATT KÖPA NÅGOT NYTT.

 
Nu har det gått 6 månader sedan jag som nyårslöfte bestämde att jag av miljöskäl inte skulle köpa några nyproducerade kläder det här året. Jag sammanfattade de första fyra månaderna här, om någon är nyfiken. Jag har gjort några bra köp och några riktiga fynd de senaste månaderna. Kimonon/klänningen på första bilden är från Samsøe Samsøe och den köpte jag i en Facebookgrupp och jag tycker att den är så fin över ett par jeans. Förutom den har det nästan bara blivit köp på Tradera på sistone. Jag är riktigt nöjd med min vita T-shirt i bomull och silke från H&M Premium som jag köpte på Tradera för 150 kr, älskar den. Och den här T-shirten, också från H&M via Tradera, blev jag så glad när jag hittade för 100 kr eftersom jag letat efter en sån i typ två år. Sen har jag också hittat ett par sandaler som blev mina för 130 kr. Visserligen i syntetmaterial så inga kvalitetsskor direkt, men jag köpte dem lite halvhjärtat eftersom jag behövde ett par luftiga skor till sommaren.
 
 
I ett och samma paket, samfraktat från Sellpy via Tradera fick jag de här tre sakerna som alla har blivit favoriter. Blåa, utsvängda jeans från Arket för 230 kr, ljusblå skjorta från Samsøe samsøe för 55(!) kr och ett par svarta espadrillos i skinn som jag letat efter jättelänge. De betalade jag 400 kr för, men det var de värda för jag har använt dem nästan dagligen sedan dess. Och 400 kr är ju egentligen inte mycket för ett par skor.
 
Men förutom några bra fynd har jag gjort en hel del felköp i form av olika byxor de senaste månaderna. Jag har köpt ett par Carin Wester-jeans som jag velat ha jättelänge, men som inte gick att knäppa. Ett par vita/beiga jeans från H&M som jag inte ens kunde få över höfterna. Två olika par vita vida byxor, båda tyvärr liiite genomskinliga men där jag kanske ändå kan behålla ett par. Sen hittade jag de perfekta jeansshortsen från Filippa K för 100 kr men de passade inte heller. Som tur är har jag kunnat sälja vidare de flesta byxorna så allt har inte varit ren förlust, men ändå. Det som är bra med att handla via Sellpy är också att man kan reklamera/retunera varor om man ångrat sig eller inte är nöjd. Det har jag gjort vid ett par tillfällen, och det är det absolut värt trots att man får betala för fraktkostnaden själv. Men det är ju så väldigt tråkigt att köpa kläder i fel storlek, så himla less har jag blivit på mig själv. Nu har jag tagit mina mått runt midja, höft och benlängden och sparat i en anteckning på mobilen så att jag kan jämföra med dem nästa gång jag vill köpa ett par byxor.
 
Det jag har köpt som varit nyprocuderat och inte begagnat har varit ett par inneskor, men det "tillät" jag mig själv eftersom skor egentligen inte var en del av nyårslöftet... och så har jag köpt underkläder och smycken. Den största utmaningen var kanske när jag och Sandra var i Barcelona och vi spenderade mycket tid med att bara promenera runt i staden. Då kändes det lite tråkigt att hålla sig borta från butikerna, men också en nyttig erfarenhet såklart. 
 
Vad vill jag ha sagt med det här inlägget? Det går ingen nöd på mig. Att bara handla begagnat är inte särskilt svårt eftersom det finns mängder av fina saker jag vill köpa. Det tar bara lite längre tid att hitta det.

MIN VECKA I BILDER.

Efter jobbet i måndags var det äntligen dags för månadsmiddag! Det är sjukt hur svårt det kan vara för fem personer att få ihop sina scheman och ses. Senaste middagen var i slutet av maj och denna blev alltså början av juli. På tok för lång tid sen vi sågs alihopa, Sandra, Linnea, Anna, Johanna och jag. Månadsmiddagarna är vår bästa tradition hittills. Linnea bjöd på currywrap med quornbitar och grönt äpple i, och jordgubbar med vaniljkvarg till efterrätt. Så gott.
 
I tisdags var jag så trött. Så trött som jag nog aldrig någonsin varit. En känsla av att hur mycket jag än sover så blir jag aldrig pigg. Gud vad jag kämpar och känner mig falsk när jag tar den här bilden i spegeln. Vill bara sova i tusen år. Men jag tänker på semestern och kämpar på. Men träningen på kvällen fick jag ställa in, fick panik på tanken att inte vara hemma på kvällen och behövde verkligen vila. Så träningen fick vänta ända till fredag den här veckan. Försöker ge kroppen vad den behöver.
 
På kvällen gick jag ut en runda med Alice eftersom Sandra var på fest. Så skönt att komma ut på en liten kvällspromenad och lyssna på en podd.
 
Onsdag och torsdag. Kallt och regnigt ute, och jag är lika trött som innan. Spenderade kvällarna med att laga mat och titta på Netflix. När jag är stressad och tankspridd tycker jag att det är så meditativt att laga mat. Egentligen tycker jag att det är ganska tråkigt, men just när man inte känner sig på topp är det så skönt att göra något med händerna, följa ett recept, lyssna på en bra podd och så producerar man något som ger ett gott resultat. I det här fallet korv stroganoff och pastagratäng. Riktig comfort food.
 
I fredags hade jag äntligen lyckats samla ihop lite mer energi. Tränade hinderbanepasset efter jobbet och det var så roligt och jag kände mig så glad och stolt efteråt.
 
Hade inte handlat någon mat till fredagen så jag gjorde middag på en riktig kylskåpsrensning. Färskpotatis, stekt zucchini och broccoli och en sallad på babyspenat med rödlök, groddar och blandade vita bönor. Och creme fraiche med tångcaviar till. Älskar när man får till det på rester. 
 
Sen spenderade jag kvällen såhär ocharmigt, framför fläkten med ett glas rött, Sex and the city och choklad. Varje gång jag sitter här tänker jag på sladdarna under bänken. Jag får panik på alla sladdar. Hur får folk till det snyggt? Kvittar vad jag gör, spikar fast och använder kabellister, det blir ändå aldrig snyggt.
 
I lördags vaknade jag 06.10 och kunde självklart inte somna om. När man på helgen vaknar tidigare än man går upp på vardagar och när man dessutom är tröttare än någonsin och bara vill sova... VAD är det för fel på kroppen? Jaja. Gjorde havregrynsgröt med blåbär, banan och en klick jordnötssmör. Tände ljus eftersom det var grått och regnigt ute. 
 
Dags att fixa till sig och åka på kalas! 
 
Min brorsson fyllde nämligen 3 år. Att han är en egen person som tänker, pratar och fungerar är fortfarande så svårt att ta in. Magiskt.
 
På kvällen när jag kom hem till Malmö igen hade det äntligen slutat regna och jag kände ett så stort behov av att gå en runda, ni vet när en playlist bara är så bra att man bara vill fortsätta lyssna och jag kände att jag MÅSTE gå ut och fortsätta lyssna, kan inte sitta inne och lyssna. Att lyssna på musik på ett tåg eller på en promenad är liksom en helt annan upplevelse än att sitta hemma och lyssna. Att lyssna högt i lurarna och att gå i takt till musiken. Det blåste massor och jag tittade upp i trädkronorna och kände mig i det närmaste religiös. Musik + natur alltså. 
 
Hemma igen tog jag fram lite snacks (vem kan sitta i soffan utan snacks?) och en öl och tittade på en halvbra svensk kriminalfilm på SVTplay och somnade tidigt.
 
I morse vaknade jag till ösregn. Jag ville ut och handla och tänkte att äh det är ju bara lite vatten. Så på med regntäta skor, regnbyxor, regnjacka och mössa med påsen med pant och cykelbatteriet i högsta hugg. P3 Dokumentär i lurarna såklart.
 
Vid lunch mötte jag upp Sandra på Atrium för att äta lunch. Så fint där inne!
 
Vi satte oss under taket på uteserveringen och jag åt en sallad och sen en croissant med pistage och cappuccino på havremjölk.
 
Mycket bra grej att sitta på en regnig uteservering med sin bästis och prata i några timmar en söndag. Efter det åkte jag hem och städade och sen åkte jag och tränade. Och nu. Bara en vecka kvar till semester. Det känns helt overkligt!! Längtar så mycket.

FREDAG! - JULI.

 
Första fredagen i juli! Och jag har avklarat näst sista veckan på jobbet innan semestern. Det känns så galet ofattbart att jag snart ska ha fyra veckors semester. Herregud vad jag längtar, även om dom som känner mig säger att jag bara kommer bli rastlös. Det är säkert sant, jag längtar nästan alltid tillbaka till jobbet mot slutet av semestern men så länge jag kan hålla mig sysselsatt ska det nog gå bra ändå. Det skönaste är ju att få vila, inte ha någon tid att passa. Skrota runt hemma. Och så ska jag ju åka tåg till Italien! Men det är ju ändå ett tag kvar till dess. Efter jobbet idag ska jag träna, har ställt in alla mina träningspass den här veckan så det ska bli skönt att komma iväg den här gången. Imorgon ska jag på 3-årskalas hos min brorson och utöver det har jag inget annat planerat för helgen. Känns lagom efter en extremt hektisk vecka. Önskar er en fin helg!
maria

MARIA

Hejhej, jag är 29 år, bor i bästa staden Malmö och jobbar som socionom.

Det bästa jag vet är att dansa, kisa mot solen, städa, Paris, öl på fredagar, cykla och när saker blir som jag tänkt mig.

hejamaria@gmail.com


Follow on Instagram

Followarkiv


2019
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2018
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2017
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2016
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2015
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2014
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2013
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2012
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2011
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2010
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2009
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2008
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december

2007
januari februari mars april
maj juni juli augusti september
oktober november december


Senaste inläggenKategorier